Jump to content

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε ΑΕΙ/ΤΕΙ

katsifis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν αμφιβάλλω πως η δουλειά που γίνεται στα ιδιωτικά, είναι καλύτερη σε σχέση με τον μέσο όρο των δημόσιων σχολείων. Και λέω μέσο όρο γιατί είχα την τύχη να έχω στο δημόσιο σχολείο πολλούς καλούς δασκάλους.

Θα σου πρότεινα όμως να δεις τί βαθμοί μπαίνουν στα ιδιωτικά σχολεία, πόσοι -ελάχιστοι-μαθητές μένουν στάσιμοι και αν μείνουν κάποιοι, τί υπερπλασματικοί βαθμοί μπαίνουν στην 3η λυκείου που οι χαμηλότεροι μέσοι όροι είναι στο 18 και άλλα πολλά.

Αν αυτό σημαίνει πως το επίπεδο στα ιδιωτικά είναι υψηλό, εγώ θα έλεγα πως αυτό είναι πελατειακή σχέση μεταξύ υπαλλήλων-δασκάλων και πελατών-μαθητών.

Ας μου πει κάποιος πως αυτό δεν θα γίνει και στα πανεπιστήμια.

Μάλλον δεν έχεις προσέξει ότι η πελατειακή σχέση υπάρχει και στα δημόσια λύκεια με τους καθηγητές που κάνουν μαύρα ιδιαίτερα σε μαθητές τους και τους δίνουν και τον βαθμό που χρειάζονται.

Νομίζεις ότι είναι τυχαίο που ο μόνος κλάδος που κατέβηκε σοβαρά σε απεργία για αυξήσεις στην Ελληνική κοινωνία ήταν οι δάσκαλοι? Είναι οι μόνοι που δεν μπορούν να πάρουν/εκβιάσουν για λεφτά κάτω από το τραπέζι. Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης παλιά κάνανε και καμμιά απεργία, τώρα μόκο ξαφνικά..

Αυτό το πελατειακή σχέση πλέον δεν έχει νόημα..όπου πας στην Ελλάδα είσαι πελάτης για κάποιον καθώς όλοι κοιτάνε πως θα σε γ.... είτε πουλάνε τουρισμό, είτε παιδεία, είτε σερβις αυτοκινήτου είτε προστασία.

η διαφορά είναι στην παιδεία για τον ..πελάτη είναι ότι με το προιόν που αγοράζεις θα πρέπει μετά να βγάλεις εσύ λεφτά. Και αν π.χ για τα ιδιωτικά φροντιστήρια αγγλικών κάποιος τελειώνει και δεν παίρνει Προφίσιενσυ τότε εννοείται πως το μαγαζί θα κλείσει. Παρομοίως αν κάποιος τελειώνει το ιδιωτικό Λύκειο και δεν πάει καλά στις πανελλήνιες το μαγαζί θα κλείσει..αν κάποιος τελειώσει το ιδιωτικό πανεπιστήμιο σε λίγα χρόνια και το χαρτί του δεν αξίζει μία στην αγορά, παρομοίως το μαγαζί θα κλείσει.

Στο δημόσιο που είναι "όλων" δηλαδή κανενός, κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του αν εσύ μείνεις με ένα χαρτί για να τυλίγεις σουβλάκια.

Στα πανεπιστήμια δεν πιστεύω να είναι πάνω από 5% το ποσοστό των φοιτητών που πηγαίνουν σε φροντιστήρια. Όπως επίσης δεν νομίζω οι φοιτητές που κάνουν τις καταλήψεις το κάνουν ώστε να χάσουν μάθημα.

Τα ίδια λέγανε-τε και το καλοκαίρι για τους φοιτητές του Mundial και της παραλίας. Τώρα αυτοί που κάνουν τις καταλήψεις είναι φοιτητές του σκι??

Τη γνώμη μου για την ιδιωτική παιδεία την είπα παραπάνω. Το ίδιο πιστεύω και για τα πανεπιστήμια, σχέση πελατειακή.

Δεν καταλαβαίνεις τί εννοώ στα ποστ μου μάλλον. Μόνο στη φαντασία σου μπορεί να είπα πως με 2-3 μήνες λιγότερους θα γίνεται καλύτερη δουλειά. Αυτο είναι το νόημα των καταλήψεων? Να γίνει λιγότερο μάθημα?? Υπάρχει ένα σκεπτικό που γίνονται οι καταλήψεις. Άλλοι το αποδέχονται, άλλοι όχι

Αφού οι καταλήψεις συνεχίζονται τόσο καιρό, σημαίνει πως είτε τις στηρίζει η πλειοψηφία των φοιτητών, είτε η πλειοψηφία που δεν τις θέλει σφυρίζει αδιάφορα. Όσοι δεν τις θέλουν, ας κινητοποιηθούν για να τις καταψηφίσουν και μην κλαίγονται πως χάνονται οι εξεταστικές. Αν κάθονται μοιρολατρικά και περιμένουν να σταματήσουν από μόνες τους, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους. Για να σταματήσει πια αυτό το παραμύθι των καταλήψεων της μειοψηφίας.

Για εξέτασε λογικά τα επιχειρήματα σου. Υπάρχει ένα σκεπτικό με το οποίο γίνονται οι καταλήψεις.Όχι για να χάνεται μάθημα.

ΟΚ

Το άρθρο 16 αναθεωρείται στην επόμενη βουλή, ο νόμος-πλαίσιο πάει για ψήφιση,φαντάζομαι εναντίον τους γίνονται οι καταλήψεις.

Άρα απέτυχαν.

Άρα το μόνο που μένει είναι ότι δεν γίνεται μάθημα.

Άρα οι καταλήψεις δεν οδήγησαν πουθενά για άλλη μια φορά.

Και?

Ποια είναι η εναλλακτική?

Μήπως η εναλλακτική είναι η δύσκολη οδός που θέλουν να ακολουθήσουν ακόμα λιγότεροι?

Γιατί αφού οι υποδομές και τα κονδύλια δεν επαρκούν οι πρυτάνεις δέχονται 50-200% περισσότερους φοιτητές κάθε χρόνο?

Μήπως αν πουν "μάγκες, τέρμα, ΔΕΝ γράφω με τα λεφτά που μου δίνετε και τις δυνατότητες που έχω, πάνω από τόσους φοιτητές" θα γίνει ο κακός χαμός?

ΓΙΑΤΙ δεν το λένε? Δεν μπορούν? Φυσικά και μπορούν. Σταματάνε τα πάντα, υπογραφές, επικυρώσεις ΟΛΑ. Δεν βγάζω βιβλιάριο στους 101-250 φοιτητές που μου στέλνεις πάνω από τον εκατοστό και άντε γ$%#% Μαριέττα. Και κλείνω τα πάντα, σταματάω τις μισθοδοσίες.

Θέλανε ποτέ σοβαρά να κα΄νουν κάτι? Ποιος τους πίεσε ποτέ σοβαρά να κάνουν κάτι?

Οι καταληψίες?

Στα @@ τους για τους καταληψίες.

Αλλά κάποια πράγματα συμφέρουν όλους, και αυτούς που ψηφίζουν και αυτούς που τους χειροκροτούν και αυτούς που ΔΕΝ ψηφίζουν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 1,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δεν αμφιβάλλω πως η δουλειά που γίνεται στα ιδιωτικά, είναι καλύτερη σε σχέση με τον μέσο όρο των δημόσιων σχολείων. Και λέω μέσο όρο γιατί είχα την τύχη να έχω στο δημόσιο σχολείο πολλούς καλούς δασκάλους.

Θα σου πρότεινα όμως να δεις τί βαθμοί μπαίνουν στα ιδιωτικά σχολεία, πόσοι -ελάχιστοι-μαθητές μένουν στάσιμοι και αν μείνουν κάποιοι, τί υπερπλασματικοί βαθμοί μπαίνουν στην 3η λυκείου που οι χαμηλότεροι μέσοι όροι είναι στο 18 και άλλα πολλά.

Αν αυτό σημαίνει πως το επίπεδο στα ιδιωτικά είναι υψηλό, εγώ θα έλεγα πως αυτό είναι πελατειακή σχέση μεταξύ υπαλλήλων-δασκάλων και πελατών-μαθητών.

Ας μου πει κάποιος πως αυτό δεν θα γίνει και στα πανεπιστήμια.

Διαβάζοντας αυτό το επιχείρημα, μου δημιουργούνται κάποιες απορίες και έχω να κάνω μια σειρά παρατηρήσεων:

- Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια περιμένουμε για να γίνουν οι βαθμοί αντικείμενο συναλλαγής;:worry: Αυτό συμβαίνει ήδη κατά κόρον στα δημόσια. :rolleyes:

- Εξίσου αρνητική είναι η ανομοιομορφία που υπάρχει ανάμεσα στους βαθμούς. Σε κάποιες σχολές για να βγάλεις ένα 6.5 φτύνεις αίμα, ενώ σε κάποια άλλη κανείς δε βγάζει κάτω από 8.

- Ακόμα και στο ίδιο μάθημα υπάρχει πολλές φορές τεράστια ανομοιομορφία στη βαθμολόγιση από μάθημα σε μάθημα, από φοιτητή σε φοιτητή στο ίδιο μάθημα ή από εξεταστική σε εξεταστική πάλι στο ίδιο μάθημα.

- Ως αποτέλεσμα όλων των παραπάνω, η κατάσταση είναι ούτως ή άλλως μπ**ρδέλο και ο βαθμός πτυχίου δε σημαίνει τίποτα. Και σε καμία περίπτωση δεν έχει τη σημασία που έχει ο βαθμός του Λυκείου (με τον οποίο κάνεις τον παραλληλισμό) που επηρεάζει την εισαγωγή σου στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στην τελική, αν νομίζεις ότι για την επαγγελματική αποκατάσταση ενός γιατρού, δικηγόρου, λογιστή, πολιτικού μηχανικού, πληροφορικάριου, μηχανικού Η/Υ (κάλυψα αρκετά επαγγέλματα;; ) θα παίζει ρόλο ο βαθμός πτυχίου, τότε πάω πάσο.

Με τις γραμματειες στα Τει Πειραια ξερει κανεις αν θα φιλοτιμηθουν να τις ανοιξουν?? Εστω και για καποιες ωρες να κανουμε και μεις τις δουλειες μας!!!!

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

To γεγονος οτι γινεται φρικτη προπαγανδα απο τα μμε (με καναλια που εχουν φανερη σταση απεναντι στο θεμα κι πολιτικη τοποθετηση ,ονοματα δεν λεμε)κι ενα απο τα μετρα ειναι να καταργηθει το ασυλο?Για να μην μπορουν οι φοιτητες να ξαναασκησουν πιεση μεσω των καταληψεων δεν σας λεει τπτ για το τι θα ακουλουθησει στο μελλον?

Πολιτικος ειπε σημερα οτι αυτη θα ειναι η αρχη για τα νεα μετρα που θα ακουλουθησουν.Το προβλημα ειναι οτι με την καταργηση του ασυλου, οι φοιτητες θα ειναι πλεον ανισχυροι κι δεν θα χουν μεσω αντιδρασης.

Οσο για την δημιουργια ιδιωτικων πανεπιστημιων στην Ελλαδα.Ξεχνατε το σκανδαλο πλυν λιγους μηνες με καποια ιδιωτικα εκπαιδευτηρια οχι 1 αρκετα που εδιναν αριστους βαθμους σε ατομα χωρις να υπαρχει φοιτηση?Κι αυτα τα διπλωματα τα χρησιμοποιουσαν για να μπουν στο δημοσιο κι αλλου?

Για ποια αξιοπρεπη ιδιωτικα ανωτατα ιδρυματα μιλαμε στην Ελλαδιτσα?Πληρης ουτοποια αυτο.Υπαρχουν τα κονδυλια για βιβλιοθηκες επαξιες με των κανονικων πανεπιστημιων απο ιδιωτες?Κι γιατι να διαθεσει ενας ιδιωτης τοσα χρηματα για ενα αξιοπρεπες πανεπιστημιο για να καλυψει τις καποιες χιλιαδες μαθητες στην Ελλαδα?

Ας μην γελιομαστε αξιοπρεπη ιδιωτικα πανεπιστημια δεν θα γινουν στην Ελλαδα κι οταν λεω αξιοπρεπη δεν εννοοω με ομορφο περιβαλλον βεβαια.

(Επιλεκτικη απαντηση σε καποια απο τα προσφατα γραφομενα)

Διαβάζοντας αυτό το επιχείρημα, μου δημιουργούνται κάποιες απορίες και έχω να κάνω μια σειρά παρατηρήσεων:

- Εξίσου αρνητική είναι η ανομοιομορφία που υπάρχει ανάμεσα στους βαθμούς. Σε κάποιες σχολές για να βγάλεις ένα 6.5 φτύνεις αίμα, ενώ σε κάποια άλλη κανείς δε βγάζει κάτω από 8.

Ναι, για αυτο συνηθως δεν σου ζητουν απλως βαθμο πτυχιου, αλλα ποια καταταξη ειχες στο ετος σου στη σχολη σου. ;)

Για ποια αξιοπρεπη ιδιωτικα ανωτατα ιδρυματα μιλαμε στην Ελλαδιτσα?Πληρης ουτοποια αυτο.Υπαρχουν τα κονδυλια για βιβλιοθηκες επαξιες με των κανονικων πανεπιστημιων απο ιδιωτες?Κι γιατι να διαθεσει ενας ιδιωτης τοσα χρηματα για ενα αξιοπρεπες πανεπιστημιο για να καλυψει τις καποιες χιλιαδες μαθητες στην Ελλαδα?

Ας μην γελιομαστε αξιοπρεπη ιδιωτικα πανεπιστημια δεν θα γινουν στην Ελλαδα κι οταν λεω αξιοπρεπη δεν εννοοω με ομορφο περιβαλλον βεβαια.

Φυσικαι και υπαρχουν τα κονδυλια, ειδικα αν υπαρχει ανταγωνισμος μεταξυ των πανεπιστημιων για την καλυτεη προσφορα υποδομων. Δεν ξερω αν ζεις στη Θεσσαλονικη, αλλα αν ναι, υποθετω θα ξερεις για την βιβλιοθηκη του ACT η οποια ειναι παραδειγμα για το τι μπορουν να κανουν σε αυτον τον τομεα τα ιδιωτικα κονδυλια. Και το γιατι ειναι προφανες: Για να προσελκυσει περισσοτερους (και πιθανως και καλυτερους) φοιτητες που θα δινουν σημασια στις υποδομες και τις δυνατοτητες που τους δινει καποιο πανεπιστημιο. ;)

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

To γεγονος οτι γινεται φρικτη προπαγανδα απο τα μμε (με καναλια που εχουν φανερη σταση απεναντι στο θεμα κι πολιτικη τοποθετηση ,ονοματα δεν λεμε)κι ενα απο τα μετρα ειναι να καταργηθει το ασυλο?Για να μην μπορουν οι φοιτητες να ξαναασκησουν πιεση μεσω των καταληψεων δεν σας λεει τπτ για το τι θα ακουλουθησει στο μελλον?

Πολιτικος ειπε σημερα οτι αυτη θα ειναι η αρχη για τα νεα μετρα που θα ακουλουθησουν.Το προβλημα ειναι οτι με την καταργηση του ασυλου, οι φοιτητες θα ειναι πλεον ανισχυροι κι δεν θα χουν μεσω αντιδρασης.

Οσο για την δημιουργια ιδιωτικων πανεπιστημιων στην Ελλαδα.Ξεχνατε το σκανδαλο πλυν λιγους μηνες με καποια ιδιωτικα εκπαιδευτηρια οχι 1 αρκετα που εδιναν αριστους βαθμους σε ατομα χωρις να υπαρχει φοιτηση?Κι αυτα τα διπλωματα τα χρησιμοποιουσαν για να μπουν στο δημοσιο κι αλλου?

Ανακαλύψαμε την Αμερική τώρα με τα σκάνδαλα στα ιδιωτικά. Λες και στα δημόσια δεν ξέρουμε τι γίνεται :rolleyes:

ΠΑΝΤΟΥ γίνονται λαμογιές. ΠΑΝΤΑ γίνονταν και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να γίνονται. Είτε είναι ιδιωτικά, δημόσια, ΝΠΙΔ, ΑΕ, ΔΕΚΟ, ΤΕΒΕ και δε συμμαζεύεται. Πάρτε το χαμπάρι και μην το χρησιμοποίετε σαν επιχείρημα.

Ανακαλύψαμε την Αμερική τώρα με τα σκάνδαλα στα ιδιωτικά. Λες και στα δημόσια δεν ξέρουμε τι γίνεται :rolleyes:

ΠΑΝΤΟΥ γίνονται λαμογιές. ΠΑΝΤΑ γίνονταν και ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ να γίνονται. Είτε είναι ιδιωτικά, δημόσια, ΝΠΙΔ, ΑΕ, ΔΕΚΟ, ΤΕΒΕ και δε συμμαζεύεται. Πάρτε το χαμπάρι και μην το χρησιμοποίετε σαν επιχείρημα.

+1 από μένα!

Ούτως ή άλλως έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα στοιχεία για τα ιδιωτικά που είναι σχεδόν έτοιμα για να ανοίξουν και μπορώ να πω ότι μου φάνηκαν πολύ αξιόλογα. Απλά έχει γίνει καραμέλα το όλο θέμα μόνο και μόνο για να προκαλούνται αντιδράσεις.

Το λοιπόν, το όλο θέμα με τις καταλήψεις έχει παραγίνει από τα πιόνια που τις κινούν και όσο περνάει ο καιρός εκνευρίζομαι ακόμη περισσότερο που οι δήθεν αγωνιστές δεν σκέφτονται καν το τίμημα όλων αυτών των κινητοποιήσεων. Να βράσω την παιδεία τους και το "επαναστατικό" τους κίνημα.

"Ακόμα κι όταν θα νομίζεις

πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω.

Κι όταν ακόμη θα νομίζεις

πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..."

Άσχετο απλά θέλω να το πω! Πήγαινα στο Κολλέγιον Αθηνών, νομίζω κάτι παραπάνω από ιδιωτικό σχολείο (σαν στυλ μιλάω, για την ακρίβεια είναι δημοσίου δικαίου). Είχα Μ.Ο. εξαμήνων στα μαθήματα πανελληνίων 17, και έβγαλα πανελλήνιες χωρίς καμία απολύτως επιφοίτηση και χωρίς πολύ διάβασμα 18κ μόρια. Δηλαδή μου έτυχε ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ από αυτό που περιγράφεις! Η πελατειακή σχέση για τα τρία εκατομμύρια που έδινα το χρόνο δούλεψε τρομερά, έχεις δίκιο. Που θέλω να καταλήξω? Αν θέλεις το επίπεδο είναι υψηλό και αν θέλεις γίνεται σωστή δουλειά.

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo.gif

Α proud member of the Alliance, opposed to members of the Horde!

Πειραζει που δε βρισκω κατι κακο σε αυτα που με τρομο περιγραφεις; :confused:

Με το σκανδαλο στα ιδιωτικα σαφως κι δεν ανακαλυψαμε καμια Αμερικη κι ξερουμε οτι λαμογιες θα γινονται.Αυτο που ηθελα να πω κι το τονιζω κιολας στο κειμενο πανω ειναι οτι η ιδιωτικη παιδεια στην Ελλαδα δεν ανταποκρινεται στα κρητιρια για να δημιουργηθουν σωστα πανεπιστημια.Λειτουργουν με αξονα το οικονομικο συμφερον αποκλειστικα οπως φανηκε απο το σκανδαλο.Κι επισης δεν υπρχουν τα κονδυλιανουτε κι τα επιχειρηματικα κινητρα στην μικρη Ελλαδα για να επενδυσουν σε ιδιωτικα αξιοπρεπη.Οτι θα γινει θα ναι λαμογια.

Η παιδεια εχει γινει επιχειρηση δεν χρειαζεται να την εμπορουματοποιησουμε τελειως.

Και στα δημοσια κανουν οτι θελουν τα κομματα και τα κοπροσκυλα. Να τα κλεισουμε; Γιατι αν μιλαμε για λαμογια, σημειο αναφορας θα πρεπει να ειναι τα δημοσια πανεπιστημια.

nrg αυτην την ταση να απαξιωνουμε τα παντα ειναι απαισια.Στα δημοσια τουλαχιστον τα πτυχια δεν πουλιουνται.Κι ναι πειραζει αφανταστα που δεν βλεπεις τπτ κακο.Εγω τουλαχιστον αντιλαμβανομαι κι το γιατι.

Εσυ απαξιωνεις τα ιδιωτικα πανεπιστημια χωρις καν να τα εχεις δει, και εγω απαξιωνω τα δημοσια που βλεπουμε τι γινεται τοσα χρονια...Μη βγαζεις τη σκουφια σου λοιπον. Ουτε στα ιδιωτικα τα πτυχια πωλουνται, γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν ιδιωτικα.

Εσυ απαξιωνεις τα ιδιωτικα πανεπιστημια χωρις καν να τα εχεις δει, και εγω απαξιωνω τα δημοσια που βλεπουμε τι γινεται τοσα χρονια...

Από που ακριβώς τα έχετε δεί;Από τον Πρετεντέρη;:rolleyes:

.

Αυτον δεν τον παρακολουθω απο την εποχη που πετουσε τα μπουκαλια στο ΟΑΚΑ . :rolleyes:

Σ'αυτά σπουδάζουμε μερικοί από μας.... (το σπουδάζουμε θέλει ΠΟΛΛΑ εισαγωγικά αλλά τέλος πάντων...).

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Εχεις δει βιβλιοθηκη πανεπιστημιου η εργαστηριο?Ξερεις ποσα λεφτα χρειαζονται για να αγοιραστουν αυτα τα βιβλια?Μπορει ενας ιδιωτης να τα διαθεσει?Η μαλλον η σωστη ερωτηση ειναι υπαρχουν τα οικονομικα κινητρα στην Ελλαδα για να ξοδεει ο αλλος εκκατομυρια επι εκκατομυριων για να φοιτησουν μεσα μερικες χιλιαδες παιδια?Η θα πτωχευσει?Ειμαι πεπεισμενη πληρως οτι ειναι ανεφικτο να γινει σοβαρη δουλεια απο ιδιωτηνστην Ελλαδα

.Κι ο λογος ειναι οτι ειμαστε μολις 10 εκκατομυρια ,οι μαθητες επομενως λιγοι κι τα ποσα που θα δαπανηθουν τεραστια.Δεν ειναι το πανεπιστημιο φροντηστηριο. Να λεμε οτι φαινονται να εχουν καλα στανταρντ.

Οσο για τα δημοσια σιγουρα η παιδεια χρειαζεται βοηθεια κι στηριξη αυτο που της δωθηκε ειναι η χαριστικη βολη.

Κι ισως να το θεσω κι πιο προσωπικα γιατι να δεχτω εγω που ημουν μαθητρια του 18 να μπω στην ιδια αγορα εργασιας πχ νομικη η ιατρικη με καποιαν συμμαθητρια μου η συμμαθητη μου που δεν ειχε τα ιδια προσοντα ?Αν θελει να σπουδασει ας παει εξωτερικο κι μετα δικατσα .Οχι να γινουμε ολοι ισα κι ομοια.Πρεπει ολοι να γινουν με το ζορι επιστημονες?

η αξιοκρατια πρεπει να καταργηθει ?

Aντε και περαστικά.

Ευχαριστώ και ανταποδίδω.Τα 3/4 των σχολών ξέρεις είναι υπο κατάληψη οπότε και οι μεταρρυθμιστές δεν περνάτε και τις καλύτερες στιγμές.

Να σου κάνω και μια ερώτηση. Φαντάζομαι η κίνηση φοιτητών της οποιας το όνομα δε θυμάμαι αλλα έχεις αναφέρει παραπάνω ότι υποστηρίζεις προσπάθησε να κινητοποιήσει τον κόσμο για να παρευρεθεί. Με δεδομένο ότι η ίδια κίνηση ήταν αυτή που "προκάλεσε" τη συνέλευση και είχε συμφέρον να φέρει κόσμο, κινητοποιήσατε μονο κόσμο που υποστηρίζει την κατάληψη (που είναι λίγοι και άρα εξηγεί τη μειωμένη συμμετοχη) η γενικά όλους τους φοιτητές, ακόμα κι αυτούς που δεν είχατε σίγουρους; Γιατί, για τη μειωμένη προσέλευση, θεωρώ ότι και οι διοργανωτές έχουν ευθύνη. Και οι ίδιοι οι φοιτητές βεβαια.

Διοργανωτής σε ΓΣ ΦΣ δεν υπάρχει.Μιλάμε για ΓΣ του Συλλόγου Φοιτητών, οχι για συναυλία.

Εξόδους σε κοσμικά μπάρ στους φοιτητές μόνο η ΔΑΠ τάζει.Υπήρξαν ανακοινώσεις στους τοίχους για τη ΓΣ.Την επόμενη φορά θα στείλουμε οδηγό να τους πάρει.Ε, οχι και η αυριανή άρχουσα τάξη να πηγαίνει μόνη της σε ΓΣ του ΣΦ του πανεπιστημίου της:rolleyes: (Παράνομο βέβαια το οτι δεν υπάρχει ξεχωριστός σύλλογος για κάθε τμήμα, όπως στη Νάουσα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).Με λιμουζίνα λοιπόν την άλλη φορά.

Α, επίσης μηδένα προ του τέλους μακάριζε γιατί ποτέ δεν ξέρεις.Εάν και η ΠΑΣΠ κατέβαινε με το κοινό πλαίσιο τα αποτελέσματα θα ήταν:

Κατά των κινητοπιήσεων:477

Υπέρ των κινητοποιήσεων:476

.

Εσύ δηλαδή ΠΩΣ ξέρεις ότι δεν υπάρχουν ομάδες ιδιωτών που να μπορούν και να θέλουν να διαθέσουν αυτά τα λεφτά; Χαλάει τις εταιρίες να έχουν ιδρύματα όπου γίνεται σοβαρή δουλειά και τους παρέχουν ένα σύνολο από επιστήμονες τους οποίους μπορούν να προσλάβουν; Έτσι δεν γίνεται έξω; Γιατί κατακρίνετε τα ιδιωτικά ΧΩΡΙΣ να τα έχετε δει...στην τελική ΔΕΝ κοστίζουν κάτι σε κανέναν εκτός από αυτούς που θα κάνουν την αρχική επένδυση για να τα φτιάξουν.

ΠΩΣ δώθηκε η χαριστική βολή με την ίδρυση των ιδιωτικών, όταν αυτά ΔΕΝ χρηματοδοτούνται ούτε κατά μισό ευρώ από το κράτος; Και μην ακούω για απαξίωση κλπ κλπ, ΑΝ τα ιδιωτικά είναι τόσο χάλια όσο λέτε, τότε δεν θα τα προτιμά ούτε ο κόσμος για να σπουδάσει (αυτός που θέλει πτυχίο με ΑΞΙΑ) ούτε οι εργοδότες όταν ψάχνουν για εργαζόμενους (γιατί ο σωστός εργοδότης κοιτάζει την αξία του εργαζόμενου, όχι μόνο το χαρτί του).

γιατι να δεχτω εγω που ημουν μαθητρια του 18 να μπω στην ιδια αγορα εργασιας πχ νομικη η ιατρικη με καποιαν συμμαθητρια μου η συμμαθητη μου που δεν ειχε τα ιδια προσοντα ?Αν θελει να σπουδασει ας παει εξωτερικο κι μετα δικατσα .Οχι να γινουμε ολοι ισα κι ομοια.Πρεπει ολοι να γινουν με το ζορι επιστημονες?

Επειδή δηλαδή ο άλλος απέτυχε στις πανελλήνιες του στερείς το δικαίωμα στη μόρφωση; Τί λογική είναι αυτή; Και αν ο άλλος δεν μπορεί να πάει εξωτερικό; Οι πανελλήνιες δεν καθορίζουν το ποιος είναι άξιος να γίνει γιατρός και ποιος όχι....μην λέμε χαζομάρες...οι πανελλήνιες είναι απλά μία μέθοδος "ξεσκαρταρίσματος" για να μπορέσουν από τους 10.000 επίδοξους γιατρούς, να διαλεχτούν 1000 για να πάρουν τις αντίστοιχες θέσεις στις σχολές. Σε ένα ιδανικό κόσμο, ο καθένας θα έμπαινε στη σχολή που ήθελε, αν οι σχολές είχαν άπειρες θέσεις....

Οχι να γινουμε ολοι ισα κι ομοια.

Αυτό απλά το αφήνω ασχολίαστο....

Τα 3/4 των σχολών ξέρεις είναι υπο κατάληψη οπότε και οι μεταρρυθμιστές δεν περνάτε και τις καλύτερες στιγμές.

Με το συμπάθιο...οι μεταρυθμιστές χ3στικαν για τα 30 άτομα ανά σχολή που κάθοντια και την κρατάνε κλειστή...ο νόμος θα περάσει, απλά μερικοί δεν λένε να το καταλάβουν, και το μόνο λάθος της κυβέρνησης ήταν που δεν τον πέρασε το καλοκαίρι μετά το πρώτο κύμα καταλήψεων.

http://card.mygamercard.net/sig/shodangr.jpg

New York, Neeeeeeeeeeeeeeeeeew York!

Επειδή δηλαδή ο άλλος απέτυχε στις πανελλήνιες του στερείς το δικαίωμα στη μόρφωση; Τί λογική είναι αυτή; Και αν ο άλλος δεν μπορεί να πάει εξωτερικό; Οι πανελλήνιες δεν καθορίζουν το ποιος είναι άξιος να γίνει γιατρός και ποιος όχι....μην λέμε χαζομάρες...οι πανελλήνιες είναι απλά μία μέθοδος "ξεσκαρταρίσματος" για να μπορέσουν από τους 10.000 επίδοξους γιατρούς, να διαλεχτούν 1000 για να πάρουν τις αντίστοιχες θέσεις στις σχολές. Σε ένα ιδανικό κόσμο, ο καθένας θα έμπαινε στη σχολή που ήθελε, αν οι σχολές είχαν άπειρες θέσεις....

ναι αλλα με την ιδια λογικη, γιατι καποιος που ειναι οικονομικα ''ανετος'' να διεκδικησει παιδεια αναλογη με αυτον που εδωσε ιδρωτα για να κερδισει κατι που ειναι δωρεαν?

επισης, δεν ειναι διαδικασια ξεσκαρταρισματος οι πανελληνιες με την εννοια που το δινεις εσυ, ειναι μια διαδικασια για να διαχωριστουν οι αξιοι απο τους αναξιους επιδοξους γιατρους.

αλλωστε, εσυ ποιον εμπιστευεσαι περισσοτερο?αυτον που εβγαλε με 9 την ιατρικη αθηνων σε 6 χρονια (τοσο ειναι αν δε κανω λαθος:worry: ) ή αυτον που περασε 4 χρονια στη ρουμανια.;)

δε λεω οτι ο δευτερος δεν ειναι γιατρος, προς θεου, λεω ποιον εμπιστευεσαι εσυ περισσοτερο.:ninja:

υγ: και γιατι να διωχνεται στα 8 χρονια καποιος που τα βγαζει δυσκολα περα και πρεπει να εργαζεται για να τελειωσει και απο την αλλη οι ''λεφταδες'', επειδη δεν εχουν οικονομικες δυσκολιες και αλλα αναλογα ''βασανα'' να τελειωνουν ανετα σε 4 χρονια?

Εσύ δηλαδή ΠΩΣ ξέρεις ότι δεν υπάρχουν ομάδες ιδιωτών που να μπορούν και να θέλουν να διαθέσουν αυτά τα λεφτά; Χαλάει τις εταιρίες να έχουν ιδρύματα όπου γίνεται σοβαρή δουλειά και τους παρέχουν ένα σύνολο από επιστήμονες τους οποίους μπορούν να προσλάβουν; Έτσι δεν γίνεται έξω; Γιατί κατακρίνετε τα ιδιωτικά ΧΩΡΙΣ να τα έχετε δει...στην τελική ΔΕΝ κοστίζουν κάτι σε κανέναν εκτός από αυτούς που θα κάνουν την αρχική επένδυση για να τα φτιάξουν.

Τα λες όλα μόνο σου γιατί είμαστε αντίθετοι.Και τι είναι η παιδεία μωρέ να εξαρτάται από τις ορέξεις και να είναι υπο τις διαταγές Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κόκαλη και λοιπών;

ΠΩΣ δώθηκε η χαριστική βολή με την ίδρυση των ιδιωτικών, όταν αυτά ΔΕΝ χρηματοδοτούνται ούτε κατά μισό ευρώ από το κράτος; Και μην ακούω για απαξίωση κλπ κλπ,

Θα σου πω εγώ πώς.Ο φετινός προυπολογισμός προβλέπει ακόμα χαμηλότερα κονδύλια για την παιδεία.Η υποχρηματοδότηση των ΑΕΙ λοιπόν δεν έτυχε...πέτυχε.

Με το συμπάθιο...οι μεταρυθμιστές χ3στικαν για τα 30 άτομα ανά σχολή που κάθοντια και την κρατάνε κλειστή...ο νόμος θα περάσει, απλά μερικοί δεν λένε να το καταλάβουν, και το μόνο λάθος της κυβέρνησης ήταν που δεν τον πέρασε το καλοκαίρι μετά το πρώτο κύμα καταλήψεων.

Το τι θα εφαρμοσθεί είναι το ζήτημα και οχι το τι θα ψηφισθεί.Ηδη για την αναθεώρηση του άρθρου 16 στην επόμενη βουλή χρειάζονται 180 ψήφοι και οχι 150.Τώρα αν κάποιοι θέλουν, αφελώς, να πιστεύουν οτι οι κινητοποιήσεις δεν έπαιξαν κανένα ρόλο σε αυτό....

Οσο για τους μεταρρυθμιστές στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό....:rolleyes:

.

Θα το πω για πολλοστη φορα κι ελπιζω να το καταλαβεις.Δεν υπαρχει η αγορα στην Ελλαδα για να εοενδυσουν οι ιδιωτες,Οι αγοραστες εδω ειναι λιγοι σε σχεση με τα υπερογκα ποσα που πρεπει να δαπανηθουν.

Κοστιζουν στους αποφοιτους των δημοσιων που θα γινουν ισοτιμα τα οτυχια τους με κατωτερα πτυχια απο αμφιβολου ποιοτητας ιδρυματα.Κι οχι δεν θεω να τα δω πρωτα γιατι σε τετοιου ειδους ζητηματα δεν χωρανε πειραματισμοι.Ας δημιουργηθουν πρωτα οι προυποθεσεις που θα διασφαλιζουν σωστη λειτουργια κι μτα ας δημιουργηθουν κι τα ιδιωτικα.Μην ονειροπολουμε δεν υπαρχει τετοια περιπτωση.

Νομιζω πως αλλα λεω κι αλλα αντιλαμβανεσαι αν καποιος αποτυχει 1 φορα στις πανελλαδικες δεν χαθηκε κι ο κοσμος εχει ολη την ευκαιρια να δωσει 1,2 10 φορες μερχι να μπει.Κανεις δεν του τοαπαγορευει.Η ας παει εξωτερικο πιου ειναι πιο αυστηρα τα πραγματα.Κι οχι σε εναν ιδανικο κοσμο δεν θα σπουδαζε καθεναας οτι ηθελε γιατι δεν εχουμε ολοι τις ιδιες δυνατιτητες.

Κι εγω θελω να γινω πυρηνικος φυσικος αν ανοιξει καποιο σχετικο πανεπιστημιο που μπορει να με κανει τι να πω :D Θα σας παραδεχτω.

Και τι είναι η παιδεία μωρέ να εξαρτάται από τις ορέξεις και να είναι υπο τις διαταγές Μπόμπολα, Λαμπράκη, Κόκαλη και λοιπών;

:respect:

μ' αρεσεις!;)

Σάββατο βράδυ.Βγάλαμε τηλεόραση και βλέπαμε ειδήσεις.Ο Νίκος από τη Φλώρινα σηκώθηκε να πάει για ύπνο.Ακολουθούσε ταινία και δεν μπορούσε να την παρακολουθήσει,γιατί δεν ήξερε να διαβάζει.Δεκαοχτώ χρονών από ένα χωριό στα οχτακόσια μέτρα υψόμετρο.Πρώτη του φορά κατέβηκε τόσο χαμηλά.Να υπηρετήσει την πατρίδα στα πεδινά.Δεκαοχτώ χρονών και δεν ξέρει να διαβάζει.Και δε θα την πληρώσει κανένας.Θα τη βγάλουμε όλοι καθαροί.Για να μάθει τη στρατιωτική προσευχή κάποιος του τη διαβάζει φράση φράση και εκείνος την αποστηθίζει.Κάπως έτσι φαντάζομαι θα έμαθε και τον Εθνικό Ύμνο.Βλέπει το όνομά του γραμμένο και δεν το αναγνωρίζει.Και δε θα την πληρώσει κανένας μας.

Σάββατο βράδυ.Βγάλαμε τηλεόραση και βλέπαμε ειδήσεις.Ο Νίκος από τη Φλώρινα σηκώθηκε να πάει για ύπνο.Ακολουθούσε ταινία και δεν μπορούσε να την παρακολουθήσει,γιατί δεν ήξερε να διαβάζει.Δεκαοχτώ χρονών από ένα χωριό στα οχτακόσια μέτρα υψόμετρο.Πρώτη του φορά κατέβηκε τόσο χαμηλά.Να υπηρετήσει την πατρίδα στα πεδινά.Δεκαοχτώ χρονών και δεν ξέρει να διαβάζει.Και δε θα την πληρώσει κανένας.Θα τη βγάλουμε όλοι καθαροί.Για να μάθει τη στρατιωτική προσευχή κάποιος του τη διαβάζει φράση φράση και εκείνος την αποστηθίζει.Κάπως έτσι φαντάζομαι θα έμαθε και τον Εθνικό Ύμνο.Βλέπει το όνομά του γραμμένο και δεν το αναγνωρίζει.Και δε θα την πληρώσει κανένας μας.

:sorry:, αλλα δε σε καταλαβα εδω.:(