Jump to content

300 - 300: Rise of an Empire (2006 - 2013)

TN97
 Κοινοποίηση

Η γνώμη σας για την ταινία  

313 members have voted

1. 1. Η γνώμη σας για την ταινία

• Πάρα πολύ καλή
      198
    • Καλή
      72
    • Μέτρια
      25
    • Κακή
      18

Recommended Posts

Δεν έχει ιδιαίτερα ιστορικά στοιχεία το κομικ. Πιο πολύ εικόνες είναι παρά λόγια...

Γενικώς ειναι λίγο περίεργο.. Κλασσικός Miller δλδ.

• Απαντήσεις 842
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

pedia to trailer einai telios lord of the rings sou pernaei tin entiposi oti einai mia istoria mythologias kai to xirotero mi istoriki kai telios eksopragmatiki mia tenia pou den exei na dosei pola stixeia (pistevo panta )pragamatikotitas

to allo diladi apo ti katalava to komik einai telios antigrafi apo tin istoria (afto me tima)ara i tenia vasizete sto komik(vlakodes protaSI)mias kai to komik einai vasismeno stin istoria kai to lene afto giana min diksoun oti alli mia tania pou exei empneustei apo tin arxeoelliniki istoria einai ektos ISTORIAS POU EINAI XIROTERO APO TIN TENIA POU EINAI EKTOS MYTHOOLOGIAS

O KSEIN AGGELI LAKEDEMONIEIS O TI TIDASI PITHOMENI.

φ=1,6180.......................................................

O KSEIN AGGELI LAKEDEMONIEIS O TI TIDASI PITHOMENI.

h frash einai la8os ....

Το σωστό:

" Ω ξείν, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κοίμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι"

(ε.μ. = ξένε, στείλε μήνυμα στους Λακεδαιμονίους, ότι εδώ βρισκόμαστε(νεκροί), πιστοί στους νόμους τους).

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

Ούτε η Δομή νάσουνα lupus_Hegemonia!

Τις "ΠΥΛΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΙΑΣ" καιγώ θα ήθελα να τις δώ αλλα δεν με πείθει (ούτε τους παραγωγούς υποθέτω) οτι θα είχε μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία απο το 300, γιατι όπως σε μενα έτσι και σε πολλούς αλλοπαρμένους του είδους μου, αρέσει η φαντασία και η υπερβολή στον κινηματογράφο...

...kai fysika o miller aresei perissotero ;)

So this is how liberty dies, with thunderous applause

Εγώ να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά. Επειδή δεν τα έχω διαβάσει ποτέ, τα graphic novels του Frank Miller είναι ιστορικά ακριβή;;

to ergo einai pragmatika san na zontaneyei to comic ! i na to pw aliws , blepontas to trailer itan san na ksefiliza to idio to comic me ixo kai kinisi! (kai kalytero!)

So this is how liberty dies, with thunderous applause

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω. Ωστόσο πρέπει να αναγνωρίσεις, χωρίς να σε αφορά φυσικά, ότι ο άρχοντας ήταν ορόσημο στις επικού περιεχομένου ταινίες και θα επηρεάζει για πολύ καιρό τέτοιες προσπάθειες, ποικιλοτρόπως.

Καμμία αντίρρηση ως προς αυτό. Απλά μη έχοντας επαφή με το κόμικ η μονη μου αναφορά είναι η (αρκετά ασαφής) ιστορική γνώση της μάχης των Θερμοπυλών που μου παρασχέθηκε στο σχολείο, γι' αυτό και το θέαμα με ξένισε αρκετά.

Αν έτσι είναι το κόμικ (όπως λέει και ο ΜΙΒ) όλα καλά. Αλλιώς υπεισέρχεται λίγο το στοιχείο της αντιγραφής-αρπαχτής.

ΥΓ. Φαντάζεστε ρεπορτάζ Star κλπ. όταν βγεί η ταινία; :lol:

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Όντως τα LOTR έχουν γίνει σημείο αναφοράς όταν έχουμε να κάνουμε με ταινίες με επικές μάχες και τέτοια.Πρέπει όμως αυτό να σημαίνει κάτι?

Από τότε που είδα την τριλογία δεν έχω δει καλύτερη ταινία αυτού του είδους.Έχω δει όμως ταινίες που ήταν αρκετά αξιόλογες ενώ υπάρχουν και κάποιες άλλες που δεν θα έχουν ποτέ την δόξα που τους αξίζει καθότι κάποιοι πάντα θα τις συγκρίνουν με το Άρχοντα...

no sig...

[offtopic]Ακριβως.Για μενα ο Αρχοντας αλλαξε για παντα το τοπιο στις ταινιες του ειδους.Ηταν απλα αριστουργημα...αναποφευκτα θα γινονται συγκρισεις για πολυυυ καιρο ακομα.[/offtopic]

From the dawn of our species, Man has been blessed with curiosity. Our most precious gift, without exception, is the desire to know more - to look beyond what is accepted as the truth and to imagine what is possible.

--Alvar Hanso--

h frash einai la8os ....

Το σωστό:

" Ω ξείν, αγγέλειν Λακεδαιμονίοις, ότι τήδε κοίμεθα, τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι"

(ε.μ. = ξένε, στείλε μήνυμα στους Λακεδαιμονίους, ότι εδώ βρισκόμαστε(νεκροί), πιστοί στους νόμους τους).

kla re file ti mas les tora pou to thimame einai thavla mias kai exoun perasei pano apo 7 xroinia apo tote pou to ematha

alla parola afta nomizo oti etsi mou to mathan eimai diladi sigouros

alla den tha diafoniso den eimai pedi tis theoritikis

φ=1,6180.......................................................

Αγαπητέ lupus_Hegemonia, νομίζω την μπάλα την έχεις ήδη χάσει. Μπερδέυεις τις δικές σου - και του οποιουδήποτε άλλου - μελέτες με τον κινηματογράφο, που δεν είναι τίποτα άλλο από διασκέδαση.

Ελάχιστα σημασία έχει για μένα εάν οι στρατηγικές και τα όπλα ήταν ίδια με αυτά που είχαν πράγματι χρησιμοποιηθεί στην Τροία λ.χ., από τη στιγμή που η ίδια η ταινία δεν με διασκέδασε. Αν είχε δηλαδή όλα τα ιστορικά στοιχεία θα ήταν καλύτερη; Δεν νομίζω.

Δεν αντιλέγω διόλου φίλτατε, ότι η 7η τέχνη αναγάγεται σε μια μορφή διασκέδασης.

Μην λησμονείς όμως, ότι ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΤΕΧΝΗΣ είναι ΜΟΡΦΗ... ΠΑΙΔΕΙΑΣ, δηλαδή ΜΟΡΦΩΣΗΣ και ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ & ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ!

Εννοείται ότι ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑ (πέρασα ωραία μια-δυο ώρες) με το "Troy"!

Αλλά αυτό ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι ο Πήτερσεν κι ο ΚΑΘΕ άλλος σκηνοθέτης, ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ευκαιρία να δημιουργήσει ένα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ... κι απλά φτιάχνει μια "πιασάρικη" εμπορική ταινιούλα!

Το "Kindom of Heaven" τέτοια "πιασάρικη" εμπορική ταινιούλα ήταν, αλλά θα μπορούσε να ήταν ένα ΥΠΕΡΟΧΟ έργο όπως το "El Cid" με τον Τσάλτον Ήστον, μια καταπληκτική (για την εποχή της) ταινία που αφηγείται την σπουδαία ζωή και το ηρωϊκό τέλος, του σπουδαιότερου εθνικού ήρωα της Ισπανίας... Ρονδρίγκο Ντιάζ ντε Βιβάρ (1040-1099 μ.Χ.).

Koίταξε να δεις, ουσιαστικά δεν λέμε κάτι διαφορετικό. Απλά λέω ότι για ταινία θεωρώ φυσιολογικό να δω αρκετές μετατροπές βάσει «ποιητικής αδείας». Ένα έποςή ένα βιβλίο ή ένα θεατρικό έργο ή μια τηλεοπτική σειρά όταν πρόκειται να γίνει ταινία, αναγκαστικά θα πρέπει να υποστεί αλλαγές, τόσο στο σενάριο, στην δομή, στην πλοκή κτλ προκειμένου να «βλέπεται» και να μην είναι βαρετή του θανατά. Στην τελική με άλλο σκοπό διαβάζω ένα βιβλίο, με άλλο σκοπό βλέπω μια ταινία.

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ! ΠΟΙΟΣ ΣΟΥ ΕΙΠΕ όμως ότι μια ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ταινία με θέμα τους "300" στις Θερμοπύλες, ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΑΡΕΤΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΑ;;;

Έχεις υπόψιν σου ΠΩΣ πολεμούσαν στη πραγματικότητα οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες;

Η ΠΙΟ ΦΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ που υπήρξε ποτέ! Και μετά, οι Ρωμαίοι Λεγεωνάριοι οι οποίοι ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΠΟΛΛΕΣ τακτικές ("Ελεγχόμενη Υποχώρηση" στοίχων), όπλα (το περίφημο "Gladious" ξίφος, εμπνεύστικε από το περίφημο σπαρτιατικό "Ξυάλη") ή διακριτικά (το ΠΛΑΓΙΟ λοφίο των εκατόνταρχων, εμπεύστικε από το ΠΛΑΓΙΟ λοφίο των Σπαρτιατών αξιωματικών).

Είσαι σίγουρος για αυτό; Φίλος μου ελληνομεξικάνος μου είπε ότι πρόκειται για... αγνή παρθένα αηδιαστική αμερικάνικη προπαγάνδα και ότι απείχε παρασάγας από τα πραγματικά γεγονότα. Και εδώ που τα λέμε, ούτε εμένα με έπεισε σαν ταινία. Ειδικά ο τρόπος που γελοιοποιεί τους Μεξικάνους.

Ο φίλος σου ο Ελληνομαξικανός πιθανότατα κάνει λάθος (όπως οι περισσότεροι "Ελληνο-...κάτι", μιας κι έχω απτά παραδείγματα από συγγενείς μου οι οποίοι έχουν διπλή υπηκοότητα και ΔΕΝ πολυασχολούντε με Ιστορία του τόπου στον οποίο διαμένουν...

Τέλως πάντων, ο Luna Armantez, ο ΜΕΞΙΚΑΝΟΣ λοχίας φίλος μου από το στρατό (υπηρέτησα σε ΝΑΤΟ-ική βάση με US Marines, οι ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ Πορτορικανοί, Αφροαμερικανοί και Μεξικάνοι), μου είχε πει ότι ήταν ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στα πραγματικά γεγονότα... Και ΟΝΤΩΣ τους ΓΕΛΙΟΠΟΙΕΙ τους Μεξικανούς, μιας και ο Μεξικάνικος Τακτικός Στρατός της τότε εποχής ήταν "ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ"! Εμπεριστατωμένο σχόλιο...

Το παράδειγμά σου πάντως δεν είναι υποθετικό. Δες την ταινία Skycaptain and the world of tomorrow. Προσωπικά την απόλαυσα γιατί μου αρέσει το theme της προηγμένης τεχνολογίας πριν την εποχή της (μικρός λάτρευα τον Βερν), αλλά ομολογώ ότι αν ο σκηνοθέτης ισχυριζόταν ότι εμπνεύστηκε από πραγματικά γεγονότα μάλλον θα με ξενέρωνε. Τώρα το θα σε έκραζαν οι κριτικοί, εξαρτάται από πάρα πολλά πράγματα. Τι ταινία θα ήταν, με ποιους πρωταγωνιστές, με ποιο στούντιο από πίσω κτλ...Στην τελική δεν μπορείς να προδικάσεις το αποτέλσμα. Αν το τελικό εικαστικό αποτέλσμα ήταν αξιοπρεπές και αποδεκτό (δεν παρουσίαζε δλδ τους γερμανούς να ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ την μάχη της αγγλίας ή κάτι τέτοιο) εγώ δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.

Ναι μεν, με τη... "ΜΟΝΗ" ΔΙΑΦΟΡΑ ότι η ταινία αυτή ΒΑΣΙΖΟΤΑΝ πάνω σε ένα ΚΟΜΙΚ Επ. Φαντ. της δεκαετίας του '40!!!

Α, αυτό είναι εύκολο δίλλημα. Εγώ δεν θα είχα πρόβλημα. Θα ήταν καλύτερα δλδ αν την έπεφτε στους αρσενικού γένους αντάρτες του τάγματός του;

Ε... νομίζω ότι το γελιοποιούμε τώρα.

Σωστή παρατήρηση. Αλλά... αλλά αυτό δεν είναι πατέντα των αμερικάνων. Η προπαγάνδα όπως εννοείται σήμερα υπήρχε από αρχαιοτάτων χρόνων σε όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της ιστορίας. Παράδειγμα η Αινείαδα του Βιργίλιου, ένα έπος «σίκουελ» όπως θα λέγαμε σήμερα της Ιλιάδας, η οποία παρουσιάζει τους διωγμένους πρόγονους των Ρωμαίων να βρίσκουν νέα μετά από περιπλανήσει σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο πατρίδα και να ζουν με την ελπίδα του επαναπατρισμού. Πάντα μια μεγάλη (ή μικρή) δύναμη όταν θέλει να κάνει επιθετικό πόλεμο χρειάζεται άλλοθι. ΟΙ μεν είχαν τις αλύτρωτες πατρίδες, (ο αινείας όπου πήγαινε έσπερνε παιδιά ) είτε προστασία των αδυνάτων (@USA). Και αυτού του είδους η προπαγάνδα δεν είναι μονοπώλιο των ιμπεριαλιστικών δυνάμενων. Ο μέγας αλέξανδρος είχε σαν άλλοθι την εκδίκηση για τα δεινά που προξένησαν οι Πέρσες στις εισβολές τους στην Ελλάδα. Ο βυζαντινοί μετά την πτώση της Πόλης έφτιαξαν τον μύθο του μαρμαρωμένου Βασιλιά. ΟΙ έλληνες στους Βαλκανικούς πολέμους είχαν τις αλυτρωτες πατρίδες και την «Μεγάλη Ιδέα». Θέλω να καταλήξω στο ότι το άλλοθι για ένα πόλεμο πρέπει απλά να υπάρχει, μικρή σημασία έχει πόσο πετυχημένο φαίνεται στους απέξω. Που ξέρεις; Μπορεί η ταινία 300 να είναι προπαγάνδα κατά του σημερινού καθεστώτος του Ιράν. Εγώ δεν θα εκπλαγώ καθόλου.

ΕΥΓΕ!!! ΕΥΓΕ!!! ΜΠΡΑΒΟ φίλε μου!!! ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!!! "Έπιασες" ΑΜΕΣΩΣ το ΒΑΘΥ "νόημα" της ταινίας "300"!!!

ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό είναι το συμπέρασμά μου και πολλών φίλων του κύκλου μου!

Παρουσιάζει την... γενναία & δίκαιη "Δύση"-Σπαρτιάτες (αν κι οι Έλληνες ΠΑΝΤΟΤΕ "ακροβατούσαν" μεταξύ "Δύσης-Ανατολής") να πολεμά τους ΣΑΤΑΝΙΚΗ/ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ/ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ "Ανατολή"-Πέρσες!

Εγώ να ρωτήσω κάτι ρε παιδιά. Επειδή δεν τα έχω διαβάσει ποτέ, τα graphic novels του Frank Miller είναι ιστορικά ακριβή;;

ΟΧΙ! Κατηγορηματικά ΟΧΙ! Αν θες ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΑΚΡΙΒΕΣ κόμικ για Αρχαία Ελλάδα, ΕΝΑ ΜΟΝΟ έχω ανακαλύψει - και με ΚΑΤΑΠΛΗΞΕ, διότι το έχει κάνει ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ κομίστας!

Ονομάζεται... "AGE OF BRONZE" και ο κομίστας λέγεται Eric Shanower.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ δουλειά (ΜΟΝΟ με πενάκι, ΔΙΧΩΣ χρώμα - πράγμα που το κάνει ΑΚΟΜΑ πιο φοβερό κόμικ, μιας και το ασπρόμαυρο κόμικ πρέπει να είναι ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ για να αποδίδει τους φωτισμούς κτλ., ΧΩΡΙΣ χρώμα), φοβερό σχέδιο, αλλά... ΤΡΟΜΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ από τον τύπο! Έχει κάνει ΠΑΝΩ από 10 ταξίδια στον Ελλαδικό χώρο και στα παράλια της Μ. Ασίας, έχει επισκεφθεί ΟΛΑ τα μουσεία που διαπραγματεύοντε με την περίοδο της "Εποχής του Χαλκού" κτλ.!

Απλά πάρτο και διάβασέ το και μελέτησέ το μαζί με Ιστορικά/Αρχαιολογικά ευρήματα και θα "πάθεις πλάκα"! Θα νομίζεις ότι ο τύπος τους... έβλεπε και τους σκιτσάριζε!

Και ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ το κόμικ ΔΙΟΛΟΥ την αίγλη και το ενδιαφέρον που ΠΡΕΠΕΙ να έχει ένα κόμικ!

Γιατί αν δεν είναι, δεν είναι παράλογο να απαιτούμε από μια ταινία που ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ σε μια σειρά graphic novels η οποία με τη σειρά της ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ σε ένα ιστορικό γεγονός, να είναι ιστορικά ακριβής;; Εξ άλλου, οι άνθρωποι δεν μας "κοροϊδεύουν"... Όπως γράφει και πάνω στο poster της ταινίας, είναι "βασισμένο στο graphic novel" του Frank Miller... δε λέει πουθενά "η πραγματική ιστορία, όπως συνέβη" ή κάτι τέτοιο...

Αγαπητέ φίλε μου, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν έχω με τον Μίλλερ, ούτε με το κόμικ "300"! Καταρχάς, το έχω αγοράσει εδώ και ΧΡΟΝΙΑ και το έχω διαβάσει ΑΠΕΙΡΕΣ φορές...

Με τις ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ που προτιμούν ΤΕΤΟΙΕΣ "ΠΙΑΣΑΡΙΚΕΣ" ταινίες, αντί ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ταινίες Ιστορικού περιεχομένου.

Αλλά, ΟΠΩΣ και ο "Trobovop®" αντιλήφθηκε, είναι ΘΕΜΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ να φτιάχνουν τ' Αμερικανάκια τέτοιες ταινίες!...

2)Στις αμερικανικές ιστορίες οι τροποποιήσεις δεν γίνονται και για τον λόγω που αναφέρω παραπάνω, αλλά και για να "τονίζεται" το θάρρος και η ανδρεία των αμερικανών. Π.χ. στην Τροία, ο Αμερικάνος πήγε να δει μια επική ταινία, χωρίς να τον νοιάζει ποιός θα είναι ο γενναίος και ποιός όχι...απλά γιατί δεν έχει σχέση με εκείνον. Με αυτό δε θέλω να "την πω" στους Αμερικάνους. Είμαι 1000% σίγουρος πως αν και εμείς είχαμε μια τέτοιου μεγέθους κινηματογραφική βιομηχανία (όπως είναι το Hollywood) θα κάναμε ακριβώς το ίδιο: θα προμοτάραμε τους εαυτούς μας (όπως και κάθε άλλο έθνος) - και είναι απόλυτα φυσιολογικό...

ΕΥΓΕ και σε σένα! ΣΩΣΤΟΤΑΤΟ αυτό που λες!

Παράδειγμα από τους ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ;

Τα αετώματα του Παρθενώνα, που έχω την ΕΥΤΥΧΙΑ να τα δω στο... Βρετανικό Μουσείο (!!!) ή τη λεγόμενη "Σαρκοφάγος του Αλεξάνδρου" στην Ιστανμπούλ... ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ, οι Έλληνες παρουσιάζοντε ΗΜΙΓΥΜΝΟΙ και ΗΡΩΙΚΟΙ, να τσακίζουν τον "βάρβαρο" εχθρό τους, τους Πέρσες!

ΣΩΣΤΗ παρατήρηση!

Όμως... αυτό ΔΕΝ σημαίνει ότι θα πρέπει ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ καλλιτέχνες να κάνουν.

Τουλάχιστον εγώ, ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ της Αλήθειας και της Πραγματικότητας, ΠΑΝΤΟΤΕ θέλω να βλέπω ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ πράγματα που αφορούν την Ιστορία.

Επίσης, σε κάποιο φίλο (δε θυμάμαι ποιος) που ανέφερε τα ντοκυμαντέρ του "Discovery" ή του "History Channel", τα ΕΧΩ ΟΛΑ σε DVD και σας πληροφορώ ότι ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ σχέση με Αρχαία Ελλάδα είναι... "κουκουρούκου"!!!

Αντιθέτως, ντοκυμαντέρ που αφορούν... ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ, ΝΟΡΜΑΝΔΟΥΣ, ΚΕΛΤΕΣ, ΜΑΓΙΑ κτλ. ("περιέργως"... ΠΡΟΓΟΝΟΙ των Άγγλων/Αμερικανών και λοιπών ΙΣΧΥΡΩΝ εθνών της "Δύσης"), ΣΚΙΖΟΥΝ σαν αναπαράσταση!

Βασικά, ΜΟΝΟ σε ένα site/forum ("RomanArmy") έχω δει "ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ"/ΣΩΣΤΕΣ ανακατασκευές/αναπαραστάσεις Αρχαίων Ελλήνων πολεμιστών...

Φαντάζομαι θα ήταν πιο ρεαλιστικό αν εμφανίζονταν οι θεοί και πολεμούσαν δίπλα στον Αχιλλέα, όπως γίνεται στην Ιλλιάδα;

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ... ΜΥΘΟ... ΝΑΙ!

ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ... ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ... ΟΧΙ!

Αλλά ΟΛΟΙ ΜΑΣ, ΟΛΟΣ ο κόσμος που έμαθε/διάβασε για την "Ιλιάδα" & "Οδύσσεια", διάβασε... ΟΜΗΡΟ, όχι κάποιον ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟ!

Τες-πα, μια ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ τηλεταινία, ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ στον μύθο του Ομήρου, είναι το "Odyssey" με τον Αρμάν Ασάντες πρωταγωνιστή, με Ειρήνη Παππά κτλ. Εκεί έχει ΦΟΒΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ! Π.χ., τα(ο) πλοία(ο) του Οδυσσέα που ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΦΥΣΙΚΑ... Τριήρις (!!!) αλλά ΠΟΛΥ πιο παλαιότερου τύπου αρχαίο πλεούμενο, οι ασπίδες τύπου "Πύργου" (ολόσωμες) που εμφανίζονται στην αρχή της ταινίας στις μάχες της Τροίας, οι "Οκτώσχημες" τύπου ασπίδες που κρέμονταν από τον τοίχο του παλατιού του Οδυσσέα, ΤΟ ΙΔΙΟ το... παλάτι του Οδυσσέα (μια... "τρώγλη" με περισσότερα δωμάτια από τα απλά σπίτια - ΟΠΩΣ ήταν από τις περιγραφές του Ομήρου, μιας κι ο Οδυσσέας ήταν Ο ΠΙΟ ΦΤΩΧΟΣ άναξ/βασιλιάς της εποχής του), τα τοίχη της Τρίας (ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΚΟΝΤΟΤΕΡΑ, από τα ΠΑΝΥΨΗΛΑ που δίχνουν σε διάφορες ταινίες), ΦΟΒΕΡΑ εφέ βασισμένα στις περιγραφές του Ομήρου για τα διάφορα τέρατα που αντιμετώπισε ο Οδυσσεύς και με ΠΟΛΥ όμορφες παρουσίες των διάφορων Θεών... και ΠΟΛΛΑ άλλα!

...

Και κάτι τελευταίο. Κάποιος φίλος χαριτολογόντας με αποκάλεσε... "Δομή".

ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ σου φαίνεται φίλτατε, να ασχολείται κάποιος σύγχρονος και νέος (δε με πήραν τα χρόνια, 36 είμαι!) Έλληνας, ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, δηλαδή Ιστορία, Ποίηση, Θέατρο, Μουσική, Ελληνική γλώσσα κτλ.;;;

ΟΣΑ ΠΤΥΧΙΑ/ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ να διαθέτει κάποιος, δεν αξίζει να αυτοαποκαλείται "Έλλην" αν δεν έχει ασχοληθεί με αυτά που προανέφερα. Όπως έλεγε ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ Σωκράτης, "Έλλην εστί πάσα ένας γνώστης Παιδείας Ελληνικής". Δηλαδή,... Έλληνας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ στον Ελλαδικό χώρο και ΜΙΛΑ ελληνικά, αλλά αυτός που ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ! ΠΟΛΛΟΙ μάλιστα επιφανείς/σπουδαίοι φιλόσοφοι, που ακόμα μακαρίζονται στις μέρες μας, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ καταγωγής αλλά ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ διότι διέθεταν ΑΡΙΣΤΗ Ελληνική Παιδεία!

Ξέρετε ότι ΠΑΣΑ ένας που ήθελε να λέγεται το παιδί του μορφωμένο (στην Αρχαία Ελλάδα), "νοίκιαζε" κάποιον σπουδαίο φιλόσοφο/διδάσκαλο και μόρφωνε το παιδί του με αυτά που προανέφερα...

Τες-πα... Ωραία κουβεντούλα κάνουμε... Για να δούμε απαντήσεις...

Και κάτι τελευταίο. Κάποιος φίλος χαριτολογόντας με αποκάλεσε... "Δομή".

ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ σου φαίνεται φίλτατε, να ασχολείται κάποιος σύγχρονος και νέος (δε με πήραν τα χρόνια, 36 είμαι!) Έλληνας, ΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, δηλαδή Ιστορία, Ποίηση, Θέατρο, Μουσική, Ελληνική γλώσσα κτλ.;;;

Όχι.

Περίεργο μου φαίνεται ότι ο μορφωμένος σύγχρονος νέος σαν και εσένα κουβεντιάζει με ημιμαθείς σε θέμα χολιγουντιανής ταινίας.

ΟΣΑ ΠΤΥΧΙΑ/ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ να διαθέτει κάποιος, δεν αξίζει να αυτοαποκαλείται "Έλλην" αν δεν έχει ασχοληθεί με αυτά που προανέφερα. Όπως έλεγε ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ Σωκράτης, "Έλλην εστί πάσα ένας γνώστης Παιδείας Ελληνικής". Δηλαδή,... Έλληνας ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ στον Ελλαδικό χώρο και ΜΙΛΑ ελληνικά, αλλά αυτός που ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ Σωκράτης είπε επίσης και το

"Δεν είμαι Αθηναίος, ούτε Έλληνας πολίτης, αλλά πολίτης του κόσμου."

ΠΟΛΛΟΙ μάλιστα επιφανείς/σπουδαίοι φιλόσοφοι, που ακόμα μακαρίζονται στις μέρες μας, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ καταγωγής αλλά ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ διότι διέθεταν ΑΡΙΣΤΗ Ελληνική Παιδεία!

Ξέρετε ότι ΠΑΣΑ ένας που ήθελε να λέγεται το παιδί του μορφωμένο (στην Αρχαία Ελλάδα), "νοίκιαζε" κάποιον σπουδαίο φιλόσοφο/διδάσκαλο και μόρφωνε το παιδί του με αυτά που προανέφερα...

Ο Ρώσος συγγραφέας Λέων Τολστόι αν δεν κάνω λάθος υπαινίχθη κάτι τέτοιο...

Άλλους δεν ξέρω (μέχρι εκεί φτάνει η μόρφωση μου :whistle: ) .

"Η Παιδεία είναι πολύ σπουδαίο πράγμα. Καλό είναι όμως να θυμόμαστε πότε πότε, πως τα πράγματα που αξίζει να ξέρει κανείς,

δε διδάσκονται."

Τάδε έφη Ο. Ουάιλντ και θα συμφωνήσω μαζί του.

...

Καμία σχέση... :p

Γιατί αν δεν είναι, δεν είναι παράλογο να απαιτούμε από μια ταινία που ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ σε μια σειρά graphic novels η οποία με τη σειρά της ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ σε ένα ιστορικό γεγονός, να είναι ιστορικά ακριβής;; Εξ άλλου, οι άνθρωποι δεν μας "κοροϊδεύουν"... Όπως γράφει και πάνω στο poster της ταινίας, είναι "βασισμένο στο graphic novel" του Frank Miller... δε λέει πουθενά "η πραγματική ιστορία, όπως συνέβη" ή κάτι τέτοιο...

Ακριβώς... :wink:

Ας μην δημιουργούμε προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν

Αυτό θα το κάνουμε πάντα για οτιδήποτε έχει έστω και ελάχιστη σχέση με Ελλάδα... :(

Και ναι, τα αμερικανικά studios, ενδιαφέρονται να αποδόσουν σωστά τις δικές τους "ιστορίες και μύθους" για δυο λόγους:

1)Γιατί όταν ξέρεις έναν μύθο/ένα ιστορικό γεγονός/μια ιστορία πολύ καλά (και ιδιαίτερα όταν είναι δικό σου) είναι πολύ δύσκολο να δεχτείς οποιαδήποτε αλλαγή στην υπόθεση...όπως άλλωστε φαίνεται και από τις αντιδράσεις κάποιων. Με λίγα λόγια, το κοινό που ξέρει μέχρι και την τελευταία λέξη της εν λόγω ιστορίας, δεν θα δεχτεί τόσο εύκολα καμία αλλαγή σε αυτήν.

Και πάλι ακριβώς...

2)Στις αμερικανικές ιστορίες οι τροποποιήσεις δεν γίνονται και για τον λόγω που αναφέρω παραπάνω, αλλά και για να "τονίζεται" το θάρρος και η ανδρεία των αμερικανών. Π.χ. στην Τροία, ο Αμερικάνος πήγε να δει μια επική ταινία, χωρίς να τον νοιάζει ποιός θα είναι ο γενναίος και ποιός όχι...απλά γιατί δεν έχει σχέση με εκείνον. Με αυτό δε θέλω να "την πω" στους Αμερικάνους. Είμαι 1000% σίγουρος πως αν και εμείς είχαμε μια τέτοιου μεγέθους κινηματογραφική βιομηχανία (όπως είναι το Hollywood) θα κάναμε ακριβώς το ίδιο: θα προμοτάραμε τους εαυτούς μας (όπως και κάθε άλλο έθνος) - και είναι απόλυτα φυσιολογικό...

Και ξανά ακριβώς...

Το θέμα είναι ότι από τη στιγμή που η ταινία έχει έστω και ελάχιστη σχέση με την Ελλάδα πιστεύουμε πως πρέπει να είναι 100% βασισμένη στην πραγματική ιστορία, χωρίς να κάνει κανένα λάθος σε κανένα τομέα. Εδώ ντοκυμαντέρ κάνουν λάθη, δεν θα κάνουν οι ταινίες; Και στην τελική, η ταινία είναι βασισμένη στο κόμικ και όχι στην ιστορική πραγματικότητα.

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Το θέμα στην εν λόγο ταινία, είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σεβαστούν κάποτε οι εταιρείες παραγωγής, την Ιστορία κάθε λαού...

ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ, έγκειται από το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ της εκάστοτε χώρας...

Όταν ξεκινούσαν τα γυρίσματα του "Αλέξανδρου" (Ο. Στοόουν), ΖΗΤΗΣΕ από το ΔΙΚΟ μας Υπ. Πολ. να ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ/ΒΟΗΘΗΣΕΙ στη παραγωγή (ΚΑΙ να γίνουν τα γυρίσματα ΕΔΩ!), αλλά ο "αγαπητός" κ. Βενιζέλος ΖΗΤΗΣΕ "ΦΡΑΓΚΑ" (!!!) και 100% έλεγχο στο script!

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ "ΠΑΠΑΡΟΠΟΥΛΕ"! Άλλοι βάζουν τα λεφτά κι εσύ θες να τους "απαυτώσεις" κιόλας;;

Το θέμα στην εν λόγο ταινία, είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να σεβαστούν κάποτε οι εταιρείες παραγωγής, την Ιστορία κάθε λαού...

Και στην τελική, η ταινία είναι βασισμένη στο κόμικ και όχι στην ιστορική πραγματικότητα.

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει η εταιρεία παραγωγής να σεβαστεί την ιστορία των Θερμοπυλών, από την στιγμή που η ταινία είναι βασισμένη στο κόμικ και όχι στην ιστορική πραγματικότητα...

Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει η εταιρεία παραγωγής να σεβαστεί την ιστορία των Θερμοπυλών, από την στιγμή που η ταινία είναι βασισμένη στο κόμικ και όχι στην ιστορική πραγματικότητα...

Αυτή η συζήτηση μου θυμίζει το σκετσάκι στο ΑΜΑΝ με τον τύπο που έσπαγε αμάξια και όταν τον ρωτάγανε γιατί έλεγε "Γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες!"...

Δεν βγαίνει άκρη. Ο lupus_Hegemonia δεν μπορεί να "πιάσει" το πως το λέμε.

Απλά, lupus, πιστεύω πως επικεντρώνεις ας λάθος μεριά τη διαφωνία σου...

Ή πιο απλά, αποφάσισαν να κάνουν ταινία ένα graphic novel, γιατί αυτό ΠΟΥΛΑΕΙ. Εσύ, lupus, δε θα έπρεπε να θάβεις το praphic novel που δεν αποδίδει την ιστορία σωστά (και όχι να σου αρέσει κιόλας, όπως είχες γράψει παραπάνω) και όχι το κινηματογραφικό στούντιο που απλά αντιγράφει μια ιστορία όπως την έγραψε κάποιος; :confused:

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Αυτή η συζήτηση μου θυμίζει το σκετσάκι στο ΑΜΑΝ με τον τύπο που έσπαγε αμάξια και όταν τον ρωτάγανε γιατί έλεγε "Γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες!"...

:lol: :rotfl:

Ή πιο απλά, αποφάσισαν να κάνουν ταινία ένα graphic novel, γιατί αυτό ΠΟΥΛΑΕΙ. Εσύ, lupus, δε θα έπρεπε να θάβεις το graphic novel που δεν αποδίδει την ιστορία σωστά (και όχι να σου αρέσει κιόλας, όπως είχες γράψει παραπάνω) και όχι το κινηματογραφικό στούντιο που απλά αντιγράφει μια ιστορία όπως την έγραψε κάποιος; :confused:

Εμ, δεν έχεις κι άδικο... Αλλά είπαμε, δεν το «έχει» ο άνθρωπος... :(

Ή πιο απλά, αποφάσισαν να κάνουν ταινία ένα graphic novel, γιατί αυτό ΠΟΥΛΑΕΙ. Εσύ, lupus, δε θα έπρεπε να θάβεις το praphic novel που δεν αποδίδει την ιστορία σωστά (και όχι να σου αρέσει κιόλας, όπως είχες γράψει παραπάνω) και όχι το κινηματογραφικό στούντιο που απλά αντιγράφει μια ιστορία όπως την έγραψε κάποιος; :confused:

Μάλλον ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ διαβάσει ΟΛΑ τα γραφόμενά μου!

ΔΕΝ ΤΟ "ΘΑΒΩ" διόλου! Ίσα-ίσα, που έχω πει ότι το περιμένω ΠΩΣ ΚΑΙ ΠΩΣ!

Άλλωστε, από το τρέιλερ των "300" εμπνεύστηκε κι ένας φίλος μου μουσικός Ιταλός (Power Metal παίζουν) και μου ζήτησε να του γράψω στίχους που ν' αφορούν τη ταινία "300"...

Απλά λέω, ΜΙΑ ΦΟΡΑ, καλά θα ήταν... να δούμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ μια ΦΟΒΕΡΗ παραγωγή που να δείχνει ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ Έλληνα Οπλίτη του 5ου αιώνα π.Χ.!

Πραγματικά, να σας δώσω μερικούς τίτλους βιβλίων/αναλύσεων του ΠΩΣ πολεμούσε τότε ο Έλλην Οπλίτης... και θα πάθετε "λαλά"! ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ... διαβάζοντας! Σκεφθήτε τώρα... να ΤΟ ΒΛΕΠΑΤΕ κιόλας!

Αλλά είπαμε, δεν το «έχει» ο άνθρωπος...

Αν ΔΕΝ ΑΠΑΤΩΜΑΙ... μιλάς για μένα! Δεν μου το κάνεις πιο "λιανά" το σχόλιό σου;

Δεν είναι εδώ το μέρος για να μιλήσουμε για τους 300 και την Αρχαία Ελλάδα.

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ιστορία δεν έχει σχέση με αυτό που έκδωσε ο Φ.Μίλλερ γιαυτο ΜΗΝ τα μπερδεύετε και να μπαίνετε σε άλλες διαδικασίες που ΟΧΙ ΜΟΝΟ είναι αχρίαστες και κινδυνεύει το θρέντ να κλειδωθεί αλλα ΚΑΙ ΠΟΥ κουράζει τους υπόλοιπους που τα διαβάζουν.

Η ταινία είναι απο ΚΟΜΙΚ ΒΟΟΚ ή αν προτιμάτε γραφική νουβέλα. Είναι όπως διαβάζεις τον ΜΑΡΚ και το ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ αλλά με πιο ωραία γραφικά και βία! Κάτι φανταστικό δηλαδή που έγραψε ο Μίλλερ. Και πάνω στην φανταστική ιστορία βασίζεται η ταινία.

(ναι έχω το δεμένο εικονογραφημένο, με όλα τα τεύχη)

Αν θέλετε να μιλήσετε για την Ιστορια της Αρχαίας Ελλάδας συνιστώ να ανοίξετε ένα καινουριο θέμα και να τα πείτε γιατί όπως βλέπω έχετε πολλά να πείτε..

Προσωπικά θα είμαι από τους πρώτους που θα πάνε να την δούν.

Όσο αφορά τον Αλέξαντρο και το σχόλιο που έκανε ο lupus συμφωνώ, γιατι εκεί η ταινία ΠΡΑΓΜΑΤΙ βασιζόταν στην ιστορία του Αλέξαντρου.

Επίσης πάνω στο θέμα του Αλέξαντρου να πώ ότι ο Στόουν βγάζει σύντομα σε dvd την ταινία όπως ΕΠΡΕΠΕ να είχε βγεί απο την αρχή και δεν τον αφήσανε.....

http://img475.imageshack.us/img475/5320/alexxu9.jpg

Off topic: ρε συ Demis, μια χαρά είναι τα ελληνικά. Γιατί δεν τα σταματάς αυτά τα greeklish, αφού ούτε πρόβλημα ορθογραφίας έχεις ούτε τίποτα... :)

/End offtopic

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Off topic: ρε συ Demis, μια χαρά είναι τα ελληνικά. Γιατί δεν τα σταματάς αυτά τα greeklish, αφού ούτε πρόβλημα ορθογραφίας έχεις ούτε τίποτα... :)

/End offtopic

με έπιασε το εθνικιστικό μου στο συγκεκριμένο θέμα.. :lol:

βασικά τις περισσότερες φορές βαριέμαι να γράφω στα Ελληνικά:rolleyes:

Ναι όντως...η ταινία δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τους 300 του Λεωνίδα και όλα τα έβγαλε ο Μιλλερ από το μυαλό του...τύφλα να 'χει ο Όμηρος. Εξάλλου εντελώς τυχαία η παγκόσμια πρεμιέρα θα είναι στην Ελλάδα και στην Αυστραλία! :ooch: :what:

"Ακόμα κι όταν θα νομίζεις

πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω.

Κι όταν ακόμη θα νομίζεις

πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..."

Σιγκαπούρη και Ελλάδα έχω διαβάσει εγώ

για Αυστραλία πού το διάβασες astarti?

http://www.imdb.com/title/tt0416449/releaseinfo

Στο trailer, αν θυμάμαι καλά...

"Ακόμα κι όταν θα νομίζεις

πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω.

Κι όταν ακόμη θα νομίζεις

πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..."

Ρε φίλε "Demis", ΕΧΕΙΣ info για το final cut του "ALEXANDER";;;

Θα έχει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από την εκστρατεία ή ΑΠΛΑ... πιο... "hot"/"πικάντικα" πλάνα με "Αλέκο/Ηφαιστίωνα";;;

Για να δω αν το πάρω, δηλαδή...

ΘΕΛΩ να δω... ΓΡΑΝΙΚΟ ΠΟΤΑΜΟ! Θέλω ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΥΡΟΥ! Όχι άλλο "μπαλαμούτι" με τον Ηφαιστίωνα! ΕΛΕΟΣ πια! Βαρετό είναι...