Jump to content

300 - 300: Rise of an Empire (2006 - 2013)

TN97
 Κοινοποίηση

Η γνώμη σας για την ταινία  

313 members have voted

1. 1. Η γνώμη σας για την ταινία

• Πάρα πολύ καλή
      198
    • Καλή
      72
    • Μέτρια
      25
    • Κακή
      18

Recommended Posts

Δεν νομιζω να ηταν η καλυτερη ιστορικη ταινια που εχω δει, ηταν παντως απο τις καλυτερες.

Κραταω την πολυ καλη ερμηνεια του Butler(Λεωνιδα), τα καλοδουλεμενα οπτικα εφε και γενικοτερα τη διαφορετικοτητα της δουλειας που εγινε.

Αν ο σκοπος των δημιουργων της, ηταν να τονισουν την ανδρεια, τη σταση και τη "φιλοσοφια" 300 ανδρων τοτε ναι τα καταφεραν με σχεδον απολυτη επιτυχια.

Γιατι καπου στη "μεταφορα" των γεγονοτων της εποχης..."εχανε". Και δεν αναφερομαι φυσικα σε τυχον ιστορικες ανακριβειες κλπ οι οποιες δεν με απασχολησαν ποτε ιδιαιτερα, σε κινηματογραφικες μεταφορες.

Αλλα και παλι υποκειμενικη αποψη... Τηρουμενων των αναλογιων κρινουμε μια ταινια η οποια βασιστηκε σε ενα κομικ το οποιο με τη σειρα του βασιστηκε στην ιστορια, οποτε ξεφευγουμε καπως.

Απο την αλλη, κατα ενα περιεργο τροπο η ολη πλοκη η οποια ηταν αρκετα "σφιχτη" επικεντρωμενη στην ουσια(μαχη) και το "λιγομιλητο" σεναριο, εδενε οπως επρεπε με τους ανθρωπους γυρω απο τους οποιους διαδραματιζοταν και κρινοταν η ιστορια αυτη. Σπαρτιακα!

Επισης ναι μεν εντυπωσιακα τα εφε κλπ, αλλα η αισθηση του αληθινου τοπιου καπου μου ελλειψε. Ακομα και οι Θερμοπυλες σαν τοπος, δεν νομιζω να παρουσιαστηκαν οπως επρεπε. Η μαχη αυτη εκτος απο την ανδρεια, το θαρρος και την πολεμικη ικανοτητα των Σπαρτιατων εμεινε στην ιστορια και για την ιδιομορφια των Θερμοπυλων που δεν επιλεχτηκαν φυσικα τυχαια απο τον Λεωνιδα.

Γενικοτερα εμεινα με την αισθηση οτι ισως η ταινια θα χρειαζοταν 20 λεπτα ακομα. Γιατι τις Θερμοπυλες και τα τοπια οπως και να δουλεψεις στο Studio δεν μπορεις να τα αναπαραστησεις ακριβως, αλλα μπορεις ομως να μπεις λιγο ακομα στο μυαλο του Λεωνιδα και να αναδειξεις με περισσοτερη λεπτομερεια τον τροπο σκεψης του και το μεγαλοφυες σχεδιο του.

Οσο για την αφηγηση, νομιζω οτι ηταν αρκετα πετυχημένη. Και "εξυπνη" εξυπηρετωντας ταυτοχρονα το σεναριο (ιδιαιτερα στην αρχη της ταινιας που περνιουνται αρκετα νοηματα αλλα και αρκετη δοση ιστοριας απαραιτητη για τη συνεχεια). Κατι δηλαδη που δεν καταφεραν αλλοι σκηνοθετες σε σχετικες ταινιες...οπως π.χ ο Stone με τις αλχημειες των πολλαπλων flashback στον "Αλεξανδρο".

Μου αρεσε ο τροπος που διαδραματιζοταν η μαχη(απο το γενικοτερο στησιμο μεχρι την εξαιρετικη απεικονιση των πολεμικων κινησεων των πολεμιστων πανω στη μαχη), η γενικοτερη ενταση των ηρωων, αρκετες ερμηνειες, το σεναριο το οποιο δεν "κρεμασε" σε σχεδον καμια στιγμη της ταινιας(μεγαλο πραγμα αυτο..), η τελευταια σκηνη και τα λογια του Δηλιου, και ο ηρωισμος που αναδειχθηκε σε ολη της την διαρκεια.

Θα ηθελα να υπηρχαν περισσοτεροι ουσιαστικοι διαλογοι, μια πιο βαθυτερη εστιαση στο στρατηγικο "μυαλο" του Λεωνιδα, ισως επισης μια συνοπτικη "παρουσιαση" της αλλης πλευρας (Περσες) την οποια βλεπαμε απλως να πετσοκοβεται χωρις να ξερουμε το γιατι περα απο το προφανες....(θα μπορουσε βεβαια εδω να πει καποιος οτι στην αντιθετη περιπτωση θα χαναμε μεγαλο μερος απο το βασικο νοημα και μηνυμα της ταινιας και ισως δεν θα ειχε αδικο) και φυσικα...περισσοτερη αληθοφανεια !

Δεν μου αρεσε και τοσο η σκηνη του θανατου του Λεωνιδα και των υπολοιπων(καπως..."λιγη"), η ελλειψη αληθινων τοπιων σαν "εικονα" τα οποια βοηθουν στην μεταφορα της ρεαλιστικης ατμοσφαιρας, η υπερβολη σε πολλα σημεια και.. νομιζω οτι καπου παραγινε αυτο με το γκολουμ-Εφιαλτη σε σημειο να υπαρχει κινδυνος γραφικοτητας. Αλλα τελικα σαν τραγικη φιγουρα μαλλον ηταν το απαραιτητο "comedy" που πρεπει να εχει καθε τετοια ταινια. :) (αν και ουσιαστικα μονο κωμικο ρολο δεν επαιξε η προδοσια του)

8/10

• Απαντήσεις 842
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πολυ καλη κριτικη Veco! Mπραβο! Συμφωνω σε ολα.http://www.ridgestar.com/smile/clap.gif

Thanks Sofi! :O :)

Εγω δεν ηθελα να τη δω γιατι πιστευα οτι θα ναι βλακεια.... Αλλα η δημοσκοπηση και τα σχολια σας με πειθουν θα ελεγα...

Θα κανονισω αν ειναι να παω το σ/κ γιατι φαινεται πως αξιζει....

Αξίζει, αξίζει. Να πας να την δεις και να μας γράψεις τις εντυπώσεις σου! :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Επισης ναι μεν εντυπωσιακα τα εφε κλπ, αλλα η αισθηση του αληθινου τοπιου καπου μου ελλειψε. Ακομα και οι Θερμοπυλες σαν τοπος, δεν νομιζω να παρουσιαστηκαν οπως επρεπε. Η μαχη αυτη εκτος απο την ανδρεια, το θαρρος και την πολεμικη ικανοτητα των Σπαρτιατων εμεινε στην ιστορια και για την ιδιομορφια των Θερμοπυλων που δεν επιλεχτηκαν φυσικα τυχαια απο τον Λεωνιδα.

Ακριβώς. Μπορεί να ήταν όμορφα και καλοδουλεμένα ήταν τα εξωτερικά τοπία, άλλα έχαναν πολύ σε feeling.

το σεναριο το οποιο δεν "κρεμασε" σε σχεδον καμια στιγμη της ταινιας(μεγαλο πραγμα αυτο..)

Ναι. Απορώ μάλιστα πως μερικοί παραπάνω έγραψαν οτι νύσταξαν...

Δεν μου αρεσε και τοσο η σκηνη του θανατου του Λεωνιδα και των υπολοιπων(καπως..."λιγη")

Κι εδώ συμφωνώ. Πιο γρήγορα κι από τους 300 του Ζαχαρό έπεσαν. :rolleyes: :cry:

Οντως αυτη η σκηνη ηθελε κατι "παραπανω", κατι πιο "πομπωδες" για να αναδειχθει...:worry:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Οντως αυτη η σκηνη ηθελε κατι "παραπανω", κατι πιο "πομπωδες" για να αναδειχθει...:worry:

Εντάξει βρε παιδιά, του τελείωσαν οι ιδέες του άμοιρου σεναριογράφου τι να κάνουμε;

Στην τελική τι άλλο να κάνανε μια χούφτα άνθρωποι;

Πείτε μου εσείς ένα καλύτερο σενάριο και θα σας παραδεχτώ!

Κάτι άλλο.

Βλέπω μερικοί ενώ γράφετε πολύ καλά λόγια για την ταινία βάζετε βαθμολογία 7-8/10.

Απορώ δηλαδή αν θέλατε σε μια ταινία να βάλετε 10 τι λόγια θα είχατε να πείτε;

Έτσι και 'γώ που είμαι ειδήμων στις ταινίες, τη βάζω τγγία! :p

...

Κάτι άλλο.

Βλέπω μερικοί ενώ γράφετε πολύ καλά λόγια για την ταινία βάζετε βαθμολογία 7-8/10.

Απορώ δηλαδή αν θέλατε σε μια ταινία να βάλετε 10 τι λόγια θα είχατε να πείτε;

Έτσι και 'γώ που είμαι ειδήμων στις ταινίες, τη βάζω τγγία! :p [/size][/font]

Τίποτα. Για μία ταινία που παίρνει 10/10 δεν έχεις να πεις τίποτα, θα είσαι κάπως έτσι: :shock:

Ο έφορος δεν ήταν ίδιος με τον Palpatine;

Θα ηθελα να υπηρχαν περισσοτεροι ουσιαστικοι διαλογοι

Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν

Βlog για τον κινηματογράφο με κριτικες, νέα και τρέιλερ. Με καθημερινή ανανεωση

We set the movies in the corner....

Ο έφορος δεν ήταν ίδιος με τον Palpatine;

Ολόιδιος όμως... Το είπα και στην παρέα μου και... :lol:

Palpatine;

λιγη help..

Δες και κρίνε: :p

http://img217.imageshack.us/img217/9333/12ef5.jpg

Αυτο προσβαλλει τον μεγα Σιθ.http://www.geocities.com/nuelow/emoticons/eworship.gif

Αλλα οντως μοιαζει. Στο πιο σιχαμενο ομως.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η ταινία είναι καταπληκτική, φοβερές σκηνές που σε βάζουν κατευθείαν στο κλήμα της εποχής.:up:

Η αλήθεια είναι πως έχει ιστορικές ανακρίβειες, αλλά δεν μπορώ να το κατηγορήσω διότι όλη η ταινία βασίζεται σε κόμικ (Frank Miller: 300).

Και ως Σπαρτιάτης ένα έχω να πω: Πάλιν δε Ξέρξου γράψαντος "πέμψον τα όπλα" αντέγραψε "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ"!!!!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά.

⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max

⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″

Την είδα πριν λίγο σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα ενός παρακμιακού κινηματογράφου της επαρχίας...

Δεν ήταν και άσχημη.

Δεν μου αρεσε και τοσο η σκηνη του θανατου του Λεωνιδα και των υπολοιπων(καπως..."λιγη")

Κι εδώ συμφωνώ. Πιο γρήγορα κι από τους 300 του Ζαχαρό έπεσαν. :rolleyes: :cry:

Εντάξει βρε παιδιά, του τελείωσαν οι ιδέες του άμοιρου σεναριογράφου τι να κάνουμε;

Στην τελική τι άλλο να κάνανε μια χούφτα άνθρωποι;

Πείτε μου εσείς ένα καλύτερο σενάριο και θα σας παραδεχτώ!

Oύτε θέμα έλλειψης ιδεών ήταν ούτε τπτ.

Η ταινία βάδιζε πιστά πάνω στο κόμικ του Μιλερ. Έτσι το τελειώνει ο μιλερ, έτσι τελείωσε και στη ταινία.

Λίγο μεν, αλλά πιστό στην αρχή.

Η ταινία βάδιζε πιστά πάνω στο κόμικ του Μιλερ. Έτσι το τελειώνει ο μιλερ, έτσι τελείωσε και στη ταινία.

Ε συγχωρα μας δεν εχουμε διαβασει το κομικ.:O :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορούσε αν ήθελε να την επεκτείνει λίγο. Δεν ήθελε/δεν μπόρεσε, οπότε δεν το έκανε. Απόλυτα αποδεκτό, δεν γκρίνιαξε κανείς, απλά το αναφέραμε...

thn eidda k ego ex8es!paides para poly kalh..axize 100%!..oxi san thn soupa pu eixan kanei me ton Mega Alexandro...stus 300 den yparxei kamia parafrasi tis istorias ktl.....

to mono ''arnitiko'' 8a h8rla k eog para poly na akustun kapies ''megales'' fraseis se APOLYTA ellinika!...alla edo oute to onoma tu Leonida dne proferane kan ellinika...

anyways axio8aumasti tainia

:alien: we r not alone! :secret:.... :yahoo:!!!! :yinyang:

Και εγώ χθες το είδα. Από καλλιτεχνικής άποψης πιστεύω πως (μαζί με το Sin city) έχει αρχίσει μια νέα εποχή στον κινηματογράφο. Πιστεύω στις τεχνικές κατηγορίες αξίζει όσκαρ. Πραγματικά ενθουσιάστηκα, λίγο τα "Ουγκα,ουγκα, ουγκααα" των 300 με χάλασαν αλλά μικρό το κακό. Ο δε Gerard Butler, εξαιρετικός, απόλυτα πειστικός ως Λεωνίδας και...κούκλος! Βέβαια μετον Ξέρξη είχα άλλο θέμα, γιατί περίμενα να ανοίξει το στόμα του και να αρχίσει να μιλάει σαν τον Ψινάκη!!! "Γλυκιά, γλύκια που είσαι Λεωνίδα!!!". Άνετα την ξανάβλεπα την ταινία πάντως!!!

θα με κραξουν..

αλλα δυο που θυμαμαι προχειρα ειναι:

Η ριψη των αγγελιοφορων στο πηγαδι εγινε το 492 πχ,ενω μετα απο αυτο πηγαν κατευθειαν στις Θερμοπυλες και

το τσακισμα των καραβιων εγινε επισης το 492 πχ στην πρωτη εκστρατεια με τον Μαρδονιο στο ορος Αθω (Αγιον Ορος)!

αλλα ειπαμε η ταινια βασιζεται στο κομικ οποτε...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Forza Ferrari!