Jump to content

Άλλο ένα κρούσμα ρατσισμού στην Ελλάδα

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τα δείγματα πολιτισμού από τη πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ακολουθούν το ένα το άλλο...:mad:

Πρώτα με τις ευλογιές των τοπικών αρχόντων καηκαν βιβλία, μετά απαγορεύτηκε σε αριστούχους μαθητές να παρελασουν με τη σημαία ως είχαν δικαίωμα, υστέρα κάνανε τη μεγαλειώδη κατάληψη στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ, στέλνοντας στον άλλο κόσμο αρκετούς που θα μπορούσαν μέσω του προγράμματος μεθαδωνης να σωθούν, σήμερα είδα στο δελτίο ειδήσεων πως το δημοτικό συμβούλιο του Εύοσμου πανηγυρικά αποφάσισε να μην επιτρέψει τη λειτουργία του ήδη έτοιμου πρότυπου κέντρου επανένταξης τέως ψυχασθενών στη περιοχή, για να μη «πέσει η αξία των σπιτιών τους» «Δε θα γίνει ο Εύοσμος Δύσοσμος» όπως είπε η γραφική κυρία στη κάμερα....

Ας τους μαζέψει κάποιος... Και ο φασισμός έχει τα όρια του.....:mad: :mad: :mad:

Be the change you want to see in the world.

Mahatma Gandhi

• Απαντήσεις 179
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Οταν επικρατει η ελευθεριοτητα και οχι η ελευθερια σε μια χωρα αυτα γινονται,αλλα οχι μονο στη Θεσσαλονικη,παντου!
Mutilator :shifty:

Είδα και εγώ τα αποβράσματα που "κατέλαβαν" την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου. Κάτι τύποι θλιβεροί, κακομοίρηδες, με φανερή την αμορφωσιά στα μούτρα τους.

Οι βλαχοδήμαρχοι αβαντάρουν αυτούς τους αμόρφωτους λέγοντας τους κρυφά "εγω δεν μπορω να κανω τίποτε αν δεν αντιδράσετε. Βγείτε μπροστά και εγώ είμαι εδώ". Και μετά βγαίνει δημόσια και λέει "εγω θελω αλλα άμα δεν θέλουν οι δημότες τι να κάνω?"

Αυτός είναι ο Εύοσμος, ο ίδιος δήμος όπου απαγορεύτηκε στους αλλοδαπούς να χρησιμοποιούν τα δημοτικά λεωφορεία. Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη, ο ιδανικότερος τόπος για να κατέβει υποψήφιος δήμαρχος ο γνωστός "πατριώτης" καναλάρχης ευρωβουλευτής.

Ηλεκτρομάτη, κάνεις λάθος. Θλιβερό μεν αλλά ακατανόητο. Ακατανόητο επειδή αφήνουμε και κάνουν κουμάντο οι πιο σκοτεινές και οπισθοδρομικές δυνάμεις. Χθες έδειχνε στις ειδήσεις μια πολυκατοικία στην οποία με το έτσι θέλω οι ένοικοι ξήλωσαν τη ράμπα που χρησιμοποιούσε 22χρονος παραπληγικός επειδή "ασχημαίνει την είσοδο".

Αυτή ειναι η Ελλάδα, δυστυχώς. Και ντρέπομαι όταν εκλεγμένοι γελοίοι άρχοντες γίνονται υπηρέτες των αμόρφωτων γελοίων δημοτών τους. Κάποτε πρέπει οι ηγέτες να επιβάλλουν το αντικειμενικά σωστό και όχι το δίκαιο του όχλου. Ντρέπομαι που η κοινωνία μας ακόμη ξηλώνει ράμπες νέων ανάπηρων. Και ντρέπομαι που υπάρχουν νέοι άνθρωποι που βλέπουν "δίκαιο" και στις δύο πλευρες.

Αμελίδης, δεν είναι απόψεις δύο πλευρων. Είναι η ανθρωπιά ενάντια στην απανθρωπιά και η πρόοδος απέναντι στο σκοταδισμό. Είναι η κοινωνία της συμπαράστασης απέναντι στην κοινωνία της απόρριψης. Είναι η διαφορά μεταξύ ανθρώπου και ζούγκλας.

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Δεν φταιει η Θεσσαλονικη Κωστα... Και η καθε Θεσσαλονικη.

Ο συντηρητισμος ειναι ακομα καταλοιπο του {νεο}ελληνα απο αλλες εποχες, Και ειδικοτερα αν παρει καποιος με τη σειρα τα γεγονοτα που εχεις αναφερει στο post σου θα βρει πολλα τετοια "καταλοιπα" που ομως καθοριζουν και τον τροπο σκεψης ή αντιδρασης του καθε ανθρωπου. Καταστροφη βιβλιων, παρελασεις, αποξενωση/εναντια στη επανενταξη ατομων μη αποδεκτων απο το συνολο..ΟΚ φως φαναρι, τι να λεμε τωρα για κολλημενα μυαλα την ωρα που οι "εκλεγμενοι" απο τον λαο της συγκεκριμενης πολης πρωτοστατουν σ'ολα αυτα με πυξιδα τον ψευτο-πατριωτισμο και τον τοπικισμο; Οχι πως οι εκλεγμενοι αλλων πολεων ειναι καλυτεροι.. Απλα εκει κανει μπαμ. Δεν μπορω να το πω πιο διακριτικα, μην το παρει κανεις στραβα(καμια σχεση με πολιτικα κλπ).

Μπα...παλι μπαχαλο θα γινει το thread.

Είδα την είδηση με τον ΟΚΑΝΑ και έπεσα απο τα σύννεφα.

Θα έπρεπε να ντρέπονται. Δηλαδή πρέπει να συμβεί στα παιδία τους για να καταλάβουν την απανθρωπιά τους;

Το οτι είναι Θεσσαλονίκη δεν έχει ΚΑΜΜΙΑ σχέση. Καλο θα είναι να μην αναφερθούμε καθόλου στον τόπο. Δυστυχώς σε όλη την Ελλάδα έχουμε ανεγκέφαλους...

Mε το συγκεκριμενο νομαρχη τι περιμενετε;K δεν αναφερομαι στην κομματικη του ταυτοτητα για να μην παρεξηγουμαι
Ace of Hearts..

ο ίδιος δήμος όπου απαγορεύτηκε στους αλλοδαπούς να χρησιμοποιούν τα δημοτικά λεωφορεία.

Pote egine afto? Isxiei???

Entaksei einai vromiarides alla afto mou thimizei afto pou isxie stin ameriki me lekfous kai mavrous sta leoforeia.

Mutilator :shifty:

Mε το συγκεκριμενο νομαρχη τι περιμενετε;K δεν αναφερομαι στην κομματικη του ταυτοτητα για να μην παρεξηγουμαι

Θα διαφωνήσω.

Αν δεν κάνω λάθος έχει παράσχει σημαντική βοήθεια σε αστέγους και άλλες μεινότητες.

Θα διαφωνήσω.

Αν δεν κάνω λάθος έχει παράσχει σημαντική βοήθεια σε αστέγους και άλλες μεινότητες.

και εχει κανει κ εχει πει κι αλλα πολλα...

Ace of Hearts..

οκ,κρίνετε και κατακρίνετε.

για ρωτήστε όμως και τους ανθρώπους που μένουν δίπλα σε κέντρα αποτοξίνωσης να δείτε τι αντιμετωπίζουν καθημερινά,και το κυριότερο με ποιούς κινδύνους συμβιβάστηκαν αυτοί και τα παιδιά τους.πως φοβούνται να κυκλοφορήσουν ακόμα και τη μέρα και τι άτομα συχνάζουνσε αυτές τις περιοχές.

πολύ εύκολα χρείζεστε όλοι προοδευτικοί απο μακριά,και απορρίπτετε τέτοιου είδους πολιτικές-αλλά αντιμετωπίζετε και τα γεγονότα μονόπλευρα όμως υπο το πρίσμα της ανθρωπιάς και απανθρωπιάς.ταμπελίτσες εύκολα κολλάτε και κατηγορείτε.εγώ λοιπόν προσωπικά επειδή ανήκω στους συντηρητικούς θα ήμουν εντελώς αντίθετος όσον αφορά τοποθέτηση κέντρου αποτοξίνωσης δίπλα στο σπίτι μου.είμαι απολίτιστος,τι να κάνουμε?

και θίγονται κι άλλα θέματα που δεν έχουν να κάνουν με θέματα αμορφωσιάς και απολίτιστων.είναι θέμα νοοτροπίας του καθένα,και των προσωπικών του πιστεύω.

μην είμαστε και εντελώς απόλυτοι λοιπόν,και να συγκρατούμαστε λίγο στους χαρακτηρισμούς.

Ολοι εξω απο τον χορο κρινουμε με τρομακτικη ευκολια. Ουτε και εσεις θα θελατε στην γειτονια σας να κυκλοφορουνε ναρκομανεις δεξια-αριστερα.

Αν ομως εσεις τους θελετε, να σας τους στειλουμε γιατι εμεις δεν...

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j

Συμφωνώ με τους 2 τελευταίους, αν είστε τόσο ανοιχτόμυαλοι, πάρτε τους και μέσα στο σπίτι σας.

Επειδή μένω στον Εύοσμο, το συγκεκριμένο οίκημα που επέλεξαν είναι μια οικοδομή, στο κέντρο του Ευόσμου, δεν έχει σχεδιαστεί ούτε για να φιλοξενεί γραφεία, ούτε για ναρκομανείς ούτε για θεραπευμένους ψυχοπαθείς.

Ακριβώς δίπλα της βρίσκονται 2 φροντιστήρια, παιδική χαρά, γήπεδάκια μπάσκετ και τα γραφεία των προσκόπων. Θα ήταν η καλύτερη δυνατή εικόνα για τα μικρά παιδιά να βλέπουν εξαθλιωμένους που ψάχνουν την δόση τους;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Τα δείγματα πολιτισμού από τη πρώτη πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης ακολουθούν το ένα το άλλο...:mad:

Πρώτα με τις ευλογιές των τοπικών αρχόντων καηκαν βιβλία, μετά απαγορεύτηκε σε αριστούχους μαθητές να παρελασουν με τη σημαία ως είχαν δικαίωμα, υστέρα κάνανε τη μεγαλειώδη κατάληψη στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΝΑ, στέλνοντας στον άλλο κόσμο αρκετούς που θα μπορούσαν μέσω του προγράμματος μεθαδωνης να σωθούν, σήμερα είδα στο δελτίο ειδήσεων πως το δημοτικό συμβούλιο του Εύοσμου πανηγυρικά αποφάσισε να μην επιτρέψει τη λειτουργία του ήδη έτοιμου πρότυπου κέντρου επανένταξης τέως ψυχασθενών στη περιοχή, για να μη «πέσει η αξία των σπιτιών τους» «Δε θα γίνει ο Εύοσμος Δύσοσμος» όπως είπε η γραφική κυρία στη κάμερα....

Ας τους μαζέψει κάποιος... Και ο φασισμός έχει τα όρια του.....:mad: :mad: :mad:

Κοίταξε όσο και αν ενοχλεί η αντίδραση τους είναι δικαιολογημένη καθώς ούτε και σε εμένα θα άρεσε να έχω ένα τέτοιο ίδρυμα κοντά στο σπίτι μου δεδομένου ότι γίνεται αυτόματα κέντρο συνάντησης επισφαλών ατόμων με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιοχή.

Όσον αφορά τις ιδιορρυθμίες της συμπρωτεύουσας, είναι κατανοητές από την στιγμή που αποτελεί προμαχώνα και «τελευταίο σύνορο» απέναντι στον χαώδη, ταραγμένο και επικίνδυνο κόσμο των Βαλκανίων μακριά από την «ασφαλή» Αθήνα.

Μάλιστα αν δούμε το φαινόμενο σε παγκόσμιο διαχρονικό επίπεδο, όταν ο κόσμος νιώθει ανασφαλείς αναδιπλώνεται σε παραδοσιακές αξίες είτε αυτές είναι θετικές είτε αρνητικές, το ερώτημα που πρέπει να μας προβληματίζει είναι γιατί τα μεγάλα προοδευτικά πολιτικά συστήματα του τόπου μας σταδιακά απαξιώνονται στις συγκεκριμένες περιοχές, σίγουρα οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα εκεί (έντονη λαθρομετανάστευση για παράδειγμα) τα οποία εκμεταλλεύονται κάποιοι άλλοι «πονηροί» διότι οι στάση των υπολοίπων «υγιών πολιτικών δυνάμεων» είναι περίπου σαν την δικιά σου, «αφοριστική» ή έστω επιδερμική.-

Old programmers never die. They just terminate and stay resident.

Συμφωνώ με τους 2 τελευταίους, αν είστε τόσο ανοιχτόμυαλοι, πάρτε τους και μέσα στο σπίτι σας.

Επειδή μένω στον Εύοσμο, το συγκεκριμένο οίκημα που επέλεξαν είναι μια οικοδομή, στο κέντρο του Ευόσμου, δεν έχει σχεδιαστεί ούτε για να φιλοξενεί γραφεία, ούτε για ναρκομανείς ούτε για θεραπευμένους ψυχοπαθείς.

Ακριβώς δίπλα της βρίσκονται 2 φροντιστήρια, παιδική χαρά, γήπεδάκια μπάσκετ και τα γραφεία των προσκόπων. Θα ήταν η καλύτερη δυνατή εικόνα για τα μικρά παιδιά να βλέπουν εξαθλιωμένους που ψάχνουν την δόση τους;

αυτο μου θυμιζει μια κουβεντα που ειχε γινει για τις κεραιες κινητης τηλεφωνιας.... Ειπαν λοιπον οτι θα πρεπει να ειναι 300 μετρα μακρια απο σχολια, νοσοκομεια, παιδικους σταθμους και λοιπα... Οταν εβαλαν κατω το χαρτη ομως και ζωγραφησαν κυκλους, ειδαν οτι οι κεραιες επρεπε να πανε στα... Ιμια...

Τι προυποθεσεις πρεπει να πληρει κατα τη γνωμη σου ενα κτιριο για να φιλοξενησει ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΥΣ ψυχασθενεις??? ΝΑ εχει κανα φρακτη γυρω του?????

Mahatma Gandhi

ο ίδιος δήμος όπου απαγορεύτηκε στους αλλοδαπούς να χρησιμοποιούν τα δημοτικά λεωφορεία.

Pote egine afto? Isxiei???

Entaksei einai vromiarides alla afto mou thimizei afto pou isxie stin ameriki me lekfous kai mavrous sta leoforeia.

Ναι πραγματι εγινε, οταν το διαβασα το θυμηθηκα.... Κανονικα θα επρεπε να το βαλω πρωτο πρωτο στο αρχικο ποστ μου....:mad: :mad: :mad:

Mahatma Gandhi

Θα διαφωνήσω.

Διολου απιθναο να το εχει κανει. Αλλα αυτο δε μειωνει στο ελαχιστο την αρνητικη κριτικη για ενα σωρο αλλες πραξεις και δηλωσεις του που δε ταιριαζουν σε δημοσιο λειτουργο δημοκρατικης χωρας.

Mahatma Gandhi

πολύ εύκολα χρείζεστε όλοι προοδευτικοί απο μακριά,και απορρίπτετε τέτοιου είδους πολιτικές-αλλά αντιμετωπίζετε και τα γεγονότα μονόπλευρα όμως υπο το πρίσμα της ανθρωπιάς και απανθρωπιάς.ταμπελίτσες εύκολα κολλάτε και κατηγορείτε.εγώ λοιπόν προσωπικά επειδή ανήκω στους συντηρητικούς θα ήμουν εντελώς αντίθετος όσον αφορά τοποθέτηση κέντρου αποτοξίνωσης δίπλα στο σπίτι μου.είμαι απολίτιστος,τι να κάνουμε?

και θίγονται κι άλλα θέματα που δεν έχουν να κάνουν με θέματα αμορφωσιάς και απολίτιστων.είναι θέμα νοοτροπίας του καθένα,και των προσωπικών του πιστεύω.

μην είμαστε και εντελώς απόλυτοι λοιπόν,και να συγκρατούμαστε λίγο στους χαρακτηρισμούς.

Ok ... που να πανε λοιπον αυτοι οι ανθρωποι ( που ΔΕΝ ειναι ουτε ναρκομανεις ουτε εγκληματιες, ουτε ψυχικα αρρωστοι πλεον)??????? Στο Καιαδα??? Στη Μακρονησο??? Που? Μαλλον στην αυλη του γειτονα ε? Εκει που θα πανε και τα σκουπιδια μας, γιατι κανεις δε θελει ενα συγχρονο ΧΥΤΑ κοντα του, νομιζουν οτι θα φτιαχτει κατι αντοιστιχο με τα Λιοσια, οπως νομιζες και εσυ οτι θα φερουν τον Χανιμπαλ στη γειτονια σου....

Mahatma Gandhi

αυτο μου θυμιζει μια κουβεντα που ειχε γινει για τις κεραιες κινητης τηλεφωνιας.... Ειπαν λοιπον οτι θα πρεπει να ειναι 300 μετρα μακρια απο σχολια, νοσοκομεια, παιδικους σταθμους και λοιπα... Οταν εβαλαν κατω το χαρτη ομως και ζωγραφησαν κυκλους, ειδαν οτι οι κεραιες επρεπε να πανε στα... Ιμια...

Τι προυποθεσεις πρεπει να πληρει κατα τη γνωμη σου ενα κτιριο για να φιλοξενησει ΘΕΡΑΠΕΥΜΕΝΟΥΣ ψυχασθενεις??? ΝΑ εχει κανα φρακτη γυρω του?????

Μα υποτίθεται ότι οι θεραπευμένοι πρέπει να αρχίσουν να έχουν επαφές με μας (που υποτίθεται ότι δεν είμαστε ψυχασθενείς).

Νομίζεις ότι είναι ότι καλύτερο για αυτά τα άτομα, να μένουν όλοι μαζί σε μια πολυκατοικία (προσοχή δεν αγόρασαν/νοίκιασαν ένα διαμέρισμα, αλλά ολόκληρη την πολυκατοικία), και να είναι δακτυλοδεικτούμενοι από όλους; Γιατί στο τέλος θα αρχίσουν όλοι οι περίοικοι, περαστικοί να λένε, 'οι τρελοί', και ο φρακτης θα χτιστεί από μόνος του.

Για μένα θα μπορούσε το ψυχιατρείο να αγοράσει μια έκταση κάπου μακριά-κοντά από κατοικημένες περιοχές (όπως η κοινότητα Ιθάκη, ή το παιδικό χωριό SOS στο Φίλυρο) να χτίσει μέσα κατοικίες με όποιες προδιαγραφές κρίνει αυτό κατάλληλες και να μένουν εκεί όσοι θεραπεύονται.

Για μένα θα μπορούσε το ψυχιατρείο να αγοράσει μια έκταση κάπου μακριά-κοντά από κατοικημένες περιοχές (όπως η κοινότητα Ιθάκη, ή το παιδικό χωριό SOS στο Φίλυρο) να χτίσει μέσα κατοικίες με όποιες προδιαγραφές κρίνει αυτό κατάλληλες και να μένουν εκεί όσοι θεραπεύονται.

Δεν ειμαι γιατρος και δε ξερω ουτε τι σημαινει επανενταξη, ουτε τι ειναι καλυτερο ή χειροτερο. Υποθετω ομως οτι οτι εγινε εγινε απο γιατρους που ξερουν για πιο λογο δε πρεπει να πανε σε φαρμα. Αλλωστε αυτο που περιγραφεις μου θυμιζει το ψυχιατρειο απο το οποιο υποτιθετε πως εφυγαν.

Ο ψυχικα αρρωστος ανθρωπος δεν ειναι κακος. Τις περισσοτερες φορες εχει καρδια μικρου παιδιου. Για τις υπολοιπες περιπτωσεις φανταζομαι οτι δε παιρνει απολυτηριο απο το ψυχιατρειο

Mahatma Gandhi

Δεν ειμαι γιατρος και δε ξερω ουτε τι σημαινει επανενταξη, ουτε τι ειναι καλυτερο ή χειροτερο. Υποθετω ομως οτι οτι εγινε εγινε απο γιατρους που ξερουν για πιο λογο δε πρεπει να πανε σε φαρμα. Αλλωστε αυτο που περιγραφεις μου θυμιζει το ψυχιατρειο απο το οποιο υποτιθετε πως εφυγαν.

Ο ψυχικα αρρωστος ανθρωπος δεν ειναι κακος. Τις περισσοτερες φορες εχει καρδια μικρου παιδιου. Για τις υπολοιπες περιπτωσεις φανταζομαι οτι δε παιρνει απολυτηριο απο το ψυχιατρειο

Στο ψυχιατρείο τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα.

Ο άρρωστος δεν είναι κακός και έχει καρδιά μικρού παιδιού, φαντάσου δηλαδή αν κάποιοι θέλουν να του κάνουν κακό με πόσους τρόπους θα μπορούσαν να τον μπλέξουν.

Διάβασα για "Απανθρωπιά" και διαφωνώ.

Είναι θέμα έλλειψης ενημέρωσης και έλλειψης αστυνόμευσης.

Ο πολίτης Φοβάται, γιατί δεν ξέρει και γιατί βλέπει καθημερινά τα πάρκα του να γίνονται ναρκοτόπια. Πως να δεχτεί ένα τέτοιο κέντρο στη γειτονία του;

Ξέρει η κυρία του "Δύσοσμου" την διαφορά μεταξύ αυτού του κέντρου με ένα σπίτι γεμάτο ναρκομανείς ;

Τους εγγυήθηκε κανείς ότι η αστυνόμευση θα διαπλασιαστεί ή τριπλασιαστεί;

Περνάω συχνά από Εύοσμο. Η περιοχή αν και έχει αναβαθμιστεί αισθητά, δεν είναι και από τις πιο καλόφημες. Ποιος ξέρει τι έχουν δεί και τι έχουν περάσει οι άνθρωποι εκεί.

Γιατί κατευθείαν να τους ορίσουμε " Απάνθρωπους " ;

Είναι λάθος κατά τη γνώμη μου.

Και ο Νομάρχης που λέτε βγήκε με ένα συντριπτικό ποσοστό και θα συνεχίσει να βγαίνει για ένα απλό λόγο. Παρά τις ακραίες του ( και κατακριτέες από μένα) θέσεις, δεν είναι ούτε σπουδαγμένος ούτε αριστοκράτης. Είναι άνθρωπος του λαού και αυτούς ο λαός ξέρει και τους αναγνωρίζει και τους δίνει τα credit του. Αυτό σημαίνει ότι ο Ψωμιάδης έχει ασκήσει πολλές φορές πιέσεις παρά τα πολιτικά του καθήκοντα , για το καλό του τόπου του.

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Μην ψάχνετε κοινωνικές διαφορές.Εδώ πρίν 3-4 χρόνια μπλοκάρανε την λειτουργία του ILS για το αεροδρόμιο( τυφλό σύστημα προσέγγισης)

Με το ίδιο σκεπτικό πάντως οι κάτοικοι του Κορυδαλλού θα έπρεπε να ξεσηκωθούν για την απομάκρυνση των φυλακών...

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εξαρτάται ποιος πήγε πρώτος στην περιοχή. Αν οι φυλακές ήταν στην περιοχή πριν χτιστούν κατοικίες γύρω οι κάτοικοι ξέραν από πριν που αγόραζαν σπίτι.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...