Jump to content

Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές


Cloud
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γιατί είναι στην ανθρώπινη φύση (γενικώς, όχι μόνο του Έλληνα) να θυμάται πρώτα το άσχημο. Σε όλες τις δουλειές και καταστάσεις γίνεται το ίδιο. Μπορεί να κάνεις 10 καλά πράγματα και μια μ**λακία, αυτό που μένει όμως είναι η μ***κία.

 

Φιλική συμβουλή - άσε και καμιά παράγραφο γιατί αλλιώς τα κείμενα σου είναι δυσανάγνωστα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Vima στην προηγουμενη σελιδα τα ειπες σωστα.

 

Τωρα gmac εχεις δικαιο σε αυτο που λες.Δυστηχως δεν μπορω να ειμαι σιγουρος για το εαν ηρθε η δεν ηρθε περιπολικο απλα επειδη δεν ημουν παρων :)

Σιγουρα εαν δεν ηρθε ηταν μεγαλο λαθος , πραγμα που το βρισκω καπως ακραιο δηλαδη να μην ερθει.Αν πηρες απλα και ειπες οτι υπαρχει ενα τζιπ στο πεζοδρομιο μπορει να ηρθαν να κανανε παρατηρηση και να φυγανε.Εαν ειπες ομως οτι ενα τζιπ ειναι στο πεζοδρομιο και ΕΜΠΟΔΙΖΕΙ να φυγεις εσυ η αλλος οδηγος , ηρθαν , κανανε παρατηρηση μπορει να γραψανε κιολας , και μετα προφανως ο οδηγος το ξαναεβαλε.Πχ εγω ας πουμε οπως αρκετοι , δεν θα παιρνανε το ρισκο να μην πανε σε κληση..Γιατι μιλαμε για ρισκο.Πχ ενα απλο περιστατικο οπως η παρανομη σταθμευση , μπορει να καταληξει σε σοβαρο επισοδειο με ξυλο αναμεσα σε οδηγους.Τοτε οι τροχονομοι θα εχουνε προβλημα διοτι δεν επιληφθηκανε του περιστατικου.Για αυτο σου λεω οτι μαλλον ηρθανε και μετα ο οδηγος ισως το ξανα-εβαλε.

 

Για αυτα που ειπες περι της Αθηνας , η αληθεια ειναι οτι στην Αθηνα η ΕΛ.ΑΣ και λογο φορτου ειναι πολυ πιο οργανωμενη απο την επαρχια.Λογικο δεν ειναι ?Αρα η λειτουργια της σαφως και ειναι αποτελεσματικοτερη διοτι υπαρχουν περισσοτεροι σταθμοι και εξαιτιας των δυσκολων συνθηκων επομενο ειναι να εισαι καλυτερα οργανωμενος.Παραταυτα ακουμε κατα καιρους αστυνομικες επιτυχιες σε επαρχιακες πολεις για ναρκωτικα , καταζητουμενους κτλ.Με αυτο θελω να πω οτι δεν τιθεται θεμα οτι οσοι ειναι Αθηνα ειναι ποιοτικα καλοι και οσοι επαρχια δεν ειναι ποιοτικα καλοι.Δεν ισχυει κατι τετοιο.Αλλωστε οι περισσοτεροι στην επαρχια ηταν στην Αθηνα για αρκετο καιρο με συνεπεια να αποκτησουνε μια εμπειρια.Αλλα ενταξει οταν καπου ειναι πολυ πιο ηρεμα τα πραγματα , λογικο ειναι να εχεις καποια ρουτινα.

 

djuan πιο δυσκολη ειναι η Ικαρων...Κανεις απλα τα ΠΑΝΤΑ.Αλλα οκ τι να σου πω δεν εχω παει εμενα αυτο μου ειπανε αρκετοι.Ισως να κανανε λαθος.

Link to comment
Share on other sites

Να φοβοτανε κατι αλλο το οποιο για αρκετους ειναι γελοιο οπως πχ τις αραχνες να πω ενταξει..

 

Να φοβοτανε απλα τις βελονες παλι να πω ενταξει.Μπορει να ηταν μια φοβια που ειχε απο μικρος.

 

Αλλα το να φοβατε το αιμα ?Δεν λεω , για αρκετους δεν ειναι ευχαριστο θεαμα και το φοβουντε , ομως σε τετοια επαγγελματα οφειλεις να μην φοβασε το αιμα οπως επισης και εαν δεις αιμα να μην παγωσεις.Μπορει να ειναι και το δικο σου :lol:

Link to comment
Share on other sites

Είναι καποιοι που πηγαίνουν για να τα ξύνουν και καποιοι άλλοι που το έχουν μέσα στο αίμα τους και δεν μπορούν να πανε για τυπικούς λογους.

 

Αντε αν έχεις aids, χολερα, αν εισαι ψυχάκιας, τρελός, πρεζακιας, παραλητος να μην μπορείς να πας.

 

Αλλα το γαμ*ύψος τι το θέλουν; και γιατι δεν το κατεβάζουν λίγο; Θα ήθελα να ξέρω πως περιμένουν να πιάσουν κακοποιούς αν δεν έχουν κοντούς μυστικούς αστυνομικούς.... :mad:

Link to comment
Share on other sites

Αλλα το γαμ*ύψος τι το θέλουν; και γιατι δεν το κατεβάζουν λίγο; Θα ήθελα να ξέρω πως περιμένουν να πιάσουν κακοποιούς αν δεν έχουν κοντούς μυστικούς αστυνομικούς.... :mad:

 

Ύψος=Επιβάλλον. :)

 

Θεωρητικά τουλάχιστον γιατί μην ξεχνάμε ότι ο ένας και μοναδικός Μπρούσαλης (Bruce Lee) ήταν στούμπος. :rolleyes:

 

Για να καταλάβεις σε τι χρησιμεύει το ύψος, θα πρέπει να σκεφθείς το αντίστροφο παράδειγμα: Ένα νταμάρι που επίσης θέλει και γουστάρει να μπει στην αστυνομία, αλλά δεν είναι και τόσο καλός μαθητής να βλέπει έναν αναιμικό κοντό (sic) αλλά καλό μαθητή να μπαίνει σε μια θέση όπου θα χρησιμεύει μόνο για να συμπληρώνει αναφορές (μιλάμε υποθετικά για περίπτωση που δεν θα υπήρχε ο περιορισμός του ύψους).

 

Κακά τα ψέματα, η θέληση από μόνη της δεν αρκεί πάντα.

Link to comment
Share on other sites

vima ευχαριστω για την ευχη σου..

 

οσον αφορα την αποτελεσματικοτητα της ΕΛ.ΑΣ πρεπει ολοι να καταλαβουμε οτι ειναι ενα επαγγελμα οπως ολα τα αλλα..αποτελειτε απο πολλους,αλλοι απο τους οποιους αγαπανε αυτο που κανουν και τα δινουν ολα για να εκτελεσουν το καθηκον τους,θετουν την σωματικη τους ακαιρεοτητα,ακομα και την ιδια τους την ζωη σε κινδυνο και αλλοι απλα εργαζονται χωρις να εχουν καμια αισθηση καθηκοντος..σε ολα τα επαγγελματα γινονται λαθη,απλα τωρα η ΕΛ.ΑΣ βρισκεται στο επικεντρο ενδιαφεροντως των ΜΜΕ,τα οποια ως γνωστον δεν παραθετουν τα θετικα αλλα τα αρνητικα καθως αυτα προσελκυουν τους αναγνωστες/τηλεθεατες..τα λαθη των αστυνομικων ειναι πολλα αλλα δεν πρεπει να παραβλεπουμε τις αντικειμενικες δυσκολιες,οπως επισης και οοοοοοοολαααα τα επιτευγματα τους..

 

τελος,οσον αφορα το οριο του υψους το θεωρω τελειως λαθος..περυσι με εβγαλαν 1,69.8 και με εκοψαν..δεν νομιζω οτι το 0,02 θα εχει καποια διαφορα στο πως θα ασκουσα το επαγγελμα μου..το ιδιο θεωρω και για τα ατομα που ειναι πχ1,65..το κυρος,η δυναμη και η επιβλητικοτητα δεν φαινονται απο το υψος..χαρακτηριστικο ειναι πως ο ταξιαρχος απο τον οποιο κοπηκα,δυσκολευοταν να φτασει να με μετρησει..χαρακτηριστικο επισης ειναι οτι ο αντιστρατηγος της ΕΛ.ΑΣ δεν ξεπερνα το 1,70

Link to comment
Share on other sites

χαρακτηριστικο επισης ειναι οτι ο αντιστρατηγος της ΕΛ.ΑΣ δεν ξεπερνα το 1,70

 

Πόσο χρονών είναι ο αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ;

 

Μήπως τότε που μπήκε δεν υπήρχε το όριο;

 

Μήπως ο άνθρωπος φυσιολογικά χάνει ύψος με τα χρόνια;

 

Μήπως σε αυτήν την ηλικία δεν πρόκειται να πάρει το όπλο παραμάσχαλα να κυνηγάει διαρρήκτες ή παραβάτες του ΚΟΚ;

 

Αν μιλάμε για 1 ή 0,5 εκατοστά προφανώς μιλάμε για υπερβολή. Λογικά όμως πρέπει να υπάρχει όμως κάποιο όριο το οποίο να μην υπάρχει μόνο για το θεαθήναι.

 

Σωστά; Δηλαδή με την ίδια λογική, αν δεν κόψουν εσένα για ένα εκατοστό, τότε γιατί να ΜΗΝ κόψουν και έναν άλλο που είναι δύο εκατοστά; Σιγά τώρα, για δυο εκατοστά; Και αν αρχίσουν από την πρώτη κι όλας μέρα τα παραθυράκια και τα προσπεράσματα των κανονισμών, τι θα γίνει αργότερα; Δλδ αν κάποιος παραβιάσει το όριο ταχύτητας για πέντε χιλιόμετρα, για ποιο λόγο να του κόψεις κλήση; Για πέντε χιλιόμετρα; Σιγά...

 

Ε;

Link to comment
Share on other sites

ανεφερα το παραδειγμα με τον αντιστρατηγο απλα για να κανω κατανοιτο οτι το υψος δεν εχει σχεση με το ποσο ψηλα θα φτασει καποιος..το ποσο αξιολογο ατομο ειναι ο αντιστρατηγος και το ποσο ικανο,δεν το υποβαθμιζει καθολου το αναστημα του..

φυσικα και αφου βαλανε ενα οριο υψους δεν πρεπει να περνανε αυτοι που ειναι κατω απο αυτο..οσα χιλιοστα πιο κοντος και αν ειναι..γι'αυτο τον λογο δεν εκανα δικαστηριο αλλα ξαναδιαβασα και ξαναεδωσα..επιμενω ομως στο οτι δεν πρεπει να υπαρχει οριο υψους..και αν υπαρχει,να ειναι κατω απο 1,70 οπως ειναι και στις υπολοιπες στρατιωτικες σχολες..

Link to comment
Share on other sites

εγω πιστεω πως το οριο υψους πρεπει να υπαρχει και πως το 1.70 ειναι μια χαρα.μαλιστα θεωρω οτι το οριο για τους ανδρες επρεπε να ειναι τουλαχιστον 1.75.κακα τα ψεματα καποιος που ειναι κοντος η καποιος που ειναι πολυ αδυνατος η πολυ χοντρος δεν μπορει να επιβληθει,να φοβισει και να δειξει πως αν συμβει κατι αυτος θα ειναι ικανος να χειριστει τη δυσκολη κατασταση.δεν ειναι τυχαιο που στην αμεση δραση(η οποια θεωρειται και πολυ επικινδυνη)στις 200 θεσεις που ανοιξαν πριν 2 περιπου μηνες ζητησαν ατομα που ειναι ντερεκια κ ικανα να φοβισουν μονο με την παρουσια τους.
Link to comment
Share on other sites

Το 70% ειπες , ηταν ευγενεστατοι ειπες , ηταν κατω των 30 ειπες...Αρα η νεα γενια που ειναι μεσω των πανελλαδικων εχει κανει την διαφορα τουλαχιστον πανω σε αυτον τον τομεα.Παραταυτα δεν καταλαβαινω τι ειπα και λες οτι σου διδεται η εντυπωση οτι μερικοι δεν εχουν κυκλοφορησει στον δρομο.Σου λεω δεν ειναι ολα τελεια αλλα ενταξει τι ειναι τελειο ?Και εξαλου , στο κατω κατω , μαθε τα δικαιωματα σου φιλε να ξερεις τι ακριβως επιτρεπεται και τι οχι για το δικο σου καλο ετσι ωστε να μην εκνευριζεσαι με πραγματα που θεωρεις οτι ισως δεν ειναι σωστα.
Link to comment
Share on other sites

Το 70% ειπες , ηταν ευγενεστατοι ειπες , ηταν κατω των 30 ειπες...Αρα η νεα γενια που ειναι μεσω των πανελλαδικων εχει κανει την διαφορα τουλαχιστον πανω σε αυτον τον τομεα.

 

Σίγουρα έχει κάνει διαφορά η νέα γενιά, τουλάχιστον στον τομέα της ευγένειας/εξυπηρέτησης.

 

Στο επιχειρησιακό κομμάτι και στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας δεν ξέρω (δε λέω ότι δεν εχει κάνει, απλά δεν ξέρω). Αυτό μόνο στοιχεία της ίδιας της αστυνομίας μάλλον μπορεί να μας το πουν.

Link to comment
Share on other sites

Aν και καταληγω να γινομαι ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ και ΓΡΑΦΙΚΟΤΑΤΟΣ , αφου εχω πει 999 φορες οτι η λεξη μπατσος ειναι προσβλητικη , μερικοι απλα συνεχιζουνε σε αυτο το μοτιβο...Μα δεν μπορω να καταλαβω τι αλλο πρεπει να λεχθει..Δεν προσβαλομαι εγω προσωπικα.Απλα το γεγονος οτι αυτη η λεξη εχει αρνητικη σημασια για εναν ολοκληρο κλαδο που αποτελειτε απο οικογενιαρχες εως 20χρονους νεους , με αναγκαζει να το λεω συνεχεια...Ελεος...

 

Bayern7 δεν πανε καπιοι ξυπνιοι να σε καπελωσουν.Εσυ απλα ενδεχομενως δεν εισαι αρκετα ξυπνιος.Γιατι δεν μπορει , οταν κατι ειναι δικαιωμα σου , και εσυ εχεις την εντελως προβλεπομενη ας το πουμε συμπεριφορα , να καπελωθεις απο κανεναν.Ελπιζω να με καταλαβαινεις φιλε.Και ξαναλεω...Το να σου μιλησει καποιος Αστυνομικος με δυνατη φωνη και αυστηρα , δεν συνεπαγεται ελειψη ευγενειας η "μαγκια".Εχω αδικο πιστευεις ?

 

gmac αποτελεσματικοτητα ναι δεν λεω υπαρχουνε προβληματα οπως και παντου..

Αλλα ειδες εχθες ?Πιασανε πχ τον Παλαιοκωστα.Επιτυχια μεγαλη.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ πάντως αν ήθελα να πάω σε αστυνομική σχολή, ή αν ήμουν ήδη σε αστυνομική σχολή και διάβαζα αυτό εδώ το θέμα (εννοώ τα ποστ των μη-αστυνομικών) μάλλον θα τρόμαζα... :p

 

Πολλοί, εμού συμπεριλαμβανομένου, έχουμε εξελίξει αυτό το θέμα σε κυτίο παραπόνων και κοινωνική κριτική κατά της αστυνομίας, έστω και αν δεν έχουν γίνει ακόμα μέρος της αστυνομίας... Τους έχουμε πάρει κυριολεκτικά από τα μούτρα. :p και φαντάζομαι και έξω με τους συνομήλικούς τους μη-αστυνομικούς έτσι πρέπει να είναι...

 

Δεν είναι και ό,τι καλύτερο να ξεκινάς έτσι την καριέρα σου. Υπό αυτό το πρίσμα, η ευγενική συμπεριφορά των νέων αστυνομικών, ενώ είναι οπωσδήποτε θετική, είναι μάλλον και αναμενόμενη... :) Αναγκάζονται να αποδείξουν ότι δεν είναι ελέφαντες, πληρώνοντας ουσιαστικά τα στραβά άλλων παλαιότερων συναδέλφων τους...

 

Ένας σκάρτος αστυνομικός δεν αντιπροσωπεύει το σύνολο, σημαδεύει όμως το σύνολο...

Link to comment
Share on other sites

GMAC & WESKERS θάθελα κι εγώ με τη σειρά μου να συμληρώσω μερικά πράγματα.

 

Όλοι γνωρίζουμε τα παλαιότερα χρόνια πως γινόταν κανείς αστυνομικός. Ήταν αλλιώς τα πράγματα κι εκεί μέσα έμπαινε κάθε καρυδιάς καρύδι.

 

Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει προς το καλύτερο. Τα παιδιά διαγωνίζονται μέσω πανελλαδικών σκίζονται κυριολεκτικά και με τις υπόλοιπες προβλεμπόμενες διαδικασίες για να πετύχουν. Νάστε σίγουροι πως πολλοί το κάνουν για εμπαγγελματική αποκατάσταση αφού η ανεργία έχει χτυπήσει κόκκινο.

 

Όμως όταν ένας 18χρονος αποφασίζει, ενώ έχει κι άλλες επιλογές, να γίνει αστυνομικός, δεν μπορεί θα το κάνει κι επειδή το θέλει και λίγο έστω. Αν αυτό το λίγο υπάρχει σαν μικρή φλογίτσα στην καρδιά του, νάστε σίγουροι πως αυτή η φλόγα θα γίνει φωτιά αν υπάρχει και η στοιχειώδης συνείδηση μέσα του.

 

Επομένως, δεν μπορεί παρά να συμπεριφέρεται ανθρώπινα στον απλό πολίτη, να είναι ευγενής, να μην έχει καβαλήσει το καλάμι. Κανένας δεν είναι ανώτερος κανενός. Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι και τον απλό σκουπιδιάρη του δρόμου. Όλοι οι άνθρωποι έχουν την αξία τους!

 

Συμφωνώ πως η ορολογία <μπάτσος> είναι πέρα για πέρα απαράδεκτη. Γιατί συνεχίζουν κάποιοι να πιστεύουν πως αν τους αστυνομικούς του ονομάσουν μπάτσους , με αυτό τον τρόπο τους ειρωνεύονται και τους υποτιμούν με τον τρόπο τους....Είπαμε κι ας ξεκαθαριστεί αυτό. Κανένας δεν είναι ανώτερος κανενός.

 

Όταν με την καρδιά μας πιστέψουμε στις ανθρώπινες αξίες που μπορούν να μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους, τότε θα μπορέσουμε να δούμε κι αυτόν τον τόπο με αλλιώτικα μάτια....γιατί τώρα το μόνο εγώ βλέπω είναι πως οι περισσότεροι εθελοτυφλούν!

Link to comment
Share on other sites

εγω με τη σειρα μου εχω να πω οτι δεν μπαινει ο καθενας στην αστυνομια..και αυτο γιατι δεν βγαζει ο καθενας 15000 μορια και δεν περναει ο καθενας τα ορια που εχουν οριστει στα αθληματα..χρειαζεται αρκετο κοπο και προσπαθεια για να μπεις,πρεπει λοιπον να εισαι αρκετα πορωμενος με το σωμα,λιγοι ειναι αυτοι που παρεκλινουν απο αυτο τον κανονα..

 

αυτο βεβαια ερχεται σε πληρη αντιθεση με το παρελθον,αφου τοτε οντως εμπαινε ο "καθενας" επιζητωντας την επαγγελματικη αποκατασταση..τα παραδειγματα που εχω δεν ειναι λιγα..και αυτα ειναι συνηθως τα ατομα που βγαζουν προ τα εξω το αρνητικο προσωπο της ΕΛ.ΑΣ..

 

για μενα αυτοι που συνεχιζουν να θεωρουν τους αστυνομικους "μπατσους" απλα εχουν μεινει αρκετα πισω..........

Link to comment
Share on other sites

to link me tous epityxontes paides? :)

 

edit: mi gelasete ;)

 

Εχω μια "μανια" να βαφω το μαλλι μου...να υποθεσω οτι δεν επιτρεπεται εκει ε?

οχι οτι θα μελαγχολησω κιολας,αλλα λεμε τωρα..καλα για μετα, μεσα στην Αστυνομια πολυ χλωμο...

Link to comment
Share on other sites

Bayern7 το μονο σιγουρο ειναι , πως προκαλωντας αυτην την -παιδικη- κατ' εμε πολωση , μονο σεβασμο δεν κερδιζεις.Συνεχισε με τους χαρακτηρισμους , και τις θεωριες σου.Δυστηχως , θα απομωνοθεις στην συζητηση καποια στιγμη με το να λες συνεχεια το ιδιο πραγμα.Και οπως ειπες ο σεβασμος κερδιζεται ναι..Εσυ αυτην την στιγμη αποκαλοντας με διαφορα επιθετα εργαζομενους , κερδιζεις σεβασμο ?:rolleyes:

Στην ουσια μεχρι τωρα , δεν εχεις προσφερει τιποτα στην ολη συζητηση , καμια απολυτος ουσια , κανενα απολυτος συγκεκριμενο παραδειγμα.

 

Και αυτο που ειπα ηταν οτι εγραψες.Δεν ειπες "Αγόρι μου δεν σου είπα ότι με καπελώνουν. Είπα ότι προσπαθούν να με καπελώσουν και καταλήγουν να μου ζητάνε ταπεινωμένοι συγνώμη" αλλα ειπες "Μια χαρά τα ξέρω τα δικαιώματά μου, το θέμα είναι όταν κάποιοι «ξύπνιοι» πάνε να με καπελώσουν.

Και η απαντηση μου ηταν σωστη στην περιπτωση αυτην.Δεν ειπα κατι αντιθετο...

 

Trobocop® οσο αναφορα τα λεγομενα σου , δεν μπορω να συμφωνησω περισσοτερο.Εχεις απολυτο δικαιο.

Link to comment
Share on other sites

to link me tous epityxontes paides? :)

 

edit: mi gelasete ;)

 

Εχω μια "μανια" να βαφω το μαλλι μου...να υποθεσω οτι δεν επιτρεπεται εκει ε?

οχι οτι θα μελαγχολησω κιολας,αλλα λεμε τωρα..καλα για μετα, μεσα στην Αστυνομια πολυ χλωμο...

 

Μάλλον το βάψιμο των μαλλιών πρέπει να ξεχάσεις. Εντάξει δεν έγινε και τίποτε!

Link to comment
Share on other sites

Μάλλον το βάψιμο των μαλλιών πρέπει να ξεχάσεις. Εντάξει δεν έγινε και τίποτε!

πως θα το πω αυτο στην κοπελια μου?? :lol::lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Την βγαζω και φθηνοτερα..οταν βγουμε για Χριστουγεννα τα ριχνω ενα χερι πριν την επιστροφη ;lol . Eσυ φετος πας?συναδελφος?
Link to comment
Share on other sites

Weskers, κάτι άσχετο. Μπορείς να με πληροφορήσεις πόσα βραδυνά κάνεις το μήνα τώρα κατά τη διάρκεια της πρακτικής σου άσκησης; Βασικά τελειώνεται την επόμενη εβδομάδα έτσι δεν είναι; Σε ρωτώ απλά για να κάνω σχετική σύγκριση!

 

Σ'ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Next time θα υπάρξουν ποινές για όποιον παρεκτραπεί.Αρκετά.

Όποιος δεν μπορεί να συζητήσει χωρίς να προσβάλει τον άλλο δεν υπάρχει λόγος να ποστάρει καν.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...