mcde Δημ. January 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2007 Φυσικά, δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα πως γίνεται να κάνω format... :cry: Αν θέλεις να στήσεις από την αρχή το μηχάνημα σου, δες τις οδηγίες που έχουμε στο Computing FAQ. Αν έχεις απορίες εδώ είμαστε πάλι. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Καλημέρα... Έχω ξεχάσει τι είναι το format γιατί πλέον το pc το χρησιμοποιώ ναι μεν αρκετές ώρες αλλά δεν το "σκαλίζω" και δεν μου παρουσιάζει τίποτα...:rolleyes: :p Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
miranta Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 φορματ? χμμμμμμμμμμμμμμ... με ενα μικρο να κατεβαζει οτι θελει απο το νετ σε λαπτοπ και ντεσκτοπ....χμμμμμμμμμ καταλαβαινετε... γι αυτο πηραμε και αλλο λαπ τοπ(εντελως προσωπικο)και ας κλεινει η μικρη το ματι στον τεχνικο καθε τρεις και λιγο...:lol: :X :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dr_Slump Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Έχω ένα Pentium 200 με Windows 95... το χρησιμοποιούσα μέχρι το 99, χωρίς format. Το χρησιμοποιώ ακόμα για παλιά games... με το ίδιο setup, χωρίς πρόβλημα :D Παράθεση ...αυτά. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tasosvel Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 kathe xrono peripou to kano format !! :) Παράθεση Laptopblog.gr Dealz.gr - Προσφορές Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VISMA Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Λοιπον... ειχα στην ζωη μου 4 υπολογιστες ξεκινώντας απο εναν AMSTRAD 6128 :O πριν απο πολλα χρονια. Μονο στον πρωτο μου υπολογιστη εκανα φορματ μετα τον 6128 γιατ ιαπο την πολυ εξερευνηση τον κρασαρα ... λολ απο τοτε εμαθα τι δεν πρεπει να κανω και δεν μου εχει ξαναχρειαστει! Παράθεση Αστεία Video, Ανέκδοτα, αστείες εικόνες & εθιστικά flash Games Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trapped Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Κάθε μέρα! :happy: Άμα δεν έχω τίποτα να κάνω λέω "Δεν κάνω κανά φόρματ να περάσει η ώρα;" :lol: Παράθεση It's what you do to me.. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
averel01 Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 exo na kano format 4 xronia !os tora o h/y leitourgouse mia xara !tora teleutaia mou kanei kati kolpa alla den nomizo na xreiastei na kano format!kapos tha to lyso! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Κάθε μέρα! :happy: Άμα δεν έχω τίποτα να κάνω λέω "Δεν κάνω κανά φόρματ να περάσει η ώρα;" :lol: +1 Εκτός από αυτό, συνήθηζα να κάνω κάθε μήνα αλλά τωρα τελευταία, και στα 3 pc μου κάνω τεστ αντοχής(ξέρετε, όυτε antivirus ούτε τίποτα) και το έχω αμελήσει λίγο :p Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nick_v Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Χρόνια πολλά.. Επειδή αλλάζω υπολογιστή σχεδόν κάθε χρόνο το πολύ ενάμιση δεν χρειάζετε να κάνω και πολύ συχνά (σχεδόν ποτέ) format. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Μην ανησυχείς για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσένα. Είναι απασχολημένοι με το να ανησυχούν τι σκέφτεσαι εσύ για αυτούς. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Χρόνια πολλά.. Επειδή αλλάζω υπολογιστή σχεδόν κάθε χρόνο το πολύ ενάμιση δεν χρειάζετε να κάνω και πολύ συχνά (σχεδόν ποτέ) format. Κάθε χρόνο νέο υπολογιστή; :blink: Λίγο υπερβολικό σε βρίσκω. Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mikelangelo Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Τι προσέχετε και το αποφεύγετε; Μιας και το θέμα μ έχει απασχολήσει πριν χρόνια, θα προσπαθήσω να αναφέρω κάποια βήματα (άλλα απλά και άλλα πιο σύνθετα), ώστε να έχετε κατά το δυνατόν έναν πιο καλά στημένο υπολογιστή με Windows XP, και η εγκατάστασή σας να δείχνει φρέσκια, σαν να εγκαταστήσατε το λειτουργικό μερικές μέρες πριν. Αν τηρήσετε τα παρακάτω βήματα, θα ξεχάσετε το φορμάτ για πολύ πολύ καιρό. Τι θα χρειαστεί να έχετε κατά νου, πριν το φορμάτ: 1. Έχετε αν είναι δυνατόν, cd εγκατάστασης των Windows XP με ενσωματωμένο το Service Pack 2, και την τελευταία full έκδοση του Autopatcher XP (http://www.autopatcher.com/downloads). Μην βιαστείτε να κακοχαρακτηρίσετε το Autopatcher, είναι πολύ ασφαλές αν δεν εγκαταστήσουμε όλα τα στοιχεία του. 2. Σημειώστε πια προγράμματα, plugins κλπ θα εγκαταστήσετε. Εγκαταστήστε μόνο όσα προγράμματα έχετε τσεκάρει και εμπιστεύεστε. Μην εγκαταστήσετε στην αρχή νέα προγράμματα που ποτέ δεν δουλέψατε και δεν είδατε αν έχουν ασυμβατότητες με άλλα. Νόμος απαράβατος, εκτός από ορισμένες περιπτώσεις εταιρειών, όπου τα προγράμματά τους είναι εγγύηση (βλέπε Adobe, Steinberg κλπ). 3. Ξεκινήστε την εγκατάσταση και δημιουργήστε ένα πρωτεύων partition. Σε αυτό το τμήμα (C:\) θα εγκατασταθούν το λειτουργικό και τα προγράμματά μας. Στο υπόλοιπο τμήμα (D:\), θα έχουμε τα αρχεία μας (μουσική, βίντεο κλπ), αρχεία που δεν θα χαθούν ποτέ αν τηρήσετε σωστά τον οδηγό αυτό, (και δεν είστε κατσικοπόδαροι και χτυπήσει ο δίσκος). 4. Αφού εγκαταστήσετε τα Windows XP, ανατρέξτε στα Services (http://mikelangelo.wordpress.com/), κλείστε όσα πραγματικά δεν σας χρειάζονται, και ξεκινήστε την εγκατάσταση του Autopatcher. Εγκαταστήστε μόνο τα critical updates, καθώς και μερικά εργαλεία που διατίθενται στο τρίτο section του προγράμματος, όποια πραγματικά θέλετε και γνωρίζετε. Επανεκκινήστε τον υπολογιστή. 5. Μετακινήστε το φάκελο My Documents (Τα Έγγραφά μου) στο D: Για όσους δεν είχαν εξαρχής δεύτερο partition, θα αναγκαστούν να εγκαταστήσουν τον Partition Magic, ώστε να φορμάρουν το αφορμάριστο τμήμα για να το δουν τα XP. 6. Εγκαταστήστε ένα καλό πρόγραμμα defragmenting όπως το O&O Defrag. Κάντε μια πρώτη ανασυγκρότηση στο C: με την επιλογή space. 7. Στο εικονίδιο My Computer (Ο Υπολογιστής μου), κρύβονται πολλά όμορφα πράγματα εάν κάνετε δεξί κλικ και επιλέξετε properties (ιδιότητες). Μπορείτε να απενεργοποιήσετε το remote assistance, automatic updates, να στείλετε το page file στο D: ή ακόμα και σε άλλο δίσκο αν έχετε (ακόμα καλύτερα), και να απενεργοποιήσετε το system restore απ όλα τα drives (μη φοβάστε, θα το ενεργοποιήσουμε μετά για το C: μόνο). Το σκεπτικό είναι να έχουμε ένα πεντακάθαρο C:, χωρίς «σκουπίδια» όπως είναι το page file, αρχεία προγραμμάτων που ξέμειναν κατά την εγκατάσταση, restore files κλπ. Σκοπός είναι να δημιουργήσουμε ένα C: με όσο το δυνατόν λιγότερα άχρηστα αρχεία, ώστε κατά την τελική ανασυγκρότηση, να μην μπλεχθούν ανάμεσα στα απαιτούμενα. 8. Εγκαταστήστε ένα όμορφο πολυεργαλείο όπως το Tune Up Utilities (http://www.tune-up.com/). Δεν μας πειράζει που είναι trial 30 ημερών, εμείς για μερικά λεπτά το θέλουμε, μέχρι να κάνουμε τις προσωπικές ρυθμίσεις μας. 9. Εγκαταστήστε το δωρεάν CCleaner (http://www.ccleaner.com/), όπου φυσικά και θα μας χρειαστεί, καθώς και όλα τα προγράμματα που εμπιστεύεστε και έχετε δουλέψει. 10. Το επόμενο βήμα αφού ολοκληρωθούν αυτά, είναι να καθαρίσουμε τα startup entries με όποιο από τα 2 παραπάνω προγράμματα μας βολεύει. Ειλικρινά, τσεκουρώστε τα σχεδόν όλα. Συνήθως κρατάμε το antivirus μας, και κάποια προγράμματα που συνεργάζονται με συσκευές, όπως η κάρτα ήχου ή η κάρτα γραφικών μας. 11. Τρέξτε το CCleaner για να καθαρίσετε οτι αρχεία παρέμειναν από εγκαταστάσεις προγραμμάτων. Ειδικά όσοι χρησιμοποιείτε το Nero, από το αρχείο που δίνει η εταιρεία μέσω Internet, δεν θα πιστεύετε ότι από μόνο του έχει temp files πάνω από 100mb. Συμβουλή για το CCleaner. Μην διαγράψετε τα Windows Log files . 12. Τσεκάρετε τα προγράμματά σας, ώστε να μην κοιτούν για αυτόματες ενημερώσεις τους μόλις εντοπίσουν οτι έχετε internet. Διακόψτε τα όλα, δεν είναι ανάγκη να σας μειώνεται το bandwidth και να μην καταλαβαίνετε από που. Μερικά από τα τόσα πολλά προγράμματα είναι: CloneCD, Java Platform, Adobe Reader (ειδικά οι εκδόσεις 7), τα περισσότερα προϊόντα της Mozilla, πολλά Firewalls, το Quicktime, η Microsoft Encarta, το ίδιο το CCleaner, το PC Wizard, και πολλά πολλά ακόμα. Μην ανησυχείτε, αυτά θα γίνουν μια φορά και δεν θα σας ξανααπασχολήσουν. Πρέπει να ξέρετε τη συμπεριφορά του κάθε προγράμματός σας αφού σας ανήκει. 13. Στείλτε τα temporary internet files (για όσους χρησιμοποιούν τον ΙΕ) στο D: Δεν χρειάζεται η cache από το internet να συγκεντρώνεται σ ένα καλοφτιαγμένο partition. Μάλιστα όσα προγράμματα διαθέτουν ανάλογη ιδιότητα (δυστυχώς για τον Firefox δεν την έχει αυτή τη δυνατότητα), ρυθμίστε τα κι αυτά. Ας μαζεύονται τα «σκουπίδια» των προγραμμάτων μας οπουδήποτε αλλού παρά στο C: Είναι μια τακτική που θέλει ψάξιμο. Χαρακτηριστικά προγράμματα εκτός πολλών browsers, είναι η Java platform, το Power DVD, ο Mozilla Thunderbird και το Outlook. Ρυθμίστε τα να στέλνουν τα αρχεία που εργάζονται σε φακέλους στο D: Δεν θα επιβαρύνετε σχεδόν ποτέ το C: σας. 14. Αφού έχουν εγκατασταθεί όλα σας τα προγράμματα, και έχουν ρυθμιστεί καταλλήλως ανάλογα και με τα προσωπικά σας γούστα, είναι η ώρα της τελικής ανασυγκρότησης. Θυμηθείτε οτι ο κόπος σας θα επιβραβευθεί με ένα όσο το δυνατόν ταχύτερο αποτέλεσμα, και θα αξιοποιήσετε πλήρως τη hardware σύνθεσή σας. 15. Ο C: πλέον περιέχει συγκροτημένα αρχεία και κυρίως "καθαρά" και απολύτως απαραίτητα. Είναι η ώρα να πάρετε ένα image του δίσκου με προγράμματα όπως Acronis True Image ή Norton Ghost. Το image σας φυσικά θα το αποθηκεύσετε στο D: Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να επανέλθετε ανά πάσα στιγμή στην χρονική κατάσταση όπου πήρατε το image. 16. Ενεργοποιήστε το System Restore, μόνο για το C:\ και δημιουργήστε ένα restore point. Να θυμάστε οτι κρατώντας τακτικά restore points, μπορούμε να επανέλθουμε σε μια κατάσταση αν κάτι πάει λίγο στραβά. Το image το χρησιμοποιούμε αν κάτι πάει πολύ στραβά. 17. Ρυθμίστε όλα σας τα προγράμματα (browsers, Instant Messengers, Download Accelerators και Torrents - P2P), να κατεβάζουν τα αρχεία που δέχεστε σε έναν φάκελο στο D: π.χ. My Internet Downloads. Με αυτό τον τρόπο, πάλι δεν θα επιβαρύνεται ο C:, αλλά δεν θα ψάχνετε που κατέβηκε το κάθε αρχείο. Από εκεί μπορείτε να κάνετε τη "διαλογή", το σκανάρισμα για ιούς και τη μετέπειτα αποστολή τους εκεί που πρέπει. Αυτές είναι μερικές πολιτικές που τηρώ εγώ στο σύστημά μου, αλλά και σε συστήματα που στήνω. Προσπαθώ όσο το δυνατόν να έχω ένα καλοδιατηρημένο primary partition ώστε και τα υπόλοιπα να δουλεύουν σωστά. Από τη στιγμή που για κάποιο λόγο (κακογραμμένοι drivers, κακογραμμένα προγράμματα, ιοί κλπ), μου κάνουν ζημιά, μόνο το φορμάτ δεν θα σκεφθώ. Δυστυχώς και τα pc είναι όπως η οδήγηση. Δεν οδηγείς αν δεν γνωρίζεις κάποια πράγματα κι αν δεν είσαι προσεκτικός. Ελπίζω να βοηθηθούν κάποιοι από αυτό το κείμενο. Καλή Χρονιά να έχετε! Παράθεση Xiaomi Redmi note 9s / Xiaomi Redmi 5 plus / Microsoft Lumia 650 / Nokia Lumia 930 / Microsoft Lumia 535 / ZTE Blade III / Sony Ericsson Xperia Neo V / Samsung Galaxy 3 / Nokia 5800 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
d2000217 Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Το περισσοτερο που εχω κρατησει υπολογιστη χωρις backup και που δεν το καταλαβα πως τα καταφερα ειναι 2 χρονια!!! Κουλο για αυτα που ειχε τραβηξει, τι να πω???:) Παράθεση Η αγάπη αποτελείται απο μια μοναδική ψυχή που κατοικεί σε δύο σώματα! (Αριστοτέλης) [sIGPIC][/sIGPIC] Proud Owner of a Xbox360 fully updated!!! (http://www.enternity.gr) Next Generation Consoles WAR:http:// http://www.vgchartz.com/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thanasis00 Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 emena paidia toulaxiston kathe 7-8 mines "trwei" format... to skizw pantws to fortwnw sinexeia.... mia fora ekana 3 format se 2 meres!!! kathisa panw apo 10 wres gia na kanw kai ta 3!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aristof Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 εγώ μέχρι και 4 μήνες παραπάνω δεν πάει γιατί το φορτώνω απίστευτα... Παράθεση http://i258.photobucket.com/albums/hh274/aristof89/BTW2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. January 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 2, 2007 Κάποια μηνύματα διεγράφησαν. Επιστροφή στο θέμα μας. Προσωπικά είχα να κάνω format δύο χρόνια. Και έκανα πριν ένα μήνα γιατί άλλαξα μητρική. Είμαι η ζωντανή απόδειξη ( :p ) ότι αν κάποιος προσέχει, μπορεί να διατηρεί το Windows XP based σύστημά του σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς να κάνει format κάθε τρεις και λίγο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Treloparea Δημ. January 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 Φορμάτ έχω κάνει 2 φορές. Τον υπολογιστή τον έχω 6 χρόνια. Πριν 1.5 χρόνο του έκανα φορμάτ επειδή είχε κολλήσει τόσους ιούς ώστε στο τέλος τα τίναξε :p Μετά από 2-3 μήνες, τα τίναξε ο σκληρός. Στο άσχετο εντελώς καταστράφηκε :blink: , οπότε πάλι φορμάτ... Τώρα, τον έχω 1 χρόνο χωρίς τίποτα και (χτύπα ξύλο) είναι μια χαρούλα :D Παράθεση Destiny found. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
runner Δημ. January 3, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2007 Εγώ παιδιά πριν 2.5 χρόνια έκανα format λόγω Windows ME που τα είχα....κρατηθείτε.......2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!Κι όμως!!!Και να πω ότι στον υπολογιστή δεν έχω τίποτα....ή δεν το χρησιμοποιώ συχνά για βαριές εργασίες ή κάτι τελοσπάντων!Το μηχάνημα μου έχει μέσα ότι συσκευή (σχεδόν) μπορείτε να στεφτείτε,κάθε μέρα βαριά χρήση (το γονάτιζα συνεχώς με όλους τους τρόπους),απίστευοτς αριθμούς προγραμμάτων,χωρίς συντήρηση,antivirus,firewall κ.α. πολλά!!! Από τότε έβαλα τα XP Media Center και 2.5 χρόνια σχεδόν μόλις πριν λίγες μέρες έκανα format!!!Και υπόψιν......τώρα ήταν χειρότερα φορτωμέο και παραμελημένο!!! Παράθεση Άσκηση & Τρόπος Ζωής Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...! http://askisitroposzwis.blogspot.gr/ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bill_Slayer Δημ. September 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2007 Αν θυμάμαι καλά 2-3 χρόνια.(το τελευταίο καιρό έκανα 2 φορμάτ λόγω ιών) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jonisp1 Δημ. September 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2007 μες στο καλοκαιρι εχω κανει 4 format:protest: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ace Δημ. September 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2007 μες στο καλοκαιρι εχω κανει 4 format:protest: Να τα εκατοστήσεις ;-) Παράθεση Wherever you go, no matter what the weather, always bring your own sunshine..... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tonypap Δημ. September 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2007 Ανά 6-12 μήνες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tsintsIgnis Δημ. September 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2007 Το παλιό PC το είχα 7 χρόνια (!) με ελάχιστα προβλήματα και μόνο με 1 Format. Τώρα σκέφτομαι να κάνω Format στο καινούριο, γιατί παρά τους διπλοπύρηνους, τα χιλιάδες mb μνήμης, όλα τα καλούδια τελευταίας τεχνολογίας, κλπ., σέρνεται αρκετά συχνά και δεν ξέρω γιατί. :mad: Το πρόβλημα είναι πως θα κρατήσω 250GB backup. Να πάρω έναν εξωτερικό σκληρό; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Itchrist86 Δημ. September 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2007 Ανα τρίμηνο, είναι επιτακτική ανάγκη.:shifty::p Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά. ⦁ Nokia 7650, Nokia 6600, Nokia 7610, Nokia E60, Nokia E51, iPhone 3G, Nokia 5800, iPhone 3GS, iPhone 5, iPhone 6S Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 11 Pro Max ⦁ iPad 4th Gen, iPad Pro 10.5″ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Scottas Δημ. September 7, 2007 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2007 3 xronia ston veterano itan to rekor mou me ta windows 98 kai 1 mera 3 format to allo rekor mou sto vaio!!!:D:p;):) Παράθεση Μέγιστο μέγεθος υπογραφής 16 kiB Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts