Jump to content

POCO X8 Pro/X8 Pro Max

tsimisde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

On 6/7/2026 at 10:15 ΜΜ, Fulgore1 said:

Δεν το έθεσα σωστά πιο πάνω, και μάλλον βγήκε λάθος συμπέρασμα.

Το X8 Pro Max, έχει αυτή την στιγμή την καλύτερη αυτονομία σε συσκευή στην Ελληνική αγορά, αφού έχει και την μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με όλες τις άλλες συσκευές.

Το θέμα είναι πόσο παραπάνω διαφορά υπάρχει σε σχέση με τις άλλες συσκευές με μικρότερες μπαταρίες.

Με 8500mah και κορυφαίο τσιπάκι, θα έπρεπε να μιλάμε για 2ημέρες συσκευή ή ξέρω γω τώρα στο καλοκαίρι για 1.5 ημέρα λόγω ζέστης, και όχι να λέμε αν βγάζει η συσκευή άνετα την 1ημέρα, γιαυτό μου έκανε εντύπωση το παραπάνω.

Ειμαστε σιγουροι οτι ειναι καλυτερο απο Oneplus 15;

ΜySmartphone: Samsung Galaxy S26 Ultra

MySmartwatch:  Huawei Watch GT 6

• Απαντήσεις 164
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

On 8/7/2026 at 11:00 ΜΜ, megatr0n said:

Ειμαστε σιγουροι οτι ειναι καλυτερο απο Oneplus 15;

Ετσι φαίνεται, από αρχικά video.

Γιαυτό και έλεγα πιο πίσω,για 1.5 και 2ημέρες.

642534259_196CA9BE-FA13-4C8E-959B-09696EFB0E3E.thumb.png.73fe09ff68ecf2b6de545085eccfb3a1.png

Τώρα το ΣΚ, δοκίμασα και προσωπικά την μπαταρία του κινητού από γνωστό μου.

Χρήση GPS με 4G στο αυτοκίνητο(και σύνδεση bluetooth με αυτό).

Διαδρομή περίπου 1ώρα και 10λεπτά με το ρολόι(πάνω από 70χιλιόμετρα), μέσα στο μεσημέρι να πέφτει όλος ο ήλιος πάνω στο κινητό, άρα μέγιστη φωτεινότητα και υψηλή ζέστη).

Πτώση μπαταρίας περίπου 9%(με 5G ίσως να ήταν 1 με 2% παραπάνω),κοινώς δυνατή.

Για τον περισσότερο κόσμο αν δεν λιώνει όλη ημέρα στο κινητό με 5G(web browsing/GPS κλπ) ή βαριά παιχνίδια, σίγουρα μιλάμε για 2 ημέρες κινητό, ειδικά μετά το καλοκαίρι που θα πέσουν και οι ζέστες.

Για όσους πάλι λιώνουν το κινητό στα παραπάνω, εκεί μιλάμε για 1ημέρα χρήση και κάθε ημέρα φόρτιση.

• 1 month later...

Ευχαριστημενός Κάτοχος και εγώ εκτός της μπαταρίας που είναι βράχος, οθόνη πολύ ζωντανή ήχος με κάποιες ρυθμίσεις από τους καλύτερους, ποιότητα με πλαίσο αλουμινίου και κάμερα μία χαρά ειδικά η κυρίως. Επεξεργαστής δυνατός χωρίς lags δεν βρίσκω σημαντικά μειονεκτήματα θεωρώ ότι σε αυτά τα χρήματα ίσως το καλύτερο τηλέφωνό που μπορόυμε να αγοράσουμε.

Ως απολογισμό της καλοκαιρινής σεζόν, μιας και είχα περισσότερο χρόνο στη διάθεση μου λόγω άδειας, με το κινητό να είναι προέκταση του χεριού μου, έμεινα και πάλι πάρα πολύ ικανοποιημένος από την αυτονομία. Βέβαια, πλέον ήταν μια μέρα και κάτι ψιλά, από τη στιγμή όμως όπου στο τέλος της ημέρας, ότι κι αν έκανα δε χρειαζόταν να κυνηγάω πρίζα, είναι νίκη.

Και επειδή μίλησα για καλοκαίρι, παρόλες τις ζέστες όπου έβραζε ο τόπος, ακόμα και με θήκη, το κινητό ήταν απλά ζεστό και το καλύτερο; Κανένα απολύτως σκάλωμα. Ακαριαίο ξεκλείδωμα με το δακτυλικό αποτύπωμα, πραγματικά δεν έχω παράπονο.

Η κάμερα ναι, μου θύμισε σε φάσεις παλαιότερες συσκευές μου όπου με φίλτρα προσπαθούσα να σώσω κάπως την κατάσταση, παρόλα αυτά, για την καθημερινή μου χρήση, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Και το σημαντικότερο όλων; Πάει η ήττα που τρώγαμε κάποτε με τις χαμένες κλήσεις, όπου μετά ερχόταν ειδοποίηση. ΒΕΒΑΙΑ, σε πολύ ακραίες περιπτώσεις έχω τύχει να μην έχω σήμα και συγκεκριμένα, σε τούνελ στην Εγνατία, πραγματικά δεν μένεις ποτέ από σήμα.

Πάρα πολύ δυνατό πακέτο 👌

Ερχόμενος από S23 Ultra, αρχικά ήθελα να δοκιμάσω την νέου τύπου μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας, που προσφέρει το τηλέφωνο. Και ναι, για πρώτη φορά δεν ψάχνω φορτιστή μέσα στην μέρα. Με αντίστοιχη χρήση με το samsung, το βράδυ έχω ένα 40% με 50% διαθέσιμο (αντί για μια επιπλέον πλήρη φόρτιση που χειαζόμουνα). Πέρα όμως από την μπαταρία, το τηλέφωνο είναι πολύ καλό για την κατηγορία τιμής που ανήκει. Το samsung είχε καλύτερα χρώματα (αν και 8bit), καλύτερες κάμερες και καλύτερο γραφικό περιβάλλον. Τώρα που η δοκιμή πέτυχε, θα δοκιμάσω και μια high end συσκευή της Xiaomi/Poco, (μάλλον το 18 pro max που αναμένεται), για να έχω πλήρη άποψη. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναασχοληθώ με συσκευή η οποία θα έχει κάτω από 8000mAh μπαταρία.

Βασίλης

Panasonic G600, Samsung N100, Ericsson T65, Siemens SL10, SE T610, SE K700, SE K750, SE W850, Samsung U600, SE T650, SE G900, SE Vivaz, HTC Desire HD, HTC One X, HTC One (M7), HTC One (M8), Nexus 5x, Google Pixel XL, OnePlus 7T Pro, Samsung Galaxy S23 Ultra, Poco X8 Pro Max

Έμενα πάλι φίλος μου που έχει το s25 ultra και είδαμε ταυτόχρονα τις κάμερες με ίδιες ρυμίσεις , το Poco βγάζει με πιο ζωντανά χρώματα φωτογραφίες κάτι το οποιό προκάλεσε έκπληξη στο φίλο μου καθώς το s25 ultra έχει καλύτερα χαρακτηριστικά στα χαρτιά. 

Εγώ που το έχω συγκρίνει με iPhone, τώρα δεν ξέρω ποιο μοντέλο αλλά καινούριο σχετικά γιατί το άλλαξε πρόσφατα επειδή είχε ένα παλιό που είχε μεγάλη ακτινοβολία (το 12 είχε αν δεν κάνω λάθος), βγάζει το iPhone καλύτερες φωτογραφίες (και σε καλό φωτισμό μέσα σε σπίτι). Αλλά οκ, εντάξει δεν θα έδινα και τόσα χρήματα προσωπικά για νέο κινητό ώστε να έχω και τόσο καλή φωτογραφία / βίντεο.

1 hour ago, vassman1974 said:

Ερχόμενος από S23 Ultra, αρχικά ήθελα να δοκιμάσω την νέου τύπου μπαταρία μεγάλης χωρητικότητας, που προσφέρει το τηλέφωνο. Και ναι, για πρώτη φορά δεν ψάχνω φορτιστή μέσα στην μέρα. Με αντίστοιχη χρήση με το samsung, το βράδυ έχω ένα 40% με 50% διαθέσιμο (αντί για μια επιπλέον πλήρη φόρτιση που χειαζόμουνα). Πέρα όμως από την μπαταρία, το τηλέφωνο είναι πολύ καλό για την κατηγορία τιμής που ανήκει. Το samsung είχε καλύτερα χρώματα (αν και 8bit), καλύτερες κάμερες και καλύτερο γραφικό περιβάλλον. Τώρα που η δοκιμή πέτυχε, θα δοκιμάσω και μια high end συσκευή της Xiaomi/Poco, (μάλλον το 18 pro max που αναμένεται), για να έχω πλήρη άποψη. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ξαναασχοληθώ με συσκευή η οποία θα έχει κάτω από 8000mAh μπαταρία.

Τα χρώματα διορθώνονται μόνιμα με Shizuku + eShell. Εάν θες σου στέλνω οδηγίες. 

Το κινητό σε συνθήκες καλού φωτισμού(πχ έξω στον ήλιο)βγάζει μια χαρά φωτογραφίες, όπως και τα περισσότερα κινητά σε αυτά τα χρήματα πλέον ή και με λιγότερα χρήματα.

2 είναι οι κύριες διαφορές όμως σε σχέση με άλλα καμερο τηλέφωνα.

α)οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού και β)ο τηλεφακός, σε mid range χρήματα πάντα.

Τα Galaxy S Ultra, ναι μεν ειναι ακριβότερες συσκευές, αλλά δεν θεωρούνται top καμερο τηλέφωνα. Εχει μείνει πίσω η εταιρεία σε σχέση με Oppo,Vivo,Xiaomi, Huawei, Honor κλπ.

Μην πάμε να κάνουμε το άσπρο μαύρο όπως διάβαζα παλιότερα ακόμα και για τα φθηνότερα Poco x6 pro και X7 Pro.

Οπως λοιπόν έχει αναφερθεί και πιο πίσω, το μεγάλο ατού της συσκευής ειναι

• η μεγάλη μπαταρία(η μεγαλύτερη στην αγορά αυτή την στιγμή),
  • το δυνατό τσιπάκι, κυρίως για όσους παίζουν παιχνίδια και μπορούν να το αξιοποιήσουν πλήρως
  • και ο Ultrasonic αισθητήρας που λίγα κινητα έχουν σε αυτά τα χρήματα

Οι τομεις που υστερεί η συσκευή απο τον ανταγωνισμό ειναι

• συνολικά στο σύστημα καμερών(πχ απουσία τηλεφακού,αδιοφορη Ultrawide καμερα),
  • στις προεγκατεστημένες εφαρμογές/προτεινόμενα/διαφημίσεις out of the box και το HyperOS που γενικά δεν είναι ότι το καλύτερο, ειδικά αυτό των φθηνότερων Poco.
  • στην απουσία επίσημου service(η Infoquest δεν ειναι αντιπροσωπεία) σε σχέση με άλλες εταιρείες
  • στο αυξημένο βάρος/διαστασεις

Είναι όντως από τις δυνατότερες προτάσεις σε αυτή την κατηγορία, αλλά δεν ειναι η κορυφαία. 

Ειναι η κορυφαία πρόταση αν κάποιος θέλει την μεγαλύτερη μπαταρία ή το δυνατότερο τσιπάκι για παιχνίδια.

Δεν ειναι όμως All around συσκευή όπως πχ το motorolla Edge 70 Pro ή το Realme 16 Pro+, κινητά που και πιο καθαρό Android skin έχουν, και παραπάνω έμφαση σε κάμερες.

Πιο All Around σαν συσκευή είναι το Poco F8 Pro που και πιο μαζεμένο μέγεθος έχει, και καλύτερο σύστημα καμερών και παραδόξως έχει και δυνατότερο τσιπάκι

2073009169_3B911F85-CC3A-4CF2-A0BA-52B4FF9F8DF0.thumb.png.0013a0f16ea7ea72babb7d4386545ac9.png

Edited by Fulgore1

23 minutes ago, MeddlingMageGR79 said:

Ναι, θα ήθελα. Ευχαριστώ

Βασίλης

Panasonic G600, Samsung N100, Ericsson T65, Siemens SL10, SE T610, SE K700, SE K750, SE W850, Samsung U600, SE T650, SE G900, SE Vivaz, HTC Desire HD, HTC One X, HTC One (M7), HTC One (M8), Nexus 5x, Google Pixel XL, OnePlus 7T Pro, Samsung Galaxy S23 Ultra, Poco X8 Pro Max

Για το Motorola θα συμφωνήσω αδικήμενα κινητά, είχα το edge 50 pro all round σε όλα εκτός....της μεταπώλησης που δεν φεύγει εύκολα. Για το Realme το σκεφτόμουν να το πάρω αλλά δεν με έπεισε ο επεξεργαστης που στερεί τον τίτλο all around.

1 hour ago, MeddlingMageGR79 said:

Μπορείς να μου στείλεις και εμένα οδηγίες εάν έχεις την καλοσύνη; Αυτό είναι αν κατάλαβα καλά για τα χρώματα που φαίνονται στην οθόνη, έτσι δεν είναι; Όχι για τα χρώματα πχ από λήψη φωτογραφιών.

On 27/7/2026 at 10:47 ΠΜ, stamatis3133 said:

Edited by vassman1974

Βασίλης

6 ώρες πριν, finisher said:

Για το Motorola θα συμφωνήσω αδικήμενα κινητά, είχα το edge 50 pro all round σε όλα εκτός....της μεταπώλησης που δεν φεύγει εύκολα.

Η μεταπώληση είναι γενικά μεγάλη κουβέντα, και δυστηχώς και σε Xiaomi/Poco μεριά που υπάρχει παραπάνω ενδιαφέρον, δύσκολα φεύγουν σε καλές τιμές.

Τα ειδα και ο ίδιος τα τελευταία 2χρόνια.

Τα περισσότερα παζάρια είχα για πώληση Poco, γιατί στις αγγελίες έχεις κόσμο, είτε που έχει αγοράσει απο skroutz/bestprice, είτε από Aliexpress, είτε απο μεγάλες αλυσίδες.

6 ώρες πριν, finisher said:

Για το Realme το σκεφτόμουν να το πάρω αλλά δεν με έπεισε ο επεξεργαστης που στερεί τον τίτλο all around.

Spoiler

O τίτλος του all around πάει με βάση αυτά που προσφέρει μια συσκευή στο σύνολο της.

Οθονη, επεξεργαστής, μπαταρία/αυτονομία, λογισμικό και υποστήριξη, κάμερες κλπ.

Το Poco X8 Pro Max ναι μεν ειναι κορυφαίο σε επεξεργαστή και μπαταρία, δεν ειναι το ίδιο κορυφαίο στα υπόλοιπα.

Το Realme ναι μεν υστερεί σε τσιπάκι, επειδή δινει παραπάνω έμφαση σε κάμερες, αλλά είναι πολύ καλό σε όλους τους υπόλοιπους τομεις, παραπάνω από το Poco.

Μόνο μειονέκτημα που είχε λόγω και του επεξεργαστή, ήταν η αρχική τιμή των 550ευρώ που ήταν τσιμπημένη,όπως και του Poco στα 600ευρώ από μεγάλες αλυσίδες.