Spyros86 Δημ. November 24, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 24, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Bayern7 Θυμίζει το γρίφο με τους καλόγερους και τους κανίβαλους μόνο που εκεί ηταν 3 και 3! Τώρα θέλει ένα βήμα παραπάνω... Υπάρχει και άλος ένας με πέντε ζευγάρια αν θημάμαι καλά αλλά και με ένα νησί ενδιάμεσα. :) Λύστε αυτούς και μου λέτε να πω και άλον. Αν ξέρετε και εσείς κανέναν... Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 25, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Αρχιμήδης Άσκηση: Δείξτε ότι αν ένας αριθμός k είναι τέλειο τετράγωνο και τέλειος κύβος, αν και μόνο αν έχει 6η ρίζα (δηλαδή υπάρχει ακέραιος n^6=k). :) Μήπως (n^2)^3 ? Έτσι δεν εξιγήται πως βγαίνουν τα κεινά με την έκτη δύναμη? Με τος άλους γρίφους ρε παίδες τι γίνετε? Να πω καινούριο ή τους προσπαθήτε? Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. November 25, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2003 Γριφος:Εχουμε μια μεγαλη κυκλικη λιμνη και στο κεντρο της υπαρχει μια μηλια...απο την οποια πεφτουν μηλα με ρυθμο 1 καθε 10 λεπτα ενω για να φτασει καποιος απο οποιαδηποτε οχθη στο κεντρο χρειαζεται 11 λεπτα με μια βαρκα.Αν υπαρχουν 4 ατομα πως θα καταφερουν να μαζεψουν ολα τα μηλα στην οχθη με τον περιορισμο οτι δεν πρεπει να μεινει καποιος μονος του με τα μηλα διοτι προφανως θα τα φαει!!!!! :) Παράθεση :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 25, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον AGNOSTOS Γριφος:Εχουμε μια μεγαλη κυκλικη λιμνη και στο κεντρο της υπαρχει μια μηλια...απο την οποια πεφτουν μηλα με ρυθμο 1 καθε 10 λεπτα ενω για να φτασει καποιος απο οποιαδηποτε οχθη στο κεντρο χρειαζεται 11 λεπτα με μια βαρκα.Αν υπαρχουν 4 ατομα πως θα καταφερουν να μαζεψουν ολα τα μηλα στην οχθη με τον περιορισμο οτι δεν πρεπει να μεινει καποιος μονος του με τα μηλα διοτι προφανως θα τα φαει!!!!! :) Στην βάρκα μπορούν να μπουν και τα 4 άτομα? Μα μέχρι να φτασουν στην μηλια θα έχει πέσει ίδι ένα μήλο. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. November 26, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2003 Εχει κενα ο γριφος προς το παρον...Αναμενουμε! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
frederik Δημ. November 26, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον AGNOSTOS Γριφος:Εχουμε μια μεγαλη κυκλικη λιμνη και στο κεντρο της υπαρχει μια μηλια...απο την οποια πεφτουν μηλα με ρυθμο 1 καθε 10 λεπτα ενω για να φτασει καποιος απο οποιαδηποτε οχθη στο κεντρο χρειαζεται 11 λεπτα με μια βαρκα.Αν υπαρχουν 4 ατομα πως θα καταφερουν να μαζεψουν ολα τα μηλα στην οχθη με τον περιορισμο οτι δεν πρεπει να μεινει καποιος μονος του με τα μηλα διοτι προφανως θα τα φαει!!!!! :) Μπορει να περιμενει μεχρι να ξαναπεσει το μηλο?? Παράθεση I love this Myphone Stuff....... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Αρχιμήδης Δημ. November 26, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Spyros86 Μήπως (n^2)^3 ? Έτσι δεν εξιγήται πως βγαίνουν τα κεινά με την έκτη δύναμη? Κάπως έτσι, αλλά μόνο του απέχει πολύ από το να είναι απόδειξη. Και ένα αστείο-γρίφος. Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: αυτοί που καταλαβαίνουν τους δυαδικούς, και αυτοί που δεν καταλαβαίνουν! Παράθεση Είμαστε όλοι εδώ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 26, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Αρχιμήδης Και ένα αστείο-γρίφος. Υπάρχουν 10 είδη ανθρώπων: αυτοί που καταλαβαίνουν τους δυαδικούς, και αυτοί που δεν καταλαβαίνουν! Άμα το δείς από κάποια οπτική γωνία :alien: πηθανόν να είναι και σωστό. Είναι κι αυτό μια άποψη. AGNOSTOS Περιμένουμε να μας εξηγήσεις τον γρήφω.. γιατί εγώ τουλάχιστον δεν τον έχω πολικαταλάβει. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. November 26, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2003 Sto dyadiko systhma to 2 einai to 10 10(dyadiko)=2(dekadiko) That's alla folks Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. November 26, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2003 Που να πεσει το μηλο ρε παιδια???Στη λιμνη???Μηπως εκει φυτρωνει μηλια παρεπιπτοντως?????? :p :p :p :alien: Το ειπαν στη δουλεια αυτο και ολοι ψαχνανε τον τροπο ενω δεν υπαρχει γιατι πολυ απλα δε φυτρωνει μηλια στο κεντρο μιας λιμνης.....Ειναι σαν αυτο που λεει "Που κανει τα αυγα του ενας κοκκορας...." Παράθεση :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 26, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον AGNOSTOS Που να πεσει το μηλο ρε παιδια???Στη λιμνη???Μηπως εκει φυτρωνει μηλια παρεπιπτοντως?????? :p :p :p :alien: Το ειπαν στη δουλεια αυτο και ολοι ψαχνανε τον τροπο ενω δεν υπαρχει γιατι πολυ απλα δε φυτρωνει μηλια στο κεντρο μιας λιμνης.....Ειναι σαν αυτο που λεει "Που κανει τα αυγα του ενας κοκκορας...." :!: :!: Ρε συ υποθέσαμε ότι θα έχει κάποιο λοφακι... ξέρω γω? Εσύ μας είπες σαν δεδομένο οτι υπάρχει μηλια :alien: :blink: :alien: :blink: Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. November 27, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Spyros86 :!: :!: Ρε συ υποθέσαμε ότι θα έχει κάποιο λοφακι... ξέρω γω? Εσύ μας είπες σαν δεδομένο οτι υπάρχει μηλια :alien: :blink: :alien: :blink: Δηλαδη σε αυτο που λεει που γενναει τα αυγα ο κοκκορας θεωρεις δεδομενο οτι κανει αυγα ο κοκκορας????? :blink: Eνας αστειος γριφος ηταν μιας και πολυ σοβαροι ηταν οι γριφοι μεχρι τωρα....Ετσι για να κανουμε και πλακιτσα... :) Παράθεση :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 27, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον AGNOSTOS Δηλαδη σε αυτο που λεει που γενναει τα αυγα ο κοκκορας θεωρεις δεδομενο οτι κανει αυγα ο κοκκορας????? :blink: Eνας αστειος γριφος ηταν μιας και πολυ σοβαροι ηταν οι γριφοι μεχρι τωρα....Ετσι για να κανουμε και πλακιτσα... :) Καλά αλλά εκείνο δεν θα μπορούσε να ισχύει ποτέ. Αρχικό Μήνυμα από τον AGNOSTOS Eνας αστειος γριφος ηταν μιας και πολυ σοβαροι ηταν οι γριφοι μεχρι τωρα....Ετσι για να κανουμε και πλακιτσα... :) Καλά έκανες. Δεν είπα ότι δεν έπρεπε να το γράψεις. :) :cool: Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 29, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2003 Είναι ένα κάστρο το οποίο φιλάει ένας φίλακας. Μόλις δει κάποιον και θέλει να μπει του λέει ένα σύνθημα και περιμένει να ακούσειτ ο σωστό παρασύνθημα για να τον αφίσει να περάσει. Πάει ο πρότος και του λέει 12. Απαντάει ο άλος 6. Τον αφίνει και περνάει. Πάει ο δεύτερος και του λέει 8. Απαντάει ο άλος 4. Τον αφίνει και περνάει. Πάει ο τρίτος και του λέει 6. Απαντάει ο άλος 3. Τον αφίνει και περνάει. Πάς και εσύ και σου λέει 10. Τί πρέπει να απαντήσεις για να σε αφίσει να περάσεις? Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. November 29, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Spyros86 Είναι ένα κάστρο το οποίο φιλάει ένας φίλακας. Μόλις δει κάποιον και θέλει να μπει του λέει ένα σύνθημα και περιμένει να ακούσειτ ο σωστό παρασύνθημα για να τον αφίσει να περάσει. Πάει ο πρότος και του λέει 12. Απαντάει ο άλος 6. Τον αφίνει και περνάει. Πάει ο δεύτερος και του λέει 8. Απαντάει ο άλος 4. Τον αφίνει και περνάει. Πάει ο τρίτος και του λέει 6. Απαντάει ο άλος 3. Τον αφίνει και περνάει. Πάς και εσύ και σου λέει 10. Τί πρέπει να απαντήσεις για να σε αφίσει να περάσεις? 5??? :blink: :confused: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phoenix Δημ. November 29, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2003 Χαχα, μια παραλλαγη του εχω στην παλια μου ιστοσελιδα :P Να πω, να πω;; Το ξερω!! :κακος: :ψωνιο: :λολ: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michpan Δημ. November 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Spyros86 Πάς και εσύ και σου λέει 10. Τί πρέπει να απαντήσεις για να σε αφίσει να περάσεις? 2; Εχει να κάνει με το ρολόι ή όχι ; Μιχάλης :alien: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. November 30, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον michpan 2; Εχει να κάνει με το ρολόι ή όχι ; Μιχάλης :alien: Όχι δεν είναι αυτό. Bayern7 ούτε το 5 είναι. Phoenix θα έλεγα να τους αφίσουμε λίγο να πεδεφτούν μήπως το βρουν(λίγο δίσκολο γιατί δεν πάει το μιαλό, σε όσους το έχω πει δεν το βρήκαν, ούτε εγώ το είχα βρεί) και αν όχι το λες εσύ. ;) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. November 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2003 Νope den to kserw den mporw na to vrw! H apanthsh pou edvsa isxyei! Paei sinthima/2=parasinthima! An einai kapoios allos trelos mathimatikos typos, tote nomizv oti ksefeygei apo ta oria tou grifou... :o An einai kati allo eksypno pou den proseksame tote meta xaras na to akousw.. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Phoenix Δημ. November 30, 2003 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2003 Phoenix θα έλεγα να τους αφίσουμε λίγο να πεδεφτούν μήπως το βρουν(λίγο δίσκολο γιατί δεν πάει το μιαλό, σε όσους το έχω πει δεν το βρήκαν, ούτε εγώ το είχα βρεί) και αν όχι το λες εσύ. Δεν θα εχει αξια να το πω εγω... Αν δεν το βρουνε καλυτερα να το πεις εσυ ;) Αφου σου εβαλα και smilyes, μονο που ειναι στα ελληνικα, και το vB δεν τα αναγνωρισε :p An einai kapoios allos trelos mathimatikos typos, tote nomizv oti ksefeygei apo ta oria tou grifou... Χαχα, ειναι πολυ απλο, μονο που δεν παει το μυαλο σας :p Ουτε μαθηματικα, ουτε τπτ. Μια φλασια ειναι. Το σκεφτεστε υπερβολικα "εξυπνα" γι'αυτο δεν σας ερχεται :rolleyes: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. December 1, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2003 Λοιπόν. Ας πω την απάντηση. Τα συνθήματα που είπα ήταν: Οκτώ Έξυ Δώδεκα Τα αντίστοιχα παρασυνθήματα που απάντησαν οι άλοι είναι: 4 3 6 Ίσως τώρα που το έγραψα έτσι καταλάβατε. Το παρασύνθημα είναι ο αριθμός των γραμμάτων του αριθμού του συνθήματος. Για παράδιγμα ο αριθμός έξυ έχει 3 γράμματα. Έτσι η απάντηση στο δέκα είναι 4. Να πω τώρτα και άλον γρίφο? Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. December 1, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Spyros86 Το παρασύνθημα είναι ο αριθμός των γραμμάτων του αριθμού του συνθήματος. Για παράδιγμα ο αριθμός έξυ έχει 3 γράμματα. Έτσι η απάντηση στο δέκα είναι 4. :wacko: :wacko: :wacko: :p :p :p Παράθεση :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. December 2, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2003 Πάμε για τον επώμενο... Έχουμε ένα στρογκιλό τραπέζι. Χςράει ακριβός έναν αριθμό χ ίδιων κερμάτων. Είναι δύο άτομα. Μία βάζει ο ένας κέρμα μία ό άλος. Όποιος βάλει και τελευταίος κερδίζει. Ποιός θα κερδίσει? Αυτός που έπαιξε πρώτος ή δέυταιρος? Εγώ το έχω βρει αλλά δεν είμαι σήγουρος για την εξήγησή του. Είναι έυκολο. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Livas_D Δημ. December 4, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 4, 2003 Gia Xara!!! Exo kai ego ena grifo...(thn apanthsh den thn xero..ton grifo ton eipe ena paidi...kai mas afhse na pedevomaste....) Loipon : Einai enas Tiflos , ena mougos, kai enas koutsos... O koutsos phdhxe thn gynaika tou tyflou.kai O mougos ton eide...pos tha pei o mougos ston tyflo oti o koutsos pidixe thn gynaika tou??? perimeno lyseis...! Παράθεση Ειχα να σου πω πολλα μα δε μιλσουσα.Ηξερα τη θεση μου καλα και υποχωρουσα. Ενιωσα να χανομαι αλλα χαμογελουσα. Επαιξα το ρολο μου καλα και αδιαφορουσα.Ακουγα για αλλον να μιλας και συμφωνουσα. Παραλιγο να εκλαιγα κι ομως γελουσα. Γιατι δεν μπορουσα να σου πω το ποσο σ'αγαπησα και ποσο σ'αγαπω...!!! ~~~~!~~~~Livas_D~~~~!~~~~ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NeverMind Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Spyros86 μπορείς να πεις την λύση του γρίφου με το τραπέζι και τα κέρματα? Παράθεση :) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts