Jump to content

Xiaomi 15

tsimisde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όλα αυτά τα έχω κάνει, μένει να δω αυτό με το κλείσιμο των εφαρμογών στο παρασκήνιο, όλα είναι γυρισμένα στο Εξοικονόμηση Ενέργειας, θέλει μία μία τις εφαρμογές να τις ρυθμίσω σε αυτό. Σε πρώτη φάση, θα το κάνω για τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ περισσότερο και ύστερα, θα ψάξω και όλες τις υπόλοιπες. Νόμισα ότι το είχα κάνει, εκείνη η ρύθμιση όμως, ήταν να απενεργοποιούνται οι εφαρμογές παρασκηνίου 10 λεπτά μετά το κλείδωμα της συσκευής, αυτό είναι κάτι διαφορετικό μάλλον. 

Επίσης, θέλει να δω και την αυτόματη εκκίνηση στο παρασκήνιο καθώς, με ότι πρώτο update για android 16, θυμάμαι στο μενού της μπαταρίας μου έβγαζε συνεχώς για την αυτόματη εκκίνηση του ρολογιού στο background, παρόλο που πήγαινα στο σχετικό μενού και την απενεργοποιούσα. 

Υπερυπερευχαριστώ για το χρόνο σου και τις πληροφορίες που μοιράστηκες. 

Κατά 99% είναι η συνεχόμενη χρήση data, σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες. Κάνε τις δοκιμές και όταν γυρίσεις από διακοπές με μοιρασμένη χρήση WiFi και data. Επίσης δοκίμασε να το φορτίσεις χωρίς να το χρησιμοποιείς και με φορτιστή με λίγα watt

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

Ποτέ δεν το χρησιμοποιώ ενόσω το φορτίζω γι' αυτό, είτε το βάζω το βράδυ συνεπώς το φορτίζω με αργό φορτιστή, είτε το μεσημέρι κατά τη μεσημεριανή ξεκούραση.

Διατηρώ μια επιφύλαξη για την ώρα αλλά μέχρι στιγμής, μάλλον καταλήγω στο ότι το θέμα μου είχε να κάνει με τις εφαρμογές παρασκηνίου. Έκανα τη ρύθμιση που πρότεινε ο συνάδελφος παραπάνω και βλέπω διαφορά, έχω την αίσθηση ότι πέφτει πιο αργά ή μπαταρία. 

Ήταν αφύσικη η κατανάλωση ενέργειας με βάση τη χρήση που έκανα απλά, επειδή ήμουν μαθημένος από άλλα λογισμικά, υπέθεσα ότι η προεπιλεγμένη ρύθμιση "Εξοικονόμηση Ενέργειας" κάνει τη δουλειά αλλά εδώ, έπρεπε να το κάνω χειροκίνητα απ' ότι φαίνεται, κάτι πάλι έτρεχε στο παρασκήνιο, παρόλο που δεν χρησιμοποιούσα καθόλου κάποιες από τις εφαρμογές της Google. 

Ένα θέμα που έχω είναι με το share και δεν ξέρω μήπως είναι θέμα ρύθμισης. Όταν θέλω να κάνω ένα share με τις εφαρμογές των social, κανένα θέμα. Όταν όμως θέλω να στείλω ένα αρχείο από το κινητό, εκεί έχω θέμα. Πατάω Αποστολή, επιλέγω την εφαρμογή που θέλω να το κοινοποιήσω και μετά, τίποτα.... Καμιά ιδέα μήπως χρειαστεί κάποια ρύθμιση;

Σημειωτέον ότι πριν από λίγες μέρες, λόγω της μπαταρίας, είχα κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και λέω μήπως που ξέφυγε εκεί κάποια ρύθμιση....

Σας ευχαριστώ και πάλι κύριοι συνάδελφοι για τις συμβουλές σας. 

Edited by tsimisde

Παιδιά, αυτά εδώ πως τα ξεφορτώνομαι; Έχω κλείσει τις προτάσεις εφαρμογών από το App Mall, δεν ξέρω που αλλού πρέπει να ψάξω για να τις κλείσω....

UPDATE: Για όποιον τυχόν το ψάξει, κλείνουν ως εξής. Κρατάμε πατημένο στο φάκελο, βγάζει το επεξεργασία φακέλου, ανοίγουμε το μενού και κλείσιμο της ρύθμισης 'Προτεινόμενα σήμερα'

IMG_20250818_180431.jpg

Edited by tsimisde

• 2 weeks later...

Ώρα να μιλήσουμε μετά από καιρό με δόση ειλικρίνειας, έχοντας πλέον κατασταλάξει ο αρχικός ενθουσιασμός και βλέποντας πιο καθαρά τα πράγματα. 

Ας ξεκινήσουμε με τα θετικά. Σαφώς και η κάμερα είναι από τα δυνατά χαρτιά, όπως επίσης και το βίντεο. Λόγω διακοπών, είχα την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσω σε πολλά και διαφορετικά σενάρια. Εκεί όπου πιστεύω ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, είναι στις νυχτερινές λήψεις, χωρίς να είναι εντελώς χάλια, σίγουρα στα σημεία θα μπορούσε να υπάρξει βελτίωση. Και το ζουμ αρκετά καλό, μέχρι το 5Χ, από κει και πάνω, μην περιμένετε και θαύματα, είναι αρκετά φτιαχτό το τελικό αποτέλεσμα. 

Η φωτεινότητα της οθόνης αρκετά καλή, φορές κατά τη χρήση με έντονη ηλιοφάνεια, δεν είχα πρόβλημα στο να δω την οθόνη, διακρίνονταν αρκετά καλά. Και το βασικό, δεν σκοτεινιάζει, όπως κάνουν άλλες συσκευές άλλων εταιρειώνε, ε Apple? 

Επίσης, το μέγεθος είναι αρκετά βολικό και σίγουρα, φέρνει κάτι από τα παλιά όπου οι συσκευές μας, όντως χωρούσαν στο χέρι μας, χωρίς να ταμπλετίζουν. Μιλώντας όμως για κάτι παλιομοδίτικο, ας μιλήσουμε για μια παράδοση παλαιόθεν την οποία, δεν έχουν αποχωριστεί οι μεγάλοι κατασκευασταί και αυτό, έχει να κάνει με την ονομαστική χωρητικότητα της μπαταρίας. 

Σύμφωνοι, το μικρό μέγεθος της συσκευής, δεν επέτρεψε για μεγαλύτερη χωρητικότητα μπαταρίας, είναι κρίμα όμως μια συσκευή με τέτοια χαρακτηριστικά, να πάσχει ελαφρώς σε αυτό το θέμα. Δυστυχώς, παρόλα τα πειράματα μου, τα όσα ανέφερε ο συνάδελφος με τις εφαρμογές στο παρασκήνιο & τη φόρτιση με αργό φορτιστή, διαφορά δεν είδα, η αυτονομία φτάνει οριακά για ένα 24ωρο. Τρέμω στη σκέψη το πώς ήταν το περσινό 14αρι σε αυτό το θέμα, όταν όλες οι δοκιμές αναφέρουν ότι το 15αρι είναι αισθητή βελτίωση....

Υπερθέρμανση συσκευής. Διατηρούσα μια επιφύλαξη για τα σχόλια και τις δοκιμές που αναφερόταν στο ζήτημα, καθώς, υπέθετα ότι έχει να κάνει με συνθήκες ακραίας χρήσης. Δυστυχώς όμως, το είδα και στην πράξη, το μόνο εξτριμ σενάριο στο οποίο υπέβαλα τη συσκευή, ήταν η χρήση δεδομένων και δε λέω για χρήση δεδομένων σε εξωτερικό χώρο, με τον ήλιο αντίκρυ και φωτεινότητα στο φουλ, λέω για χρήση δεδομένων σε συνθήκες δωματίου. Και επειδή το δοκίμασα και αυτό, ακόμα και χωρίς θήκη υπήρχε η υπερβολική θερμότητα. 

Και μιλώντας για τα χαρακτηριστικά, δυστυχώς, δεν τα βοηθά και το λογισμικό να αναδειχθούν. Υπέθετα ότι το λογισμικό, είχε τα θέματα του, επειδή είναι βαρύ και σε συσκευές οικονομικές με όχι και τόσο δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά, είναι πιο πιθανό να συμβεί. Είχα διαβάσει/ακούσει επίσης ότι στις ακριβότερες συσκευές της εταιρείας, το λογισμικό είναι πιο ραφιναρισμένο. Δε νοείται όμως με ένα τσιπ με αυτά τα χαρακτηριστικά, το λογισμικό να κάνει τα δικά του. Δε νοείται να μη λειτουργεί το share button, δε νοείται να ψάχνω τα κουμπιά πλοήγησης για να πάω πίσω επειδή ξαφνικά αποφάσισαν να εξαφανιστούν, δε νοείται όταν λίγο ζεσταθεί η συσκευή να αισθάνομαι ότι κάπως ψιλοσκαλώνει και η εικόνα. Δεν είναι συσκευή των 200 η 300€, κοστίζει πολλά περισσότερα. Και για να απαντήσω, οχι, σε καμία περίπτωση δεν αξίζει στα χρήματα που πωλείται επισήμως. Το κινητό σε αυτά τα λεφτά, θα έπρεπε να σκοτώνει, όχι να σκοτώνεται. Είναι μικροπραγματα ενδεχομένως, είμαι όμως κάθετος σε αυτό, ανεβαίνει η τιμή, ανεβαίνουν και οι απαιτήσεις. 

Από τη στιγμή που η Xiaomi ζητάει τόσα χρήματα, θα έπρεπε να αναβαθμίσει και την αντίστοιχη εμπειρία χρήσης. Διάβαζα και σε άλλα υποφόρουμ τα σχόλια και τα παράπονα άλλων κατόχων μετά από τα διάφορα update, θεωρούσα ότι έχουν μια δόση υπερβολής, δυστυχώς όμως, τα διαπιστώνω στην πράξη. Δε νοείται ρε παιδιά μια λειτουργία χρήσιμη όπως τo Google Wallet, να μη την προσέξουν και μετά από update να μη λειτουργεί, για όνομα του Θεού...

Δεν ξέρω, ίσως βιάστηκα να πω μεγάλα λόγια με το πού το έπιασα στα χέρια μου, κρατούσα όμως μικρό καλάθι και απ' ότι βλέπω στην πράξη, ορθώς έπραξα.

Αν το προτείνω; Για φωτογραφικές ικανότητες, σαφώς και όποιος το αγοράσει με γνώμονα αυτό, θα το ευχαριστηθεί και μάλιστα, έχει τόσες πολλές ρυθμίσεις τις οποίες, πιστεύω ότι τις ξέρει και μπορεί να τις αξιοποιήσει καλύτερα κάποιος επαγγελματίας φωτογράφος. Και επίσης, το προτείνω και αν το βρει κάποιος σε σχετικά καλή τιμή, με την καμία δεν δικαιολογεί τα χρήματα που κοστίζει....

On 18/8/2025 at 6:06 ΜΜ, tsimisde said:

Παιδιά, αυτά εδώ πως τα ξεφορτώνομαι; Έχω κλείσει τις προτάσεις εφαρμογών από το App Mall, δεν ξέρω που αλλού πρέπει να ψάξω για να τις κλείσω....

UPDATE: Για όποιον τυχόν το ψάξει, κλείνουν ως εξής. Κρατάμε πατημένο στο φάκελο, βγάζει το επεξεργασία φακέλου, ανοίγουμε το μενού και κλείσιμο της ρύθμισης 'Προτεινόμενα σήμερα'

IMG_20250818_180431.jpg

Δεν ειναι θεμα ειλικρινειας οταν παρουσιαζεις σε φωτο το παραπανω εγκατεστημενο μενου στη συσκευη σου εχεις σοβαρο θεμα στησιματος γιαυτο εχεις θεματα υπερθερμανσης απωλειες μπαταριας  κτλ.

Το αποτελεσμα να εχεις παντελως λανθασμενη αποψη για μια σωστη διαχειριση συσκευης .

Το παραπανω μενου που εχεις φωτο  εαν ηταν εγκατεστημενο σε συσκευη  οποιας διαφορετικης εταιριας παλι υπερθερμανση θα ειχες και κακη διαχειριση μπαταριας . Θες φορματ και σωστο στησιμο απ την αρχη.Sorry...

Edited by s_nova

8 ώρες πριν, s_nova said:

Δεν ειναι θεμα ειλικρινειας οταν παρουσιαζεις σε φωτο το παραπανω εγκατεστημενο μενου στη συσκευη σου εχεις σοβαρο θεμα στησιματος γιαυτο εχεις θεματα υπερθερμανσης απωλειες μπαταριας  κτλ.

Το αποτελεσμα να εχεις παντελως λανθασμενη αποψη για μια σωστη διαχειριση συσκευης .

Το παραπανω μενου που εχεις φωτο  εαν ηταν εγκατεστημενο σε συσκευη  οποιας διαφορετικης εταιριας παλι υπερθερμανση θα ειχες και κακη διαχειριση μπαταριας . Θες φορματ και σωστο στησιμο απ την αρχη.Sorry...

Δεν ειναι πολυ σχετικα ολα αυτα που έγραψες;

Θελω να πω οτι οταν ένα τηλεφωνο ανεβάζει θερμοκρασία 50° και ένα αλλο 60° με την διαρρύθμιση που ΘΕΛΕΙ Η ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ενας χρήστης,σημαινει οτι φταίει η διαρρύθμιση που το ένα ζεσταίνεται περισσοτερο;

Δεν ειδα να αναφέρει τα ιδια για το 13R που εχει και θα περίμενα να μάθω πρωτα αν εχει και εκει την ιδια διαρρύθμιση και θερμοκρασια/αυτονομια πριν υποστηριξω με τόση βεβαιότητα μια συσκευη/εταιρια.

Για να απαντήσω σε αμφότερους τους συναδέλφους. Για όσο δούλευα το 13R, δε θυμάμαι να είχα συναντήσει αντίστοιχα ζητήματα σε αυτονομία και υπερθέρμανση. Δεν άλλαξα ως χρήστης και επίσης, εκεί, χρησιμοποιούσα δεδομένα σε 5G, εν αντιθέσει με το 15αρι όπου το έχω γυρισμένο σε 4G. 

Ήδη έχω κάνει φορμάτ μια φορά, λόγω της μπαταρίας και στην πράξη, δεν είδα και πολλή διαφορά. Επίσης, οι κυκλωμένες εφαρμογές στη φωτογραφία που παρέθεσα, δεν ήταν εγκατεστημένες, ήταν απλά προτάσεις εφαρμογών και σκαλίζοντας από δω κι από κει, βρήκα τον τρόπο να τις διαγράψω...

Να διευκρινίσω επίσης ότι η υπερθέρμανση, δεν προέκυπτε ενώ το κινητό ήταν σε κατάσταση αδράνειας, εκείνο ναι, είναι καραμπινάτο σημάδι ότι κάτι τρέχει παρασκηνιακά. Η υπερθέρμανση προέκυπτε κατά τη χρήση, με χρήση δεδομένων και για να προλάβω τα όποια σχόλια, έχω κάνει αντίστοιχη χρήση και σε άλλες συσκευές ανά τα χρόνια, δε θυμάμαι τέτοια συμπεριφορά. 

Και επειδή μιλάμε για το πώς είναι το ιδανικό στήσιμο, να πω ότι στο 13R που είναι το πιο πρόσφατο καθώς και σε άλλες συσκευές που έχουν περάσει κατά καιρούς από τα χέρια μου, δεν είχα μπει σε καμία από τις προαναφερθείσες διαδικασίες, ρύθμισε εφαρμογές παρασκηνίου, μην έχουν αυτόματη εκκίνηση, επαναφορά εργοστασιακών για να κάτσει σωστά η αναβάθμιση, φόρτιση με αργό φορτιστή για να κρατήσει παραπάνω η μπαταρία κτλ.

Και εδώ να διευκρινίσω ότι κρίνω με βάση το τι θεωρώ ως ιδανικό σενάριο, εμένα προσωπικά, με κουράζουν τέτοιου είδους πειράματα, χωρίς να θέλω να κριτικάρω όσους δεν έχουν πρόβλημα με αυτού του είδους τις αναζητήσεις, είναι θέμα προτιμήσεων και το τι είναι ιδανικό για τον καθένα. 

Edited by tsimisde

Απο την στιγμη που εχεις δωσει δικαιωματα στο λειτουργικο να σου εμφανιζει στο μενου σου τετοιες προτασεις εφαρμογων  να σου τις εχει ετοιμες για εγκατασταση στην συσκευη σου γινεται παρασκηνιακα ενας χαμος οταν θα ανοιγεις τα δεδομενα ενω εσυ πχ. Πλοηγησε στον chrome  απο πισω χορευουν χιλια -δυο αλλα...

Οταν κανουμε ενα φορματ μας βγαζει στην αρχη να επιλεξουμε την γλωσσα συστηματος , την περιοχη που ειμαστε κτλ. Στην συνεχεια πρεπει να προσεχεις "ΝΑ  ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ" και να  απενεργοποιεις πολλες επιλογες μεχρι να  φτασει το σεταρισμα στην κεντρκη οθονη με το μυνημα "Ολοκληρωθηκε" .

Δεν ειναι θεμα κουρασης δεν ειναι θεμα πειραματος οπως λες και ολα τα υπολοιπα που αναφερεις.....

Σε μια ναυαρχιδα υπαρχει μεγαλυτερο "Παρασκηνιο" διοτι εχει περισοττερες δυνατοτητες ως hardware αυτο βεβαια εχει πολλες φορες ενοχλητικα επακολουθα  εαν εχουμε δωσει δωσει ολα τα δικαιωματα για τα παντα .

Σαφώς, πολλές φορές η αβίαστη αποδοχή όρων και δικαιωμάτων, επιφέρει τέτοια αποτελέσματα. Επίσης, θα συμφωνήσω στο ότι τα flagship κινητά, χρειάζονται και μια άλλη επιδεξιότητα στο θέμα χρήση, δεν είναι για όλους, δεν είναι για αδαείς.

Ένας αδαής όμως, οπως κι εγώ, θεωρεί αυτονόητο ότι ναι μέν τα flagship έχουν άπειρες δυνατότητες, δεν χρειάζονται όμως να τα πάρεις από το χεράκι για να κάνεις πέντε πράγματα. Και εκεί ξενερώνω. Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει να με απασχολούν τέτοια ζητήματα που επηρεάζουν την εμπειρία χρήσης. Για ένα κινητό με αυτά τα χαρακτηριστικά και αυτά τα χρήματα, τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να είναι λυμένα γιατί εφόσον μου δίνεται η δυνατότητα και ενεργοποιώ τα πάντα όλα σε θέμα δυνατοτήτων, η συσκευή δεν είναι δοκιμασμένη να αντέχει και στην πιο σκληρή χρήση; Γι' αυτό δεν τα σκάω χοντρά; Δεν έχει μελετηθεί αντίστοιχα; 

Για να μην παρεξηγηθώ, τα ίδια θα έλεγα και για οποιαδήποτε άλλη μάρκα, δεν τα έχω βάλει με την Xiaomi, συνεχίζω να τη θεωρώ από τις μεγάλες μάρκες της αγοράς. Δεν μπορεί όμως κάποιες μάρκες, όχι τόσο μεγάλες και όχι αντίστοιχα καταξιωμένες, να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήσης από μία εκ των μεγαλύτερων brands στο χώρο, αυτό δεν το δέχομαι....

Edited by tsimisde

21 ώρες πριν, tsimisde said:

Σαφώς, πολλές φορές η αβίαστη αποδοχή όρων και δικαιωμάτων, επιφέρει τέτοια αποτελέσματα. Επίσης, θα συμφωνήσω στο ότι τα flagship κινητά, χρειάζονται και μια άλλη επιδεξιότητα στο θέμα χρήση, δεν είναι για όλους, δεν είναι για αδαείς.

Ένας αδαής όμως, οπως κι εγώ, θεωρεί αυτονόητο ότι ναι μέν τα flagship έχουν άπειρες δυνατότητες, δεν χρειάζονται όμως να τα πάρεις από το χεράκι για να κάνεις πέντε πράγματα. Και εκεί ξενερώνω. Θεωρώ αυτονόητο ότι δεν θα πρέπει να με απασχολούν τέτοια ζητήματα που επηρεάζουν την εμπειρία χρήσης. Για ένα κινητό με αυτά τα χαρακτηριστικά και αυτά τα χρήματα, τέτοια ζητήματα θα έπρεπε να είναι λυμένα γιατί εφόσον μου δίνεται η δυνατότητα και ενεργοποιώ τα πάντα όλα σε θέμα δυνατοτήτων, η συσκευή δεν είναι δοκιμασμένη να αντέχει και στην πιο σκληρή χρήση; Γι' αυτό δεν τα σκάω χοντρά; Δεν έχει μελετηθεί αντίστοιχα; 

Για να μην παρεξηγηθώ, τα ίδια θα έλεγα και για οποιαδήποτε άλλη μάρκα, δεν τα έχω βάλει με την Xiaomi, συνεχίζω να τη θεωρώ από τις μεγάλες μάρκες της αγοράς. Δεν μπορεί όμως κάποιες μάρκες, όχι τόσο μεγάλες και όχι αντίστοιχα καταξιωμένες, να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία χρήσης από μία εκ των μεγαλύτερων brands στο χώρο, αυτό δεν το δέχομαι....

Οπως όλες οι compact σε διαστάσεις συσκευές(S25, Xiaomi 15 κλπ),έχουν χειρότερο σύστημα ψύξης λόγω μικρότερου μεγέθους, και ο Snap 8 Elite ειναι απιστευτα ενεργοβόρος επεξεργαστής. Οτι χειρότερο ειναι τα μικρότερα κινητά που έχουν μικροτερο σύστημα ψύξης και ειναι πιο δύσκολη η απαγωγή θερμότητας.

Ωρίστε τι λέει και το gsmarena σε τεστ που έτρεξε

602207727_20DFECCE-C977-417C-885B-F6910E14ADC2.thumb.png.eedf6e4fb846d96228da88c6fc2af74b.png

Το Oneplus 13R ειναι σε καλύτερη μοιρα και γιατί έχει μεγαλύτερη μπαταρία από το Xiaomi 15, ο Snap8 Gen 3 ειναι λιγο πιο εύκολος στην ψύξη από τον Elite, και σαν μεγαλύτερη συσκευή, έχει καλύτερη ψύξη από το 15ρι(πιο μεγάλο σώμα/καλύτερη απαγωγή θερμότητας).

Φυσικά το OxygeOS οπως μπορείς να επιβεβαιώσεις και εσύ, με παρόμοιο στήσιμο συσκευής, δεν σου έχει τόσα προτεινόμενα οπως σε miui μεριά.

Ειναι γενικά πιο καλογραμμένο το λειτουργικό των oneplus/realme/oppo κλπ, από Miui/HyperOS, γιαυτό και είχες καλύτερη μπαταρία.

Τις Xiaomi ναυαρχίδες μικρών διαστάσεων, τις αγοράζεις μόνο αν τις βρείς σε έκπτωση πχ black friday, και μονο αν θές το κάτι παραπάνω σε μπαταρία και κάμερα συγκεκριμένα, σε σχέση με Samsung που πάσχει σε αυτούς τους τομεις.

Edited by Fulgore1

Το παραπανω ποστ ειναι εντελως εσφαλμενο διοτι ο snapdagon Elite εχει αριστη διαχειριση ενεργειας μια και ειμαι προσωπικα κατοχος απο κει και περα οι συγκεκριμενες μετρησεις που εμφανιζονται αφορα ""εκτεταμενη πολυωρη ""  χρηση της καρτας γραφικων και επεξεργαστη βαση μετρησεων αυτο ομως ειναι ασαφες δεν ειναι ο κανονας και αφορα μετρηση συσκευης οταν "ΠΡΩΤΟ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ" Απο τοτε η συσκευη δεχεται συνεχως ενημερωσεις και διορθωσεις.Αρα....

Οτι ποστ ανεβαινει κοπυ απο αλλα σαιτ το οποιο κανει παρουσιασεις συσκευων οταν βγουνε απ το εργοστασιο ειναι πεντακαθαρα εσφαλμενο και παλιο .

Το διαγραμμα παραπανω του ,gsmarena  ειναι προηγουμενων μηνων.

Edited by s_nova

On 17/8/2025 at 4:59 ΜΜ, papathvas said:

Κατά 99% είναι η συνεχόμενη χρήση data, σε συνδιασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες. Κάνε τις δοκιμές και όταν γυρίσεις από διακοπές με μοιρασμένη χρήση WiFi και data. Επίσης δοκίμασε να το φορτίσεις χωρίς να το χρησιμοποιείς και με φορτιστή με λίγα watt

Για να αποκαταστήσω την αλήθεια, έρχομαι να επαληθεύσω αυτό που ανέφερε ο φίλος. Τα προηγούμενα σχόλια μου περί αυτονομίας και θερμοκρασίας, είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι τον τελευταίο μήνα, η χρήση μου ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΆ με δεδομένα. Τώρα που επέστρεψα από διακοπές και το δουλεύω με WiFi, είναι εντελώς άλλο τηλέφωνο σε αυτό το θέμα. 

Επίσης, επειδή δεν είχα WiFi λόγω διακοπών, χρησιμοποιούσα τη συσκευή ως hotspot επομένως, η χρήση μπορεί να θεωρηθεί ολοήμερη, δεν υπήρχαν και πολλές στιγμές όπου είχα κλειστά τα δεδομένα. Μπορεί να μην ήταν συνεχώς προέκταση του χεριού μου, στην πράξη όμως, δεν είχε πολύ χρόνο αδράνειας στη διάθεσή του. Δεδομένων αυτών των συνθηκών λοιπόν, η αυτονομία κρίνεται απόλυτα ικανοποιητική, μιλάμε για αποκλειστική χρήση με ΔΕΔΟΜΕΝΑ. Είχα σκαλώσει με το 6ωρο SoT και θεωρούσα απογοητευτικά τα στατιστικά, στην πράξη όμως, δεν είχα υπολογίσει και το χρόνο που το χρησιμοποιούσα ως hotspot. Είχα ως μέτρο σύγκρισης το προηγούμενο τηλέφωνο μου το οποίο ΠΡΟΦΑΝΩΣ και λόγω μεγαλύτερης μπαταρίας θα διαρκούσε περισσότερο.

Τηρουμένων των αναλογιών, έχει αρκετά αξιοπρεπή διάρκεια μπαταρίας με βάση τη χωρητικότητα του και για να είμαι ειλικρινής, από τη στιγμή που ότι κι αν κάνω, δεν χρειάζεται να μπριζωσω εντός της ίδιας μέρας, είναι κέρδος. Δεν έχω νιώσει να 'ιδρώνει' και να αδειάζει η μπαταρία έτσι εύκολα. 

Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα το hotspot να είναι τόσο ενεργοβόρα ενέργεια, υπέθετα ότι η συσκευή έχει αντίστοιχη συμπεριφορά ενεργειακά, όπως όταν είναι σε αναμονή. Σημειωτέον οτι όποτε το δούλευα ως hotspot, το είχα στη λειτουργία Μην Ενοχλείτε, και για να μην με ενοχλούν οι ειδοποιήσεις, και για να μην αναβοσβηνει συνεχώς η οθόνη, δεν παύει όμως να είναι μια διαδικασία που ξοδεύει ενέργεια. Να αναφέρω εδώ ότι είναι μια λειτουργία που δεν την χρησιμοποιώ συχνά, μόνο σε πολύ εξαιρετικής περιπτώσεις και τώρα, ήταν μια καθημερινότητα συνεπώς, δεν ήμουν αντίστοιχα εξοικειωμένος.

Επίσης, αλλιώς βιώνεις την αυτονομία με 5000+ mAh και αλλιώς με τα 6000 επομένως, η μπαταρία του 15ριου, για το μέγεθος της, είναι αξιοπρεπέστατη. 

Όλα καλά επομένως, αναμένω το επόμενο update μπας και διορθωθούν κάποιες χαζομαρούλες, κυρίως το θέμα με το share αρχείων & φωτογραφιών σε υπολογιστή το οποίο εντόπισα. Αν λυθεί κι αυτό, είμαστε πολύ κομπλέ. 

Μιας και είπα για update, μήπως η έκδοση του Android 16 που πήραμε Ιούλιο, είναι κάποιου είδους open beta? Είναι σίγουρο ότι πρόκειται για την επίσημη έκδοση; Έχω ψάξει αλλά δεν έχω βγάλει άκρη. Ενώ πριν την αναβάθμιση το κινητό ήταν σούπερ σε θέμα λειτουργίας, από την αναβάθμιση και έπειτα, έχω συναντήσει αρκετά χαζοbug, γι'αυτό μου προέκυψε η απορία....

Edited by tsimisde

Θεωρουσες οτι οταν κανεις την συσκευη hot-spot καιει οσο οταν ειναι σε αναμονη😂 ...

Τωρα δηλαδη εβγαλες παλι αλλο συμπερασμα....

Καλο ειναι να περιοριστεις οτι ανακαλυψες οτι το hotspot εχει παραπανω φυσιολογικοτατη  καταναλωση  μπορει να φτασει και 10% την ωρα γιατι τα υπολοιπα που γραφεις ειναι λιγο λαθος παλι...Τα εγραφες και ο  αλλος σου ποσταρε διαγραμματα και σουλεγε οτι εχεις χαλια επεξεργαστη σουπερ ενεργοβορο....😂

Για το αλλο θεμα που λες δηλαδη το wifi   Εγω πχ.εχω να χρησιμοποιησω συνδεση wifi καπου στα 3 χρονια ειμαι μονιμα με 5G  εννοειται οτι με wifi εχει μια καλυτερη διαχειριση αλλα....Οχι τοσο οσο το τονιζεις....

Εντομεταξυ ο Snapdragon Elite ειναι ο καλυτερος επεξεργαστης ολων των εποχων απο την Qualcomm σε ολα ο αλλος τον εβγαλε φουρνο....😂

Edited by s_nova

Προφανώς και δεν ανακάλυψα την Αμερική, μπορεί κάποια πράγματα τα οποία θεωρούνται αυτονόητα για κάποιους, να μην είναι αντίστοιχα αυτονόητα και για μένα συνεπώς, παίζω και μαθαίνω για να το θέσω έτσι. 

Για να διευκρινίσω το τι εννοούσα (ώρες ώρες νιώθω ότι βρίσκομαι σε δικαστήριο και απολογούμαι), προφανώς και δεν θα είναι μηδαμινή η κατανάλωση ενέργειας με το hotspot, δεν φανταζόμουν όμως ότι θα φτάνει σε τέτοια επίπεδα. Είναι κάτι που το κάνω κάθε μέρα; Όχι. Είναι λογικό να μου κάνει εντύπωση; Είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα συνεπώς, ναι. 

Δεν είμαι ο τύπος που είμαι με ένα κινητό στο χέρι όλη μέρα, προφανώς και θα κάνω λανθασμένες εκτιμήσεις, μάλλον όμως πρέπει να πάρω λιγότερο πατριωτικά το ρόλο μου και να περιορίσω τις σχετικές αναφορές, λες και κερδίζω κάτι πέραν από ειρωνείες, μετά συγχωρήσεως για την κατάχρηση του χώρου και του χρόνου....

Edited by tsimisde

Τα τρολ και τα φαν μπόϊζ να συμπληρώσω.

Φίλε tsimisde συγνωμη που επεμβαίνω αλλά πιστεύω ότι δεν χρειαζεται να απολογείσαι σε κανέναν,ρωτα ότι θέλεις,κόσμια και με ευγενεια όπως πάντα  το κανεις και όποιος θέλει απανταει,όποιος δεν θέλει οχι.

Όντως το hotspot είναι πολύ ενεργοβόρο και ΟΧΙ δεν είναι υποχρεωτικό να γνωρίζεις πριν διαμαρτυρηθείς η και να αδικήσεις.....ένα άψυχο  τηλέφωνο.

Από τη στιγμή που τοποθετούμαι δημοσίως, προφανώς και έχει το δικαίωμα να τοποθετηθεί ο οποιοσδήποτε και με τον οποιονδήποτε τρόπο. Θα σταθώ σε αυτό που είπε ο συνάδελφος παραπάνω, εγώ τοποθετούμαι, από κει και έπειτα, όποιος θέλει ασχολείται, όποιος θέλει προσπερνά. 

Ούτε έχω μερίδια από άλλες εταιρείες για να θάβω την Xiaomi και την οποιαδήποτε Xiaomi, δεν ήξερα όμως ότι πρέπει να έχω κάνει διατριβή πάνω στο αντικείμενο για να μπορώ να τοποθετηθώ. Δεν είμαι ειδικός, μπορώ όμως να εκφέρω γνώμη και νομίζω ότι είναι ανώφελο να συμπεριφερόμαστε τόσο ένθερμα, για κάτι το οποίο είναι απλά ένα χόμπι -τουλάχιστον για τα δικά μου δεδομένα-.

Επειδή όμως παρακολουθώ και διάφορα άλλα υποφόρουμ, διαπιστώνω ότι υπάρχει μια δόση φανμποϊσμού και μάλλον αυτές τις χορδές άγγιξα. Είμαι δεκτικός στον αντίλογο, αρκεί να είναι με επιχειρηματολογία και με όμορφο τρόπο διατυπωμένος. 

Για να επανέλθω όμως στο θέμα του κινητού, δεν ανέφερα κάπου ότι η συσκευή είναι για τα σκουπίδια, σε καμία περίπτωση. Θα μπορούσε να είναι καλύτερη σε σημεία καθώς, με βάση την αξία της, τα πράγματα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Δεν έχω πιάσει κινητό άνω των 1000€ στα χέρια μου, πιστεύω όμως πως σε όλα τα προιόντα, άπαξ και κοστίζουν το κάτι παραπάνω, υπάρχουν και οι αντίστοιχες προσδοκίες/απαιτήσεις. 

Επειδή όμως έχει αφεθεί η υπόνοια ότι είμαι άμπαλος και άσχετος με το αντικείμενο, υποθέτω ότι δεν μπορώ να εκφέρω και άποψη.....

Το τι ρόλο βαράει ο Snapdragon 8 Elite , το γνωρίζουμε από πέρυσι απο την πρώτη συσκευή με αυτόν, το Realme GT 7 Pro

https://www.androidauthority.com/real-world-snapdragon-8-elite-benchmarks-3494890/

Αλλο παράδειγμα άλλης εταιρείας σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα/Snapdragon πίσω στον Γενάρη

https://www.androidauthority.com/snapdragon-8-elite-overheats-3510468/

HONOR-Magic-7-Pro-3DMark-Stress-Test-Temperature-1000w-619h.png.thumb.webp.af5a8273021647330e9b66e44f3203f0.webp

Οποιος θέλει μπορεί να ψάξει παραπάνω αν ο 8 Elite είναι ή δεν είναι ζεστός επεξεργαστής αν ζοριστεί, σε σχέση με τους προηγούμενους, δεν χρειάζεται να πείσω κάποιον για κάτι.

Ούτε οι ενημερώσεις από μόνες τους μπορούν να κάνουν θαύματα, όπως δεν έκαναν παλιότερα και στους Snap810 ,Snap888, 8Gen1 κλπ.

Τα τεχνολογικά forum υπάρχουν για διάλογο ή και αντίλογο, και όχι για οπαδισμό υπερ των εταιρειών.

@tsimisde

Για αυτό που ρώτησες περι Android 16

https://www.gsmarena.com/xiaomi_announces_its_hyperos_30_software_based_on_android_16_beta_rollout_begins_shortly-news-69252.php

1683963988_7B3D1269-0A42-4A71-97BA-3DAD8966F850.thumb.png.5ef23d76cf5a05a1a0d8a2ce85519f43.png

Edited by Fulgore1

😂

Να θεωρεις οτι εισαι γνωστης πχ. Το πως εργαζεται ο snap-Elite ο κορυφαιος επεξεργαστης κανοντας κοπυ τις παρουσιασεις του ακτιβιστη του αρενα που λεει ολο μπουρδες 😂 αλλα διαβαζοντας αυτα να αιαθανεσαι οτι εχεις την γνωση πλεον χωρις να εχεις δουλεψει ποτε συσκευη  απο περσυ που βγηκε ο Snap-Elite αλλα να εισαι φουλ γνωστης το πως συμπεριφερεται....

Δηλαδη ας πουμε εγω που εχω διαβασει ολα αυτα απο περσι ειμαι τρελος και πηγα και αγορασα συσκευη ισως για να νιωσω αυτη την ζεστη του Elite τον  χειμωνα να ζεσταθω...Βεβαια η πραγματικοτητα ειναι οτι σε καταστημα γνωστου μου φιλου δοκιμασαμε συσκευες με Elite και...Δεν ζεσταθηκαν ποτε....Αλλα αφου το λεει ο ακτιβιστης του αρενα  και κατι αλλοι πληρωμενοι "Γνωστοι"....

Να λες οτι δεν παιζουν ρολο οι ενημερωσεις οταν ανα πασα στιγμη μπορει να αλλαξει σε μια Ενημερωση  ο προγραμματιστης τις ρυθμισεις του "Κερνελ" και  να δουλευουν οι core αναλογα την ρυθμιση....

Δηλαδη....

Δηλαδη....

Δηλαδη....

Και οσο για τα παραπανω για να μη με παρεξηγησουν καποιοι ειπα απλα οτι οταν εχουμε μια αφιβολια για κατι καλο θα ηταν να παραμεινουμε στο ερωτημα γιατι αυτη η αφιβολια δεν ξερουμε απο τι προερχεται "Οχι" να βγαζουμε πορισμα οτι φταιει αυτο φταιει εκεινο φταιει το αλλο χωρις στην πραγματικοτητα να ξερουμε τι φταιει  ...

Αυτα🙂

Edit: Ο ακτιβιστης  που πριν  3 χρονια εκανε παρουσιασεις απ την εξοχη με σκηνη για καμπινγκ  κατεβαζει εφαρμογες στυλ  antutu που μπορει να τις κατεβασει ο καθενας ανεβαζει τα αποτελεσματα και "παριστανει" οτι τα αποτελεσματα ερχονται απο  "εργαστηριο μετρησεων" ενω στην πραγματικοτητα δουλευει σε διαφημιστικη εταιρια.....

Μπουρδες......

Edited by s_nova

16 ώρες πριν, s_nova said:

Και οσο για τα παραπανω για να μη με παρεξηγησουν καποιοι ειπα απλα οτι οταν εχουμε μια αφιβολια για κατι καλο θα ηταν να παραμεινουμε στο ερωτημα γιατι αυτη η αφιβολια δεν ξερουμε απο τι προερχεται "Οχι" να βγαζουμε πορισμα οτι φταιει αυτο φταιει εκεινο φταιει το αλλο χωρις στην πραγματικοτητα να ξερουμε τι φταιει  ...

Μα και εσύ αυτό το πράγμα έκανες πιο πάνω.

Εβγαλες (λάθος) πόρισμα στο τι φταίει για την απώλεια μπαταρίας και υπερθέρμανση, ενώ τελικά ήταν η συνεχής χρήση Hotspot(που έχει σχέση και με τον 8elite) 🤔

On 28/8/2025 at 12:45 ΠΜ, s_nova said:

Τέλος για να κλεισουμε το κομμάτι 8 Elite να μην χαλάμε το εδώ θέμα.

16 ώρες πριν, s_nova said:

Να θεωρεις οτι εισαι γνωστης πχ. Το πως εργαζεται ο snap-Elite ο κορυφαιος επεξεργαστης κανοντας κοπυ τις παρουσιασεις του ακτιβιστη του αρενα που λεει ολο μπουρδες 😂 αλλα διαβαζοντας αυτα να αιαθανεσαι οτι εχεις την γνωση πλεον χωρις να εχεις δουλεψει ποτε συσκευη  απο περσυ που βγηκε ο Snap-Elite αλλα να εισαι φουλ γνωστης το πως συμπεριφερεται....

Και πέρυσι στο θέμα του Poco X6 pro που γράφαμε και είχα δουλέψει την συσκευη/είχα προσωπική άποψη, πάλι ο μοναδικός στο forum ήσουν που μόνο αποθέωνες την συσκευή, και έγραφες πολλά πράγματα τα οποία έβρισκαν αντίθετους τους υπόλοιπους κατόχους πχ για κάμερα, μπαταρία, θερμοκρασίες,hyperos/bugs κλπ και μονο στο κομμάτι επιδόσεων και σήματος όλοι συμφωνούσαν.

Εγω δεν έγραψα πουθενά ότι έχω προσωπική άποψη του 8 elite. Αυτά που βλέπω να γράφονται ιντερνετικά έγραψα , ακόμα και από κατόχους, που και εδώ στο forum έχουμε δει κόσμο να αναφέρεται σε υπερθέρμανση με 8 elite συσκευές(S25U,Oneplus 13)

Από εκεί και πέραν ο καθένας ότι θέλει ας πιστεύει.

Το μπερδεμα για πολλους στην ενοτητα του Poco X6 Pro ειναι οτι ξεκινησε με το Android 14 επανω στην αλλαγη απο Miui σε HyperOs το οποιο στην αρχη δεχοταν Μεγαλες ενημερωσεις σε ογκο  με το καινουργιο UI. Εγω προσωπικα γνωριζα οτι σε πολυ μεγαλες ενημερωσεις με νεο μαλιστα Ui θελει φορματ αλλιως μπορει να προκυψουν προβληματα ανεξαρτητα που δεν το λενε ποτε οι εταιριες το ιδιο συμβαινει και στην Σαμμυ και σε αλλες οχι μονο στη Xiaomi. Ε λοιπον οι κατοχοι  του X6 pro αντιδρουσαν εγω περα απο το να τονισω καποια πραγμστα δεν μπορουσα να κανω κατι αλλο φυσικα ειχα καλυτερη λειτουργικοτητα λογο φορματ.

Για το θεμα Hot-spot φυσικα εαν το εχεις ενεργο στελνεις δεδομενα σε λαπτοπ η pc και  ταυτοχρονα  δουλευεις την συσκευη  η την Φορτιζεις θα ζεσταθει τι θα κανει δηλαδη θα ειναι κρυα αν ειναι δυνατον...Εννοειται επισης οτι εχει πολυ μεγαλυτερη καταναλωση μπαταριας αυτα ισχυουν παντου.

Τελος ειλικρινα με ολη την καλη διαθεση μην κανετε καμια κουβεντα για τον Snapdragon Elite γιατι ρε παιδια θα εκτεθειτε πραγματικα ειναι ο καλυτερος επεξεργαστης Ever και οχι επειδη θα πει καποιος ειναι τελευταιας γενιας αλλα.....ειναι Παντοδυναμος πανισχυρος και φυσικα οποιος ειναι κατοχος να χαιρετε την συσκευη του γιατι η λειτουργικοτητα ειναι φοβερη σε ολα .

Αυτα.

Edited by s_nova

Εγώ πάντως επειδή αυτό το διάστημα συμπτωματικά λόγω αδυναμίας παρόχου ίντερνετ,έχουμε κάνει το κινητό των εκατό ευρώ της γυναίκας μου,hot spot μπορώ να πω ότι δεν ζεσταίνεται υπερβολικά.μια χαρά τα πάει.οκ μπαταρία λογικό είναι να πέφτει ποιο γρήγορα.

Tcl 20 5g

Καλα βεβαια ενα κινητο των 100ε οπως λες τι να ζεσταθει αφου εκπεμπει στα 2.4Ghz ενω το xiaomi 15 εχει wifi 6 και 7 τεραστια διαφορα  και φυσικα θερμοκρασιακα  αλλο hot-spot στην παραλια και αλλο σε δωματιο σπιτιου η γραφειου.

Ε τότε θα προτιμήσω το κινητό των 100.και δεν το λέω ειρωνικά.αν είναι να κάνει την δουλειά χωρίς απρόοπτα.

Tcl 20 5g

Μιας και θίγεται το ζήτημα θερμοκρασία, νομίζω είναι λογικό και αναμενόμενο, ένα ισχυρό τσιπακι, να προσφέρει επιδόσεις αλλά παράλληλα να ανεβάζει θερμοκρασία, με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατανάλωση ενέργειας. Ένα πιο αδύναμο τσιπ, πως ακριβώς να ανεβάσει θερμοκρασία και κατά συνέπεια, πόση ενέργεια να ξοδέψει. Κατ' αναλογία, είναι σαν να συγκρίνεις μια BMW των 1800 κυβικών, με ένα Fiat των 1200 κυβικών. Προφανώς και με τα δύο θα κάνεις τη δουλειά σου, άλλη κατανάλωση ενέργειας όμως για την ίδια δουλειά. Πάντως, μιας και προαναφέρθηκε το ζήτημα μέγεθος, με βάση τη φυσική, έχει λογική το ότι μεγαλύτερη επιφάνεια, ισούται με καλύτερη διάχυση θερμότητας. Μην ξεχνάμε επίσης ότι και λόγω θήκης εγκλωβίζεται θερμότητα.

Επειδή όμως έχω ξαναζήσει με αντίστοιχου μεγέθους συσκευή, iPhone 12 & 14, δε θυμάμαι όταν τα δούλευα ως hotspot να ζεσταίνονται σε τέτοιο βαθμό. Επειδή αναφέρθηκε και η περίπτωση ότι και σε άλλες συσκευές υπάρχει θέμα θερμοκρασίας με τον Elite, δεν το έχω ψάξει εκτενώς το θέμα, πιθανολογώ όμως ότι ίσως είναι σε θέμα προγραμματισμού περίπλοκος και οι developers ενδεχομένως δεν αξιοποιούν σωστά τα όποια τεχνικά χαρακτηριστικά. Είναι καινούριο τσιπακι συνεπώς, ενδέχεται να μην έχουν μελετηθεί πλήρως οι όποιες ιδιαιτερότητες....

Edited by tsimisde