Jump to content

Norton vs McAfee

-orestis-
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Άσχετα με το αν έχεις δίκιο ή όχι, δεν καταλαβαίνω γιατί εκνευρίζεσαι και παθιάζεσαι τόσο..

Ο καθένας έχει γνώμη και κρίση και δεν γίνεται να του φυτεύουμε κάτι στο κεφάλι επειδή επειδή έτσι λέει μια έρευνα ( ; ).

Το κακο ειναι οταν καποιος χωρις να ξερει παρα 10-20% ενος αντικειμενου, θελει να πεισει οτι ξερει. Ποιοι εδω μεσα ειναι CISSP? Ποιος ξερει απο ασφαλεια Πληρ συστηματων επαγγελματικα;

Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω. Μιλάμε όμως πιστεύω για απλή οικιακή χρήση.

Θες να δεχτώ τα λεγόμενά σου; Tα δέχομαι.

Τι να το κάνω που ο Νorton στα χαρτιά είναι ο πιο διάσημος, αλλά στον υπολογιστή, μου κάνει την ζωή μου μαρτύριο;

Μίλησα αρνητικά για τον Norton, γιατί τον δοκίμασα. Δεν έβγαλα κάτι από το κεφάλι μου για να κάνω τον ειδικό.

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes.

Αμα παρεις ενα αυτοκινητο και σου χαλαει συνεχως για να πεις οτι σου βγηκε στραβο πρεπει να ξερεις και απο μηχανες;Οχι βεβαια.Οταν ειχα Norton και εβαλα McAffe και εκανα

σκαν μου βρηκε 2 Trogan και 4 ιους που ο Norton δεν τους ανιχνευε.Απλως το McAffe δεν μου αφηνε να δω δυο εξωτερικους δισκους που ειχα οταν τους αναβα γιαυτο πηγα στο NOD32 και BitDefender

Η συζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί ως μέσο επίλυσης διαφορών

OK file aisopos να δεχτω και εγω οτι στα εχει κανει μανταρα στο pc σου. Εχω μαθει στη πληροφορικη 20 χρονια που ειμαι οτι κατα 99% φταιει ο χρηστης. Δηλαδη αν ειναι τοσο προβληματικος ο Νορτονας, θα τους το ειχαν χωσει στα μουτρα εκατομυρια χρηστες. Επειδη αυτο δεν συμβαιβει μαλλον φταιει κατι αλλο. Δεν μπορω να δεχτω οτι ενα τοσο διαδεδομενο προιον ειναι τοσο προβληματικο. Δεν το εχω για να το δω, απο λογικη το λεω. Επισης δε δεν δεχομαι απο χρηστες να κανουν κριτικη και να ειναι ολοι με σπασμενα προιοντα. Δεν το λεω για εσενα, αλλα η πλειοψηφια ετσι ειναι. Η γατα ξερεις ειναι το μονο ζωο που σκουζει και οταν ειναι κι' απο πανω.

Αμα παρεις ενα αυτοκινητο και σου χαλαει συνεχως για να πεις οτι σου βγηκε στραβο πρεπει να ξερεις και απο μηχανες;Οχι βεβαια.Οταν ειχα Norton και εβαλα McAffe και εκανα

σκαν μου βρηκε 2 Trogan και 4 ιους που ο Norton δεν τους ανιχνευε.Απλως το McAffe δεν μου αφηνε να δω δυο εξωτερικους δισκους που ειχα οταν τους αναβα γιαυτο πηγα στο NOD32 και BitDefender

Μπορει καλιστα το McAfee να βρηκα αυτους τους 4 αλλα να εχασε αλλους 4.Οπως και τα αλλα που λες. Κανεις δεν πιανει τα παντα. Εππισης επειδη εχω McAfee Enterprise 8i βλεπει εξ. δισκους μια χαρα καθως και δικτυακους δισκους κλπ. Το MFE ειναι σαφως πιο μπροστα απο τα αλλα λογω τεχνολογιας, οπου ναναι βγαινει και νεο scan engine (beta ειναι τωρα), και το Α' τριμηνο του 2006 βγαινει IDS αντι για Dsktop Firewall.

Iσως και σε αυτες τις σελιδες http://www.amazon.com/gp/product/customer-reviews/B000BAV2FG/ref=cm_cr_dp_2_1/104-7609602-1475947?%5Fencoding=UTF8&s=software

http://www.amazon.com/gp/product/customer-reviews/B0002UCJV6/ref=cm_cr_dp_2_1/104-7609602-1475947?%5Fencoding=UTF8&s=software

ολοι οι χρηστες ειναι ασχετοι.Τουλαχιστον εγω ασχολουμαι απο το 1982 με υπολογιστες

Μπορει καλιστα το McAfee να βρηκα αυτους τους 4 αλλα να εχασε αλλους 4.

Το γνωριζω οτι κανενα antivirus δεν βρισκει ολους τους ιους.Το θεμα ομως ειναι

οτι ο κυριος Norton δεν εβρισκε ουτε εναν και μετα το σκαν με McAffe εκανα και με αλλα δυο antivirus και δεν βρηκαν τιποτα.

Εδώ πέρα δεν είμαστε για να αποδείξουμε ποιός ασχολείται περισσότερο με τους υπολογιστές ούτε για να κάνουμε επίδειξη γνώσεων.

Επίσης ο φίλος μας ζητάει να του πείτε ποιό από τα δύο είναι καλύτερα. Αν έχετε να πείτε κάτι επί του θέματος πείτε το. Διαφορετικά θα πρέπει να κοιτάξει στο επισημασμένο θέμα για τα Antivirus.

Μην συνεχίσετε άσκοπες αντιπαραθέσεις γιατί θα κλειδωθεί το θέμα.

Ευχαριστώ.

Εδώ πέρα δεν είμαστε για να αποδείξουμε ποιός ασχολείται περισσότερο με τους υπολογιστές ούτε για να κάνουμε επίδειξη γνώσεων.

Επίσης ο φίλος μας ζητάει να του πείτε ποιό από τα δύο είναι καλύτερα. Αν έχετε να πείτε κάτι επί του θέματος πείτε το. Διαφορετικά θα πρέπει να κοιτάξει στο επισημασμένο θέμα για τα Antivirus.

Μην συνεχίσετε άσκοπες αντιπαραθέσεις γιατί θα κλειδωθεί το θέμα.

Ευχαριστώ.

Eχεις δικιο ζητω συγγνωμη

Ok, δεν συνεχίζω την «κόντρα» που ομολογουμένως, οσο γίνεται σε «θεμιτά» πλαίσια με σκοπο την υγιή αντιπαράθεση απόψεων, ειν'τη καλή. Ο Νορτονας κατα την ταπεινή δική μου άποψη θα βρει 100 ιούς, θα χάσει αρκετους, (δεν είπα για το McAfee κάτι, απλα ανέφερα πως θεωρω το KIS καλύτερο). Απο την άλλη πλευρά, τα περισσότερα απο τα άλλα, θα βρουν παραπάνω απο τους 100, θα χάσουν λιγότερους, και το πλεον σημαντικο, ορισμένα απο αυτά θα είναι σε θέση να αφαιρέσουν ολοκληρωτικά ότι βρουν.

Θα συμφωνήσω απόλυτα πως σε ενα μεγάλο ποσοστό (οχι κατ'εμε στο 99%) που λέει ο φίλος μας, το οτι παθαίνουμε κάτι ειναι σφάλμα δικό μας, μα... τα προιόντα απευθύνονται σε ταργκετ γκρουπ οπου δεν γνωρίζει ουτε αυτό το ρημάδι το 10%.

Αυτά τα ολίγα. Περισσότερα, σε άλλο θρέντ όρεξη να'χουμε.

Την καλησπέρα μου.

:)

Εγώ χρησημοποιούσα Νόρτον για αρκετό καιρό αλλά μου βάραινε πολύ το όλο σύστημα + δεν ήταν και ότι καλύτερο από άποψη ασφάλειας και εν τέλη κατέληξα στο McAfee και είμαι μια χαρά.

+1 στο McAfee λοιπόν

Και εγω αν παρακτραπηκα να ζητησω συγνωμη απο τους φιλους, οι οποιοι μαλιστα ειναι ιδιαιτερα ευγενικοι και πολιτισμενοι. Αν μπορουσα παντως θα σας εστελνα ενα McAfee Enterprise 8i για να δειτε τη διαφορα ενος corporate απο ενα home προιον. Ειναι 20ΜΒ το ατιμο το αρχειο. Οσο για το 99% ειναι υπερβολη εν γνωση μου για να τονισω το γεγονος της αμελειας της πλειοψηφιας των χρηστων.

Και εγω αν παρακτραπηκα να ζητησω συγνωμη απο τους φιλους, οι οποιοι μαλιστα ειναι ιδιαιτερα ευγενικοι και πολιτισμενοι. Αν μπορουσα παντως θα σας εστελνα ενα McAfee Enterprise 8i για να δειτε τη διαφορα ενος corporate απο ενα home προιον. Ειναι 20ΜΒ το ατιμο το αρχειο. Οσο για το 99% ειναι υπερβολη εν γνωση μου για να τονισω το γεγονος της αμελειας της πλειοψηφιας των χρηστων.

To ΜcAfee, ακόμη και ως απλή έκδοση ειναι καλό προιόν.

Εν σχέση με το απλό Νορτον που αν το συγκρίνεις με το αντίστοιχο corporate, είναι μεγαλύτερη η διαφορά (προσωπική γνώμη). Και ρωτώ: Γιατι; Γιατι να μη σκεφθεί η εταιρεία να ενσωματώσει μια ρημάδα καλυτερη μηχανη για τους απλούς χρήστες ειδικά τη στιγμή που το Norton το απλό υπάρχει προενσωματωμένο σε έναν μεγάλο, μεγάλο αριθμό υπολογιστών;

Ουσιαστικά, μιας και στην αναζήτηση καλύτερης προστασίας ακόμη και ο οικιακός χρήστης θα στραφεί στο κορπορεητ προιόν, θα το πληρώσει παραπάνω. Ας μοιραστεί η διαφορα, κι ας γινει το απλό, λιγο καλύτερο.

(γενικευμένο σχόλιο)

Καλα ναί, κατάλαβα οτι το 99% ήτανε υπερβολή (απλα το τόνισα κι εγώ, για να δειξω οτι φταίνε και άλλες τρυπες ~ βλ. Ιντερνετ Εξπλορερ, που το τελευταίο εξπλοιτ / τρυπα που έχει, είχε εξι μήνες αν δεν με απατά η μνήμη μου που έχει αναφερθει και μένει ακομη αδιορθωτο, και τωρα βρηκανε κι άλλο τροπο να το εκμεταλλευθούν) ~ Mόλις τώρα το είδα: http://www.sophos.com/pressoffice/news/articles/2005/12/msexploit.html

Ολοκαίνουριο Τρογιαν και η Microsoft ακόμη να βγάλει την απάντηση στο ρημάδι το μπαγκ.

:(

Υ.α.γ Ψαχνεσαι που ψάχνεσαι, εγω θα κάνω μια πρόταση (αν ποτε εχεις ορεξη για μικρες δοκιμές)

Υ.β.γ Βαλε το KIS 2006 για μια δυο βδομάδες. Ρυθμισε το σε καλα επιπεδα ασφαλείας, και δοκίμασε το.

Υ.γ.γ Το σκαν αργεί, το τονίζω, οποτε μη το βάλεις σε αυτόματο να μη ενοχλεί το συστημα.

Υ.δ.γ Γενικα όμως, αφαιρεί πραγματα (απο ιους / τρογιαν / προλαμβάνει επιθέσεις εξπλοιτ / μπαρες που εγκαθιστουμε στον εξπλορερ / μπλα μπλα μπλα)

Υ.ε.γ Το μόνο που δεν κάνει (και κανένα πλην του F-Secure) ειναι να βρίσκει rootkits.

Tην καλημέρα μου παλληκάρι μου

:)

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Χάσαμε τον φίλο μας τον Ορεστη.

:p

Το KIS δεν το εχω δοκιμασει, θα παρω καμμια κοπια και θα το βαλω καποια στιγμη.

Τα Enterprise editons η corporate (οπως τα λεει η καθε εταιρεια) ειναι πιο ελαφρια διοτι δεν εχουν management software και αλλα καλουδια επανω τους. Κανονικα εχουν εναν agent που επικοινωνει με το management sw κεντρικα και τραβαει policies & updates. Οποτε εναι "ξεγμνωμενα". Το οικιακο εχει κεντρικη κονσολα, που πρεπει να ειναι και ελκυστικη στο ματι, με στατιστικα, στοιχεια, κλπ. Εγω λοιπον βαζω το corporate χωρις agents κλπ και ειναι μια χαρα. Το mcafee home εχει το ιδιο scan engine (4400) με το enterprise αλλα εχει και κατι security center, και ωραια χρωματα και γραφικα κλπ αλλα τι να τα κανω; Βεβαια αν και ξεγυμνωμενο, εχει ρυθμισεις για τα παντα οπως buffer overfflow, access control, PUPs, κλπ. Μαζι με το spyware μου πιανει 28κ μνημη και αυτο ειναι ολο.

egw pali iposthrizo Norton kai pali Norton(gia kala mixanhmata)

1)me volevi to interface tou

2)exw di mia kritiki

August Applications Virus Comparatives

mono ena allo to pernai.

sinisto Norton Internet SEcurity 2k5 i 2k6

Το Norton χρησιμοποιούσα τα 2 τελευταία χρόνια και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος. Έτρωγα ιούς πίσω από την πλάτη μου με όλα τα updates

[sIGPIC][/sIGPIC]

webz.gr

Το antivirus είναι software το οποίο *πρέπει* να λειτουργεί διάφανα. Τι σημαίνει αυτό; Να μπορεί να δουλεύει χωρίς να αντιλαμβάνεσαι την παρουσία του. Αν θέλετε κάτι τέτοιο, προτιμήστε το Symantec Corporate ή το NOD32. Αποφύγετε με κάθε τρόπο το Norton, είναι τόσο βαρύ που υποβαθμίζει το μηχάνημα σας σε ένα άλλο, πολύ χειρότερο.

Όμως ξεχνάτε κάτι άλλο. Κανένα software δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει. Πρέπει και *εσείς* να προσέχετε. Δεν χρειάζεται να κάνετε πολλά πράγματα, απλά να μην πηγαίνετε γυρεύοντας. Να προσέχετε τα αρχεία που περνάνε από τον υπολογιστή σας και να μην ανοίγετε τίποτα για το οποίο δεν είσαστε απόλυτα σίγουροι τι είναι και ποιός σας το έδωσε. Ξαναλέω ότι τελικά δεν είναι δύσκολο και θα έχετε ένα πιο σταθερό μηχάνημα που θα διατηρείται σε καλή κατάσταση για αρκετό καιρό.