Jump to content

Poco X7 Pro 5G

PMak
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

2 ώρες πριν, paris2018 said:

Έχω δοκιμάσει τα πάντα σε ρυθμίσεις απλές και για προγραμματιστές, ελάχιστα πράγματα αλλάζουν.Για το touch τι γνώμη έχεις;

Ρε παιδιά θα τρελαθώ.Τωρα μόλις μου ήρθε ειδοποίηση για  sms που μου είχαν στείλει το πρωί!Τι συμβαίνει με αυτό το λογισμικό πια;

Ρε παιδιά θα τρελαθώ.Τωρα μόλις μου ήρθε ειδοποίηση για  sms που μου είχαν στείλει το πρωί!Τι συμβαίνει με αυτό το λογισμικό πια;

Εαν  εχεις κανει επαναφορες απο αλλα τηλεφωνα συνηθως βγαζει τετοια lag κατα ταλλα η συσκευη ειναι απροβληματιστη .

Γεια σας παιδιά..

Το ψήνω κι εγώ για το Χ7 pro αλλά θα ήθελα μία επιβεβαίωση ως προς την υποστήριξη του Volte από τις τρεις εταιρείες.

Είχα κινητό που δεν υποστηρίχτηκε ποτέ από Vodafone και ξενέρωσα..

Έχετε εικόνα;

Edited by cu2goup

ΚιΚαλημέρα. Πριν λίγες μέρες πήρα και γω το X7 pro από ανανέωση συμβολαίου cosmote. Αρχικές εντυπώσεις καλές. Με προβληματίζουν 2 πράγματα. Πρώτον όταν έχω δεύτερη sim ,Vodafone και είναι ενεργοποιημένη παρατηρώ ότι ρίχνει την ταχύτητα στο 5g της κυρίας cosmote κάρτας. Αν την απενεργοποιήσω τη γυρίσω στο 2g τη δεύτερη βελτιώνεται. Επίσης η ποιότητα κλήσεων αν και δυνατά μου ακούγεται κάπως περίεργα. Πληκτρολογώντας τον παραπάνω κωδικό *#*#4636*#*# παρατηρώ ότι είναι ενεργοποιημένο το volte. Τώρα τι παίζει δεν ξέρω.  Επίσης τελευταία μου ανοίγει συνεχώς μόνο του ένα παράθυρο στο mi browser με παιχνίδια το οποίο έχω μπλοκάρει από το Adguard DNS αλλά συμβαίνει καποιες φορές που πατάω κάποια ρύθμιση στη μπάρα ειδοποιήσεων- εργαλείων και είναι πολύ ενοχλητικό. Δοκίμασα τα πάντα στις ρυθμίσεις του mi browser μήπως φταίει αυτό αλλά πάλι το κάνει 

Screenshot_2025-04-30-10-54-40-081_com.mi.globalbrowser.jpg

Screenshot_2025-04-30-10-52-02-625_com.android.phone.jpg

Edited by giokspy

1 ώρα πριν, giokspy said:

Πρώτον όταν έχω δεύτερη sim ,Vodafone και είναι ενεργοποιημένη παρατηρώ ότι ρίχνει την ταχύτητα στο 5g της κυρίας cosmote κάρτας.

Στη Vodafone έχεις volte κανονικά;

11 ώρες πριν, cu2goup said:

Στη Vodafone έχεις volte κανονικά;

Ναι έτσι δείχνει τουλάχιστον όπως στο παραπάνω screenshot 

Γραψε τον παρακατω κωδικο στο πληκτρολογιο τηλεφωνου και θα εμφανιστει αφου το γραψεις μονιμος διακοπτης voLte  στις ρυθμισεις / δικτυα κιν.τηλεφωνιας / μπες στο μενου της  Sim και θα το δεις.

*#*#86583#*#*

Για τον mi browser  παταμε παρατεταμενα επανω στο εικονιδιο μπαινουμε πληροφοριες εφαρμογης κανουμε εκκαθαριση ολων των δεδομενων και στις ειδοποιησεις του βαζουμε "οχι" ολα αυτα εαν δεν δουλευουμε mi browser.

Edited by s_nova

6 ώρες πριν, s_nova said:

Γραψε τον παρακατω κωδικο στο πληκτρολογιο τηλεφωνου και θα εμφανιστει αφου το γραψεις μονιμος διακοπτης voLte  στις ρυθμισεις / δικτυα κιν.τηλεφωνιας / μπες στο μενου της  Sim και θα το δεις.

*#*#86583#*#*

Για τον mi browser  παταμε παρατεταμενα επανω στο εικονιδιο μπαινουμε πληροφοριες εφαρμογης κανουμε εκκαθαριση ολων των δεδομενων και στις ειδοποιησεις του βαζουμε "οχι" ολα αυτα εαν δεν δουλευουμε mi browser.

Thanks τώρα εμφανίζεται κανονικά στο μενού. Ελπίζω να δουλεύει  Χρειάζεται να είναι εναργοποιημενη η δεύτερη sim σε 4g για να δουλέψει το volte?

Edited by giokspy

Για να σου πω τις βελτιστες ρυθμισεις πες ακριβως πια εχεις Sim1 και πια sim2 η τελος παντων τι ακριβως κανεις με τις Sim.

Η συσκευη σου ειναι Dual 5G και Dual voLte.

Edited by s_nova

25 minutes ago, s_nova said:

Για να σου πω τις βελτιστες ρυθμισεις πες ακριβως πια εχεις Sim1 και πια sim2 η τελος παντων τι ακριβως κανεις με τις Sim.

Η συσκευη σου ειναι Dual 5G και Dual voLte.

Κύρια sim cosmote unlimited  και δεύτερη ένα Vodafone cu  φοιτητικό που χρησιμοποιώ μόνο για να δεχομαι ενδοοικογενειακές κλήσεις έχει και 30gb μαζεμένα για περιπτώσεις που χρειαστει

Edited by giokspy

31 minutes ago, giokspy said:

Κύρια sim cosmote unlimited  και δεύτερη ένα Vodafone cu  φοιτητικό που χρησιμοποιώ μόνο για να δεχομαι ενδοοικογενειακές κλήσεις έχει και 30gb μαζεμένα για περιπτώσεις που χρειαστει

Ωραια .Οτι διακοπτες βλεπεις και στις δυο ρυθμισεις των Sim αστους ολους ενεργους.

Επισης ξανα γραψε αλλο ενα κωδικο να ενεργοποιηθει η αυτονομη λειτουργια (βαλτην On) SA network cosmote.Ισχυει για Νομο Αττικης.

*#*#726633#*#*

Επισης στις ρυθμισεις cosmote / ονοματα σημειων προσβασης /cosmote internet / πηγαινε κατω-κατω και βρες φορεα  μπες και βαλε μη ορισμενο .Μετα κατω  πατα περισσοτερα και κανε αποθηκευση .

Βγες βαλε και μετα βγαλε λειτουργια πτησης .

16 minutes ago, s_nova said:

Ωραια .Οτι διακοπτες βλεπεις και στις δυο ρυθμισεις των Sim αστους ολους ενεργους.

Επισης ξανα γραψε αλλο ενα κωδικο να ενεργοποιηθει η αυτονομη λειτουργια (βαλτην On) SA network cosmote.Ισχυει για Νομο Αττικης.

*#*#726633#*#*

Επισης στις ρυθμισεις cosmote / ονοματα σημειων προσβασης /cosmote internet / πηγαινε κατω-κατω και βρες φορεα  μπες και βαλε μη ορισμενο .Μετα κατω  πατα περισσοτερα και κανε αποθηκευση .

Βγες βαλε και μετα βγαλε λειτουργια πτησης .

Τα παραπάνω ισχύουν και εκτός Αττικής? Γιατί βρίσκομαι Κρήτη

Edited by giokspy

10 minutes ago, giokspy said:

Οχι ο κωδικος δεν θα βοηθησει εκτος Αττικης αλλα οΚ κομπλε εισαι.Κανε αυτα που γραφω απο το "Επισης" και κατω μετα την απορριψη του κωδικου.

Edited by s_nova

10 minutes ago, s_nova said:

Καλησπέρα! Εφόσον η συσκευή δεν είναι πιστοποιημένη στο cosmote 5g+, νομίζω ότι δε θα μπορεί να συνδεθεί στο SA δίκτυο. Θεωρώ ότι πρέπει να την πιστοποιήσουν κάποια στιγμή μιάς και το modem του dimensity είναι αρκετά καλό.

Αφού πιάσαμε τα dialer codes, υπάρχουν και 2 τελευταία που μου έρχονται στο μυαλό :

*#*#869434#*#* αν τυχόν δεν εμφανίζεται ο διακόπτης wifi calling, και

*#*#8667#*#* για να εμφανιστεί ο διακόπτης VoNR (έχει χρησιμότητα μόνο αν ποτέ πιστοποιηθεί η συσκευή για SA). 

19 minutes ago, s_nova said:

Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Από περιέργεια σε τι βοηθάει/τι επιτρέπει; 

Vodafone FTTH 300mbps + Giga unlimited ultra / Cosmote What's up / Nova FREE2GO

Συσκευή: POCO X7 Pro

Το sa network ενεργοποιειται δοκιμαστικα και σε ανυποπτο χρονο οπου και  οταν χρειαστει εντος εμβελιας και πριν την πιστοποιηση . Το VoNR δεν χρειαζεται να  ειναι ενεργο οταν δεν ειναι μια συσκευη σε SA δεν λειτουργει καλα και ισως δημιουργησει προβληματα πχ σε ακροασεις ραδιο με Bt κτλ.

Για τον φιλο που μου εστειλε προσωπικο μυνημα και το εσβησα κατα λαθος στο dns καλυτερα να βαλει dns.adguard-dns.com και οχι dns.adguard.com  βαζοντας το πρωτο οπως το γραφω δεν θα εχει συχνες διακοπες που εχει το δευτερο.

Edited by s_nova

Thanks. Θεωρητικά όπως διάβαζα η cosmote έχει ξεκινήσει τη επέκταση σε 5g SA στην Κρήτη από το 2023 οπότε είναι πιθανό να φτάσει και εδώ. 

15 minutes ago, marios239 said:

Αυτό δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ. Από περιέργεια σε τι βοηθάει/τι επιτρέπει; 

Πμ.μονο

3 minutes ago, giokspy said:

Thanks. Θεωρητικά όπως διάβαζα η cosmote έχει ξεκινήσει τη επέκταση σε 5g SA στην Κρήτη από το 2023 οπότε είναι πιθανό να φτάσει και εδώ. 

Αυτο θα το δεις στο χαρτη εαν ειναι απο σκουρο πρασινο και πανω

https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/map.html

Edited by s_nova

Καλημέρα.Η περιπέτεια μου με το τηλέφωνο συνεχίζεται.Το Σαββατοκύριακο έκανα 2 επαναφορες εργοστασιακών μπας και δω καμία διαφορά.Το βασικό πρόβλημα που βλέπω, είναι  λαγκαρισματα  όταν ανοίγουν μενού και παραθυρα.Εχω για παράδειγμα ειδοποίηση στο βαιμπερ.Παταω να τη δω,ανοίγει μικρό παράθυρο το οποίο κάνει σπασίματα μέχρι να ανοίξει τελείως.Αλλο παράδειγμα κάνω στο google map επενεστιαση και μέχρι να γυρίσει στην σωστή θέση ο χάρτης έρχεται με σπασίματα επίσης.Πολλες φορές όταν σκρολαρω σε σάιτ που εχει βίντεο το σκρολ διακόπτεται και κάνει μικροκολληματακια.Το χειρότερο που συμβαίνει, ευτυχώς δεν το χρειάζομαι συχνά,είναι στην εφαρμογή της eurobank.Με το που μπω σε μια κάρτα να δω αναλυτικά τις κινήσεις της, το παράθυρο που ανοίγει κυλάει σαν να έχει 5 fps  και δεν βλέπεται.Στο παλιό gt neo 2 δεν είχα ποτέ τέτοια θέματα.Εβαλα 2 benchmarks και οι μετρήσεις ειναι μια χαρά,ιδιες με του υπόλοιπου κόσμου που έχει το τηλέφωνο τόσο σε cpu οσο και gpu.Το antutu δεν το έχω τρέξει πλήρως ακόμα γιατί θέλει πάρα πολλή ώρα αλλά κάποια τεστ που ολοκλήρωσα μου φάνηκαν μια χαρά.Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται.Ειναι τόσο προβληματικό το λογισμικό;Αλλά αν ήταν αυτό δεν θα βλέπατε και σεις τα ίδια προβλήματα;Είναι κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει;Όπως είπα τις προάλλες έκανα κάθε πιθανή και απίθανη ρύθμιση που είδα σε βιντεάκια κλπ.Δεν ξέρω τι να κάνω με έχει πιάσει απελπισία και πέρασαν και οι μέρες για doa που έτσι και αλλιώς δεν νομίζω να έβγαζα άκρη γιατί το πήρα από μαγαζί με  παραεισαγωγη.Το αρχαίο μου redmi note 4 έτρεχε- και τρέχει ακόμα -γιατί το έχω χαρίσει σε ανηψακι, καλύτερα!.Δεν το συζητάω για το note 7 που έχω ακόμα για εφεδρικό..Μόνο την οθοναρα και τη μπαταρία έχω ευχαριστηθεί μέχρι τώρα.Με βαριά χρήση η μπαταρία μου φτάνει από το πρωί μέχρι το βράδυ όταν με τα προηγούμενα τηλέφωνα ήθελα δύο με τρεις φορτίσεις για την ίδια χρήση.Για την οθόνη τα λόγια είναι περιττά,τέλεια σε κάθε περίπτωση,και χωρίς το rainbow effect του get neo 2 που τον πρώτο καιρό μέχρι να το συνηθίσω με κούραζε.

Edited by paris2018

3 ώρες πριν, s_nova said:

Το sa network ενεργοποιειται δοκιμαστικα και σε ανυποπτο χρονο οπου και  οταν χρειαστει εντος εμβελιας και πριν την πιστοποιηση

Έχουμε προσπαθήσει άπειρες φορές στο thread 5G NR του cosmote subforum και χωρίς πιστοποιημένη συσκευή δε συνδέεται με τίποτα σε SA. Άρα για την ώρα το συγκεκριμένο κινητό SA δε θα πιάσει ποτέ.

3 ώρες πριν, s_nova said:

Το VoNR δεν χρειαζεται να  ειναι ενεργο οταν δεν ειναι μια συσκευη σε SA δεν λειτουργει καλα και ισως δημιουργησει προβληματα πχ σε ακροασεις ραδιο με Bt κτλ.

Μα το SA λειτουργεί στα 700, 2100 και 3500 mhz. Πώς μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές στο bt (2.4 ghz); Δε θα έπρεπε τότε οποιαδήποτε χρήση δεδομένων με SA να προκαλεί παρεμβολές; Ούτως ή άλλως και το vonr & το volte σε voip βασίζονται.

ΥΓ: Το SA της cosmote έχει ανοίξει ήδη και σε πολλές περιοχές εκτός Αττικής. Έχω δει καταγραφές σε Θεσσαλονίκη, κέντρο Βόλου, και πολλές άλλες περιοχές. Θεωρητικά έχουν 60% πληθυσμιακή κάλυψη SA.

• 2 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά,

με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο τηλέφωνο και για χρήση ως WiFi hotspot. Λογικά με τον φορτιστή του (δεν ξέρω αν περιλαμβάνεται στην συσκευασία, έχω μπερδευτεί), γιατί υποθέτω θα τελειώνει γρήγορα η μπαταρία.

Αξίζει σε τέτοιο σενάριο χρήσης; Το έχει δοκιμάσει κανείς;

Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω με τι WiFi κάρτα να το συνδυάσω στο PC (τώρα έχω Ethernet καλώδιο).

Υποστηρίζει Wi-Fi 6E (6 GHz) το WiFi hotspot του κινητού;

Σκέφτομαι την παρακάτω κάρτα, γιατί διαβάζω κακά σχόλια για USB adaptors (αστάθεια):

https://www.e-shop.gr/mercusys-ma86xe-axe5400-wi-fi-6e-bluetooth-53-pcie-adapter-p-PER.242804

Και τι ταχύτητες μπορώ να αναμένω με 5G Nova (Q VIP);

Σχετικά με τον φορτιστή:

https://www.aliexpress.com/item/1005008944018566.html

vs

https://www.aliexpress.com/item/1005008674490534.html

Φαίνονται γνήσιοι και οι 2, αλλά ποιός είναι καλύτερος; Είναι και οι 2 GaN;

Για τον δεύτερο (πιο μικρός) διαβάζω ότι ζεσταίνεται...

Ελπίζω (δύσκολο) τα παραπάνω να είναι αυθεντικά 

Πήρα 3 από AliExpress 120w, με 14 με 8  και με 3 ευρώ, έλεγαν original Xiaomi, είναι περίπου 30w (πήρα και από το γνωστό ελληνικό μαγαζί με 30 ευρώ τα ίδια είναι όλα, κατέληξα στο  Γερμανό με 60 ευρώ)

OnePlus 8 pro + Mi 10t lite + poco f1

Εγώ πάντως πήρα τον παραπάνω από ali 90w μια χαρά ούτε ζεστάνεται ιδιαίτερα. Γράφει 90watt max φόρτιση και φορτίζει από 20-100% περίπου σε 35-40 λεπτά

Edited by giokspy

10 ώρες πριν, tora33 said:

Ελπίζω (δύσκολο) τα παραπάνω να είναι αυθεντικά 

Πήρα 3 από AliExpress 120w, με 14 με 8  και με 3 ευρώ, έλεγαν original Xiaomi, είναι περίπου 30w (πήρα και από το γνωστό ελληνικό μαγαζί με 30 ευρώ τα ίδια είναι όλα, κατέληξα στο  Γερμανό με 60 ευρώ)

Πώς τι ξέρεις ότι είναι 30w? Ενεργοποιήσεις στο κινητό τη μέγιστη ταχύτητα φόρτισης? Αλλιώς φορτίζει σε κανονική ταχύτητα όχι 90w

On 1/5/2025 at 9:28 ΠΜ, paris2018 said:

Καλημέρα.Η περιπέτεια μου με το τηλέφωνο συνεχίζεται.Το Σαββατοκύριακο έκανα 2 επαναφορες εργοστασιακών μπας και δω καμία διαφορά.Το βασικό πρόβλημα που βλέπω, είναι  λαγκαρισματα  όταν ανοίγουν μενού και παραθυρα.Εχω για παράδειγμα ειδοποίηση στο βαιμπερ.Παταω να τη δω,ανοίγει μικρό παράθυρο το οποίο κάνει σπασίματα μέχρι να ανοίξει τελείως.Αλλο παράδειγμα κάνω στο google map επενεστιαση και μέχρι να γυρίσει στην σωστή θέση ο χάρτης έρχεται με σπασίματα επίσης.Πολλες φορές όταν σκρολαρω σε σάιτ που εχει βίντεο το σκρολ διακόπτεται και κάνει μικροκολληματακια.Το χειρότερο που συμβαίνει, ευτυχώς δεν το χρειάζομαι συχνά,είναι στην εφαρμογή της eurobank.Με το που μπω σε μια κάρτα να δω αναλυτικά τις κινήσεις της, το παράθυρο που ανοίγει κυλάει σαν να έχει 5 fps  και δεν βλέπεται.Στο παλιό gt neo 2 δεν είχα ποτέ τέτοια θέματα.Εβαλα 2 benchmarks και οι μετρήσεις ειναι μια χαρά,ιδιες με του υπόλοιπου κόσμου που έχει το τηλέφωνο τόσο σε cpu οσο και gpu.Το antutu δεν το έχω τρέξει πλήρως ακόμα γιατί θέλει πάρα πολλή ώρα αλλά κάποια τεστ που ολοκλήρωσα μου φάνηκαν μια χαρά.Δεν καταλαβαίνω τι γίνεται.Ειναι τόσο προβληματικό το λογισμικό;Αλλά αν ήταν αυτό δεν θα βλέπατε και σεις τα ίδια προβλήματα;Είναι κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει;Όπως είπα τις προάλλες έκανα κάθε πιθανή και απίθανη ρύθμιση που είδα σε βιντεάκια κλπ.Δεν ξέρω τι να κάνω με έχει πιάσει απελπισία και πέρασαν και οι μέρες για doa που έτσι και αλλιώς δεν νομίζω να έβγαζα άκρη γιατί το πήρα από μαγαζί με  παραεισαγωγη.Το αρχαίο μου redmi note 4 έτρεχε- και τρέχει ακόμα -γιατί το έχω χαρίσει σε ανηψακι, καλύτερα!.Δεν το συζητάω για το note 7 που έχω ακόμα για εφεδρικό..Μόνο την οθοναρα και τη μπαταρία έχω ευχαριστηθεί μέχρι τώρα.Με βαριά χρήση η μπαταρία μου φτάνει από το πρωί μέχρι το βράδυ όταν με τα προηγούμενα τηλέφωνα ήθελα δύο με τρεις φορτίσεις για την ίδια χρήση.Για την οθόνη τα λόγια είναι περιττά,τέλεια σε κάθε περίπτωση,και χωρίς το rainbow effect του get neo 2 που τον πρώτο καιρό μέχρι να το συνηθίσω με κούραζε.

Δε θα πάρεις καμία σοβαρή απάντηση εδώ. Welcome to Poco loco Moco. Εγώ περιμένω απλά να αλλάξω το τηλέφωνο. Πεταμένα χρήματα και νεύρα, μόνο νεύρα. Θα το δώσω στον πατέρα μου που βλέπει youtube και tik tok. Για τίποτα άλλο δεν κάνει. Ακόμα και στο gallery λαγκαρει. Σκουπίδια 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

14 minutes ago, mixtri said:

Δε θα πάρεις καμία σοβαρή απάντηση εδώ. Welcome to Poco loco Moco. Εγώ περιμένω απλά να αλλάξω το τηλέφωνο. Πεταμένα χρήματα και νεύρα, μόνο νεύρα. Θα το δώσω στον πατέρα μου που βλέπει youtube και tik tok. Για τίποτα άλλο δεν κάνει. Ακόμα και στο gallery λαγκαρει. Σκουπίδια 

Περίεργο. Το έχω το κινητό εδώ και ~1 μήνα και δεν έχω αντιμετωπίσει κολλήματα ή lag.

Αν βοηθάει έχω την έκδοση 8/256gb με λογισμικό 2.0.101.0.VOJEUXM.

Υπάρχει περίπτωση να είναι κάποιο hardware issue; Αν και θεωρώ ότι μάλλον είναι λόγω λογισμικού, μιας και η xiaomi τα έχει κάνει σαλάτα με το hyperos.