leotzian Δημ. July 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2025 Απο 37 minutes ago, elkons said: Είσαι σε 5G SA βλεπω και έχεις καλό σήμα. Ν78+N1 (150+20MHz) μηχανηματάρα. @mixtri Σε ενα σημειο αναφέρει τις ταχύτητες dow/up που λαμβάνει ήδη το ρουτερ. Επίσης κανε και έναν έλεγχο για Update συνήθως λαμβάνουν συχνά τα ZTE (OTA Updates). Για Upload θα δοκίμαζα κοντά σε ενα παράθυρο με σήμα από την ιδια κεραία μήπως ανέβει ή να γυρίσεις 5G SA σε NSA, το οποίο αυτό δε γνωρίζω πως γίνεται. Περίεργο πάντως έπρεπε να τερματίζει το Upload. @Gv2008 Απο update τα έκανα όλα, κολλητά σε παράθυρο το εχω με το κινητό το upload φτανει και 60 , λες αν έπαιρνα το support να μπορούσαν να εκαναν τιποτε? 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2025 57 minutes ago, leotzian said: Απο Απο update τα έκανα όλα, κολλητά σε παράθυρο το εχω με το κινητό το upload φτανει και 60 , λες αν έπαιρνα το support να μπορούσαν να εκαναν τιποτε? Επειδή δεν έχω διαβάσει πιο πάνω αν το ανέφερες. Το κινητό παίζει SA ή NSA όταν μετράς το upload? 59 minutes ago, vasilis_bkx said: Ο αριθμός θα καταργηθεί εφόσον έκανα κατάργηση της γραμμής μου πιστεύω δεν θα μπορώ να έχω τον ιδιο Κοίτα, πολλές φορές ακόμα και στην κινητή που πολλοί μπορεί να αφήσουν ένα καρτοκινητο απλά να "σβήσει" επειδή δεν το ανανέωσαν, μετά από ένα διάστημα άμα ζητήσουν τον ίδιο αριθμό, έχω διαβάσει να τους τον δίνουν. Θα μπορούσες απλά να δοκιμάσεις να τον ζητήσεις τον αριθμό εφόσον δεν θα τκν έχουν δώσει σε άλλον απλά 😉 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rafm Δημ. July 26, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2025 On 25/7/2025 at 6:44 ΜΜ, leotzian said: Τις βλάβες για το 5g wifi η τις βλάβες γενικά? Με το 5g οι περισσότερες, αλλά το σύστημά τους πηγαίνει οριακά ειδικά σε περιοχές με πολύ τουρισμό. 2 Παράθεση Έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε ! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 (edited) @elcons στο screenshot που εστειλα απο το 888 που φαίνεται οτι είμαι σε SA για να καταλάβω και εγω. @johnny_htc Αυτό πως θα το δω αν παιζει σε NSA η SA το κινητο? Edited July 27, 2025 by leotzian 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 (edited) 4 ώρες πριν, leotzian said: @elcons στο screenshot που εστειλα απο το 888 που φαίνεται οτι είμαι σε SA για να καταλάβω και εγω. @johnny_htc Αυτό πως θα το δω αν παιζει σε NSA η SA το κινητο? Για κάποιο λόγο, δεν έγιναν mentioned τα ονόματα και δεν ήρθε ποτέ ειδοποίηση, τώρα το δα. Αν έχεις Android, απλά κατέβασε το Netmonster και όταν πας να κάνεις σύνδεση τράβα ένα screenshot εκείνη την ώρα που είναι συνδεδεμένο. Γενικά άμα είσαι σε nsa στο κινητό, ίσως γι αυτό να έχεις καλύτερο upload, αυτό υποθέτω γίνεται. Αλλά για δες, μπορεί να μην είναι και αυτό. Άμα είσαι με iphone, πρέπει να δεις με άλλο τρόπο @elkons για βοήθα αν μπορείς ρε συ. Επίσης @leotzian υπέθεσε ότι είσαι σε SA επειδή δε φαίνεται το μόντεμ να συνδέεται σε μπάντες του LTE ,παρά μόνο σε ΝR μπάντες, N1 και Ν78 100 και 50 MHz. Γενικά δύναμη Combo είσαι καλά θα έλεγα. Edited July 27, 2025 by johnny_htc 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis3g Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 23 ώρες πριν, johnny_htc said: Εννοείται, και 50 να πας, είναι απίστευτη αναβάθμιση για σένα από την adsl. Λογικά θα παίζει μεταφορά της γραμμής (του αριθμού δηλαδή) , αλλά άμα πας σε κατάστημα καλύτερα άστο για λίγο μπας και ενημερωθούν και αυτά γιατί τους έπιασαν στον υπνο6απνο, τι φαίνεται 😅. Ταχύτητες πόσο δίνει τώρα εκεί σε σένα η κεραία περίπου με την Ν78; ευχαριστώ ... ναι θα περιμένω λίγο γιατί εκτός την χαμηλή ταχύτητα adls 8mbps, όλα τα άλλα δουλεύουν άψογα...ναι είναι περίπου κάνα 2μηνο πού έβαλαν Ν78 στα 2χιλ redmi 12 5G των 90€ οι μετρήσεις πριν καμία ώρα, πού προφανώς θα υπάρχει κίνηση λόγο ώρας & υπάρχουν τουρίστες καθώς & πολλοί χωριανοί έχουν έρθει στα πατρικά τους γιά διακοπές από Αθήνα κλπ μέσα σπίτι σε σημείο πού με βολεύει να βάλω το ράουτερ (σε 2μ παράθυρο πού κοιτάζει την κεραία) δεν κάθησα να το μετρήσω σε καλύτερο σημείο αν βγάζει καλύτερα rssi κλπ ... δεν υπάρχει οπτική με την κεραία λόγο πού υπάρχει τοίχος στο 1μ, αλλά το παράθυρο είναι προς την μεριά της κεραίας οτε έξω από το ίδιο παράθυρο στην άκρη πιό αριστερά πού υπάρχει οπτική αλλά ακριβώς πάνω από το παράθυρο (όχι ψηλά αλλά χαμηλά των ιστών κοντά στην βάση τους) & κάτω από κεραίες γιά cb & tv ... σε σημείο πού με βολεύει αν δώσουν εξωτερική ... ξάνά δεν κοίταξα γιά τώρα αν στα 1-2μ περνάει κάτι καλύτερο γιατί εκεί έχει λίγο σκαρφάλωμα ... με λίγα λόγια προχειρο/δουλειές αλλά επειδή ρώτησες και ευκαιρία να δω τι περνάει με την νέα Ν78 πού δεν έιχα ξανά μετρήσει τα σημεία πού θέλω εγώ ... και αν παρουσιαστεί πρόβλημα με λίγο ψάξιμο σήματος πιστεύω θα πάει καλύτερα & έχοντας τον εξοπλισμό οτε 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 Τέλεια βάζεις μεσα το ρουτερ και βάζεις έξω μόνος σου την εξωτερική κεραία (εαν μπορείς, κρίμα τα 70€ για τεχνικό) και η εξωτερική κεραία στον τοίχο έξω να κοιτάει την κεραία. Θα είσαι μια χαρά μετα. 3 2 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 Σήμερα χωρίς να πειράξω τίποτε βλέπω έχει ανοίξει και το 4G και έχω από 25-30 δεν ξέρω πως έγινε αυτό 7 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 2 minutes ago, leotzian said: Σήμερα χωρίς να πειράξω τίποτε βλέπω έχει ανοίξει και το 4G και έχω από 25-30 δεν ξέρω πως έγινε αυτό Τώρα είσαι σε 5G NSA. Τα ιδια και στο κινητό; Επανεκκίνηση του Router να φανταστώ έχει γίνει έτσι; 6 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 (edited) 1 ώρα πριν, elkons said: Τώρα είσαι σε 5G NSA. Τα ιδια και στο κινητό; Επανεκκίνηση του Router να φανταστώ έχει γίνει έτσι; Όχι επανεκκίνηση δεν έκανα αλλά είχα ένα πρόβλημα με την τηλεφωνία ενώ καλούσα δεν μπορούσαν να με καλέσουν το έδωσα βλάβη και με πήραν χθες το βράδυ στις 22:00 κάποιος τεχνικός ( πάντως μπράβο για να δουλεύουν Σάββατο τόσο αργά ) και μου είπε ότι βρήκε τι έφταιγε, νεα υπηρεσία είναι και είχε κάποιο θέμα στο provinsioning τώρα αν έκανε αυτός καμμιά επανεκκίνηση δεν ξέρω παίζει και αυτό. Τώρα για να καταλάβω αν εχω MONO 5G στο Νetwork Information και 4G καθόλου, είμαι σε SA και αν έχω και 4G και 5G NSA? Edited July 27, 2025 by leotzian 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 Just now, leotzian said: Όχι επανεκκίνηση δεν έκανα αλλά είχα ένα πρόβλημα με την τηλεφωνία ενώ καλούσα δεν μπορούσαν να με καλέσουν το έδωσα βλάβη και με πήραν χθες το βράδυ στις 22:00 κάποιος τεχνικός και μου είπε ότι βρήκε τι έφταιγε, νεα υπηρεσία είναι και είχε κάποιο θέμα στο provinsioning τώρα αν έκανε αυτός καμμιά επανεκκίνηση δεν ξέρω παίζει και αυτό. Τώρα για να καταλάβω αν εχω MONO 5G στο Νetwork Information και 4G καθόλου, είμαι σε SA και αν έχω και 4G και 5G NSA? Κάνε επανεκκίνηση. Το πρώτο που θα έπρεπε να κάνεις είναι για να συνδεθεί. Μετά την επανεκκίνηση δες άμα δίνει 4G Information και αμα κανει κλήση. Ε και ξανα μέτρησε. Ακριβώς! 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 (edited) 4 minutes ago, elkons said: Κάνε επανεκκίνηση. Το πρώτο που θα έπρεπε να κάνεις είναι για να συνδεθεί. Μετά την επανεκκίνηση δες άμα δίνει 4G Information και αμα κανει κλήση. Ε και ξανα μέτρησε. Ακριβώς! Αυτά από Netmonster όταν κάνω επανεκκίνηση θα σου πώ τι θα δω Edited July 27, 2025 by leotzian 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 Just now, leotzian said: NSA το κινητο μαλλον δεν είναι πιστοποιημένο SA. Δε πειράζει. Χαμηλό φαίνεται το σήμα όμως εχτές ήταν τόσο κακό; δεν είναι PCI 80 πιάνει από άλλη κεραία δίπλα στο ρουτερ είναι έτσι; 1 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 (edited) 1 hour ago, elkons said: NSA το κινητο μαλλον δεν είναι πιστοποιημένο SA. Δε πειράζει. Χαμηλό φαίνεται το σήμα όμως εχτές ήταν τόσο κακό; δεν είναι PCI 80 πιάνει από άλλη κεραία δίπλα στο ρουτερ είναι έτσι; Edit Έκανα restart το Router δουλεύει κανονικά η τηλεφωνία, στις μπάντες κλείδωσε σε SA ακριβώς όπως το χθεσινό screenshot με ταχύτητα upload 5-7 τώρα θα περιμένω μέχρι αύριο να δώ αν θα ενεργοποιήσει και το 4G οπότε έγινε το test όταν κλειδώνει SA υπάρχει πρόβλημα στο Upload Αν ξέρει κάποιος αν μπορούμε να κλειδώσουμε το 888 στο NSA να το αναφέρει εδώ στο menu Networκ Selection εχει Automatic, 5G ENDC και 4G Only Όχι 3-4 μέτρα πέρα δεν είναι ακριβώς στο ίδιο σημείο, είναι ψηλά στην τζαμαρία όπως βλέπεις και επειδή κάνει πολύ ζέστη μέσα το έκατσα πάνω σε ένα ανεμιστήρα PC 14Χ14 για να ψύχεται. Πίσω από το κουρτινάκι είναι τζάμι. Τι να σου πώ όπως είμαι τώρα είμαι τζάμι δεν πειράζω τίποτε, έφτιαξα 2 δίκτυα το Fritzbox το άφησα όπως ήταν εχω Mesh δίκτυο με καμμιά 40 Wifi συσκευές home assistant κτλ, και ήταν αδύνατον να τα πειράξω άφησα λοιπόν το δίκτυο που είχα της μορφής 192.168.1.1 - 192.168.1.254 όπως ήταν και έδωσα από την lan του 888 στην Lan1 ( Wan ) του Fritz αφού διόρθωσα την Ip range του 888 σε 192.168.2.1 - 192.168.2.254 και δουλεύουν όλα τζάμι με 300-350 / 38-30 Edited July 27, 2025 by leotzian 3 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 Μήπως ξέρει κανείς πόσες μέρες χρειάζεται για την ενεργοποίηση του εφόσον υπογράψεις τα χαρτιά που φέρνει η κούριερ; 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johnny_htc Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 1 minute ago, AlexM2 said: Μήπως ξέρει κανείς πόσες μέρες χρειάζεται για την ενεργοποίηση του εφόσον υπογράψεις τα χαρτιά που φέρνει η κούριερ; Ε βάλε σίγουρα δύο μέρες γιατί σκέψου πρέπει να πάνε στα κεντρικά τα χαρτιά, θέλω να πιστεύω πάνω από βδομάδα να δουν την αίτηση ακόμα και με μειωμένο προσωπικό λόγω αδειών να μη κάνει. 6 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 1 minute ago, johnny_htc said: Ε βάλε σίγουρα δύο μέρες γιατί σκέψου πρέπει να πάνε στα κεντρικά τα χαρτιά, θέλω να πιστεύω πάνω από βδομάδα να δουν την αίτηση ακόμα και με μειωμένο προσωπικό λόγω αδειών να μη κάνει. Τέλεια. Απλά πολύ διαδικασία. Θα ήταν τέλειο να το έκαναν όπως στην κινητή που το ενεργοποιεις μέσω εφαρμογής. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 Δεν ξέρω εαν ισχύει το ίδιο, απο ADSL σε Dobleplay 4G+ πέρυσι μόλις παρέλαβαν γνωστοί μου τον εξοπλισμό τον έβαλαν στο ρεύμα παρασκευή αλλα η ADSL συνέχιζε και δε πηρε μπρος το 4G+. Πήραν την εξυπηρέτηση είπαν ξεκινάει η διαδικασία μετατροπής απλα από Δευτέρα απόγευμα θα εχει ενεργοποιηθεί, άφησαν και τα 2 αναμενα και μόλις κόπηκε η ADSL ξεκίνησε το 4G+. Λογικά κάτι τέτοιο γίνεται πάλι μετατροπή υποθέτω. 5 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AlexM2 Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 1 minute ago, elkons said: Δεν ξέρω εαν ισχύει το ίδιο, απο ADSL σε Dobleplay 4G+ πέρυσι μόλις παρέλαβαν γνωστοί μου τον εξοπλισμό τον έβαλαν στο ρεύμα παρασκευή αλλα η ADSL συνέχιζε και δε πηρε μπρος το 4G+. Πήραν την εξυπηρέτηση είπαν ξεκινάει η διαδικασία μετατροπής απλα από Δευτέρα απόγευμα θα εχει ενεργοποιηθεί, άφησαν και τα 2 αναμενα και μόλις κόπηκε η ADSL ξεκίνησε το 4G+. Λογικά κάτι τέτοιο γίνεται πάλι μετατροπή υποθέτω. Ναι λογικά. Απλά αναρωτιέμαι γιατί το στέλνουν με speedex και έχει περίεργο ωράριο και δεν προλαβαίνω να πάω λόγω δουλειάς. Οπότε έχω κενό μέσα στην εβδομάδα αλλά μετά τελειώνουν οι πρώτες μέρες των διακοπών και δεν θα υπάρχει κανείς για εγκατάσταση 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 27, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 27, 2025 4 minutes ago, AlexM2 said: Ναι λογικά. Απλά αναρωτιέμαι γιατί το στέλνουν με speedex και έχει περίεργο ωράριο και δεν προλαβαίνω να πάω λόγω δουλειάς. Οπότε έχω κενό μέσα στην εβδομάδα αλλά μετά τελειώνουν οι πρώτες μέρες των διακοπών και δεν θα υπάρχει κανείς για εγκατάσταση Και σε αυτούς με Speedex και πήγαν να το παραλάβουν γιατί δε το πήγαν ποτέ στο σπίτι με αναμονή 7 ημερών περίμενε το ρουτερ στη κουριερ. 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
STERGIOSZX Δημ. July 28, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 28, 2025 παίδες πολλές φορές το "ψηλά" και "στο τζάμι" δε δουλεύει για την τοποθέτηση router. Κάντε καμιά δοκιμή τοποθέτησης πιο μέσα στο δωμάτιο, από τη μικρή εμπειρία μου με 4g-5g routers δεν συμπαθούν τα όρια του δωματίου. ξέρουμε τι χρεώσεις έχει αυτό το πρόγραμμα για διεθνείς κλήσεις και συγκεκριμένα Αμερική? 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. July 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2025 (edited) Προς ενημέρωση πήρα τηλέφωνο την υποστήριξη να μου γυρίσουν από SA σε NSA και ακόμη περιμένω, εν τω μεταξύ ξεκίνησα τα σκαλίσματα και βρήκα μια ρύθμιση που γύριζει σε NSA. Στο Automatic είναι SA στο 4G only μόνο 4G+ και στην 5G ENDC σε NSA. Για να το γνωρίζουν και όσοι ενδιαφέρονται Edited July 29, 2025 by leotzian 5 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2025 Απλα σε NSA όταν μιλάς στο σταθερό θα πέφτει η ταχύτητα γιατί οι κλήσεις θα περνούν μέσω 4G. Με το SA μένει ίδια η ταχύτητα κατά τη κλήση. Εαν είναι όμως καλύτερα το αφήνεις έτσι. 4 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leotzian Δημ. July 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2025 Μια χαρά είναι έτσι ότι πληρώνεις και με το παραπάνω, στο τηλέφωνο δεν μιλάω και πολύ 11 minutes ago, elkons said: Απλα σε NSA όταν μιλάς στο σταθερό θα πέφτει η ταχύτητα γιατί οι κλήσεις θα περνούν μέσω 4G. Με το SA μένει ίδια η ταχύτητα κατά τη κλήση. Εαν είναι όμως καλύτερα το αφήνεις έτσι. Έκανα δοκιμή γι αυτό που είπες, δεν ισχύει στην πράξη τουλάχιστον, κλήση σε εξέλιξη και Speedtest 350/36 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. July 29, 2025 Κοινοποίηση Δημ. July 29, 2025 10 minutes ago, leotzian said: Έκανα δοκιμή γι αυτό που είπες, δεν ισχύει στην πράξη τουλάχιστον, κλήση σε εξέλιξη και Speedtest 350/36 Περίεργο μου φαίνεται. Αφου είσαι σε NSA όταν μιλάς έπρεπε να πάει 5G Disconnected. @mixtri @georgemv ?? 3 Παράθεση Hlias. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts