Jump to content

Harry Potter: Βιβλία

billyavl
 Κοινοποίηση

Ποιο/α βιβλίο/α Harry Potter σας άρεσαν περισσότερο;  

157 members have voted

1. 1. Ποιο/α βιβλίο/α Harry Potter σας άρεσαν περισσότερο;

• Ο ΧΠ και η φιλοσοφική λίθος
    • Ο ΧΠ και η κάμαρα με τα μυστικά
    • Ο ΧΠ και ο αιχμάλωτος του Αζκαμπάν
    • Ο ΧΠ και το Κύπελλο της φωτιάς
    • Ο ΧΠ και το Τάγμα του Φοίνικα
    • Ο ΧΠ και ο ημίαιμος πρίγκιπας
    • Ο ΧΠ και οι κλήροι του θανάτου
    • Διάβασα κάποιο και δε μου άρεσε καθόλου
    • Δεν έχω διαβάσει κανένα και ούτε πρόκειται
    • Δεν έχω διαβάσει κανένα αλλά θα ήθελα να διαβάσω κάποιο

Recommended Posts

Πάντως, στο θέμα μας, όσο περισσότερο διαβάζω τη θεωρία του VeCo, τόσο πιο πιθανή μου φαίνεται.. Αν και είμαι σίγουρη πως η Rowling θα δώσει ένα τελείως απροσδόκητο τέλος που κανείς μας δε μπορεί να προβλέψει.

Η πλάκα είναι πως όταν με το καλό βγει το βιβλίο (σε περίπου 700 μέρες), θα μπορούμε να δούμε ποιά θεωρία από αυτές που γράψαμε πλησίασε περισσότερο στην πραγματικότητα!

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

• Απαντήσεις 743
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Οκ VeCo! απόλυτα κατανοητό! α, και ευχαριστώ για τις συμβουλές! αλλα είμαι καινούργια στο foroum, και ομολογώ δεν μπορούσα να καταλάβω τι κάνω λάθος! :) :O

νομίζω πάντως πως το κατάλαβα τώρα...

"Μια αλήθεια που λέγεται με κακή πρόθεση, υπερτερεί απ' όλα τα ψέματα που μπορείς να σκαρφιστείς" Γουίλιαμ Μπλεικ

Οκ VeCo! απόλυτα κατανοητό! α, και ευχαριστώ για τις συμβουλές! αλλα είμαι καινούργια στο foroum, και ομολογώ δεν μπορούσα να καταλάβω τι κάνω λάθος! :) :O

νομίζω πάντως πως το κατάλαβα τώρα...

Η αλήθεια είναι ότι επειδή έγραφα τη θεωρία όπως την σκεφτόμουν, είχε τεράααστιο πρόβλημα σύνταξης. Καλύτερα που την ξαναέγραψα, γιατί όπως την είχα γράψει την πρώτη φορά, ούτε εγώ δεν καταλάβαινα τι εννοούσα... :)

edit: Σήμερα (17/12) στο Χαρδαβέλα είχε για το "Μαγικό Κόσμο του Χάρυ Πότερ"... Άντεξα πέντε λεπτά συζήτησης, με έναν παπά να λέει για το πόσο κακό είναι να διαβάζουν αυτά τα πράγματα τα παιδιά κλπ, κλπ.

Ο Χαρδαβέλας είχε θέμα τα βιβλία το Σάββατο. Το είδατε ? Εγώ είδα μόνο 10 λεπτά εκεί που έλεγε απο που έφτιαξε η Rowling τα ονόματα...

Τελικά ποιο ήταν το πόρισμα για τα βιβλία στο τέλος της εκπομπής ? Είναι καλά ή κακά ? :p:lol:

Ο Χαρδαβέλας είχε θέμα τα βιβλία το Σάββατο. Το είδατε ? Εγώ είδα μόνο 10 λεπτά εκεί που έλεγε απο που έφτιαξε η Rowling τα ονόματα...

Τελικά ποιο ήταν το πόρισμα για τα βιβλία στο τέλος της εκπομπής ? Είναι καλά ή κακά ? :p:lol:

Φυσικά κακά... :)

Ρίξε μια ματιά και στο πιο πάνω post μου.

Ο Βόλντεμορτ, γνωρίζοντας την προφητεία η οποία λέει ότι θα πρέπει ο ένας να σκοτώσει τον άλλο, κάνει τον Χάρυ Πεμπτουσιωτή

Εδώ είναι που διαφωνώ. O Βόλντεμορτ δεν γνωρίζει όλη την προφητεία, όταν επιτίθεται στο Χάρυ. Είναι δεδομένο, τουλάχιστον από αυτά που διαβάσαμε στα 6 βιβλία, ότι αυτό που συνέβη στο Βόλντεμορτ όταν επιτέθηκε στο Χάρυ, ήταν ατύχημα στην προσπάθειά του να τον σκοτώσει.

Η μόνη εκδοχή του να είναι ο Χάρυ Πεμπτουσιωτής, είναι να συνέβη κατά λάθος. Το ότι προσπαθεί να τον σκοτώσει σε 6 βιβλία :) οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είτε αγνοεί ότι ο Χάρυ είναι Πεμπτουσιωτής (μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; ) είτε δεν τον ενδιαφέρει η διάσωση του συγκεκριμένου κομματιού της ψυχής του.

sakis for the masses, θου for the few

Φυσικά κακά...

Ρίξε μια ματιά και στο πιο πάνω post μου.

OK. Λίγο ποιο αναλυτικά αν θέλεις... :p

Εδώ είναι που διαφωνώ. O Βόλντεμορτ δεν γνωρίζει όλη την προφητεία, όταν επιτίθεται στο Χάρυ. Είναι δεδομένο, τουλάχιστον από αυτά που διαβάσαμε στα 6 βιβλία, ότι αυτό που συνέβη στο Βόλντεμορτ όταν επιτέθηκε στο Χάρυ, ήταν ατύχημα στην προσπάθειά του να τον σκοτώσει.Η μόνη εκδοχή του να είναι ο Χάρυ Πεμπτουσιωτής, είναι να συνέβη κατά λάθος. Το ότι προσπαθεί να τον σκοτώσει σε 6 βιβλία οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είτε αγνοεί ότι ο Χάρυ είναι Πεμπτουσιωτής (μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο; ) είτε δεν τον ενδιαφέρει η διάσωση του συγκεκριμένου κομματιού της ψυχής του.

Ξέρει όμως ότι ο Χάρυ (ή ο Νέβιλ) είναι οι μόνοι που μπορούν να τον απειλήσουν και συνεπώς επέλεξε τον Χάρυ ως αντίπαλο και προσπάθησε να τον σκοτώσει. Το βασικό θέμα φυσικά είναι αυτό που λες μετά, κι εγώ δεν έχω ακόμη βρει απάντηση σε αυτό το πρόβλημα του σεναρίου μου...

OK. Λίγο ποιο αναλυτικά αν θέλεις...

Δεν το παρακολούθησα σχεδόν καθόλου, το μόνο που είδα ότι τον παπά που έλεγε για τις "αποκρυφιστικές" τελετές των βιβλίων και τις αναφορές σε αιμομιξία (; ) που έχει στα βιβλία. Εκεί έκλεισα την τιβί.

Ξέρει όμως ότι ο Χάρυ (ή ο Νέβιλ) είναι οι μόνοι που μπορούν να τον απειλήσουν και συνεπώς επέλεξε τον Χάρυ ως αντίπαλο και προσπάθησε να τον σκοτώσει. Το βασικό θέμα φυσικά είναι αυτό που λες μετά, κι εγώ δεν έχω ακόμη βρει απάντηση σε αυτό το πρόβλημα του σεναρίου μου...

Το μόνο που ήξερε ο Voldemort για την προφητεία είναι πως ένα παιδί θα γεννηθεί τέλος Ιουλίου του οποίο οι γονείς τον αψήφησαν και αποτελει για αυτόν απειλή. Αφού ο Βόλντεμορτ έκανε την έρευνα του κατέληξε στον Χάρι και και στον Νέβιλ. Αλλα θεώρησε ότι ο Χάρι είναι πιο επικίνδυνος...

Η προφητεία βασικά δεν είχε να κάνει με το ποιος θα ήταν ο μεγάλος εχθρός του Voldemort αλλα ότι με το να του επιτεθεί(ή του Νέβιλ ή του Χάρι) θα του μετάγγιζε δυνάμεις. Αυτό ο Βολντεμορτ δεν το γνώριζε καθώς δεν κατάφερε να ακούσει το άλλο μισό της προφητείας που αναφέρεται στις δυνάμεις που θα δώσει στο παιδί που θα επιτεθεί. Αρα θα μπορούσε και ο Νέβιλ να είναι ο "εκλεκτός". Επίσης αν θυμάστε απο το 6ο βιβλίο ο Νταμπλντορ είχε πει πως ο Χάρι μπορεί να παραβλέψει τη προφητεία αλλα δεν το κάνει γιατί ο Βοντεμορτ του έχει καταστρέψει τη ζωή του αρα αν δεν εκδικηθεί δεν θα ηρεμήσει ποτέ του.

Αυτό που θέλω να δω πολύ στο 7ο βιβλίο είναι όλη τη παρέα (Χαρι, Ρον, Ερμιόνη, Τζίνι) μέσα στο σπίτι των Ντάρσλι... οι αντιδράσεις τους θα έχουν τρομερό γέλιο. Θα έχουν κλείσει και τα παιδιά τα 17.... θα τη κάνουν κόλαση τη ζωή του Ντάντλι. :lol:

Δεν το παρακολούθησα σχεδόν καθόλου, το μόνο που είδα ότι τον παπά που έλεγε για τις "αποκρυφιστικές" τελετές των βιβλίων και τις αναφορές σε αιμομιξία (; ) που έχει στα βιβλία. Εκεί έκλεισα την τιβί.

Αιμομιξίες ; Σε ποιες αναφέρεται ; :p

Το μόνο που ήξερε ο Voldemort για την προφητεία είναι πως ένα παιδί θα γεννηθεί τέλος Ιουλίου του οποίο οι γονείς τον αψήφησαν και αποτελει για αυτόν απειλή. Αφού ο Βόλντεμορτ έκανε την έρευνα του κατέληξε στον Χάρι και και στον Νέβιλ. Αλλα θεώρησε ότι ο Χάρι είναι πιο επικίνδυνος...

Η προφητεία βασικά δεν είχε να κάνει με το ποιος θα ήταν ο μεγάλος εχθρός του Voldemort αλλα ότι με το να του επιτεθεί(ή του Νέβιλ ή του Χάρι) θα του μετάγγιζε δυνάμεις. Αυτό ο Βολντεμορτ δεν το γνώριζε καθώς δεν κατάφερε να ακούσει το άλλο μισό της προφητείας που αναφέρεται στις δυνάμεις που θα δώσει στο παιδί που θα επιτεθεί. Αρα θα μπορούσε και ο Νέβιλ να είναι ο "εκλεκτός". Επίσης αν θυμάστε απο το 6ο βιβλίο ο Νταμπλντορ είχε πει πως ο Χάρι μπορεί να παραβλέψει τη προφητεία αλλα δεν το κάνει γιατί ο Βοντεμορτ του έχει καταστρέψει τη ζωή του αρα αν δεν εκδικηθεί δεν θα ηρεμήσει ποτέ του.

Οκ, τα γνωρίζουμε αυτά, γι' αυτό και λέει ο Ντάμπλντορ ότι μπορεί να παραβλέψει την προφητεία γιατί ο Χάρυ ξέρει ότι μπορεί να το κάνει, ενώ ο Βόλντεμορτ νομίζει ότι πρέπει να την ακολουθήσει οπωσδήποτε.

Αυτό που θέλω να δω πολύ στο 7ο βιβλίο είναι όλη τη παρέα (Χαρι, Ρον, Ερμιόνη, Τζίνι) μέσα στο σπίτι των Ντάρσλι... οι αντιδράσεις τους θα έχουν τρομερό γέλιο. Θα έχουν κλείσει και τα παιδιά τα 17.... θα τη κάνουν κόλαση τη ζωή του Ντάντλι. :lol:

Η Τζίνι νομίζω είναι 16, ή κάνω λάθος; Όχι πως έχει σημασία, ούτως ή άλλως θα είναι ενδιαφέρον...

Αιμομιξίες ; Σε ποιες αναφέρεται ; :p

Έλα ντε... Κι εγώ αναρωτιόμουν.

Εγώ προσωπικα βρηκα φρικτο και απαισιο το 6ο βιβλιο και παρ' ολλ' αυτα δεν το αφησα στιγμη απο τα χερια μου μεχρι να το τελειωσω, και αν και πιστευω οτι απο το 5ο βιβλιο και μετα εχουν αρχισει να πηγαινουν απο το κακο στο χειροτερο ειμαι σιγουρος οτι θα διαβασω και το 7ο και οσα αλλα βγουν μετα απο αυτο... Μονο και μονο επειδη τα ξεκινησα και θελω να μαθω πως τελειωνουν! :wacko:

Εγώ προσωπικα βρηκα φρικτο και απαισιο το 6ο βιβλιο και παρ' ολλ' αυτα δεν το αφησα στιγμη απο τα χερια μου μεχρι να το τελειωσω, και αν και πιστευω οτι απο το 5ο βιβλιο και μετα εχουν αρχισει να πηγαινουν απο το κακο στο χειροτερο ειμαι σιγουρος οτι θα διαβασω και το 7ο και οσα αλλα βγουν μετα απο αυτο... Μονο και μονο επειδη τα ξεκινησα και θελω να μαθω πως τελειωνουν! :wacko:

Με ποια έννοια "φρικτό και απαίσιο" ? Κακογραμμένο δηλαδή ? Σε έκανε να το βαρεθείς στα μισά? Η εννοείς πως το στόρυ ήταν φρικτό ?... (γιατί ήταν πραγματικά θλιβερό το στόρυ και σκοτεινό)

Αν μου έλεγαν να ξεχωρίσω το καλύτερο βιβλίο της σειράς ως τώρα θα έλεγα το 4ο. Ηταν καλογραμμένο και με υπέροχη ανατροπή στο τέλος !

Εγώ προσωπικα βρηκα φρικτο και απαισιο το 6ο βιβλιο και παρ' ολλ' αυτα δεν το αφησα στιγμη απο τα χερια μου μεχρι να το τελειωσω, και αν και πιστευω οτι απο το 5ο βιβλιο και μετα εχουν αρχισει να πηγαινουν απο το κακο στο χειροτερο ειμαι σιγουρος οτι θα διαβασω και το 7ο και οσα αλλα βγουν μετα απο αυτο... Μονο και μονο επειδη τα ξεκινησα και θελω να μαθω πως τελειωνουν!

Δεν διαφωνώ απόλυτα. Πράγματι το πέμπτο και το έκτο δεν ήταν τόσο καλά όσο τα άλλα δύο, αλλά σίγουρα φρικτά και απαίσια δεν ήταν (αν αναφέρεσαι φυσικά στο γράψιμο). Σίγουρα ήταν κατώτερα των προσδοκιών, το πέμπτο ήταν εξαιρετικά βαρετό, αλλά ειδικά το έκτο ήταν αρκετά καλό, σχεδόν στο ύφος των προηγουμένων.

Αν μου έλεγαν να ξεχωρίσω το καλύτερο βιβλίο της σειράς ως τώρα θα έλεγα το 4ο. Ηταν καλογραμμένο και με υπέροχη ανατροπή στο τέλος !

Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω το 4 ήταν ένα πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο. Θέλω να πιστεύω πως θα το ξεπεράσει το έβδομο.

• 2 weeks later...

Για το 7ο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ.

Με ανάμεικτα συναισθήματα έξαψης και δέους, η Τζόαν Κ. Ρόουλινγκ ανακοίνωσε πως ετοιμάζει το έβδομο και τελευταίο βιβλίο της σειράς Χάρι Πότερ.

«Έχω ολοκληρώσει το στάδιο προετοιμασίας μου τις προηγούμενες εβδομάδες και είμαι έτοιμη να ξεκινήσω τη συγγραφή τον Ιανουάριο» δηλώνει η διάσημη συγγραφέας στην ιστοσελίδα της και παραδέχεται: «Δεν μπορώ να φανταστώ τη ζωή μου χωρίς τον Χάρι». Επίσης στο ηλεκτρονικό της ημερολόγιο δηλώνει ότι: «Κάποιες φορές ακόμα και σε αυτό το στάδιο ξεπροβάλλουν προβλήματα. Πάντως και στα έξι βιβλία είχα δυσκολίες. Με το ένατο κεφάλαιο του βιβλίου ο “Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς”, λίγο έλειψε να τα παρατήσω». Το έβδομο αυτό βιβλίο της σειράς θα είναι έτοιμο σε δύο περίπου χρόνια.

Το έβδομο αυτό βιβλίο της σειράς θα είναι έτοιμο σε δύο περίπου χρόνια.

Αν είναι έτοιμο σε δύο χρόνια, σημαίνει ότι μέχρι να κυκλοφορήσει και να μεταφραστεί από τον Ψυχογιό, μάλλον θα το περιμένουμε το Σάββατο, 7 Νοεμβρίου του 2009...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ.... ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΡΑΣ. ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΑ:ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!!!!!!ΟΠΟΥΕ ΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ!
!!!!Οι χωρισμενοι δεν γιορταζουνε ποτε!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΑ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΡΑΨΕΙ.... ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΜΕΤΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΑΓΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΡΑΣ. ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΟΛΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΝ. ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΑΥΤΑ:ΟΤΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΤΑΝΑ, ΟΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΕΓΩ ΞΕΡΩ ΠΩΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΧΑΡΑΣ ΣΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ!!!!!!ΟΠΟΥΕ ΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΜΕ!

Απλώς μερικοί με το να τα κατακρίνουν (λέγε με Χαρδαβέλλα...) καταφέρνουν να δημιουργήσουν ντόρο και να έχουν περισσότερη τηλεθέαση.

Πάντως συμφωνώ απολύτως μαζί σου σε όλα αυτά που λες:)... αν και 8α προτιμούσα να μην έγραφες με κεφαλαία :p

off topic: επόμενο βιβλίο που περιμένω να πιάσει ο Χαρδαβέλλας και να βάλει 500 παπάδες για να το συζητάνε-κρίνουν είναι ο κώδικας Da Vinci... εκεί είναι που θα ξεχάσουν την "οργή" τους για το Harry Potter...

Εμεις τα λεμε αλλα κανεις δεν τα ακουει...Εχω ακουσει του κοσμου τις χαζομαρες για αυτο το βιβλιο και δεν μπορω να καταλαβω το γιατι.... Οσο για τον κωδικα Da Vinci μην νομιζεις... ο συγκεκριμενος κυριος εχει ασχοληθει και εχει ασχοληθει αρκετα..... οχι που θα το αφηνε να του ξεφυγει!! Ολα στο ονομα της τηλεθεασης!!!!

Ας πουμε οτι δεν μιλανε για τον σατανα η για αποκρυφα πραγματα.

Τη λετε ομως για τον τροπο που τα βιβλια χρησιμ. τον θανατο?

Symbian OS - the mobile operating system

Επισκεφτήτε και γίνετε μέλος στο club μου εδώ

Παραδειγμα το φαντασμα του μικρου κοριτσιου που ειναι καταδικασμενο να ζει αιωνια μεσα στις τουαλέτες, ο ευγενης με το μισοκομμενο κεφαλι, οι φρικτες φυλακές του Αζγκαμπαν με τους τερατωδεις φυλακες.

Πως αντιδρα σε ολα αυτα ενα μικρο παιδι?

Ο κοσμος του Harry παρα ειναι σκοτεινος για ενα παιδι χωρις ελπιδα και χαρα

Symbian OS - the mobile operating system

Επισκεφτήτε και γίνετε μέλος στο club μου εδώ

Εχετε παθει ολοι μια ψυχωση με αυτη την ταινια και λετε ολοι οτι δινει αρνητικα μηνυματα..και γω λεω αυτό: δινει τοσα αρνητικα μηνυματα οσο και οι αλλες ταινιες τρομου που εχουν βγει!!!! δεν εχω ακουσει να λετε τιποτα για αυτες παρα μονο να κατηγορητε τις ταινιες του χαρι ποτερ.Εχουν βγει και χειροτερα!!!

δινει τοσα αρνητικα μηνυματα οσο και οι αλλες ταινιες τρομου που εχουν βγει!!!! δεν εχω ακουσει να λετε τιποτα για αυτες παρα μονο να κατηγορητε τις ταινιες του χαρι ποτερ.Εχουν βγει και χειροτερα!!!

Το επιχείρημα αυτό δε στέκει και τόσο γιατί εύκολα κάποιος θα πει ότι οι υπόλοιπες ταινίες τρόμου δεν απευθύνονται σε μικρά παιδιά - και θά'χει και δίκαιο μάλλον.

Προσωπικά, βέβαια, δε θεωρώ ότι τα παιδιά βλέπουν με τόσο τρόμο (παρά με χιούμορ) τα φαντάσματα που ανέφερε ο phadomas. Όσο για τους φύλακες του Αζκαμπάν, απλά κάνουν τις καρδούλες τους να χτυπούν πιο γρήγορα και να προσθέτουν περισσότερο σασπένς. Νομίζω ότι ο (ευχάριστος) μαγικός κόσμος είναι αυτός που επικρατεί στο τέλος. Εξάλλου, αν είναι να γίνει λογοκρισία στις μαυροντυμένες φιγούρες του κόσμου του Χάρυ Πότερ, τότε πρέπει να προηγηθεί λογοκρισία και σε όλες εκείνες τις "παιδικές" ταινίες γεμάτες με σκηνές βίας τις οποίες σερβίρουν στα παιδιά μας καθημερινά..

Η αλήθεια όμως είναι ότι τα τελευταία βιβλία/ταινίες, απευθύνονται σε μεγαλύτερης ηλικίας κοινό από αυτά των πρώτων τριών βιβλίων/ταινιών...

πιο πολύ απόλα μου άρεσε το έκτο, και πιστεύω πωσ γενικά στα αγγλικά είναι πολύ καλύτερα απότι στα ελληνικά..από την μετάφραση χάνονται πολλά, γιαυτό όσοι δεν το κάνατε δοκιμάστε να τα διαβάσετε στα αγγλικά...

και αν δεν είναι κατάλληλα για μικρά παιδιά...δεν πέιράζει..υπάρχουμε εμείς τα μεγάλα παιδιά να γεμίζουμε τισ αίθουσες και να διαβάζουμε τα βιβλία..

8/11 colonial ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Ιατρικής :yahoo: