Jump to content

Google Pixel 9

chris1974
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

10 ώρες πριν, kyramas said:

Καλώς σας βρήκα συνάδελφοι !

Μόλις απέκτησα ένα Pixel 9 και έχω φρικάρει αφού είναι κολλημένο στο 4G (Cosmote)

Ερχομαι από Samsung s21fe το οποίο είχε 5G μια χαρά.

Έκανα το κόλπο με την κάρτα στο παλιο και το sms αλλά έτσι κι αλλιώς είχε το παλιό.

Τίποτα.  Έχω κάνει όλα τα updates.

Καμμιά ιδέα ?

Thanks

Περίεργο.....και εγώ με κοσμοτέ είμαι και σχεδόν παντού εντός Αττικής ''βλέπω'' 5g σήμα, μήπως παίζει κάτι με την sim ?

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τελικά σήμερα το πρωί το βρήκα στο 5g...

Ίσως ήθελε τον χρόνο του,😃

Εσείς τι region έχετε βάλει ? Παίζει κανένα ρόλο ? Η Ελλαδίτσα μας που είναι; 🙁

On 17/1/2026 at 11:02 ΜΜ, kyramas said:

Εσείς τι region έχετε βάλει ? Παίζει κανένα ρόλο ? Η Ελλαδίτσα μας που είναι; 🙁

Καλορίζικο!

Λες στις ρυθμίσεις, σύστημα, γλώσσα και περιοχή; Και μένα Ελλάδα λέει. 

Επίσης, προχθές ταξίδεψα αυθημερόν Αθήνα. Το widget του καιρού ξεμπλόκαρε, που από την πρώτη μέρα έλεγε ότι είμαι στην Ελλάδα. Τώρα βγάζει ότι είμαι στη Θεσσαλονίκη κανονικά. Έχω ξαναφύγει από Θεσσαλονίκη τον ένα χρόνο που το έχω αλλά μάλλον ήθελε πρωτευουσιάνικες κεραίες για να στρώσει, τι να πω🤣

Edited by il_tifosi

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι καινούριο θα έχουν!!

Αργότερα: άραγε ποια χρήσιμα χαρακτηριστικά θα κόψουν... 

Σήμερα: πςςςς νέο όνομα και νέα απόχρωση!

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE > Pixel 9

--GPad 8.3 > Galaxy Tab S6

Δεν έχει Ελλάδα στις χώρες ! Μάλλον στραβώθηκα και δεν βλέπω ! 🤨

Screenshot_20260122-142330.png

14 minutes ago, kyramas said:

Δεν έχει Ελλάδα στις χώρες ! Μάλλον στραβώθηκα και δεν βλέπω ! 🤨

Screenshot_20260122-142330.png

Λογικά το έχει στα ελληνικά Ελλάδα.

Δεν είχα πατήσει ποτέ να ανοίξει η επιλογή. Τώρα που το έκανα, μόνο Ελλάδα και Κύπρο μου βγάζει. Μήπως έχει να κάνει με τη γλώσσα συστήματος; 

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι καινούριο θα έχουν!!

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE > Pixel 9

Έκανε μεγάλο update, 805ΜΒ, αλλά δεν έλεγε λεπτομέρειες πέρα από ασφάλεια και σταθερότητα.

• 2 weeks later...

Αν και με 4 μήνες καθυστέρηση, καλώς σας βρήκα!

Έρχομαι από S22 Plus το οποίο πέθανε και πιο πριν είχα Pixel 6, 7 & 7a. 

Ο λόγος που τα αναφέρω είναι κυρίως γιατί μου κάνει εντύπωση που η Google, ακόμα και στο Android 16, δεν έχει στρώσει πλήρως το launcher της και βλέπω ακόμα τα bugs που είχα στα παλιά τηλ και σε παλαιότερες εκδόσεις του Android. Πχ πάω να κλείσω τις ανοικτές καρτέλες (εφαρμογές) και κάποιες φορές κρατάει μία συγκεκριμένη εφαρμογή μπροστά κολλημένη (ενώ έχει κλείσει) και δείχνει τις άλλες να κλείνουν από πίσω (θα τα ανεβάσω σε βίντεο για να το έχετε οπτικά καλύτερα).

Επίσης, κάποιες φορές ενώ κάνει το animation για να μου δείξει τις ανοικτές εφαρμογές, δεν το ανοίγει ποτέ. Πρέπει να κλειδώσω και να ξαναανοίξω την αρχική για να τις εμφανίσει.

Τέλος, αυτό που δεν κάνει ποτέ παρ'όλο που το έχω ενεργό day one, είναι να σταματάει τη φόρτιση στο 80%. Βρήκα από ένα φίλο έναν φορτιστή Pixel (όχι τον τελευταίο, μοντέλο GPVR9) και ούτε με αυτόν δεν σταματάει. Ο δικός μου φορτιστής είναι ένας Samsung Trio ενώ σε ταξίδια το φορτίζω και με ένα 20W Baseus powerbank. Από τις 200 φορές που το έχω φορτίσει απ'όταν το πήρα, ειλικρινά έχω δει μάξ 3 φορές να σταματάει στο 80%. 

Αν ξέρει κάποιος κάτι, ας γράψει. 

Screenshot_20251123-115115.png

Edited by ParafronGR

9 ώρες πριν, ParafronGR said:

Αν και με 4 μήνες καθυστέρηση, καλώς σας βρήκα!

Έρχομαι από S22 Plus το οποίο πέθανε και πιο πριν είχα Pixel 6, 7 & 7a. 

Ο λόγος που τα αναφέρω είναι κυρίως γιατί μου κάνει εντύπωση που η Google, ακόμα και στο Android 16, δεν έχει στρώσει πλήρως το launcher της και βλέπω ακόμα τα bugs που είχα στα παλιά τηλ και σε παλαιότερες εκδόσεις του Android. Πχ πάω να κλείσω τις ανοικτές καρτέλες (εφαρμογές) και κάποιες φορές κρατάει μία συγκεκριμένη εφαρμογή μπροστά κολλημένη (ενώ έχει κλείσει) και δείχνει τις άλλες να κλείνουν από πίσω (θα τα ανεβάσω σε βίντεο για να το έχετε οπτικά καλύτερα).

Επίσης, κάποιες φορές ενώ κάνει το animation για να μου δείξει τις ανοικτές εφαρμογές, δεν το ανοίγει ποτέ. Πρέπει να κλειδώσω και να ξαναανοίξω την αρχική για να τις εμφανίσει.

Τέλος, αυτό που δεν κάνει ποτέ παρ'όλο που το έχω ενεργό day one, είναι να σταματάει τη φόρτιση στο 80%. Βρήκα από ένα φίλο έναν φορτιστή Pixel (όχι τον τελευταίο, μοντέλο GPVR9) και ούτε με αυτόν δεν σταματάει. Ο δικός μου φορτιστής είναι ένας Samsung Trio ενώ σε ταξίδια το φορτίζω και με ένα 20W Baseus powerbank. Από τις 200 φορές που το έχω φορτίσει απ'όταν το πήρα, ειλικρινά έχω δει μάξ 3 φορές να σταματάει στο 80%. 

Screenshot_20251123-115115.png

Καλημέρα! Με original Google φορτιστή δεν εχω κάποιο θέμα σε p8p(δεν νομιζω να είναι θέμα μοντέλου) αλλα αυτο που εχω παρατηρήσει στο τελευταίο update μια κάνει προσαρμοστική φόρτιση μεχρι το πρωι και μια όχι.Αυτο με το 80% δεν ξερω αν όντως υπάρχει κάποια βελτίωση στο θέμα μπαταρίας σε βάθος χρόνου.Οποτς πιστεύω ειναι θέμα λογισμικού! 

Xiaomi Mi8 Global 6/128 Xiaomi.eu Dev Rom

Για την φόρτιση , κάντε αλλαγή την επιλογή από το 80% στο full και πάλι στο 80% και θα στρώσει. Τραβάει ένα κόλλημα κάθε φορά που κάνουν update τα google play services.

Σε ό,τι αφορά τα recents και τις εφαρμογές, δεν το έχω ακούσει ποτέ. Δώσε ένα βίντεο...κατά πάσα πιθανότητα, κάποια εφαρμογή σου κάνει την ζημιά.

On 1/2/2026 at 1:15 ΠΜ, ParafronGR said:

Όταν έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή για φόρτιση μέχρι το 80%, μια στο τόσο θα φορτίζει μέχρι το 100% για να καλιμπράρει και να δείχνει σωστά το ποσοστό. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν φτάσει στο 100% πρέπει να το αφήσεις συνδεδεμένο στον φορτιστή μέχρι να εμφανιστεί ένα εικονίδιο σαν ασπίδα δίπλα στο εικονίδιο της μπαταρίας.

Τότε μόνο θα θεωρήσει το κινητό ότι ολοκληρώθηκε το καλιμπράρισμα και μετά θα σταματάει πάλι στο 80% τη φόρτιση.

18 ώρες πριν, Vigor said:

Όταν έχεις ενεργοποιημένη την επιλογή για φόρτιση μέχρι το 80%, μια στο τόσο θα φορτίζει μέχρι το 100% για να καλιμπράρει και να δείχνει σωστά το ποσοστό. Σε αυτήν την περίπτωση, όταν φτάσει στο 100% πρέπει να το αφήσεις συνδεδεμένο στον φορτιστή μέχρι να εμφανιστεί ένα εικονίδιο σαν ασπίδα δίπλα στο εικονίδιο της μπαταρίας.

Τότε μόνο θα θεωρήσει το κινητό ότι ολοκληρώθηκε το καλιμπράρισμα και μετά θα σταματάει πάλι στο 80% τη φόρτιση.

το είχα παρατηρήσει αυτό με το 100% και στα προηγούμενα Pixel, το συγκεκριμένο όμως μου φορτίζει κάθε φορά στο 100% αν το αφήσω. Το έχω φορτίσει τουλάχιστον 3 φορές από το τελευταίο post μου, και τις 3 φορές το έβγαλα στο 85+% . 

Το έχω από το Σεπτέμβρη και το έχω δει να σταματάει να φορτίζει στο 80 μόνο 2-3 φορές και χωρίς συγκεκριμένο pattern, δλδ δεν είναι ότι χρησιμοποίησα διαφορετικό καλώδιο ή φορτιστή. πχ το απόγευμα το άφησα να φορτίσει στο powerbank, το έβγαλα στο 90% απλά επειδή το τσέκαρα. με το ίδιο powerbank πριν ένα μήνα, σταμάτησε στο 80% από μόνο του - από τότε, δεν το έχει ξανακάνει.

Για το glitch με το launcher, έχω βίντεο εδώ 

https://we.tl/t-NVZKTOGr29

όπως βλέπετε, όταν το κάνω προς τα πάνω, κάνει το animation σα να μην θέλει να ανοίξει τις καρτέλες ή σα να μην έχει καρτέλες στο background, αλλά αν ανοίξω μια εφαρμογή και τότε κάνω swipe up, τα εμφανίζει όλα κανονικά. το glitch εμφανίζεται όταν πάω από την αρχική οθόνη να δω τις καρτέλες. Δεν είναι σύνηθες, αλλά ούτε και σπάνιο - σε ταξίδια πχ που το κινητό είναι η προέκταση του χεριού μου για ώρες, μπορεί να μου συμβεί και 2-3 φορές μέσα στη μέρα (το βίντεο είναι από το τελευταίο ταξίδι που μου συνέβαινε σχεδόν καθημερινά).

EDIT: Απίστευτο, αλλά κατάφερα και έκανα screen record και το 2ο bug που συναντάω και είχα γράψει παραπάνω. Αυτή τη φορά έμεινε για περισσότερη ώρα. 

https://we.tl/t-QueJeRFP47

Αυτό που γίνεται είναι ότι πάω να κλείσω μια εφαρμογή (σ'αυτή την περίπτωση το Twitch), μου κάνει το animation ότι η εφαρμογή πάει προς τα πάνω και κλείνει αλλά δεν φεύγει κατευθείαν και κάνει overlay με τις υπόλοιπες εφαρμογές σα να μην υπάρχει. Αυτό είναι τελείως random και δεν έχει να κάνει με θέμα κάποιας εφαρμογής, το κάνει πάντα με την τελευταία ανοικτή εφαρμογή πριν το κλείδωμα - τώρα ήταν το Twitch, την προηγούμενη φορά ήταν το Instagram.

Ή θα ήμουν τέλειος για beta testing ή είμαι τόσο γκαντέμης

Edited by ParafronGR

6 ώρες πριν, ParafronGR said:

το είχα παρατηρήσει αυτό με το 100% και στα προηγούμενα Pixel, το συγκεκριμένο όμως μου φορτίζει κάθε φορά στο 100% αν το αφήσω. Το έχω φορτίσει τουλάχιστον 3 φορές από το τελευταίο post μου, και τις 3 φορές το έβγαλα στο 85+% . 

Το έχω από το Σεπτέμβρη και το έχω δει να σταματάει να φορτίζει στο 80 μόνο 2-3 φορές και χωρίς συγκεκριμένο pattern, δλδ δεν είναι ότι χρησιμοποίησα διαφορετικό καλώδιο ή φορτιστή. πχ το απόγευμα το άφησα να φορτίσει στο powerbank, το έβγαλα στο 90% απλά επειδή το τσέκαρα. με το ίδιο powerbank πριν ένα μήνα, σταμάτησε στο 80% από μόνο του - από τότε, δεν το έχει ξανακάνει.

Ίσως να μην το έγραψα κατανοητά.

Για να σταματήσει να σου φορτίζει πάνω από το 80%, πρέπει να το αφήσεις να φτάσει στο 100% και μετά να το αφήσεις επιπλέον ώρα στον φορτιστή μέχρι να δεις το εικονίδιο της ασπίδας δίπλα στην μπαταρία. Αν δεν το κάνεις, δεν πρόκειται να σταματήσει στο 80% τη φόρτιση.

Update Φεβρουαρίου, λίγα πράγματα..... Μόνο security path

https://support.google.com/pixelphone/thread/406938450/google-pixel-update-february-2026?hl=el

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• 3 weeks later...

Έχει δοκιμασει κανείς το Airdrop που λέγεται ότι ενεργοποίηθηκε στα 9άρια ?

On 23/2/2026 at 9:09 ΜΜ, kyramas said:

Έχει δοκιμασει κανείς το Airdrop που λέγεται ότι ενεργοποίηθηκε στα 9άρια ?

Εγώ σε pixel 9 pro xl χτες δοκίμασα να στείλω σε iphone με ios 26 και σε κατάφερε καν να το βρει. Εγώ ξέρω ότι το έχουν τα 10αρια. Στα 9αρια δεν έχω διαβάσει να το έχουν δώσει.

20 ώρες πριν, kyramas said:

Η λειτουργία θα κυκλοφορήσει σταδιακά τις επόμενες εβδομάδες.

Έτσι λέει το άρθρο. Προφανώς δεν έχουμε πάρει την αναβάθμιση αυτή. Ούτε εγώ στο 9 pro xl ούτε συ.

Δύο αλλαγές που παρατήρησα στο update Μαρτίου είναι ότι έβαλαν επιλογή έντασης στο φακό και πρόσθεσαν ενδιαφέροντα animations οταν το βάζεις για φόρτιση. 

2 ώρες πριν, il_tifosi said:

Δύο αλλαγές που παρατήρησα στο update Μαρτίου είναι ότι έβαλαν επιλογή έντασης στο φακό και πρόσθεσαν ενδιαφέροντα animations οταν το βάζεις για φόρτιση. 

Το μπλε φωτάκι που ανάβει όταν μια εφαρμογή έχει πρόσβαση στην τοποθεσία δεν στο βγάζει;