Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

εγώ σήμερα παιδιά έστειλα τις applications μου μαζί με τους βαθμούς μου και την υποτροφία που είχα πάρει κατά την διάρκεια σπουδών μου(μεταφρασμένα και γνήσια) στο bath, aston και manchester για τα τμήματα που με ενδιαφέρουν. Οι συστατικές και το ielts τους έγραψα θα ακολουθήσουν καθώς τον απρίλιο θα το δώσω και από σήμερα οι καθήγητές μου θα αρχίσουν να μου στέλνουν πίσω τις συστατικές. ο τελικός μου βαθμός είναι 7,8, απόφοιτος οικονομικού (ΑΕΙ) και οι συστατικές μου λόγω της γνωριμίας μου με τους καθηγητές πρόκειτε να είναι πολύ καλές γιατί τους έχω γράψει και καλούς βαθμούς.δυστυχώς το πρόβλημά μου είναι ότι το ielts πιστέυω θα το πάρω με κανένα 6,5(το αστον τοσο θέλει και ένα τμήμα στο manchester, ενώ το bath θέλει 7).ακόμα τους έχω γράψει ότι τα χρήματα θα τα πάρουν όλα με την μία και όχι τμηματικά.πιστεύετε με αυτές τις προδιαγραφές θα με πάρουν?

Το σιγουρο ειναι οτι θα εχεις conditional offers ;)

IPHONE 4 The Ultimate

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Απο αυτα που λες το καλυτερο θεωτειται το Southampton!

Απο κει και περα και το Bristol ειναι παρα πολυ καλο οπως και το Sheffield ειδικα για αυτοματισμο κλπ

Δεν ξερω τι θα κανει το Nottingham στο καινουριο RAE αλλα στο παλιο του 2001 ειχε 4 οποτε αστο..

Αμα θελεις να κανεις συστηματα δες και το loughborough!

Το Leeds πως σου φαινεται?Επειδη δεν το ανεφερες καθολου. Δεν ειναι καλο, τα αλλα ειναι καλυτερα η apla ετυχε? τα embedded γενικα ειναι κατι που αξιζει για μεταπτυχιακο?

Το Leeds πως σου φαινεται?Επειδη δεν το ανεφερες καθολου. Δεν ειναι καλο, τα αλλα ειναι καλυτερα η apla ετυχε? τα embedded γενικα ειναι κατι που αξιζει για μεταπτυχιακο?

Το Leeds ειναι πολυ καλο πανεπιστημιο και πολυ καλο σαν πολη!!

Αμα σου αρεσει το μαστερ που προσφερει τοτε μην το σκεφτεσαι!

Στο RAE ειχε παρει 5*, οτι καλυτερο δηλαδη..

Δεν το ανεφερα αφενος γιατι το ξεχασα(:p) και αφετερου γιατι δεν θεωρειται ΤΟΣΟ καλο οσο τα υπολοιπα που ανεφερες!!

Για τα συστηματα σε μεταπτυχιακο επιπεδο δεν εχω γνωμη.. Αμα σου αρεσει το κανεις.. (παντος ειναι δυσκολο course γιατι στο μεταπτυχιακο κανεις advanced systems)

Το Leeds ειναι πολυ καλο πανεπιστημιο και πολυ καλο σαν πολη!!

Αμα σου αρεσει το μαστερ που προσφερει τοτε μην το σκεφτεσαι!

Στο RAE ειχε παρει 5*, οτι καλυτερο δηλαδη..

Δεν το ανεφερα αφενος γιατι το ξεχασα(:p) και αφετερου γιατι δεν θεωρειται ΤΟΣΟ καλο οσο τα υπολοιπα που ανεφερες!!

Για τα συστηματα σε μεταπτυχιακο επιπεδο δεν εχω γνωμη.. Αμα σου αρεσει το κανεις.. (παντος ειναι δυσκολο course γιατι στο μεταπτυχιακο κανεις advanced systems)

Δεν εχω προβλημα για δυσκολια αλλωστε τιποτα δεν θα ειναι ευκολο. Ευχαριστω για τις πληροφοριες!

Φιλε thalassolykas, μπορεις να βρεις πληροφοριες για το πανεπιστημιου του Leeds σε γενικους και ειδικους συγκριτικους πινακες των εφημεριδων timesonline.co.uk και guardian.co.uk.

Οι πινακες αυτοι βασιζονται σε ετησιες στατιστικες ερευνες, σε αντιθεση με τα RAE που βγαινουν καθε τετραετια και αναμενονται τα φετινα RAE. Θα σε συμβουλευα να βασισεις τις προτιμησεις σου στους ετησιους πινακες των συγκεκριμενων σιτε παρα στα RAE (2004).

Το πανεπιστημιο του Leeds ειναι στα κεντρο της πολης, πραγμα που σημαινει οτι δεν θα δυσκολευτεις με τις συγκοινωνιες και τα facilities.

Σαν πολη το Leeds ειναι το 2ο μεγαλυτερο αναπτυγμενο οικονομικο κεντρο της Aγγλιας (τα πρωτεια φυσικα τα κατεχει το Λονδινο). Eιναι πλεον μια απο τις μεγαλουπολεις της Αγγλια, παρολο που βρισκεται στο "εξοχη" του Υorkshire. Ειναι αρκετα "εμπορικη" πολη με τεραστεια οικοδομηματα και υποδομες (ψυχαγωγικα κεντρα, εμπορικα κεντρα, κινηματογραφοι κτλ). Δυστυχως δεν εχει κρατησει το ιστορικο προφιλ οπως η γειτονικη πολη του Υορκ. Υπαρχει μεγαλη κοινωνητα ελληνων προπτυχιακων και μεταπτυχιακων φοιτητων.

Οσο σπουδαζα στο Υορκ, ειχα παει αρκετα σαββατοκυριακα στο Leeds. Δυο πολεις τοσο κοντα (20 λεπτα με το τραινο,συχνα δρομολογια σχεδον καθε 15 λεπτα) αλλα ΤΟΣΟ διαφορετικες. Το Υορκ ειναι εντελως αγγλικη παραδοσιακη πολη (+τουριστικη), με τα γραφικα στενα στο κεντρο, ενω το Leeds ενα αναπτυσσομενο χρηματοοικονομικο κεντρο με συγχρονα κτιρια και υποδομες στη Βορεια Αγγλια.

IPHONE 4 The Ultimate

Παιδιά έχετε να προτέινετε κάποια τράπεζα για να ανοίξω λογαριασμό στην Αγγλια; Η HSBC μου έχουν πει οτι είναι λίγο απάτη.. Βασικά απο την τράπεζα θα κάνω τα κλασσικά.. δλδ.. Αναλήψεις/καταθέσεις απο Αγγλια.. και μιά στο τόσο θα μου βάζουν οι γονείς μου λεφτά απο την Ελλάδα. Τέλος να υπάρχει δυνατότητα να έχω προπληρωμένη ή χρεωστική κάρτα! (όχι πιστωτική!). Έχετε κάποια τράπεζα να προτείνετε;

Ευχαριστώ!!!!

un3al proswpika exw xrewstiki stin NatWest...ola ok...alla pisteuw oti gia saving accounts oles oi trapezes panw katw ta idia prosferoun..
IPHONE 4 The Ultimate

Φιλε thalassolykas, μπορεις να βρεις πληροφοριες για το πανεπιστημιου του Leeds σε γενικους και ειδικους συγκριτικους πινακες των εφημεριδων timesonline.co.uk και guardian.co.uk.

Οι πινακες αυτοι βασιζονται σε ετησιες στατιστικες ερευνες, σε αντιθεση με τα RAE που βγαινουν καθε τετραετια και αναμενονται τα φετινα RAE. Θα σε συμβουλευα να βασισεις τις προτιμησεις σου στους ετησιους πινακες των συγκεκριμενων σιτε παρα στα RAE (2004).

Δικηο εχεις, αλλωστε τα RAE αφορουν στην ερευνα. Βεβαια τα δικα μας ξεφτερια στην Ελλαδα για να αναγνωρισουν πτυχιο μηχανικου για εγγραφεντες απο το 2007, απαιτουν βαθμολογια του τμηματος απο τα RAE απο 4 και πανω, συνεπως ειναι κατι το οποιο χρειαζεται να προσεχτει απο τους υποψηφιους φοιτητες. Επισης εχω την εντυπωση οτι η τελευταια RAE εγινε το 2001 και οχι το 2004.

[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Δικηο εχεις, αλλωστε τα RAE αφορουν στην ερευνα. Βεβαια τα δικα μας ξεφτερια στην Ελλαδα για να αναγνωρισουν πτυχιο μηχανικου για εγγραφεντες απο το 2007, απαιτουν βαθμολογια του τμηματος απο RAE απο 4 και πανω, συνεπως ειναι κατι το οποιο χρειαζεται να προσεχθει. Επισης εχω την εντυπωση οτι η τελευταια RAE εγινε το 2001 και οχι το 2004.

Den eimai 100% sigouros gia to poso palio einai to teleutaio RAE, alla i kainouria RAE anamenetai fetos....

IPHONE 4 The Ultimate

Καλησπέρα παιδιά.Γνωριζει κάποιος/α το πανεπιστήμιο Cranfield σε τι σειρά κατατάσσεται σε σχέση με τα άλλα?Δεν υπάρχει ούτε στην guardian ούτε στην timesonline.Για ποιο λόγο?Επίσης στη βαθμολογία του IELTS είτε σε κάθε τμήμα(π.χ. listening) είτε ολικά γίνεται στρογγυλοποιήση?Τι εννοώ:Αν για παράδειγμα έχω 6.75(άρα 30/40 σωστά) στο listening θα παραμεινει όπως είναι ή θα γίνει 7?Οπότε και το τελικό θα είναι 6.5 ή 7.0 ή 7.5 κ.ο.κ. ή μπορεί να ειναι και 6.8?

oi vathmoi sto ielts einai mono 6 6.5 7. 7.5 8 8.5 ktl ktl..

To Cranfield ασχολειται ΜΟΝΟ με ερευνα.... Προσωπικα δεν θα στο προτεινα για 2 λογους, 1ον δεν ειναι σε καμια καταταξη πανεπιστημιων οποτε λιγο δυσκολο να βρεις μετρο συγκρισης για το συγκεκριμενο, και 2ον τα entry requirements ειναι ΠΟΛΥ ΧΑΛΑΡΑ...υποπτο για ερευνητικο κεντρο....

IPHONE 4 The Ultimate

Αν υποθέσουμε ότι το upper second class honours degree μεταφράζεται σε 7.5 για τα ελληνικά δεδομένα θέλεις να πεις ότι παραβλέπεται και σε παίρνουν με λιγότερο?Άσχετο αλλά μια προυπηρεσία σε αντίστοιχια με το Msc που θέλει κάποιος μπόρει να σε "σπρώξει" αν δεν πληρείς το 2:1 για παράδειγμα που μπορεί να ζητάνε?

το upper second honours degree για πολλα πανεπιστημια ειναι 7 για αλλα 7.5 και για αλλα 8. (δεν υπαρχει "επισημη" μεταφραση, γιαυτο και καποια πανεπιστημια στα entry requirements εχουν αντιστοιχιες για αλογλωσσα εκπαιδευτικα συστηματα)

Στο ερωτημα σου για το αν παραβλεπεται η οχι,...ειναι καθαρα θεμα αναγκων του πανεπιστημιου. Αν το πανεπιστημιο εχει ζητηση και υπαρχουν καλες αιτησεις, δεν θα ειναι ελαστικοι μαζι σου.. Αν το πανεπιστημιο εχει ελλειψη φοιτητων (πχ θελουν να συμπληρωσουν 10 θεσεις στις 60 για να "τρεξει" το προγραμμα σπουδων) θα ειναι αρκετα ελαστικοι μαζι σου..

IPHONE 4 The Ultimate

Ειπα εγω οτι δεν ειναι καλο???:wacko:

Ισα ισα που πηγα και το ειδα, και μπηκα σε εργαστηρια που καναν ερευνα κλπ.

Εγω ειπα οτι στο προηγουμενο RAE ειχε παρει 4 και φυσικα κανεις δεν ξερει τι θα γινει στο καινουργιο και αν θα ανεβει!!

Απο κει και περα δεν εδωσα στοιχεια απολυτοτητας στο προηγουμενο ποστ μου σε καμια περιπτωση!!!!!

Και για να καταλαβεις τι εννοω.. Εγω εκανα για αυτον τον κλαδο αιτηση σε Loughborough, Nottingham, Sheffield, Newcastle και Aston!!

Τελικα ενω ολα τα offers ηταν πανω κατω τα ιδια και ημουν αναμεσα σε Loughborough και Nottingham επελεξα το πρωτο!

Και κατι αλλο κανεις εδω μεσα δεν μπορει να γνωριζει ενα θεμα 100% οπως λες!

Το θεμα ειναι οτι χωρις τεκμηριωση (και αυτο φαινεται καθαρα στα ποστ σου) ειναι σαν να μην γνωριζεις επι του θεματος ουτε το 1% απο αυτα που λες.

Αν δεν κανω λαθος την ιδια παρατηρηση σου την εχουν κανει και αλλα παιδια εδω μεσα που γνωριζουν 5 πραγματα περισσοτερα απο σενα....Οποτε δεν ειμαι ο μονος που το παρατηρει...

IPHONE 4 The Ultimate

Paiδια να κανω μια λιγο ακυρη ερωτηση..:O

εσεις που σπουδαζεται εξω...για ποιο λογο επιλεξατε να φυγετε στο εξωτερικο;;

και αν επιτρεπετε τι σπουδαζεται;;ειναι κατι που δεν υπαρχει στην Ελλαδα η μηπως δεν τα καταφερατε να περασετε εδω;

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

Το θεμα ειναι οτι χωρις τεκμηριωση (και αυτο φαινεται καθαρα στα ποστ σου) ειναι σαν να μην γνωριζεις επι του θεματος ουτε το 1% απο αυτα που λες.

Αν δεν κανω λαθος την ιδια παρατηρηση σου την εχουν κανει και αλλα παιδια εδω μεσα που γνωριζουν 5 πραγματα περισσοτερα απο σενα....Οποτε δεν ειμαι ο μονος που το παρατηρει...

Η αποψη μου στο συγκεκριμενο θεμα βασιζεται σε μια τρομερα εμπεριστατομενη ερευνα που εχω κανει! Απο καταταξεις μεχρι συζητησεις με lecturers πανεπιστημιων αυτοπροσωπως!:)

Το οτι ειπα να μην ασχοληθει με το Nottingham στηριζεται στο οτι εγω δεν θα επαιρνα το ρισκο να παω σε ενα πανεπιστημιο 4 στην ερευνα ενω εχω αλλες επιλογες που να εχουν παρει 5!

Επισης το Nottingham δεν ειπα οτι δεν ειναι καλο πανεπιστημιο σε καμια περιπτωση. Ειναι ομως οπως και το York το οποιο εχει ενα απο τα καλυτερα τμηματα ηλεκρολογων στην Αγγλια αλλα πηρε 3 στο RAE..

Ναι μου την εχουν κανει και αλλοι την παρατηρηση αλλα οχι για την εκθεση των αποψεων μου για αυτο το department!:D

Paiδια να κανω μια λιγο ακυρη ερωτηση..:O

εσεις που σπουδαζεται εξω...για ποιο λογο επιλεξατε να φυγετε στο εξωτερικο;;

και αν επιτρεπετε τι σπουδαζεται;;ειναι κατι που δεν υπαρχει στην Ελλαδα η μηπως δεν τα καταφερατε να περασετε εδω;

Εγω προσωπικα περασα σε σχολη που ηθελα και με πολυ χαλαρο διαβασμα!

Αλλα βαζοντας τα πραγματα "κατω" βλεπεις οτι ισως να συμφερει κιολας να πας αγγλια!

Για να καταλαβεις τι εννοω θα παρω ως παραδειγμα τον κλαδο μου!

Εδω στην Ελλαδα αν περασεις στο ΕΜΠ ως ηλεκτρολογος θα κανεις να τελειωσεις κατα μεσο ορο 7-8 χρονια (μπορει να λεω και λιγα).

Στην αγγλια σε 3 χρονια εχεις παρει το πρωτο πτυχιο και στα 4 εχεις παρει και μαστερ(δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται αλλα οκ).

Επισης τελειωνοντας μιλας αγγλικα σαν native speaker και φυσικα σου ανοιγονται οι πορτες να δουλεψεις στην αγγλια(και οχι μονο)!

Τα εξοδα ισως να ειναι λιγο περισσοτερα(οχι απαραιτητα) ανα χρονο αλλα οπως ειπαμε δεν θα κανεις τα ιδια χρονια που θα κανεις στην Ελλαδα..

Ρε συ Ολυμπιακε, αν δε ζηταγε ο ΔΟΑΤΑΠ για αναγνωριση 4αρι απο RAE, θα ηξερες τι εστι RAE? :p;)
[sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας

Επειδή γίνετε πόλις λόγος για το RAE και δικατσα να τονίσω ότι αυτό με τα 4 5 5* etc έχει να κάνει ΜΟΝΟ για undergaduate studies kurios se engineering ή για φοιτητές που έχουν σπουδάσει στην αγγλία και μετά πρέπει να κάνουν master για αναγνώριση. Έχω βαρεθεί την παραπληροφόρηση εδώ μέσα..μακάρι τα παιδιά που πάνε να σπουδάσουν στην Αγγλία να βρούν ότι το καλύτερο, είμαι σίγουρος ότι αρκετοί εδώ ξέρουν τι λένε..ενώ άλλοι ότι να ναι..στην τελική ίσως ένα forum να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξει κάποιοs ta oneira tou se ena toso shmantiko thema.....

Επειδή γίνετε πόλις λόγος για το RAE και δικατσα να τονίσω ότι αυτό με τα 4 5 5* etc έχει να κάνει ΜΟΝΟ για undergaduate studies kurios se engineering ή για φοιτητές που έχουν σπουδάσει στην αγγλία και μετά πρέπει να κάνουν master για αναγνώριση.

Σωστος !!

Επειδή γίνετε πόλις λόγος για το RAE και δικατσα να τονίσω ότι αυτό με τα 4 5 5* etc έχει να κάνει ΜΟΝΟ για undergaduate studies kurios se engineering ή για φοιτητές που έχουν σπουδάσει στην αγγλία και μετά πρέπει να κάνουν master για αναγνώριση. Έχω βαρεθεί την παραπληροφόρηση εδώ μέσα..μακάρι τα παιδιά που πάνε να σπουδάσουν στην Αγγλία να βρούν ότι το καλύτερο, είμαι σίγουρος ότι αρκετοί εδώ ξέρουν τι λένε..ενώ άλλοι ότι να ναι..στην τελική ίσως ένα forum να μην είναι ο καλύτερος τρόπος για να στηρίξει κάποιοs ta oneira tou se ena toso shmantiko thema.....

Φυσικα, αυτο ελειπε να ηταν και για μεταπτυχιακα!!

Παρ' ολα αυτα, η ερευνα ειναι ενα απο τα σημαντικοτερα κομματια ενος μεταπτυχιακου! Οσο 'καλυτερη' ερευνα κανει το πανεπιστημιο τοσο το καλυτερο για τον σπουδαστη!

Ειναι γνωστο οτι οι εργοδοτες στην Αγγλια γνωριζουν ποια ειναι τα καλα πανεπιστημια και ποια κανουν καλη και ποιοτικη ερευνα!