jerryg799 Δημ. November 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 19, 2007 Δικό μου λάθος. Νόμιζα ότι δεν αναγνωρίζεται αλλά τελικά δεν έχει φαρμακευτική(για αυτό δεν την βρίκα στη λίστα του ΔΟΑΤΑΠ). Έχει BSc Pharmacology (B210) & MSc Pharmacology with Study in Industry (B211). Για το Nottingham προφανώς έχεις δίκιο,απλά και εγώ από τη στιγμή που δεν έχω πάει στηρίζομια στις πληροφορίες που μου δίνουν.:rolleyes:. Μία άλλη απορία. Στην αίτηση στο site του ucas εκτός από τη βαθμολογία σου που σου ζητάν να γράψεις ,στέλνεις μετά και τα αντίστοιχα χαρτιά; Πως αλλίως την πιστοποιείς?Το ίδιο και με τη reference. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilsvm_1301 Δημ. November 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2007 Καλησπέρα.Σκέφτομαι μια μικρή πιθανότητα να πάω για σπουδές έξω.Έχω μια μικρή ερωτησούλα.Κάπου άκουσα ότι αν σπουδασεις στην αγγλια cranfield θα σου κοστιζει μονο η διαβιωση 800 euro το μηνα ,το πανεπιστημιο δεν το πληρωνεις. Εξαιρουνται τα ατομα τα οποια εχουν πανω απο 40000 ευρω εισοδημα.Ισχύει? Χμμμ σύμφωνα με αυτό το site http://www.spoudes-agglia.gr/fees.aspx όλοι πληρώνουν πλέον δίδακτρα στα Αγγλίκά πανεπιστήμια είτε προπτυχιακό είτε μεταπτυχιακό κάνουν (ακόμα και οι Αγγλοι :lol:) Μαξιμουμ είναι 3070 λίρες. Δεν ξέρω γιατί το Cranfield δεν χρεώνει (αν σου λένε αλήθεια). Μήπως είναι μαπα σαν uni και προσπαθεί να προσελκήσει κόσμο; Τι πας να σπουδάσεις εκεί; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. November 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2007 Δικό μου λάθος. Νόμιζα ότι δεν αναγνωρίζεται αλλά τελικά δεν έχει φαρμακευτική(για αυτό δεν την βρίκα στη λίστα του ΔΟΑΤΑΠ). Έχει BSc Pharmacology (B210) & MSc Pharmacology with Study in Industry (B211). Για το Nottingham προφανώς έχεις δίκιο,απλά και εγώ από τη στιγμή που δεν έχω πάει στηρίζομια στις πληροφορίες που μου δίνουν.:rolleyes:. Μία άλλη απορία. Στην αίτηση στο site του ucas εκτός από τη βαθμολογία σου που σου ζητάν να γράψεις ,στέλνεις μετά και τα αντίστοιχα χαρτιά; Πως αλλίως την πιστοποιείς?Το ίδιο και με τη reference. Δεν έχει κάνει κανένας αίτηση μέσω του ucas ώστε να ξέρει τη διαδικασία? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ispanos Δημ. November 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2007 Giati apla to Cranfield einati top POST-GRADUATE school eidika gia engineering kai thetikes epistimes kai DEN exei proptuxiakies spoudes.. Trelh radio arvula sthn Ellada..panagia mou...oute sto strato na mastan. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thetoday7 Δημ. November 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 21, 2007 Χμμμ σύμφωνα με αυτό το site http://www.spoudes-agglia.gr/fees.aspx όλοι πληρώνουν πλέον δίδακτρα στα Αγγλίκά πανεπιστήμια είτε προπτυχιακό είτε μεταπτυχιακό κάνουν (ακόμα και οι Αγγλοι :lol:) Μαξιμουμ είναι 3070 λίρες. Δεν ξέρω γιατί το Cranfield δεν χρεώνει (αν σου λένε αλήθεια). Μήπως είναι μαπα σαν uni και προσπαθεί να προσελκήσει κόσμο; Τι πας να σπουδάσεις εκεί; Giati apla to Cranfield einati top POST-GRADUATE school eidika gia engineering kai thetikes epistimes kai DEN exei proptuxiakies spoudes.. Trelh radio arvula sthn Ellada..panagia mou...oute sto strato na mastan. Και επιπλέον, όντας ένα από τα κορυφαία, από ό,τι έχω διαβάσει είχε συμμετέχει στη σχεδίαση του νέου airbus a380. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tufeki Δημ. November 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 22, 2007 paidia na rotiso kati gia opion kserei? kano msc stin agglia electrical engineering kai ta exoume brei ligo mpastounia oloi! lene kai kakes glosses oti koboun kiolas... isxuei auto i' mas psaronoun?kserei kaneis?koboun sta msc kanonika i' iparxei epiikia? :cry:giati i uli einai terastia... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Athanasia83 Δημ. November 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2007 Καλησπέρα! Είμαι καινούρια στο Forum και το όνομά μου είναι Αθανασία. Ενδιαφέρομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Portsmouth στην Αγγλία και θέλω να δω πως αξιολογείται.Είμαι απόφοιτη του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και το μεταπτυχιακό που με ενδιαφέρει έχει ως τίτλο M.A Marketing(Digital Media).Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει σπουδάσει κάποιος από σας στο εν λόγω πανεπιστήμιο ή ακόμα και αν έχει παρακολουθήσει το εν λόγω μεταπτυχιακό και ποια είναι η γνώμη του. Αν επιλέξω αυτό το πανεπιστήμιο και όχι κάποιο άλλο θα έχω και ένα επιπλέον θετικό.Θα είμαι μαζί με το αγόρι μου όποτε και τα έσοδα θα είναι μειωμένα κατά πολύ(θα πληρώνω μόνο 150 λύρες το μήνα) και παρέα έτοιμη θα έχω και αν χρειαστώ κάτι θα τον έχω δίπλα μου.Πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ένας τέτοιος παράγοντας στην απόφαση του μεταπτυχιακού?Σας ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tufeki Δημ. November 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2007 geia sou athanasia de ksero gia to tomea pou les, alla an thes aksiologisi mpes: http://education.guardian.co.uk/universityguide2008/0,,2027789,00.html bale to metaptixiako pou thes na kaneis kai pou,kai sigkrine me ta alla (sta 100 to arista). antapokrinete stin pragmatikotita :cool: oso gia to allo,nomizo oti fusika kai einai kalos logos na pas an eisai konta se auton pou agapas (an krino apo mena pou den eimai :O) an i sxoli ekei einai aksioprepeis. Des kai an anagnorizete stin ellada.Na ksereis pantos oti kai kapou sxetika konta sto portsmouth an breis(kapio kalitero), pali kala tha einai giati oi sigkoinonies einai poli kales edw Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. November 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 23, 2007 Καλησπέρα! Είμαι καινούρια στο Forum και το όνομά μου είναι Αθανασία. Ενδιαφέρομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Portsmouth στην Αγγλία και θέλω να δω πως αξιολογείται.Είμαι απόφοιτη του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και το μεταπτυχιακό που με ενδιαφέρει έχει ως τίτλο M.A Marketing(Digital Media).Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει σπουδάσει κάποιος από σας στο εν λόγω πανεπιστήμιο ή ακόμα και αν έχει παρακολουθήσει το εν λόγω μεταπτυχιακό και ποια είναι η γνώμη του. Αν επιλέξω αυτό το πανεπιστήμιο και όχι κάποιο άλλο θα έχω και ένα επιπλέον θετικό.Θα είμαι μαζί με το αγόρι μου όποτε και τα έσοδα θα είναι μειωμένα κατά πολύ(θα πληρώνω μόνο 150 λύρες το μήνα) και παρέα έτοιμη θα έχω και αν χρειαστώ κάτι θα τον έχω δίπλα μου.Πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ένας τέτοιος παράγοντας στην απόφαση του μεταπτυχιακού?Σας ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα Το Portsmouth ασχετα αν το προτιμουν αρκετοι Ελληνες,γενικα σαν Uni δεν εχει και καμια ιδιαιτερη φημη. Εφ οσον αποφασισες να κανεις ενα μαστερ στην Αγγλια και να ξοδεψεις χρονο και χρημα, το πρωτο που θα πρεπει να κοιταξεις ειναι η φημη και η καταταξη του πανεπιστημιου, ειδικοτερα στο τομεα που σ ενδιαφερει. Το τελευταιο που θα πρεπει να μετρησει στην επιλογη σου, ειναι το αν θα εισαι με το φιλο σου και η παρεα, για να μη σου πω οτι δε θα επρεπε να μετρησει καθολου αυτο Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Athanasia83 Δημ. November 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2007 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί..άλλοι μου λένε μεταπτυχιακό να ναι και ό,τι να ναι...άλλοι να είναι στα πρώτα 30...είναι αλήθεια ότι σαν πανεπιστήμιο είναι μέτριο αλλά επειδή αυτό το τμήμα θεωρείται και media studies το είχα δει 5ο σε μια έρευνα κατάταξης στο Sunday times, όσον αφορά την ικανοποίηση των φοιτητών, στην αντίστοιχη όμως έρευνα του times δεν κατείχε την ίδια θέση.Τι εννοείται με την έννοια "ικανοποίηση των φοιτητών"?Γιατί δε μπορώ να βρω πουθενά το μάρκετινγκ σαν ξεχωριστό κριτήριο κατάταξης?Επίσης έχω διαβάσει ότι είναι στα 5 πρώτα από τα καινούρια πανεπιστήμια.Πόσα είναι τα καινούρια πανεπιστήμια?Πόσα πανεπιστήμια έχουν media studies?Επίσης κατά πόσο ενδιαφέρει τον μελλοντικό εργοδότη σε τι θέση κατατάσσεται το πανεπιστήμιο?Σας ευχαριστώ και συγγνώμη που γίνομαι κουραστική με τις πολλές ερωτήσεις μου Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. November 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2007 Μη παραμυθιαζεσαι απο τον ορο καινουργια πανεπιστημια. Αυτα ειναι τα πρωην polytechnics, ας πουμε κατι αντιστοιχο με τα ΤΕΙ, τα οποια με καποιο νομο ονομασθηκαν πανεπιστημια. Εδω θα βρεις ολα τα πανεπιστημια που εχουν media studies σε undergraduate επιπεδο ομως. Αν βρεις καποιο και σ ενδιαφερει, μπες στο σαιτ του και τσεκαρε αν εχει και MSc σ αυτο που σ ενδιαφερει http://search.ucas.co.uk/cgi-bin/hsrun/search/search/StateId/RqxrA3ENXR9hD2j_tUNBkVRrV5Hbw-3sHZ/HAHTpage/search.HsKeywordSearch.whereNext?query=1450&word=MEDIA+STUDIES Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chryant Δημ. November 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2007 Παιδια θα παω Αγγλια για σπουδες ως systems analyst( κλαδος πληροφορικης) πια πανεπιστιμια εχουν καλο rating για αυτες τις σπουδες? ? :) Παράθεση Maybe you were right But baby I was lonely I don't want to fight I'm tired of being sorry ...:shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Woca Δημ. November 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 25, 2007 ? :) http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/education/good_university_guide/ Παράθεση http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
polius Δημ. November 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 26, 2007 Καλησπέρα! Είμαι καινούρια στο Forum και το όνομά μου είναι Αθανασία. Ενδιαφέρομαι να κάνω ένα μεταπτυχιακό στο πανεπιστήμιο του Portsmouth στην Αγγλία και θέλω να δω πως αξιολογείται.Είμαι απόφοιτη του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και το μεταπτυχιακό που με ενδιαφέρει έχει ως τίτλο M.A Marketing(Digital Media).Θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει σπουδάσει κάποιος από σας στο εν λόγω πανεπιστήμιο ή ακόμα και αν έχει παρακολουθήσει το εν λόγω μεταπτυχιακό και ποια είναι η γνώμη του. Αν επιλέξω αυτό το πανεπιστήμιο και όχι κάποιο άλλο θα έχω και ένα επιπλέον θετικό.Θα είμαι μαζί με το αγόρι μου όποτε και τα έσοδα θα είναι μειωμένα κατά πολύ(θα πληρώνω μόνο 150 λύρες το μήνα) και παρέα έτοιμη θα έχω και αν χρειαστώ κάτι θα τον έχω δίπλα μου.Πόσο σημαντικό ρόλο μπορεί να παίξει ένας τέτοιος παράγοντας στην απόφαση του μεταπτυχιακού?Σας ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας κούρασα to ma marketing,einai sto business school tou portsmouth? an nai,tote exei polli kali fimi.noumero 30 stin times,4 sta rae,amba etc.pes department prota h stile pm legontas 150 lires eksoda?pia eksoda ennoeis?mono tilefono kai internet elpizo na ennoeis:cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Athanasia83 Δημ. November 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 27, 2007 Den gnwrizw me sigouria an einai sto business School,tha to dw omws!Ayto pou ennow omws me tis 150 lires einai to noiki...pisteuw oti aksizei ton kopo Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
silvia5gr Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 HI paidia:) mia erwthsh pali..telika tha kanw aitisi gia odontiatrikh sthn agglia... enw omws epilegw poio panepisthmio thelw...diavazw kai ena Campus main site..kai otan pataw''see list'' mou vgazei mono mia -(paula)... :O ti einai auto??ti prepei na grapsw ekei??:worry: thx Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Woca Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 HI paidia:) mia erwthsh pali..telika tha kanw aitisi gia odontiatrikh sthn agglia... enw omws epilegw poio panepisthmio thelw...diavazw kai ena Campus main site..kai otan pataw''see list'' mou vgazei mono mia -(paula)... :O ti einai auto??ti prepei na grapsw ekei??:worry: thx Τίποτα. Άστο με την παύλα. Και μένα έτσι είναι.. Παράθεση http://i39.tinypic.com/ojjlzk.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Δεν μπορείς να κάνεις αίτηση για οδοντιατρική τώρα. Η διωρία έχει λήξει(ήταν νομίζω μέχρι 15 Οκτωβρίου). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nasia_the_slayer Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Στην Βρετανια πληρωνουν και οι βρετανοι για να μπουν σε πανεπηστημια? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin_martian Δημ. November 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2007 Πληρώνουν ακριβώς τα ίδια χρήματα που πληρώνουν και οι κάτοικοι κρατών μελών της Ευρωπαικής 'Ενωσης! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
silvia5gr Δημ. November 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. November 30, 2007 to british council mou eipe na steilw aithsh..twra den kserw an exoun lhksei ontws h oxi. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 Το Portsmouth ασχετα αν το προτιμουν αρκετοι Ελληνες,γενικα σαν Uni δεν εχει και καμια ιδιαιτερη φημη. Εφ οσον αποφασισες να κανεις ενα μαστερ στην Αγγλια και να ξοδεψεις χρονο και χρημα, το πρωτο που θα πρεπει να κοιταξεις ειναι η φημη και η καταταξη του πανεπιστημιου, ειδικοτερα στο τομεα που σ ενδιαφερει. Το τελευταιο που θα πρεπει να μετρησει στην επιλογη σου, ειναι το αν θα εισαι με το φιλο σου και η παρεα, για να μη σου πω οτι δε θα επρεπε να μετρησει καθολου αυτο Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!Η αλήθεια είναι ότι έχω μπερδευτεί..άλλοι μου λένε μεταπτυχιακό να ναι και ό,τι να ναι...άλλοι να είναι στα πρώτα 30...είναι αλήθεια ότι σαν πανεπιστήμιο είναι μέτριο αλλά επειδή αυτό το τμήμα θεωρείται και media studies το είχα δει 5ο σε μια έρευνα κατάταξης στο Sunday times, όσον αφορά την ικανοποίηση των φοιτητών, στην αντίστοιχη όμως έρευνα του times δεν κατείχε την ίδια θέση.Τι εννοείται με την έννοια "ικανοποίηση των φοιτητών"?Γιατί δε μπορώ να βρω πουθενά το μάρκετινγκ σαν ξεχωριστό κριτήριο κατάταξης?Επίσης έχω διαβάσει ότι είναι στα 5 πρώτα από τα καινούρια πανεπιστήμια.Πόσα είναι τα καινούρια πανεπιστήμια?Πόσα πανεπιστήμια έχουν media studies?Επίσης κατά πόσο ενδιαφέρει τον μελλοντικό εργοδότη σε τι θέση κατατάσσεται το πανεπιστήμιο?Σας ευχαριστώ και συγγνώμη που γίνομαι κουραστική με τις πολλές ερωτήσεις μου +1000 στον SpyrosDan. Το μεταπτυχιακό θα το κουβαλάς στο CV σου μια ζωή. Με τον φίλο σου το πολύ να είστε για 9-12 μήνες λίγο πιο μακριά. Αυτοί που σου λένε "μεταπτυχιακό νάναϊ κι ότι νάναϊ", εσένα σου ακούγεται λογικό αυτό; :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AppleB Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 Καλησπέρα σε όλους! ενδιαφέρομαι ( ή μάλλον καλύτερα είμαι αποφασισμένη) να κάνω το μεταπτυχιακό μου στην Αγγλία και προσανατολίζομαι σε Manchester - Leeds - Hull ... δεν έχω κάνει ακόμη καλή έρευνα σχετικά με τα πανεπιστήμια, εννοώ οτι ξέρω τι υπάρχει αλλά δεν έχω αποφασίσει σε ποια θα κάνω ακόμη αίτηση. Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω όσους γνωρίζουν από την εμπειρεία τους κάποια πράγματα: 1. πότε πρέπει να αρχίσω να στέλνω αιτήσεις? υπάρχει ένα χρονικό σημείο από το οποίο δεν θα γίνομαι δεκτή(δεν θα υπάρχουν θέσεις κτλ?) όσο πιο νωρίς κάνω την αίτηση τόσο πιο σίγουρο είναι να μπω? 2. θα δώσω το cambridge φέτος, πράγμα το οποίο σημαίνει πως προς το παρόν δεν μπορώ να αποδείξω πως ξέρω άριστα αγγλικά ( και αυτό μέχρι και τον Μαιο), αυτό σημαίνει οτι δεν μπορώ να κάνω ακόμη την αίτηση? ή μήπως μπορώ να κάνω τώρα την αίτηση λέγοντας πως θα προσκομίσω το πτυχίο μου μόλις το πάρω? 3. σχετικά με τις συστατικές επιστολές...επειδή σκοπεύω να κάνω αίτηση σε πάνω απο 3 πανεπιστήμια... σκέφτομαι πως θα είναι κάπου στα 5-7 , τι θα κάνω με τις συστατικές? έχω δει στις σχολές στα applications το κάθε πανεπιστήμιο έχει τη δική του φόρμα που πρέπει να συμπληρωθεί από το άτομο που σε συστήνει. Οι καθηγητές μου θα πρέπει να τις συμπληρώσουν όλες! (μήπως θα με βρίσουν????) σας ευχαριστώ πάρα πολύ..!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 Πολλές από τις απορίες σου έχουν απαντηθεί ήδη, αν διαβάσεις τις προηγούμενες σελίδες. Δε μας λες και σε τι τομέα θα κανεις το μεταπτυχιακό σου :) 1. πότε πρέπει να αρχίσω να στέλνω αιτήσεις? υπάρχει ένα χρονικό σημείο από το οποίο δεν θα γίνομαι δεκτή(δεν θα υπάρχουν θέσεις κτλ?) όσο πιο νωρίς κάνω την αίτηση τόσο πιο σίγουρο είναι να μπω? Στα περισσότερα πανεπιστήμια (με εξαίρεση Oxbridge, LSE κτλ) δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο, αλλα έχεις δίκιο ότι όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Αν αρχίσεις μετά τα Χριστούγεννα σιγά σιγά είσαι σε πολύ καλή περίοδο. 2. θα δώσω το cambridge φέτος, πράγμα το οποίο σημαίνει πως προς το παρόν δεν μπορώ να αποδείξω πως ξέρω άριστα αγγλικά ( και αυτό μέχρι και τον Μαιο), αυτό σημαίνει οτι δεν μπορώ να κάνω ακόμη την αίτηση? ή μήπως μπορώ να κάνω τώρα την αίτηση λέγοντας πως θα προσκομίσω το πτυχίο μου μόλις το πάρω? ΔΕΝ θα περιμένεις σε καμια περίπτωση. Θα σου κάνουν conditional offer το οποιο θα γίνει unconditional όταν θα μπορείς να αποδείξεις τη γνώση αγγλικών. Δεν ξέρω όμως τι εννοείς Cambridge. Αν εννοείς το CPE (το λεγόμενο και Proficiency) να ξέρεις ότι πολλά πανεπιστήμια (η πλειοψηφία ίσως) δεν το δέχονται αλλα θα πρέπει να δώσεις TOEFL η IELTS. Και τα 2 θα σου φανούν αστεία αν προετοιμάζεσαι για Proficiency. 3. σχετικά με τις συστατικές επιστολές...επειδή σκοπεύω να κάνω αίτηση σε πάνω απο 3 πανεπιστήμια... σκέφτομαι πως θα είναι κάπου στα 5-7 , τι θα κάνω με τις συστατικές? έχω δει στις σχολές στα applications το κάθε πανεπιστήμιο έχει τη δική του φόρμα που πρέπει να συμπληρωθεί από το άτομο που σε συστήνει. Οι καθηγητές μου θα πρέπει να τις συμπληρώσουν όλες! (μήπως θα με βρίσουν????) Δεν ξέρω τι κάνουν οι περισσότεροι καθηγητές στην πράξη, οι δικοί μου πάντως έγραψαν στη forma "See enclosed reference letter" η κάτι τέτοιο και επισύναψαν τη συστατική, ώστε να γράψουν 1 (επί 3-4 αντίτυπα) κι όχι 3-4 διαφορετικές! Ίσως σε αυτό το θέμα κάποιος να έχει περισσότερες (η και πιο πρόσφατες) πληροφορίες :) Ελπίζω να βοήθησα. Για περισσότερα εδώ είμαστε αλλα διάβασε όπως είπα και τις προηγούμενες σελίδες ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AppleB Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 gmac σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την απάντησή σου! μεταπτυχιακό θα κάνω πάνω σε media - journalism! 1. ναι, έτσι το σκέφτομαι, μετά τα Χριστούγεννα να ξεκινήσω 2.ναι το CPE θα δώσω, ελπίζοντας για το καλύτερο, αλλά ίσως να χρειαστεί να δώσω και IELTS ή TOEFL, έχεις δίκιο. 3.πάρα πολύ καλή ιδέα!! θα το έχω υπόψιν μου! έχεις μήπως ιδέα, σε γενικές γραμμές (γιατί υποθέτω σε κάθε πανεπιστήμιο δεν ισχύουν τα ίδια) αν είναι κάπως αρνητικό- ή όχι πολύ θετικό- ο καθηγητής (το μάθημα που διδάσκει) που δίνει την συστατική να μην έχει σχέση με το course του μεταπτυχιακού? σε ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts