Jump to content

Σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο

kolabrou
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ όταν είχα πάει πρώτη φορά και δεν είχα ιδέα για το τί έπρεπε να είχα κάνει, μου ζήτησαν να πληρώσω την πρώτη δόση των διδάκτρων, τα οποία μου επέστρεψαν όταν αργότερα έκανα αίτηση στο DfES.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

• Απαντήσεις 3,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

PS: Μολις εκανα και Online Application για -international student- λογαριασμο στην HSBC. (απο Αγγλικη τραπεζα)

Γνωρίζεις ότι έχει μηνιαία χρέωση 5 λίρες, έτσι;

Είναι νέο κόλπο της HSBC. Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, δεν υπήρχε.

Eναλλακτικά, μπορείς να κοιτάξεις και εδώ http://www.wealth.barclays.com/BRC1/jsp/brccontrol?site=int&task=channelFWgroup&value=98&target=_self , το οποίο θα πρότεινα προσωπικά, καθώς η HSBC μου έχει φερθεί απαίσια και δεν έχουν ιδέα απο εξυπηρέτηση πελατών.

κάτι ασχετο-σχετικο

μπηκα στην ιστοσελιδα του πανεπιστημιου μου και κοιτα τι λεει μεταξυ αλλων:

Tuition fees

[...]EU Students must be resident in the UK for three years prior to commencement of the course to qualify for the student loan.[...]

Και ολο το αρθρο:

From 2006 the University of Lincoln will be charging UK and other EU students £3,000 per year for all full-time undergraduate courses.

However, UK students will not have to pay these fees up-front or at any time whilst you are studying. You can choose to take out a student loan to cover the whole tuition fee which will be paid direct to the university on your behalf. You will not have to pay back this student loan until you leave university and are earning more than £15,000 per annum. The amount will automatically be deducted from your salary - in the same way that tax is. If you stop working or you do not earn more than £15,000 per annum you don’t pay anything.

EU Students must be resident in the UK for three years prior to commencement of the course to qualify for the student loan.

Eάν δεις την ερώτηση του ellin77, θα δεις ότι του απάντησα σύμφωνα με το κριτήριο που έθεσε.

δεν ρώτησα ποιός είναι ο οικονομικά συμφέρων τρόπος αλλά ο ποιό συμφέρων τρόπος(γενικότερα).

Ρε παιδια, και δανειο να μη παρεις, μιλαμε για ένα μικρο ποσο. Δεν είναι και τοσο φοβερο

filika panta.. alla ksereis, den einai ola ta posa to idio mikra i megala gia olous.. :rolleyes:

xairomai pou emena mou plirone to dfes (dfee den to legame palia?) ola ta didaktra (me ti mia i tin alli kompina opos kanane oi pio polloi ellines foitites :happy: )

vevaia me ksezoumizoun fetos pou mono ta didaktra einai £8350 alla ti na ginei..xalali tous, perno to master kai dromo :D

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Ρε παιδια, και δανειο να μη παρεις, μιλαμε για ένα μικρο ποσο. Δεν είναι και τοσο φοβερο

κοιτα για μερικους, το να "γλυτωσουν" 13500 ευρώ (3 χρόνια για BA) δεν ειναι και μικρή υπόθεση. διοτι εκει εχεις να πληρωνεις επισης την εστια, προσωπικα εξοδα, κτλ.

EU Students must be resident in the UK for three years prior to commencement of the course to qualify for the student loan.

Η συγκεκριμένη διατύπωση είναι λάθος. Δες στο site tou dfes και θα καταλάβεις

http://www.direct.gov.uk/EducationAndLearning/UniversityAndHigherEducation/StudentFinance/StudentsFromOtherEUCountries/StudentsFrOtherEUCountriesArticles/fs/en?CONTENT_ID=10034913&chk=1b/wjC

Με απλά λόγια:

α)εαν είσαι υπήκοος χώρας-μέλους της ΕΕ και κατοικείς στην ΕΕΑ (Εuropean Economic Area που περιλαμνάνει τα κράτη-μέλη της ΕΕ + Νορβηγία, Ισλανδία, Λιχνεστάιν) τα τρία τελευταία χρόνια τότε δικαιούσε δάνειο μόνο για τα δίδακτρα

β)εαν είσαι υπήκοος χώρας-μέλους της ΕΕ και κατοικείς στο UK τα τρία τελευταία χρόνια τότε δικαιούσε δάνειο - εκτός από τα δίδακτρα - και για κάλυψη επιπλέον εξόδων.

Προφανώς το β εννοεί το πανεπιστήμιο σου αλλά δεν το διατυπώνει σωστά.

ΥΓ:Το δάνειο δεν είναι άτοκο αλλά με χαμηλό επιτόκιο.

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org

Εγώ όταν είχα πάει πρώτη φορά και δεν είχα ιδέα για το τί έπρεπε να είχα κάνει, μου ζήτησαν να πληρώσω την πρώτη δόση των διδάκτρων, τα οποία μου επέστρεψαν όταν αργότερα έκανα αίτηση στο DfES.

Αυτο συνεβει και σε εμενα στο 1ο ετος. Απο το επομενο ετος η απαντηση του dfes ερχοταν πριν τη 1η δοση οποτε δεν πληρωνα τιποτε. Ομολογω οτι τα εχουν μπερδεψει λιγο τα πραγματα τωρα, και απ'οτι καταλαβαινω αργα ή γρηγορα ολοι πληρωνουν τα διδακτρα.

ki emena sto foundation akoma pou ekana (giati to course logizotan san 4etes) etsi mou ekanan, mou zitisan tin proti dosi kai meta mou tin epestrepsan. ta epomena xronia den edina kan auti, evaza tis fones oti eixa kanei aitisi kai perimena apantisi (tous edeixna to grama apo to dfee) kai otan erxotan i apantisi, ksanapigaina kai tous tin edeixna kai ola kala.

pantos tora ta kanane xalia. oxi mono to kanane 3000 liria, alla de dinoun kiolas tipota. ok katalavaino oti pia de tha mporousan na plironoun olo to poso akoma kai se mikres forologikes diloseis. alla toulaxiston re anthropoi dosta ta 1000+ liria pou dinate palia kai o foititis na plirosei ta ipoloipa!! tora ta dinoun ola oi foitites...kati mou leei oti oloi kerdismenoi vgikan apo auto to neo sistima (ta uni epeidi pernoun pio polla, kai to kratos to opoio -meso dfes- den plironei oute liritsa pia) kai monoi xamenoi oi foitites!!

Ericsson GA 628, Ericsson GH 688, Samsung SGH 600, Panasonic GD30, Nokia 8210, Panasonic GD87, Sony Ericsson P800, Siemens CX 65, Sony Ericsson K750i, Motorola V360v, Qtek S110, Samsung ZV30, Nokia N73, LG KS20, Vodafone 541, Samsung Omnia 16GB, HTC Desire, SE Xperia Neo V, HTC Sensation, LG 4X HD, Coolpad F1, Ecoo E04 Plus, Samsung Note 4, Samsung Galaxy S7 Edge, Samsung Note 9 (512/8)

Να ρωτήσω και εγώ...

Το TOEFL αρκεί για σπουδές στην Αγγλία, έτσι; Και αν ναι:

- από τι κομμάτια αποτελείται, έχει γραπτά/προφορικά/κασσέτα;

- τι προετοιμασία απαιτεί για κάποιον με επίπεδο proficiency;

- κάθε πότε γίνονται εξετάσεις;

- τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σύντομα ;

- τι διάρκεια έχει;

Συνήθως ζητάνε είτε TOEFL είτε IELTS.

To TΟEFL διαρκεί 4 ώρες και αποτελείται απο γραπτά, προφορικά, κασσέτα και έκθεση. Το καλό είναι ότι τα δίνεις όλα την ίδια ημέρα.

Στην Αθήνα, αρμόδιο για το TOEFL είναι το Hellenic American Union, το οποίο κάνει εντατικά μαθήματα 10 εβδομάδων, εκτός Αυγούστου.

Να ρωτήσω και εγώ...

- τι προετοιμασία απαιτεί για κάποιον με επίπεδο proficiency;

Εγώ είχα αγοράσει ένα βιβλίο με CD που είχε κάποια sample tests και η προετοιμασία μου διήρκησε μερικές ώρες στη διάρκεια ενός απογεύματος. Κατά την άποψή μου δεν αξίζει κάποιος να χαλάσει λεφτά σε μαθήματα κτλ κτλ.

Μπορείς να κάνεις κάποια sample tests και να δεις από μόνο σου σε τι επίπεδο βρίσκεσαι.

- τα αποτελέσματα ανακοινώνονται σύντομα ;

Έχουν περάσει και 4.5 χρόνια από τότε, οπότε μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα, πάντως τα αποτελέσματα τα είχα πάρει αμέσως (τα έβγαζε το pc) με εξαίρεση το αποτέλεσμα της έκθεσης που ήρθε μετά από λίγες εβδομάδες. Οπότε αμέσως μετά το τεστ ήξερα ένα έυρος βαθμών στο οποίο θα ήταν το τελικό μου αποτέλεσμα ανάλογα με το πόσο θα έπιανα στο essay.

papias, αν το επίπεδό σου είναι σε ικανοποιητικό βαθμό (που υποθέτω ότι με CPE θα είναι) και αν μπορείς να κοντρολάρεις τον εαυτό σου σε ό,τι αφορά το διάβασμα (δηλαδή να μπορείς να είσαι συνεπής στη μελέτη), τότε δε χρειάζεται να πας σε φροντιστήριο. Με 1-2 βιβλία και cd-rom με tests, δε θα έχεις πρόβλημα, καθώς δε μαθαίνεις τίποτα νέο ουσιαστικά. Απλά πρέπει να προσαρμοστείς στο στυλ των ερωτήσεων που απαρτίζουν το test.

Εξετάσεις γίνονται κάθε μέρα (αλλά έχεις το δικαίωμα να εξεταστείς μία φορά μέσα σε έναν ημερολογιακό μήνα). Η διάρκεια της εξέτασης κρατά 3,5-4 ώρες και το χαρτί με το τελικό σου αποτέλεσμα έρχεται στο σπίτι μέσα σε 4-6 εβδομάδες από την ημερομηνία της εξέτασης. :)

Άσχετο: Ένας μήνας έμεινε για ν' ανέβω κι εγώ πάνω... :p

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Για σπουδες στην Αγγλια προτιμησε το IELTS ...ο τροπος εξετασης και και το περιεχομενο ...σε προιδεαζει για το επιπεδο αγγλικων που πρεπει να εχεις (και καλα!) για τις σπουδες σου.... ειναι ευκολο και κυριως για καποιον με CPE.
IPHONE 4 The Ultimate

Για σπουδες στην Αγγλια προτιμησε το IELTS ...ο τροπος εξετασης και και το περιεχομενο ...σε προιδεαζει για το επιπεδο αγγλικων που πρεπει να εχεις (και καλα!) για τις σπουδες σου.... ειναι ευκολο και κυριως για καποιον με CPE.

Όντως, το IELTS μοιάζει πολύ με το Lower, καθώς και τα δύο παρέχονται από το πανεπιστήμιο του Cambrigde.

Το TOEFL είναι πολύ πιο εύκολη εξέταση. Το ότι το IELTS σε προετοιάζει για τα αγγλικά που θα ακούσεις πάνω είναι χαζομάρα. Από τη στιγμή που σε όποιο από τα 2 τεστ πιάσεις τη βαθμολογία που θέλουν σε δέχονται δεν έχει νόημα να πας για το δύσκολο τεστ. Επίσης δεν υπάρχουν Αγγλικά που θα ακούσεις στις σπουδές σου. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Εγώ είχα περισσότερους αμερικάνους διδάσκοντες από ότι άγγλους. Δε σημαίνει ότι επειδή πας αγγλία θα έχεις βρεττανούς.

Με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τι γίνεται στην Αγγλία? Πρέπει να κάνω κάποιες διαδικασίες από εδώ πριν φύγω ή γίνεται εκεί κάτι? :confused: :orry:

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Από εδώ δε χρειάζεται να κάνεις κάτι. Όταν φτάσεις Αγγλία και κάνεις την εγγραφή σου στο Πανεπιστήμιο σου, θα σου δώσουν οδηγίες για το πώς να κάνεις register με τον GP (General Practitioner).

Από εκεί και πέρα οι επισκέψεις είναι δωρεάν. Εάν χρειαστείς φάρμακα, με την συνταγή του γιατρού, πληρώνεις μεχρι 7.50 λίρες το κάθε φάρμακο.

Για καλό και για κακό βγάλε και το έγγραφο (κάρτα) Ε111, σε περίπτωση που χτύπα ξύλο τύχει κάτι πριν κάνεις register εκεί ή ταξιδέψεις κάπου αλλού στην ΕΕ. Για το συγκεκριμένο έγγραφο πρέπει να απευθυνθείς στο ταμείο στο οποίο είσαι ασφαλισμένος.

Γι'αυτο μαλλον φταιει η προηγουμενη γενια που αφηνε τρελα φεσια με τα οβερντραφτ οταν τελειωνε και επεστρεφε Ελλαδα. Ξερω αρκετους που το εκαναν και μαλιστα εναν τον κυνηγησαν και στην Ελλαδα για να το ξεπληρωσει!

Κάτι τέτοιοι 'έξυπνοι' έχουν κάνει τρέπεζες και ασφαλιστικές να ακουνε Ελληνας και να τρέχουν :mad:

Φιλε telePS, εαν ανοιξες τον λογαριασμο σου πριν 5,5 χρονια, τοτε το καταλαβαινω. Με τα σημερινα δεδομενα, φοιτητικο λογαριασμο σε ξενους ανοιγουν μονο η HSBC και η Barclays.

Οπως ειπα πιο πανω, η HSBC εχει μηνιαια χρεωση 5 λιρες, ενω η Barclays εχει και αυτη χρεωση 5 λιρες, αλλα μονο εαν το υπολοιπο σου πεσει κατω απο 2000 λιρες (χρεωνεσαι μια φορα το μηνα, και οχι πολλαπλες φορες εαν το υπολοιπο σου πεσει πανω απο μια φορα στον ιδιο μηνα).

Εαν καταλαβα καλα, η HSBC πλεον δινει Maestro χρεωστικες καρτες και οχι SOLO.

5 λίρες τον μηνα!! Δεν θα τα πλήρωνα με τίποτα.

Επειδή σε λιγους μήνες ανοίγω στην Ελλάδα γραφείο για ενημέρωση φοιτητών για σπουδές στην Αγγλία κλπ έχω επικοινωνησει με την Natwest και μου είπαν οτι μάλιστα μπορώ να κάνω την αίτηση πρίν φύγει ο φοιτητης απο την Ελλάδα αρκει να υπάρχουν τα δικαιολογητικά που χρειάζονται. Ελπίζω να μην έπεσα σε άσχετο.