Workman Δημ. August 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2006 Παιδιά μπορεί να ξεκινήσει κάποιος προπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία και Φεβρουάριο; Νομιζω πρεπει να γινεται, αλλα δεν ειμαι και σιγουρος. Ρωτα στο UCAS. Παράθεση No Rest for the Wicked Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
papias Δημ. August 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2006 Ξέρει κανείς ποιές είναι γενικά οι προθεσμίες υποβολής αιτήσεων για μεταπτυχιακά - και πότε δίνονται οι απαντήσεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. August 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2006 Ξερώ οτι η ερώτηση είναι λίγο άσχετη με το θέμα , αλλά απασχολεί όσους θα πάνε για σπουδές στην Αγγλία. Laptop από Ελλάδα ή από εκεί? Σε μικρές πόλεις οπώς το Bath θα έχω επιλογές από καταστήματα και τιμές? Ποιο φτήνα είναι σε εστία ή εξώ {να μένεις}? Τα βιβλία στοιχίζουν πολύ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Workman Δημ. August 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2006 Ξερώ οτι η ερώτηση είναι λίγο άσχετη με το θέμα , αλλά απασχολεί όσους θα πάνε για σπουδές στην Αγγλία. Laptop από Ελλάδα ή από εκεί? Σε μικρές πόλεις οπώς το Bath θα έχω επιλογές από καταστήματα και τιμές? Ποιο φτήνα είναι σε εστία ή εξώ {να μένεις}? Τα βιβλία στοιχίζουν πολύ? 1. Θα εχει πολλους Η/Υ διαθεσιμους το πανεπιστημιο σου. Τωρα αμα θες για το σπιτι, και εξαρταται και τι μηχανημα θες, μπορεις να παραγγειλεις φτηνα απο το ιντερνετ (αγγλικες εταιρειες πχ http://www.dabs.com). 2. Αμα θες απο καταστημα, λογικα ολο και καποιο PC WORLD θα υπαρχει εκει κοντα. Αλλα λαπτοπ θα βρεις και σε καταστηματα ηλεκτρικων, Currys, Dixons κλπ 3. Ως νοικι, ερχεται πιο φτηνα σε εστια. Αν ομως η εστια ειναι μακρια απ'το Πανε, τοτε θα θες εξοδα μετακινησης (λεωφορεια δηλαδη), που αμα βρεις σπιτι κοντα στο Πανε, τα γλιτωνεις. Θελει ψαξιμο, αλλα ενας γενικος κανονας ειναι οτι αν ενα νοικι στην εστια ειναι Χ λιρες το μηνα, αυτο περιλαμβανει ΚΑΙ τους λογαριασμους (νερο, ρευμα, θερμανση). Αντιθετα, σε σπιτι θα πληρωνεις αυτες τις Χ λιρες, αλλα χωρις τους λογαριασμους. Αυτους θα τους δινεις εξτρα, υπολογισε κανα 30-40αρι περιπου. 4. Τα βιβλια ειναι απο ακριβα εως πανακριβα. Ομως εξαρταται κι απτη σχολη παλι. Μερικες σχολες, δε χρειαζονται καθολου βιβλια, γιατι ολη η υλη περναει απο τις παραδοσεις. Αμα πας για μαστερ, δεν ξερω πως παει. Παντως οι βιβλιοθηκες τους εχουν πολυ πραμα, που μπορεις να παιρνεις και να κρατας για 2-3 βδομαδες. Παράθεση No Rest for the Wicked Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. August 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2006 Ευχαριστώ για την απάντηση! Το forum αυτό εχεί αρχίσει και μου αρέσει. αυτό που θέλω να μάθω ειναί αν το λαπτοπς είναι ακριβοτερά στην αγγλία ή στην ελλάδα? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kolabrou Δημ. August 8, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2006 παρε ενα hp με 600-700€ απο πλαισιο και θα εισαι καλημενος/η... το Βath ειναι ενα απο τα 5 καλυτερα business school στην Αγγλια...θα το προτιμουσα αν ειχε φθηνοτερα διδακτρα....μαρεσει που εχει κατευθυνσεις..και αναλογα τη θεματολογια που διαλεξεις στο 2ο semester παιρνεις αντιστοιχο τιτλο π.χ. 1ο semester management μαθηματα + 2ο semester finance = ΜSc in Management with Finance Καλες Σπουδες! Παράθεση IPHONE 4 The Ultimate Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Workman Δημ. August 8, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 8, 2006 Ευχαριστώ για την απάντηση! Το forum αυτό εχεί αρχίσει και μου αρέσει. αυτό που θέλω να μάθω ειναί αν το λαπτοπς είναι ακριβοτερά στην αγγλία ή στην ελλάδα? Να σου πω την αληθεια, δεν ξερω την αγορα της Ελλαδας καλα για να σου πω. Εδω περα ομως εχουν πολυ περαση οι αγορες απο το ιντερνετ. Τα μηχανηματα, σε αυτες κοστιζουν φθηνοτερα απο οπουδηποτε αλλου. Αξιζει να δοκιμασεις. Πες μας ομως και τι μηχανημα θες, και γιατι το θες για να σου πω. Αμα θες ενα μονο για να γραφεις στο Word και το Power Point, εργασιες, και κατα τα αλλα ιντερνετ, downloads και κανα ελληνικο ραδιο,συν αντιγραφικο ενσωματωμενο και DVD τοτε με 700 λιρες μπορεις να βρεις σουπερ απο μαγαζια, (αρα απο on-line αγορα ακομα πιο φθηνα), σουπερ μηχανημα. Παράθεση No Rest for the Wicked Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Να σου πω την αληθεια, δεν ξερω την αγορα της Ελλαδας καλα για να σου πω. Εδω περα ομως εχουν πολυ περαση οι αγορες απο το ιντερνετ. Τα μηχανηματα, σε αυτες κοστιζουν φθηνοτερα απο οπουδηποτε αλλου. Αξιζει να δοκιμασεις. Πες μας ομως και τι μηχανημα θες, και γιατι το θες για να σου πω. Αμα θες ενα μονο για να γραφεις στο Word και το Power Point, εργασιες, και κατα τα αλλα ιντερνετ, downloads και κανα ελληνικο ραδιο,συν αντιγραφικο ενσωματωμενο και DVD τοτε με 700 λιρες μπορεις να βρεις σουπερ απο μαγαζια, (αρα απο on-line αγορα ακομα πιο φθηνα), σουπερ μηχανημα. αυτα που είπες και καμία ταινια και skype. Linage 2 θα ηθελα αλλά δυσκολό σε φορητο. Με tv υπάρχει τροπος να κάνω καμία ελληνιά(μαϊμουδία} και να μήν πληρώσω την άδεια? κανένα Site me καλές τιμές ξέρεις? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 αυτα που είπες και καμία ταινια και skype. Linage 2 θα ηθελα αλλά δυσκολό σε φορητο. Με tv υπάρχει τροπος να κάνω καμία ελληνιά(μαϊμουδία} και να μήν πληρώσω την άδεια? κανένα Site me καλές τιμές ξέρεις? Μπορεις φυσικα να αποφυγεις το tv license, οπως το 99% των Ελληνων φοιτητων... :rolleyes: Γιατι, ομως... Δεν ειναι κανενα σοβαρο ποσο. Τελος παντων, η λυση συνηθως ειναι να τους πεις οτι χρησιμοποιεις την τηλεοραση μονο για DVD και οτι δεν εχεις κεραια (τους περνεις τηλεφωνο δηλαδη). Φυσικα ετσι και σε τσακωσουν (δηλαδη αν κανουν ελεγχο) θα πληρωσεις προστιμο και μαλιστα μεγαλο. Συμβουλη μου: Πληρωσε το tv license. Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ispanos Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 To Bath einai arketa oraia polh, apo tis pio wraies kai touristikes tis Agglias. Mias k exei latin arxitektoniki den thimizei allh polh sthn Agglia..apo thema perivalontos dld einai arketa kalh. Einai arketa akrivh omws, exei times peripou Londinou. Sou protinw 100% na pas se esties oxi giati einai pio fthna alla giati einai polu duskolo na vreis spiti-kai polu perisotero arketa fthnotero. To panepistimio einai eksw apo thn polh panw se ena lofo-terastia anhfora gi auto to bus einai upoxrewtiko..episis to campus apo pleuras aisthitikis einai apo ta pio asxhma sthn Agglia.!!! To Ms sto management exei apeirous Ellhnes...genika einai ena totaly comersialized master alla akoma kai twra thewreite apo ta pio kala sthn Agglia-agnwsto to giati. Den exw akousei kanenan na paraponiete gia thn zwh sto Bath, einai ushxh polh xwris eglhmatikotita ara k se auto tha eisai ok. Ean thes na rwtiseis tipota allo no problem From Bath D. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 οι εστίες στο Canal wharf πώς είναι? όπως είδα στο χάρτι είναι προς την πλευρά του uni. Μπορεις να πηγαίνεις απο εκεί στο uni me το πόδι? Ευχαριστώ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Maroulini Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Καλή εναλλακτική είναι να βάλεις tv card στο pc σου! Εγώ έτσι έβλεπα tv επί 4 χρόνια - άσε που η Αγγλία έχει όλο και όλο 4 κανάλια... Που τα δικά μας καλά... Δεν αξίζει τον κόπο! Παράθεση What you can't have, you can't resist... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
swiffer Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 4 καναλια κρατικα. Με το digibox εχει δεκαδες freeview. Eπισης, TV licence χρειαζεσαι ειτε βλεπεις τηλεοραση στον υπολογιστη, ειτε οπουδηποτε αλλου. Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Workman Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Αμα μεινεις σε εστια δε χρειαζεται να πληρωσεις TV License. Δηλαδη και παλι πρεπει, αλλα σε εστιες δεν ερχονται ποτε οι ελεγκτες.... Σε σπιτι καποια στιγμη θα σου ερθει... :worry: Παράθεση No Rest for the Wicked Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Και έχουν δικαίωμα αυτοί να μπαίνουν μεσα στο σπίτι σου και να σε ελέγχουν. Ουτε η αστύνομια δεν μπαίνει σπίτι σου χώρίς ένταλμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Τα κλασσικα επιχειρηματα των Ελληνων φοιτητων... Ρε παιδια, δεν χρειαζεται σε ολα να τους "δουλεψουμε". Αν θεωρειτε το star και το mega καλυτερα απο το BBC και το Channel 4, κι αν βλεπετε εκπομπες καλυτερες του The Office στην NET, τοτε μην βλεπετε αγγλικη τηλεοραση και μην πληρωσετε tv license (σιγα το ποσο σε σχεση με τα λεφτα που θα χαλασετε σε μπυρες και κλαμπ, στην τελικη). Τελος παντων, τα παντα γυρω απο το tv livense fee και τον τροπο εφαρμογης θα βρειτε εδω. Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Workman Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Και έχουν δικαίωμα αυτοί να μπαίνουν μεσα στο σπίτι σου και να σε ελέγχουν. Ουτε η αστύνομια δεν μπαίνει σπίτι σου χώρίς ένταλμα. Ναι, τους δινει ο νομος το δικαιωμα να μπουν και να κοιταξουν αν εχεις τηλεοραση. Βεβαια, αυτο αν ανοιξεις. Γιατι αν εσυ προλαβεις και κοψεις τη φατσα απτο παραθυρο και δεν την εχεις ξαναδει, αμα δεν ανοιξεις θα φυγει.... :lol: Αμα πας σε σπιτι, θα σου ερχεται ενα χαρτι, που θα εχει παραληπτη "The present Occupier", δηλαδη δε θα σε ονομαζει προσωπικα. Αυτο το στελνουν καθε 2 μηνες περιπου.... Σου λεει "αγαπητε ενοικε κλπ, πρεπει να πληρωσεις κλπ" και σου δινει απο κατω τροπους να απαντησεις. Εσυ μην απαντας ποτε.... Και να κατσει μια φορα και να ξεχαστεις και να ανοιξεις την πορτα στον ελεγκτη, αμα σου πει "τοσον καιρο δεν ειχες παρει τιποτα;", θα του πεις ενα "τωρα ηρθα πριν λιγες μερες" και δεν τρεχει τιποτα....;) . Γενικα δηλαδη, και να σε πιασει ο ελεγκτης στο σπιτι να μην εχεις license, δε θα φας προστιμο. Απλως θα σου πει να ξεκινησεις να πληρωνεις.... Πεστου οτι θες να πληρωνεις με το μηνα, για να σου ερχεται καπως πιο μαλακα.... 130 λιρες ειναι 130 λιρες για εναν φοιτητη για να τα δωσει μονομιας....Ασε που εσυ πας και για μαστερ αν καταλαβα, οποτε δεν παιζει να κατσεις ενα χρονο εκει. Οταν εισαι σε περιορισμενο μπατζετ, τα σκεφτεσαι ολα.... :) Παράθεση No Rest for the Wicked Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Symos Δημ. August 9, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 9, 2006 Καλά, η ποιότητα των εκπομπών και δη των ιδιωτικών καναλιών, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το TV license. Πρώτον γιατί τα λεφτά πάνε μόνο στο BBC και όχι στο Channel 4 κλπ. και δεύτερον γιατί η ποιότητα είναι υποκειμενική και είναι στην κρίση του καθενός. Εμένα π.χ. η άποψή μου είναι πως μεγαλύτερα σκουπίδια από αυτά που δείχνει το Channel 4 δεν υπάρχουνε. Εσένα προφανώς όχι. Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι αυτό. Το πιο σημαντικό είναι πως τα λεφτά που δίνουμε στην Ελλάδα για την ΕΡΤ (μέσω λογαριασμού ΔΕΗ) είναι κι αυτά ένα αναλόγως σεβαστό ποσό. Απλά το δίνουμε σε δόσεις και δε μας φαίνεται. Και το πιο σημαντικό: Στην Ελλάδα πρέπει να το πληρώσεις ανεξάρτητα αν έχεις τηλεόραση ή όχι! Οπότε αν εδώ δε γκρινιάζετε, στην Αγγλία γιατί γκρινιάζετε που έχετε να το πληρώσετε; Επίσης, τα κανάλια στην Αγγλία είναι 5 ρε παιδιά, όχι 4, μη μας τρελλάνετε τελείως (εξαιρείται το freeview). Και όχι, αυτά τα 5 (ή 4, όπως θέλετε) δεν είναι όλα κρατικά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Καλά, η ποιότητα των εκπομπών και δη των ιδιωτικών καναλιών, δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση με το TV license. Πρώτον γιατί τα λεφτά πάνε μόνο στο BBC και όχι στο Channel 4 κλπ. και δεύτερον γιατί η ποιότητα είναι υποκειμενική και είναι στην κρίση του καθενός. Εμένα π.χ. η άποψή μου είναι πως μεγαλύτερα σκουπίδια από αυτά που δείχνει το Channel 4 δεν υπάρχουνε. Εσένα προφανώς όχι. Το πιο σημαντικό όμως δεν είναι αυτό. Το πιο σημαντικό είναι πως τα λεφτά που δίνουμε στην Ελλάδα για την ΕΡΤ (μέσω λογαριασμού ΔΕΗ) είναι κι αυτά ένα αναλόγως σεβαστό ποσό. Απλά το δίνουμε σε δόσεις και δε μας φαίνεται. Και το πιο σημαντικό: Στην Ελλάδα πρέπει να το πληρώσεις ανεξάρτητα αν έχεις τηλεόραση ή όχι! Οπότε αν εδώ δε γκρινιάζετε, στην Αγγλία γιατί γκρινιάζετε που έχετε να το πληρώσετε; Επίσης, τα κανάλια στην Αγγλία είναι 5 ρε παιδιά, όχι 4, μη μας τρελλάνετε τελείως (εξαιρείται το freeview). Και όχι, αυτά τα 5 (ή 4, όπως θέλετε) δεν είναι όλα κρατικά. Κι εμενα η αποψη μου ειναι οτι το BBC ειναι ισως ο καλυτερος (ημι)κρατικος broadcaster στον κοσμο. Απλα δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την ΕΡΤ (και ουτε καν ασχολουμαι με τους ελληνικους ιδιωτικους σταθμους). Σειρες οπως Monty Python's Flying Circus, Faulty Towers, Blackadder, The Office, Extras και αλλες πολλες, απλα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εβγαιναν απο Ελληνικα καναλια (οπως και τα Trigger Happy TV και Father Ted του Channel 4, αυτο με τα σκουπιδια). Για ειδησεις, τι να πουμε; Μονο η ΕΡΤ εχει μεινει στην Ελλαδα να μην βαζει μουσικη υποκρουση στα ρεπορταζ. Επισης, η μαγκια του tv license ειναι οτι παει κατευθειαν στο BBC και οχι στην κυβερνηση για να το χρησιμοποιησει στην επομενη "αγορα του αιωνα". Γι'αυτο και το BBC δεν θεωρειτε απολυτως κρατικο (με την στενη εννοια του ορου). Η χρηματοδοτηση του BBC εξαρταται κατα πολυ (~75%) απο το tv license και δεν περνει λεφτα απο το δημοσιο. Εγω το tv license θα το εδινα με κλειστα τα ματια, γιατι ακομα και τωρα που μενω εκτος Αγγλιας, το BBC ειναι η νουμερο ενα πηγη μου για ειδησεις (ειτε απο internet, ειτε απο shortwave). Μου φαινεται υποκρισια (για να μην πω τραγελαφικο) να λεμε οτι η Αγγλικη τηλεοραση ειναι χαλια, αρα δεν πληρωνουμε το TV license, και ταυτοχρονα να την βλεπουμε κανονικα. Αν δεν σου αρεσει το επιπεδο (γιατι προφανως εχεις συνηθισει στο υψηλο επιπεδο του Ευαγγελατου, του Μακη και του Ρωμα), τοτε ΜΗΝ αγορασεις τηλεοραση. Απλα και ...οικονομικα. Αυτα. Υ.Γ. Αφου τα σκεφτεστε ολα, τοτε κοψτε το τσιγαρο, ειναι πανακριβα στην Αγγλια. Πολυ πιο ακριβα απο τις 11 λιρες τον μηνα του tv license. Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Symos Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Κι εμενα η αποψη μου ειναι οτι το BBC ειναι ισως ο καλυτερος (ημι)κρατικος broadcaster στον κοσμο. Απλα δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την ΕΡΤ (και ουτε καν ασχολουμαι με τους ελληνικους ιδιωτικους σταθμους). Σειρες οπως Monty Python's Flying Circus, Faulty Towers, Blackadder, The Office, Extras και αλλες πολλες, απλα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εβγαιναν απο Ελληνικα καναλια (οπως και τα Trigger Happy TV και Father Ted του Channel 4, αυτο με τα σκουπιδια). Για ειδησεις, τι να πουμε; Μονο η ΕΡΤ εχει μεινει στην Ελλαδα να μην βαζει μουσικη υποκρουση στα ρεπορταζ. Επισης, η μαγκια του tv license ειναι οτι παει κατευθειαν στο BBC και οχι στην κυβερνηση για να το χρησιμοποιησει στην επομενη "αγορα του αιωνα". Γι'αυτο και το BBC δεν θεωρειτε απολυτως κρατικο (με την στενη εννοια του ορου). Η χρηματοδοτηση του BBC εξαρταται κατα πολυ (~75%) απο το tv license και δεν περνει λεφτα απο το δημοσιο. Εγω το tv license θα το εδινα με κλειστα τα ματια, γιατι ακομα και τωρα που μενω εκτος Αγγλιας, το BBC ειναι η νουμερο ενα πηγη μου για ειδησεις (ειτε απο internet, ειτε απο shortwave). Μου φαινεται υποκρισια (για να μην πω τραγελαφικο) να λεμε οτι η Αγγλικη τηλεοραση ειναι χαλια, αρα δεν πληρωνουμε το TV license, και ταυτοχρονα να την βλεπουμε κανονικα. Αν δεν σου αρεσει το επιπεδο (γιατι προφανως εχεις συνηθισει στο υψηλο επιπεδο του Ευαγγελατου, του Μακη και του Ρωμα), τοτε ΜΗΝ αγορασεις τηλεοραση. Απλα και ...οικονομικα. Αυτα. Υ.Γ. Αφου τα σκεφτεστε ολα, τοτε κοψτε το τσιγαρο, ειναι πανακριβα στην Αγγλια. Πολυ πιο ακριβα απο τις 11 λιρες τον μηνα του tv license. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρεσαι σε μενα προσωπικά. Εγώ το'χω πληρώσει το TV license μου, έχεις στοιχεία και υποννοείς ότι παρανομώ;; Και ΑΝ διάβασες το μήνυμά μου ολόκληρο, εμμέσως προτρέπω και τους υπόλοιπους να το πληρώσουν και να μη "γκρινιάζουν" όπως λέω. Αλλά μάλλον δεν μπήκες στον κόπο. Επίσης ποτέ δεν είπα ότι η κακή ποιότητα των εκπομπών είναι δικαιολογία να μην πληρώσεις, πώς βγήκε αυτό το συμπέρασμα; Απλά είπα ότι η καλή ποιότητα πρώτον είναι υποκειμενική και δεύτερον ότι τα λεφτά ΔΕΝ πάνε στο Channel 4, παρά μόνο στο BBC, την ποιότητα του οποίου ΔΕΝ έθιξα. Αλλά εσύ, αν κρίνω απ'την απάντηση που μου δίνεις, μάλλον δε συμφωνείς ότι η ποιότητα είναι υποκειμενική. Μάλλον πιστεύεις πως το απόλυτο κριτήριο ποιότητας είσαι εσύ, και ότι όλοι οι άλλοι Έλληνες που δεν έχουν / έχουμε γνωρίσει τον πραγματικό πολιτισμό της Ευρώπης (ή της Αγγλίας, εδώ γελάμε), είμαστε απλά βλάχοι και we don't know any better από τον Ευαγγελάτο, το Μάκη και τους ιδιωτικούς σταθμούς που "ούτε καν ασχολείσαι". Εγώ προσωπικά χαίρομαι για σένα που πήγες στην Αγγλία και σώθηκες πολιτισμικά, αλλά κι εσύ σε παρακαλώ, μη μας λυπάσαι τους υπόλοιπους που είτε δεν πήγαμε, είτε δε γνωρίσαμε το φως όπως εσύ. Υ.Γ. Προφανώς ζω στην Αγγλία Υ.Γ.2. Δεν καπνίζουμε όλοι Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Κι εμενα η αποψη μου ειναι οτι το BBC ειναι ισως ο καλυτερος (ημι)κρατικος broadcaster στον κοσμο. Απλα δεν εχει ΚΑΜΙΑ σχεση με την ΕΡΤ (και ουτε καν ασχολουμαι με τους ελληνικους ιδιωτικους σταθμους). Σειρες οπως Monty Python's Flying Circus, Faulty Towers, Blackadder, The Office, Extras και αλλες πολλες, απλα ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να εβγαιναν απο Ελληνικα καναλια (οπως και τα Trigger Happy TV και Father Ted του Channel 4, αυτο με τα σκουπιδια). Για ειδησεις, τι να πουμε; Μονο η ΕΡΤ εχει μεινει στην Ελλαδα να μην βαζει μουσικη υποκρουση στα ρεπορταζ. Επισης, η μαγκια του tv license ειναι οτι παει κατευθειαν στο BBC και οχι στην κυβερνηση για να το χρησιμοποιησει στην επομενη "αγορα του αιωνα". Γι'αυτο και το BBC δεν θεωρειτε απολυτως κρατικο (με την στενη εννοια του ορου). Η χρηματοδοτηση του BBC εξαρταται κατα πολυ (~75%) απο το tv license και δεν περνει λεφτα απο το δημοσιο. Εγω το tv license θα το εδινα με κλειστα τα ματια, γιατι ακομα και τωρα που μενω εκτος Αγγλιας, το BBC ειναι η νουμερο ενα πηγη μου για ειδησεις (ειτε απο internet, ειτε απο shortwave). Μου φαινεται υποκρισια (για να μην πω τραγελαφικο) να λεμε οτι η Αγγλικη τηλεοραση ειναι χαλια, αρα δεν πληρωνουμε το TV license, και ταυτοχρονα να την βλεπουμε κανονικα. Αν δεν σου αρεσει το επιπεδο (γιατι προφανως εχεις συνηθισει στο υψηλο επιπεδο του Ευαγγελατου, του Μακη και του Ρωμα), τοτε ΜΗΝ αγορασεις τηλεοραση. Απλα και ...οικονομικα. Αυτα. Υ.Γ. Αφου τα σκεφτεστε ολα, τοτε κοψτε το τσιγαρο, ειναι πανακριβα στην Αγγλια. Πολυ πιο ακριβα απο τις 11 λιρες τον μηνα του tv license. Εντάξει μην φωνάζεις θα κόψω το φαϊ μιας και δεν καπνίζω και δεν πίνω και θα το πληρώσω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Herceptin Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum και ζητώ τη βοήθεια τους (αν μπορούν φυσικά να βοηθήσουν). M.Sc in Health Economics (YORK) ή M.Sc in Health Economics (BIRMINGHAM). Ποιο είναι καλύτερο πανεπιστήμιο στον τομέα αυτό;;(Υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο site αξιολόγησης που να αναφέρεται σε αυτόν τον τομέα αύτό;) Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους όσους θα μπουν στον κόπο να απαντήσουν. Herceptin Παράθεση ' See you at the bitter end ' Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Δε μπορώ να καταλάβω γιατί αναφέρεσαι σε μενα προσωπικά. Εγώ το'χω πληρώσει το TV license μου, έχεις στοιχεία και υποννοείς ότι παρανομώ;; Και ΑΝ διάβασες το μήνυμά μου ολόκληρο, εμμέσως προτρέπω και τους υπόλοιπους να το πληρώσουν και να μη "γκρινιάζουν" όπως λέω. Αλλά μάλλον δεν μπήκες στον κόπο. Επίσης ποτέ δεν είπα ότι η κακή ποιότητα των εκπομπών είναι δικαιολογία να μην πληρώσεις, πώς βγήκε αυτό το συμπέρασμα; Απλά είπα ότι η καλή ποιότητα πρώτον είναι υποκειμενική και δεύτερον ότι τα λεφτά ΔΕΝ πάνε στο Channel 4, παρά μόνο στο BBC, την ποιότητα του οποίου ΔΕΝ έθιξα. Αλλά εσύ, αν κρίνω απ'την απάντηση που μου δίνεις, μάλλον δε συμφωνείς ότι η ποιότητα είναι υποκειμενική. Μάλλον πιστεύεις πως το απόλυτο κριτήριο ποιότητας είσαι εσύ, και ότι όλοι οι άλλοι Έλληνες που δεν έχουν / έχουμε γνωρίσει τον πραγματικό πολιτισμό της Ευρώπης (ή της Αγγλίας, εδώ γελάμε), είμαστε απλά βλάχοι και we don't know any better από τον Ευαγγελάτο, το Μάκη και τους ιδιωτικούς σταθμούς που "ούτε καν ασχολείσαι". Εγώ προσωπικά χαίρομαι για σένα που πήγες στην Αγγλία και σώθηκες πολιτισμικά, αλλά κι εσύ σε παρακαλώ, μη μας λυπάσαι τους υπόλοιπους που είτε δεν πήγαμε, είτε δε γνωρίσαμε το φως όπως εσύ. Υ.Γ. Προφανώς ζω στην Αγγλία Υ.Γ.2. Δεν καπνίζουμε όλοι Δεν αναφερθηκα σε σενα προσωπικα. Αναφερθηκα σε αυτους που ΔΕΝ πληρωνουν η που ψαχνουν τροπο να μην πληρωσουν 11 λιρες τον μηνα. Το "αν δεν σου αρεσει" ηταν γενικο και οχι για σενα. Και για το καπνισμα αναφερθηκα σε αυτους που καπνιζουν (πως να ξερω αλλωστε αν εσυ καπνιζεις;). Ξαναδιαβασε το ποστ, αυτη την φορα γνωριζοντας οτι δεν σου 'την ειπα' και αν διαφωνεις σε κατι ξαναγινε επιθετικος, τι να σου πω. Συμφωνω οτι η ποιοτητα ειναι υποκειμενικη. Απλα εχω την (υποκειμενικη) γνωμη οτι η ποιοτητα στην Ελλαδα ειναι 10 φορες χειροτερη. Αυτο ειπα και πριν. Εντάξει μην φωνάζεις θα κόψω το φαϊ μιας και δεν καπνίζω και δεν πίνω και θα το πληρώσω. Κοψε την τηλεοραση καλυτερα. Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 Χαιρετώ όλα τα μέλη του forum και ζητώ τη βοήθεια τους (αν μπορούν φυσικά να βοηθήσουν). M.Sc in Health Economics (YORK) ή M.Sc in Health Economics (BIRMINGHAM). Ποιο είναι καλύτερο πανεπιστήμιο στον τομέα αυτό;;(Υπάρχει κάποιο εξειδικευμένο site αξιολόγησης που να αναφέρεται σε αυτόν τον τομέα αύτό;) Ευχαριστώ προκαταβολικά όλους όσους θα μπουν στον κόπο να απαντήσουν. Herceptin Ριξε μια ματια στα research ratings: http://www.hero.ac.uk/rae/rae_dynamic.cfm?myURL=http://195.194.167.103/Results/byuoa.asp Επισης, το Times Good University Guide μπορει να φανει χρησιμο (αν και καθε εφημεριδα βγαζει τα δικα της και παντα υπαρχουν διαφορες στα κριτηρια...). Τα μαστερ αυτα σε τι department ανηκουν; Economics; Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ellin77 Δημ. August 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 10, 2006 κόψτε όλοι το παράνομο downloading (π.χ εκπομπών του ΒΒC) και θα κόψω την τηλεόραση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts