gmac Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 3.πάρα πολύ καλή ιδέα!! θα το έχω υπόψιν μου! έχεις μήπως ιδέα, σε γενικές γραμμές (γιατί υποθέτω σε κάθε πανεπιστήμιο δεν ισχύουν τα ίδια) αν είναι κάπως αρνητικό- ή όχι πολύ θετικό- ο καθηγητής (το μάθημα που διδάσκει) που δίνει την συστατική να μην έχει σχέση με το course του μεταπτυχιακού? Κοίτα, αν διδάσκει σχετικό μάθημα με το μεταπτυχιακό ακόμα καλύτερα, αλλα δε θεωρώ ότι παίζει ιδιαίτερο ρολο. Η συστατική δίνει έμφαση στις επιδόσεις αλλα κυρίως στις δυνατότητες και το potential σου και για αυτό δεν έχει σχέση ο ακριβής τομέας. Αυτό που θα θεωρούσα παράξενο (αλλα και πάλι όχι καθοριστικό) θα ήταν ο τομέας του καθηγητή που δίνει την επιστολή να είναι άσχετος με το ΒΑΣΙΚO σου πτυχίο (πχ κάποιο άσχετο μάθημα επιλογής). Γενικώς πάντως αυτό που έχει σημασία είναι ο καθηγητής να σε γνωρίζει καλά (η τουλάχιστον έτσι να φαίνεται στη συστατική;)) και να λέει τα καλύτερα για σένα, ανεξάρτητα του τι διδάσκει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AppleB Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 έχεις ένα point, η αλήθεια είναι..!θα κοιτάξω λοιπόν να πάρω τις συστατικές από σχετικούς καθηγητές! (ελπίζω να με θυμούνται :p) σε ευχαριστώ πολύ!!:D Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 Πάντως για να διευκρινίσω, η προσωπική μου γνώμη είναι καλύτερα μια "θερμη" συστατική επιστολή από κάποιον πιο άσχετο καθηγητή με το αντικείμενο, παρα μια πιο τυπική από κάποιον σχετικό :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AppleB Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 νομίζω πως έχεις δίκιο... ωστόσο θα πάρω μία συστατική και από έναν εργοδότη μου (από εργασία σχετική με το course μου). Συνήθως πώς γίνεται όμως η όλη διαδικασία με τις συστατικές? Εννοώ οτι έχω ακούσει οτι κάποιοι ετοιμάζουν μόνοι τους το κείμενο (βάζοντας ένα σωρό σάλτσες, γεγονός που τους συμφέρει)και οι καθηγητές βάζουν μόνο την υπογραφή. Βέβαια θα μου πεις εξαρτάται και από τον καθηγητή... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 Το έχω κι εγώ αυτό ακουστά, αλλα δεν ξέρω κάποιον που να το έχει κάνει όντως έτσι. Μονο από τρίτους το έχω ακούσει. Από την άλλη, αυτό συμβαίνει κατά κόρον (στην Ελλάδα) στις συστατικές από εργοδότη για μεταπτυχιακό. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AppleB Δημ. December 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 1, 2007 θα φροντίσω να μιλήσω πρώτα με τον καθηγητή να μου πει αυτός πρώτα πώς ακριβώς θα κινηθούμε στη διαδικασία! ουφ αγχώθηκα τώρα...cross your fingers for me !!!! σε ευχαριστώ πάρα πολύ για όλα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin_martian Δημ. December 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2007 Πάντως για να διευκρινίσω, η προσωπική μου γνώμη είναι καλύτερα μια "θερμη" συστατική επιστολή από κάποιον πιο άσχετο καθηγητή με το αντικείμενο, παρα μια πιο τυπική από κάποιον σχετικό :) Συμφωνώ απεριόριστα!Οι Άγγλοι εκτιμούν πολύ τις καλές συστατικές επιστολές. Πάρε μία καλή συστατική και ας είναι και απο καθηγητή άσχετο με το αντικείμενο που θα ειδικευτείς!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AppleB Δημ. December 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 2, 2007 marvin_martian ευχαριστώ πολύ!!! I will !!:) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
silvia5gr Δημ. December 8, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2007 Hi paidia.. ekana mia vlakeia k thelw na mou peite poso megalh einai...:worry: sthn aitish tou ucas eipa oti twra exw skopo na dwsw to TOEFL...dld oti den to exw akoma....megalh mlk?? k leei auto sthn aitish otu ucas.. Your application has been processed by UCAS. You will be sent a welcome letter containing your application number to enable you to log into Track. You will be able to use the username and password you used when making your application.alla den exw lavei akoma tpt...prin sxedon 2 vdomades thn esteile.thx k pali paidia Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fabo114 Δημ. December 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 9, 2007 Hi paidia.. ekana mia vlakeia k thelw na mou peite poso megalh einai...:worry: sthn aitish tou ucas eipa oti twra exw skopo na dwsw to TOEFL...dld oti den to exw akoma....megalh mlk?? k leei auto sthn aitish otu ucas.. Your application has been processed by UCAS. You will be sent a welcome letter containing your application number to enable you to log into Track. You will be able to use the username and password you used when making your application.alla den exw lavei akoma tpt...prin sxedon 2 vdomades thn esteile.thx k pali paidia Καλο κουραγιο με τους τυπους! Εγω που εκανα αιτηση στο clearing (οκ, δεν εκανα και νωρις αλλα υπηρχε ενα περιθωριο) το ελαβα την τελευταια μερα της προθεσμιας, αφου ειχα στειλει σε ολα τα Πανεπιστημια direct αιτησεις και ενω ειχα ηδη γινει δεκτος. :X Επειδη τωρα πλεον δεν γινεται να αλλαξεις την αιτηση σου online, στειλε τους καλυτερα ενα e-mail ζητωντας να γινει η αλλαγη και ρωτα και ποτε θα λαβεις το κ*λογραμμα (εχουν καποια μανια με το ταχυδρομειο οι Αγγλοι γενικα). Παράθεση facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jerryg799 Δημ. December 11, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2007 Παιδιά,σκέφτομαι να πάω από Ιανουάριο Αγγλία για κάποιο πρόγραμμα English Language for academic purposes. Έχει πάει κανένας? Έχεται μήπως κάποιο πανεπιστήμειο υπόψην? Έχω βρει 1-2 αλλά μήπως έχει κανένας εμπειρία από κάποιο συγκεκριμένο? Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joskem1 Δημ. December 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2007 Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου κάτι σε όσους έχουν ήδη πάει Αγγλία και ξέρουν τα πράγματα λίγο καλύτερα από εμάς εδώ. Ανάμεσα στα πανεπιστήμια Leeds και Sheffield ποιο θα προτείνατε? Από επίπεδο σπουδών, στον τομέα που με ενδιαφέρει, είναι στο ίδιο επίπεδο. Οπότε θα ήθελα μήπως ξέρατε ποιο είναι πιο εύκολο να πας (πχ πιο εύκολη πρόσβαση με αεροπλάνο και μεταφορικά), πού είναι καλύτερος ο τρόπος ζωής κτλ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. December 12, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2007 ξερετε ποτε πρεπει να στειλω τις αιτησεις για οδοντιατρικη στα πανεπιστημια στην αγγλια?Εχω ηδη ξεκινησει τις αιτησεις μεσω ucas αλλα δεν βλεπω πουθενα να λεει μεχρι ποτε ειναι η προθεσμια.μιλαω για το εττος 2008-2009. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. December 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2007 ξερετε ποτε πρεπει να στειλω τις αιτησεις για οδοντιατρικη στα πανεπιστημια στην αγγλια?Εχω ηδη ξεκινησει τις αιτησεις μεσω ucas αλλα δεν βλεπω πουθενα να λεει μεχρι ποτε ειναι η προθεσμια.μιλαω για το εττος 2008-2009. If you are applying from the UK or European Union (EU), whatever your nationality, we must receive your application between mid-September 2007 and 15 January 2008 for your application to be considered as on-time. However, you must apply to us by 15 October 2007 for Oxford University; University of Cambridge; medicine courses (course codes A100, A101, A103, A104, A105, A106 or A300); dentistry courses (course codes A200, A201, A202, A203, A204, A205, A206 or A400); veterinary medicine or veterinary science courses (course codes D100 or D101). :( Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. December 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2007 Να ρωτήσω και εγώ με τη σειρά μου κάτι σε όσους έχουν ήδη πάει Αγγλία και ξέρουν τα πράγματα λίγο καλύτερα από εμάς εδώ. Ανάμεσα στα πανεπιστήμια Leeds και Sheffield ποιο θα προτείνατε? Από επίπεδο σπουδών, στον τομέα που με ενδιαφέρει, είναι στο ίδιο επίπεδο. Οπότε θα ήθελα μήπως ξέρατε ποιο είναι πιο εύκολο να πας (πχ πιο εύκολη πρόσβαση με αεροπλάνο και μεταφορικά), πού είναι καλύτερος ο τρόπος ζωής κτλ Για Sheffield δε ξερω, αλλα το Leeds ειναι μια παρα πολυ ομορφη πολη. Υπαρχουν καθημερινες πτησεις με KLM μεσω Αμστερνταμ για Αθηνα, τιμη 290 ευρω, αλλα θα πρεπει να κλεινεις τουλαχιστον εναμιση με δυο μηνες νωριτερα για να βρεις αυτη τη τιμη Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marpl Δημ. December 13, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 13, 2007 Καλησπέρα σας! Διάβασα αρκετά από τα παραπάνω post και έχω με τη σειρά μου να σας ρωτήσω μερικά πράγματα. Βλέπω ότι πολλά παιδιά γνωρίζουν το πνεύμα των σπουδών στην Αγγλία και οι απόψεις τους θα είναι χρήσιμες. Σπουδάζω σε ΤΕΙ (Εφαρμοσμένης Πληροφορικής & Πολυμέσων) και μετά το τέλος των σπουδών μου σκέφτομαι να πάω Αγγλία για μεταπτυχιακό. Οι βαθμοί μου κυμαίνονται μεταξύ 7-8. IELTS δεν έχω αλλά θα το αποκτήσω στη πορεία. Τί πιθανότητες έχω να με δεχτούν και σε ποιά κλάσης πανεπιστήμια πχ Manchester ίσως:innocent: Θα ήταν καλό να έχω προϋπηρεσία; Και γενικά τι άλλο θα χρειαστώ για να μπορέσω να στηριχτώ καλύτερα. Παράθεση http://www.fyletikesmaxes.gr/46137.html Join now! http://maroulita8.mybrute.com :ninja: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sussie Δημ. December 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2007 Καλησπερα , Σκεφτομαι κι εγω για master στην αγγλια σε computer science. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης : Χρωσταω στο πανεπιστημιο αυτη την στιγμη 7 μαθηματα. 4 χειμερινα και 3 εαρινα. Στο πα.πει εαν δεν περαστει πχ ενα χειμερινο μαθημα το δινεις τον Σεπετμεβρη στην επαναληπτικη εξεταστικη και οχι τον ιουνιο. Δεδομενου οτι θα κανω αιτησεις σε πανεπιστημια τον φεβρουαριο και σε περιπτωση που με δεχτουνε πως θα τους προσκομισω το πτυχιο αν δεν το εχω μεχρι τον ιουνιο. Δηλαδη αν δεν περασω καποιο μαθημα τον φεβρουαριο και πρεπει να το δωσω τον Σεπτεμβρη προλαβαινω να παω ? Με δεχονται χωρις το χαρτι του πτυχιου ? Μπορω να δωσω απλα μια αναλυτικη βαθμολογια οτι εχω περασει ολα τα μαθηματα και την πτυχιακη εργασια και να προσκομισω το πτυχιο τον δεκεμβριο που κανει το πα.πει τις ορκομωσιες ? Ευχαριστω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
marvin_martian Δημ. December 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2007 Θα σου στείλουν γράμμα conditional offer, το οποίο θα γίνει unconditional όταν τους στείλεις το πτυχίο σου.Στην ουσία το πτυχίο σου μπορείς να τους το πας μέχρι και 1 μέρα πρίν αρχίσεις το μεταπτυχιακό!Μπορείς να συνεννοηθείς μέσω mail με το πανεπιστήμιο που θα διαλέξεις και εκείνοι θα σου πουν ακριβώς τις προθεσμίες. Όσο για την αναλυτική βαθμολογία που λες,θα ζητήσεις πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών για πανεπιστήμια του εξωτερικού που να αναγράφει το μέσο όρο σου και όλα τα μαθήματα για να πάρεις το πτυχίο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Athanasia83 Δημ. December 16, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 16, 2007 Sxetika me to I.E.L.T.S ti ginetai?Dilwsa na dwsw eksetaseis 26/1 kai exw agxwthei giati arxisa ta mathimata molis twra kai den eimai se forma...Vevaia perusi edwsa gia ECPE giauto pisteua tha hmouna se kaluteri forma omws exw apogoiteuthei...Esas pws sas fanike?Kanate mathimata i diavasate monoi sas?Poso kairo sas pire i oli proetoimasia?6,5 einai genika duskolo na to petuxeis?Exete kapoio kalo vivlio upopsin sas? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kolabrou Δημ. December 26, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. December 26, 2007 Anyone? to kalutero pou tha mporouses na kaneis einai na: 1on: koitakseis tis katatakseis panepistimiwn gia multimedia studies ( timesonline.com , good university guide - guardian.co.uk ktl) 2on: na koitakseis ta programmata spoudwn twn panepistimwn pou plireis tis proipotheseis (se sxesi me vathmous), antexei i tsepi sou k se endiaferoun. 3on: na zitiseis na sou steiloun ena prospectus 4on: na peraseis ta mathimata k na dwseis IELTS 5on: na steileis aitiseis :) auta... elpizw na boithisa, gia pereterw leptomeries edw eimaste Παράθεση IPHONE 4 The Ultimate Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. December 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2007 Να προσθεσω, οτι οταν γινει η επομενη εκθεση βρεττανικων πανεπιστημιων στην Αθηνα, δε θα ηταν ασχημο να περασεις και να εχεις μια συζητηση με τους εκπροσωπους των πανεπιστημιων που τυχον θα εχεις επιλεξει.Ετσι θα εχεις πληροφοριες απο πρωτο χερι Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joskem1 Δημ. December 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2007 Καλημέρα και χρόνια πολλά!!! :) Φεύγω το Σεπτέμβρη για μαστερ Αγγλια, και ήθελα λίγη βοήθεια σχετικά με τις εστίες. Πώς ακριβώς πρέπει να κινηθώ για να βρω εστία? Πρεπει να μπω στο site των εστιών, να κατεβάσω αιτήσεις, να τις συμπληρώσω και οταν το πανεπιστήμιο μου στείλει το offer να στείλω τις αιτήσεις για τις εστιεσ?? Ή πρώτα θα πρεπει να απαντήσω στο offer και μετα΄να κανω αίτηση για εστία?? Επίσης χρειάζεται κάτι άλλο ή απλά μια συμπληρωμένη αίτηση. Τέλος, έχετε καμια ιδέα για εστίες για Λονδίνο? (Συγκεκριμένα για UCL ενδιαφέρομαι, αν ξέρετε κάτι..) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SpyrosDan Δημ. December 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2007 Καλημέρα και χρόνια πολλά!!! :) Τέλος, έχετε καμια ιδέα για εστίες για Λονδίνο? (Συγκεκριμένα για UCL ενδιαφέρομαι, αν ξέρετε κάτι..) Επισης και σε σενα. Αν δε βαριεσαι, κατσε και διαβασε http://www.ucl.ac.uk/prospective-students/accommodation/ Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Μη τα βαζεις ποτε με ηλιθιους. Σε κατεβαζουν στο επιπεδο τους και σε κερδιζουν ευκολα λογω εμπειριας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
joskem1 Δημ. December 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2007 Ναι τα έχω διαβάσει αυτά για τις εστίες του UCL. Απλά ήθελα κάποιος που ίσως έχει την εμπειρία να μου πει πχ ότι το τάδε intercollegiate hall είναι καλό... Ή να μου συστήσει κάποια ιδιωτική εστία!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimmyyy Δημ. December 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2007 hi se olous!!! ligo help re paidia se ena thema pou me exei apasholisei teleftaia. tha kano aitisi gia finance se lse,warwick,manchester. eho vathmo ptyhiou 8.3 apo asoee apo tmima xrhmatooikonomiko. gmat 705. ayto pou me anisyhei einai oti pira to ptyhio mou se 6 hronia logo ergasias se oikogeneiaki epiheirisi asheti me tis spoudes mou. ehei kaneis proigoumeni empeiria, na ehei kanei dld. aitisi se kapoio school kai na ehei apporifthei logo diarkeias spoudon??? thanks... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts