Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

t56.jpg

Blood Simple (1984) US

Ενας πλουσιος τυπος προσλαμβανει εναν πληρωμενο δολοφονο

για να σκοτωσει τη γυναικα του και τον εραστη της...

Το χαρακτηριστικο ωμο,κυνικο στυλ των αδελφων Κοεν.

Αριστουργημα.

9/10

Edited by gtf4270

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Ακριβώς, το εύκολο και κατανοητό αρέσει στις μαζες. Σε όλους μας αρέσει αλλά αυτό δε σημαίνει πως τρώμε και κουτοχορτο.

Συμφωνώ στα περισσότερα. Η διαφορά είναι όμως πως σήμερα η πλειοψηφία των ταινιών βασίζεται σε υπερήρωες, ιπταμενους εκδικητές με στολή και πολλά εφε. Και παλιά την δεκαετία του 60 υπήρχαν αυτοί. Ο spiderman, ο batman, ο hulk, ο ironman, αλλά ήταν μειωμένης αποδοχής.

Δεν δαιμονοποιω τα εφέ. Εφέ είχαν και τα πρωτα Alien, εφέ είχαν και τα πρώτα δύο Terminator που θεωρώ πολύ καλές ταινίες της εποχής τους. Το θέμα είναι πως σήμερα δεν υπάρχει πρωτοτυπία και βασίζονται όλα μόνο στον εντυπωσιασμό. Γιατί να δω ας πούμε το Chainsaw massacre του σήμερα και να μην προτιμήσω του 1974?

To Texas Chainsaw Massacre του σήμερα να μην το δεις γιατί απλά είναι μία πολύ κακή ταινία. Δεν έχει να κάνει με σύγκριση με την ταινία του 1974, έχει να κάνει με το ότι από μόνο το χωρίς να χρειάζεται να το συγκρίνεις με κάτι, είναι κακό.

Αυτό που θέλω να σου εξηγήσω είναι ότι δε χρειάζεται να συγκρίνεις πάντα με ένα παλιότερο της ίδιας σειράς ταινιών ή μία άλλη ταινία της ίδιας κατηγορίας. Κάποιες ταινίες απλά είναι κακές για πολλούς λόγους (σκηνοθεσία, υπόθεση, ηθοποιοί κτλ) χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω δικαιολόγηση.

Και αυτό δε συμβαίνει σήμερα μόνο. Και στη χρυσή εποχή του Hollywood τα trends στα είδη ταινιών είχαν βγάλει μιμήσεις-εκτρώματα. Το Whatever Happened to Baby Jane? του 1962 δημιούργησε μία καινούργια υποκατηγορία ταινιών και πολλές άλλες της ίδιας εποχής που προσπάθησαν να το αντιγράψουν ή έστω να 'χρησιμοποιήσουν την ίδια συνταγή' είναι τεράστιες πατάτες.

Για να απαντήσω στο περίπου στο τελευταίο σου ερωτημα, αν και δεν θέλεις. Στο Nymphomaniac για παράδειγμα που δεν το θεωρώ αριστούργημα αλλά μια απλα καλή ταινία, ποια μηνύματα πιστεύεις ότι απορρόφησε ο θεατής? Την γενική εικόνα της ταινίας, η κάτι πιο βαθύ?

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

OK, άλλο φοβόμουν ότι εννοούσες :p.

Για τo Nymphomaniac τι να σου πω; Εγώ τη βρήκα πολύ κακή ταινία. Και μεταξύ μας, ίσως και να μην ήταν και το καλύτερο παράδειγμα γιατί απ'όσο θυμάμαι και οι κριτικές ήταν πολύ κακές και γενικά δεν έχει αφήσει και πολύ καλή φήμη. Άσε που δε θυμάμαι να μου έμεινε και κανένα αξιοσημείωτο μήνυμα.

Πάντως πρέπει πάντα να υπολογίζουμε ότι δεν μας αφορούν όλα τα μηνύματα και συνεπώς κάποια δεν πρόκειται να τα "πιάσουμε".

Ένα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ίσως είναι το Dogville. Μία ιδιαίτερη ταινία, η οποία όμως ήταν και παραμένει εξαιρετική με πολύ έξυπνα μηνύματα κατ'εμέ. Άλλες ταινίες του Trier, συμπεριλαμβανομένου του sequel του Dogville, δεν ήταν εξίσου καλές.

Γενικά υπάρχουν σκηνοθέτες που συμπαθώ αλλά αυτό δε σημαίνει πως ντε και καλά θα μου αρέσουν όλες οι ταινίες τους.

Και μια και μιλάμε για βαθύτερα μηνύματα, ο Aronofsky π.χ. για εμένα έχει κάνει υπό αυτή την άποψη κάποιες φανταστικές ταινίες όπως το π, το Requiem for a Dream και το The Fountain κάποιες που τρώγονταν όπως το Black Swan και κάποιες πολύ κακές όπως το Noah.

Edited by DesertSMisSRaiN

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

To Texas Chainsaw Massacre του σήμερα να μην το δεις γιατί απλά είναι μία πολύ κακή ταινία. Δεν έχει να κάνει με σύγκριση με την ταινία του 1974, έχει να κάνει με το ότι από μόνο το χωρίς να χρειάζεται να το συγκρίνεις με κάτι, είναι κακό.

Αυτό που θέλω να σου εξηγήσω είναι ότι δε χρειάζεται να συγκρίνεις πάντα με ένα παλιότερο της ίδιας σειράς ταινιών ή μία άλλη ταινία της ίδιας κατηγορίας. Κάποιες ταινίες απλά είναι κακές για πολλούς λόγους (σκηνοθεσία, υπόθεση, ηθοποιοί κτλ) χωρίς να χρειάζεται περαιτέρω δικαιολόγηση.

Και αυτό δε συμβαίνει σήμερα μόνο. Και στη χρυσή εποχή του Hollywood τα trends στα είδη ταινιών είχαν βγάλει μιμήσεις-εκτρώματα. Το Whatever Happened to Baby Jane? του 1962 δημιούργησε μία καινούργια υποκατηγορία ταινιών και πολλές άλλες της ίδιας εποχής που προσπάθησαν να το αντιγράψουν ή έστω να 'χρησιμοποιήσουν την ίδια συνταγή' είναι τεράστιες πατάτες.

OK, άλλο φοβόμουν ότι εννοούσες :p.

Για τo Nymphomaniac τι να σου πω; Εγώ τη βρήκα πολύ κακή ταινία. Και μεταξύ μας, ίσως και να μην ήταν και το καλύτερο παράδειγμα γιατί απ'όσο θυμάμαι και οι κριτικές ήταν πολύ κακές και γενικά δεν έχει αφήσει και πολύ καλή φήμη. Άσε που δε θυμάμαι να μου έμεινε και κανένα αξιοσημείωτο μήνυμα.

Πάντως πρέπει πάντα να υπολογίζουμε ότι δεν μας αφορούν όλα τα μηνύματα και συνεπώς κάποια δεν πρόκειται να τα "πιάσουμε".

Ένα πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ίσως είναι το Dogville. Μία ιδιαίτερη ταινία, η οποία όμως ήταν και παραμένει εξαιρετική με πολύ έξυπνα μηνύματα κατ'εμέ. Άλλες ταινίες του Trier, συμπεριλαμβανομένου του sequel του Dogville, δεν ήταν εξίσου καλές.

Γενικά υπάρχουν σκηνοθέτες που συμπαθώ αλλά αυτό δε σημαίνει πως ντε και καλά θα μου αρέσουν όλες οι ταινίες τους.

Και μια και μιλάμε για βαθύτερα μηνύματα, ο Aronofsky π.χ. για εμένα έχει κάνει υπό αυτή την άποψη κάποιες φανταστικές ταινίες όπως το π, το Requiem for a Dream και το The Fountain κάποιες που τρώγονταν όπως το Black Swan και κάποιες πολύ κακές όπως το Noah.

Και όμως, το Nymphomaniac περνάει μηνύματα κατά των εκτρώσεων και κατά της σεξομανιας που κυριαρχεί ως το σημαντικότερο μοντελο στις σημερινές κοινωνίες, που διαφημίζεται με λάθος τρόπο από παντού.

Φυσικά ο περισσότερος κόσμος έμεινε μονάχα στην απλή εικονα της ταινιας, χαρακτηρίζοντας την τσόντα. Όλοι όσοι παρακολουθούμε Trier, ξερουμε πως είναι αρκετά προκλητικός και κατά της πολιτικής ορθότητας. Συνεπώς μπορεί να είναι και ένα σύστημα εναντίον του, που «θάβει» τις ταινίες του λόγω των παραπάνω.

Δεν λέω πως ήταν ταινιαρα, αλλά μια προβολή την αξίζει.

Το P πραγματικά μεγάλο κάψιμο. Να το βλέπεις πολλές φορές για να βγάλεις συμπεράσματα διαφόρων τύπων. Και μένα μου αρέσει σε κάποιες από τις παραπάνω ταινίες του ο Aronofsky. Επίσης και ο Nolan μου αρεσει. Το Following που ήταν η πρώτη του ταινία, ήταν κάτι διαφορετικό και σχετικά πρωτότυπο. Ακόμα και η τριλογια των Batman που σκηνοθέτησε, ήταν κορυφαία σε σύγκριση με τα παλιότερα. Ακόμα και αυτά έχουν νοήματα που έχουν να κάνουν με την παρακμή του δυτικού πολιτισμου και την κατηφόρα των ανθρώπων της δύσης. Αρκετά εμπνευσμένες ταινίες από συγγράμματα του Οσβαλντ Σπεγκλερ και Ιουλιου Εβολα.

Και τον Ηστγουντ θεωρώ πολύ καλό σκηνοθέτη σε διάφορα genres ταινιών που έχει σκηνοθετήσει, όπως και τον Δανό Ρεφν, που έχει κάνει τα Drive, Valhalla rising κλπ.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Εγω δεν συμφωνω οτι αυτην την εποχη που ζουμε δεν βγαινουν καλες ταινιες.

Παντοτε βγαινανε αριστουργηματα στον κινηματογραφο και σημερα βγαινουνε.

Απλα η πειοφηφια των ποιοτικων ταινιων σημερα δεν ειναι εμπορικες

Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Σήμερα ας πούμε δεν υπάρχουν ηθοποιοί άντρες με όλη την έννοια της λεξεως ούτε και γυναίκες με την θηλυκότητα των παλαιων. Μόνο κατι παιδαρελια ειναι οι σημερινοί ηθοποιοί με baby facies. Επίσης σημσντικο ρόλο τεχουν τα χρώματα και η ατμόσφαιρα που σπάνια θα βρεις σε καινούριες ταινίες. Δες ταινίες του Χίτσκοκ και παρατήρησε τα χρώματα. Vertigo, Rear Window, North by northwest.

Για παράδειγμα αυτή την αποπνικτική και γεμάτη απο καπνους τσιγάρων ατμόσφαιρα, με το σκοτεινό και συνωμοσιακο στοιχείο, σε συνδυασμό με την απίστευτη πλοκη στην ταινία Έξαψη (Body heat) του 1981, δεν την βρίσκεις σήμερα. Ταινία που θα την δεις και 70 φορές στην ζωή σου, με την ίδια ευχαρίστηση όπως την πρώτη φορά.

Edited by baiosss

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Ακομα βγαινουν ταινιαρες αλλα συχνα δεν ακουγονται οσο ταινιες της σειρας τυπου Avengers

Βγαινουν και τωρα και πολλες και καλες ταινιες.

Κυριως απο τον ανεξαρτητο κινηματογραφο...και ευρωπαικο και αμερικανικο.

Και ασιατικο να συμπληρωσω

Δεν υπάρχει λόγος να σου "επιβάλλω" πχ ότι η μέταλ είναι η καλύτερη μουσική που υπάρχει

Δε χρειαζεται να επιβαλλεις αληθειες

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Παίζουν πολλά πράγματα ρόλο. Σήμερα ας πούμε δεν υπάρχουν ηθοποιοί άντρες με όλη την έννοια της λεξεως ούτε και γυναίκες με την θηλυκότητα των παλαιων. Μόνο κατι παιδαρελια ειναι οι σημερινοί ηθοποιοί με baby facies. Επίσης σημσντικο ρόλο τεχουν τα χρώματα και η ατμόσφαιρα που σπάνια θα βρεις σε καινούριες ταινίες. Δες ταινίες του Χίτσκοκ και παρατήρησε τα χρώματα. Vertigo, Rear Window, North by northwest.

Για παράδειγμα αυτή την αποπνικτική και γεμάτη απο καπνους τσιγάρων ατμόσφαιρα, με το σκοτεινό και συνωμοσιακο στοιχείο, σε συνδυασμό με την απίστευτη πλοκη στην ταινία Έξαψη (Body heat) του 1981, δεν την βρίσκεις σήμερα. Ταινία που θα την δεις και 70 φορές στην ζωή σου, με την ίδια ευχαρίστηση όπως την πρώτη φορά.

Για τους ηθποιους θα συμφωνησω...οι παλιοι ειχανε αυτο το κατι αλλο.

Μαρλον Μπραντο ας πουμε η Τζειμς Ντην.

δυσκολο να βρεις σημερα.

Καλα για τον Χιτσκοκ δε το συζυτω...ο ανθρωπος ηταν απο αλλο πλανητη...αστο

Είδα το LEATHERFACE.

Άξιο prequel του Δολοφόνου με το πριόνι με πολύ ενδιαφέρον τέλος.

Φυσικά δεν έχει κάποια ηθοποιία ιδιαίτερη, αλλά η σπλατερια είναι που ξεχωρίζει.

Αξίζει μόνο αν είστε φαν του είδους.

Μην την δείτε οι κουλτουριάρηδες ή που ψάχνετε να βρείτε το τρελό νόημα πίσω από την υπόθεση.

Unleashed by ONEPLUS 3T rooted

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Εγώ είδα το THE BLACK TOWER 2017,

όπου ήταν μια απίστευτα generic ταινία δράσης. Καμία σχέση με τον πολύπλοκο και πολυδιάστατο κόσμο του King. Μηδέν character development, over acting σε πολλές περιπτώσεις από τον μαύρο πρωταγωνιστή και γενικά για να μη πλατιάζω.. κάτω του μετρίου και φουλ στα κλισέ.

Ο Mathew mcconaughey έκανε λίγο τη διαφορά σε κάνα 2 σκηνές μόνο ( υποκριτικά).

me > you

Προσωπικά το Black Tower μου άρεσε αρκετά.

Στάλθηκε από το Mi MIX μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ας μην ξεχνάμε πόσες ταινίες βλέπει ο μέσος άνθρωπος σήμερα και πόσες και ποιες έβλεπε πριν 30-40 χρόνια.

Όλες οι εποχές έχουν καλές ταινίες σε κάθε είδος.

Sent from my Amstrad CPC 6128

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

I-_Dont-_Feel-at-_Home-in-_This-_World-_Anymore.jpg

Μια παραξενη μαυρη κωμωδια

Ξεκιναει τελειως απλα, τελειως χαλαρα...και απο τη μεση και μετα παιρνει μια

απιστευτη τροπη...και στο τελος λες δε γινονται αυτα τα πραγματα.

Δειτε την 8/10

Edited by gtf4270

^^

Συμφωνώ.

Την είδα το καλοκαίρι και είναι πάρα πολύ καλή.

8/10 και από εμένα.

Ο χιονανθρωπος 7/10

Στην αρχη μονο ηταν λιγο αργη αλλα μετα μια χαρα κυλησε.

Δε βαρεθηκα στιγμη . Μου αρεσε ,ομως ισως να μπορουσε να ηταν και καλυτερο.

My third beast Xiaomi Mi 9

My second mini Sony Z3 Compact : stock

Μy first android phone LG Optimus 2x Rom : CM10.1 - tonyp - T-Build 05 with kk M1

Ο χιονανθρωπος 7/10

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα πολλά περισσότερα από αυτή την ταινία και μπορώ να πω ότι ψιλοαπογοητευτηκα.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

OnePlus 3T, iPad mini 2

Thor Ragnarok. Το 2 που είναι από τις αγαπημένες μου Marvelικές δεν το ακούμπησε καν. Το κάνανε πολύ κωμωδία. Είχε γέλιο και κάποια καλά ξυλίκια αλλά δεν μπορώ να πω ότι συγκρίνεται με άλλες της Marvel. Ήταν διασκεδαστικό όμως.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Thor Ragnarok. Το 2 που είναι από τις αγαπημένες μου Marvelικές δεν το ακούμπησε καν. Το κάνανε πολύ κωμωδία. Είχε γέλιο και κάποια καλά ξυλίκια αλλά δεν μπορώ να πω ότι συγκρίνεται με άλλες της Marvel. Ήταν διασκεδαστικό όμως.

Όλα τα τελευταία Marvel έχουν καταντήσει κωμωδίες.

Guardians, Avengers

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Trainspoting 2. Κινείται γενικά σε ρηχά νερά η υπόθεση, δεν κουράζει όμως, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με την πρώτη ταινία που ήταν ταινία σταθμός κατά τη γνώμη μου. Αλλά εννοείται ότι αξίζει κάποιος να τη δει. Βασικά μου προκάλεσε περίεργα συναισθήματα η ταινία. Μέσω των flashback που παρουσιάζει για τις ζωές των πρωταγωνιστών, με κάποιο τρόπο η ταινία σε προκαλεί να κάνεις και στη δική σου ζωή ένα flashback καθώς τη βλέπεις.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Ο χιονανθρωπος 7/10

Μπα οχι.. Δε συμφωνω.

Ενω ξεκίνησε καλα, στη μεση εσπασε και το τελος με ξενερωσε....

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Όλα τα τελευταία Marvel έχουν καταντήσει κωμωδίες.

Guardians, Avengers

Ναι ισχύει. Απλά τα Thor ήταν λίγο πιο σοβαρές. Ή τεσπα δεν ήταν κωμωδίες.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Trainspoting 2. Κινείται γενικά σε ρηχά νερά η υπόθεση, δεν κουράζει όμως, αλλά σε καμία περίπτωση δεν συγκρίνεται με την πρώτη ταινία που ήταν ταινία σταθμός κατά τη γνώμη μου. Αλλά εννοείται ότι αξίζει κάποιος να τη δει. Βασικά μου προκάλεσε περίεργα συναισθήματα η ταινία. Μέσω των flashback που παρουσιάζει για τις ζωές των πρωταγωνιστών, με κάποιο τρόπο η ταινία σε προκαλεί να κάνεις και στη δική σου ζωή ένα flashback καθώς τη βλέπεις.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

Συμφωνώ και επαυξάνω.

Έπιασα τον εαυτό μου πολλές φορές να μην προσέχει την ταινία και να αναπολεί...

Καμια προταση για ταινια μυστηριου;
The loft

[sIGPIC][/sIGPIC]