Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Adrift (2018) 6/10

Μέτρια. Καλή υπόθεση βασισμένη σε αληθινή ιστορία, μέτρια σκηνοθεσία. Μου θύμησε τις ταινίες Gravity (2013) και Life of Pi (2012).

Compulsion (1959) 7/10

Κλασσικό δικαστικό θρίλερ. Πρωτότυπο σενάριο και καλές ερμηνείες.

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Είδα χθες το Capharnaüm (2018).

Ότι και να πω για την ταινία είναι λίγο.....:(

Ακόμη με πονάει το στομάχι από τη χθεσινή γροθιά!!!

9/10

Χμμμμ

Αξιόλογη. Η λιβανεζικη εκδοχή του shoplifters η ακόμα περισσότερο του παλαιότερου nobody knows.

Είναι αρκετά υποτιμημένος ο αραβικός Κινηματογράφος ειδικά προς Περσία έχει πολύ δυνατές ταινίες.

Edit

Οποιαδήποτε πρόταση για σινεμά εκτός Χόλιγουντ ξέρετε, βαράτε.

Το under the shadow μ'άρεσε, ιρανικό

Επίσης Κορέα έχει ΠΟΛΛΕΣ καλες

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Το under the shadow μ'άρεσε, ιρανικό

Επίσης Κορέα έχει ΠΟΛΛΕΣ καλες

Ήταν ένα τυπικό θρίλερ. Με χάλαει που χολιγουντιανιζει λίγο. Τίμια είναι τα ένας χωρισμός και το εμπορακος. Επίσης το υπέρτατο hidden gem είναι το A Moment of Innocence (1996)και οι υπόλοιπες του ίδιου σκηνοθέτη αλλά είναι άκρως δυσεύρετες.

Από Κορέα Ιαπωνία είμαι καλυμμένος τουλάχιστον σε ότι mainstream κυκλοφορεί.

Δεν ξέρω ποιές εννοείς ως mainstream ομολογώ για να προτείνω άλλες. Μόνο από Κορέα έχω καμιά 30ρια που μ'αρεσαν

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Instant family, 2018

https://m.imdb.com/title/tt7401588/

Εξαιρετική ταινία που βασίζεται σε αληθινά γεγονότα. Ένα ζευγάρι γίνεται ανάδοχος τριών παιδιών και η ταινία δείχνει την καθημερινότητά τους αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίσουν να κερδίσουν την αγάπη των παιδιών. Έχει έξυπνο χιούμορ, αλλά και συγκίνηση, ενώ θίγει και σημαντικά κοινωνικά ζητήματα. Γενικά η ταινία προκαλεί μια μίξη συναισθημάτων. Δύο ώρες περίπου, πέρασαν άνετα χωρίς να κουράσει. Τον Mark Michael Wahlberg γενικά τον πάω. 8/10 από εμένα.

---

Escape room, 2019

https://m.imdb.com/title/tt5886046/?ref_=m_nv_sr_1

Θριλεράκι επηρεασμένο από το saw. Έξι άτομα σε escape rooms προσπαθούν να επιβιώσουν. Εχει αγωνία να δεις πως θα εξελιχθεί, συμπαθητική ταινία να περάσει η ώρα, αλλά μέχρι εκεί. 6.5/10 από εμένα.

Sent from my Huawei P20 pro using Tapatalk

Edited by zananiro
The day is my enemy, the night my friend

Before Sunrise (1995) 7/10

Before Sunset (2004) 8/10

Οι ταινίες είχαν πολύ καλό σενάριο και ερμηνείες. Το δεύτερο μέρος μου φάνηκε καλύτερο.

A Personal Journey with Martin Scorsese Through American Movies 7/10

Ντοκιμαντέρ με παρουσιαστή τον Martin Scorsese σχετικά με ταινίες που τον επηρέασαν. Έχει ενδιαφέρον.

Παίξε μπάλα θα τις ελέγξω ολες

----- προσθήκη μηνύματος 37 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Δεν ξέρω ποιές εννοείς ως mainstream ομολογώ για να προτείνω άλλες. Μόνο από Κορέα έχω καμιά 30ρια που μ'αρεσαν

Παίξε μπάλα θα τις ελέγξω ολες.

Παίξε μπάλα θα τις ελέγξω ολες.

Εγώ να προτείνω ένα ιταλικό διαμάντι

Dogman

https://m.imdb.com/title/tt6768578/?ref_=m_rt_li_tt

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

The Silence

Παρόμοιο σαν υπόθεση με το Birdbox. Βλέπεται για να περάσει η ώρα αλλά μέχρι εκεί.

Το Birdbox προσωπικά μου άρεσε περισσότερο κυρίως λόγω ερμηνειών.

Το συγκεκριμένο είναι πιο ρεαλιστική η υπόθεση του πιστεύω.

My third beast Xiaomi Mi 9

My second mini Sony Z3 Compact : stock

Μy first android phone LG Optimus 2x Rom : CM10.1 - tonyp - T-Build 05 with kk M1

Ready Player One (2018)

Μιας και είναι της μόδας η εικονική πραγματικότητα, η ταινία στηρίζεται εκεί. Ενώ κατά ένα μέρος μοιάζει σαν βιντεοπαιχνίδι, περνάει κάποια μηνύματα και για μένα κερδίζει εκεί κυρίως. Αν και η ιστορία αναμενόμενη/κλισέ, στο στυλ δεν έχουμε δει πολλές νομίζω. Βλέπεται ευχάριστα, ενδιαφέρουσα, δεν σε κάνει να βαρεθείς καθόλου.

7,5-8/10 θα έλεγα από μένα

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Ready Player One (2018)

Μιας και είναι της μόδας η εικονική πραγματικότητα, η ταινία στηρίζεται εκεί. Ενώ κατά ένα μέρος μοιάζει σαν βιντεοπαιχνίδι, περνάει κάποια μηνύματα και για μένα κερδίζει εκεί κυρίως. Αν και η ιστορία αναμενόμενη/κλισέ, στο στυλ δεν έχουμε δει πολλές νομίζω. Βλέπεται ευχάριστα, ενδιαφέρουσα, δεν σε κάνει να βαρεθείς καθόλου.

7,5-8/10 θα έλεγα από μένα

Ποιά μηνύματα δηλαδή περνάει για σένα;

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Ποιά μηνύματα δηλαδή περνάει για σένα;

Νομίζω είναι τα αυτονόητα... Αφενός ο κύριος κορμός που δείχνει κοινωνικές ανισότητες, άλλοι ζούνε σε πρόχειρες κατασκευές, καλύβες κλπ και άλλοι θησαυρίζουν σε βάρος τους (υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου ήδη), το ότι η πραγματικότητα μπορεί να γίνει αρκετά σκληρή και δύσκολη και πολλοί προσπαθούν να μπουν στον ψεύτικο εικονικό κόσμο (δεν χρειάζεται καν να πας σε VR, δες μόνο όσους "ζουν" μόνο μέσα από κοινωνικά δίκτυα, τύπου instagram κλπ, έχουν πεθάνει πόσοι για μια selfie) και αφετέρου, αυτά που περνάνε κάποιοι χαρακτήρες, όπως ο τυχοδιώκτης CEO της 101 που θέλει να έχει μονοπώλιο και τον πλήρη έλεγχο, να κάνει ό,τι θέλει τελοσπάντων, να ξέρει τα πάντα για σένα κλπ (βλέπε facebook για παρακολούθηση και πολλά άλλα παραδείγματα για μονοπώλιο/ολιγοπώλιο, όπως Google με Android), αλλά και ο δημιουργός του παιχνιδιού OASIS, μια ιδιοφυία που όμως δεν είχε την τόλμη για απλά πράγματα καθημερινά και τα μετάνιωνε που δεν τόλμησε για μια ζωή (ή και μετα θάνατον στο έργο).

Δεν ξέρω τι ήθελε να περάσει ο σεναριογράφος, αλλά εγώ πέρα από μια ταινία φαντασίας, είδα αρκετά πράγματα πέρα από την επιφάνεια...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Νομίζω είναι τα αυτονόητα... Αφενός ο κύριος κορμός που δείχνει κοινωνικές ανισότητες, άλλοι ζούνε σε πρόχειρες κατασκευές, καλύβες κλπ και άλλοι θησαυρίζουν σε βάρος τους (υπάρχουν σε πολλά μέρη του κόσμου ήδη), το ότι η πραγματικότητα μπορεί να γίνει αρκετά σκληρή και δύσκολη και πολλοί προσπαθούν να μπουν στον ψεύτικο εικονικό κόσμο (δεν χρειάζεται καν να πας σε VR, δες μόνο όσους "ζουν" μόνο μέσα από κοινωνικά δίκτυα, τύπου instagram κλπ, έχουν πεθάνει πόσοι για μια selfie) και αφετέρου, αυτά που περνάνε κάποιοι χαρακτήρες, όπως ο τυχοδιώκτης CEO της 101 που θέλει να έχει μονοπώλιο και τον πλήρη έλεγχο, να κάνει ό,τι θέλει τελοσπάντων, να ξέρει τα πάντα για σένα κλπ (βλέπε facebook για παρακολούθηση και πολλά άλλα παραδείγματα για μονοπώλιο/ολιγοπώλιο, όπως Google με Android), αλλά και ο δημιουργός του παιχνιδιού OASIS, μια ιδιοφυία που όμως δεν είχε την τόλμη για απλά πράγματα καθημερινά και τα μετάνιωνε που δεν τόλμησε για μια ζωή (ή και μετα θάνατον στο έργο).

Δεν ξέρω τι ήθελε να περάσει ο σεναριογράφος, αλλά εγώ πέρα από μια ταινία φαντασίας, είδα αρκετά πράγματα πέρα από την επιφάνεια...

Οκ νόμιζα θα πεις κάτι διαφορετικό.

Αυτά που περιγράφεις είναι στάνταρ. Δεν περιμέναμε το RP1 να τα δούμε. Η ταινία έχει αναλυθεί πολύ εδώ και στο παρελθόν και μπορούμε να πούμε ότι είναι ένας ύμνος σε κουλτούρα των games, comics κλπ

Amazon Fire stick 4k max

Before Midnight (2013) 7/10

Πολύ καλή. Σε όσους άρεσε η πρώτη και η δεύτερη ταινία θα αρέσει και η τρίτη. Έχει ενδιαφέρον και οι δύο πρωταγωνιστές παίζουν πολύ καλά.

New York Stories (1989) 8/10

Τρεις ιστορίες από τρεις κορυφαίους σκηνοθέτες. Σκορτσέζε, Κόπολα και Άλλεν. Η καλύτερη με διαφορά του Σκορτσέζε ενώ του Άλλεν ήταν σίγουρα στις καλές του στιγμές. Η πιο αδύναμη ήταν του Κόπολα στην οποία βαρέθηκα και δε προσέφερε τίποτα.

The Equalizer 2 (2018) 7/10

Καλή ταινία δράσης που έχει ενδιαφέρον λόγω του πολύ καλού Ντένζελ Ουάσιγκτον.

The Prodigy (2019)

Έχει ενδιαφέρον, αγωνία, αν και όχι συνεχή δράση. Αντί για δαιμονισμένους, εδώ έχουμε πνεύμα από μανιακό δολοφόνο κατα συρροήν που μετά θάνατον προσπαθεί να κυριεύσει το σώμα από ένα μικρό παιδί. Η μάχη για το ποια ψυχή θα επικρατήσει δίνει το ενδιαφέρον, αλλά όπως έγραψα δεν έχει δράση.

Βλέπεται πάντως, 7/10 από μένα

Avengers Endgame. Για μένα δεν πλησιάζει το Infinity War.

Galaxy Note9 & Tapatalk Pro

Δε πολύ διαφωνώ.

Βασικά να το θέσω καλύτερα για μένα που τα είδα και συννεοχομενα στο σινεμά:το 2ο δε φτάνει το mind blowing του πρώτου.

Αυτοί θα ήταν και πιθανότατα οι τίτλοι που θα έδινα

IW-Mind blowing:λόγω του τι προσέφερε και πώς κοιταγες την οθόνη στο πρώτο κάνα 20λεπτο σα χαζός μη μπορώντας να πιστέψεις

EG-Perfection:

για το πώς κλείνει ένα χρονικό 10-12 ετών στο σύμπαν αν και για μένα με αρκετές τρύπες και αρκετά unbalanced chars σε σχέση με τα κόμικς

.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

Εγώ να προτείνω ένα ιταλικό διαμάντι

Dogman

https://m.imdb.com/title/tt6768578/?ref_=m_rt_li_tt

Κλασική ιταλική σχολή αλλά μια ιδιαίτερη ιδέα

Τίμια!

Perfetti sconosciuti[Perfect Strangers]

perfetti-sconosciuti-danish-movie-poster.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4901306/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Ιταλικη ταινια με ενα πολυ πρωτοτυπο και επικαιρο σεναριο. Ξεκιναει αρκετα υποτονικα αλλα μετα το πρωτο μισαωρο ανεβαινει παρα πολυ και σε κραταει προσηλωμενο μεχρι το τελος. Το τελος πηγαν να το κανουν λιγο sci-fi με την ολη εκλειψη αλλα δεν με χαλασε καθολου μιας και σαν ταινια ξερει πολυ καλα τι δινει στον θεατη. 8/10

Pandora[2016]

fdf-1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt6302160/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Οι κορεατες το εχουν με το δραμα και αυτο φαινεται σε καθε τους ταινια. Στη συγκεκριμενη εχουμε να κανουμε με εναν πυρηνικο αντιδραστηρα στον οποιο γινετε εκρηξη και οπως καταλαβαινετε η ακτινοβολια πιανει κοκκινο και καποιος πρεπει να θυσιαστει ωστε να σωθει ο υπολοιπος κοσμος. Ολη η ταινια θα σας κρατησει και ενω ξερετε το τελος η αγωνια ειναι στα υψη. Το τελος ηταν λιγο too much με τα συναισθηματα που προσπαθει να προκαλεσει στον θεατη και ισως ξενισει μερικους. Οσοι γουσταρετε δραματικες κορεατικες ταινιες δειτε την σιγουρα. 7/10

Get Out

MV5-BMj-Ux-MDQw-Njcy-Nl5-BMl5-Ban-Bn-Xk-Ft-ZTgw-Nzcw-Mzc0-MTI-V1.jpg

https://www.imdb.com/title/tt5052448/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Εδω εχουμε να κανουμε με ενα πολυ τιμιο θριλερακι που αν και αργο καταφερνει να φτιαξει μια εξαιρετικα creepy ατμοσφαιρα μεχρι το τελος. Υπαρχουν και βαθυτερα νοηματα με το ολο θεμα της ταινιας και σιγουρα θα σας απασχολησει και τις επομενες μερες απο την προβολη της. Σιγουρα σηκωνει και δευτερη προβολη ωστε να δουμε τις ολες αντιδρασεις των ηθοποιων. Το τελος μου αρεσε πολυ και σιγουρα θα ηθελα να ηταν κανα μισαωρο μεγαλυτερη καποια πραγματα εγιναν πολυ γρηγορα. 8/10

Assassin's Creed (2016)

Δεν γνωρίζω από τα παιχνίδια, πέρα από ένα που είχα βάλει στο κινητό πριν χρόνια, δεν έχω ασχοληθεί οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Η ταινία από μόνη της λοιπόν, είναι πολύ καλή, με αρκετή δράση, σύγκρουση συναισθημάτων και ανατροπή προς το τέλος, ώστε να υπάρχει και συνέχεια.

Αξίζει να την δείτε. 8/10 από μένα

Assassin's Creed (2016)

Δεν γνωρίζω από τα παιχνίδια, πέρα από ένα που είχα βάλει στο κινητό πριν χρόνια, δεν έχω ασχοληθεί οπότε δεν μπορώ να συγκρίνω. Η ταινία από μόνη της λοιπόν, είναι πολύ καλή, με αρκετή δράση, σύγκρουση συναισθημάτων και ανατροπή προς το τέλος, ώστε να υπάρχει και συνέχεια.

Αξίζει να την δείτε. 8/10 από μένα

Το παράδοξο με αυτήν την ταινία είναι ότι όσοι δεν ασχολούνται με τα games (όπως εγώ) την βρήκαν πάρα πολύ καλή. Όσοι, όμως, ασχολούνται, την έθαψαν.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Pandora[2016]

Αν και ξενίζει λίγο η κουλτούρα τους, νομίζω είναι μια πολύ καλή ταινία, δίνει συναίσθημα και αγωνία από ένα σημείο και μετά και αναμενόμενο τέλος, όπου όλα κορυφώνονται. Περνάει τα αντιπυρηνικά μηνύματα καλά και με πολύ καλύτερο τρόπο από το κατώτερο και ψεύτικο σε πολλά σημεία Red Eagle (2010).

Θα έλεγα 8/10 από μένα

Bumblebee

368b6b69788d709f6cf0c7c77de7af22.jpg

https://www.imdb.com/title/tt4701182/?ref_=nv_sr_1?ref_=nv_sr_1

Τιμιοτατο για transformers. Ειναι prequel της ταινιας του 2007. Ο bumblebee αξιαγαπητος και προσφερε πολλες στιγμες γελιου και συναισθηματων. Η μικρη σταθηκε επαξια στον ρολο της και εδεσαν πολυ με τον bumblebee. Λιγο καλυτερη της πρωτης ταινιας που ηταν επισης πολυ καλη. 7/10

Avengers Endgame. Για μένα δεν πλησιάζει το Infinity War.

Είναι όντως η χρονιά των AVENGERS.

Μόλις γύρισα από το 3D Dolby Atmos των Village και η ταινία ήταν μια αποκάλυψη. Πραγματικά ήταν αξία της πορείας των 10 ετών και δεν θυμάμαι άλλες ταινίες να μπορούν να μιξαρουν με τέτοιον τρόπο τόσους βασικούς ήρωες.

Υπήρχαν στιγμές που με γεμάτη αίθουσα δεν άκουγες κιχ. Εναλλαγή συναισθημάτων, γέλιο, δράμα, ελπίδα, χαρά.

Αναμενόμενες κάποιες απώλειες για όσους ήξεραν ποια συμβόλαια ηθοποιών λήγουν αλλά όχι ο τρόπος που τελειώνουν από το σύμπαν.

Edited by XP130TD
spoiler

Amazon Fire stick 4k max