Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Σήμερα πήγα και είδα το Πρόσωπο του κακού (Evil Dead) και πραγματικά το μετάνιωσα πικρά. Δεν είμαι οπαδός αυτού του είδους ταινιών, αλλά μιας και έχασα αυτή που ήθελα να δω, τον Γκάτσμπι, αποφάσισα να τη δω.

Δεν ξέρω από που να ξεκινήσω, από τους ηθοποιούς που δεν έλεγαν τίποτα και μάλιστα ο ένας ήθελε να μοιάζει στο Τζόν Λένον; Το συνηθισμένο σκηνικό "έρημη καλύβα στο δάσος και τη στιγμή που γίνονται όλα έξω είναι βράδυ και βρέχει";

Το μόνο θετικό ήταν ότι αντί να γίνει το λογικό, να πεθάνει η δαιμονισμένη και να ζήσουν οι υπόλοιποι της παρέας ή έστω να μείνει κάποιος, πέθαναν όλοι οι άλλοι και έμεινε ζωντανή η δαιμονισμένη.

Επίσης, κάτι άλλο που δε μου άρεσε δεν αφορά την ταινία, αλλά το τμήμα υποτιτλισμού. Αν πάει κάποιος και δει την ταινία μόνος του, οι υπότιτλοι είναι εντάξει, αλλά αν πάει με το πρόσωπο, δε μπορεί να κάθεται να βλέπει "έλα να σου γλείψω τον π..σο", "φίλα με, παλιόμ..νο". Έλεος!

Εν κατακλείδι, βαθμολογία δε μπορώ να βάλω μιας και όπως προείπα δεν είμαι οπαδός αυτού του είδος ταινιών, οπότε δε μπορώ να έχω σφαιρική άποψη. Σε καμμία όμως περίπτωση δε συμφωνώ με το 7/10 που έχει στο imdb. Από την άλλη όμως, γούστα είναι αυτά.

Spoiler alert δεν παίζει εδώ ?

Edited by VeCo
Προσθήκη spoilers

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Spoiler alert δεν παίζει εδώ ?

Έβαλα spoiler μόνο στη θετική, κατά τη γνώμη μου, πλευρά της ταινίας μιας και όλο το υπόλοιπο με την καλύβα το αναφέρει και στον οδηγό ταινιών των village.

Για την ταινία πάντως διαβάζω καλά λόγια...για το πρόσωπο του κακού εννοώ.

Όσο για την αισχρολογία???δεκτή...:p

Για ενηλίκους πρόκειται!

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Για την ταινία πάντως διαβάζω καλά λόγια...για το πρόσωπο του κακού εννοώ.

Όσο για την αισχρολογία???δεκτή...:p

Για ενηλίκους πρόκειται!

Σχολίασα την ταινία με βάση το "ταινία τρόμου" που έλεγε στον οδηγό ταινιών αντί να τρομάξω, γελούσα. Ειλικρινά γέλασα όταν είδα

τον τρόπο με τον οποίο μολύνεται η πρωταγωνίστρια, από "κάτω"

. Αν ο στόχος του σκηνοθέτη ήταν να τρομάξουμε με

τις εναλλαγές των προσώπων από κανονικά σε διαβολικά ή με τις αηδιαστικές σκηνές (π.χ μία κόβει το χέρι της και δείχνει μετά που κρέμεται και στο τέλος πέφτει κάτω)

, συγγνώμη, αλλά δε τα κατάφερε. Και ειδικά για ταινία για ενηλίκους.

Ενήλικας είμαι φίλε μου, αλλά οι υπότιτλοι είναι πιο πολύ σε στυλ, "έχουμε μαζευτεί 5-6 μαντράχαλοι και βλέπουμε μία ταινία τρόμου", όπως και να το κάνεις θα'ταν πιο "κάφρικη" κατάσταση.

Edited by DonJuan

• 2 weeks later...

Ειδα πριν απο λιγες μερες το mama. Περιμενα κατι πολυ μετριο αλλα με εντυπωσιασε μπορω να πω. Δεν ειναι τελεια η ταινια αλλα αξιοπρεπεστατη για τα γουστα μου. Ειχα και εχω ακομα καιρο να δω μια ταινια τετοιου ειδους που να ειναι τελεια. Με αφησε ομως ικανοποιημενο και της δινω ενα 7/10.

Movie 43. Επειδη "δουλεψα" πανω της κιολας λογω subs, μπορω να σας πω απλως να μην την δειτε. Απαραδεκτη ταινια. Στην αρχη βλεπεις τοσους γνωστους να παιζουν και λες κουλ ας την δω. Ειναι χαλια πραγματικα, σε ολους τους τομεις. Αναρωτιεμαι πως επαιξαν τοσοι γνωστοι ηθοποιοι. 0/10.

Cloud atlas. Αργησα πολυ να την δω, την ειχα ξεχασει κιολας κι ετσι την ειδα πριν απο καμια εβδομαδα. Δεν ειναι τοσο κοντα στο στυλ μου τετοιες ταινιες αλλα μου αρεσε. Με κουρασε λιγο γιατι την βρηκα πολυ μεγαλη. Εκπληκτικες "μεταμορφωσεις" σε σημειο που αναρωτιομουν "ποιος ηθοποιος ειναι αυτος". 7/10

Λινκολν. Το λατρεψα. Ειχα ακουσει πολυ μετρια σχολια, κουραστικο κοκ αλαλ ουτε καν. Η αληθεια ειναι οτι τον Λινκολν τον εχω ψαξει αρκετα και ημουν πολυ περιεργος να δω πως τον εχουν παρουσιασει. Εντυπωσιαστηκα με το research που ειχαν κανει οι υπευθυνοι, ολη η πραγωγη ηταν τοπ και φυσικα ο Daniel Day Lewis απλως εδωσε ρεστα. 8/10.

Σορυ για το μεγαλο ποστ, ειχα καιρο να γραψω εδω. Εχω και αλλες που θα τις αναφερω σε αλλο ποστ. :p

:D

Άρης

Follow me

Ειδα πριν απο λιγες μερες το mama. Περιμενα κατι πολυ μετριο αλλα με εντυπωσιασε μπορω να πω. Δεν ειναι τελεια η ταινια αλλα αξιοπρεπεστατη για τα γουστα μου. Ειχα και εχω ακομα καιρο να δω μια ταινια τετοιου ειδους που να ειναι τελεια. Με αφησε ομως ικανοποιημενο και της δινω ενα 7/10.

Movie 43. Επειδη "δουλεψα" πανω της κιολας λογω subs, μπορω να σας πω απλως να μην την δειτε. Απαραδεκτη ταινια. Στην αρχη βλεπεις τοσους γνωστους να παιζουν και λες κουλ ας την δω. Ειναι χαλια πραγματικα, σε ολους τους τομεις. Αναρωτιεμαι πως επαιξαν τοσοι γνωστοι ηθοποιοι. 0/10.

Cloud atlas. Αργησα πολυ να την δω, την ειχα ξεχασει κιολας κι ετσι την ειδα πριν απο καμια εβδομαδα. Δεν ειναι τοσο κοντα στο στυλ μου τετοιες ταινιες αλλα μου αρεσε. Με κουρασε λιγο γιατι την βρηκα πολυ μεγαλη. Εκπληκτικες "μεταμορφωσεις" σε σημειο που αναρωτιομουν "ποιος ηθοποιος ειναι αυτος". 7/10

Λινκολν. Το λατρεψα. Ειχα ακουσει πολυ μετρια σχολια, κουραστικο κοκ αλαλ ουτε καν. Η αληθεια ειναι οτι τον Λινκολν τον εχω ψαξει αρκετα και ημουν πολυ περιεργος να δω πως τον εχουν παρουσιασει. Εντυπωσιαστηκα με το research που ειχαν κανει οι υπευθυνοι, ολη η πραγωγη ηταν τοπ και φυσικα ο Daniel Day Lewis απλως εδωσε ρεστα. 8/10.

Σορυ για το μεγαλο ποστ, ειχα καιρο να γραψω εδω. Εχω και αλλες που θα τις αναφερω σε αλλο ποστ. :p

Το Mama θέλω να το δω και εγώ γιατί έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.

Όσο για το Cloud Atlas, νομίζω έχω ξαναγράψει εδώ την άποψή μου, πραγματικά πιστεύω ότι είναι αν όχι η καλύτερη ταινία της περσινής χρονιάς, σίγουρα μέσα στις 3 πρώτες. Ήταν όντως μεγάλη, αλλά είχε και πολλά πράγματα να πει και βασίζεται και σε ένα βιβλίο που και ο ίδιος ο συγγραφέας είχε πει πως δε μπορεί να γίνει ταινία. Για να μη μιλήσουμε για τους ηθοποιούς που ήταν όλοι εξαιρετικοί και καθόλου υπερβολικοί στους ρόλους τους. Βέβαια, γούστα είναι αυτά.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Ειδα στο σινεμα το GATSBY και ηταν πληρης απογοητευση.Εαν μαλιστα δεν επαιζε ο ντι καπριο θα μιλουσαμε για την πατατα της χρονιας.Τι να πεις.Τινγκα στην υπερβολη το εργακι.Οι διαλογοι,οι ερμηνειες,ο τροπος που παρουσιαζαν την νεα υορκη και την ζωη των ανθρωπων στα 1920.και αλλου βλεπεις να παρουσιαζεται το lifestyle προηγουμενων δεκατειων αλλα σε οχι τοσο υπερβολικο βαθμο.Και φυσικα τα κλισε και το προβλεψιμο φιναλε.

Η καρι μαλανγκαν ειναι καλη ηθοπιος αλλα δεν ηταν ικανη να ανταπεξελθει τοσο δυνατα στο ρολο αυτο, και την βρηκα τελειως αχαρη.

Αυτος που εκανε το μουλεν ρουζ, εκανε και το εργο και μπορεισ να δεισ τις ομοιτητες τοσο σκηνοθετικα οσο και στυλιστηκα,αν και το ψηφιακο επαιξε μεγαλο ρολο στα πλανα των σκηνων.Ισως και αυτο να ταν το πιο εντυπωσιακο.

Επισης η ταινια ειναι μεγαλη σε διαρκεια και δυομιση ωρες κουραζει.:(

Ειναι κριμα γιατι ειχε γινει μεγαλος ντορος για το εργο.το καστ ηταν καλο, αλλα σαν εκτελεση δεν του βγηκε του σκηνοθετη.Μαλιστα το εργο ειναι ρημεικ απ την παλια ταινια των 70ς με τον ρομπερτ ρεντφορντ.και αν δεν την εχω δει την αρχικη ταινια πιστευω δεν μπορει να τη φτασει με τιποτα.

Δεν θα τη προτεινα σε σινεμα παρα μονο οσοι λατρευουν να βλεπουν τον λεο που παιζει παντα αυτο το ρολο που ξετρελαινει τις γυναικες και δε μασαει σε τιποτα.:p

παντως ενα 4,5 απο μενα .αυτα

Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.

Κύριοι, θέλω μια χάρη... :O Όλο και κάποιος από εδώ θα έχει στο pc το fast and the furious 6... :whistle: Θα με βοηθούσατε πολύ αν μπορούσατε απλά να κάνετε ένα print screen από μια συγκεκριμένη στιγμή της ταινίας που με ενδιαφέρει. :O Όποιος μπορεί να με εξυπηρετήσει, ας μου στείλει ένα προσωπικό μήνυμα. :O

• 2 weeks later...
To Mama το βρήκα καλό προς μέτριο. Εκτός από μερικές σκηνές και τα κοριτσάκια που ήταν υπέροχα, δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο για μένα. Απο θρίλερ, μου άρεσε το remake του Maniac. Με πολύ ωραίο τρόπο σκηνοθετημένη και πολύ καλό soundtrack. Αρκετά splatter φυσικά :p

το mama ενω ξεκινησε πολυ καλα, προς το τελος το χαλασε με παρα πολυ φαντασια, που πιστευω δε ταιριαζε στην ταινια.

προχθες ειδα το dark skies. οκ, καλουτσικη ταινια φαντασιας με aliens. 7.5 στα 10 θα του δινα μαλλον

το mama ενω ξεκινησε πολυ καλα, προς το τελος το χαλασε με παρα πολυ φαντασια, που πιστευω δε ταιριαζε στην ταινια.

προχθες ειδα το dark skies. οκ, καλουτσικη ταινια φαντασιας με aliens. 7.5 στα 10 θα του δινα μαλλον

Από Del toro δύσκολο να μην έχει φαντασία.

Είδα το Hangover III.

Δεν καταλαβαίνω γιατί το θάψιμο.

Οκ δεν έχει μεθύσια, αλλά το έχουν κάνει και λίγο περιπέτεια και δεν παύει να έχει τρελό γέλιο.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

...προχθες ειδα το dark skies. οκ, καλουτσικη ταινια φαντασιας με aliens. 7.5 στα 10 θα του δινα μαλλον

Ρε φίλε; τι φαντασίας, μου αρέσει το είδος και μπήκα στο imdb για λεπτομέρειες και είδα το trailer.

Πες μας ότι είναι καταχωρημένο σαν horror. Δεν μπορώ πλέον να δω τέτοιου είδους ταινίες :(

Όταν είδα τον τον εξωγήινο να σηκώνεται πίσω από την γυναίκα έπαθα...:p

Τα λέω με χιουμοριστική διάθεση έτσι, μην με παρεξηγήσεις.

Το Fast and Furious είναι ένα από τα λίγα franchise που με κάνει να είμαι τόσο αυστηρός στην κριτική μου. Πήγα λοιπόν να δω το Furious 6. Υπόψιν πως δεν έχω καμία τρέλα ούτε με τις ταινίες με αυτοκίνητα αλλά ούτε και με τα αυτοκίνητα αυτά καθ' αυτά. Μια καλή ταινία δράσης είναι πάντα ευπρόσδεκτη όμως. Αυτό δεν ήταν μια από αυτές.

Όπως είπα, θα είμαι αυστηρός (και δεν θέλω να παρεξηγηθεί κανένας, απλώς θέλω να δείξω πόσο χάλια θεωρώ πως είναι). Θεωρώ πως η ταινία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 11 χρονών, τα οποία είτε έχουν κάνει ενέσεις αδρεναλίνης είτε έχουν πιεί 5 φραπέδες και δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν, οπότε πάνε να δουν μια ταινία απλώς για να φωνάζουν "γουστάρω" χωρίς να δίνουν προσοχή στο τι ακριβώς εμφανίζεται στην οθόνη, κάνοντας παράλληλα σπαστικές κινήσεις με όλα τους τα μέλη, κινώντας τα ανεξέλεγκτα. Σε αυτούς απευθύνεται το Furious 6, μια υπερβαρετή και ανούσια ταινία.

Και εκεί που είμαι έτοιμος να τις βάλω 2/10, ξαφνικά

Βλέπω τον τύπο να πετάει ανάμεσα σε δύο αυτοκινητόδρομους και να σώνει την κοπέλα

Εκεί αποφάσισα να τις βάλω 1...

Στα θετικά το ότι στο επόμενο θα παίζει και ο

Jason Statham

Αν και ίσως απλώς φτιάξουν μια ταινία που θα μπορώ να της βάλω 3...

EDIT: Να προσθέσω πως νομίζω ότι κανένας ηθοποιός δεν έπαιζε σε αυτήν την ταινία, όλοι έκαναν βόλτα και αρπαχτή, ειδικά ο Diesel.

Edited by DJDB

Θεωρώ πως η ταινία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 11 χρονών, τα οποία είτε έχουν κάνει ενέσεις αδρεναλίνης είτε έχουν πιεί 5 φραπέδες και δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν, οπότε πάνε να δουν μια ταινία απλώς για να φωνάζουν "γουστάρω" χωρίς να δίνουν προσοχή στο τι ακριβώς εμφανίζεται στην οθόνη, κάνοντας παράλληλα σπαστικές κινήσεις με όλα τους τα μέλη, κινώντας τα ανεξέλεγκτα. Σε αυτούς απευθύνεται το Furious 6, μια υπερβαρετή και ανούσια ταινία.

Οχι ότι διαφωνώ με όλα αυτά που λες (για την ακρίβεια συμφωνώ 100%), αλλά ρε συ DJDB, πήγες να δεις το Fast & Furious, τον απόλυτο ύμνο στον Κάγκουρα κάθε μορφής και ηλικίας και περίμενες νόημα, ερμηνείες και υπόθεση;

Οι ταινίες αυτές είναι φτιαγμένες για να λειτουργούν σε έφηβα αγοράκια (και μεγάλους άντρες με τεράστια αδυναμία στα αυτοκίνητα) με τον ίδιο τρόπο που ειναι φτιαγμένο να λειτουργεί το Twilight στα έφηβα κοριτσάκια (και τις μεγάλες γυναίκες με έλλειψη ρομαντζου στη ζωή τους).

ΥΓ: Εμένα αυτό που λες με τη βαθμολογία μου έτυχε στο δεύτερο της σειράς, με αυτή τη σκηνή. Τότε αποφάσισα και να μη δω άλλο της σειράς.

Οχι ότι διαφωνώ με όλα αυτά που λες (για την ακρίβεια συμφωνώ 100%), αλλά ρε συ DJDB, πήγες να δεις το Fast & Furious, τον απόλυτο ύμνο στον Κάγκουρα κάθε μορφής και ηλικίας και περίμενες νόημα, ερμηνείες και υπόθεση;

Οι ταινίες αυτές είναι φτιαγμένες για να λειτουργούν σε έφηβα αγοράκια (και μεγάλους άντρες με τεράστια αδυναμία στα αυτοκίνητα) με τον ίδιο τρόπο που ειναι φτιαγμένο να λειτουργεί το Twilight στα έφηβα κοριτσάκια (και τις μεγάλες γυναίκες με έλλειψη ρομαντζου στη ζωή τους).

ΥΓ: Εμένα αυτό που λες με τη βαθμολογία μου έτυχε στο δεύτερο της σειράς, με αυτή τη σκηνή. Τότε αποφάσισα και να μη δω άλλο της σειράς.

Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι που πήγα. Πάντως, θεωρώ πως μια ταινία δεν αρέσει αποκλειστικά μόνο σε όσους απευθύνεται. Έτσι, ένα κινούμενο σχέδιο μπορεί να αρέσει σε εμένα ή ένα θρίλερ σε ένα παιδάκι. Αυτό δεν σημαίνει ούτε πως εγώ έχω μυαλό παιδακιού, ούτε πως το παιδάκι έχει μυαλό μεγάλου.

Γενικώς, μάλλον δεν μπορώ να δω ταινία που να απευθύνεται σε τέτοιο κοινό στον κινηματογράφο. Κάπως έτσι είχα κάνει κάποτε το λάθος να δω τα τρία πρώτα Saw στον κινηματογράφο. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα κανένα, για τον πολύ απλό λόγο ότι το σινεμά ήταν γεμάτο 14χρονα που φωνάζαν

σφάχτον! Έτσι! Γουστάρω! Και τα μυαλά!

Ναι, η ταινία απευθύνεται σε αυτούς και στα αιμοβόρα, νεανικά μυαλά τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα μου αρέσει και εμένα. Και πράγματι, μετά από χρόνια, νοίκιασα όλη τη σειρά και την είδα από την αρχή. Δεν ξετρελάθηκα, αλλά ήταν σίγουρα καλύτερη από αυτό που είχα σχηματίσει στο μυαλό μου ;) (φυσικά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με το f&f :p).

Οι συγκυρίες τα έφεραν έτσι που πήγα. Πάντως, θεωρώ πως μια ταινία δεν αρέσει αποκλειστικά μόνο σε όσους απευθύνεται. Έτσι, ένα κινούμενο σχέδιο μπορεί να αρέσει σε εμένα ή ένα θρίλερ σε ένα παιδάκι. Αυτό δεν σημαίνει ούτε πως εγώ έχω μυαλό παιδακιού, ούτε πως το παιδάκι έχει μυαλό μεγάλου.

Κοίτα, συμφωνώ αλλά είναι διαφορετικά πράγματα.

Το "Up" π.χ. ναι μεν ήταν για παιδιά, αλλά τα μηνύματα που είχε να περάσει θα τα καταλάβαινε πολύ καλύτερα ένας μεγάλος ενώ τα αστειάκια και τα πολύχρωμα σκηνικά θα τα χαιρόταν το παιδάκι. Oύτε τον έρωτα μπορεί να κατανοήσει το παιδί ούτε την απώλεια. Το ίδιο και πολλές άλλες ταινίες του είδους οι οποίες πλέον δεν απευθύνονται αποκλειστικά στα παιδάκια αλλά έχουν μέσα πράγματα και για τους μεγάλους.

Ε και για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους, ανεξαρτήτως σε ποιόν απευθύνονται, τα Fast & Furious από άποψη ταινίας και όχι "πω ρε φίλε αμαξααααρα" είναι φόλες.

Γενικώς, μάλλον δεν μπορώ να δω ταινία που να απευθύνεται σε τέτοιο κοινό στον κινηματογράφο. Κάπως έτσι είχα κάνει κάποτε το λάθος να δω τα τρία πρώτα Saw στον κινηματογράφο. Δεν μου άρεσε ιδιαίτερα κανένα, για τον πολύ απλό λόγο ότι το σινεμά ήταν γεμάτο 14χρονα που φωνάζαν

σφάχτον! Έτσι! Γουστάρω! Και τα μυαλά!

Ναι, η ταινία απευθύνεται σε αυτούς και στα αιμοβόρα, νεανικά μυαλά τους. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν θα μου αρέσει και εμένα. Και πράγματι, μετά από χρόνια, νοίκιασα όλη τη σειρά και την είδα από την αρχή. Δεν ξετρελάθηκα, αλλά ήταν σίγουρα καλύτερη από αυτό που είχα σχηματίσει στο μυαλό μου ;) (φυσικά, κάτι τέτοιο δεν συνέβη με το f&f :p).

Εμένα τα Saw μου άρεσαν όλα - κάποια λιγότερο και κάποια περισσότερο. Αυτά που είδα στο σινεμά (1-4), για να πω την αλήθεια, μου άρεσαν περισσότερο. Ίσως και λόγω παρέας, δεν ξέρω.

Η βασική τους όμως διαφορά είναι ότι στα Saw ΔΕΝ έπρεπε να είναι μέσα 14χρονα και δεν απευθύνονταν σε αυτά αφού ήταν ακατάλληλα για ανηλίκους.

Αν συνδυάσεις το θέαμα (αίμα, δολοφονίες κτλ) με το γεγονός ότι το 13χρονο ένιωθε μεγάλο που μπήκε να δει ένα τέτοιο έργο, είναι λογικό ότι η αδρεναλίνη θα είναι στα ύψη.

Πάντως γενικά, σίγουρα οι ταινίες που απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό δεν αποκλείεται να αρέσουν σε άλλους. Αλλά οι ΚΑΛΕΣ ταινίες. Οι ταινίες για πέταμα, μετα βίας θα αρέσουν στο target group τους και αυτό περισσότερο βάσει του τι θεωρείται "cool".

Edited by DesertSMisSRaiN

Τα Fast and Furious έχουν ευρύ κοινό για διάφορους λόγους :

- Παίζει ο macho vin Diesel και το ομορφόπαιδο Paul walker

-Έχει ωραίες γυναίκες

-Έχει ωραία αμάξια

-Έχει ωραία μουσική

-Στις τελευταίες ταινίες έχουν προσθέσει και παραπάνω δράση οπότε τραβάει και αυτούς που γουστάρουν περιπέτεια

Οπότε λογικό με τέτοιο συνδυασμό να σκίζει στα εισιτήρια.

Και να ετοιμάζεται το 7ο μέρος με το που τελείωσε το 6ο.

Amazon Fire stick 4k max

Σχετικά με τα "fast and furious" νομίζω ότι το 6 βλέπεται πολύ πιο άνετα σε σχέση με προηγούμενες ταινίες της σειράς.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Αναφορικά με τα Fast & Furious:

Κάθε ταινία μπορεί να κριθεί με δύο τρόπους. Είτε ως ταινία, κρινόμενη δηλαδή στην σκηνοθεσία, τις ερμηνείες, το σενάριο και λοιπά, είτε ως μορφή ψυχαγωγίας. Φυσικά, ο καθένας από εμάς μπορεί να πει ότι μια ταινία η οποία έχει καλή σκηνοθεσία/ερμηνείες/σενάριο/κλπ., μπορεί να αποτελέσει και μια καλή μορφή ψυχαγωγίας, όμως, ορισμένες φορές κανένα από αυτά δεν είναι απαραίτητο να συμβεί για να ψυχαγωγηθεί ο θεατής. Αυτό που χρειάζεται είναι να είναι προετοιμασμένος ότι αυτό που πρόκειται να παρακολουθήσει, το μόνο που θα κάνει είναι να τον ψυχαγωγήσει χωρίς να του προσφέρει τίποτα άλλο.

Αυτό, δεν είναι απαραίτητα κακό. Ταινίες όπως το Fast & Furious ή τα G.I.Joe για να αναφερθούμε και σε άλλες ταινίες, «μπάζουν» από όλες τις πλευρές, αλλά δεν παύουν να ψυχαγωγούν. Ούτε θα πιστέψει κανένας τα stunts, ούτε Όσκαρ ερμηνείας θα διεκδικήσει (ειδικά το F&F 6 ήταν ένα μαύρο χάλι από πλευράς σεναρίου και ερμηνειών), αλλά μερικές φορές είναι απλά ωραίο να βλέπεις αυτά που αναφέρει ο DJDB στα spoilers. :)

Σίγουρα δεν πρόκειται να αλλάξουν την ιστορία του κινηματογράφου, αλλά θα προσφέρουν ένα δίωρο ψυχαγωγίας, οπότε δεν χρειάζεται να είμαστε τόσο αυστηροί μαζί τους. Στην τελική δεν προσποιήθηκαν ποτέ ότι είναι κάτι πιο σοβαρό από αυτό που παρουσιάζουν...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Είδα χτες το After Earth.

Καθαρά ταινία για ψυχαγωγία όπως λέει και ο Veco πιο πάνω.

Μάπα παίξιμό από μπαμπά και γιο Smith αλλά ωραία περιπέτεια επιβίωσης στο μέλλον.

Amazon Fire stick 4k max

Είδα χτες το After Earth.

Καθαρά ταινία για ψυχαγωγία όπως λέει και ο Veco πιο πάνω.

Μάπα παίξιμό από μπαμπά και γιο Smith αλλά ωραία περιπέτεια επιβίωσης στο μέλλον.

μιας και ειναι ταινια του σαιλαμαν ειπαρχει καμια τρομερη ανατροπη στο τελος;θελω να παω να το δω αλλα προβληματιζομαι με ενα ακομα σεναριο γη μετα το μελλον:happy:

μιας και ειναι ταινια του σαιλαμαν ειπαρχει καμια τρομερη ανατροπη στο τελος;θελω να παω να το δω αλλα προβληματιζομαι με ενα ακομα σεναριο γη μετα το μελλον:happy:

Και εγώ έτσι νόμιζα, αλλά όχι καμία ανατροπή. Μια σταθερή ροή.

Amazon Fire stick 4k max

H πορεία του Shyamalan (των ταινιών του) πάντως είναι σταθερά καθοδική. Απ' το κακό στο χειρότερο - με μόνη εξαίρεση κατ' εμέ το the Village που είναι παρεξηγημένο λόγω λάθους μάρκετινγκ.

H πορεία του Shyamalan (των ταινιών του) πάντως είναι σταθερά καθοδική. Απ' το κακό στο χειρότερο - με μόνη εξαίρεση κατ' εμέ το the Village που είναι παρεξηγημένο λόγω λάθους μάρκετινγκ.
Για μενα η μονη ταινια που εφτιαξε αυτος ο ανθρωπος και εκανε τεραστια αισθηση οταν βγηκε, ηταν το κλασσικο I SEE dead people:) δηλ εκτη αισθηση.Ηταν κατι το ξεχωριστο σε ενα θεμα που ενω ειχε παιχτει αρκετες φορες στο παρελθον, ο σκηνοθετης αυτο το παρουσιασε με ενα τροπο που σου φερνε τον τρομο καταματα μπροστα σου χωρις να το περιμενεις.Και ηταν κατι που εκανε διαφορα σε αλλα εργα τρομου που κυκλοφορουσαν εκεινη την εποχη.

Μετα ομως η απολυτη κατρακυλα.χρησημοποιησε τον μπρους ξανα στο επομενο εργο του για να τα κονομησει που λεμε αλλα το σεναριο πηγε απατο.Και αν και οι ταινιες προσπαθουσαν να βγαλουν κατι διαφορετικο ηταν σαν να βλεπες μια ξαναεπανακτελεση της εκτης αισθησης με διαφορετικο κονσεπτ αλλα με καθολου δημιουργηκοτητα στην εκτελεση.

Και το village το βαζω σαν ενα απ τα χειροτερα εργα του.Το σεναριο και εδω ηταν αρκετα υποσχομενο,αλλα η ανατροπη στα μεσα της ταινια χαλασε το ολο feeling που σου βγαζε. οσες φορες και να το ξαναδα μπας και με αρεσε το μισουσα πιο πολυ.

διαβαζοντας καπια αρνητικα για το after earth το προσπερναω και αυτο..

μπας και να το ξαναγυρνουζε στα φαντασματα;η στα ζομπι :lol:

Edited by manolissinger

Το Fast and Furious είναι ένα από τα λίγα franchise που με κάνει να είμαι τόσο αυστηρός στην κριτική μου. Πήγα λοιπόν να δω το Furious 6. Υπόψιν πως δεν έχω καμία τρέλα ούτε με τις ταινίες με αυτοκίνητα αλλά ούτε και με τα αυτοκίνητα αυτά καθ' αυτά. Μια καλή ταινία δράσης είναι πάντα ευπρόσδεκτη όμως. Αυτό δεν ήταν μια από αυτές.

Όπως είπα, θα είμαι αυστηρός (και δεν θέλω να παρεξηγηθεί κανένας, απλώς θέλω να δείξω πόσο χάλια θεωρώ πως είναι). Θεωρώ πως η ταινία απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έως 11 χρονών, τα οποία είτε έχουν κάνει ενέσεις αδρεναλίνης είτε έχουν πιεί 5 φραπέδες και δεν ξέρουν πως να το διαχειριστούν, οπότε πάνε να δουν μια ταινία απλώς για να φωνάζουν "γουστάρω" χωρίς να δίνουν προσοχή στο τι ακριβώς εμφανίζεται στην οθόνη, κάνοντας παράλληλα σπαστικές κινήσεις με όλα τους τα μέλη, κινώντας τα ανεξέλεγκτα. Σε αυτούς απευθύνεται το Furious 6, μια υπερβαρετή και ανούσια ταινία.

Και εκεί που είμαι έτοιμος να τις βάλω 2/10, ξαφνικά

Βλέπω τον τύπο να πετάει ανάμεσα σε δύο αυτοκινητόδρομους και να σώνει την κοπέλα

Εκεί αποφάσισα να τις βάλω 1...

Στα θετικά το ότι στο επόμενο θα παίζει και ο

Jason Statham

Αν και ίσως απλώς φτιάξουν μια ταινία που θα μπορώ να της βάλω 3...

EDIT: Να προσθέσω πως νομίζω ότι κανένας ηθοποιός δεν έπαιζε σε αυτήν την ταινία, όλοι έκαναν βόλτα και αρπαχτή, ειδικά ο Diesel.

Αυτο που με χαλασε σε ολα τα fast and furious μετα απο το πρωτο, ηταν οτι εξελιξαν την ταινια πολυ διαφορετικα απ'οτι την πρωτοπαρουσιασαν στο πρωτο εργο... κοντρες με αυτοκινητα... ενω στο πρωτο εργο σε πυρπολουσαν με ατελειωτες κοντρες, αυτο σιγα σιγα αρχισε να χαλει στα επομενα... οκ, στο 2 ειχε λιγο θεμα, απο το tokyo drift κ μετα αρχισαν να μπλεκουν πολυ συναισθημα μεσα, να αποδωσουν μια αισθηση περιπετειας, επιτυχημενη μεν, μη ρεαλιστικη δε... σαν ψυχρος τιτλος περιπετειας μπορω να πω οτι τα καταφερνει καλα, πατωντας κ στο μοτιβο αγαπημενων ηθοποιων που ξερεις απο πριν οτι θα γουσταρεις αυτο που θα δεις.. σαν συνολο ομως εχασε την ταυτοτητα που ειχε οταν παρουσιαστηκε στο κοινο... στο 6 περα απο το τρελλο κυνηγητο μεσα στο λονδινο και στις τελευταιες σκηνες του εργου οπου ειδαμε σκηνες που το star wars φανταζει ρεαλιστικη ταινια μπροστα του, ειδαμε μια κοντρα μονο μεταξυ toretto και της κοπελλας του (πολυ δυνατο κομματι η rodriguez ετσι?)... αυτο με χαλασε, αν κ σαν ταινια μου ανεβασε την αδρεναλινη λογω πετυχημενης συνταγης σε casting και συνεχους δρασης...