Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Slumdog Millionaire (2008)

Ενας νεαρος που μεγαλωσε μεσα στην φτωχια και την λασπη, περνει μερος στο γνωστο τηλεοπαιχνιδι "Ποιος Θελει να Γινει Εκατομμυριουχος". Λογω των υποψιων οτι εκλεψε για να κερδισει, εξιστορει την ζωη του σε εναν αστυνομικο εξηγωντας πως ακριβως γνωριζε τις απαντησεις.

Ο Boyle ως σκηνοθετης εχει στο πλευρο του την αγαπητη Ινδη Loveleen Tandan που τον καθοδηγει ωστε να "πιασει" τον παλμο της βρωμικης πλευρας της Ινδιας. Η αληθεια ειναι οτι σε ενα ρομαντικα μεγαλο βαθμο, το καταφερνει. Η σκηνοθεσια ειναι πλουσια σε ληψεις και γενικα πλανα τα οποια μεταφερουν την οσμη των φτωχογειτονιων και την καθημερινοτητα των παραπεταμενων αλλα περηφανων πολιτων των. Ενα αρκετα δυναμικο και πρωτοτυπο, αλλα προβλεψιμο, σεναριο υποστηριζει την ενδιαφερουσα σκηνοθεσια αλλα και την σχεδον αλανθαστη φωτογραφια. Οι διαλογοι θα ξενισουν τους γνωστες καθως μοναχα ενα μικρο ποσοστο των ειναι στην "μητρικη" γλωσσα ενω η "κατοχικη" Βρετανικη κυριαρχει στην ταινια, ακομα και στις σκηνες με τα μικρα, αγραμματα παιδια. Ξεχωριζει η ευχαριστη μουσικη επενδυση του κυριου A.R. Rahman η οποια, σε συνδυασμο με τα επιλεγμενα τραγουδια, συνθετει ενα Soundtrack το οποιο αξιζει μια θεση στην συλλογη σας.

Ο Dev Patel ειναι ο Jamal K. Malik. Με αφορμη τις ερωτησεις ενος τηλεπαιχνιδιου, εξιστορει την τραγικη του ζωη - ακροβατης αναμεσα στην φτωχια και την αναζητηση, το κερδος και την πονηρια, τον ερωτα και την οικογενεια. Μια δυνατη και ακρως ρεαλιστικη ερμηνεια απο εναν πιτσιρικα Βρετανο (και οχι Ινδο) στην πρωτη του μολις ταινια. Σιγουρα στο μελλον θα τον ξαναδουμε.

Ο Madhur Mittal ειναι ο Salim, αδελφος του Jamal. Απο μικρος γνωριζει την σκληροτητα της επιβιωσης αλλα και την αναγκη προστασιας του μικροτερου αδελφου. Μεγαλη δοση ζηλειας, παρολες τις τυχουσες εφημερες επιτυχιες που θα κατακτησει. Κλεβει το κοριτσι, δουλευει για μαφιοζο, αναζητα την λυτρωση σε μια χουφτα ρουβλια με ενα περιστροφο στο χερι. Πολυ δυνατη ερμηνεια που τονιζει την υποταγη, την προδοσια αλλα και την ανεκδηλωτη αδελφικη αγαπη με μια τελευταια πραξη αφιλαυτίας που αναζητα σε ολη του τη ζωη.

Η νεαρα πανεμορφη (οπως ολες οι συμπατριωτισσες της) Ινδη Freida Pinto ειναι η Latika. Παρθενα και αυτη οσον αφορα τις ταινιες και την υποκριτικη, καταφερνει να ερμηνευσει το δραμα της υποταγης σε εναν αιμοβορο και απανθρωπο "συζυγο", την ατυχια της φτωχιας και του κρυου της βροχης, την εκμεταλλευση των "παιδιων των φαναριων" - απομονωμενη απο τον αληθινο παιδικο της ερωτα που ειναι ο Jamal. Μας χαριζει πανεμορφα καδρα αλλα η ερμηνεια της δεν στηριζεται μονο στα ομορφα της προσοντα καθως καταφερνει να μεταφερει τα δυνατα αισθηματα μεσω του προσωπου και των ματιων, μεσω των κινησεων της. Συμπαθης και ταλαντουχα, σιγουρα θα χαρουμε να την ανταμωσουμε σε μια μελλοντικη δουλεια της.

Ο,τι και να πουμε για τον Anil Kapoor ειναι πραγματικα λιγο. Με πανω απο 100 ταινιες στο ενεργητικο του, συμμετεχει στο Slumdog Millionaire ως ο τηλεοπτικος παρουσιαστης του παιχνιδιου, Prem Kumar. Ενας χαρακτηρας κλειδι που κερδιζει πολλα με την ερμηνεια του εν λογω ηθοποιου. Οι λεξεις slumdog (σκυλι της λασπης) και chai-wallah (το αμορφωτο παιδι που φερνει το τσαι) αποκτουν αλλη σημασια και ισχυ οταν τις χρησιμοποιει με μια δοση ειρωνιας και ενθουσιασμου μπροστα σε ενα καταβροντο κοινο. Η σκηνη στην τουαλετα ειναι χαρακτηριστικη, οπως επισης και η ερμηνεια του οταν φτανει το παιχνιδι στην τελευταια ερωτηση. Μοναδικος και αξιοπροσεκτος.

Ομως, ξεχωριζουν δυο μικρα παιδια, δυο πιτσιρικια τα οποια -ευχαριστως- διακριθηκαν και στα Screen Actors Guild Awards. Οι Azharuddin Mohammed Ismail (Salim) και Ayush Mahesh Khedekar (Jamal) ερμηνευουν τους χαρακτηρες των πρωταγωνιστων στην παιδικη τους εποχη. Συνδυαζονται και δενουν σαν να ειναι αληθινα αδελφια ενω μας μεταφερουν αισθηματα χαρας και παιχνιδιου (ειναι βλεπετε κατεργαρηδες και πονηροι), λυπης και δραματος (φτωχια, ρατσισμος εναντι των Μουσουλμανων Ινδων), ερωτα και ζηλιας (καταραμενη Latika). Η επιτυχια της ταινιας, σιγουρα τους ανηκει.

Μια ταινια που στην ουσια εξιστορει εναν ανεκπληρωτο ερωτα ενος νεαρου σε μια χωρα που μαστιζεται απο την φτωχια και απο την παρανομια. Μια ταινια που εχει συνεχομενη δραση (δεν υπαρχει περιπτωση να βαρεθειτε), αρκετο χιουμορ (και καλογουστο), καλοστημμενο και δακρυβρεχτο δραμα, πρωτοτυπο αλλα υπερβολικα προβλεψιμο σεναριο το οποιο "κλεβει" αδιακριτα απο το Bollywood χωρις ομως να το προσβαλει (θα το τιμησει και στους τιτλους τελους με ενα ομορφο χορευτικο απο την ομαδα της ταινιας).

Με το εταιρο σας ημισυ, με τον παιδικο σας ερωτα (αρκει να μην συναντηθουν) τιμηστε την ακομα και στην Σκοτεινη Αιθουσα ενος κινηματογραφου καθως δεν θα απογοητευσει' αντιθετως θα γοητευσει, οπως και τον συγγραφεα της παρουσης, με το 8/10 που της αρμοζει λαμβανοντας μια θεση στις αριστες ταινιες που μας αφησε το 2008, και ισως μια θεση στην λιστα των διαχρονικων - κοντα στο νεαρο 8,7/10 του IMDb.

edit: Φωτογραφιες, σχολια και το πληρες κειμενο στην αρχικη του μορφη στους Scary Greeks.

Dream big and dare to fail..

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Μολις γυρισα απο το 'Unborn'.

Δεν ηταν ασχημο.

http://s9.postimg.org/hxs222dsf/ezgif_com_crop.gif

Μολις γυρισα απο το 'Unborn'.

Δεν ηταν ασχημο.

Το είδα και εγώ τις προάλλες..Δεν το λες και άσχημο...Ωραίο το story..

2 hearts are beating together,

I'm in love I'm in love

Is this forever and ever ??

I'm in love I'm in love

Ωραια κριτικη και οντως ηταν καλο...

Σε ευχαριστω πολυ.. ειχα αρκετο αγχος για την συγκεκριμενη παρουσιαση.. κυριως για το θεμα της ισορροπιας που επρεπε να κρατησω απεναντι στα πολλα βραβεια αλλα και το Bollywood :rolleyes:

Γύρισα από το Gran Torino.

Εξαιρετικότατη ταινία.

Άψογη σκηνοθεσία και εκπληκτικός Eastwood.Πραγματικά εκπληκτικός.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Σίγουρα ένα 8.5/10

Τρομερό crowd-pleaser το Slumdog Millionaire. Δεν έχω πεισθεί ότι άξιζε τα όσκαρ που μάζεψε (μου μένουν να δω το Milk και το Wrestler) αλλά το χάρηκα πολύ. Ποιος θα το έλεγε ότι ο σκηνοθέτης του Shallow Grave και του Transpotting θα απολάμβανε την καθολική αναγνώριση για ένα έργο με θέμα την ινδική βερσιόν ενός τηλεπαιχνιδιού. Αλλά γι' αυτό βλέπουμε σινεμά τελικά, γιατί το πιο αναπάντεχο και περίεργο θέμα μπορεί να δώσει ένα αποτέλεσμα που να αφορά και να συγκινεί τους πάντες. Well done, 9/10.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Ειδα American Gangster και Wall-e. Η πρωτη πολυ καλη για το ειδος της αλλα οχι κατι ξεχωριστο. Μαλλον εχει κορεστει το ειδος, νιωθεις πια σαν να εχεις ξαναδει σκηνες και διαλογους. Το Wall-e πολυ ομορφο, ειχε πλακα. :)
[sIGPIC][/sIGPIC]

Γύρισα από το Gran Torino.

Εξαιρετικότατη ταινία.

Άψογη σκηνοθεσία και εκπληκτικός Eastwood.Πραγματικά εκπληκτικός.

Προτείνεται ανεπιφύλακτα.

Σίγουρα ένα 8.5/10

Συμφωνώ σε όλα , εκτός την βαθμολογία ... 9.5/10 από μένα! Θεός ο Κλιντ!:respect:

Ο κανονας τελικα που εχω βαλει (στον εαυτο μου) και λεει κρατα λιγο μποσικα οταν πας να δεις παραγωγη που δεν ειναι απο holywood επιβεβαιωνεται διαρκως.Πολυ σαματας για το οχι τιποτα αλλα για το κανονικο.Μια νορμαλ ταινια που σε 5 χρονια θα παιζει μεσημερι Σαββατου στο mega και θα βλεπεται για να χωνεψεις τα ψαρια που εχεις φαει.Συγκεκριμενα,σκηνοθεσια καλη λιγο επιτηδευμενη αλλα αν δινεις σκηνοθεσια σε αυτο φετος ενω περσι το εδωσες στους αδερφους Κοεν τοτε υπαρχει προβλημα.Μουσικη καλη οχι πρωτοτυπη αλλα διαφορετικη,ερμηνειες αδιαφορες απο οποιον και οποια ειναι 18 και πανω στην ταινια,ολα τα λεφτα ειναι οι μικροι.Σεναριο με εκλαμψεις,τρυπες και υπερβολες.8 αγαλματακια ειναι παρα πολλα για μια ταινια που σου δινει την εντυπωση οτι φτιαχτηκε για να εντυπωσιασει αυτους που δεν εχουν δει ταινιες και τον λαο της Ινδιας.Μια μικρη απογοητευση 7,5/10
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ο κανονας τελικα που εχω βαλει (στον εαυτο μου) και λεει κρατα λιγο μποσικα οταν πας να δεις παραγωγη που δεν ειναι απο holywood επιβεβαιωνεται διαρκως.

Ισως να μην το καταλαβα, αλλα στην ουσια λες οτι μονο ταινιες του Hollywood ειναι αξιες? :rolleyes:

:)

Ισως να μην το καταλαβα, αλλα στην ουσια λες οτι μονο ταινιες του Hollywood ειναι αξιες? :rolleyes:

:)

Οχι δεν λεω αυτο,λεω οτι για μια ταινια που εγινε ντορος και γυριστηκε στο holywood υπαρχει μια πολυ μικροτερη πιθανοτητα να ειναι κακη απο οτι μια που δεν γυριστηκε εκει.Και αυτοι που εφτιαξαν τη συγκεκριμενη ταινια το γνωριζαν αυτο εξου και οι ουκ ολιγες εταιριες παραγωγης που εμφανιζονται στην αρχη της ταινιας.Δεν θεωρω τον ξενο του holywood κινηματαγραφο αναξιο,απλα τον θεωρω καποιες φορες ''δηθεν'' και ανικανο για τοσα οσκαρ. :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ο κανονας τελικα που εχω βαλει (στον εαυτο μου) και λεει κρατα λιγο μποσικα οταν πας να δεις παραγωγη που δεν ειναι απο holywood επιβεβαιωνεται διαρκως.Πολυ σαματας για το οχι τιποτα αλλα για το κανονικο.Μια νορμαλ ταινια που σε 5 χρονια θα παιζει μεσημερι Σαββατου στο mega και θα βλεπεται για να χωνεψεις τα ψαρια που εχεις φαει.Συγκεκριμενα,σκηνοθεσια καλη λιγο επιτηδευμενη αλλα αν δινεις σκηνοθεσια σε αυτο φετος ενω περσι το εδωσες στους αδερφους Κοεν τοτε υπαρχει προβλημα.Μουσικη καλη οχι πρωτοτυπη αλλα διαφορετικη,ερμηνειες αδιαφορες απο οποιον και οποια ειναι 18 και πανω στην ταινια,ολα τα λεφτα ειναι οι μικροι.Σεναριο με εκλαμψεις,τρυπες και υπερβολες.8 αγαλματακια ειναι παρα πολλα για μια ταινια που σου δινει την εντυπωση οτι φτιαχτηκε για να εντυπωσιασει αυτους που δεν εχουν δει ταινιες και τον λαο της Ινδιας.Μια μικρη απογοητευση 7,5/10

Εχεις δικιο.Υπερτιμημενο το S.M.,παραγει περισσοτερα "απονερα" παρα αισθητικο/καλλιτεχνικο αποτελεσμα.

Επισης κι εμεις το Σαββατο επιλεγουμε για να καταναλωσουμε ψαρια

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Εχεις δικιο.Υπερτιμημενο το S.M.,παραγει περισσοτερα "απονερα" παρα αισθητικο/καλλιτεχνικο αποτελεσμα.

Επισης κι εμεις το Σαββατο επιλεγουμε για να καταναλωσουμε ψαρια

:lol: Θεσμος πλεον.Ειδα το Dark Knight σημερα,ενα πραγμα εχω να πω,παντα τετοια! 9/10

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο μια ταινία τόσο κακοφτιαγμένη, με ηθοποιούς που παίζουν τόσο άσχημα, με ένα σενάριο που μπάζει από παντού και σου δίνει την εντύπωση ότι είναι τόσο "βεβιασμένο" (με το ζόρι να υπάρξει love story) έφτασε τις τρελές εισπράξεις που έπιασε.

Μιλάω φυσικά για το ανεκδιήγητο Twilight, το οποίο αντιγράφει με μεγάλη...αποτυχία το True Blood (εντάξει όχι η ταινία τη σειρά, αλλά σίγουρα η συγγραφέας Stephenie Meyer του Twilight την συγγραφέα Charlaine Harris, των Southern Vampire Series).

Τι να πρωτοσχολιάσω για αυτήν την ταινία;;;

Ότι απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε κορίτσι 10-15;

Ότι είναι τόσο άκυροι οι πρωταγωνιστές;

Ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ σε αυτή την ταινία γίνονται με το ζόρι κυριολεκτικά;;

Ότι βγάζει μια ανωριμότητα και έναν ψευτο-εφηβικό ρομαντισμό;

Ότι αντιγράφει ανεπιτυχώς το True Blood, χωρίς καμία απολύτως κοινωνική προέκταση ή χωρίς να σου δίνει τροφή για σκέψη;;

Το ότι το κατηγοριοποιούν στα Thriller/Horror ενώ είναι ξεκάθαρα κάτι ανάμεσα σε φτηνο-ρομάντζο και επιστημονική φαντασία;

Απόλυτο χάλι

Το μόνο θετικό σημείο ήταν το soundtrack: και από αυτό όχι όλο, ένα τραγούδι των Muse και ένα των Radiohead.

1,5/10 και ΠΑΡΑ πολύ του είναι

Εν τω μεταξύ, νομίζω πως ο μόνος λόγος που αυτό το έργο έγινε επιτυχία είναι ο Robert Pattinson για τον οποίο τα 12χρονα κοριτσάκια έχουν πάθει ένα (απόλυτα αδικαιολόγητο) τρα-λα-λα.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Εν τω μεταξύ, νομίζω πως ο μόνος λόγος που αυτό το έργο έγινε επιτυχία είναι ο Robert Pattinson για τον οποίο τα 12χρονα κοριτσάκια έχουν πάθει ένα (απόλυτα αδικαιολόγητο) τρα-λα-λα.

Έλα ρε Desert, δεν βρίσκεις όμορφο τον Pattinson; :rolleyes: :p

Υ.Γ.

Νομίζεις; :p

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Έλα ρε Desert, δεν βρίσκεις όμορφο τον Pattinson; :rolleyes: :p

Υ.Γ.

Νομίζεις; :p

Μα δεν είναι το τι πιστεύω εγώ, άλλωστε δεν είμαι το target group τους :p

Αλλά ειλικρινά τι ακριβώς αρέσει στα κορίτσια από αυτό το μισοπεθαμένο, μισολιωμένο πλάσμα;

Ναι, τελικά λάθος έκφραση, δε νομίζω είμαι σίγουρος! ;)

PS: Και, BTW, what the &%^*is wrong with that guys hair?? :ninja: :lol:

Μα δεν είναι το τι πιστεύω εγώ, άλλωστε δεν είμαι το target group τους :p

Αλλά ειλικρινά τι ακριβώς αρέσει στα κορίτσια από αυτό το μισοπεθαμένο, μισολιωμένο πλάσμα;

Ναι, τελικά λάθος έκφραση, δε νομίζω είμαι σίγουρος! ;)

Ωχ, εμφανιστεί καμιά φαν και θα σε δαγκώσει... :p

Εν τω μεταξύ είσαι άδικος, δεν αξίζει μόνο το soundtrack. Αξίζουν επίσης και η

Mercedes και το Volvo

. :D

Ε εντάξει και η αντίπαλη βρυκολακίνα αξίζει, αλλά δεν θα του δώσω και βαθμό γι'αυτό :p

Ε εντάξει και η αντίπαλη βρυκολακίνα αξίζει, αλλά δεν θα του δώσω και βαθμό γι'αυτό :p

Αναφέρεσαι στην Nikki Reed; Γιατί κι αυτή αξίζει...

Πέρα από την πλάκα τώρα. Σαν ταινία είναι απλά κακή. Έγινε βιαστικά, έγινε από μία ομάδα (ηθοποιοί, σκηνοθέτις, σεναριογράφοι κλπ.), η οποία είναι προφανές πως πιέστηκε για να αποδώσει και εν τέλει σου αφήνει μία αίσθηση πρόχειρου όπως πολύ σωστά είπες.

Έχει όμως μερικά πράγματα τα οποία αξίζουν. Λ.χ. έχει μερικές απίστευτα όμορφες σκηνές (ως τοπία πάντα), ή μερικές σκηνές τις οποίες σπάνια συναντάς στις συνηθισμένες εφηβικές ταινίες. Έχει αρκετά καλή ατμόσφαιρα και ένα πολύ καλό score. Το θέμα όμως παραμένει. Τι είναι καλύτερο, μία βιαστική ταινία που εκμεταλλεύεται το υπάρχον hype; Ή μία ταινία η οποία μπορεί να καθυστερήσει, αλλά τουλάχιστον θα είναι πιο μεστή;

DesertSMisSRaiN ήσουν πολύ άδικος με το 1,5/10 ... εγώ του δίνω 2/10 μιας και μου άρεσαν πολύ τα ποπ κορν στην ταινία:rolleyes:!

Πάντως πέρα από την πλάκα , θα μπορούσε να υλοποιηθεί πιο αποτελεσματικά το έργο και να ήταν πολύ καλό! Τώρα τι φταίει .. από που ν' αρχίσεις και που να τελειώσεις!

Εδιτ .. θα συμφωνήσω με τον VeCo , σχετικά με τα τοπία!

Περιμένω περισσότερα από την συνέχεια!

την προτείνω πάντως ανεπιφύλακτα σε dvd ή ακόμα καλύτερα και σε bluray ... που μόλις κυκλοφόρησε!!!

Αναφέρεσαι στην Nikki Reed; Γιατί κι αυτή αξίζει...

Πέρα από την πλάκα τώρα. Σαν ταινία είναι απλά κακή. Έγινε βιαστικά, έγινε από μία ομάδα (ηθοποιοί, σκηνοθέτις, σεναριογράφοι κλπ.), η οποία είναι προφανές πως πιέστηκε για να αποδώσει και εν τέλει σου αφήνει μία αίσθηση πρόχειρου όπως πολύ σωστά είπες.

Έχει όμως μερικά πράγματα τα οποία αξίζουν. Λ.χ. έχει μερικές απίστευτα όμορφες σκηνές (ως τοπία πάντα), ή μερικές σκηνές τις οποίες σπάνια συναντάς στις συνηθισμένες εφηβικές ταινίες. Έχει αρκετά καλή ατμόσφαιρα και ένα πολύ καλό score. Το θέμα όμως παραμένει. Τι είναι καλύτερο, μία βιαστική ταινία που εκμεταλλεύεται το υπάρχον hype; Ή μία ταινία η οποία μπορεί να καθυστερήσει, αλλά τουλάχιστον θα είναι πιο μεστή;

Ναι όντως έχει πολύ καλά τοπία και ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα.

Και αυτά είναι πάντα + σε μια ταινία, αλλά εδώ δε μιλάμε για μια ταινία του Ang Lee όπου μπορεί να χαζεύεις ένα βοσκοτόπι κανα 3λεπτο. Μιλάμε για μια εφηβική ταινία όπως είπες και εσύ, στην οποία αν τα πράγματα ήταν όπως θα έπρεπε ΚΑΙ είχε και την ατμόσφαιρα που έχει θα ήταν πολύ καλή. Μόνη της όμως η ατμόσφαιρα δε λέει κάτι.

Το αστείο δε είναι ότι το sequel βγαίνει φέτος (!) το Νοέμβρη, ένα χρόνο δηλαδή μετά την πρώτη αρπαχ....εεε...ταινία.

Εννοείται ότι στο ερώτημά σου υπάρχει η απάντηση των θεατών και των studios: για μας καλύτερα να αργήσει μια ταινία αλλά να αξίζει, για τα studios όσο περισσότερο μπορέσουν να εκμεταλλευθούν το hype μιας ταινίας τόσο το καλύτερο για τα έσοδά τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για το καλλιτεχνικό αποτέλεσμα!

hasiotis: εγώ την είδα σπίτι οπότε ούτε καν ποπ κορν δεν είχα :(

Σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω τον λόγο για τον οποίο μια ταινία τόσο κακοφτιαγμένη, με ηθοποιούς που παίζουν τόσο άσχημα, με ένα σενάριο που μπάζει από παντού και σου δίνει την εντύπωση ότι είναι τόσο "βεβιασμένο" (με το ζόρι να υπάρξει love story) έφτασε τις τρελές εισπράξεις που έπιασε.

Μιλάω φυσικά για το ανεκδιήγητο Twilight, το οποίο αντιγράφει με μεγάλη...αποτυχία το True Blood (εντάξει όχι η ταινία τη σειρά, αλλά σίγουρα η συγγραφέας Stephenie Meyer του Twilight την συγγραφέα Charlaine Harris, των Southern Vampire Series).

Τι να πρωτοσχολιάσω για αυτήν την ταινία;;;

Ότι απευθύνεται αποκλειστικά και μόνο σε κορίτσι 10-15;

Ότι είναι τόσο άκυροι οι πρωταγωνιστές;

Ότι ΟΛΑ μα ΟΛΑ σε αυτή την ταινία γίνονται με το ζόρι κυριολεκτικά;;

Ότι βγάζει μια ανωριμότητα και έναν ψευτο-εφηβικό ρομαντισμό;

Ότι αντιγράφει ανεπιτυχώς το True Blood, χωρίς καμία απολύτως κοινωνική προέκταση ή χωρίς να σου δίνει τροφή για σκέψη;;

Το ότι το κατηγοριοποιούν στα Thriller/Horror ενώ είναι ξεκάθαρα κάτι ανάμεσα σε φτηνο-ρομάντζο και επιστημονική φαντασία;

Απόλυτο χάλι

Το μόνο θετικό σημείο ήταν το soundtrack: και από αυτό όχι όλο, ένα τραγούδι των Muse και ένα των Radiohead.

1,5/10 και ΠΑΡΑ πολύ του είναι

Συμφωνώ απόλυτα.

Τα έλεγα και σε γνωστούς/γνωστές που ενθουσιάστηκαν από το έργο (αν είναι δυνατόν) και με λέγαν κακό και κομπλεξικό κτλ.

Απαράδεκτη ταινία.