Jump to content

Ταινίες: Προτάσεις - Κριτική

nelly
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Death Sentence 2007

Ο Ταξιτζης του μεγαλου ΝτεΝιρο σε μια μοντερνα εκδοχη?

Αυτο ειναι το ερωτημα που απασχολει οσους ειδαν την ταινια Death Sentence με τον Kevin Bacon στον κεντρικο ρολο.

Η πλοκη χιλιοειδωμενη.. Μια συμμορια σκοτωνει την οικογενεια του ηρωα και αυτος παιρνει εκδικηση.. Τοσο απλα.

Δεν μου κερδισε το ενδιαφερον η πλοκη. Ουτε και οι διαλλογοι. Απο την αλλη, οι φιλοτιμες προσπαθειες του Kevin Bacon να σοβαρεψει και τον ρολο του αλλα και ολοκληρη την ταινια κερδισαν την συμπαθεια μου.

Παρα τα πολλα κενα της υποθεσης, ηταν μια συμπαθητικη ταινια. Σιγουρα ομως οχι για σινεμα.

Να σημειωσω και τον μικρο αλλα παντα ευχαριστο ρολο του πολυ καλου John Goodman στην ταινια.

Συμφωνα με το IMDB η ταινια εχει ενα 6.9/10. Μαλλον θα συμφωνησω.

Θα έλεγα μια συμπαθητική ταινία η οποία ξεκινάει καλά και αν συνέχιζε παρόμοια και στο 2ο μέρος θα μου άρεσε πολύ. Αλλά από ένα σημείο και μετά η αγωνία δίνει τη θέση της στην υπερβολή... ένα 6-6,5 το πολύ.

Μόλις είδα το GONE BABY GONE, ίσως από τις καλύτερες που είδα τώρα τελευταία...Τη συνιστώ σε όποιον του αρέσουν ταινίες στυλ Σκοτεινό Ποτάμι(η ταινία είναι βασισμένη σε βιβλίο του ίδιου συγγραφέα αν δεν κάνω λάθος). Mη ξεγελαστείτε από το γεγονός ότι ο Μπεν Άφλεκ σκηνοθετεί τον μικρό του αδερφό, είναι και οι δύο πέρα των προσδοκιών πιστεύω.. :)

Habeo quem fugiam, quem sequar non habeo..

Cicero

• Απαντήσεις 12,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Χθες είδα το καινούργιο "Αστερίξ & Οβελίξ".

Συμπαθητικό βλέπεται ευχάριστα. Μου αρέσε που είδα ξαφνικά (δεν ήξερα τίποτε σχετικό με την ταινία) να παίζουν για λίγο οι Σουμάχερ και Ζιντάν. Έπαιζε και η Α.Σκλεναρίκοβα (αυτό το ήξερα από πριν). Όμορφη όπως πάντα αν και περισσότερο μου άρεσε η ηθοποιός που υποδύεται την Ελληνίδα πριγκήπισσα Ειρήνη.

6,5/10.:)

EIDA to CLOVERFIELD:) H tainia einai ena ergo pou pistueo tha ferei anamukta sunaisthhmata.Oi misoi tha to latrepsoun.oi aloi misoi tha to misisoun.oi aloi misoi tha xenerosoun:wacko: kai oi teleutaioi tha tous afhsei mia periergh geush sto stoma:lol:.Oti kai na nai pantos,emena me arese.To ergaki tromou kanei mia mixh apo GODZILLA,WAR OF THE WORLDS kai Blair witch project,prospathontas na se ferei sth thesh tou xarakthra, kai na se kanei na nioseis ti tha ekanes esy se mia tetia katastash.Pos tha antidrouses dhladh.Gia auto exoloklhrou h tainia den basizetai se filmaking apo polles cameres,para mono se mia.OI hthopoioi,apo thn allh den einai gnostoi.kati pou to xame dei kai sto UNITED 93 eno oi ermhneies tous apla kales ala oxi to kati wow h exeretiko.

Pera apo to Telos pou den to brika kai poly ikanopoihtiko gia mena,h tainia exei kapies dunates skhnes pou emena den me tromaxan katholou. Agonia,kai ekplhktika efe.Sigoura den proteinetai poly gia cinema,alla gia blue ray h dvd kalo einai.

Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.

The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2008)

Ο Robert Ford εχει σαν ειδωλο τον Jesse James και την συμμορια James με τις θρυλικες τους ληστειες και κατορθωματα. Προσπαθει πολυ σκληρα να ενταχθει στην συμμορια αλλα στην πορεια ερχεται αντιμετωπος με τον Jesse James του οποιου ο χαρακτηρας ειναι ιδιοτροπος και κυκλοθυμικος.

Μια θρυλικη μορφη των ιστοριων που εχει να αναδειξει η Αμερικη ερχεται στην μεγαλη οθονη ενσαρκωμενη απο τον σοβαρο και γεματο Brad Pitt. Δεν ξερω αν φταιει το ετερο του ημισυ (η κουκλα Angelina Jolie), αλλα ο Brad Pitt δειχνει στοιχεια οσκαρικου ηθοποιου.

Απο την αλλη, αυτος που πραγματικα ξεχωριζει ειναι ο Casey Affleck στον ρολο του Robert (Bob) Ford. Καταφερνει να συνδιασει την παιδικη αθωοτητα, που αλλοτε χαρακτηριζε το sex symbol Brad Pitt, με την ωριμοτητα που απαιτουσε ο ρολος σε μια τοσο καλη ταινια.

Παρα πολυ καλος και ο Sam Rockwell στον ρολο του Charley Ford.

Η ταινια στο συνολο της ειναι καλογυρισμενη και εχει αρκετες πρωτοτυπες σκηνες και τροπους ληψης. Καλως η κακως, ειναι μεγαλη σε διαρκεια (περιπου 160 λεπτα) και σε ορισμενες στιγμες ισως κουρασει καποιον που θα περιμενε πολυ δραση αναλογη παρομοιων Western ταινιων.. Ομως αυτη η ταινια ανηκει στην κατηγορια Δραμα πιο πολυ παρα στην κατηγορια Western / Adventure κτλ. Στο συνολο της ομως ειναι αρκετα δεμενη με καποιες αργες αλλα ωστοσο καλογυρισμενες σκηνες.

Πρεπει να σταθω στην αριστη φωτογραφια αλλα και στα πολυ καλα οπτικα & ηχητικα εφφε. Η παραγωγη σαν συνολο ειναι παρα πολυ καλη και δεν ηταν εκπληξη οταν ειδα οτι πισω της κρυβεται ο sir Ridley Scott.

Η ταινια ειναι προτεινομενη για 2 Οσκαρ (Cinematography & Actor in a Supporting Role για τον Casey Affleck) και για Χρυση Σφαιρα ενω εχει ηδη κερδισει αλλα 9 βραβεια.

Το IMDB της δινει ενα 8/10. Οχι μονο θα συμφωνησω αλλα πιστευω οτι ενα 8.5-9/10 ειναι ακομα καλυτερο.

Dream big and dare to fail..

EIDA to CLOVERFIELD:) .....

Pera apo to Telos pou den to brika kai poly ikanopoihtiko gia mena,h tainia exei kapies dunates skhnes pou emena den me tromaxan katholou. Agonia,kai ekplhktika efe.Sigoura den proteinetai poly gia cinema,alla gia blue ray h dvd kalo einai.

Εγω ημουν απο αυτους που τους αρεσε και μαλλον στο 2 μας λυσουν τις αποριες μας:p

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

2 patates pou eida prosfata:Golden Compass & Alien vs Pretador 2.

2 mikra diamantia pou eida:A.of Jesse James (resital ermhneias apo ton cacey affleck,anwteri kai apo to gone baby gone) & Into the wild.

2 patates pou eida prosfata:Golden Compass & Alien vs Pretador 2.

2 mikra diamantia pou eida:A.of Jesse James (resital ermhneias apo ton cacey affleck,anwteri kai apo to gone baby gone) & Into the wild.

Τί περίμενες δηλαδή απτο AVSP?

Διαφωνώ στο Jesse James καλύτερο του gone baby gone.

Η δεύτερη βάζει το μυαλουδάκι σου να σκεφτεί περισσότερο...

Το λέω και το ξανα λέω εδώ καιρό, η καλύτερη φετινή ταινία είναι η the kite runner.

...

Διαφωνώ στο Jesse James καλύτερο του gone baby gone.

Η δεύτερη βάζει το μυαλουδάκι σου να σκεφτεί περισσότερο...

Den eipa oti to gone baby gone eine kalitero tou Jesse aplws oti i ermhneia tou cacey sto Jesse eine ekpliktiki...

Τι πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος για να βρει τις ταινίες ενός εκ των μεγαλύτερων δημιουργών παγκοσμίως, του Χίτσκοκ;;

Ψάχνω πάνω από δύο χρόνια και οι μόνες που κατάφερα να βρω είναι το "Ψυχώ", "Τα πουλιά" και "Η θηλιά"! Συνεπώς υπολοίπονται ακόμη....55 για να ικανοποιήσω την μανία μου :p

Ξέρει κανένας από την περιοχή του dvd-club με φιλμ του Χίτσκοκ;

Τι πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος για να βρει τις ταινίες ενός εκ των μεγαλύτερων δημιουργών παγκοσμίως, του Χίτσκοκ;;

Ψάχνω πάνω από δύο χρόνια και οι μόνες που κατάφερα να βρω είναι το "Ψυχώ", "Τα πουλιά" και "Η θηλιά"! Συνεπώς υπολοίπονται ακόμη....55 για να ικανοποιήσω την μανία μου :p

Ξέρει κανένας από την περιοχή του dvd-club με φιλμ του Χίτσκοκ;

Εχουν βγει πολυ περισσοτερες σε dvd και υπαρχουν στα βιντεοκλαμπ. Ενδεικτικα

http://www.videoseven.gr/site.php?&file=persondetails.xml&id=26505

http://img230.imageshack.us/img230/962/shirtlw.jpg

In this light and on this evening

Για όσους λατρεύουν τα splatters και πραγματικά έχουν γερό στομάχι (χωρίς να υπερβάλω καθόλου) προτείνω το γαλλικό A L' Interieur (ή με τον αγγλικό τίτλό του, Inside), μια γαλλική ταινία splatter η οποία πραγματικά είναι ένα από τα πιο βίαια και αιματοβαμμένα έργα που έχω δει...

8/10

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Για όσους λατρεύουν τα splatters και πραγματικά έχουν γερό στομάχι (χωρίς να υπερβάλω καθόλου) προτείνω το γαλλικό A L' Interieur (ή με τον αγγλικό τίτλό του, Inside), μια γαλλική ταινία splatter η οποία πραγματικά είναι ένα από τα πιο βίαια και αιματοβαμμένα έργα που έχω δει...

8/10

Ειδα το τρειλερ, φαινεται καλη. Αν εχεις πηγη για να την "βρω", στειλε pm.:p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Den eipa oti to gone baby gone eine kalitero tou Jesse aplws oti i ermhneia tou cacey sto Jesse eine ekpliktiki...

Κατάλαβα τι θες να πεις και μάλλον έτσι είναι αλλα προσωπικά μου άρεσε περισσότερο στο gone baby gone...

Όντως διαμαντάκι το Into the wild, αξίζει!

...

EIDA to CLOVERFIELD:) H tainia einai ena ergo pou pistueo tha ferei anamukta sunaisthhmata.Oi misoi tha to latrepsoun.oi aloi misoi tha to misisoun.oi aloi misoi tha xenerosoun:wacko: kai oi teleutaioi tha tous afhsei mia periergh geush sto stoma:lol:.Oti kai na nai pantos,emena me arese.To ergaki tromou kanei mia mixh apo GODZILLA,WAR OF THE WORLDS kai Blair witch project,prospathontas na se ferei sth thesh tou xarakthra, kai na se kanei na nioseis ti tha ekanes esy se mia tetia katastash.Pos tha antidrouses dhladh.Gia auto exoloklhrou h tainia den basizetai se filmaking apo polles cameres,para mono se mia.OI hthopoioi,apo thn allh den einai gnostoi.kati pou to xame dei kai sto UNITED 93 eno oi ermhneies tous apla kales ala oxi to kati wow h exeretiko.

Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Αν εξαιρεσεις την μικρη διαρκεια που με ξενερωσε καπως, η φαση με την καμερα μ'αρεσε παντως.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ειδα το lost in translation μέχρι εκεί που πάει στην ιαπωνική εκπομπή.

Μετά τι γίνετε;

Με αυτό το seven δε παλεύεται η κατάσταση.Ολες οι ταινίες κολλάνε.Ελεος ποιά.

Michael Clayton (2007)

Η ταινια μου εχει αφησει αναμεικτα αισθηματα. Προκειται για ενα δραμα / πολιτικο θριλερ. Μας καλει στον κοσμο των παιχνιδιων κατω του τραπεζιου. Στον κοσμο της στρατηγικης και των διπλωματικων κινησεων βασισμενων οχι στον νομο, οπως θα οφειλαν, αλλα στον αποτερο τελικο στοχο, χωρις ηθικες αναστολες.

Η πλοκη θα μπορουσε να ειναι καλυτερη καθως μερικες σκηνες ειναι εκτος τοπου και χρονου ενω ολο το χρονοδιαγραμμα της ταινιας, που κατα την γνωμη μου προκειται για μια κακη απομιμηση του "Memento" και του "The Insider", θα μπορουσε να εχει προσαρμοστει για πιο ευκολη καταναλωση.

Τα πρωτα 20 λεπτα σε οδηγουν στο στον βυθο της θαλασσας, καθως δεν υπαρχει ουτε ενα στοιχειο απο το οποιο θα μπορουσες να πιαστεις και να μπεις στο κλιμα της ταινιας. Θα ελεγε κανεις οτι και ολοκληρη η ταινια ειναι κακογραμμενη, στην προσπαθεια της να ξεχωρισει ισως, μεχρι και το τελος της πρωτης ωρας (η συνολικη διαρκεια αγγιζει τις 2 ωρες).

Αυτο που μου εμεινε απο την ταινια ειναι η καταπληκτικη φωτογραφια. Θαρρεις πως ολες οι σκηνες ειναι γυρισμενες ακριβως οπως θα επρεπε να εχουν γυριστει. Δυστυχως ομως η σκηνοθεσια υστερει να ακολουθησει με αποτομες και δοκιμασμενες μεταβασεις απο την μια σκηνη στην αλλη.

Μου εκανε εντυπωση στο πρωτο μερος της ταινιας ο χαρακτηρας του Arthur Edens. Ο Tom Wilkinson ειναι πραγματικα καταπληκτικος στον ασταθη ψυχολογικα αυτον ρολο. Πειθει τοσο ως προς την ερμηνεια και την διατυπωση των διαλογων οσο και στην κινησιολογια.

Στο δευτερο μισο, την σκυταλη περνει ο George Clooney που καταφερνει να ζωντανεψει τον χαρακτηρα του και σου δινει την εντυπωση πως αφηνει τον εαυτο του ελευθερο να νοιωσει και να δωσει την δικη του παρασταση. Πειθει σαν Michael Clayton ενω μαλλον προσθετει στον χαρακτηρα, παρα του αφαιρει.

Την επιμελεια της αξιολογης παραγωγης της ταινιας εχει ο Sydney Pollack, ο οποιος συμμετεχει και στην ταινια σαν Μarty Bach, μαζι με τον George Clooney που φαινεται πως συνεχιζει να τολμα πισω απο την καμερα.

Η μουσικη επενδυση της ταινιας ειναι λιτη αλλα κανει αισθητη την παρουσια της εκει που χρειαζεται. Πισω απο αυτη, κρυβεται ο εκπληκτικος James Newton Howard που μας εχει μοιρασει διαμαντια στο παρελθον.

Και εδω ειναι η εκπληξη.. Η ταινια αυτη εχει προταθει για 7 Οσκαρ! Προσωπικα, το μονο Οσκαρ που θα της εδινα θα ηταν αυτο: Best Performance by an Actor in a Supporting Role για τον Tom Wilkinson... Τα Οσκαρ της σκηνοθεσιας, καλυτερου ηθοποιου για τον George Clooney και την Τilda Swinton - η οποια κερδισε το βραβειο BAFTA (στον ρολο της Karen Crowder), καλυτερης μουσικης επενδυσης, καλυτερης σκηνοθεσιας και καλυτερης ταινιας δεν θα τα στοιχηματιζα σε αυτη την ταινια.

Η ταινια δεν προκειται για αριστουργημα αν και καλυπτει εκεινες τις προυποθεσεις που θα μπορουσαν να την οδηγησουν σε αυτη την κατηγορια ταινιων΄ ουτε και οσκαρικη ειναι ομως κατα την ταπεινη μου αποψη. Προκειται για μια ακομα αντιγραφη ταινιων που στο παρελθον κερδισαν τον θαυμασμο μας. Παρ' ολα αυτα, την προτεινω ανεπιφυλακτα για αυτους που θελουν να δοκιμασουν την υπομονη τους, να στιψουν το μυαλο τους και να εισελθουν στα παιχνιδια πισω απο τις κουρτινες που συμβαινουν στον κοσμο της παγκοσμιας ελιτ.

Το IMDB του αποδιδει ενα 7,7/10. Πιστευω οτι με ενα 7/10 ειμαστε ακομα καλυτερα.

Dream big and dare to fail..

Ειδα το lost in translation μέχρι εκεί που πάει στην ιαπωνική εκπομπή.

Μετά τι γίνετε;

Με αυτό το seven δε παλεύεται η κατάσταση.Ολες οι ταινίες κολλάνε.Ελεος ποιά.

Όντως και έγω νοίκιαζω από τα Seven επείδη κακά τα ψέμματα έχουν άμετρητες ταινίες (ειδικά παλαιότερες) και πολύ εξυπηρετικά ταξινόμημενες αλλά και έκει υπάρχουν οι γνώστοι κάφροι πελάτες που δεν ξέρω και γω τι κάνουν σε ένα dvd που νοικίαζουν. Γρατσούνιες, πότα, φαγητά ότι θες ρίχνουν πάνω.

Πάντως δες το Lost in Translation μέχρι τέλους. Ειδικά το έντελως ανοιχτό φινάλε είναι όλα τα λεφτά.

Έγω πρόσφατα είδα το Juno και το λάτρεψα. Απίστευτα χαριτώμενο και συγκινητικό:cry:

Μόλις κατέβασα το Sweeney καθότι μέγας φαν του τρίο Μπαρτον-Ντεπ-Κάρτερ και το επόμενο θα είναι το Into the Wild. Ελπίζω να είναι όσο κάλο λένε όλοι στο forum γιατί θα το δώ στο σίνεμα. Μην κλαίω τα λεφτά μου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why so serious?

και το επόμενο θα είναι το Into the Wild. Ελπίζω να είναι όσο κάλο λένε όλοι στο forum γιατί θα το δώ στο σίνεμα. Μην κλαίω τα λεφτά μου.

Με τίποτα, θα ήθελα και γω η πρώτη φορά να ήταν σε cinema. :(

Ειδικά αν βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του πρωταγωνιστεί...

Απ την άλλη γούστα είναι αυτά μπορεί να σου φανεί και μάπα :lol:

...

Με τίποτα, θα ήθελα και γω η πρώτη φορά να ήταν σε cinema. :(

Ειδικά αν βάλεις τον εαυτό σου στη θέση του πρωταγωνιστεί...

Απ την άλλη γούστα είναι αυτά μπορεί να σου φανεί και μάπα :lol:

Αν κρίνω από το username είσαι σαλονικίος όποτε θα εμπιστετω την γνώμη σου κάθοτι σας έχω μια εκτίμηση (σπουδάζω θεσ/νικη εδώ και 4 χρόνια) και θα περιμένω μέχρι τη πέμπτη που βγαίνει στα σινέμα.

Όσο για το να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του πρωταγωνιστή από ότι είδα στο τρέιλερ είναι η αληθινή ιστορία ένος φοίτητη από καλή οικογένεια που καίει τα υπαρχόντα του και ξεκινά να γνωρίσει τη άγρια φύση ως την Αλάσκα. Μεταξύ μας κάτι τέτοιο θέλει αρ***ια και όλοι εμείς οι καλοθρεμένοι αμφιβάλω ότι τα έχουμε. Έδω κόβεται το ρεύμα και νομίζω ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου:lol::lol::lol::lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why so serious?

Αν κρίνω από το username είσαι σαλονικίος όποτε θα εμπιστετω την γνώμη σου κάθοτι σας έχω μια εκτίμηση (σπουδάζω θεσ/νικη εδώ και 4 χρόνια) και θα περιμένω μέχρι τη πέμπτη που βγαίνει στα σινέμα.

Όσο για το να βάλω τον εαυτό μου στη θέση του πρωταγωνιστή από ότι είδα στο τρέιλερ είναι η αληθινή ιστορία ένος φοίτητη από καλή οικογένεια που καίει τα υπαρχόντα του και ξεκινά να γνωρίσει τη άγρια φύση ως την Αλάσκα. Μεταξύ μας κάτι τέτοιο θέλει αρ***ια και όλοι εμείς οι καλοθρεμένοι αμφιβάλω ότι τα έχουμε. Έδω κόβεται το ρεύμα και νομίζω ότι ήρθε η συντέλεια του κόσμου:lol::lol::lol::lol:

:lol::lol::lol:

Έτσι ακριβώς.

...

Step up 2;;;

Είσαι σίγουρη ότι βγήκε στον θείο;Και μάλιστα να βλέπεται;;;;

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Αστεριξ & Οβελιξ στους Ολυμπιακους Αγωνες....ΜΗΝ το δείτε,βαρεμάρα,θλίψη,μιζέρια,κατάρα...από τα χειρότερα που έχω δει ως φοιτητής (κρίμα το 2 ήταν πολύ καλό),και μια που είπα δύο..2/10.
[sIGPIC][/sIGPIC]

Αστεριξ & Οβελιξ στους Ολυμπιακους Αγωνες....ΜΗΝ το δείτε,βαρεμάρα,θλίψη,μιζέρια,κατάρα...από τα χειρότερα που έχω δει ως φοιτητής (κρίμα το 2 ήταν πολύ καλό),και μια που είπα δύο..2/10.

Καί μένα μου άρεσε πολύ το 2 αλλά σε αυτό τη μύρισα τη φόλα από το τρέιλερ και το γλίτωσα. Αν είναι όσο φόλα νόμιζω δεν πρέπει να αξίζει όχι μόνο σε dvd all;a ούτε το τζάμπα download.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Why so serious?