Jump to content

iPhone 16 Pro / Pro Max

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

7 minutes ago, Strofigkas said:

Φέρνουν πολύ λίγα κομμάτια κάθε φορά. Θα πρέπει να έχεις ανοιχτές σελίδες των καταστημάτων και να κάνεις refresh. Εγώ πριν από ένα μηνα περίπου στο eshop της vodafone είχα πατήσει να ενημερωθώ με mail όταν θα υπήρχε διαθεσιμότητα και την Παρασκευή μου έστειλαν ότι υπάρχει διαθέσιμο και το πήρα.την άλλη μέρα σε μαύρο τουλάχιστον δεν υπήρχαν, είχαν εξαντληθεί. Μιλάω για το pro μοντέλο. Όσο για την διαθεσιμότητα στα ράφια μου είπαν από εκεί τα Χριστούγεννα και αν... 

Α καλά... τα Χριστούγεννα κιόλας που γίνεται έτσι κι αλλιώς χαμός σε γενικό επίπεδο... Κατάλαβα.. απο Γενάρη με βλέπω. Ευχαριστώ για την απάντηση φίλε.

40 minutes ago, Strofigkas said:

Μόλις παρέλαβα. Πρώτη φορά σε ios...  Για να δούμε 😁😁

20241105_155446.jpg

Ωραίος. Ότι απορία έχεις μας λες.

ff.jpg

Λοιπόν παιδιά πρώτες ώρες με το τηλέφωνο είναι σαν να προσπαθώ να μάθω κινεζικα😂😂😂, δύσκολη η μετάβαση αλλά θα γίνει όσος χρόνος και αν χρειαστεί... Και θα χρειαστώ πολύ βοήθεια... 

1. Κατά την διάρκεια της διαμόρφωσης μετέφερα με το move to ios επαφές μηνύματα ημερολόγιο  και είπα να αφήσω κάποιες από τις φώτο και ηχους για μετα, αλλά τώρα δεν βρίσκω τρόπο. Υπάρχει; 

2. Υπαρχει  τρόπος να ομαδοποιησω εφαρμογές σε φακέλλους; 

3. Μπορώ να βάλω δικό μου ήχο σε ξυπνητήρια, επαφές κλπ; 

4. Υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις κάμερας για καλύτερη λήψη φώτο και βίντεο ή το αφήνω στην  προεπιλογη; 

5. Πως βγάζω διαφημίσεις από safari η Google Chrome? 

6. Πως πάω πίσω  και όχι κατ ευθείαν στην αρχική οθόνη? 

7. Πως μπορώ να βλέπω τα εικονίδια από τις εφαρμογές που έχω ειδοποιήσεις στην γραμμή κατάστασης? 

Αυτά για την ώρα αλλά σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες αποριες

Galaxy Z fold 5

7 minutes ago, Strofigkas said:

Λοιπόν παιδιά πρώτες ώρες με το τηλέφωνο είναι σαν να προσπαθώ να μάθω κινεζικα😂😂😂, δύσκολη η μετάβαση αλλά θα γίνει όσος χρόνος και αν χρειαστεί... Και θα χρειαστώ πολύ βοήθεια... 

1. Κατά την διάρκεια της διαμόρφωσης μετέφερα με το move to ios επαφές μηνύματα ημερολόγιο  και είπα να αφήσω κάποιες από τις φώτο και ηχους για μετα, αλλά τώρα δεν βρίσκω τρόπο. Υπάρχει; 

4. Υπάρχουν κάποιες ρυθμίσεις κάμερας για καλύτερη λήψη φώτο και βίντεο ή το αφήνω στην  προεπιλογη; 

7. Πως μπορώ να βλέπω τα εικονίδια από τις εφαρμογές που έχω ειδοποιήσεις στην γραμμή κατάστασης? 

1. Για ήχους θα πρέπει να γίνει η δουλειά μέσω iTunes, εκτός αν τα αρχεία αυτά, έχουν ανέβει σε κάποιο cloud (πχ OneDrive, Google Photos κτλ) οπότε, μπορείς να τα κατεβάσεις από εκεί. Εκτός αν έχεις κάποιο στικάκι USB C και από την προηγούμενη συσκευή, να τα αντιγράψεις στην καινούργια. 

2. Ναι, γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που γίνεται και σε Android, απλά σύρεις το εικονίδιο της μιας εφαρμογής πάνω στην άλλη και δημιουργείται φάκελος.

3. Φιλαράκι σου σε κόψε ραψε μουσικής, είναι το GarageBand. Περνάς το αρχείο που θέλεις στη συσκευή, αφότου δημιουργήσεις το ηχητικό, κάνεις αντιστοίχιση τον ήχο αυτό αν τον θέλεις ως γενικό ήχο κλήσης η ως ήχο επαφής. Μπορεί να γίνεται και μέσω του μενού επεξεργασίας επαφής, επειδή όμως δεν το έχω κάνει, δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Για το GarageBand το ξέρω επειδή το έχω δει ως επιλογή. 

4. Αυτό το βρίσκεις εσύ στην πράξη, νομίζω ομως ότι δεν έχεις πολλές επιλογές. Αυτό που έχω αλλάξει είναι τις διαστάσεις του κάδρου, μέχρι εκεί. 

6. Αν θέλεις να κάνεις εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών, σύρεις τη μπάρα που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης, είτε προς τα αριστερά είτε προς τα δεξιά, ανάλογα με την εφαρμογή που θέλεις να ανοίξεις στο προσκήνιο. Θαρρώ όμως ότι εννοείς κάτι άλλο. Είτε σύρεις προς τα αριστερά είτε αν κάνεις εναλλαγή εφαρμογών (πχ, βρίσκεις ένα άρθρο στο Facebook, το ανοίγεις στον browser σου, αφότου το ανοίξεις, θα σου βγάλει πάνω αριστερά ένα βελάκι το οποίο πατώντας το, σε πάει πίσω. 

7. Γραμμή κατάστασης ξέχνα την, δεν υπάρχει σε iOS. Ο τρόπος για να δεις τις ειδοποιήσεις, είναι να τραβήξεις από πάνω προς τα κάτω, στα αριστερά όμως της οθόνης, στα δεξιά ανοίγει το control center. 

48 minutes ago, Strofigkas said:

5. Για τον Safari: Κατεβάζεις από AppStore το AdGuard και μέσα στις ρυθμίσεις έχει tutorial τι πρέπει να κάνεις.

Για τον Chrome: Κατεβαζεις καποιο adblock.

Επίσης, για YouTube χωρίς διαφημίσεις κατεβάζεις το PreTube ή τον Brave Browser όπου στις ρυθμίσεις έχει επιλογή για μπλοκάρισμα.

Edited by Kostas_Ts_86

38 minutes ago, tsimisde said:

7. Γραμμή κατάστασης ξέχνα την, δεν υπάρχει σε iOS. Ο τρόπος για να δεις τις ειδοποιήσεις, είναι να τραβήξεις από πάνω προς τα κάτω, στα αριστερά όμως της οθόνης, στα δεξιά ανοίγει το control center. 

Αυτό προσωπικά μου την ψιλοδινει στο OnePlus έκανα από οπουδήποτε στην οθόνη swipe down και μου κατέβασε την γραμμή κατάστασης δεν χρειαζόταν να φτάσω το χέρι πάνω πάνω στην οθόνη! Στο iphone τώρα εγώ το έβαλα επίσης με διπλό tap από πίσω να κατεβάζει κέντρο ελέγχου και με τριπλό tap της ειδοποίησης 

9 minutes ago, Kostas_Ts_86 said:

5. Για τον Safari: Κατεβάζεις από AppStore το AdGuard και μέσα στις ρυθμίσεις έχει tutorial τι πρέπει να κάνεις.

Για τον Chrome: Κατεβαζεις καποιο adblock.

Επίσης, για YouTube χωρίς διαφημίσεις κατεβάζεις το PreTube ή τον Brave Browser όπου στις ρυθμίσεις έχει επιλογή για μπλοκάρισμα.

Pretube όταν το πρώτο κατέβασα εχθές έπρεπε να κάνει σύνδεση λογαριασμού κάθε φορά που άνοιγα την εφαρμογή έκανε μια απεγκατασταση και ξανά εγκατάσταση και έφτιαξε αλλά τώρα όταν βάζω τα βίντεο σε full hd δεν τα παίζει.

4 minutes ago, Klaudio97 said:

Pretube όταν το πρώτο κατέβασα εχθές έπρεπε να κάνει σύνδεση λογαριασμού κάθε φορά που άνοιγα την εφαρμογή έκανε μια απεγκατασταση και ξανά εγκατάσταση και έφτιαξε αλλά τώρα όταν βάζω τα βίντεο σε full hd δεν τα παίζει.

Η αλήθεια είναι ότι κάνει κάτι χαζά και μου τη σπάει. Ωστόσο, δίνω βάση στον Brave που δε με έχει προδώσει μέχρι στιγμής.

12 ώρες πριν, tsimisde said:

3. Φιλαράκι σου σε κόψε ραψε μουσικής, είναι το GarageBand. Περνάς το αρχείο που θέλεις στη συσκευή, αφότου δημιουργήσεις το ηχητικό, κάνεις αντιστοίχιση τον ήχο αυτό αν τον θέλεις ως γενικό ήχο κλήσης η ως ήχο επαφής. Μπορεί να γίνεται και μέσω του μενού επεξεργασίας επαφής, επειδή όμως δεν το έχω κάνει, δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά. Για το GarageBand το ξέρω επειδή το έχω δει ως επιλογή. 

Ενώ πέρασα κάποια αρχεία μουσικής στην συσκευή δεν μπορώ να βρω τρόπο να τα εμφανίζει στην βιβλιοθήκη έτσι ώστε να επιλέξω ήχο κλήσης 

Galaxy Z fold 5

27 minutes ago, Strofigkas said:

Ενώ πέρασα κάποια αρχεία μουσικής στην συσκευή δεν μπορώ να βρω τρόπο να τα εμφανίζει στην βιβλιοθήκη έτσι ώστε να επιλέξω ήχο κλήσης 

Μέσω iTunes (απαιτείται PC):

https://www.lifo.gr/now/tech-science/na-pos-tha-kaneis-opoiodipote-tragoydi-ringtone-gia-iphone-soy?amp

Μέσω GarageBand (χωρίς PC):

https://m.youtube.com/watch?v=1I9aqJKXghk

Edited by Kostas_Ts_86

1 ώρα πριν, Strofigkas said:

Ξέχνα το iTunes. Κατέβασε το 3utools στο pc σου και κάνεις τα πάντα από εκεί. Περνάς μουσική, φωτογραφίες, δημιουργείς  ή περνάς ringtones κτλ.

ff.jpg

Καλησπέρα παιδιά κάτοχος από αρκετά νωρίς από το δεύτερο κύμα αφίξεων των κινητών μας έχω παρατηρήσει κάποιες φορές την ώρα που ξεκλειδώνω το κινητό Κ συνήθως σε χαμηλή φωτεινότητα σαν ένα τρέμουλο της οθόνης δεν ξέρω πως να το πω σαν γραμμές στιγμιαία στην οθόνη κ εξαφανίζονται από πάνω προς τα κάτω συμβαίνει σε κανέναν άλλον; Περίμενα την 18.1 μήπως διορθωθεί αλλά τπτ δεν το κάνει πάντα βέβαια κ μου έμοιαζε με θέμα λογισμικού αλλά συνεχίζει 

18 ώρες πριν, Klaudio97 said:

Αυτό προσωπικά μου την ψιλοδινει στο OnePlus έκανα από οπουδήποτε στην οθόνη swipe down και μου κατέβασε την γραμμή κατάστασης δεν χρειαζόταν να φτάσω το χέρι πάνω πάνω στην οθόνη! Στο iphone τώρα εγώ το έβαλα επίσης με διπλό tap από πίσω να κατεβάζει κέντρο ελέγχου και με τριπλό tap της ειδοποίησης 

Αν κάνεις κύλιση προς τα κάτω στην μπάρα που υπάρχει στο κάτω μέρος της οθόνης κατεβαίνει η οθόνη σου και μπορείς να φτάσεις και το κέντρο ειδοποιήσεων και το κέντρο ελέγχου με το ένα χέρι. Μόλις το συνηθίσεις, θα δεις ότι είναι απίστευτα πρακτικό. 

1998 - 2015: Πάνω από 50 συσκευές, ουτε θυμάμαι ποιες... 2015: Nokia Lumia 930, 2016: Samsung S6 Edge Plus, 2017: LG G6, Sony Xperia XA1 Ultra, 2018: Xiaomi Mi A1, Samsung Note 8, 2019: Samsung Note 10 Plus
2023: Moving to IOS, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 Pro Max

Καλημέρα.πολυτιμη η βοήθεια σας μέχρι στιγμής . κάποιες απορίες ακόμα...

1.υπαρχει τρόπος να φαίνεται το επόμενο ξυπνητήρι στην αρχική οθόνη; 

2.μετα το ξεκλείδωμα μπορεί να μπαίνει στην αρχική οθόνη χωρίς το συρσιμο από το κάτω μέρος; 

3.επανεκκινηση έχει; 

4.μπορω να συνδέσω galaxy watch και buds;

5.στην εφαρμογή mail πως μπορώ να προσθέσω και δεύτερο λογαριασμό; 

Edited by Strofigkas

Galaxy Z fold 5

Είπα να παίξω λίγο με το AI της Apple.

Άλλαξα το region στο Apple Id μου σε UK και βουρ.

Πρώτη δοκιμή στις φωτογραφίες.

https://support.apple.com/guide/iphone/use-apple-intelligence-in-photos-iphf7de217f0/18.0/ios/18.0#iph91c5df5c5

image1.jpg

image2.jpg

image3.jpg

iPhone 16 Pro Max

50 minutes ago, Strofigkas said:

2.μετα το ξεκλείδωμα μπορεί να μπαίνει στην αρχική οθόνη χωρίς το συρσιμο από το κάτω μέρος; 

3.επανεκκινηση έχει; 

1. Δεν το έχω ψάξει μέχρι στιγμής, επιφυλάσσομαι, πιθανόν να υπάρχει ως κάποιο widget.

2. Θαρρώ πως όχι

3. Έχει, είναι ο συνδυασμούς πλήκτρων Volume Up, Volume Down (γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των δύο πλήκτρων, πρώτα πατάς το ένα, μετά το άλλο) και ύστερα κρατάμε πατημένο το power button, μέχρι να εμφανιστεί το μήλο στην οθόνη. Αυτή η διαδικασία, είναι πολύ πιο απλή αν ενεργοποιήσεις το assistive touch όπου γίνεται απλά με το πάτημα ενός κουμπιού.

4. Μπορείς. Με ακουστικά τρίτα που έχω δοκιμάσει, λειτουργούν μια χαρά, για το ρολόι επιφυλάσσομαι καθώς, είχα ένα Redmi Watch 3 και είχε συνεχείς αποσυνδέσεις, πιθανόν βέβαια με το Galaxy να μην υπάρχουν τέτοια θέματα. 

5. Νομίζω ότι γίνεται από το μενού της εφαρμογής στις ρυθμίσεις. 

Edited by tsimisde

7 ώρες πριν, Strofigkas said:

3.επανεκκινηση έχει; 

1 στην αρχική οθόνη όχι, στην οθόνη κλειδώματος αν βάλεις ξυπνητήρι φαίνεται.

2. Όχι

4.ναι

5. Settings / mail / mail accounts (αν έχεις Gmail κατέβασε την εφαρμογή της Google γιατί τις apple δεν κάνει push τα νέα mails)

Edited by koutsis

ff.jpg

14 minutes ago, koutsis said:

1 στην αρχική οθόνη όχι, στην οθόνη κλειδώματος αν βάλεις ξυπνητήρι φαίνεται.

2. Όχι

4.ναι

5. Settings / mail / mail accounts

Το βρήκα το ξυπνητηρι👍.

οι χειρονομιες τι κάνουν; 

Galaxy Z fold 5

40 minutes ago, Strofigkas said:

Το βρήκα το ξυπνητηρι👍.

οι χειρονομιες τι κάνουν; 

Ποιες χειρονομίες εννοείς; 

ff.jpg

2 ώρες πριν, koutsis said:

Ποιες χειρονομίες εννοείς; 

Αυτό εννοώ...Επίσης υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που πιστεύετε ότι είναι περιττές και έχετε διαγράψει; και επίσης πως μπορώ να διαγράφω τις καρτέλες στα πρόσφατα όλες μαζί και όχι μια μια; 

Οι φώτο πχ από viber αποθηκευονται χύμα και όχι σε αντίστοιχο άλμπουμ; ; τις βάζουμε εμείς σε άλμπουμ; 

IMG_0024.png

Edited by Strofigkas

Galaxy Z fold 5

On 7/11/2024 at 8:27 ΠΜ, Strofigkas said:

3.επανεκκινηση έχει; 

3. ΝΑΙ με δημιουργια ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗΣ ή SIRI εκφωνηση

Υπάρχει τρόπος να μην εμφανίζονται διαφημίσεις όχι μόνο στους browsers αλλά και στις εφαρμογές που κατεβάζουμε απ το store;

Galaxy Z fold 5

35 minutes ago, Strofigkas said:

Υπάρχει τρόπος να μην εμφανίζονται διαφημίσεις όχι μόνο στους browsers αλλά και στις εφαρμογές που κατεβάζουμε απ το store;

Η αλήθεια ειναι πως βλεπω περισσότερες διαφημίσεις τωρα από τι εβλεπα με το oneplus