babill2004 Δημοσιεύτηκε 8 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε 8 Ιουνίου (edited) Καλησπέρα. Εχω παρατηρήσει εδώ και καιρό στην Αθήνα και στο ευρύτερο κέντρο ότι το δίκτυο σέρνεται. Το παρατήρησα όταν αργούσαν πχ να φύγουν φωτογραφίες μέσω πχ viber ή telegram. Σε τεστ ταχύτητας (ookla) είδα όντως ότι ειδικά το uploading πάει το πολύ μέχρι 4,5 άντε 5 mbps, με το μέσον όρο να είναι πολύ πιο κάτω. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το Vivo X90 pro plus μου ως κινέζικο ανεξάρτητα αν έχει όλες τις μπάντες. Άλλαξα κινητό (όχι για την ταχύτητα) σε Oneplus 12 global. Τα ίδια. Τα ίδια και με φίλου iphone 15 pro max. Το ίδιο και με ένα Samsung S23 ultra. Στο σπίτι με μία sim μόνο data που την έχω σε ένα ΖΤΕ 5G modem φτάνει γύρω στα 50mpbs στο κέντρο Αθήνας indoor φυσικά και στο ίδιο σημείοι όποιο κινητό και να βάλω δεν πάει πάνω από 4κατι. To μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έχουν βάλει κόφτη στις κάρτες sim κινητών τουλάχιστον να μιλήσω για την cosmote που ανήκω. Αν δεν σας κάνει κόπο Αθηναίοι κυρίως ανεξαρτήτου εταιρείας ή κινητού αναφέρετε περιοχή και πόσο πιάνετε να δω τι "παίζει" και δεν το παραδέχονται μιας και έκανα ευθεία ερώτηση σε τεχνικό που κατάλαβε βέβαια ότι σκαμπάζω και έχω κάνει όλα τα απαραίτητα, όπως reset network settings, όλους τους συνδιασμούς κινητών και sims και αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ για την όποια συνεισφορά στις μετρήσεις. Edited 8 Ιουνίου by babill2004 1 1 Παράθεση "Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. 8 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Ιουνίου 8 minutes ago, babill2004 said: Καλησπέρα. Εχω παρατηρήσει εδώ και καιρό στην Αθήνα και στο ευρύτερο κέντρο ότι το δίκτυο σέρνεται. Το παρατήρησα όταν αργούσαν πχ να φύγουν φωτογραφίες μέσω πχ viber ή telegram. Σε τεστ ταχύτητας (ookla) είδα όντως ότι ειδικά το uploading πάει το πολύ μέχρι 4,5 άντε 5 mbps, με το μέσον όρο να είναι πολύ πιο κάτω. Στην αρχή νόμιζα ότι έφταιγε το Vivo X90 pro plus μου ως κινέζικο ανεξάρτητα αν έχει όλες τις μπάντες. Άλλαξα κινητό (όχι για την ταχύτητα) σε Oneplus 12 global. Τα ίδια. Τα ίδια και με φίλου iphone 15 pro max. Το ίδιο και με ένα Samsung S23 ultra. Στο σπίτι με μία sim μόνο data που την έχω σε ένα ΖΤΕ 5G modem φτάνει γύρω στα 50mpbs στο κέντρο Αθήνας indoor φυσικά και στο ίδιο σημείοι όποιο κινητό και να βάλω δεν πάει πάνω από 4κατι. To μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι έχουν βάλει κόφτη στις κάρτες sim κινητών τουλάχιστον να μιλήσω για την cosmote που ανήκω. Αν δεν σας κάνει κόπο Αθηναίοι κυρίως ανεξαρτήτου εταιρείας ή κινητού αναφέρετε περιοχή και πόσο πιάνετε να δω τι "παίζει" και δεν το παραδέχονται μιας και έκανα ευθεία ερώτηση σε τεχνικό που κατάλαβε βέβαια ότι σκαμπάζω και έχω κάνει όλα τα απαραίτητα, όπως reset network settings, όλους τους συνδιασμούς κινητών και sims και αρνήθηκε κάτι τέτοιο. Ευχαριστώ για την όποια συνεισφορά στις μετρήσεις. Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε, το upload είναι τουλάχιστον τραγικό, τη στιγμή που το download κινείται σε αποδεκτά έως καλά επίπεδα. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arinos Δημ. 8 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Ιουνίου Αν έχεις Nova όντως όπως γράφει το προφίλ σου, έχει κάμποσα σημεία με n78 δηλαδή όπως είναι τα speedtest που δείχνεις με ίσως και χειρότερο upload. Από περιέργεια, δοκίμασε με 4g τι ταχύτητες έχεις στο upload, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να είναι καλύτερες. Τα speedtest είναι στο ίδιο σημείο ή περιοχή; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babill2004 Δημ. 8 Ιουνίου Author Κοινοποίηση Δημ. 8 Ιουνίου (edited) συγγνώμη είχα να μπω καιρό και έχω αλλάξει. Το ενημέρωσα μόλις πριν λίγα λεπτά. Οποιο speedtest και να έκανα με 2 κινητά, έγινε φυσικά στο ίδιο σημείο την ίδια ακριβώς χρονική στιγμή με ίδιο πάροχο. πιο κάτω μόνο με 4g και στο καπάκι με 5g Edited 8 Ιουνίου by babill2004 1 Παράθεση "Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arinos Δημ. 8 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Ιουνίου Προσωπικά δεν έχω δει τόσο χαμηλό upload με τέτοιες ταχύτητες στο download από την cosmote αλλά για όλα υπάρχει πρώτη φορά. Αν βρεθείς σε άλλο σημείο δες κι εκεί πως τα πάει, παράλληλα μπορείς να βάλεις την συσκευή σε 4g μέχρι τότε γιατί πιθανότατα θα έχει καλύτερο upload από τα νούμερα που φαίνονται στο speedtest. Επίσης στο speedtest αν επιλέξεις κάποιον cosmote server, δεν τρώει από τα δεδομένα σου το speedtest εφ όσον είναι επιλεγμένος. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babill2004 Δημ. 8 Ιουνίου Author Κοινοποίηση Δημ. 8 Ιουνίου (edited) Προφανώς δεν είσαι Αθήνα ή δεν έχεις κάνει μέτρηση στο κέντρο. Θεωρητικά στο Σύνταγμα, παρά τον κόσμο που είναι πολύς και μπορεί να πει κανείς ότι μπουκώνει, έχω πάρει μέτηρηση σε ώρα αιχμής πριν 5,6 μήνες 800/150, οπότε για αυτό λέω ότι κάτι βρωμάει τώρα τελευταία Edited 8 Ιουνίου by babill2004 1 Παράθεση "Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Arinos Δημ. 8 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 8 Ιουνίου Αθήνα είμαι, δεν έχω δει τόσο χαμηλό upload από cosmote όταν μου δίνει τέτοιο download. Έχω ανεβάσει μάλιστα προχθεσινή μέτρηση κυριολεκτικά κέντρο στην αρχή της Καλλιρρόης πχ. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babill2004 Δημ. 9 Ιουνίου Author Κοινοποίηση Δημ. 9 Ιουνίου Και σήμερα, εξακολουθώ να έχω πολύ χαμηλές έως ανύπαρκτες ταχύητες upload στο κέντρο της Αθήνας, Ερμού γύρω στις 18:00 δεν πήγε πάνω από 2,5 με 3. Τα νούμερα είναι τόσο χαμηλά που από τη στιγμή που δεν έχει πρόβλημα η συσκευή κάτι γίνεται. Μάλιστα κάνει στιγμιαία ένα Pick στα πχ 40mbps όταν ξεκινάει η μέτρηση, αλλά σαν κάτι να το κόβει και να γυρίζει στα χαμηλά. Παράθεση "Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. 9 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 9 Ιουνίου 1 ώρα πριν, babill2004 said: Και σήμερα, εξακολουθώ να έχω πολύ χαμηλές έως ανύπαρκτες ταχύητες upload στο κέντρο της Αθήνας, Ερμού γύρω στις 18:00 δεν πήγε πάνω από 2,5 με 3. Τα νούμερα είναι τόσο χαμηλά που από τη στιγμή που δεν έχει πρόβλημα η συσκευή κάτι γίνεται. Μάλιστα κάνει στιγμιαία ένα Pick στα πχ 40mbps όταν ξεκινάει η μέτρηση, αλλά σαν κάτι να το κόβει και να γυρίζει στα χαμηλά. Είσαι σίγουρος φίλε μου ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα της συσκευής; εμένα για κάτι τέτοιο μου κάνει Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babill2004 Δημ. 9 Ιουνίου Author Κοινοποίηση Δημ. 9 Ιουνίου Και σήμερα, εξακολουθώ να έχω πολύ χαμηλές έως ανύπαρκτες ταχύητες upload στο κέντρο της Αθήνας, Ερμού γύρω στις 18:00 δεν πήγε πάνω από 2,5 με 3. Τα νούμερα είναι τόσο χαμηλά που από τη στιγμή που δεν έχει πρόβλημα η συσκευή κάτι γίνεται. Μάλιστα κάνει στιγμιαία ένα Pick στα πχ 40mbps όταν ξεκινάει η μέτρηση, αλλά σαν κάτι να το κόβει και να γυρίζει στα χαμηλά. Πριν λίγο έβαλα στο κινητό κάρτα sim μόνο με data που έχω στο 5G modem. Επιασε 50mbps. Ξαναέβαλα την κανονική sim και γύρισε στα 2 με 3. Επιβεβαιώνεται αν μη τι άλλο η θεωρία μου για κόφτη στις sim κινητών. 2 minutes ago, p_k said: Είσαι σίγουρος φίλε μου ότι δεν πρόκειται για πρόβλημα της συσκευής; εμένα για κάτι τέτοιο μου κάνει Δες τι έγραψα μόλις πιο πάνω. Αλλωστε τα ίδια αποτελέσματα είχε φίλος με iphone 15 pro max την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο με τον ίδιο πάροχο. Τα ίδια και φίλος στο παγκράτι με S23+. Τα ίδια και άλλο παιδί με xiaomi με cosmote πάντα όλοι και μετρήσεις γύρω από το κέντρο. 1 Παράθεση "Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pluss Δημ. 27 Ιουνίου Κοινοποίηση Δημ. 27 Ιουνίου (edited) Παρότι στα αποτελέσματα του Ookla η Cosmote είναι πρώτη (ακόμα και στο upload), είμαι σχετικά απογοητευμένος κι εγώ με το upload. Και η δική μου εμπειρία από διαφορετικές περιοχές της Αθήνας (κυρίως στα δυτικά προάστια και τον Πειραιά), τα μονοψήφια, άντε χαμηλά διψήφια νούμερα, είναι συχνά. Μόνο το download φαίνεται να την νοιάζει την Cosmote, δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοιο χάος μεταξύ download και upload... Edited 28 Ιουνίου by pluss 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. 6 Ιουλίου Κοινοποίηση Δημ. 6 Ιουλίου On 28/6/2024 at 1:04 ΠΜ, pluss said: Παρότι στα αποτελέσματα του Ookla η Cosmote είναι πρώτη (ακόμα και στο upload), είμαι σχετικά απογοητευμένος κι εγώ με το upload. Και η δική μου εμπειρία από διαφορετικές περιοχές της Αθήνας (κυρίως στα δυτικά προάστια και τον Πειραιά), τα μονοψήφια, άντε χαμηλά διψήφια νούμερα, είναι συχνά. Μόνο το download φαίνεται να την νοιάζει την Cosmote, δεν εξηγείται διαφορετικά τέτοιο χάος μεταξύ download και upload... Έχει αρκετά συντηρητικό power control configuration στο endc και επιπλέον εξαρτάται υπερβολικά από τη συσκευή σου. Γενικά μπορεί να το αυξήσει αλλά θα έχει περισσότερη παρεμβολή. Και έχει πολλούς συνδρομητές... επομένως καλύτερα συντηρητικά. Πάντως δεν είναι τόσο κακό το uplink τουλάχιστον σε δική μου εμπειρία. Δεν είναι τέλειο αλλά όχι κακό... On 9/6/2024 at 9:17 ΜΜ, babill2004 said: Και σήμερα, εξακολουθώ να έχω πολύ χαμηλές έως ανύπαρκτες ταχύητες upload στο κέντρο της Αθήνας, Ερμού γύρω στις 18:00 δεν πήγε πάνω από 2,5 με 3. Τα νούμερα είναι τόσο χαμηλά που από τη στιγμή που δεν έχει πρόβλημα η συσκευή κάτι γίνεται. Μάλιστα κάνει στιγμιαία ένα Pick στα πχ 40mbps όταν ξεκινάει η μέτρηση, αλλά σαν κάτι να το κόβει και να γυρίζει στα χαμηλά. Πριν λίγο έβαλα στο κινητό κάρτα sim μόνο με data που έχω στο 5G modem. Επιασε 50mbps. Ξαναέβαλα την κανονική sim και γύρισε στα 2 με 3. Επιβεβαιώνεται αν μη τι άλλο η θεωρία μου για κόφτη στις sim κινητών. Δες τι έγραψα μόλις πιο πάνω. Αλλωστε τα ίδια αποτελέσματα είχε φίλος με iphone 15 pro max την ίδια ώρα στο ίδιο σημείο με τον ίδιο πάροχο. Τα ίδια και φίλος στο παγκράτι με S23+. Τα ίδια και άλλο παιδί με xiaomi με cosmote πάντα όλοι και μετρήσεις γύρω από το κέντρο. Ναι παίζει κόφτης στο speedtest.net. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts