Jump to content

Poco F6/F6 Pro

Fulgore1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1 hour ago, nikos0002 said:

Καλησπέρα παιδιά,τσίμπησα και εγώ σήμερα ενα f6 12/512 απο Ali απο το μαγαζί plaza με τιμή 310 ευρώ,το στείλανε μέσα σε λιγότερο απο 5 ωρες όποτε όλα καλα,επειδή τελευταία φορα android είχα το Samsung s6 😆 υπάρχει τίποτα σαν οδηγός να κάνω όταν έρθει;πχ για διαφημίσεις ή εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες;

https://youtu.be/47LpLk5d59k?si=YlCesAwUIKO_lEPD

1 hour ago, Fulgore1 said:

Εδώ διαφωνούμε για 2 λόγους.

Πρώτον στο κομμάτι εγγύησης/service/επικοινωνιας, όπως και να το κάνουμε δεν ειναι το ίδιο ένα Poco F6 αγορασμένο από Ελλάδα(skroutz ή μεγάλες αλυσίδες)με Aliexpress.

Αγόρασα για παράδειγμα ένα poco x6 pro στις προηγούμενες εκπτώσεις από Aliexpress(Αν έπαιζε κανένα Poco F6 8/256 κάτω από 280, θα πήγαινα σε αυτό).

Ο πωλητής μου έστειλε πριν 3 ημέρες το παρακάτω ενώ το κινητό ακόμα δεν είχε έρθει καν Ελλάδα

Hide contents

image.png.2c243234b12bb4b47c3a0ed954bb3487.png

Αφού τους έστειλα ότι το κινητό σύμφωνα και με το tracking ακόμα δεν είχε μπει Ελλάδα ,μου στείλανε αυτό

image.png.4d932ad0eb10de967b20644698399e0f.png

Κοινώς ότι να ναι συνεννόηση. Που να τους χρειαστείς και σε κάποιο πρόβλημα/εγγύηση...

Ο άλλος λόγος είναι η μεταπώληση αν αλλάξεις γνώμη/βρεις κάτι άλλο πχ black friday κλπ.

Οκ το αγόρασες το κινητό φθηνότερα μεν, αλλά θα φάς πάρα πολλά παζάρια σε σχέση με Ελλάδα(ειδικά από μεγάλες αλυσίδες)εκτός αν ρίξεις αρκετά την τιμή.

Γιαυτό λέμε ότι από aliexpress ναι μεν αγοράζεις φθηνότερα, αλλά παίρνεις ένα ρισκο, ειδικά όσο ανεβαίνεις χρηματικά.

Έπεσες στην περίπτωση.... Φημίζεται το κατάστημα αυτό για τις αργοπορίες του....δυστυχώς. Παιδιά για να μην παρεξηγηθώ, όταν λέω κανένα πρόβλημα απο Κίνα εννοώ από συγκεκριμένα μαγαζιά, όχι όπου βρούμε πιο φτηνά με μόνο αυτό το κριτήριο.... Το vance mall(κάπως έτσι λέγεται αυτό που περιμένεις τη συσκευή ακόμα) είναι άστα να πάνε στη παράδοση.... Το γράφουν και στα σχόλια.

Τώρα για τη μεταπώληση συμφωνώ απόλυτα ότι δεν έχει την ίδια μεταπωλητική αξία ένα κινητό από Κίνα με ένα κινητό από Ελλάδα ΑΛΛΑ έχουν και διαφορά στη τιμή αγοράς οπότε δες πιο συμφέρει: πούλησα x6 pro 12/512 εβδομάδας ελληνικό(360€ αγορά) και έχασα 60€, πούλησα x6 pro 12/512 Κινέζικο και έχασα 10€. Οι πωλήσεις έγιναν με διαφορά 15 ημερών. Στο ελληνικό έχασα 60, στο κινέζικο 10.

Σίγουρα πάντως υπάρχει ρίσκο, εννοείται δεν είναι το ίδιο.

9 ώρες πριν, nikos0002 said:

Καλησπέρα παιδιά,τσίμπησα και εγώ σήμερα ενα f6 12/512 απο Ali απο το μαγαζί plaza με τιμή 310 ευρώ,το στείλανε μέσα σε λιγότερο απο 5 ωρες όποτε όλα καλα,επειδή τελευταία φορα android είχα το Samsung s6 😆 υπάρχει τίποτα σαν οδηγός να κάνω όταν έρθει;πχ για διαφημίσεις ή εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες;

https://www.youtube.com/watch?v=47LpLk5d59k&ab_channel=Stevegiovs

On 19/6/2024 at 2:33 ΠΜ, SAKIS1980 said:

Έπεσες στην περίπτωση.... Φημίζεται το κατάστημα αυτό για τις αργοπορίες του....δυστυχώς. Παιδιά για να μην παρεξηγηθώ, όταν λέω κανένα πρόβλημα απο Κίνα εννοώ από συγκεκριμένα μαγαζιά, όχι όπου βρούμε πιο φτηνά με μόνο αυτό το κριτήριο.... Το vance mall(κάπως έτσι λέγεται αυτό που περιμένεις τη συσκευή ακόμα) είναι άστα να πάνε στη παράδοση.... Το γράφουν και στα σχόλια.

Τώρα για τη μεταπώληση συμφωνώ απόλυτα ότι δεν έχει την ίδια μεταπωλητική αξία ένα κινητό από Κίνα με ένα κινητό από Ελλάδα ΑΛΛΑ έχουν και διαφορά στη τιμή αγοράς οπότε δες πιο συμφέρει: πούλησα x6 pro 12/512 εβδομάδας ελληνικό(360€ αγορά) και έχασα 60€, πούλησα x6 pro 12/512 Κινέζικο και έχασα 10€. Οι πωλήσεις έγιναν με διαφορά 15 ημερών. Στο ελληνικό έχασα 60, στο κινέζικο 10.

Σίγουρα πάντως υπάρχει ρίσκο, εννοείται δεν είναι το ίδιο.

Spoiler

Καλά αυτό το ήξερα περί πότε θα παραλάβω, εγώ το ανέφερα περισσότερο στο πόσο ότι να ναι είναι η επικοινωνία, παρά στο πότε θα έρθει η συσκευή. Και από άλλα καταστήματα πχ Plaza έχει τύχει να αργήσει σε κόσμο η συσκευή.

Για την μεταπώληση που λές εχεις δίκιο,αλλα  παίζει ρόλο και για ποια περίοδο μιλάμε ακομα και για αγορά απεξω(πολλοί αγόρασαν το Poco x6 pro 512gb από Κινα όταν είχε πάνω από 310ευρώ πχ από Aliexpress/dhgate). Βλέπεις πχ και σε skroutz και σε Aliexpress πχ αυτή την περίοδο οι τιμές ειναι χαμηλότερες σε σχέση με πριν 3μήνες.

Το ξαναλέω, δεν λέω στον κόσμο να μην αγοράσει απέξω. Απλά τονιζω το σχετικό ρίσκο που υπάρχει και σίγουρα απασχολεί όσους θέλουν να κρατήσουν την συσκευή για καιρό.

Δεν εμπιστεύομαι την poco στο να δώσω πολλά χρήματα για συσκευή χωρις εγγύηση, όταν κάθε χρόνο έχουμε συνέχεια παρατράγουδα μαζί της, οπως είχαμε φέτος με το HyperOS android 14 update.

Και στα των ίδιων των συσκευών, βλέπω πολλά παράπονα και για τα δυο μοντέλα και για την αυτονομία και για υψηλές θερμοκρασίες(σε gaming χρήση).

Ειδικά το Poco F6 pro, πρέπει να έχει την χειρότερη αυτονομία σε Snap8gen2 συσκευή με 5000μπαταρία

Edited by Fulgore1

@SAKIS1980

Εχουμε και τις επίσημες τιμές από Infoquest/μεγάλες αλυσίδες

• Poco F6 12/512 550ευρώ
  • Poco F6 Pro 12/512gb 700ευρώ
  • Poco F6 Pro 16/1TB 800ευρώ.

Αυτά είναι τα κακά όταν δεν έχεις αντιπροσωπεία στην χώρα σου.

Και οι φθηνότερες εκδόσεις δεν έρχονται Ελλάδα, και υπάρχει θέμα εγγύησης ανάλογα τον πωλητή, και χάνεις και τις χαμηλότερες early bird τιμές.

Με τετοιες τιμές, μόνο Black Friday αγοράζεις από Ελλάδα δυστηχώς, αλλιώς αγορά από Aliexpress/amazon.

image.thumb.png.6949a5cafc1d218037c9eec694486f3d.png

Σε άλλα νέα να πούμε ότι επιτέλους έρχεται ξανά η Realme στην Ευρώπη, με προτάσεις που ανταγωνίζονται τα Poco, στα Realme GT 6T και Realme GT 6.

Τα ατου των Realme συσκευών ειναι

• η μεγαλύτερη μπαταρία και πιο γρήγορη ταχυφόρτιση(5500mah, 120W)
  • 4 μεγάλες αναβαθμίσεις(όπως η Oneplus)
  • ColorOS που ειναι πιο καθαρο από HyperOS
  • πιο φωτεινή οθόνη έξω στον ήλιο

Εμ αυτό είναι το θέμα, το έχουν ξεφτιλισει με τις εδώ τιμές.... Nόμιζα τις έχεις δει, έχουν ανέβει εδώ και κανά 2 βδομάδες ίσως. 

Για να δούμε τιμές realme γιατί κάτι από τα ίδια περιμένω... απλησίαστες. 

Edited by SAKIS1980

Κι εγώ νομίζω πως οι τιμές των realme θα είναι φουσκωμένες.

Οι τιμές των f6 παραείναι φουσκωμένες, 240€ διαφορά με το φθηνότερο f6 12/512, 240€ έκανε το x6 pro 8/256 νομίζω...

Μόλις είδα για το realme σε ένα άρθρο. Δύο εκδόσεις θα υπάρχουν, η μία στα 699 και η άλλη στα 799€. Η πρόταση της realme κοντραρίζεται το F6 Pro? 

2 ώρες πριν, SAKIS1980 said:

Εμ αυτό είναι το θέμα, το έχουν ξεφτιλισει με τις εδώ τιμές.... Nόμιζα τις έχεις δει, έχουν ανέβει εδώ και κανά 2 βδομάδες ίσως. 

Για να δούμε τιμές realme γιατί κάτι από τα ίδια περιμένω... απλησίαστες. 

Τώρα τις είδα που ανέβηκαν στις μεγάλες αλυσίδες μαζί με αυτές των Realme, γιαυτό το ανέφερα, δεν ξέρω αν ειχε αναφερθεί από άλλον στις προηγούμενες σελίδες.

Το μεγάλο καλό στην περίπτωση της Realme, ειναι ότι υπάρχει εδώ service στην Ελλάδα για αυτά σε σχέση με Xiaomi/Poco, η Procordia

https://www.realme.com/eu/legal/repair-service

Αναλυτικά σαν specs, τα έχω αναφέρει και στο δικό του θέμα, απλά το ανέφερα εδώ πιο πολύ για όσους μπορεί να ψάχνουν εναλλακτική από τα Poco σε παρόμοια specs.

Edited by Fulgore1

Εξαιρετικά όλα. Αλλά προσωπικά αν δεν το δω στα 350€ max δεν θα ασχοληθώ. Να παίρνουμε πυραύλους με λίγα χρήματα είναι το θέμα, σε αυτά τα λεφτά(600€+) θα κοιτούσα 8 gen3

Edited by SAKIS1980

Το Realme GT 6 πιο πολύ το Poco F6 Pro ανταγωνίζεται, και όχι το απλό Poco F6 όπως τονίζει και το gsmarena

image.thumb.png.1099a276dcba0bfbae2b7e74b852de89.png

Το θέμα είναι να παίρνουμε πυραύλους με λίγα χρήματα αλλά να έχουμε και το κεφάλι μας ήσυχο από πλευράς service.

Ούτως ή άλλως όλα αυτά τα κινητά με κοντα 1.5Μ Antutu score, πύραυλοι είναι, ακόμα και το φθηνότερο Poco X6 Pro.

8 gen 3 στα 600ευρώ, μόνο στο Black Friday αν παίξει.

Edited by Fulgore1

Βρε παλικαρια μη παιδευεστε...

Απο τον Ιανουαριο του 2024 γνωριζουμε οτι η πιο οικονομικη συσκευη Επιδοσεων για το 2024  ειναι το X6 Pro ολα τα αλλα που βγαινουν ειναι καθαρα χασιμο χρηματων...Ασχοληθειτε ξανα του χρονου...Οκ βεβαια το μικροβιο αλλαγης δεν τελιωνει ποτε😋

Η αλήθεια αυτή είναι. Αν θες τον πιο φτηνό πύραυλο με 1.300.000-1450.000 antutu παίρνεις X6 Pro.

Απλά μετά ξεκινούν τα αλλά του καθενός....

Εγώ με την οικονομική διαφορά X6 PRO-F6 στα 50-60€ διάλεξα F6, πάνω από αυτά(50-60€) δεν πιστεύω ότι αξίζει.... 

Όταν ξεβαρεθώ και ξεκλειδώσω το F6 και περάσω τη ψιλοκαθαρή Rom(γι'αυτό δεν με νοιάζει η εγγύηση @Fulgore1 ) τότε θα φανούν οι πραγματικές διαφορές πιστεύω.

Και στο X6 PRO γίνεται αυτό απλά με κόστος 12,4€/μήνας.... 😡

Edited by SAKIS1980

Και το παραπάνω στα ''αλλά'' του καθενός πέφτει.

Αν δηλαδή κάποιος ψάχνει σε αυτά τα χρήματα το φθηνότερο gaming κινητό και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο, εκεί είναι μονόδρομος τα poco X6 pro/F6.

Αν όμως σε κάποιους τομείς δεν τον καλύπτει/δεν θέλει poco(Miui, αυτονομία, software updates, κάμερες κλπ), προφανώς θα κοιτάξει αλλού.

Δεν πετάει  τα λεφτά του επειδή δεν αγοράζει Poco, αλλά Oneplus,Realme, Pixel κλπ όπως γράφτηκε πιο πάνω, μην υπερβάλουμε.

Edited by Fulgore1

Θεωρώ πεταμένα λεφτά για όλους μας, τα χρήματα πάνω από 200€, εκτός βέβαια εάν έχουμε εκκαθαριστικό 100.000€+ ή το χρειαζόμαστε άμεσα στην εργασία μας ή είμαστε gamers.

Απλά πληρώνουμε το χόμπι μας. Δύο χρόνια με συσκευή 200€ βγαίνουν άνετα!!

Το μεγαλύτερο και ίσως το μόνο αγκάθι της Xiaomi είναι το Miui/Hyper Os. Αν κατάφερνε ποτέ να φτιάξει εφάμιλλα λειτουργικά με τις άλλες εταιρείες που ανέφερες και τα πουλούσε στις ίδιες τιμές απλά θα τις έκλεινε. 

Και το ξέρει ότι αυτό είναι το θέμα της από την πρώτη ημέρα, γι'αυτό και από τη πρώτη ημέρα έδωσε δυνατότητα ξεκλειδώματος των συσκευών και να παίζουν και με custom rom.

6 ώρες πριν, SAKIS1980 said:

Το μεγαλύτερο και ίσως το μόνο αγκάθι της Xiaomi είναι το Miui/Hyper Os. Αν κατάφερνε ποτέ να φτιάξει εφάμιλλα λειτουργικά με τις άλλες εταιρείες που ανέφερες και τα πουλούσε στις ίδιες τιμές απλά θα τις έκλεινε. 

Spoiler

Μπα, σκόπιμα κάνει ότι κάνει η Xiaomi, όπως σκόπιμα η Poco σου έχει με το καλημέρα ενεργοποιημένες διαφημίσεις δεξιά και αριστερά(έτσι καταφέρνει και ρίχνει τις τιμές τόσο χαμηλά).

Οπως σκόπιμα βγαίνουν κάθε χρόνο 200 Xiaomi/Poco/Redmi συσκευές, και μετά χάνεται η μπάλα στις ενημερώσεις.

Να υπενθυμίσω ότι παλιότερα έβγαζε stock android συσκευές που όλως τυχαίως τις σταμάτησε

image.thumb.png.79b27f9086f2c3930c1ded2765e66ec2.png

https://www.gsmarena.com/xiaomi_will_no_longer_make_android_one_phones_the_mi_aseries_get_axe-news-44589.php

Edited by Fulgore1

Γιατί δεν είχα android κινητό πολλά χρόνια παρά μόνο κάτι ταμπλετ λενοβο ή κάτι teclast απο αλι,τι πάει τόσο λάθος με το hyper os??Ενας απλός χρήστης τι θέμα μπορεί να έχει?να πω την αλήθεια μου ακομα iPhone(12 pro max)έχω αλλά έλεγα όταν έρθει το f6 να το πουλήσω,το μόνο που ξέρω ότι θα υστερεί σίγουρα είναι η κάμερα αλλά προσωπικά δεν με νοιάζει 

11 ώρες πριν, Fulgore1 said:

Και το παραπάνω στα ''αλλά'' του καθενός πέφτει.

Αν δηλαδή κάποιος ψάχνει σε αυτά τα χρήματα το φθηνότερο gaming κινητό και δεν τον ενδιαφέρει τίποτα άλλο, εκεί είναι μονόδρομος τα poco X6 pro/F6.

Αν όμως σε κάποιους τομείς δεν τον καλύπτει/δεν θέλει poco(Miui, αυτονομία, software updates, κάμερες κλπ), προφανώς θα κοιτάξει αλλού.

Δεν πετάει  τα λεφτά του επειδή δεν αγοράζει Poco, αλλά Oneplus,Realme, Pixel κλπ όπως γράφτηκε πιο πάνω, μην υπερβάλουμε.

Τα πεταει φιλε και τα παραπεταει...

Με πια εννοια ομως για να μη παρεξηγηθω...

Δεν  αξιζει καμια συσκευη Πχ.500 η 1000ε παραπανω επειδη μπορει να εχει ενα τηλεφακο η καλυτερο αισθητηρα αυτο ειναι μεγα-παραμυθι...

Και στο λεω εγω που πεφτω σε τετοιο λαθος...😋

Edited by s_nova

Εγώ θα σταματήσω στο F6. Πιστεύω τα 330€ που έδωσα τα αξίζει. Ποιο πολλές πιθανότητες έχει να το δώσω(χωρίς να χάσω αυτή τη φορά 😃 ) και να ξαναπάρω το x6 pro παρά να πάω σε κάτι πιο ακριβό. Εάν βάλω τα θέλω μου όλα, τότε το πιο φτηνό είναι τα Oneplus 12r. Ε δεν θα δώσω 600€ για να έχω κυρτή οθόνη καλύτερη αυτονομία και 1.800.000 antutu(με την πιο καθαρή και προσεγμένη rom)....

Και δεν σταματάει ποτέ αυτή η ιστορία.... Όπου να ναι θα βγει το oneplus nord 4 και πάει λέγοντας.... 

Επίσης ποντάρω, γιατί πάντα ήταν καλύτερες ειδικά στη διαχείριση μπαταρίας-ενέργειας, στις custom rom. Για να δούμε.

Edited by SAKIS1980

2 ώρες πριν, SAKIS1980 said:

Εγώ θα σταματήσω στο F6. Πιστεύω τα 330€ που έδωσα τα αξίζει. Ποιο πολλές πιθανότητες έχει να το δώσω(χωρίς να χάσω αυτή τη φορά 😃 ) και να ξαναπάρω το x6 pro παρά να πάω σε κάτι πιο ακριβό. Εάν βάλω τα θέλω μου όλα, τότε το πιο φτηνό είναι τα Oneplus 12r. Ε δεν θα δώσω 600€ για να έχω κυρτή οθόνη καλύτερη αυτονομία και 1.800.000 antutu(με την πιο καθαρή και προσεγμένη rom)....

Και δεν σταματάει ποτέ αυτή η ιστορία.... Όπου να ναι θα βγει το oneplus nord 4 και πάει λέγοντας.... 

Επίσης ποντάρω, γιατί πάντα ήταν καλύτερες ειδικά στη διαχείριση μπαταρίας-ενέργειας, στις custom rom. Για να δούμε.

Μια χαρα εισαι εκει .Οι συσκευες ειναι πολυ κοντα η μια στην αλλη οποτε δεν ειναι σοβαρος λογος αλλαγων . Οπως αυτη η γενια που βγηκε τωρα  δηλαδη σειρα X , F για το 2024  και ειναι αρκετα καλη ε ας δουμε τι θα βγει του χρονου και βλεπουμε κατα ποσο θα ειναι αλματωδη η στασιμη.

14 ώρες πριν, s_nova said:

Τα πεταει φιλε και τα παραπεταει...

Με πια εννοια ομως για να μη παρεξηγηθω...

Δεν  αξιζει καμια συσκευη Πχ.500 η 1000ε παραπανω επειδη μπορει να εχει ενα τηλεφακο η καλυτερο αισθητηρα αυτο ειναι μεγα-παραμυθι...

Και στο λεω εγω που πεφτω σε τετοιο λαθος...😋

Για μένα το σωστο οριο/υπερβαση για οποιον θέλει το κάτι παραπάνω ειναι γύρω στα 450-500ευρώ, αλλά όταν λέω αυτά τα χρήματα εννοώ συσκευή σχεδον ναυαρχίδα και κατα προτίμηση σε Black Friday που βλέπουμε ακριβότερα μοντέλα να πέφτουν πχ πέρυσι το Oneplus 11.

Κοινώς να έχεις και τον κορυφαίο επεξεργαστή(οχι Exynos), και εγγύηση κανονικά 2 χρόνια και καλή software υποστήριξη και κάμερες να πεις οκ δίνεις το κάτι παραπάνω αλλα παίρνεις συνολικά κάτι πολύ καλό παντού και δεν ξεφεύγεις τρελά χρηματικά.

Αν τώρα μιλάμε για 1000+ευρω, εκεί εννοείται και συμφωνώ ότι ειναι πεταμένα λεφτά, χωρις φυσικά να απαγορεύεται κάποιος να αγοράσει ακριβό κινητό.

Εγώ πχ γιαυτό είμαι τώρα με το poco περιμένωντας καμια δυνατή προσφορά τελος του χρόνου.

12 ώρες πριν, SAKIS1980 said:

Ε δεν θα δώσω 600€ για να έχω κυρτή οθόνη καλύτερη αυτονομία και 1.800.000 antutu(με την πιο καθαρή και προσεγμένη rom)....

Καλά το 12R όντως δεν αξίζει, που ούτε καν UFS 4.0 δεν έχει.

Αν όμως παίξει τέλος του χρόνου  κανένα Oneplus 12 από amazon στα 550 πχ, εκεί αλλάζει το πράγμα.😉

Edited by Fulgore1

On 22/6/2024 at 3:12 ΠΜ, SAKIS1980 said:

Καλημέρα, μία ερώτηση: παράγγειλα για ένα φίλο ένα f6 από dhgate όπως και εσύ αλλά είχε ινδική ρομ και όχι global όπως αναφέρει το side τους, το δικό σου τι ρομ φοράει?

2 ώρες πριν, boymanos said:

Καλημέρα, μία ερώτηση: παράγγειλα για ένα φίλο ένα f6 από dhgate όπως και εσύ αλλά είχε ινδική ρομ και όχι global όπως αναφέρει το side τους, το δικό σου τι ρομ φοράει?

Το δικό μου φοράει αυτή Global HyperOS 1.0.4.0.UNPMIXM
Λογικά αυτό που σου ήρθε έχει την India HyperOS 1.0.3.0.UNPINXM

Edited by SAKIS1980

1 hour ago, SAKIS1980 said:

Το δικό μου φοράει αυτή Global HyperOS 1.0.4.0.UNPMIXM
Λογικά αυτό που σου ήρθε έχει την India HyperOS 1.0.3.0.UNPINXM

Ευτυχώς που ήξερε να περνάει ρομ και έβαλε την global, αλλά είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει το dhgate, παραπλανητική πώληση.

5 ώρες πριν, boymanos said:

Ευτυχώς που ήξερε να περνάει ρομ και έβαλε την global, αλλά είναι απαράδεκτο αυτό που κάνει το dhgate, παραπλανητική πώληση.

Του ξεκλείδωσε απευθείας? Δεν περίμενε 72 ώρες ?

Επίσης δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος με την global 1.0.4

Edited by SAKIS1980