Jump to content

Poco F6/F6 Pro

Fulgore1
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το δικό μου μόλις ήρθε και το σεταρω σιγά σιγά.

Πρώτη εντύπωση:

Πολύ ελαφρύ, μικρά μπεζελ, τεραστιες καμερες.

Μου αρεσει πολυ η μαυριλα γενικώς που εχει.

Η οθονη πολυ ευκρινης με σωστη αποκριση.

Το δαχτυλικό πολυ γρηγορο.

2 ώρες πριν, Teacher said:

Πρώτη εντύπωση:

Εντυπώσεις από μπαταρία και ότι ζεστένεται που έχει αναφερθεί?

2 ώρες πριν, Teacher said:

Πρώτη εντύπωση:

Δούλεψε το και δώσε λεπτομέρειες!!

Εμένα πιάνει Ρουμανία το βράδυ.

29 minutes ago, boymanos said:

Εχθες και σήμερα δεν είναι για συμπεράσματα ως προς την μπαταρία. Με 41,3 βαθμούς έξω και 31 μέσα το πρωί όλα τα κινητά ήταν κάτι παραπάνω από ζεστά.... Και τίποτα να μην κάνουν 😆😆

1 ώρα πριν, boymanos said:

Επειδή πήρε καμια ωρα η μεταφορα απο το παλιο, ναι ζεσταθηκε αρκετα ολη η πλατη, το ελεγε κιολας η εφαρμογη οτι θα ζεσταθει. Μετα επεσε. Οταν το φορτισα ξαναζεσταθηκε λιγοτερο ομως.

Αυτό που μου αρέσει πάρα πάρα πολύ στο F6 PRO είναι η πλάτη του σε χρώμα λευκό. Πραγματικά πολύ ωραία και σε συνδιασμό ότι είναι κάτι σε γυάλινη απότι διαβάζω. Αυτό που δεν μου αρέσει καθόλου, πραγματικά το απεχθάνομαι γιατί το είχε και X6 PRO και το έχω δει και το έχω πιάσει, είναι όλο αυτό το τεράστιο πλαίσιο για τις κάμερες στην πλάτη του, που καταλαμβάνει και το 1/3, 1/4 της πλάτης της συσκευής.

Βέβαια γούστα είναι αυτά....

Edited by SAKIS1980

Μετά από πολλές ώρες λειτουργίας θα πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του F6.

Δεν είμαι power user ούτε φωτογράφος, αλλά ασχολούμαι με λίγο απ' όλα (γι' αυτό δεν ξέρω τπτ καλά 😁).

Μετά τα απαραίτητα χακς (ευχαριστώ τον s_nova και τα υπόλοιπα παιδιά από το θρεντ του X6), το κινητό είναι πολύ γρήγορο χωρίς λαγκαρισμα πουθενά, σε παιχνίδια έχει άψογη απόδοση και καλές φωτό κυρίως την ημέρα.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει το λιτό και απέριττο στυλ κινητού, οπότε με μια μικρή ένσταση για τα δαχτυλίδια των καμερών που είναι τεράστια (αν και δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά) το θεωρώ του γούστου μου εξωτερικά.

Ο ήχος κάπως μου φάνηκε, αλλά έκανα μερικές ρυθμίσεις στο εκουαλαιζερ και έστρωσε. Φυσικά δεν έβαλα το εφέ βάθους.

Η μπαταρία πέφτει σχετικά γρήγορα προς το παρόν αλλά λογικό είναι. Θα δείξει.

Το πακέτο ως γνωστόν είναι κομπλέ με ωραία θηκούλα και 90άρη φορτιστή.

Νομίζω εκεί γύρω στα 300 - 300 κάτι που παίζει είναι στανταράκι.

3 ώρες πριν, Teacher said:

Μετά από πολλές ώρες λειτουργίας θα πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του F6.

Δεν είμαι power user ούτε φωτογράφος, αλλά ασχολούμαι με λίγο απ' όλα (γι' αυτό δεν ξέρω τπτ καλά 😁).

Μετά τα απαραίτητα χακς (ευχαριστώ τον s_nova και τα υπόλοιπα παιδιά από το θρεντ του X6), το κινητό είναι πολύ γρήγορο χωρίς λαγκαρισμα πουθενά, σε παιχνίδια έχει άψογη απόδοση και καλές φωτό κυρίως την ημέρα.

Εμένα προσωπικά μου αρέσει το λιτό και απέριττο στυλ κινητού, οπότε με μια μικρή ένσταση για τα δαχτυλίδια των καμερών που είναι τεράστια (αν και δίνουν μια ξεχωριστή πινελιά) το θεωρώ του γούστου μου εξωτερικά.

Ο ήχος κάπως μου φάνηκε, αλλά έκανα μερικές ρυθμίσεις στο εκουαλαιζερ και έστρωσε. Φυσικά δεν έβαλα το εφέ βάθους.

Αντε καλοδουλευτο!🙂 

Για ηχο επειδη το αναφερες εχω τα παρακατω σε ολα τα xiaomi κινητα και ταμπλετ μεχρι τωρα μου καθεται καλα .

Δεν ξερω τι καλιμπραρισμα εχει ο ηχος στο F6 για δοκιμασε εαν ταιριαζει.

spacer.png

spacer.png

Edited by s_nova

36 minutes ago, s_nova said:

Αντε καλοδουλευτο!🙂 

Για ηχο επειδη το αναφερες εχω τα παρακατω σε ολα τα xiaomi κινητα και ταμπλετ μεχρι τωρα μου καθεται καλα .

Δεν ξερω τι καλιμπραρισμα εχει ο ηχος στο F6 για δοκιμασε εαν ταιριαζει.

spacer.png

spacer.png

Ιδιες ακριβώς είναι οι ρυθμίσεις. Αρκετά καλά ακούγεται τώρα.

18 ώρες πριν, Teacher said:

Κοιτάω ήδη για custom rom. Ξεκλείδωμα bootloader και πιθανότατα μετά τη rom από xiaomi.eu.
Θα ενημερώσω, γιατί είναι λίγο πιο δύσκολη η διαδικασία πλέον γιατί η ελληνική κοινότητα σταμάτησε τις custom rom, και η οποία παρείχε τεράστια υποστήριξη.

Μετά από ελάχιστες ώρες χρήση....

1) Θερμοκρασία όχι κάτι τρομερό, αλλά λίγο πάνω απο το μέσο όρο.(με τη χρήση δεν ξέρω καν αν είναι λίγο πιο ζεστό ή μια χαρά τελικά). Ενοχλητικό πάντως δεν είναι σίγουρα, και μιλάμε για θερμοκρασία δωματίου 29 βαθμούς....

2) viber δεν κατέβαζε από το playstore αλλά μόνο από το App Mall.

3) Ωραίο το πρασινάκι.

4) Πανάλαφρο

5) Αρκετά λεπτό

6) Δαχτυλιές ανύπαρκτες στην πλάτη

😎😎 7)Σφαιράτο, θα ανεβάσω σε λίγο Antutu

😎 Πολύ καλή διαχείριση Ram

9) Πολύ όμορφο τα δαχτυλίδι στις κάμερες και το φλας

Ότι διαπιστώνω θα ανανεώνω 

Screenshot_2024-06-19-20-03-06-123_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg

Edited by SAKIS1980

27 minutes ago, SAKIS1980 said:

1) Θερμοκρασία όχι κάτι τρομερό, αλλά λίγο πάνω απο το μέσο όρο.

3) Ωραίο το πρασινακι.

4) Σήμερα προσφορά από Ali το 12/512 315€

5) Πανάλαφρο

6) Αρκετά λεπτό

7) Δαχτυλιές ανύπαρκτες στην πλάτη

😎😎8 )Σφαιράτο, θα ανεβάσω σε λίγο Antutu

9) Ακόμα το στήνω....

Μέσα στη συσκευασία είχε την απόδειξη αγοράς?

1 ώρα πριν, SAKIS1980 said:

1) Θερμοκρασία όχι κάτι τρομερό, αλλά λίγο πάνω απο το μέσο όρο.

3) Ωραίο το πρασινακι.

5) Πανάλαφρο

6) Αρκετά λεπτό

9) Ακόμα το στήνω....

Καλορίζικο.

Η θήκη έχει κούμπωμα στην usb ή έχει τρύπα; Η δική μου είναι τρύπια.

Δεν ξέρω πώς βάζεις ρουτίνα να ανοίγει το nfc όταν ανοίγεις το πορτοφόλι όπως στο Samsung.

Στις χειρονομίες πισινό πάτημα αλλάζεις τη ρύθμιση; Εμένα άλλαξε την πρώτη φορά και μετά κλείδωσε.

οι ανέπαφες χειρονομίες λειτουργούν κανονικά;

Edited by Teacher

Τρύπα έχει. Τα άλλα δεν τα έχω δει καν. Έχω τον πιτσιρικά αρρωστο και δεν μπορώ να ασχοληθώ...

On 17/6/2024 at 5:30 ΜΜ, boymanos said:

Μέσα στη συσκευασία είχε την απόδειξη αγοράς?

Ποτέ δεν βάζει κανένα κινεζομάγαζο. Αυτό το ζητάς από το chat ή με μήνυμα από τον πωλητή. Εγώ ούτε που θα τους ζητήσω, τι να το κάνω...

On 17/6/2024 at 6:31 ΜΜ, Teacher said:

Στις χειρονομίες πισινό πάτημα αλλάζεις τη ρύθμιση; Εμένα άλλαξε την πρώτη φορά και μετά κλείδωσε.

Δεν κλείδωσε, αλλάζει η ρύθμιση κανονικά

Edited by SAKIS1980

On 17/6/2024 at 11:00 ΜΜ, Fulgore1 said:

Δεν βρήκα την παραπάνω τιμή σε Ali μερια.

Το παρήγγειλα

40F6SELL

24SS40 

Βάλε και τα δύο κουπόνια, κατάστημα Xiaomi Plaza Store 

Screenshot_2024-06-17-23-41-25-461_com.alibaba.aliexpresshd-edit.jpg

Edited by SAKIS1980

On 17/6/2024 at 5:01 ΜΜ, SAKIS1980 said:

1) Θερμοκρασία όχι κάτι τρομερό, αλλά λίγο πάνω απο το μέσο όρο.(με τη χρήση δεν ξέρω καν αν είναι λίγο πιο ζεστό ή μια χαρά τελικά). Ενοχλητικό πάντως δεν είναι σίγουρα, και μιλάμε για θερμοκρασία δωματίου 29 βαθμούς.... (*12)

3) Ωραίο το πρασινάκι.

5) Πανάλαφρο

6) Αρκετά λεπτό

9) Πολύ καλή διαχείριση Ram

10) Πολύ όμορφο τα δαχτυλίδι στις κάμερες και το φλας

Ότι διαπιστώνω θα ανανεώνω 

Screenshot_2024-06-18-19-38-20-056_com.mi.android.globalFileexplorer-edit.jpg

11) Εξαιρετικό face unlock και δακτυλικό

12) Η συσκευή δεν ζεσταίνεται δεν υπερθερμαίνεται μετά από μια μέρα που το χρησιμοποιώ ή τουλάχιστον δεν είναι αντιληπτό όταν έχεις τη συσκευή στο χέρι(διαπίστωσα ότι ενώ μέσω cpu x είδα ότι η θερμοκρασία είναι 37,4 βαθμοί που στο poco x6 pro το καταλάβαινα με το παραπάνω στη πλάτη του, στο F6 η πλάτη του κινητού είναι δροσερή, πιθανότατα έχει να κάνει με τη ποιότητα του πλαστικού ή γενικότερα το υλικό).

13) Μπαταρία πολύ πολύ καλή. Από τις 00:00 έως τώρα από 100% ----> 57% με πολλή χρήση fb, viber, chrome, κλήσεις και κάμποσες ακόμα εφαρμογές.

14) 

21 ώρες πριν, SAKIS1980 said:

Το παρήγγειλα για τον προϊστάμενο μου 

40F6SELL

24SS40 

Βάλε και τα δύο κουπόνια, κατάστημα Xiaomi Plaza Store 

Εχει αλλάξει η τιμή γιαυτό και ρώτησα,μήπως και ενδιαφέρεται κανένας τρίτος. Κλασσικό Aliexpress.

image.png.e53de4e0948fa9177d1f0f62e2f65bc8.png

Οι τιμες που ανεβασατε,αφορουν το F6 ή το F6 pro? Επειδη λιγο μπερδευτηκα.

Το pro καπου 380+ ευρω μου βγαινει στο ali με τα κουπονια κλπ.

Βεβαια πιο vfm θεωρω το X6 pro με τις εκπτωσεις τους που το βρισκω σχεδον 230-250 ευρω και ο βασικος λογος ειναι το modem που εχει ο 8300 συμφωνα και με τα γραφομενα εδω και στο αντιστοιχο τοπικ της συσκευης.Εμφανησιακα το f6 pro ειναι πολυ ομορφοτερο ολων.

Σαν μεσος χρηστης,που δεν παιζω παιχνιδια, δυσκολα να στρεσαρω το κινητο τοσο για να δω διαφορα αναμεσα στον 8s gen 3 ή 8 gen 2 ή 8300 ultra αλλα στο κομματι modem φαινεται να υπαρχει ορατη διαφορα στην καθημερινοτητα μου οταν θα χρειαστω καλο ιντερνετ.

Ειμαι υπο σκεψη και παρακολουθω και τα 2 τοπικ.Κατοχος xiaomi 12 με HyperOs οποτε τα κουσουρια πανω κατω τα ξερω

Edited by r31134

Η τιμή ήταν για το F6.

Τώρα το θέμα ομορφιάς είναι εντελώς υποκειμενικό αυτό. Προσωπικά η διάταξη καμερών στο F6 PRO με το ορθογώνιο πλαίσιο όπως ακριβώς στο X6 PRO είναι σημαντικός λόγος απόρριψης μιας που είχα και το X6 PRO κανενα μήνα και το είδα live. 

Τώρα το F6 το έχω μιάμιση μέρα, εάν αλλάξει κάτι ως προς τη συνολική εικόνα της συσκευής δεν θα το σκεφτώ καθόλου, πούλημα και πάμε στο επόμενο ΑΛΛΑ τουλάχιστον μέχρι τώρα ικανοποιεί με το παραπάνω, τις συγκεκριμένες απαιτήσεις που είχα που ήταν και ο λόγος μετάβασης από x6 pro σε F6. Πιο κρύο, πιο καλή διαχείριση μπαταρίας, ματ πίσω κανένα σημάδι, πιο λεπτό, πιο ελαφρύ (αν και δεν ήταν λόγος αλλαγής αυτός γιατί ελαφρύ είναι και το x6 pro).

Το γράφω και εδώ όπως το είχα γράψει και στο x6 pro. Φοράει την Global MIXM rom(που είναι και η rom που αναβαθμίζεται πρώτη) και όχι την EU για την ευρωπαϊκή ένωση. Μπορεί να είναι και αυτός ένας λόγος που να ρολαρει μια συσκευή πιο καλά.

Τώρα με το σήμα, να σου πω την αλήθεια, και αφού έχω γυρίσει όλη την Αττική λόγω δουλειάς, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Στο 99,99% της έκτασης έχει σήμα, τώρα αν περάσω στιγμιαία από ένα σημείο και η μια συσκευή έχε 3 γραμμές και η άλλη 5 ε και τι έγινε? Εντελώς αδιάφορο για εμένα.

Όποια και από τις 3 να πάρεις θα μείνεις ευχαριστημένος. Τώρα αν έχεις συγκεκριμένα κολλήματα όπως οι περισσότεροι από εμάς που γράφουμε τότε διαλέγεις σύμφωνα με τα κολλήματά σου 😀😂

Εάν έχεις αυξημένες απαιτήσεις στην κάμερα ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ POCO

Για εμένα που δεν έχω και του x6 pro και του F6 είναι τέλειες.

Από τη στιγμή που έχεις το Xiaomi 12 δεν υπάρχει λόγος να πας σε κανένα από τα τρία.... Στο θέμα κάμερας πιθανότατα θα απογοητευτείς, αλλά γενικότερα δεν υπάρχει λόγος αλλαγής.... Περίμενε τον 8 gen4 !!!

Edited by SAKIS1980

Φαρμακειο θα ειναι λενε και θα ανεβασει κοστος ψηλα οπου τοποθετηθει.

Να διορθωσω το σχολιο μου οτι για ομορφια το f6 εννοουσα και οχι το f6 pro που ειναι σαν το Χ6 pro.

Oπου καταληξω,θα ειναι σαν 2η συσκευη οποτε θα επαιρνα το ρισκο αγορας απο ali χωρις να φοβαμαι μη ξεμεινω αν κατι στραβωσει

Edited by r31134

14 minutes ago, r31134 said:

Φαρμακειο θα ειναι λενε και θα ανεβασει κοστος ψηλα οπου τοποθετηθει.

Να διορθωσω το σχολιο μου οτι για ομορφια το f6 εννοουσα και οχι το f6 pro που ειναι σαν το Χ6 pro.

Oπου καταληξω,θα ειναι σαν 2η συσκευη οποτε θα επαιρνα το ρισκο αγορας απο ali χωρις να φοβαμαι μη ξεμεινω αν κατι στραβωσει

Είμαι δογματικός στις απόψεις μου😂😂😂😂😂

Ότι ο κίνδυνος υπάρχει για τα κινητά αγορασμενα από Ελλάδα υπάρχει και από Κίνα. Δεν είναι ούτε δεύτερης διαλογης ούτε τίποτα. Από τα πρώτα smartphone μέχρι σήμερα ας βάλουμε πόσες συσκευές έχουν περάσει από τα χερια μας και των δικών μας και πόσα χάλασαν. Εγώ 50 περίπου(τα 45 από Κίνα) και πρόβλημα έβγαλε ένα lenovo S60(από Ελλάδα) στη μητρική. Κανένα αλλο. Ε δεν τους χαριζω λεφτά. Έχω γλιτώσει 10 f6 pro τουλάχιστον, γιατί παλιότερα οι διαφορές ήταν χαοτικές.

Edited by SAKIS1980

Απο Κινα ειχα παρει το 2016 περιπου ενα Oukitel K6000 pro με τον τοτε αγνωστο mediatek μεσα.

Σκυλι του πολεμου μεχρι που παρεδωσε πνευμα η υποδοχη φορτισης απο κακη χρηση της μητερας μου.

Σε καθε περιπτωση,αν χαλασει και ψαχνω να βγαλω ακρη με ali,δεν θελω να μεινω ξεκρεμαστος απο συσκευη. Γι αυτο δεν παω απο το ενα στο αλλο.Αργοτερα ενα απο τα δυο θα δοθει σε συγγενικο προσωπο.

1 ώρα πριν, SAKIS1980 said:

Είμαι δογματικός στις απόψεις μου😂😂😂😂😂

Ότι ο κίνδυνος υπάρχει για τα κινητά αγορασμενα από Ελλάδα υπάρχει και από Κίνα. Δεν είναι ούτε δεύτερης διαλογης ούτε τίποτα. Από τα πρώτα smartphone μέχρι σήμερα ας βάλουμε πόσες συσκευές έχουν περάσει από τα χερια μας και των δικών μας και πόσα χάλασαν. Εγώ 50 περίπου(τα 45 από Κίνα) και πρόβλημα έβγαλε ένα lenovo S60(από Ελλάδα) στη μητρική. Κανένα αλλο. Ε δεν τους χαριζω λεφτά. Έχω γλιτώσει 10 f6 pro τουλάχιστον, γιατί παλιότερα οι διαφορές ήταν χαοτικές.

Εδώ διαφωνούμε για 2 λόγους.

Πρώτον στο κομμάτι εγγύησης/service/επικοινωνιας, όπως και να το κάνουμε δεν ειναι το ίδιο ένα Poco F6 αγορασμένο από Ελλάδα(skroutz ή μεγάλες αλυσίδες)με Aliexpress.

Αγόρασα για παράδειγμα ένα poco x6 pro στις προηγούμενες εκπτώσεις από Aliexpress(Αν έπαιζε κανένα Poco F6 8/256 κάτω από 280, θα πήγαινα σε αυτό).

Ο πωλητής μου έστειλε πριν 3 ημέρες το παρακάτω ενώ το κινητό ακόμα δεν είχε έρθει καν Ελλάδα

Spoiler

image.png.2c243234b12bb4b47c3a0ed954bb3487.png

Αφού τους έστειλα ότι το κινητό σύμφωνα και με το tracking ακόμα δεν είχε μπει Ελλάδα ,μου στείλανε αυτό

image.png.4d932ad0eb10de967b20644698399e0f.png

Κοινώς ότι να ναι συνεννόηση. Που να τους χρειαστείς και σε κάποιο πρόβλημα/εγγύηση...

Ο άλλος λόγος είναι η μεταπώληση αν αλλάξεις γνώμη/βρεις κάτι άλλο πχ black friday κλπ.

Οκ το αγόρασες το κινητό φθηνότερα μεν, αλλά θα φάς πάρα πολλά παζάρια σε σχέση με Ελλάδα(ειδικά από μεγάλες αλυσίδες)εκτός αν ρίξεις αρκετά την τιμή.

Γιαυτό λέμε ότι από aliexpress ναι μεν αγοράζεις φθηνότερα, αλλά παίρνεις ένα ρισκο, ειδικά όσο ανεβαίνεις χρηματικά.

Edited by Fulgore1

Καλησπέρα παιδιά,τσίμπησα και εγώ σήμερα ενα f6 12/512 απο Ali απο το μαγαζί plaza με τιμή 310 ευρώ,το στείλανε μέσα σε λιγότερο απο 5 ωρες όποτε όλα καλα,επειδή τελευταία φορα android είχα το Samsung s6 😆 υπάρχει τίποτα σαν οδηγός να κάνω όταν έρθει;πχ για διαφημίσεις ή εφαρμογές που έχει εγκατεστημένες;