Jump to content

[Επίσημο] Nokia N80 (Pre-Release)

mirrorofsorrow
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Όπως βλέπετε, η Nokia κυκλοφορεί πάρα μα πάρα πολλά series 60 και το λογικό είναι να μην βγάζει το πλήρες κινητό. Γι'αυτό και δεν περίμενα σε καμί απερίπτωση να δω τόσο νωρίς 60άρι με τα χαρακτηριστικά του Ν80. Ίσως στην μπαταρία του εντοπίζεται η μόνη του έλλειψη (αν μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε έλλειψη). Σκεφτείτε τι λείπει απο αυτό¨

-μεγαλύτερη οθόνη

-σκληρός δίσκος

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Αυτή την φορά η Nokia μας τα έδωσε όλα άλλα ίσως μας στερεί το σημαντικότερο. Την δυνατότητα να το χαρούμε όσο το δυνατόν περισσότερο.

Δυστυχώς δεν θα μπορούμε προς το παρόν να του αλλάξουμε μπαταρία, όπως υπάρχει η δυνατότητα (με κάποιες πατέντες ορισμένες φορές) να κάνουμε στα 60άρια που φοράνε την BL-5C αλλάζοντάς την με την μεγαλύτερη BL-6C.

• Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ουτε BL-5C ούτε BL-6C.

Εδώ χρειάζεται μεγάλη χωρητικότητα. Μιλάμε για ένα κινητό τηλέφωνο, αλλά με τόσα πολλά που μας δίνει θα μας στερήσει και το βασικό του ρόλο.

Θα νιώσω "λίγο" ηλίθιος αν το πάρω, αν και μου αρέσει πάρα πολύ σε όλα!:p

Κάτι ακόμα που διάβασα

Although both the N80 and N92 include Wi-Fi and Bluetooth, oddly neither supports the new UMA standard for roaming seamlessly between mobile and local networks for voice and data.

Μπορεί να θεωρηθεί σημαντική έλλειψη;

Η μοναδική μπαταρία που έχει η Nokia στην γκάμα της και διαθέτει αξιοπρεπής χωρητικότητα είναι η BP-5L στα 1500 mAh, αυτή που εξοπλίζει τα 7710, 9500, E61 και Ν92.

To N80 είναι για τη ΝΟΚΙΑ το πρώτο από μια σειρά (έτσι τουλάχιστον δειχνει όπως και να το δεις) ολοκληρωμένα κινητά που πρόκειται να βγάλει. Για μένα η κίνηση του Ν80 είναι η "μέτρηση" στη νέα τάση των smartfone. Τα κάνει όλα και συμφέρει. Από εκεί και μετά όποια πιθανή έλειψη έχει γίνεται συνειδητά για λόγους marketing και άλλους ;)

Αν θα το πάρω... δείτε την υπογραφή μου :) :p

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

Παίδες, ποια μπαταρία θα φοράει το Ν80 είπαμε??? Αν δεν κάνω λάθος είναι η BL-5B. Τυχαίνει να είναι η ίδια με αυτή που φοράει και το 3230 μου και έχω δύο από αυτές. Τρεις BL-5B νομίζω φτάνουν, ε??? Μάλλον αποφάσισα ποιο κινητό θα πάρω μετά το 3230!!!! Πάντως πέρα από την πλάκα, είναι, ας μου επιτραπεί η φράση, "ανόητο" να φτιάχνεις το πιο πλήρες Series 60 και να να του βάζεις τόσο μικρή μπαταρία. Και φυσικά έχει γίνει εσκεμμένα η κίνηση αυτή από τη Nokia, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Πάντως, εφόσον δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα προσφέρει τουλάχιστο την επιλογή δεύτερης, πιο μεγάλης, μπαταρίας. Τόσο δύσκολο είναι να βάλει τουλάχιστο μια 1000άρα????? Δε νομίζω ότι θα υπάρξει συνηδειτοποιημένος αγοραστής του Ν80 που δε θα δώσει κάποια χρήματα παραπάνω για μεγαλύτερη αυτονομία.

Πάντως πιστεύω ότι είμαστε πολύ κοντά σε μία ολοκληρωμένη λύση που θα ικανοποιεί όλους τους απαιτητικούς χρήστες. Δηλαδή

- Mεγαλύτερη οθόνη

- Αποθηκευτικά μέσα καλύτερης τεχνολογίας με αυξημένες ταχύτητες και χωρητικότητα, όπως σκληρό δίσκο, MicroDrive, Compact Flash κλπ.

- ΜΕΓΑΛΗ μπαταρία (τουλάχιστο 1200mAh)

- Μεγαλύτερη ανάλυση και framrate στη λήψη βίντεο και επίτελους όχι άλλο κάρβουνο (όχι άλλο 3gp, χάθηκε το avi ή το mpeg?)

- Φακό CCD με autofocus και περισσότερα Megapixels, φλας (τώρα πλέον έχουμε το ξέρω) και ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙ στα candybar ή sliding μοντέλα, τι ζητήσαμε, συσκευή αντι-ύλης???

- Περισσότερα υποστηριζόμενα codecs για ήχο, εικόνα και βίντεο και αν δεν υπάρχουν έτοιμα στο λειτουργικό, η δυνατότητα να προσθέτεις και άλλα, τόσο δύσκολο είναι???

Και αν κάποιος πει πολύ εύλογα: "Πάρε ένα Qtek ή στο κάτω-κάτω ένα οποιδήποτε Pocket PC", η απάντηση είναι "Όχι δεν θέλω windows στο κινητό μου, τουλάχιστο όχι ακόμα, είμαι ευχαριστημένος με το symbian, εξάλλου οι πραπάνω αλλαγές που προτείνω είναι αρκετά εύκολο να γίνουν και οι περισσότερες είναι σε επίπεδο software"

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Κινδυνευοντας να βγουμε και off αλλα αφου το εθιξε το προηγουμενο παιδι,κανεις δεν σκεφτεται σαν εναλλακτικη το P990?

Προσωπικά όχι διαφορετικά θα έγραφα..... εκεί:)

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

Πάντως, εφόσον δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα προσφέρει τουλάχιστο την επιλογή δεύτερης, πιο μεγάλης, μπαταρίας. Τόσο δύσκολο είναι να βάλει τουλάχιστο μια 1000άρα????? Δε νομίζω ότι θα υπάρξει συνηδειτοποιημένος αγοραστής του Ν80 που δε θα δώσει κάποια χρήματα παραπάνω για μεγαλύτερη αυτονομία.

Δεν αποκλείεται, μετά την κυκλοφορία του Ν80, η Nokia, να βγάλει στην αγορά μια νέα μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, η οποία θα φέρει τις ίδιες διαστάσεις με την BL-5B. Μία μπαταρία που ο διάδοχος του Ν80 θα περιλαμβάνει στο πακέτο αγοράς.

Και αυτό είναι το λάθος της Nokia όσον αφορά τα υπόλοιπα series 60 που φοράνε την BL-5C. Για ποιόν λόγο δεν αφήνουν αυτό το χιλιοστό περιθώριο στο πίσω μέρος ωστέ να μπορεί ο χρήστης να αγοράσει και την BL-6C; Μάλλον δεν σκέφτονται καθαρά.

Δεν αποκλείεται, μετά την κυκλοφορία του Ν80, η Nokia, να βγάλει στην αγορά μια νέα μπαταρία μεγαλύτερης χωρητικότητας, η οποία θα φέρει τις ίδιες διαστάσεις με την BL-5B. Μία μπαταρία που ο διάδοχος του Ν80 θα περιλαμβάνει στο πακέτο αγοράς.

Και αυτό είναι το λάθος της Nokia όσον αφορά τα υπόλοιπα series 60 που φοράνε την BL-5C. Για ποιόν λόγο δεν αφήνουν αυτό το χιλιοστό περιθώριο στο πίσω μέρος ωστέ να μπορεί ο χρήστης να αγοράσει και την BL-6C; Μάλλον δεν σκέφτονται καθαρά.

Για να συμβεί αυτό όμως δεν θα έπρεπε ήδη η Nokia να παρουσιάσει τη μπαταρία;;

Τουλάχιστον έτσι κάνει στα προϊόντα που παράγει... :confused:

Η μπαταρία δεν είναι ίδια περίπτωση με τις συσκευές. Μπορεί κάλλιστα να παρουσιάσει μια μπαταρία και μέσα σε λίγες μέρες να βρίσκεται στην αγορά, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ούτε με κάποιες λύσεις softwate που κυκλοφορεί (βλέπε mini MAP) ούτε φυσικά με τα κινητά της, οπού πρέπει πρώτα να τεσταριστούν.

Μηπως αν κλεινεις το 3G κραταει ποιο πολυ η μπαταρια;

Εγω στο Ν70 εχω 4 μερες μπαταρια χαλαρα με το 3G off...!

Μηπως αν κλεινεις το 3G κραταει ποιο πολυ η μπαταρια;

Εγω στο Ν70 εχω 4 μερες μπαταρια χαλαρα με το 3G off...!

αν δεν κραταει εννοειται οτι θα κλεινεις το 3G. απλως με τοσα που εχει λεμε οτι ειναι το προβλημα, οτι θα ρουφαει τη μπαταρια.

consumer electronics show-u.s.a.

μακαρι να'ρθει και σε μαυρο απο την αρχη, που χλωμο το κοβω.

http://img.photobucket.com/albums/v683/blazervision/CIMG0574.jpg

http://img.photobucket.com/albums/v683/blazervision/CIMG0575.jpg

Άψογο το μαύρο.

Γενικά δεν μου αρέσουν τα ασημί κινητα.

Μόνο το qtek 8310 μπορεί να συγκριθεί με το N80 για μένα, αν και το 8310 έχει πολύ καλύτερη μπαταρία.

Επίσης μάθαμε αν θα έχει μηχανισμό το πορτάκι;

τώρα το πρόσεξα: 6 εικονίδια συντομεύσεων στην ενεργή αναμονή απο 5 που έχουν όλα τα άλλα.

Κρατώντας το 6270 στα χέρια μου, είχα συνεχώς την αίσθηση πως κρατούσα το Ν80 καθώς οι ομοιότητες είναι μεγάλες. Δεδομένου λοιπόν οτι όλα τα σύγχρονα sliding μοντέλα (8800, 6270) έχουν μηχανισμό, το θεωρώ σίγουρο οτι θα έχει και το Ν80.

Και το Phone scoop (έχωντας στα χέρια τους την συσκευή) το επιβεβαιώνει:

There's just something satisfying about a slider phone that "snaps" open and closed like the Nokia 8800/8801.

μακαρι να'ρθει και σε μαυρο απο την αρχη, που χλωμο το κοβω.

Κι εγώ το ίδιο αλλα είναι πολύ ωραίο :)

τώρα το πρόσεξα: 6 εικονίδια συντομεύσεων στην ενεργή αναμονή απο 5 που έχουν όλα τα άλλα.

Συνήθως η αλήθεια είναι μπροστά μας αλλά δεν τη βλέπουμε;)

Κρατώντας το 6270 στα χέρια μου, είχα συνεχώς την αίσθηση πως κρατούσα το Ν80 καθώς οι ομοιότητες είναι μεγάλες. Δεδομένου λοιπόν οτι όλα τα σύγχρονα sliding μοντέλα (8800, 6270) έχουν μηχανισμό, το θεωρώ σίγουρο οτι θα έχει και το Ν80.

Συμφωνώ απόλυτα σχεδόν δεν το πίστευα :cool: που λεέι ο λόγος

ακόμη και στη μπαταρία ;:mad:

lumia 950XL DUAL - LG G4 DUAL

jazzgroove.org

Λογικά ναι. Το 6270 έχει πρόβλημα αυτονομίας. Ακόμα και με την BL-5C των 970mAh που φοράει. Το Ν80 στα 760mAh θα είναι τραγικό.

Εμένα μου κάνει εντύπωση το πόσο μικρό είναι... Δείτε το σε σύγκριση με τα 6270, 6280

Ν80: 95 x 50 x 23 mm

6280: 99.9 x 46 x 21 mm

6270: 104 x 50 x 23 mm

Ακόμα και το 6270 που είναι το μεγαλύτερο δεν δημιουργεί κανένα πρόβλημα κατα τη μεταφορά. Με λίγα λόγια η φορητότητα του Ν80 είναι στα ύψη :cool:

mirror, 820mah ειναι η μπαταρια του :p

ειναι τελειο το ατιμο :O

http://images.anandtech.com/reviews/tradeshows/2006/CES/day3/IMG_0656.jpg

http://images.anandtech.com/reviews/tradeshows/2006/CES/day3/IMG_0655.jpg

http://images.anandtech.com/reviews/tradeshows/2006/CES/day3/IMG_0657.jpg

mirror, 820mah ειναι η μπαταρια του :p

Σωστά. :D

Φώτο απο την έκθεση CES

http://img48.imageshack.us/img48/6222/cimg05744ag.th.jpg

http://img48.imageshack.us/img48/6115/cimg05750qu.th.jpg

Telika gnwrizoume pote tha kykloforisei sthn ellada ? Tis proalles pou to epsahna sto net to brika se kykloforia kapou sti sri lanka an den kanw lathos !!!:X ande na doume ti tha ginei !!!!!!!!!!!!!!!!!

Δεν υπάρχει κάποα νεότερη πληροφόρηση για την ημερομηνία κυκλοφορίας του. Εικάζουμε οτι θα βγεί προς το τέλος του Μάρτη.

Εγώ το πείρα το κινητάκι από το πλαίσιο. Τι όμορφο που είναι. Δεν πέζεται! Έχει φοβερές δυνατότητες και είναι απίστευτα γρήγορο!

Αμ αυτή η κάμερά του? Πώ πώ ρε παιδιά! Τέτοια ποιότητα! Και η μπαταρία του...κρατάειειειειειει....ΟΥΟΥΟΥ... Βρέ παιδιά...καλό είναι να ονειρευόμαστε όπως εγώ τώρα δα...αλλά πρός θεού :) Γνωρίζουμε όλοι πως αυτό πού ρουφάει μια μπαταρία είναι η οθόνη ο επεξεργαστής και τα επίμέρους hardware. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τίποτε για το κινητάκι...ούτε τι επεξεργαστή φοράει, ούτε πόσο φωτηνή είναι η οθόνη του, ούτε αν το software διαχείρισης ενέργειας είναι καλό η όχι. Σταθείτε να βγεί πρώτα και μετά ερχόμαστε να μιλίσουμε. Όλοι λένε με σιγουργιά ότι δεν κρατάει η μπαταρία του. Να βγεί πρώτα να το δοκιμάσουμε και βλέπουμε αν κρατάει. Προσωπικά εμένα δεν θα με προβληματίσει καθόλου αμα κρατάει ώς το βράδυ. Σχεδόν κανένα σμαρτ κινητό άμα το σκίζεις απο το πρωί έως το βράδυ δεν κρατάει η μπαταρία του. Γιατί να κρατάει σε αυτό? Και εγώ κάτι μου λέει ότι θα έχει τα πάντα ανοικτα και θα κρατάει άνετα μια μέρα. Δεν νομίζω να μην το έχουνε σκεφτεί αυτό οι σχεδιαστές του! Πολοί είναι οι λόγοι που μπορεί να έχει μικρή μπαταρία. Θα το δούμε όταν θα τόχουμε στα χέρια μας. Προς το παρόν ας σχολιάσουμε πράγματα που ΔΕΝ τα έχουμε ξανακούσει κάν ποτέ μας. Όπως τον μίνι μάπ Browser, το wifiG του, το UpnP του...κλπ κλπ...

ε?

Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr.

http://img480.imageshack.us/img480/9263/nokian80anditunesaf29cn3sc1bv.jpg

http://img491.imageshack.us/img491/7125/appleadn80i2rn3ji.jpg

Αλήθεια η ψέματα? Πλάκα έχουνε ...ακόμα δεν έχει σκάσει μύτη το ν80 ...χαχαχα

Διαφήμιση χωρίς άδεια/spamming απαγορεύεται από τους ΟΠΧ. Αν θέλετε διαφήμιση επικοινωνήστε με το marketing@myphone.gr.

:ninja:

http://magzine.younet.com/img/201942.jpg

κολλημα ο φιλος nectons :D

η φωτο ειναι ψευτικη, εχει κανει καλη δουλεια ο τυπος απο το MR :p

κι εγω αυτο ελεγα για την μπαταρια, μπορει να κανει καλη διαχειρηση ενεργειας. βεβαια νομιζω θα'ναι αρκετα κατω απο τα σημερινα 6630/80, Ν70. 24 ωρες να κραταει μου αρκει. τοσο κραταει και το 6600 μου με τη χρηση που του κανω και δεν εχω κανενα προβλημα.:)

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...