Athkatla Δημ. Παρασκευή στις 02:19 μμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 02:19 μμ 17 ώρες πριν, ilka71 said: έχω ενεργή την ρύθμιση στο face unlock να κάνει,λέει ,πιο φωτεινή την οθόνη στο σκοτάδι για να σε δει αλλά δεν βλέπω κανένα ανέβασμα της έντασης της φωτεινότητας. Παρατήρησε ότι όταν τελειώσουν οι 4-5 προσπάθειές της κάμερας για ανίχνευση προσώπου η φωτεινότητά μειώνεται ελαφρά. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. Παρασκευή στις 02:56 μμ Κοινοποίηση Δημ. Παρασκευή στις 02:56 μμ (edited) On 28/2/2025 at 4:19 ΜΜ, Athkatla said: Παρατήρησε ότι όταν τελειώσουν οι 4-5 προσπάθειές της κάμερας για ανίχνευση προσώπου η φωτεινότητά μειώνεται ελαφρά. οκ εγώ νόμιζα θα ανεβαίνει πιο πολύ η φωτεινότητα όπως σε μια εφαρμογή μεγενθυντικου φακού που έχω Edited Σάββατο στις 07:03 μμ by ilka71 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anergos13 Δημ. Κυριακή στις 08:06 πμ Κοινοποίηση Δημ. Κυριακή στις 08:06 πμ Επειδη διαβασα σε διαφορα εγκυρα 😂 site οτι η παραγωγη του S24U σταματησε... Κορεα! https://www.samsung.com/sec/smartphones/galaxy-s24-ultra-s928-cpo/SM-S928NLBEKOO/ Παράθεση 🔷 Samsung S22 Ultra & Samsung tab 7🔷 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dkon84 Δημ. Κυριακή στις 01:38 μμ Κοινοποίηση Δημ. Κυριακή στις 01:38 μμ Πάντως και επίσημα Α56 Α32 και κάτι άλλο Α series διαθέσιμα από 26 μαρτίου με one ui 7. Λογικά για αυτά είναι έτοιμο. Για το s24 θα χρειαστεί μερικές beta ακόμα.μεχρι το καλοκαίρι 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vwbestakos Δημ. Κυριακή στις 03:19 μμ Κοινοποίηση Δημ. Κυριακή στις 03:19 μμ 7 Παράθεση Samsung Galaxy S24 Ultra 5G (SM-S928B/DS) (Snapdragon 8 Gen 3, 512GB, 12GB RΑΜ) Android 14 (OneUI v6.1). Samsung Galaxy Watch 4 LTE (SM-R875F) (Exynos W920, 16GB, 1.5GB RΑΜ) WearOS v5.0 (OneUI v6.0). Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Johnny Δημ. Δευτέρα στις 11:49 πμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:49 πμ Τι ρυθμίσεις έχετε στην κάμερα? Any tips? 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gorge Δημ. Δευτέρα στις 01:03 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 01:03 μμ auto 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ermenegildo Δημ. Δευτέρα στις 04:45 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 04:45 μμ αντε καλη σαρακοστη και του χρονου με την 15/ ONE UI 7!!!! 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LELELO Δημ. Δευτέρα στις 11:20 μμ Κοινοποίηση Δημ. Δευτέρα στις 11:20 μμ 11 ώρες πριν, Johnny_Johnny said: Τι ρυθμίσεις έχετε στην κάμερα? Any tips? Το ρώτησα κι εγώ στο νήμα του 25.. auto τα έχω κι εγώ αλλά θα ήθελα να ξέρω τι ρυθμίσεις έχουν αφήσει στα παρακάτω: Κάμερα - mp, 12,50 ή 200; -φωτογραφια με κίνηση ή χωρίς(γενικά προσφέρει κάτι αυτό ή είναι μόνο για εφέ;); -έξυπνη βελτιστοποίηση: μέγιστη, μέτρια ή ελάχιστη;; Βίντεο -Τι μέγεθος; Τι fps; Πχ fhd στα 60fps είναι καλά;; -σε τι μορφή video; hevc ή h.264;; Από το camera assistant αξίζει να βάλω κάποια επιλογή; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pazu Δημ. Τρίτη στις 03:09 πμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 03:09 πμ 3 ώρες πριν, LELELO said: Το ρώτησα κι εγώ στο νήμα του 25.. auto τα έχω κι εγώ αλλά θα ήθελα να ξέρω τι ρυθμίσεις έχουν αφήσει στα παρακάτω: Κάμερα - mp, 12,50 ή 200; -φωτογραφια με κίνηση ή χωρίς(γενικά προσφέρει κάτι αυτό ή είναι μόνο για εφέ;); -έξυπνη βελτιστοποίηση: μέγιστη, μέτρια ή ελάχιστη;; Βίντεο -Τι μέγεθος; Τι fps; Πχ fhd στα 60fps είναι καλά;; -σε τι μορφή video; hevc ή h.264;; Από το camera assistant αξίζει να βάλω κάποια επιλογή; Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα και εγώ πολύ να μάθω. Δεν το έχω καθόλου με την φωτό και το βίντεο. Έκανα όμως κάποια πειράματα μια μέρα και είδα ότι με την 12 mp έβγαιναν καλύτερες φωτό από το 50 ή το 200mp . Εάν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Konstantine73 Δημ. Τρίτη στις 10:11 πμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 10:11 πμ 6 ώρες πριν, pazu said: Η αλήθεια είναι ότι θα ήθελα και εγώ πολύ να μάθω. Δεν το έχω καθόλου με την φωτό και το βίντεο. Έκανα όμως κάποια πειράματα μια μέρα και είδα ότι με την 12 mp έβγαιναν καλύτερες φωτό από το 50 ή το 200mp . Εάν κάποιος μπορεί να βοηθήσει θα το εκτιμούσα. Σε γενικές γραμμές θα σου πω τα εξής... 12 MP (Default – Αυτόματη λήψη) Όταν χρησιμοποιείς την κάμερα σε κανονική λειτουργία (Photo Mode). Όταν τραβάς σε Night Mode (για καλύτερη ποιότητα σε χαμηλό φωτισμό). Όταν χρησιμοποιείς zoom (3x, 10x), γιατί γίνεται crop από άλλους αισθητήρες. Όταν κάνεις Portrait Mode (ανάλυση 12 MP για καλύτερη επεξεργασία βάθους). Όταν τραβάς RAW (το Expert RAW συνήθως βγάζει 12 MP λόγω επεξεργασίας). 50 MP (Υψηλή ανάλυση, αλλά με pixel binning) Όταν επιλέγεις χειροκίνητα το 50 MP Mode στις ρυθμίσεις. Όταν θέλεις περισσότερη λεπτομέρεια από τα 12 MP, αλλά χωρίς το μεγάλο αρχείο των 200 MP. Όταν υπάρχει καλό φως, γιατί δεν χρησιμοποιείται τόσο το pixel binning. 200 MP (Μέγιστη ανάλυση, μέγιστη λεπτομέρεια) Όταν επιλέγεις χειροκίνητα το 200 MP Mode στις ρυθμίσεις. Όταν έχεις άριστο φωτισμό (ιδανικά ημέρα, με πολύ φως). Όταν θέλεις τη μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια και σκοπεύεις να κάνεις crop αργότερα. Δεν προτείνεται σε χαμηλό φωτισμό, γιατί τα αρχεία είναι πολύ μεγάλα και υπάρχει θόρυβος. 1 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thalassi Δημ. Τρίτη στις 02:00 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 02:00 μμ Σας εχει τυχει να αργει να συνδεθει στο δικτυο 5G της Cosmote? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LELELO Δημ. Τρίτη στις 02:44 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 02:44 μμ 4 ώρες πριν, Konstantine73 said: Σε γενικές γραμμές θα σου πω τα εξής... 12 MP (Default – Αυτόματη λήψη) Όταν χρησιμοποιείς την κάμερα σε κανονική λειτουργία (Photo Mode). Όταν τραβάς σε Night Mode (για καλύτερη ποιότητα σε χαμηλό φωτισμό). Όταν χρησιμοποιείς zoom (3x, 10x), γιατί γίνεται crop από άλλους αισθητήρες. Όταν κάνεις Portrait Mode (ανάλυση 12 MP για καλύτερη επεξεργασία βάθους). Όταν τραβάς RAW (το Expert RAW συνήθως βγάζει 12 MP λόγω επεξεργασίας). 50 MP (Υψηλή ανάλυση, αλλά με pixel binning) Όταν επιλέγεις χειροκίνητα το 50 MP Mode στις ρυθμίσεις. Όταν θέλεις περισσότερη λεπτομέρεια από τα 12 MP, αλλά χωρίς το μεγάλο αρχείο των 200 MP. Όταν υπάρχει καλό φως, γιατί δεν χρησιμοποιείται τόσο το pixel binning. 200 MP (Μέγιστη ανάλυση, μέγιστη λεπτομέρεια) Όταν επιλέγεις χειροκίνητα το 200 MP Mode στις ρυθμίσεις. Όταν έχεις άριστο φωτισμό (ιδανικά ημέρα, με πολύ φως). Όταν θέλεις τη μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια και σκοπεύεις να κάνεις crop αργότερα. Δεν προτείνεται σε χαμηλό φωτισμό, γιατί τα αρχεία είναι πολύ μεγάλα και υπάρχει θόρυβος. Άρα η επιλογή 12m είναι η καλύτερη επιλογή για τις περισσότερες περιπτώσεις.. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pazu Δημ. Τρίτη στις 03:54 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 03:54 μμ 5 ώρες πριν, Konstantine73 said: Σε γενικές γραμμές θα σου πω τα εξής... 12 MP (Default – Αυτόματη λήψη) Όταν χρησιμοποιείς την κάμερα σε κανονική λειτουργία (Photo Mode). Όταν τραβάς σε Night Mode (για καλύτερη ποιότητα σε χαμηλό φωτισμό). Όταν χρησιμοποιείς zoom (3x, 10x), γιατί γίνεται crop από άλλους αισθητήρες. Όταν κάνεις Portrait Mode (ανάλυση 12 MP για καλύτερη επεξεργασία βάθους). Όταν τραβάς RAW (το Expert RAW συνήθως βγάζει 12 MP λόγω επεξεργασίας). 50 MP (Υψηλή ανάλυση, αλλά με pixel binning) Όταν επιλέγεις χειροκίνητα το 50 MP Mode στις ρυθμίσεις. Όταν θέλεις περισσότερη λεπτομέρεια από τα 12 MP, αλλά χωρίς το μεγάλο αρχείο των 200 MP. Όταν υπάρχει καλό φως, γιατί δεν χρησιμοποιείται τόσο το pixel binning. 200 MP (Μέγιστη ανάλυση, μέγιστη λεπτομέρεια) Όταν επιλέγεις χειροκίνητα το 200 MP Mode στις ρυθμίσεις. Όταν έχεις άριστο φωτισμό (ιδανικά ημέρα, με πολύ φως). Όταν θέλεις τη μέγιστη δυνατή λεπτομέρεια και σκοπεύεις να κάνεις crop αργότερα. Δεν προτείνεται σε χαμηλό φωτισμό, γιατί τα αρχεία είναι πολύ μεγάλα και υπάρχει θόρυβος. Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Είμαι Ναυτικός και πειραματιζομουν στην καμπίνα μου. Δεν είναι τέλειος ο φωτισμός και παρατήρησα ότι είπες. Όταν υπήρχε πολύ καλός φωτισμός τα 200 είχε καλύτερη λεπτομέρεια. Όμως όταν έστω και λίγο ο φωτισμός δεν ήταν τέλειος οι φωτό είχαν πολύ θόρυβο. Όπως και να έχει σε ευχαριστώ πολύ. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thabull Δημ. Τρίτη στις 08:22 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 08:22 μμ 20 ώρες πριν, LELELO said: Το ρώτησα κι εγώ στο νήμα του 25.. auto τα έχω κι εγώ αλλά θα ήθελα να ξέρω τι ρυθμίσεις έχουν αφήσει στα παρακάτω: Κάμερα - mp, 12,50 ή 200; -φωτογραφια με κίνηση ή χωρίς(γενικά προσφέρει κάτι αυτό ή είναι μόνο για εφέ;); -έξυπνη βελτιστοποίηση: μέγιστη, μέτρια ή ελάχιστη;; Βίντεο -Τι μέγεθος; Τι fps; Πχ fhd στα 60fps είναι καλά;; -σε τι μορφή video; hevc ή h.264;; Από το camera assistant αξίζει να βάλω κάποια επιλογή; Πέραν των πολύ σωστών tips του/της Konstantine73 όσο αφορά στα mp των καμερών, έχουμε ακόμη: Κάμερα - κίνηση ή όχι. όταν μιλάμε για "κίνηση" εννοείς το mode να καταγράφει σε βίντεο 2 sec πριν πατήσεις το "κλείστρο"? Αν εννοείς αυτό, η επιλογή είναι δική σου. Με την κίνηση έχεις τη δυνατότητα να δεις και μια άλλη στιγμή της φωτό που ίσως να είναι καλύτερη (σαν το burst mode). Επίσης αν θέλεις να φτιάξεις collage με φωτό και βίντεο, έχεις αμέσως και ένα μικρό βίντεο έτοιμο. Μειονέκτημα τα περισσότερα mb του αρχείου. - έξυπνη βελτιστοποίηση: το έχω στο medium (δε με ενδιαφέρει το να τραβάω πολύ γrήγορα φωτό που δίνει το minimum) Μέση λύση, ουδέτερη Βίντεο (μεγάλη συζήτηση. τα είχα γράψει και παλιότερα αλλά δε θυμάμαι σε ποιο νήμα...) - μέγεθος (fps). Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. 24 fps παίρνεις ένα πιο cinematic look (με ένα ελαφρύ bluring στις κινήσεις, όπως στο σινεμά) 30 fps παίρνεις μια πιο clear εικόνα. Αν θέλεις να επεξεργαστείς το βίντεο, μπορείς να δώσεις στην επεξεργασία μια αλλαγή ταχύτητας σε 0.8 (ή 80%) και να πάρεις μια πολύ smooth εικόνα (χωρίς να είναι πολύ έντονο το slow motion) 60 fpσ ακόμη πιο clear εικόνα. Συνήθως είναι χρήσιμο για να μειώσεις ταχύτητα μέχρι και 0,4 για να πάρεις ένα slow motiion με μισή ταχύτητα. Στην αρχή με είχε εντυπωσιάσει η "αληθοφάνεια" του 60fps και η καθαρότητα της εικόνας. [λέον προσωπικά προτιμώ το σινεμάτικ look του 24fps - μέγεθος (4k, fhd, hd). Εξαρτάται που θέλεις να δεις το βίντεο που θα τραβήξεις. Και μάλιστα σε τι τηλεόραση (στο κινητό, λόγω μεγέθους η διαφορά 4k με fhd με γυμνό μάτι είναι σχεδόν απαρατήρητη). Το 4Κ θα σου δώσει πολύ καλή εικόνα (αν θα το δεις σε 4Κ τηλεόραση), αλλά και αρκετά μεγαλύτερο αρχείο (μειονέκτημα). Πλεονέκτημα του 4Κ ή και του 8Κ (όπου υπάρχει) είναι ότι στην επεξεργασία μπορείς να cropάρεις το βίντεο (μέχρι ενός σημείου) χωρίς να χάσεις ποιότητα. fhd. μικρότερα σε μέγεθος αρχεία, δεν μπορούν να cropαριστούν. Προσωπικά έχω τη ρύθμιση μόνιμα σε fhd κα την αλλάζω σε 4Κ όταν θέλω να τραβήξω βίντεο που θα επεξεργαστώ στη συνέχεια - μορφή βίντεο: hevc ή h.264 Έχω κρατήσει το η.264 καθώς έχει την καλύτερη συμβατότητα με άλλες συσκευές (π.χ. σε πολλές περιπτώσεις τα windows ή το PowerDirector δε μου αναγνώριζαν το hevc και ήθελε plugin.....) Δεν κάνω την τρομερή επεξεργασία βίντεο για να έχω παρατηρήσει κάποιο πλεονέκτημα του hevc.... Άλλες ρυθμίσεις: 1. Έχω το "auto fps" στο off καθώς θέλω να κανονίζω την εικόνα του βίντεο από πριν και να παραμένει σταθερή (π.χ. να μην αλλάζει η φωτεινότητα μέσα στο ίδιο βίντεο). Θέλει δοκιμές το συγκεκριμένο για να δείτε τι σας αρέσει καλύτερα.... 2. Camera Assistant settings... Τα settings του camera assistant έχουν να κάνουν περισσότερο με τροποποίησες/βελτιώσεις του layout και των εργαλείων της κάμερας και όχι τόσο πολύ με τα αρχεία που δημιουργούνται.... - Zoom shortcuts: καλό είναι να βάλετε το 2x και το 100x για να φαίνονται απευθείας όταν είστε στο περιβάλλον της κάμερας - Auto lens switching: για εμένα ισχύει ότι και για το auto fps. Το έχω στο "off" για να κανονίζω εγώ με ποιο φακό θα τραβάω και να μην αλλάζει από μόνο του ανάλογα με την απόσταση και το φως.... - Πολύ χρήσιμο επίσης είναι το "Video recording in photo mode". Όταν το έχεις στο "on", έχεις τη δυνατότητα ενώ είσαι στο φώτο mode να τραβήξεις απευθείας βίντεο χωρίς να αλλάξεις mode. Απλά κρατάς πατημένο το κουμπί και αρχίζει η βιντεοσκόπηση. Αφήνεις το κουμπί και σταματάει. Επίσης αν ενώ έχεις το κουμπί πατημένο το σείρεις προς επάνω (υπάρχει ένα σχήμα κλειδαριάς) τότε δε χρειάζεται πλέον να το κρατάς πατημένο. Βιντεοσκοπεί κανονικά και πατάς στοπ όταν θέλεις να σταματήσεις. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση το βίντεο είναι fhd αν θυμάμαι καλά.... Αυτά.... Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.... 4 5 Παράθεση ThaBull Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos_rho Δημ. Τρίτη στις 08:56 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 08:56 μμ Καλησπέρα να ρωτήσω γιατί δεν βρίσκω στις συντομεύσεις του spen. Έχουνε βγάλει τα ζωντανά μηνύματα τα είχα μέχρι το 23 και δεν τα έχω στο 24 η υπάρχουν κάπου και δεν τα βρίσκω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kountoura Δημ. Τρίτη στις 09:40 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 09:40 μμ 43 minutes ago, panos_rho said: Καλησπέρα να ρωτήσω γιατί δεν βρίσκω στις συντομεύσεις του spen. Έχουνε βγάλει τα ζωντανά μηνύματα τα είχα μέχρι το 23 και δεν τα έχω στο 24 η υπάρχουν κάπου και δεν τα βρίσκω Δεν υπάρχουν στο 24 ούτε στο 25 δυστυχώς. Παράθεση kountouraN Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LELELO Δημ. Τρίτη στις 10:35 μμ Κοινοποίηση Δημ. Τρίτη στις 10:35 μμ 2 ώρες πριν, thabull said: Πέραν των πολύ σωστών tips του/της Konstantine73 όσο αφορά στα mp των καμερών, έχουμε ακόμη: Κάμερα - κίνηση ή όχι. όταν μιλάμε για "κίνηση" εννοείς το mode να καταγράφει σε βίντεο 2 sec πριν πατήσεις το "κλείστρο"? Αν εννοείς αυτό, η επιλογή είναι δική σου. Με την κίνηση έχεις τη δυνατότητα να δεις και μια άλλη στιγμή της φωτό που ίσως να είναι καλύτερη (σαν το burst mode). Επίσης αν θέλεις να φτιάξεις collage με φωτό και βίντεο, έχεις αμέσως και ένα μικρό βίντεο έτοιμο. Μειονέκτημα τα περισσότερα mb του αρχείου. - έξυπνη βελτιστοποίηση: το έχω στο medium (δε με ενδιαφέρει το να τραβάω πολύ γrήγορα φωτό που δίνει το minimum) Μέση λύση, ουδέτερη Βίντεο (μεγάλη συζήτηση. τα είχα γράψει και παλιότερα αλλά δε θυμάμαι σε ποιο νήμα...) - μέγεθος (fps). Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. 24 fps παίρνεις ένα πιο cinematic look (με ένα ελαφρύ bluring στις κινήσεις, όπως στο σινεμά) 30 fps παίρνεις μια πιο clear εικόνα. Αν θέλεις να επεξεργαστείς το βίντεο, μπορείς να δώσεις στην επεξεργασία μια αλλαγή ταχύτητας σε 0.8 (ή 80%) και να πάρεις μια πολύ smooth εικόνα (χωρίς να είναι πολύ έντονο το slow motion) 60 fpσ ακόμη πιο clear εικόνα. Συνήθως είναι χρήσιμο για να μειώσεις ταχύτητα μέχρι και 0,4 για να πάρεις ένα slow motiion με μισή ταχύτητα. Στην αρχή με είχε εντυπωσιάσει η "αληθοφάνεια" του 60fps και η καθαρότητα της εικόνας. [λέον προσωπικά προτιμώ το σινεμάτικ look του 24fps - μέγεθος (4k, fhd, hd). Εξαρτάται που θέλεις να δεις το βίντεο που θα τραβήξεις. Και μάλιστα σε τι τηλεόραση (στο κινητό, λόγω μεγέθους η διαφορά 4k με fhd με γυμνό μάτι είναι σχεδόν απαρατήρητη). Το 4Κ θα σου δώσει πολύ καλή εικόνα (αν θα το δεις σε 4Κ τηλεόραση), αλλά και αρκετά μεγαλύτερο αρχείο (μειονέκτημα). Πλεονέκτημα του 4Κ ή και του 8Κ (όπου υπάρχει) είναι ότι στην επεξεργασία μπορείς να cropάρεις το βίντεο (μέχρι ενός σημείου) χωρίς να χάσεις ποιότητα. fhd. μικρότερα σε μέγεθος αρχεία, δεν μπορούν να cropαριστούν. Προσωπικά έχω τη ρύθμιση μόνιμα σε fhd κα την αλλάζω σε 4Κ όταν θέλω να τραβήξω βίντεο που θα επεξεργαστώ στη συνέχεια - μορφή βίντεο: hevc ή h.264 Έχω κρατήσει το η.264 καθώς έχει την καλύτερη συμβατότητα με άλλες συσκευές (π.χ. σε πολλές περιπτώσεις τα windows ή το PowerDirector δε μου αναγνώριζαν το hevc και ήθελε plugin.....) Δεν κάνω την τρομερή επεξεργασία βίντεο για να έχω παρατηρήσει κάποιο πλεονέκτημα του hevc.... Άλλες ρυθμίσεις: 1. Έχω το "auto fps" στο off καθώς θέλω να κανονίζω την εικόνα του βίντεο από πριν και να παραμένει σταθερή (π.χ. να μην αλλάζει η φωτεινότητα μέσα στο ίδιο βίντεο). Θέλει δοκιμές το συγκεκριμένο για να δείτε τι σας αρέσει καλύτερα.... 2. Camera Assistant settings... Τα settings του camera assistant έχουν να κάνουν περισσότερο με τροποποίησες/βελτιώσεις του layout και των εργαλείων της κάμερας και όχι τόσο πολύ με τα αρχεία που δημιουργούνται.... - Zoom shortcuts: καλό είναι να βάλετε το 2x και το 100x για να φαίνονται απευθείας όταν είστε στο περιβάλλον της κάμερας - Auto lens switching: για εμένα ισχύει ότι και για το auto fps. Το έχω στο "off" για να κανονίζω εγώ με ποιο φακό θα τραβάω και να μην αλλάζει από μόνο του ανάλογα με την απόσταση και το φως.... - Πολύ χρήσιμο επίσης είναι το "Video recording in photo mode". Όταν το έχεις στο "on", έχεις τη δυνατότητα ενώ είσαι στο φώτο mode να τραβήξεις απευθείας βίντεο χωρίς να αλλάξεις mode. Απλά κρατάς πατημένο το κουμπί και αρχίζει η βιντεοσκόπηση. Αφήνεις το κουμπί και σταματάει. Επίσης αν ενώ έχεις το κουμπί πατημένο το σείρεις προς επάνω (υπάρχει ένα σχήμα κλειδαριάς) τότε δε χρειάζεται πλέον να το κρατάς πατημένο. Βιντεοσκοπεί κανονικά και πατάς στοπ όταν θέλεις να σταματήσεις. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση το βίντεο είναι fhd αν θυμάμαι καλά.... Αυτά.... Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.... 🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. Χθες στς 03:39 πμ Κοινοποίηση Δημ. Χθες στς 03:39 πμ 7 ώρες πριν, thabull said: Πέραν των πολύ σωστών tips του/της Konstantine73 όσο αφορά στα mp των καμερών, έχουμε ακόμη: Κάμερα - κίνηση ή όχι. όταν μιλάμε για "κίνηση" εννοείς το mode να καταγράφει σε βίντεο 2 sec πριν πατήσεις το "κλείστρο"? Αν εννοείς αυτό, η επιλογή είναι δική σου. Με την κίνηση έχεις τη δυνατότητα να δεις και μια άλλη στιγμή της φωτό που ίσως να είναι καλύτερη (σαν το burst mode). Επίσης αν θέλεις να φτιάξεις collage με φωτό και βίντεο, έχεις αμέσως και ένα μικρό βίντεο έτοιμο. Μειονέκτημα τα περισσότερα mb του αρχείου. - έξυπνη βελτιστοποίηση: το έχω στο medium (δε με ενδιαφέρει το να τραβάω πολύ γrήγορα φωτό που δίνει το minimum) Μέση λύση, ουδέτερη Βίντεο (μεγάλη συζήτηση. τα είχα γράψει και παλιότερα αλλά δε θυμάμαι σε ποιο νήμα...) - μέγεθος (fps). Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. 24 fps παίρνεις ένα πιο cinematic look (με ένα ελαφρύ bluring στις κινήσεις, όπως στο σινεμά) 30 fps παίρνεις μια πιο clear εικόνα. Αν θέλεις να επεξεργαστείς το βίντεο, μπορείς να δώσεις στην επεξεργασία μια αλλαγή ταχύτητας σε 0.8 (ή 80%) και να πάρεις μια πολύ smooth εικόνα (χωρίς να είναι πολύ έντονο το slow motion) 60 fpσ ακόμη πιο clear εικόνα. Συνήθως είναι χρήσιμο για να μειώσεις ταχύτητα μέχρι και 0,4 για να πάρεις ένα slow motiion με μισή ταχύτητα. Στην αρχή με είχε εντυπωσιάσει η "αληθοφάνεια" του 60fps και η καθαρότητα της εικόνας. [λέον προσωπικά προτιμώ το σινεμάτικ look του 24fps - μέγεθος (4k, fhd, hd). Εξαρτάται που θέλεις να δεις το βίντεο που θα τραβήξεις. Και μάλιστα σε τι τηλεόραση (στο κινητό, λόγω μεγέθους η διαφορά 4k με fhd με γυμνό μάτι είναι σχεδόν απαρατήρητη). Το 4Κ θα σου δώσει πολύ καλή εικόνα (αν θα το δεις σε 4Κ τηλεόραση), αλλά και αρκετά μεγαλύτερο αρχείο (μειονέκτημα). Πλεονέκτημα του 4Κ ή και του 8Κ (όπου υπάρχει) είναι ότι στην επεξεργασία μπορείς να cropάρεις το βίντεο (μέχρι ενός σημείου) χωρίς να χάσεις ποιότητα. fhd. μικρότερα σε μέγεθος αρχεία, δεν μπορούν να cropαριστούν. Προσωπικά έχω τη ρύθμιση μόνιμα σε fhd κα την αλλάζω σε 4Κ όταν θέλω να τραβήξω βίντεο που θα επεξεργαστώ στη συνέχεια - μορφή βίντεο: hevc ή h.264 Έχω κρατήσει το η.264 καθώς έχει την καλύτερη συμβατότητα με άλλες συσκευές (π.χ. σε πολλές περιπτώσεις τα windows ή το PowerDirector δε μου αναγνώριζαν το hevc και ήθελε plugin.....) Δεν κάνω την τρομερή επεξεργασία βίντεο για να έχω παρατηρήσει κάποιο πλεονέκτημα του hevc.... Άλλες ρυθμίσεις: 1. Έχω το "auto fps" στο off καθώς θέλω να κανονίζω την εικόνα του βίντεο από πριν και να παραμένει σταθερή (π.χ. να μην αλλάζει η φωτεινότητα μέσα στο ίδιο βίντεο). Θέλει δοκιμές το συγκεκριμένο για να δείτε τι σας αρέσει καλύτερα.... 2. Camera Assistant settings... Τα settings του camera assistant έχουν να κάνουν περισσότερο με τροποποίησες/βελτιώσεις του layout και των εργαλείων της κάμερας και όχι τόσο πολύ με τα αρχεία που δημιουργούνται.... - Zoom shortcuts: καλό είναι να βάλετε το 2x και το 100x για να φαίνονται απευθείας όταν είστε στο περιβάλλον της κάμερας - Auto lens switching: για εμένα ισχύει ότι και για το auto fps. Το έχω στο "off" για να κανονίζω εγώ με ποιο φακό θα τραβάω και να μην αλλάζει από μόνο του ανάλογα με την απόσταση και το φως.... - Πολύ χρήσιμο επίσης είναι το "Video recording in photo mode". Όταν το έχεις στο "on", έχεις τη δυνατότητα ενώ είσαι στο φώτο mode να τραβήξεις απευθείας βίντεο χωρίς να αλλάξεις mode. Απλά κρατάς πατημένο το κουμπί και αρχίζει η βιντεοσκόπηση. Αφήνεις το κουμπί και σταματάει. Επίσης αν ενώ έχεις το κουμπί πατημένο το σείρεις προς επάνω (υπάρχει ένα σχήμα κλειδαριάς) τότε δε χρειάζεται πλέον να το κρατάς πατημένο. Βιντεοσκοπεί κανονικά και πατάς στοπ όταν θέλεις να σταματήσεις. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση το βίντεο είναι fhd αν θυμάμαι καλά.... Αυτά.... Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.... η επιλογή για 24hz ,30 hz που είναι; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_Mpl Δημ. 21 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 21 ώρες πριν 19 ώρες πριν, thabull said: Πέραν των πολύ σωστών tips του/της Konstantine73 όσο αφορά στα mp των καμερών, έχουμε ακόμη: Κάμερα - κίνηση ή όχι. όταν μιλάμε για "κίνηση" εννοείς το mode να καταγράφει σε βίντεο 2 sec πριν πατήσεις το "κλείστρο"? Αν εννοείς αυτό, η επιλογή είναι δική σου. Με την κίνηση έχεις τη δυνατότητα να δεις και μια άλλη στιγμή της φωτό που ίσως να είναι καλύτερη (σαν το burst mode). Επίσης αν θέλεις να φτιάξεις collage με φωτό και βίντεο, έχεις αμέσως και ένα μικρό βίντεο έτοιμο. Μειονέκτημα τα περισσότερα mb του αρχείου. - έξυπνη βελτιστοποίηση: το έχω στο medium (δε με ενδιαφέρει το να τραβάω πολύ γrήγορα φωτό που δίνει το minimum) Μέση λύση, ουδέτερη Βίντεο (μεγάλη συζήτηση. τα είχα γράψει και παλιότερα αλλά δε θυμάμαι σε ποιο νήμα...) - μέγεθος (fps). Εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. 24 fps παίρνεις ένα πιο cinematic look (με ένα ελαφρύ bluring στις κινήσεις, όπως στο σινεμά) 30 fps παίρνεις μια πιο clear εικόνα. Αν θέλεις να επεξεργαστείς το βίντεο, μπορείς να δώσεις στην επεξεργασία μια αλλαγή ταχύτητας σε 0.8 (ή 80%) και να πάρεις μια πολύ smooth εικόνα (χωρίς να είναι πολύ έντονο το slow motion) 60 fpσ ακόμη πιο clear εικόνα. Συνήθως είναι χρήσιμο για να μειώσεις ταχύτητα μέχρι και 0,4 για να πάρεις ένα slow motiion με μισή ταχύτητα. Στην αρχή με είχε εντυπωσιάσει η "αληθοφάνεια" του 60fps και η καθαρότητα της εικόνας. [λέον προσωπικά προτιμώ το σινεμάτικ look του 24fps - μέγεθος (4k, fhd, hd). Εξαρτάται που θέλεις να δεις το βίντεο που θα τραβήξεις. Και μάλιστα σε τι τηλεόραση (στο κινητό, λόγω μεγέθους η διαφορά 4k με fhd με γυμνό μάτι είναι σχεδόν απαρατήρητη). Το 4Κ θα σου δώσει πολύ καλή εικόνα (αν θα το δεις σε 4Κ τηλεόραση), αλλά και αρκετά μεγαλύτερο αρχείο (μειονέκτημα). Πλεονέκτημα του 4Κ ή και του 8Κ (όπου υπάρχει) είναι ότι στην επεξεργασία μπορείς να cropάρεις το βίντεο (μέχρι ενός σημείου) χωρίς να χάσεις ποιότητα. fhd. μικρότερα σε μέγεθος αρχεία, δεν μπορούν να cropαριστούν. Προσωπικά έχω τη ρύθμιση μόνιμα σε fhd κα την αλλάζω σε 4Κ όταν θέλω να τραβήξω βίντεο που θα επεξεργαστώ στη συνέχεια - μορφή βίντεο: hevc ή h.264 Έχω κρατήσει το η.264 καθώς έχει την καλύτερη συμβατότητα με άλλες συσκευές (π.χ. σε πολλές περιπτώσεις τα windows ή το PowerDirector δε μου αναγνώριζαν το hevc και ήθελε plugin.....) Δεν κάνω την τρομερή επεξεργασία βίντεο για να έχω παρατηρήσει κάποιο πλεονέκτημα του hevc.... Άλλες ρυθμίσεις: 1. Έχω το "auto fps" στο off καθώς θέλω να κανονίζω την εικόνα του βίντεο από πριν και να παραμένει σταθερή (π.χ. να μην αλλάζει η φωτεινότητα μέσα στο ίδιο βίντεο). Θέλει δοκιμές το συγκεκριμένο για να δείτε τι σας αρέσει καλύτερα.... 2. Camera Assistant settings... Τα settings του camera assistant έχουν να κάνουν περισσότερο με τροποποίησες/βελτιώσεις του layout και των εργαλείων της κάμερας και όχι τόσο πολύ με τα αρχεία που δημιουργούνται.... - Zoom shortcuts: καλό είναι να βάλετε το 2x και το 100x για να φαίνονται απευθείας όταν είστε στο περιβάλλον της κάμερας - Auto lens switching: για εμένα ισχύει ότι και για το auto fps. Το έχω στο "off" για να κανονίζω εγώ με ποιο φακό θα τραβάω και να μην αλλάζει από μόνο του ανάλογα με την απόσταση και το φως.... - Πολύ χρήσιμο επίσης είναι το "Video recording in photo mode". Όταν το έχεις στο "on", έχεις τη δυνατότητα ενώ είσαι στο φώτο mode να τραβήξεις απευθείας βίντεο χωρίς να αλλάξεις mode. Απλά κρατάς πατημένο το κουμπί και αρχίζει η βιντεοσκόπηση. Αφήνεις το κουμπί και σταματάει. Επίσης αν ενώ έχεις το κουμπί πατημένο το σείρεις προς επάνω (υπάρχει ένα σχήμα κλειδαριάς) τότε δε χρειάζεται πλέον να το κρατάς πατημένο. Βιντεοσκοπεί κανονικά και πατάς στοπ όταν θέλεις να σταματήσεις. Στη συγκεκριμένη ρύθμιση το βίντεο είναι fhd αν θυμάμαι καλά.... Αυτά.... Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα.... απλα να πω οσο αφορα το βιντεο, οτι οι εταιρεις εχουν κανει μια "αλητεια".. καποτε ειχαμε δυνατοτητα να τραβαμε 2Κ αναλυση που ηταν το τελειο, γιατι ειχες το μισο μεγεθος αρχειου απο 4Κ αλλα και αρκετη αναλυση ωστε να βλεπεις ευχαριστα σε μια συγχρονη τηλεοραση το βιντεο σου, και αν ηθελες και κροπ, ειχες περιθωριο.. Το εκοψαν αυτο μαζι με τις SD καρτες και μας αναγκασαν να εχουμε cloud και ακριβες εκδοσεις με πολλα GB αν χρειαζεται καποιος... ΕΠισης ασχετο, αναλογια τραβαω 4:3 αλλα πιστευω αξιζει να εχεις παντου 16:9 να ειναι ετοιμο για τηλεοραση, εκτος αν θες Instagram κτλ 3 Παράθεση Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v, iphone 15pm,galaxy s24+,iphone 16 pm, galaxy s24u, pixel 9 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
challenge143 Δημ. 21 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 21 ώρες πριν 4:3 με 16:9 στα δικά μου μάτια κ όταν τα βλέπω σε τηλεόραση , το 4:3 έχει καλύτερη ανάλυση "πληροφορία " εικόνας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. 21 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 21 ώρες πριν Αν δεν κάνω λάθος16:9 είναι cropped και η native αναλογία του σενσορα είναι 4:3 2 Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra - Samsung Galaxy S25 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johnny_Johnny Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν Θα υπάρξουν βελτιώσεις στην κάμερα με το oneui7? Ρωτάω γιατί διάβασα ότι κάποιοι που έβαλαν την beta βρήκαν αρκετές βελτιώσεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thabull Δημ. 8 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 8 ώρες πριν (edited) On 5/3/2025 at 5:39 ΠΜ, ilka71 said: η επιλογή για 24hz ,30 hz που είναι; τα fps τα διαλέγεις από εκεί που διαλέγεις και το mode 4Κ, fhd, hd κλπ.... (από ότι παρατηρώ τώρα, η μαμά εφαρμογή δε δίνει δυνατότητα για 24fps.....) Edited 8 ώρες πριν by thabull Παράθεση ThaBull Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ilka71 Δημ. 6 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 6 ώρες πριν 1 ώρα πριν, thabull said: τα fps τα διαλέγεις από εκεί που διαλέγεις και το mode 4Κ, fhd, hd κλπ.... (από ότι παρατηρώ τώρα, η μαμά εφαρμογή δε δίνει δυνατότητα για 24fps.....) ναι για τα 24 ρώτησα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts