Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τρεις εταιριες ειναι οι καλυτερες στις lcd tv: philips(τα πιο ζωντανα χρωματα και με πλουσιες δυνατοτητες μεχρι και οι πιο φτηνες),samsung(λιγακι ψυχρα χρωματα και φτηνιαρικα πλαστικα,αλλα οκ για τις τιμες της καλη),Lg(καλες τιμες και καλη εικονα!οσες οθονες εχω δοκιμασει σε pc αλλα και οσες εχω δει απο φιλους που εχουν tv lcd lg,εμεινα ικανοποιημενος ως προς αυτο που εβλεπα)

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Γεια σας μαγκες,,

Κάνω μία ερευνα αγορας κ θα θελα μια μικρη βοηθεια γιατι φαινεστε λιγο ψαγμενοι!!

Θελω να παρω μια 32'' και ειμαι μεταξύ της

samsung LCD 100Hz 32'' LE32M86B

&

sony LCD 100Hz 32'' Bravia KDL-32D3000E

Τι εχετε να μου προτεινετε??ευχαριστω!

τρελη διαφορα και η τιμουλα τους απο οτι ειδα.Θα σου προτεινα καλυτερα να ψαξεις και για καμια Philips.

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

τρελη διαφορα και η τιμουλα τους απο οτι ειδα.Θα σου προτεινα καλυτερα να ψαξεις και για καμια Philips.

1199 k 1299 ευρωπουλα αντιστοιχα εχουν!Γενικα ειμαι σονακιας,

αλλα αυτη τη φορα δεν ξερω!παντωσ το μονο που θελω να χει σιγουρα ειναι 100 Hz!,

εχεις να προτεινεις κατι καλυτερο?

Θα σου προτεινα να δεις την Philips LCD 100Hz 32'' Cineos 32PFL9632

κορυφαια επιλογη για μενα!Αν ειχα τα φραγκα την επαιρνα την αλλη μερα

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Πάντος εγω παιδια αγορασα την philips 42' pfl 5322 και ειμαι παρα πολυ ικανοποιημενος , τα χρωματα ειναι απιθανα τοσο στα τηλεοπτικα καναλια με απλη κεραια ,,, στα dvd απλα δεν παιζονται !!! ,, τωρα η κινηση ειναι παρα πολυ καλή , πχ βλεποντας μπαλα πουθενα δεν εκανε σκιες κλπ ακομα και σε πολυ γρηγορη κινηση !!!και τα χρωματα και η ευκρινεια το κατι αλλο και μιλαμε για το MEGA με απλη κεραια ....

Πριν την αγορασω εψαχνα για lcd 100 hrz (παρολο που με εκανε εντυπωση αυτα τα 100 hrz σε μια τηλεοραση lcd που δεν εχει ρυθμο ανανεωσης οπως οι παλιες )

Διαβαζοντας επισης στο internet ειχα δει οτι η σειρα 5 της philips δεν ειναι καλη

Τελικα μουφα

Συμπερασμα :ΜΗΝ ΚΟΙΤΑΤΕ ΧΑΡΑΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Πατε μονοι σας και δειτε με τα ματια σας

Δειτε αυτη που θελετε να αγορασετε

1.- σε τηλεοπτικο σημα

2.- σε σημα dvd

3.- σε σημα δορυφορου

Εγω ειδα την συγκεκριμενη philips και την συγκρινα τοσο με sony (με καλυτερα χαρακτηριστικα !! αλλα με 8 ms ) οσο και με μια samsung full hd με 5 ms οπως και η δικη μου

Τελικα στα χρωματα και στην κινηση καμια δεν εφτανε την συγκεκριμενη philips

Φυσικα ειδα και μια philips 37 αξια 1850 Ε που δεν παιζονταν αλλα ΠΟΛΛΑ ΤΑ χρηματα !!!!!

http://img841.imageshack.us/img841/4100/macuse.jpg

MacUse.net  For Apple Fun's  we Just think Different

http://www.infotools.com.gr/default.aspx?pid=70&cgid=5&pd=173

στα 1479,00 €, το πρωι την ειχε 1328!!!!!!!!!!!!!

Ακουσα βεβαια οτι ολα στο site ειναι μεταχειρισμενα!Ισχυει?

Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όλα είναι καινούρια με εγγύηση 2 ετών αντιπροσωπείας. Απλά έχει και πράγματα από 2ο χέρι.

Η απάντηση που πήρα σχετικά με την παραγγελία που έκανα (42LY95) είναι η εξής:

Το μοντέλο που παραγγείλατε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παραληφθεί ξανά.Στην θέση του θα μπορούσατε να παραγγείλετε την

LG 42LF65

Περιγραφή:

Τηλεόραση 42” τύπου TFT LCD, DVB-T (Ψηφιακός Δέκτης), αναλογία οθόνης 16:9, HDMI, ανάλυση εικόνας 1920 x 1080p, φωτεινότητα 500 cd/ m2, λόγος αντίθεσης 5000:1, γωνία θέασης 178o, ψηφιακό κτενωτό φίλτρο, DCDI by FAROUDJA, ενσωματωμένα ηχεία, Teletext, δυνατότητα σύνδεσης με PC, τηλεχειριστήριο. - Είσοδοι-Έξοδοι (πλάι): AV In, S-Video In - Είσοδοι-Έξοδοι (πίσω): HDMI x2 , RF-in, Digital Audio out (optical), Scart x2, RS232C, RGB In (D-sub 15 - pin), PC Audio In, component - Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 1033,1 x 750 x 300 χιλ.(με επιτραπέζια βάση)

1314,00 €

Επίσης μπορείτε να ξαναελέγξετε τις τιμές στα προιόντα LG γιατί χθές σε πολλά είδη οι τιμές έπεσαν σημαντικά.

Τι λέει αυτή? Ξέρει κανείς?

Όχι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όλα είναι καινούρια με εγγύηση 2 ετών αντιπροσωπείας. Απλά έχει και πράγματα από 2ο χέρι.

Το μοντέλο που παραγγείλατε κατά πάσα πιθανότητα δεν θα παραληφθεί ξανά.Στην θέση του θα μπορούσατε να παραγγείλετε την

LG 42LF65

Περιγραφή:

Τηλεόραση 42” τύπου TFT LCD, DVB-T (Ψηφιακός Δέκτης), αναλογία οθόνης 16:9, HDMI, ανάλυση εικόνας 1920 x 1080p, φωτεινότητα 500 cd/ m2, λόγος αντίθεσης 5000:1, γωνία θέασης 178o, ψηφιακό κτενωτό φίλτρο, DCDI by FAROUDJA, ενσωματωμένα ηχεία, Teletext, δυνατότητα σύνδεσης με PC, τηλεχειριστήριο. - Είσοδοι-Έξοδοι (πλάι): AV In, S-Video In - Είσοδοι-Έξοδοι (πίσω): HDMI x2 , RF-in, Digital Audio out (optical), Scart x2, RS232C, RGB In (D-sub 15 - pin), PC Audio In, component - Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 1033,1 x 750 x 300 χιλ.(με επιτραπέζια βάση) [/color]

1314,00 €

Επίσης μπορείτε να ξαναελέγξετε τις τιμές στα προιόντα LG γιατί χθές σε πολλά είδη οι τιμές έπεσαν σημαντικά.

Τι λέει αυτή? Ξέρει κανείς?

...Nομιζω οτι ειναι φτηνοτερη σειρα απλα....

Τωρα σαν δυνατοτητες σε σχεση με την LY95...??? :O:O

...Nομιζω οτι ειναι φτηνοτερη σειρα απλα....

Τωρα σαν δυνατοτητες σε σχεση με την LY95...??? :O:O

Ο τύπος που με πήρε τηλέφωνο, μου είπε ότι έχει τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά αλλά έχει λιγότερο ποιοτικά πλαστικά στο εξωτερικό.

Πάντως με μια ματιά που έριξα στα site, οι διαφορές τιμής δεν είναι ουσιαστικές...

Maximum 100,00€ ακριβότερα τη δίνουν. Οπότε δε συμφέρει η αγορά απ' αυτούς.

Έχει δει κανείς τις νέες samsung με led panel;

Είχε στο φυλλάδιο της ηλεκτρονικής μια 50άρα με 500.000 :1 αντίθεση στα 4700ευρώ.. :X

http://www.plaisio.gr/productlist.aspx?catalog=15&category=69979876

4560 για σένα!

Τιμή λαχείο! :lol:

Εγώ θα πάρω την 70άρα.

Σε 70 χρόνια.

...

Εγώ θα πάρω την 70άρα.

Σε 70 χρόνια.

Μην το λες...Το πολύ σε 4 χρόνια αυτές οι διαστημικές για το σήμερα τηλεοράσεις θα είναι εντελώς προσιτές...

Πάντως με μια ματιά που έριξα στα site, οι διαφορές τιμής δεν είναι ουσιαστικές...

Maximum 100,00€ ακριβότερα τη δίνουν. Οπότε δε συμφέρει η αγορά απ' αυτούς.

Μα γι'αυτο βγαλανε σε τεχνικη ελλειψη την αλλη. Γιατι στα 1300 που την δινανε ηταν σουπερ η τιμη. Βεβαια δεν νομιζω να την αγορασε κανεις τοσο. Σε ολους θα τους προτειναν οπως κ εσενα το φτηνοτερο μοντελο, που πανω κατω τοσο εχει παντου........

Κλασικες #$#$@!$$# :X

Μην το λες...Το πολύ σε 4 χρόνια αυτές οι διαστημικές για το σήμερα τηλεοράσεις θα είναι εντελώς προσιτές...

Το μόνο σίγουρο.

Έτσι το πα...

...

ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΤV ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ(ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ Τv) ΑΞΗΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ 100 Hz??

ΦΕΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ?

Ο σκοπός των 100Hz στις παλιές τηλεοράσεις CRT ήταν να να εξαλειφθεί το κουραστικό για τα μάτια τραιμόπαιγμα πεδίου (flicker) που θυμίζει το τραιμόπαιγμα της φλόγας του κεριού. Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει στις LCD. Αυτό δεν σημαίνει ότι εκεί τα 100Hz δεν έχουν λόγο ύπαρξης, κάθε άλλο. Εξυπηρετούν τη μείωση του φαινομένου κάποιων σκιών και ουρών στην εναλλαγή των χρωμάτων σε σκηνές με γρήγορη κίνηση, σε συνδυασμό με το μικρό χρόνο απόκρισης (response time). 4msec (ή και ακόμα χαμηλότερος) και 100Hz είναι το ιδανικό. Από τη "συμβίωσή" μου με όλα αυτά τα είδη, άποψή μου είναι πως σε τηλεοπτικό σήμα τουλάχιστον, η διαφορά μιας CRT 100Hz σε σχέση με μια CRT 50Hz είναι πολύ πιο αισθητή από αυτή μιας LCD 100Ηz σε σχέση με μια LCD χωρίς 100Hz.

Ο σκοπός των 100Hz στις παλιές τηλεοράσεις CRT ήταν να να εξαλειφθεί το κουραστικό για τα μάτια τραιμόπαιγμα πεδίου (flicker) που θυμίζει το τραιμόπαιγμα της φλόγας του κεριού. Αυτό το πρόβλημα δεν υπάρχει στις LCD. Αυτό δεν σημαίνει ότι εκεί τα 100Hz δεν έχουν λόγο ύπαρξης, κάθε άλλο. Εξυπηρετούν τη μείωση του φαινομένου κάποιων σκιών και ουρών στην εναλλαγή των χρωμάτων σε σκηνές με γρήγορη κίνηση, σε συνδυασμό με το μικρό χρόνο απόκρισης (response time). 4msec (ή και ακόμα χαμηλότερος) και 100Hz είναι το ιδανικό. Από τη "συμβίωσή" μου με όλα αυτά τα είδη, άποψή μου είναι πως σε τηλεοπτικό σήμα τουλάχιστον, η διαφορά μιας CRT 100Hz σε σχέση με μια CRT 50Hz είναι πολύ πιο αισθητή από αυτή μιας LCD 100Ηz σε σχέση με μια LCD χωρίς 100Hz.

Ευχαριστω πολυ φίλε μου για τη βοήθεια!!

Εσύ όμως αν εισουνα μεταξύ των 3 μοντέλων ποια θα επίλεγες?

http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=15&Category=69976474&Products=987956%2c1010417%2c976768

Tην Philiphs φυσικα...Δεν θα το μετανιωσεις

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Ευχαριστω πολυ φίλε μου για τη βοήθεια!!

Εσύ όμως αν εισουνα μεταξύ των 3 μοντέλων ποια θα επίλεγες?

http://www.plaisio.gr/productcompare.aspx?Catalog=15&Category=69976474&Products=987956%2c1010417%2c976768

Και οι τρεις είναι κορυφαίες! Ήδη βρέθηκα στη θέση σου, δηλ.να ψάχνω την καλύτερη 32άρα της αγοράς. Η Bravia KDL-32D3000 ήρθε τρίτη σε φετινό τεστ γνωστού περιοδικού με τον τίτλο της κορυφαίας επίδοσης. Η Samsung πάει πολύ καλά σε φωτεινότητα και αντίθεση, είναι και η φτηνότερη. Διάλεξα όμως τη Philips 32PFL9632 για τους εξής λόγους:

- Perfect Pixel HD που είναι η μετεξέλιξη των Pixel Plus 2 & 3.

- Ambilight στην αριστερή και δεξιά πλευρά που λειτουργεί ακόμα και όταν η τηλεόραση είναι κλειστή! ('Ισως περιττό χαρακτηριστικό για πολλούς). Η αξία του θα φανεί το βράδυ στο σπίτι, λίγα εκατοστά από τον τοίχο, όχι στο κατάστημα.

- Δέχεται σήμα 1080p και έχει 3ms χρόνο απόκρισης απ'ότι λέει.

- Υποδοχή USB που σημαίνει ότι μπορούμε να συνδέσουμε ένα USB stick και να απολαύσουμε πραγματικά υψηλή ευκρίνεια στη μέγιστη ανάλυση που μπορεί να αποδώσει η TV, έστω και σε ακίνητη εικόνα μόνο, ειδικά αν οι φωτογραφίες προέρχονται από ψηφ.μηχανή που έχει ειδικό mode 16:9 και δεν είναι κάτω από 2MP. Οι άλλες δύο (Sony και Samsung), αντί γι'αυτό έχουν υποδοχή PC in (Dsub15) για σύνδεση με υπολογιστή και ειδικά η Sony υποδοχή για memory stick.

- Σχεδίαση (καλά, αυτό είναι υποκειμενικό!).

Καλή επιτυχία στην επιλογή σου φίλε μου.

Γεια σας guys!Ενδιαφέρομαι για τηλεόραση 23"'(ή ακόμα και για 26'') για δωμάτιο(υπάρχει απόσταση 2,5 μέτρα περίπου) γύρω στα 500-600€ και θα ήθελα την βοήθεια σας...Αν και έχω διαβάσει αρκετά στο forum,ξέρω(ακόμη) λίγα πραγματα σχετικά με τις TV.:O

Υπάρχουν σε αυτές τις ίντσες που θέλω εγώ(23'' ή 26'') 100HZ?Απ' ότι διάβασα στο αναλογικό σήμα της TV τα 100ΗΖ δεν έχουν μεγάλη διαφορά αλλά σε άλλες περιπτώσεις έχουν(DVD,BLUE RAY κλπ).

Θα ήθελα να επισημάνω οτι σε όσα μαγαζιά έχω πάει να δω TV HD READY έχω απογοητευτεί αρκετά από την εικόνα που δείχνει με το αναλογικό σήμα της TV...μου φένεται ότι μία CRT Sony που έχω δείχνει καλύτερα απο τις καινούργιες HD READY...

Θα ήθελα πάντως να ακούσω προτάσεις για την TV που ψάχνω...:p

Ευχαριστώ εκ των Προτέρων :)

Free Your Mind...;)

LG 42LF65

Περιγραφή:

Τηλεόραση 42” τύπου TFT LCD, DVB-T (Ψηφιακός Δέκτης), αναλογία οθόνης 16:9, HDMI, ανάλυση εικόνας 1920 x 1080p, φωτεινότητα 500 cd/ m2, λόγος αντίθεσης 5000:1, γωνία θέασης 178o, ψηφιακό κτενωτό φίλτρο, DCDI by FAROUDJA, ενσωματωμένα ηχεία, Teletext, δυνατότητα σύνδεσης με PC, τηλεχειριστήριο. - Είσοδοι-Έξοδοι (πλάι): AV In, S-Video In - Είσοδοι-Έξοδοι (πίσω): HDMI x2 , RF-in, Digital Audio out (optical), Scart x2, RS232C, RGB In (D-sub 15 - pin), PC Audio In, component - Διαστάσεις (Π x Υ x Β): 1033,1 x 750 x 300 χιλ.(με επιτραπέζια βάση) [/color]

1314,00 €

42" fullHD Μονο τοσο;

Ξερει κανεις να πει για τη συγκεκριμενη;;

█║▌│█│║▌║││█║▌│║▌║© - BEST BEFORE [hopefully] : ███▓▒░░up deʞɔnɟ really░░▒▓███

42" fullHD Μονο τοσο;

Ξερει κανεις να πει για τη συγκεκριμενη;;

Aπ'οσα εχω διαβασει ειναι απο τις πιο μετριες full HD.....

Γεια σας ενδιαφερομαι για TFT-LCD με την χρηση LED, απο 47'' εως 52'', FULL HD με 100Hz,με υψιλης αναλυσεις 1920Χ1080 με ΡiΡ (εικονα στην εικονα), με ΡoΡ, με ΡaΡ (με πολλα παραθυρα), με πολλες υποδοχες HDMI και 2XSCART, USB, με πολλες καλες δυνατοτητες, με ενσωματωμενο ψηφιακο DVB-T δεκτη, με υποδοχες καρτες μνημης, κ.ά.

αν υπαρχει με σκληρο δισκο, και η τιμη να ειναι λογικη.

δεν εχω καταληξει ακομα και ποια μου προτεινετε...

Σας ευχαριστω και σας περιμενω

Και οι τρεις είναι κορυφαίες! Ήδη βρέθηκα στη θέση σου, δηλ.να ψάχνω την καλύτερη 32άρα της αγοράς. Η Bravia KDL-32D3000 ήρθε τρίτη σε φετινό τεστ γνωστού περιοδικού με τον τίτλο της κορυφαίας επίδοσης. Η Samsung πάει πολύ καλά σε φωτεινότητα και αντίθεση, είναι και η φτηνότερη. Διάλεξα όμως τη Philips 32PFL9632 για τους εξής λόγους:

- Perfect Pixel HD που είναι η μετεξέλιξη των Pixel Plus 2 & 3.

- Ambilight στην αριστερή και δεξιά πλευρά που λειτουργεί ακόμα και όταν η τηλεόραση είναι κλειστή! ('Ισως περιττό χαρακτηριστικό για πολλούς). Η αξία του θα φανεί το βράδυ στο σπίτι, λίγα εκατοστά από τον τοίχο, όχι στο κατάστημα.

- Δέχεται σήμα 1080p και έχει 3ms χρόνο απόκρισης απ'ότι λέει.

- Υποδοχή USB που σημαίνει ότι μπορούμε να συνδέσουμε ένα USB stick και να απολαύσουμε πραγματικά υψηλή ευκρίνεια στη μέγιστη ανάλυση που μπορεί να αποδώσει η TV, έστω και σε ακίνητη εικόνα μόνο, ειδικά αν οι φωτογραφίες προέρχονται από ψηφ.μηχανή που έχει ειδικό mode 16:9 και δεν είναι κάτω από 2MP. Οι άλλες δύο (Sony και Samsung), αντί γι'αυτό έχουν υποδοχή PC in (Dsub15) για σύνδεση με υπολογιστή και ειδικά η Sony υποδοχή για memory stick.

- Σχεδίαση (καλά, αυτό είναι υποκειμενικό!).

Καλή επιτυχία στην επιλογή σου φίλε μου.

Φίλε ευχαρηστώ πολύ για την ενημέρωση,

εγω απο την πλευρα μου δεν εχω κ πολυ εμπιστοσύνη στη samsung,δεν ξερω γιατι...

Τώρα είμαι μεταξύ της Sony k της philips!

Έκατσα κ έρηξα μια μαια στο τι ειναι το ambilight!δεν το ήξερα καλή φάση μου ακούγεται!

θέλω να σε ρωτήσω,αυτη η λειτουργία δεν απενεργοπιειται???είναι μονιμος ανοιχτη?

Φίλε ευχαρηστώ πολύ για την ενημέρωση,

εγω απο την πλευρα μου δεν εχω κ πολυ εμπιστοσύνη στη samsung,δεν ξερω γιατι...

Τώρα είμαι μεταξύ της Sony k της philips!

Έκατσα κ έρηξα μια μαια στο τι ειναι το ambilight!δεν το ήξερα καλή φάση μου ακούγεται!

θέλω να σε ρωτήσω,αυτη η λειτουργία δεν απενεργοπιειται???είναι μονιμος ανοιχτη?

Καποιες προτινομενες τηλεροασεις απο μενα:

LCD-TV SONY KDL 46 X 2000

LCD TV PHILIPS 47PFL5522D 47"

LCD TV PHILIPS 47PFL9732D 47

LCD TV LG 47LY95 47"

samsung LED 52'' LE52F96B

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg