Jump to content

Τηλεοράσεις TFT-LCD

SakisPlayer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παίδες μια βοηθεια.Αγορασα μια samsung 27αρα full HD.Γενικα ειμαι ικανοποιημενος απο τη τηλεοραση εκτος απο ενα προβλημα.Καθε λιγο και λιγακι με βγαζει ενα σπαστικο μηνυμα στην αριστερη πλευρα της τηλεορασης με τα χαρακτηριστικα που εχει.Δηλαδη βγαζει 5-6 μικρα κουτακια που το καθενα γραφει κατι αλλο (HDMI,LED TV,USB κλπ).Ειναι πολυ σπαστικο γιατι βγαινει καθε λιγα δευτερολεπτα ειτε βλεπω κανονικα τηλεοραση ειτε παιζω playstation, ειτε εχω το pc συνδεδεμενο με hdmi.Εψαξα ολες τις ρυθμισεις και δε βρισκω τροπο να το απενεργοποιησω. Υπαρχει και σε αλλες τηλεορασεις??Μου χει σπασει τα νευρα:mad: Τι κανω???

Καπου στις αρχικες ρυθμισεις σε ρωτησε αν την θελεις για σπιτι η για επειδιξη.προφανως επελεξες την δευτερη αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν αλλαζει η θελει απο την αρχη.

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Διαβάζοντας κανείς το θέμα από την αρχή του (εποχή 2005) συνειδητοποιεί πόσο πολύ έχουν πέσει οι τιμές των τηλεοράσεων. Άτομα που τότε έδωσαν 3-4 χιλιάρικα για να αγοράσουν μια 47αρα tv, τώρα θα τραβάνε τα μαλλιά τους βλέποντας ότι θα μπορούσαν να την αγοράσουν με 600ευρώ! Πολλές φορές κάνει καλό να περιμένεις μερικά χρονάκια από την κυκλοφορία ενός προϊόντος, ξέροντας ότι αργότερα θα το πάρεις αρκετά φθηνότερα! Ήταν μεγάλη υπερβολή και εκμετάλλευση οι τιμές που κυκλοφορούσαν τότε. Τώρα είναι μια εποχή για να αγοράσεις μια καλή τηλεόραση με λίγα χρήματα και να την ευχαριστηθείς. Φυσικά αρκετοί ήταν αυτοί που δεν κρατιόντουσαν ούτε μερικούς μήνες και έτρεξαν να πάρουν μια καλή τηλεόραση, με δόσεις που ίσως μέχρι και σήμερα να πληρώνουν και φυσικά το συνολικό κόστος θα βγει παραπάνω από την αρχική τιμή. Χαίρομαι που οι γονείς μου δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς, αν και είχαν τη δυνατότητα να το κάνουν. Παρόλα αυτά, κάναμε υπομονή, κρατήσαμε την παλιά μας crt που άλλωστε την δουλειά της την έκανε και την κάνει καλά και τώρα που οι τηλεοράσεις "βγήκαν στο σφυρί", μπορούμε να αγοράσουμε και να μην χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο ότι δώσαμε μια περιουσία. Έτσι είναι όταν έχεις υπομονή. :)

παντα οταν κατι περνεις τωρα σε μερικους μηνες θα ειναι πολυ φθηνοτερο.

βεβαια οταν θα ειναι φθηνοτερο θα εχει βγει κατι καινουργιο που θα ειναι παλυ ακριβο.

αν παρεις τωρα μια led σε 6 μηνες θα εχει την ιδια τιμη μια καλη 3D. αλλα τοτε θα εχει βγει μια καινουργια τεχνολογια και θα λες κατσε να περιμενω να πεσει και ποτε δεν περνεις.οποτε οταν σου χρειαζεται πραγματικα μια τηλεοραση την αγοραζεις και τελειωσε.

iphone xs max ipad 6th gen

Καπου στις αρχικες ρυθμισεις σε ρωτησε αν την θελεις για σπιτι η για επειδιξη.προφανως επελεξες την δευτερη αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν αλλαζει η θελει απο την αρχη.

Το βρηκα τελικα.Ειχε μια επιλογη για pop up και την απενεργοποιησα και δεν ξαναβγηκε.

Ευχαριστω παντως.:)

Εχει δικιο o ccinderela.Αμα αναβαλλεις συνεχως την αγορα νεας τηλεορασης ,στο τελος δεν θα αγορασεις ποτε ή θα αγορασεις μετα απο αρκετα χρονια μια τηλεοραση που θα εχει πλεον παλιωσει.Αμα θελετε καινουρια τηλεοραση παρτε το αποφαση και αγοραστε.Μην το αναβαλλετε περιμενοντας να πεσουν οι τιμες.Κατα την γνωμη μου τωρα ειναι καλη περιοδος για αγορα νεας τηλεορασης γιατι υπαρχουν αρκετες προσφορες λογο των γιορτων.

παντα οταν κατι περνεις τωρα σε μερικους μηνες θα ειναι πολυ φθηνοτερο.

βεβαια οταν θα ειναι φθηνοτερο θα εχει βγει κατι καινουργιο που θα ειναι παλυ ακριβο.

αν παρεις τωρα μια led σε 6 μηνες θα εχει την ιδια τιμη μια καλη 3D. αλλα τοτε θα εχει βγει μια καινουργια τεχνολογια και θα λες κατσε να περιμενω να πεσει και ποτε δεν περνεις.οποτε οταν σου χρειαζεται πραγματικα μια τηλεοραση την αγοραζεις και τελειωσε.

Ναι, αλλαγές και εξελίξεις πάντα θα υπάρχουν διαφορετικά όλοι θα μέναμε με τα παλιά μας προϊόντα και οι παραγωγικές τους εταιρίες είτε θα πωλούσαν σε νέους πελάτες είτε θα είχαν κλείσει. Όμως, στις τηλεοράσεις συγκεκριμένα (για να μην το γενικεύουμε), ας παραδεχτούμε ότι η μεγάλη αλλαγή ήταν το πέρασμα από τις crt στις tft και κακά τα ψέματα, τότε ήταν που έτρεξε η μισή Ελλάδα (ανεξαρτήτως αν δεν είχε λεφτά) να αντικαταστήσει την παλιά crt με μια καινούργια και "μοδάτη". Εκείνο λοιπόν που λέω είναι ότι θα έπρεπε όλοι αυτοί που έδωσαν κάτι χιλιάρικα, να περιμένουν ένα-δυο χρόνια, άλλωστε θα κάνανε δουλειά και με την crt. Το γράφω γιατί διάβασα από την αρχή το θέμα και ειλικρινά έφριξα διαβάζοντας τα αστρονομικά ποσά που έδωσαν κάποιοι. Εκτός αν τους περίσσευαν οπότε πάω πάσο. Αλλά είμαι βέβαιος ότι σήμερα θα το σκέφτονται και θα μετανιώνουν για τη βλακεία που έκαναν, ασχέτως αν δεν μπορούν να το παραδεχτούν σε έναν δημόσιο διάλογο (εύλογο). :p

Φιλε ειναι η τρελα για το νεο..πολυ εχουμε κατι τετοιο που ασχολουμαστε με τετοια προΐοντα.

Στις tv ενα παραπανω,ειδικα η μεταβαση απο τα μπαουλα(πριν ενα μηνα πηρα led,πριν ημουνα με crt).

Το ps3 ομως το ειχα παρει το 60αρι οταν κυκλοφορησε στην Ελλαδα με 659€.Οπως και κατι νοκια με 700 ευρω.ειχα δεν ειχα τα επερνα.τωρα βεβαια μενω με παλιες συσκευες γιατι χρημα δεν υπαρχει.Αλλα οταν εγω απολαμβανα ταινιες σε blue ray με hd εικονα και ηχο και παιχνιδια σε hd εικονα 112ιντζων με 7.2ηχοσυστημα η περισσοτεροι ελληνες δεν ξερανε τι ειναι το br.

Φιλικά Γιώργος

Αν όμως είσουν λίγο εγκρατής τότε, ίσως τώρα χρήμα να...υπήρχε. Ευτυχώς δεν έχω ιδιαίτερη τρέλα με ηλεκτρικές συσκευές. Δεν έχω καν ps, ποτέ δεν κατάλαβα τι βρίσκει κανείς σε ηλεκτρονικά παιχνίδια. Έχω τα απολύτως βασικά: ένα βίντεο, ένα dvd-rec, μια μικρή τηλεόραση (μιλώντας για υπνοδωμάτιο) και το pc μου. Πρόσφατα αγόρασα κι ένα λάπτοπ και με θεωρώ κομπλέ.

Ως προς το θέμα της τηλεόρασης, σκέφτομαι ότι αν χρειαζόμουν να αγοράσω μια καινούργια, θα το έκανα αυτή την εποχή για τους λόγους που ανέφερα στα προηγούμενα ποστ. Αλλά και η crt που έχω είναι οκ για το υπνοδωμάτιο. :wink:

Φιλε μου εσυ εισαι ενας απλως καταναλωτης..καμοα σχεση με την τρελα που λεω..Αλλο να βλεπεις br στο σπιτι με 100ιντζες οθονη αλλο με 40 και αλλο με 17...εσυ μπορεις να αρκεστεις στην πρωτη,εγω οχι...κατεβασα το avatar 46gb μεγεθος...Απλως δεν υπαρχει καμια αισθηση οταν βλεπεις το εργο σε μια 32αρια με τα ηχεια της TV.

Το σινεμα δεν φτανει την ποιοτητα που εχω απολαμβανοντας μια καλη ταινια στο δικο μου συστημα...Εγω βλεπω διαφορες ακομα και απο την δικια μου led 40ara απο την samsung που πηραμε προ ημερων για φιλο που ειναι 46 αλλα απο της ακτιβες...οσο καλη εικονα και να εχει η δικια μου,βλεπω διαφορες οπως και αυτος που κατεβαζε ολες της νεες ταινιες και απο τοτε που ειδε 1080p στην δικια του δηλωσε δεν ξανακατεβαζω λιγοτερο απο HD..Περιμενει να φυγει η γυναικα μου μεθαυριο για να ευχαριστηθει και ηχο,ηδη ψαχνει για ενα οικονομικο 5,1 συστημα.χρημα φιλε δεν υπαρχει αφου οι μισθοι πεσανε στα ταρταρα ενω ιδη επενδυσα σε ενα μεγαλο γρηγορο αμαξι και λογω συζηγου..Αλλιως θα επερνα και μια 55αρα για το σαλονι και η 40 στην κρεβατοκαμαρα.

Φιλικά Γιώργος

Εσύ λογικά θα 'χεις ξοδέψει μια περιουσία για όλα αυτά.... Ξέρεις, φρικάρω λίγο όταν ακούω τέτοια. Είναι βέβαια θέμα αναγκών και επιθυμιών του καθένα και δεν σε κρίνω. Αν είχα κι εγώ το ίδιο "πάθος" προφανώς και θα έκανα τα ίδια. Απλά θεωρώ φεριπίν πιο αναγκαίο ένα...καινούργιο σπίτι παρά να ζεις μέσα σε ένα "παλιό" έχοντας ρίξει χρήμα σε μηχανήματα. Καταλαβαίνω και επικροτώ απολύτως την επιλογή των γονιών μου π.χ. να φτιάξουν ένα νέο σπίτι, με πολύ καλή θερμομόνωση, ηχομόνωση, με ένα "πολυτελές" μπάνιο, με όλες τις ανέσεις ενός καινούργιου σπιτιού κι ας μην έχουμε μια 3D τηλεόραση, κι ας μην έχουμε ένα καλό ηχοσύστημα ή τα πανάκριβα έπιπλα. Θεωρώ πολύ σημαντικότερο το γεγονός ότι ζω σε ένα νεόχτιστο σπίτι, που δεν κρυώνω, που χαίρομαι να το χαζεύω απ' έξω, που μου παρέχει ασφάλεια από το να ζούσα σε ένα σπίτι...του '80 που οι γονείς μου θα το είχαν γεμίσει με ένα σωρό πανάκριβες συσκευές. Ξέρω πολλούς τέτοιους γονείς, τέτοια άτομα, που κάποτε έπιασαν καλά λεφτά στα χέρια τους και προτίμησαν να τα χαλάσουν σε ακριβά αυτοκίνητα και σε home cinema σκηνικά (που φυσικά τώρα με την κρίση τα ξεπουλάνε όσο όσο).

Συμφωνω οτι πρωτη επιλογη ειναι ενα σπιτι.το οποιο και δεν μπορουσα να φτιαξω λογω μεταθεσεων...Και χαιρομαι που δεν εκανα την κινηση γιατι βλεπω τωρα συναδερφους να χτυπανε το κεφαλι τους αφου απο 1400 €πεσαμε στα 900 και περιμενουμε και αλλες μειωσεις.Μενω στο εξοχικο των δικων μου το οποιο συντηρω χρονια και παροτι δεν ειναι βιλαρα ειναι ενα ομορφο ζεστο σπιτι με ολες της ανεσεις.

Ετσι ειναι αλλος τα ριχνει σε αμαξι,αλλος σε σπιτι,αλλος σε ηλεκτρονικα,αλλος σε χομπι.

ΓΙΑ να τα τρωμε ειναι.

Φιλικά Γιώργος

Ετσι ειναι αλλος τα ριχνει σε αμαξι,αλλος σε σπιτι,αλλος σε ηλεκτρονικα,αλλος σε χομπι.

ΓΙΑ να τα τρωμε ειναι.

ετσι οπως τα λες ειναι.

iphone xs max ipad 6th gen

Σημερα αγορασα τη Sony Bravia KDL 32BX300.

Θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματακια ...

α)Μπορω να βαλω τα ψηφιακα καναλια σε μια σειρα που θελω εγω ?...

β)Ενω τα ψηφιακα τα δειχνει πολυ ωραια , τα αναλογικα καναλια - τα περισσοτερα τουλαχιστον , τα δειχνει καπως με χιονια ή με "θορυβο" στην εικονα .... Αυτο οφειλεται στο οτι οι διαστασεις της οθονης ειναι μεγαλες και η εικονα του αναλογικου ειναι οχι τοσο καλη ?...

Μηπως φταιει το σημα ?

γ)Εβαλα το pro να παιξει στο PS2 και το δειχνει καπως "παραμορφωμενο" ....

Σημερα αγορασα τη Sony Bravia KDL 32BX300.

Θα ηθελα να ρωτησω μερικα πραγματακια ...

α)Μπορω να βαλω τα ψηφιακα καναλια σε μια σειρα που θελω εγω ?...

β)Ενω τα ψηφιακα τα δειχνει πολυ ωραια , τα αναλογικα καναλια - τα περισσοτερα τουλαχιστον , τα δειχνει καπως με χιονια ή με "θορυβο" στην εικονα .... Αυτο οφειλεται στο οτι οι διαστασεις της οθονης ειναι μεγαλες και η εικονα του αναλογικου ειναι οχι τοσο καλη ?...

Μηπως φταιει το σημα ?

γ)Εβαλα το pro να παιξει στο PS2 και το δειχνει καπως "παραμορφωμενο" ....

Το α) σιγουρα θα γινεται.Ψαξε στο Menu για ταξινομηση προγραμματων ή αλλαγη αριθμησης.

β)Η κακη εικονα των αναλογικων καναλιων οφειλετε στην full hd αναλυση της οθονης.Η οθονη εχει τοσο μεγαλη αναλυση που φαινονται ολες οι ατελειες και τα ψεγαδια του αναλογικου σηματος,ενω το ψηφιακο φαινεται τζαμι γιατι δεν εχει καθολου ατελειες.

γ) Kαι αυτο στο full HD οφειλεται.Παρε ps3.

Έτσι είναι. Δυστυχώς όταν παίρνεις ένα καινούργιο πράγμα, σε αναγκάζουν να πάρεις και άλλα (βλέπε ψηφιακούς αποκωδικοποιητές, εξελιγμένα ps), που σε μια crt σίγουρα δεν είναι απαραίτητα :p

stalek για τσέκαρε και το καλωδιάκι από την κεραία μήπως έχει τσακίσει άσχημα πουθενά, καμιά φορά δεν ξέρεις. Πάντως εάν η απόσταση σου είναι πάνω από 1,5-2 μέτρα και τα αναλογικά κανάλια δείχνουν παραμορφωμένα ίσως να είσαι πολύ κοντά στην tv και για αυτό. Αλλά μην ξεχνάμε ότι η ανάλυση είναι μεγάλη και τα αναλογικά όπως και να το κάνουμε δεν έχουν καλή εικόνα σε τέτοιες τηλεοράσεις.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

κατεβασα αρχειο matroska για ενα εργο 3D. το εβαλα να παιξει μεσω υπολογιστη και μεσω θυρας usb σε τηλεοραση 3D αλλα δεν το βλεπω 3D.

πως θα το δω 3D? θελει ειδικο player?

κατεβασα αρχειο matroska για ενα εργο 3D. το εβαλα να παιξει μεσω υπολογιστη και μεσω θυρας usb σε τηλεοραση 3D αλλα δεν το βλεπω 3D.

πως θα το δω 3D? θελει ειδικο player?

Για να δεις 3D πρεπει να παιξεις το αρχειο απ΄την τηλεοραση και ΟΧΙ μεσο υπολογιστη.Γραψε το αρχειο σε ενα εξωτερικο μεσο USB( φλασακι ή εξωτερικο σκληρο) , συνδεσε το με την τηλεοραση μεσο USB και βαλ΄το απο εκει να παιξει.Τι tv εχεις?Samsung?

• 2 weeks later...

εχουμε στο σαλονι μια Sony Trinitron 28-29'' η οποια τελευταια εχει αρχισει να τα "παιζει", για την ακριβεια κατι πρεπει να μπλοκαρει στο δεκτη του κοντρολ και κλεινει μονη της και αν δε βαρεσεις μπροστα στο κοκκινο λαμπακι, συνεχιζει να κλεινει μετα απο λιγο...

οποτε ειμαστε σε αναζητηση νεας τηλεορασης :) 40αρα τουλαχιστον, budget μεχρι το πολυ 1000ρικο(το πολυ)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

οι 40αρες εχουν ξεφτιλιστει (οι τιμες τους)

βρισκεις φοβερα μοντελα με 400 ευρω!

γενικα οι τιμες πλαον ειναι χωμα

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Την εχω παρει και εγω την συγκεκριμενη,εκτως απο αυτο το προβλημα,οταν βλεπω τενιες απο dvd μου βγαζει κατι γραμες στην εικονα για κλασμα του δευτερολεπτου,(καποιες φορες),αυτο συμβενει και στα γραμματα την στιγμη που τα διωχνει,δεν ξερω αν το εχεις παρατιρησει. Εγω το εχω εντωπισει γιατι βλεπω συνεχεια,δεν νομιζω πως θα το καταλαβει καποιος που βλεπει για πρωτη φορα. Κατα τ΄αλλα ολα καλα, ευχαριστημενος εχω μηνει. Αν θελεις προσπαθησε να το παρατιρησεις αν στο κανει και εσενα και να μου πεις. Ευχαριστω. Για αυτο που ανεφερες εσυ δεν ξερω κατι.

Προχθές συντόνισα μια Samsung UE40D5000 ενός φίλου και πραγματικά εντυπωσιάστηκα απο την απόδοσή της, ιδιως στα ψηφιακά κανάλια! Για την τιμή της την προτείνω ανεπιφύλακτα!

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Home-Cinema/Televisions/Samsung-UE40D5000-LED-TV-40-UE40D5000.htm

CR electronics