swiffer Δημ. July 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 31, 2006 Καλο αυτο. Εγω τωρα τον Σεπτεμβριο θα κανω Placement. Ειναι πολυ καλη ευκαιρια, αλλα εαν αναγνωριστει και ως Ελληνικο ΑΕΙ, τοτε θα ειναι υπεροχα! Παράθεση http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PETRAN_ Δημ. August 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2006 Σε μια συγκέντωση, βρέθηκαν ένας αρχιτέκτονας, μία χειρουργός και ένας υπάλληλος του ΔΙΚΑΤΣΑ. - Το επάγγελμά μου, λέει ο πρώτος, είναι το αρχαιότερο και τούτο γιατί ο Θεός υπήρξε ο αρχιτέκτων του σύμπαντος. - Μάλλον το δικό μου είναι το αρχαιότερο, παρατηρεί η χειρουργός. Μην ξεχνάτε ότι για να φτιάξει ο Θεός τη γυναίκα χρειάστηκε να πάρει ένα πλευρό από τον Αδάμ. - Κάνετε λάθος και οι δύο, λέει ο υπάλληλος του ΔΙΚΑΤΣΑ. Διότι πριν από κάθε άλλο πράγμα υπήρξε το χάος!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PETRAN_ Δημ. August 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2006 EPITELOUS TELEIOSA ME TO VASANO TOU DOATAP POU EFTIHOS MOU PIRA MONO 1 HRONO MAZI ME EKSETASEIS 8 MATHIMATON KTL KAI GI AFTO MOLIS EIHA PROTODIAVASEI AFTO TO ANEKDOTAKI EIHA PETHANEI STO GELIO ALLA TORA POU TELEIOSA MOU FAINETAI OTI ITANE MIA HARA!!!! KALI EPITIHIA SE OLOUS KAI KALO KOURAGIO Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JV21 Δημ. August 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 4, 2006 Exei kanenas empeireia apo Germania me Technikerschule Fachrichtung Automatisierungstechnik? (Industrial Engineering, state certified engineer) Ti ginete me ayta? Anagnwrizonte stin Ellada. Me ton kainourgio nomo tis EE sxedon oles oi Eyrwpaikes xwres ta anagnwrizoun ws kati antistoixo ttwn TEI. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kathrin Δημ. September 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2006 γεια σε ολους!! θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει κανεις, ποιος ειναι ο maximum αριθμος μαθηματων που μπορουν να σου πουν να δωσεις..εχω την εντυπωση οτι ειναι 8 αλλα μπορει να ειναι και 12..επισης, μηπως ξερετε ποιες ειναι οι βασεις στα ελληνικα πανεπιστημια? γιατι πχ., στην αγγλια περνας μαθημα με 40 κ 50 (στα 100) αλλα οι του ΔΟΑΤΑΠ μπορει να θεωρουν οτι πρεπει να το ξαναδωσεις... ps: πανεπιστημιο μου στην αγγλια ειναι στη λιστα με τα αναγνωρισμενα.. ελπιζω να μην σας μπερδεψα πολυ...!! :O :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. September 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. September 29, 2006 δεν μας ειπες για ποια σοχλη ενδιαφερεσαι...τι πτυχιο 8ελεις να αναγνωρισεις? Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kathrin Δημ. October 1, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 1, 2006 a nai einai k afto :) electrical & electronic engineering k exw dilwsei tin patra ws antistoixo.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. October 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2006 Πτυχία Ηνωμένου Βασιλείου κλάδου Μηχανικών και Γεωτεχνικών Επιστημών Οι τίτλοι σπουδών Bachelor τριετούς διάρκειας Ηνωμένου Βασιλείου κλάδου Μηχανικών και Γεωτεχνικών Επιστημών που έχουν πραγματοποιηθεί σε Τμήματα /Σχολές που χαρακτηρίζονται με ranking 3 και κάτω, συνεκτιμώμενοι με μονοετείς μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (συνολική διάρκεια σπουδών σύμφωνα με το πρόγραμμα: 4 έτη), δεν αναγνωρίζονται ως ισότιμοι ή ισότιμοι και αντίστοιχοι προς τα απονεμόμενα διπλώματα/πτυχία από τα Τμήματα/Σχολές κλάδου Μηχανικών και Γεωτεχνικών Επιστημών των Ελληνικών Α.Ε.Ι. και θα παραπέμπονται στο Β΄ Τμήμα του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Η παραπάνω πρόταση θα ισχύσει για όσους θα εγγραφούν στο πρόγραμμα του πτυχίου Bachelor από το Σεπτέμβριο του 2006. Όσοι βρίσκονται, τη στιγμή της λήψης της συγκεκριμένης απόφασης σε έτος σπουδών του τριετούς κύκλου Bachelor, είναι δυνατό οι τίτλοι σπουδών τους Bachelor, συνεκτιμώμενοι με μεταπτυχιακό τίτλο Master, να κριθούν ως προς τα απονεμόμενα διπλώματα/πτυχία των παραπάνω Τμημάτων / Σχολών των Ελληνικών Α.Ε.Ι.., μόνο εφόσον το Master απονεμηθεί από Τμήμα /Σχολή με αξιολόγηση - ranking 4 και άνω (σχετικό link : http://www.hero.ac.uk/rae/ ). Τέλος, οι αιτήσεις όσων έχουν ήδη περατώσει τις σπουδές τους και, είτε δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσης των τίτλων τους είτε δεν έχουν υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία, θα κριθούν με την προγενέστερη διαδικασία. Πηρα το πτυχιο τον Ιουλιο, γραφτηκα στο Msc και το πανεπιστημιο εχει ranking 3. Την αποφαση την μαθαμε χθες, και απο χθες ψαξαμε παντου με clearing κτλ για να φυγουμε αλλα φυσικα τιποτα καθως ειναι 3η/4η εβδομαδα. Πειτε μου τωρα, ειναι για πολυ ξυλο η οχι;;;;;;;;; 14/9 βγαζουν αποφαση και λενε πως οσοι πηραμε πτυχιο απο πανεπιστημιο με ranking 3 (με αριστα το 5) θα πρεπει να κανουμε master σε πανεπιστημιο με ranking 4 και πανω!!!!!!! Δηλαδη 14/9 θα επρεπε να εχω δει την αποφαση και να βρω πανεπιστημιο 20 μερες πριν αρχισουν τα μαθηματα, ασχετα αν οι αιτησεις γινονται κανα 6μηνο νωριτερα. Το θεμα ειναι σοβαρο, και ψαχτειτε μη τυχον σας πιανει και εσας. Οσοι γραφτεικατε φετος για Bachelor σε σχολη με ranking 3 και κατω πρεπει να αλλαξετε πανεπιστημιο του χρονου ωστε να εχετε πτυχιο απο σχολη με 4 και πανω. Οσοι δε τωρα ξεκινησαμε το master ειμαστε ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ και το χαρτι που θα παρουμε δεν θα κανει ουτε για τη τουαλετα. Το θεμα ειναι τι γινεται με τα τμηματα που δεν υπαρχουν στο rae ; Και δεν ειναι λιγα τα πανεπιστημια που δεν δεχονται να τους αξιολογησουν με το rae. Οπως παντα ΜΠΑΧΑΛΟ. Σημειωση: Η ανακοινωση ειναι εδω http://www.doatap.gr/docs/general_ds_doatap.htm , η αποφαση καθως φαινεται βγηκε Ιουλιο αλλα τη δημοσιευσανε Σεπτεμβριο, ποιος ξερει με τι σκοπιμοτητα;;;;;; Σημειωση 2: Ο head of department μας ειπε οτι οσοι εχουν 3rd class honours degree εχουν και αυτοι προβλημα, και δεν θα τους αναγνωριζεται το πτυχιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. October 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2006 Τέλος, οι αιτήσεις όσων έχουν ήδη περατώσει τις σπουδές τους και, είτε δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κρίσης των τίτλων τους είτε δεν έχουν υποβάλει αίτηση στην Υπηρεσία, θα κριθούν με την προγενέστερη διαδικασία. Και ποια είναι η προγενέστερη διαδικασία; Πρέπει να αναγνωρίσεις το Βαchelor kai to Master μαζί σαν 1 πτυχίο ούτως ή άλλως; Εσύ nrg έχεις ήδη τελειώσει το Βαchelor άρα δε σε πιάνει αυτό που λέει περί "προγενέστερης διαδικασίας";; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. October 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2006 Οχι δεν με πιανει διοτι τωρα κανω το master (αρα δεν εχω "περατωσει" τις σπουδες μου), το οποιο πρεπει να ειναι σε πανεπιστημιο με ranking 4 ή 5 ενω εγω το κανω σε ranked 3. Η προηγουμενη διαδικασια ειναι bachelor+master=πτυχιο, τωρα ισχυει bachelor απο 4-5 ranked πανεπιστημιο + master παλι απο 4-5 ranked πανεπιστημιο = πτυχιο. Προσωπικα δεν εχω απογοητευτει τελειως καθως ετσι κι αλλιως θα εκανα και δευτερο Msc, το οποιο θα φροντισω να κανω σε 4-5 ranked. Ομως το φετινο θα μου το αναγνωρισουν σαν σκετο Msc;;; Στον ΔΟΑΤΑΠ μου ειπαν ναι, αλλα αν αυριο μιλησω με αλλο υπαλληλο ειμαι σιγουρος οτι θα μου πει αλλα. Απο το Master μου εχουμε μαζευτει 7 παιδια και αυριο θα στειλουμε επιστολη στο συνηγορο του πολιτη και εχουμε σκοπο να το προχωρησουμε και δικαστικως αν μπορουμε ετσι ωστε να ισχυσει απο το επομενο ετος καθως δεν ειναι δυνατον να βρουμε αλλο uni τωρα!! :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. October 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2006 Οχι δεν με πιανει διοτι τωρα κανω το master (αρα δεν εχω "περατωσει" τις σπουδες μου), το οποιο πρεπει να ειναι σε πανεπιστημιο με ranking 4 ή 5 ενω εγω το κανω σε ranked 3. Η προηγουμενη διαδικασια ειναι bachelor+master=πτυχιο, τωρα ισχυει bachelor απο 4-5 ranked πανεπιστημιο + master παλι απο 4-5 ranked πανεπιστημιο = πτυχιο. Προσωπικα δεν εχω απογοητευτει τελειως καθως ετσι κι αλλιως θα εκανα και δευτερο Msc, το οποιο θα φροντισω να κανω σε 4-5 ranked. Ομως το φετινο θα μου το αναγνωρισουν σαν σκετο Msc;;; Στον ΔΟΑΤΑΠ μου ειπαν ναι, αλλα αν αυριο μιλησω με αλλο υπαλληλο ειμαι σιγουρος οτι θα μου πει αλλα. Απο το Master μου εχουμε μαζευτει 7 παιδια και αυριο θα στειλουμε επιστολη στο συνηγορο του πολιτη και εχουμε σκοπο να το προχωρησουμε και δικαστικως αν μπορουμε ετσι ωστε να ισχυσει απο το επομενο ετος καθως δεν ειναι δυνατον να βρουμε αλλο uni τωρα!! :mad: to ranking pou anafereis isxuei mono gia texnika epaggelmata h genika gia ola??de to katalaba afto.ki egw kanw ma finance and management sto northumbria pou apo oti eida exei ranking sto site pou edwses 3b.to b ti sumbolizei?? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. October 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2006 Εσενα δεν σε απασχολει, η αποφαση εχει να κανει (προς το παρον) μονο με μηχανικους, δηλαδη ηλεκτρολογους, πολιτικους, μηχανολογους κλπ. Δεν ξερω τι συμβολιζει το a και b, εμενα ειναι 3a. Νομιζω πως δεν ξερουν τι κανουν, καθως στο ranking αυτο δεν ειναι ολες οι σχολες! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alfiegen Δημ. October 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2006 Εσενα δεν σε απασχολει, η αποφαση εχει να κανει (προς το παρον) μονο για μηχανικους, δηλαδη ηλεκτρολογους, πολιτικους, μηχανολογους κλπ. Δεν ξερω τι συμβολιζει το a και b, εμενα ειναι 3a. Νομιζω πως δεν ξερουν τι κανουν, καθως στο ranking αυτο δεν ειναι ολες οι σχολες! dhladh sthn ousia den sou anagnwrizei katholou to ptuxio.kai ws ti thewreitai otan to pas gia anagnwrish??antistoixo me ti?? Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] everything good in life is either illegal, immoral or fattening!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. October 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2006 Αν εισαι μηχανικος και πηρες το πτυχιο μεχρι το 2006 δεν εχεις προβλημα, ομως το master θα πρεπει να ειναι σε 4αρι και πανω πανεπιστημιο. Αν οχι, αντιστοιχο με ΤΕΙ! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sansara Δημ. October 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. October 18, 2006 Παιδια, μου αναγνωρισαν σε 40 ημερες μεταπτυχιακο απο (νορμαλ επιπεδου) πανεπιστημιο της Αγγλιας. Και μαλιστα τους ειχα παει φωτοτυπια (απλη) του τιτλου χωρις μεταφραση/επικυρωση! Μου ειχαν πει να τους το στειλω επικυρωμενο συμπληρωματικα. Μια μερα θα πηγαινα σε δικηγορο να το επικυρωσει... λεω, κατσε να δω αν εχουν βαλει τα στοιχεια μου στο συστημα.. μπαινω και ειχε "αποσυνδεθει" κιολας η αιτηση! Πηρα τηλ και ειναι θετικη η απαντηση! Συμβαινουν αυτα? Μηπως ονειρευομαι? Παράθεση ΛεξοΜανία - Η πιο γλυκιά μανία της ημέρας σου! :D Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chitown Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 gia sas xerei kaneis an anagnorizetai to ptixio politou mihanikou apo 4etes bachelor amerikis tin stigmi pou stin ellada einai 5 hronia? i selida tou doatap den anaferei kati gia aftin tin periptosi alla epikentronetai sta 3eti bachelor (aglias). Tha prepei na doso mathimata i tha prepei na kano kai masters? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 Όσοι βρίσκονται, τη στιγμή της λήψης της συγκεκριμένης απόφασης σε έτος σπουδών του τριετούς κύκλου Bachelor, είναι δυνατό οι τίτλοι σπουδών τους Bachelor, συνεκτιμώμενοι με μεταπτυχιακό τίτλο Master, να κριθούν ως προς τα απονεμόμενα διπλώματα/πτυχία των παραπάνω Τμημάτων / Σχολών των Ελληνικών Α.Ε.Ι.., μόνο εφόσον το Master απονεμηθεί από Τμήμα /Σχολή με αξιολόγηση - ranking 4 και άνω (σχετικό link : http://www.hero.ac.uk/rae/ ). ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Εχω παθει πλακα. Για μηχανικους πχ, ποσα τμηματα στην Ελλαδα θα ειχαν αξιολογηθει με 4 απο το RAE (για 5 δεν το συζηταμε καν...); Ισως και ΚΑΝΕΝΑ, γιατι το RAE βασιζεται στο επιπεδο της ερευνας η οποια στην Ελλαδα ειναι σχεδον ανυπαρκτη (συγκριτικα μιλαμε). Δεν ειμαστε καλα... Πως μας εχει κολησει η ιδεα πως τα ελληνικα πανεπιστημια ειναι επιπεδου ΜΙΤ και οι λοιποι Ευρωπαιοι ειναι κατωτεροι; Ριξτε μια ματια στο σαιτ του RAE και θα καταλαβετε τι σημαινει αξιολογηση... Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. November 10, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 10, 2006 Ευτυχως τελος καλο ολα καλα παιδια! http://www.doatap.gr/docs/general_ds_doatap.htm Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου 34 / 03-11-2006, η ανωτέρω ρύθμιση (Απόφαση 27/06-07-2006) για τους κλάδους των Μηχανικών και Γεωτεχνικών Επιστημών τίθεται σε ισχύ για τους εγγραφόμενους από τον Σεπτέμβριο 2007. Οποτε οσοι θα εγγραφουν απο το 2007 πρεπει να κοιταξουν για πανεπιστημιο με ranking 4 και ανω. Ευτυχως η αδικια που παραλιγο να γινει σε βαρος των παιδιων που κανουν μεταπτυχιακο αυτη τη στιγμη,δεν εγινε . Να σημειωσω πως υπηρξαν πολυ μεγαλες πιεσεις απ'οσους ξερω πως επιρεαζε η συγκεκριμενη αποφαση, καθως και απο ολα τα Αγγλικα Πανεπιστημια + τη βρετανικη πρεσβια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jokulsarlon Δημ. January 14, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 14, 2007 Με τα πτυχία από το open university της Αγγλίας τι λέει το δοαταπ; τα θεωρεί ισότιμα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
easytarget Δημ. January 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2007 Στην κοπέλα μου έχουν αναγνωρίσει ισοτιμία με ελληνικά πανεπιστήμια αλλά για αντιστοιχία λένε να δώσει 2 μαθήματα. ¨Ειναι μηχανικός,γνωρίζει κανείς αν μπορεί με την ισοτιμία να γραφτεί στο τεχνικό επιμελητήριο η χρειάζεται αντιστοιχία? Παράθεση Near to the East, in a part of Ancient Greece...in an ancient land called Macedonia... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Stergios69 Δημ. January 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2007 Στην κοπέλα μου έχουν αναγνωρίσει ισοτιμία με ελληνικά πανεπιστήμια αλλά για αντιστοιχία λένε να δώσει 2 μαθήματα. ¨Ειναι μηχανικός,γνωρίζει κανείς αν μπορεί με την ισοτιμία να γραφτεί στο τεχνικό επιμελητήριο η χρειάζεται αντιστοιχία? Γράφεται, αλλά διορισμό και υπογραφή τα ξεχνάει μέχρι την αντιστοιχία. :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
undertow Δημ. January 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2007 ξερει κανεις αν υπαρχει κανενα λινκ με αξιολογησεις γαλλικων πανεπιστημιων; σαν το rae 2001 των αγγλικων που εβαλε ο nrg. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dreamhunter Δημ. January 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2007 Diladi sorry! Xwris na exei kanei kaneis anagnwrhsh tou Bachelor/Master sto DIKATSA/DOATAP, ti? Den exei ti dynatothta na ergastei se polyethikh etairia opws Ericsson,Nokia ktl sthn Ellada ? Ti karagiozilikia thee mou! :lol: :lol: :lol: Παράθεση From the child and from the fool, one learns the truth. :lol: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. January 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2007 Στον ιδιωτικο τομεα ανετα μπορεις να δουλεψεις, απλα για καποια επαγγελματα ειναι απαραιτητο το δοαταπ (μηχανικοι,γιατροι, δικηγοροι κ.α.). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
easytarget Δημ. January 17, 2007 Κοινοποίηση Δημ. January 17, 2007 Γράφεται, αλλά διορισμό και υπογραφή τα ξεχνάει μέχρι την αντιστοιχία. :mad: Δηλαδή μπορεί να γραφτεί αλλά δεν έχει δικαιωμα υπογραφής?? Τι νόημα έχει αυτό? Παράθεση Near to the East, in a part of Ancient Greece...in an ancient land called Macedonia... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts