vickie_ Δημ. December 19, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 19, 2014 Το συμβόλαιο που εκανα αρχικα, ήταν με ΛΑΘΟΣ λογαριασμο. Τον οποιο μου παρέδωσε η σπιτονοικοκυρά, μαζι πήγαμε στην ΕΥΑΘ, μαζι καναμε την μεταβίβαση, και μονη μου τραβιέμαι έκτοτε! Το προβλημα δημιουργήθηκε προφανώς λογο του οτι καποτε η σπιτονοικοκυρά μου ήταν ιδιοκτήτρια του διαμερισματος με το οποιο εγινε το μπερδεμα, και κατοπιν της πωλησης του κανεις ποτε δεν αλλαξε το λογαριασμο σε αλλο ονομα. Ετσι την πάτησα κι εγω και δεν την ψιλιάστικα απ την αρχη. Αρα εχω 2 ενεργα συμβόλαια στο ονομα μου. απο το ενα μπορω να αποδεσμευτω (το 2ο που εκανα πανω στον μετρητή που πραγματικά υδροδοτεί το διαμέρισμα μου). απο το αλλο ομως????? Η ΕΥΑΘ μου δινει ως μόνη διέξοδο την αλλαγή του ονόματος απο τον ενοικο ο οποιος ομως δε το βλεπω να κανει την αλλαγη.... Και οσο αφορά την ΕΥΑΘ, που ενω τους εξηγησα το προβλημα, αλλάξαν αυθερετα μαλλον τις θέσεις υδρομέτρων μπορω και εχω δικαιωμα να τους κανω κατι? Οπως και τον ενοικο του αλλου διαμερίσματος, που ξαναάλλαξε τις θέσεις? Και φυσικα την σπιτονοικοκυρά μου που σε όλη αυτη την ταλαιπωρία ειναι ιδιαίτερα απαξιωτική και με ενα "κοψε το λαιμό σου δε με νοιαζει, εσυ φαγωθικες να τα αλλαξεις στο ονομα σου, εσυ τρεχα τωρα" μου ζητάει και ρεστα για την αναστάτωση που εχει προκληθεί στην οικοδομη.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. December 24, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 24, 2014 Tελευταία ημέρα η σημερινή για την την ψηφοφορία σχετικά με την ανάδειξη των κορυφαίων smartphones και tablets για το 2014. Όσοι δεν έχετε ακόμα ψηφίσει, σπεύσατε! myphone BEST OF 2014: Ψηφίστε τα καλύτερα smartphones και tablets του 2014! Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FAVEAS Δημ. December 27, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 27, 2014 Καλησπέρα και από εμένα. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την γειτόνισσα η οποία απαιτεί να κλείνει το κοινόχρηστο παράθυρο του ισογείου επειδή μπάζει λέει αέρα στο διαμέρισμά της (λες και έχει πόρτα σουρωτήρι). Να σημειώσω εδώ ότι πιο παλιά είχαμε θέμα με το παράθυρο στον όροφό της (1ος) και της έκανα τη χάρη και δεν το άνοιγα. Τώρα κοντεύει να γίνει χαμός για το παράθυρο στο ισόγειο το οποίο απαιτεί να παραμένει και αυτό κλειστό ακόμα και το καλοκαίρι. Επειδή προσωπικά δεν σκοπεύω να την αφήσω να της βγει αυτό που θέλει, και επειδή δεν θέλω να πιάσουν οι τοίχοι μούχλα (πέρα από την τσιγαρίλα και πετρελεείλα που βρωμάει ) θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση. Υ.Γ Με τον άντρα της είχαμε συνεννοηθεί να το ανοίγουμε στη μέση ως συμβιβασμό αλλά αυτή επειδή κάνει κουμάντο άρχισε να το κλείνει πάλι με αποτέλεσμα να γίνει ο χαμός. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2014 Καλησπέρα και από εμένα. Αντιμετωπίζω πρόβλημα με την γειτόνισσα η οποία απαιτεί να κλείνει το κοινόχρηστο παράθυρο του ισογείου επειδή μπάζει λέει αέρα στο διαμέρισμά της (λες και έχει πόρτα σουρωτήρι). Να σημειώσω εδώ ότι πιο παλιά είχαμε θέμα με το παράθυρο στον όροφό της (1ος) και της έκανα τη χάρη και δεν το άνοιγα. Τώρα κοντεύει να γίνει χαμός για το παράθυρο στο ισόγειο το οποίο απαιτεί να παραμένει και αυτό κλειστό ακόμα και το καλοκαίρι. Επειδή προσωπικά δεν σκοπεύω να την αφήσω να της βγει αυτό που θέλει, και επειδή δεν θέλω να πιάσουν οι τοίχοι μούχλα (πέρα από την τσιγαρίλα και πετρελεείλα που βρωμάει ) θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος τι προβλέπεται σε αυτή την περίπτωση. Υ.Γ Με τον άντρα της είχαμε συνεννοηθεί να το ανοίγουμε στη μέση ως συμβιβασμό αλλά αυτή επειδή κάνει κουμάντο άρχισε να το κλείνει πάλι με αποτέλεσμα να γίνει ο χαμός. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :blink: λες να υπαρχει σε καταστατικο το ανοιχτο 'η κλειστο παραθυρο? Εσυ παλι το θες ανοιχτο για πιο λογο?Οντως ειναι μια απωλεια το ανοιχτο παραθυρο.Αν ειναι θεμα υγρασιας ανοιξε το 5-10 λεπτα να αεριστει.Αν ειναι θεμα μυρωδιας να ανοιχτει εξαερισμος στον χωρο αποθηκευσης του που ειναι και επικινδυνο. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. December 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2014 Ναι..προφανώς και δεν προβλέπεται κάτι ρητώς,,αλλά ας επιστρατευθεί η κοινή λογική που λέει ότι δεν γίνεται ένα παράθυρο να παραμένει εις αεί κλειστό ή ανοικτό..βρείτε κάποια χρυσή τομή ώστε να μένει ανοικτό κάποιες ώρες και κλειστό κάποιες άλλες...εάν αρνηθεί η άλλη πλευρά, τότε δεν μένει παρά να το ανοιγοκλείνει όποιος περνάει και όποιος προλάβει... Χρόνια πολλά σε όλους.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FAVEAS Δημ. December 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 28, 2014 Ναι..προφανώς και δεν προβλέπεται κάτι ρητώς,,αλλά ας επιστρατευθεί η κοινή λογική που λέει ότι δεν γίνεται ένα παράθυρο να παραμένει εις αεί κλειστό ή ανοικτό..βρείτε κάποια χρυσή τομή ώστε να μένει ανοικτό κάποιες ώρες και κλειστό κάποιες άλλες...εάν αρνηθεί η άλλη πλευρά, τότε δεν μένει παρά να το ανοιγοκλείνει όποιος περνάει και όποιος προλάβει... Χρόνια πολλά σε όλους.. Αυτο ήθελα και εγω. Να επικτρατήσει μια μέση λύση αλλα η κυρία θέλει οπωσδήποτε να γίνει το δικό της, γιατί έτσι έχει μάθει και δεν σκοπεύω να της κανω τη χάρη (πέρα απο τους λόγους μούχλας και βρώμας). Γι ' αυτό ήθελα να μάθω αν προβλέπεται κάτι απο το καταστατικό της πολυκατοικίας. Τέσπα ευχαριστώ για τις απαντήσεις και καλές γιορτές σε όλους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ifais Δημ. December 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2014 Χαιρετε, Εχω μια ερωτηση ή μαλλον απορια. Μενω σε μια 5οροφη πολυκατοικια (οροφοδιαμερισματα - ιδια τετραγωνικα) στον 1ο οροφο. Πριν καιρο (2-3 χρονια) η θερμανση της οικοδομης γινοταν με κοινο καυστηρα πετρελαιου. Απο οσο θυμαμαι στα κοινοχρηστα ο 1ος οροφος πάνω από την πυλωτή τυγχανε μια μικρη εκπτωση λόγω αυξημενων απωλειων. Σημερα εχουμε βαλει ολα τα διαμερισματα ατομικο καυστηρα φυσικου αεριου και φυσικα ο καθενας πληρωνει οτι "εκαψε". Εγω - σαν πρωτος οροφος, δεν αδικουμε πλεον αφου χανω το "bonus" που ειχα με τον καυστηρα πετρελαιου ; Πραγματικα ειναι πολυ δυσκολο να ζεστανω το σπιτι σε σχεση με τους αλλους οροφους. Αυτο που σκεφτομαι ειναι να ζητησω την απαλλαγη μου απο το κοστος της συντηρησης του ανελκυστηρα αφου δεν τον χρησιμοποιώ αλλα τον πληρωνω στωικά . Στα 13 χρονια τον καλεσα 2 φορες. :p Το αναφερω γιατι δε μπορω να σκεφτω αλλο τροπο ωστε να αναπληρωθει η επιβαρυνση σε οτι αφορα την θερμανση. Υ.Γ : το κακο ειναι οτι δεν υπαρχει καταστατικο στην οικοδομη. Καθε σχολιο δεκτον. Ευχαριστω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. December 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2014 Καλημερα και χρονια πολλά. Εχω το εξης προβλημα.Μενω στον 4ο μιας πολυκατοικιας-ρετιρέ,που απο πανω,εχει αλλο εναν όροφο,επισης ρετιρέ,ο οποιος δεν κατοικειται εδω και χρονια,απο τοτε που η γιαγια που κατοικουσε εκει,μας αφησε χρονους. Η μακαριτισα λοιπον ,ειχε ασυλληπτο αριθμο γλαστρων,οι οποιες βεβαια εχουν μεινει σκετο χωμα,μιας και τα φυτα ξεραθηκαν,το οποιο χωμα με τις βροχες,πεταγεται εξω και γεμιζει το χωρο,βουλωνονας και τις απορροες,και εμποδιζοντας την ακώλυτη ροη των ομβρίιων υδατων. Προσπαθω να επικοινωνησω με την οικογενεια της κορης της μακαριτισας,αλλα δεν το σηκωνει κανεις. Τι μπορω να κανω,απο τη στιγμη που κινδυνευω να τραβηξει νερα η βεραντα και να μου καταστρεψει το ταβανι; Υπ οψιν οτι μου χρωστανε,ως διαχειριστη,και κανα χιλιαρικο απο κοινοχρηστα,τα οποια και δεν πληρωνουν. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lurker Δημ. December 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2014 @ifais: Απο οσο θυμαμαι στα κοινοχρηστα ο 1ος οροφος πάνω από την πυλωτή τυγχανε μια μικρη εκπτωση λόγω αυξημενων απωλειων ....... Αυτο που σκεφτομαι ειναι να ζητησω την απαλλαγη μου απο το κοστος της συντηρησης του ανελκυστηρα αφου δεν τον χρησιμοποιώ αλλα τον πληρωνω στωικά . Στα 13 χρονια τον καλεσα 2 φορες. :p Έκπτωση λόγω απωλειών ο 1ος όροφος; Πρώτη φορά το ακούω. Γιατί μόνο ο πρώτος; Εκτός και αν εννοείς πως όσο πιο κάτω ο όροφος τόσο πιο λιγότερα τα χιλιοστά θέρμανσης. Γιατί απώλειες δεν έχει ο 1ος, ελάχιστες (ειδικά σε σχέση με τα πιο πάνω). Ότι και να ισχύει από τα 2, αυτό είχε να κάνει με τον κοινό καυστήρα που είχατε. Οι απώλειες εννοώ. Από την στιγμή που έχετε βάλει ατομικό καυστήρα δεν υφίσταται απώλειες (με την έννοια του κοινόχρηστου καυστήρα) οπότε βλέπω να έχεις ελάχιστες έως καθόλου ελπίδες. Όσον αφορά το ασανσέρ, δεν γίνεται να μην πληρώνεις, ακόμη και αν δεν το χρησιμοποιείς. Αν σκεφτόμασταν όλοι έτσι τότε θα το κλείναμε το μαγαζί. Αφού δεν υπάρχει καταστατικό, πως βγαίνουν τα κοινόχρηστα τόσο καιρό για πετρέλαιο, ασανσέρ κλπ; Παράθεση If it isn't Amstrad, it isn't good enough Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. December 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2014 @ifais: Έκπτωση λόγω απωλειών ο 1ος όροφος; Πρώτη φορά το ακούω. Γιατί μόνο ο πρώτος; Εκτός και αν εννοείς πως όσο πιο κάτω ο όροφος τόσο πιο λιγότερα τα χιλιοστά θέρμανσης. Γιατί απώλειες δεν έχει ο 1ος, ελάχιστες (ειδικά σε σχέση με τα πιο πάνω). Ότι και να ισχύει από τα 2, αυτό είχε να κάνει με τον κοινό καυστήρα που είχατε. Οι απώλειες εννοώ. Από την στιγμή που έχετε βάλει ατομικό καυστήρα δεν υφίσταται απώλειες (με την έννοια του κοινόχρηστου καυστήρα) οπότε βλέπω να έχεις ελάχιστες έως καθόλου ελπίδες. Όσον αφορά το ασανσέρ, δεν γίνεται να μην πληρώνεις, ακόμη και αν δεν το χρησιμοποιείς. Αν σκεφτόμασταν όλοι έτσι τότε θα το κλείναμε το μαγαζί. Αφού δεν υπάρχει καταστατικό, πως βγαίνουν τα κοινόχρηστα τόσο καιρό για πετρέλαιο, ασανσέρ κλπ; Εχει pilotis,το προσεξες;Και προφανως εχει μεγαλυτερες απωλειες,αφου χαίνει απο κατω του,πραγμα που οι αλλοι οροφοι,δεν εχουν. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Lurker Δημ. December 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2014 Εχει pilotis,το προσεξες;Και προφανως εχει μεγαλυτερες απωλειες,αφου χαίνει απο κατω του,πραγμα που οι αλλοι οροφοι,δεν εχουν. Με την ίδια λογική και ο 5ος έχει απώλειες. Μεγαλύτερες μάλιστα λόγω ύψους. Γιατί να μην έχει απαλλαγή; Πρώτη φορά το ακούω πάντως. Παράθεση If it isn't Amstrad, it isn't good enough Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. December 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2014 Με την ίδια λογική και ο 5ος έχει απώλειες. Μεγαλύτερες μάλιστα λόγω ύψους. Γιατί να μην έχει απαλλαγή; Πρώτη φορά το ακούω πάντως. Λογικό,αλλα συνηθως,στον 5ο,ολο και καποια μονωση εβαζαν,ακομη και στις παλιες πολυκατοικιες,ενω στον πρωτο,τιποτα. Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ifais Δημ. December 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2014 Χαιρετε, Ναι ειναι οντως ετσι.. Τουλαχιστο ετσι τα εβγαζε το γραφειο που ειχε αναλαβει τα κοινοχρηστα. Δηλ. Ο 1ος ειχε μια μικρη εκπτωση επειδη ειχε απωλεια απο την πιλωτη καθως την ιδια εκπτωση ειχε και ο 5ος (ρετιρε) λογο ταρατσας (αλλα ο 5ος ειχε περισσοτερα χιλιοστα λογο υψους). Anyway η ερωτηση παραμενει. Λογο των ατομικων καυστηρων Φ.Αεριου εγω σαν πρωτος οροφος ζημιώνομαι. Φιλε, @Lurker γνωριζω φυσικα οτι ειμαι υποχρεωμενος να πληρωνω τα εξοδα της συντηρησης του ανελκυστηρα καθως και το ρευμα του. Οπως ειπα τα πληρωνω για 13 χρονια χωρις παραπονο αν και δεν μου ειναι χρησιμος.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2014 Χαιρετε, Ναι ειναι οντως ετσι.. Τουλαχιστο ετσι τα εβγαζε το γραφειο που ειχε αναλαβει τα κοινοχρηστα. Δηλ. Ο 1ος ειχε μια μικρη εκπτωση επειδη ειχε απωλεια απο την πιλωτη καθως την ιδια εκπτωση ειχε και ο 5ος (ρετιρε) λογο ταρατσας (αλλα ο 5ος ειχε περισσοτερα χιλιοστα λογο υψους). Anyway η ερωτηση παραμενει. Λογο των ατομικων καυστηρων Φ.Αεριου εγω σαν πρωτος οροφος ζημιώνομαι. Φιλε, @Lurker γνωριζω φυσικα οτι ειμαι υποχρεωμενος να πληρωνω τα εξοδα της συντηρησης του ανελκυστηρα καθως και το ρευμα του. Οπως ειπα τα πληρωνω για 13 χρονια χωρις παραπονο αν και δεν μου ειναι χρησιμος.. δεν ζημιωνεσαι καθολου εφοσον ειναι ατομικος ο καυστηρας οτι καψεις πληρωνεις..τα υπολοιπα ειναι απωλειες.. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ifais Δημ. December 30, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 30, 2014 (edited) δεν ζημιωνεσαι καθολου εφοσον ειναι ατομικος ο καυστηρας οτι καψεις πληρωνεις..τα υπολοιπα ειναι απωλειες.. Πως γινεται αυτο , δεν το καταλαβαινω ? H απωλεια δεν ειναι ζημια ? Η θερμανση του χωρου μου λειτουργει ως μονωση για τον 2ο οροφο. Το ιδιο συμβαινει απο τον 2ο για το 3ο και ουτε καθεξης.. Ο 5ος (ρετιρε) εχει το ιδιο προβλημα. Σαν παραδειγμα σου φερνω την λειτουργια του ανελκυστηρα.. Ο 5ος εχει μεγαλυτερο συντελεστη διοτι η αποσταση-υψος ειναι μεγαλυτερη απο οτι του πρωτου με συνεπεια περισσοτερο ρευμα, περισσοτερη φθορα κτλ. Ειναι δυνατον να πληρωνουν το ιδιο ? -οχι. Για αυτο και ο νομοθετης προνοησε το κοστος να βγαινει συμφωνα με τα χιλιοστα, οροφο κτλ. Ψαχνοντας βρηκα οτι υπαρχει νομοθεσια (φεκ) για αυτο που αναφερω αλλα για τον κοινο καυστηρα. Βεβαια ειναι αρκετα μπερδεμενο και δεν λεω οτι το καταλαβα απολυτα. Edited December 30, 2014 by ifais Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. December 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2014 (edited) Πως γινεται αυτο , δεν το καταλαβαινω ? H απωλεια δεν ειναι ζημια ? Η θερμανση του χωρου μου λειτουργει ως μονωση για τον 2ο οροφο. Το ιδιο συμβαινει απο τον 2ο για το 3ο και ουτε καθεξης.. Ο 5ος (ρετιρε) εχει το ιδιο προβλημα. Σαν παραδειγμα σου φερνω την λειτουργια του ανελκυστηρα.. Ο 5ος εχει μεγαλυτερο συντελεστη διοτι η αποσταση-υψος ειναι μεγαλυτερη απο οτι του πρωτου με συνεπεια περισσοτερο ρευμα, περισσοτερη φθορα κτλ. Ειναι δυνατον να πληρωνουν το ιδιο ? -οχι. Για αυτο και ο νομοθετης προνοησε το κοστος να βγαινει συμφωνα με τα χιλιοστα, οροφο κτλ. Ψαχνοντας βρηκα οτι υπαρχει νομοθεσια (φεκ) για αυτο που αναφερω αλλα για τον κοινο καυστηρα. Βεβαια ειναι αρκετα μπερδεμενο και δεν λεω οτι το καταλαβα απολυτα. αυτο ακριβως λεω,οτι αυτη η νομοθεσια εχει να κανειι με τον υπολογισμο των χιλιοστων στην αυτονομη θερμανση,εχοντας υποψη οτι δυο ιδια διαμερισματα στο τελευταιο και προτελευταιο οροφο ενω θα πληρωνουν τα ιδια δεν θα απολαμβανουν τα ιδια,για αυτο το λογο εφαρμοζεται και το παγιο θερμανσης ειτε την χρησιμοποιεις συνειδητα(γραφεις ωρες) 'η εκμεταλευεσαι την θερμανση του αλλου.Για αυτο τον εφαρμοσαν. Εσυπως θες να τον εφαρμοσεις? ειναι μπερδεμενο γιατι ο νομοθετης οταν τον εφτιαξε θα επαιζε πρεφα (μην πω τιποτα χειροτερο) και ειχε αλλα στο μυαλο του. Ενας ασαφης κανονισμος σαν πολλους αλλους.Θα πας να ζητησεις ποσοστα και απο το γειτονικο οικημα του 1ου οροφου?αυτοι δεν σου 'κλεβουν'θερμανση? επισης με το ιδιο σκεπτικο.εσυ δεν κλεβεις θερμανση απο τον απο πανω σου οροφο?? Edited December 31, 2014 by vasilimertzani Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ifais Δημ. December 31, 2014 Κοινοποίηση Δημ. December 31, 2014 αυτο ακριβως λεω,οτι αυτη η νομοθεσια εχει να κανειι με τον υπολογισμο των χιλιοστων στην αυτονομη θερμανση,εχοντας υποψη οτι δυο ιδια διαμερισματα στο τελευταιο και προτελευταιο οροφο ενω θα πληρωνουν τα ιδια δεν θα απολαμβανουν τα ιδια,για αυτο το λογο εφαρμοζεται και το παγιο θερμανσης ειτε την χρησιμοποιεις συνειδητα(γραφεις ωρες) 'η εκμεταλευεσαι την θερμανση του αλλου.Για αυτο τον εφαρμοσαν. Εσυπως θες να τον εφαρμοσεις? ειναι μπερδεμενο γιατι ο νομοθετης οταν τον εφτιαξε θα επαιζε πρεφα (μην πω τιποτα χειροτερο) και ειχε αλλα στο μυαλο του. Ενας ασαφης κανονισμος σαν πολλους αλλους.Θα πας να ζητησεις ποσοστα και απο το γειτονικο οικημα του 1ου οροφου?αυτοι δεν σου 'κλεβουν'θερμανση? επισης με το ιδιο σκεπτικο.εσυ δεν κλεβεις θερμανση απο τον απο πανω σου οροφο?? Χαιρετε, Αυτο που συμβαινει στις παραπανω περιπτωσεις ειναι οτι εγω κλεβω ενεργεια απο τον απο πανω (2ος) και αυτος απο εμενα (1ος). Αρα με αυτο το σκεπτικο μπορουμε να πουμε οτι αυτες οι ενεργειες αλληλοεξουδετερώνονται. (καθως και απο το γειτονικο κτηριο). Στις παραπανω περιπτωσεις σε μια 5οροφη οικοδομη χαμενοι ειναι ο 1ος και ο 5ος οροφος, ενω ο 2ος, 3ος, 4ος. ειναι θωρακισμενοι κατα μια εννοια απο τους αλλους. Oποτε απο οσα διαβαζω στο διαδυκτυο για το θεμα... Ο μηχανικος που θα επρεπε να ειχαμε καλεσει (οπως ειπα δεν εχουμε καταστατικο) θα επρεπε να βγαλει τους συντελέστες θερμανσης για καθε διαμερισμα και φυσικα θα ειχε προσμετρησει τις απωλειες του καθε διαμερισματος. Εμεις αυτο δεν το καναμε αλλα το αφησαμε στην διακριτικη ευχερεια της εταιριας που διαχειρησεις κοινοχρηστων, που λογο πιλωτης ειχα μια μικρη εκπτωση (στην κεντρικη θερμανση - ωρωμετρηση). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vasilimertzani Δημ. January 1, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2015 Χαιρετε, Αυτο που συμβαινει στις παραπανω περιπτωσεις ειναι οτι εγω κλεβω ενεργεια απο τον απο πανω (2ος) και αυτος απο εμενα (1ος). Αρα με αυτο το σκεπτικο μπορουμε να πουμε οτι αυτες οι ενεργειες αλληλοεξουδετερώνονται. (καθως και απο το γειτονικο κτηριο). Στις παραπανω περιπτωσεις σε μια 5οροφη οικοδομη χαμενοι ειναι ο 1ος και ο 5ος οροφος, ενω ο 2ος, 3ος, 4ος. ειναι θωρακισμενοι κατα μια εννοια απο τους αλλους. Oποτε απο οσα διαβαζω στο διαδυκτυο για το θεμα... Ο μηχανικος που θα επρεπε να ειχαμε καλεσει (οπως ειπα δεν εχουμε καταστατικο) θα επρεπε να βγαλει τους συντελέστες θερμανσης για καθε διαμερισμα και φυσικα θα ειχε προσμετρησει τις απωλειες του καθε διαμερισματος. Εμεις αυτο δεν το καναμε αλλα το αφησαμε στην διακριτικη ευχερεια της εταιριας που διαχειρησεις κοινοχρηστων, που λογο πιλωτης ειχα μια μικρη εκπτωση (στην κεντρικη θερμανση - ωρωμετρηση). ναι εκμεταλευεταιι ο ενας την θερμοτητα του αλλου,Για αυτο τον λογο στην αυτονομη θερμανση ολα τα διαμερισματα πληρωνουν ενα ποσοστο ειτε το αναψουν ειτε οχι. Η ετααιρεια δεν εχει καμια σχεση ουτε εχει τις γνωσεις να βγαλει ποσοστα στα διαμερισματα απορω πως το εκανε. αυτα ολα ομως ισχυουν για την αυτονομη θερμανση .Στην ατομικη θερμανση τα πραγματα ειναι διαφορετικα,καταρχην ποιος επιβεβαιωνει οτι εσυ αναβεις θερμανση και δεν απορροφας θερμοτητα απο τον απο πανω σου?και για το καθε διαμερισμα ισχυει η ερωτηση. Παράθεση Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. January 1, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2015 Καλή χρονιά σε όλους.. ifais : από την στιγμή που ομοφώνως αποσυνδεθήκατε από το καύσιμο του πετρελαίου της κεντρικής θερμάνσεως και έχει ο καθείς ατομικό καυστήρα φυσικού αερίου, παύουν να ισχύουν οι μελέτες θέρμανσης και οι μειωτικοί κατά περίπτωσιν συντελεστές...με το ίδιο σκεπτικό και εάν ακόμη θερμαινόσουν με ηλεκτρικό ρεύμα, δεν θα μπορούσες να διεκδικήσεις μειώσεις λόγω απωλειών, αφού αυτές δεν υπολογίζονται ανεξάρτητα, αλλά πάντοτε είναι συνδεδεμένες με την ένοια της κεντρικής θερμάνσεως και τα κοινόχρηστα έξοδα και επιβαρύνσεις που συνεπάγεται αυτή ως κοινόχρηστο σύστημα...Για τον ανελκυστήρα ισχύει ό,τι ορθώς έχει αναφερθεί ανωτέρω από άλλο φίλο... Theodore41 : δυστυχώς δεν είναι απλή η απάντηση..θα πρέπει να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα κατά των κληρονόμων της γιαγιάς, και ειδικότερα να επισκεφθείς τον Δήμο που ανήκε και να δεις εάν έχει εκδοθεί πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών ώστε να πάρεις ένα αντίγραφο και να νομιμοποιηθούν παθητικώς στην δίκη εναντίον τους... Μπορείς ακόμη να κάνεις έναν έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο του διαμερίσματος να δεις μήπως οι κληρονόμοι έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς επί της περιουσίας της γιαγιάς , οπότε τα πράγματα είναι κόμη πιο απλά αναφορικώς με τις δικαστικές σου αξιώσεις..το ίδιο ισχύει βεβαίως και με την οφειλή των κοινοχρήστων... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Theodore41 Δημ. January 1, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 1, 2015 Καλή χρονιά σε όλους.. Theodore41 : δυστυχώς δεν είναι απλή η απάντηση..θα πρέπει να κάνεις ασφαλιστικά μέτρα κατά των κληρονόμων της γιαγιάς, και ειδικότερα να επισκεφθείς τον Δήμο που ανήκε και να δεις εάν έχει εκδοθεί πιστοποιητικό εγγυτέρων συγγενών ώστε να πάρεις ένα αντίγραφο και να νομιμοποιηθούν παθητικώς στην δίκη εναντίον τους... Μπορείς ακόμη να κάνεις έναν έλεγχο στο υποθηκοφυλακείο του διαμερίσματος να δεις μήπως οι κληρονόμοι έχουν κάνει αποδοχή κληρονομιάς επί της περιουσίας της γιαγιάς , οπότε τα πράγματα είναι κόμη πιο απλά αναφορικώς με τις δικαστικές σου αξιώσεις..το ίδιο ισχύει βεβαίως και με την οφειλή των κοινοχρήστων... Αφου σε ευχαριστησω,και σου ευχηθώ τα χρονια πολλά,θα προσθεσω και μερικά ακομη. Μα ειναι η μοναδικη της κορη,παντρεμενη με δυο παιδια,που την ξερω απο τοτε που αγοραστηκαν τα διαμ/τα,το 1962. Ο αντρας της κορης,οδοντιατρος,μου ειπε οτι εχει τραυματιστει και δεν μπορει να δουλεψει,αλλα θα μου φερει τα κοινοχρηστα,αλλα μετα απ αυτη την κουβεντα,εξαφανιστηκαν όλοι και δεν σηκωνουν τηλεφωνα. Ετσι,και τα λεφτα μαζευονται ,γιατι το διαμ/μα ειναι μεγαλο,(5άρι),και τα νερά μαζευονται κι αυτά,με κινδυνο να περασουν κατω σε μενα.:mad: Παράθεση Κοσμοτε,100Mbps. Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro, JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ifais Δημ. January 10, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2015 Καλή χρονιά σε όλους.. ifais : από την στιγμή που ομοφώνως αποσυνδεθήκατε από το καύσιμο του πετρελαίου της κεντρικής θερμάνσεως και έχει ο καθείς ατομικό καυστήρα φυσικού αερίου, παύουν να ισχύουν οι μελέτες θέρμανσης και οι μειωτικοί κατά περίπτωσιν συντελεστές...με το ίδιο σκεπτικό και εάν ακόμη θερμαινόσουν με ηλεκτρικό ρεύμα, δεν θα μπορούσες να διεκδικήσεις μειώσεις λόγω απωλειών, αφού αυτές δεν υπολογίζονται ανεξάρτητα, αλλά πάντοτε είναι συνδεδεμένες με την ένοια της κεντρικής θερμάνσεως και τα κοινόχρηστα έξοδα και επιβαρύνσεις που συνεπάγεται αυτή ως κοινόχρηστο σύστημα...Για τον ανελκυστήρα ισχύει ό,τι ορθώς έχει αναφερθεί ανωτέρω από άλλο φίλο... Mαλιστα... Σε οτι αφορα την θερμομονωση-υγρομονωση της οροφης την πιλωτης μηπως θα μπορουσα να δανειστω για ακομα μια φορα τα φωτα σου... Ειναι κοινοχρηστο εξοδο ή αφορα μονο τον ιδιοκτητη του πρωτου οροφου ? Ευχαριστω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. January 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2015 Η οροφή της πυλωτής, αποτελεί κοινόχρηστο μέρος της οικοδομής, αλλά όχι και η αιτία που προκαλεί την υγρασία...δηλ. εάν η αιτία εντοπίζεται στο δάπεδο του διαμερίσματος άνωθεν της πυλωτής η όποια δαπάνη για την αποκατάστασή της βαρύνει τον συγκεκριμένο ιδιοκτήτη... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Angelos32 Δημ. January 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2015 Καλησπέρα παιδιά και καλώς σας βρήκα... Μήπως ξέρει κάποιος να μου πει, αν στην πολυκατοικία δεν μου δίνει κανείς τον κανονισμό, που μπορώ να των βρω και ας πληρώσω ;;; Στο υποθηκοφυλακείο ; στον συμβολαιογράφο ; κάπου αλλού ; Η Πολυκατοικία είναι από το 1971 ! και 2-3 από τα 25 διαμερίσματα λένε πως έχουν των κανονισμό και λέει το ένα και το άλλο, αλλά όταν το ζητάς δεν στο δίνουν... Έτσι δημιουργείτε πρόβλημα με κάποια έργα στην πολυκατοικία γιατί ο εκάστοτε διαχειριστής φοβάται νομικές συνέπειες. Γιαυτό και εγώ θέλω να βρω το καταστατικό της πολυκατοικίας οπωσδήποτε και ας πληρώσω... Ξέρετε που ; Ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
greece_gus Δημ. January 12, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2015 Το συμβόλαιό σου αναφέρει τον αριθμό της συστάσεως οριζ.ιδιοκ. και κανονισμό πολυκατοικίας και πιθανόν και τον τόμο και αριθμό μεταγραφής του...θα το ζητήσεις από το Υποθηκοφυλακείο ώστε να σου στοιχίσει και λιγότερο από ότι από τον συμβολαιογράφο.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. January 18, 2015 Κοινοποίηση Δημ. January 18, 2015 Καλησπέρα παιδιά, μια γνώμη θέλω για πληρωμή κοινοχρήστων μετά από μετακόμιση. Έφυγα από σπίτι που νοίκιαζα επί 3 χρόνια στις 3/1. Στις 10/1 βγήκε λογαριασμός κοινοχρήστων του μήνα Δεκέμβρη που σαφώς και θέλω να πληρώσω. Αλλά περιλαμβάνει ένα ποσό στα 55€ που αφορά πετρέλαιο, σε αναλογία της συνολικής αξίας για όλη την πολυκατοικία της τάξης των 1.114€. Προφανώς αυτό αφορά αγορά μιας μεγάλης ποσότητας που έγινε για χρήση πετρελαίου για τους υπόλοιπους μήνες, αλλά που δεν θα γίνει από μένα. Οπότε πιστεύω ότι σωστά σκέφτομαι ότι πρέπει να πληρώσω μια αναλογία του μέρους αυτού. Όμως δεν θέλω να ρωτήσω την διαχειρίστρια γιατί είναι απαράδεκτη και θα επιμείνει να καλύψω όλο το ποσό. Συνήθως ένας καυστήρας πόσα λίτρα παίρνει και πόσο είναι η τιμή στην αθήνα αυτές τις μέρες; Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts