Jump to content

Κανονισμοί Πολυκατοικίας (ενοίκιο, κοινόχρηστα κ.α.)

SonGohan
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τω όντι..έτσι είναι κατά κανόνα..αλλά καλού κακού προστρέχουμε και στον κανονισμό μιας και ''ενδέχεται και άλλως έχειν''...

• Απαντήσεις 7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλημέρα φίλοι μου,

Στη πολυκατοικία που διαμένω και είμαι ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος ( 10 χιλ. ) συνέβη το εξής:

Χτες το πρωί αποκολλήθηκαν σοβάδες από το μπαλκόνι του τρίτου ορόφου και έπεσαν στον κοινόχρηστο ακάλυπτο χώρο, με κίνδυνο να τραυματιστεί κάποιος ένοικος, πράγμα το οποίο ευτυχώς δεν έγινε!

Ό ιδιοκτήτης του διαμερισματος αυτού ήρθε σε επαφή με τον διαχειριστή - που και στο δικό του διαμέρισμα υπάρχουν ανάλογες φθορές - και αποφάσισαν να συγκαλεσουν έκτακτη συνέλευση με θέμα την αποκατάσταση των ζημιών τους.

Ζητάνε να γίνει η αποκατάσταση με έξοδα της πολυκατοικίας. Επειδή μάλιστα συγκεντρώνουν κοντά στο 50% οι δύο τους μεθοδεύουν τρόπους να το περάσουν, φορτώνοντας τη δαπάνη σε όλους μας.

Θέλω να σας ρωτήσω τι νομίζετε για το περιστατικό και αν μπορουμε να αντιδράσουμε;;;

Ευχαριστώ!!!

Το ιδιο συνεβη και στο δικο μου διαμερισμα και μαλιστα οι σοβαδες ειχαν πεσει σε σταθμευμενο οχημα του οποιου βουλιαξαν την οροφη(ευτυχως δεν περναγε κανενας χριστιανος απο κατω).Τα εξοδα της αποκαταστασης των ζημιων του μπαλκονιου και του αυτοκινητου περαστηκαν στα κοινοχρηστα κανονικα και με το νομο.

Θέλουμε να αλλάξουμε μπουτονιέρα για τα θυροτηλέφωνα στην είσοδο της οικοδομής.

Ο κανονισμός λέει οτι η δαπάνη για τα κοινόχρηστα και τα κοινόκτητα πράγματα της οικοδομής επιμερίζεται με βάσει τα χιλιοστά.

Έγινε γενική συνέλευση (στην οποία εγώ δεν μπόρεσα να παρευρεθώ) και αποφασίστηκε να πληρώσουν τα μικρά (το δικό μου) και τα μεγάλα διαμερίσματα ΕΞΙΣΟΥ.

Είναι αυτό σωστό;

Linux myphone υπογραφή.jpeg

Ο κανονισμός λέει οτι η δαπάνη για τα κοινόχρηστα και τα κοινόκτητα πράγματα της οικοδομής επιμερίζεται με βάσει τα χιλιοστά.

Έγινε γενική συνέλευση (στην οποία εγώ δεν μπόρεσα να παρευρεθώ) και αποφασίστηκε να πληρώσουν τα μικρά (το δικό μου) και τα μεγάλα διαμερίσματα ΕΞΙΣΟΥ.

Είναι αυτό σωστό;

ΟΧΙ οι δαπανες της πολυκατοικιας πανε βασει χιλιοστων!ετσι την πατησαμε κι εμεις παλαιοτερα και μοιραστηκε η πορτα της εισοδου κοστους 4500 ευρω εξισου ενω επρεπε βασει χιλιοστων!

ΟΧΙ οι δαπανες της πολυκατοικιας πανε βασει χιλιοστων!ετσι την πατησαμε κι εμεις παλαιοτερα και μοιραστηκε η πορτα της εισοδου κοστους 4500 ευρω εξισου ενω επρεπε βασει χιλιοστων!

Κοιτα,για τα κουδουνια,μπορει να πει ο αλλος,απο ενα κουδουνι παιρνει ο καθενας,γιατι να πληρωσω εγω εναμισυ;

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Δεν νομίζω να πηγαίνει έτσι... Με αυτή τη λογική και το ασανσέρ ένα είναι κτλ κτλ....
Powerd by OnePlus 7 Pro

Κοιτα,για τα κουδουνια,μπορει να πει ο αλλος,απο ενα κουδουνι παιρνει ο καθενας,γιατι να πληρωσω εγω εναμισυ;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ολα αυτα ειναι γραμμενα στον κανονισμο και οι κλασσικες ******* του ελληνα να γλυτωσει κατι ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ! Edited by impreza_sti
Αφαίρεση άσεμνων εκφράσεων

Και την καθαρίστρια ΜΙΑ την παίρνουμε. Γιατί να την πληρώνει ο ένας περισσότερο και ο άλλος λιγότερο;

Και την καθαρίστρια ΜΙΑ την παίρνουμε. Γιατί να την πληρώνει ο ένας περισσότερο και ο άλλος λιγότερο;

Δεν ειναι το ιδιο,εδω τα κουδουνια,ειναι διακριτά.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

μην μιλαμε στον αερα .ΟΛΑ τα λεει ο κανονισμος.πως χρεωνονται οι καθαριστριες,πως ο μαστορας του ασανσερ και πως οι βλεβες της πολυκατοικιας!δεν εχει σημασια τι γουστ@ρει ο καθενας αλλα τι γραφει ο κανονισμος.κατι πηγε να πει σαν απορια οπως λες για την καθαριστρια ενας κομπλεξικος και απλα του δωσαμε τον κανονισμο και το βουλωσε.

Είναι αυτό σωστό;

μην μιλαμε στον αερα .ΟΛΑ τα λεει ο κανονισμος.πως χρεωνονται οι καθαριστριες,πως ο μαστορας του ασανσερ και πως οι βλεβες της πολυκατοικιας!δεν εχει σημασια τι γουστ@ρει ο καθενας αλλα τι γραφει ο κανονισμος.κατι πηγε να πει σαν απορια οπως λες για την καθαριστρια ενας κομπλεξικος και απλα του δωσαμε τον κανονισμο και το βουλωσε.

Εμένα μου είπανε οτι μπορεί να το λέει ο κανονισμός, αλλά σημασία έχει η γενική συνέλευση και οτι εάν έχω αντίρρηση να πάω στα δικαστήρια!

Δεν ξέρω τι να πω...

Εμένα μου είπανε οτι μπορεί να το λέει ο κανονισμός, αλλά σημασία έχει η γενική συνέλευση και οτι εάν έχω αντίρρηση να πάω στα δικαστήρια!

Δεν ξέρω τι να πω...

ας περιμενουμε να μας απαντησει και ο δικηγορος του τοπικ greecegus!

ας περιμενουμε να μας απαντησει και ο δικηγορος του τοπικ greecegus!

Ο greece_gus θα σου πει ότι ισχύει ότι λέει ο κανονισμός. Αυτό είναι και το σωστό. Επίσης θα σου πει πως καμία γενική συνέλευση από μόνη της δεν μπορεί να αλλάξει τον κανονισμό αλλά θέλει συμβολαιογράφο κλπ κλπ κλπ (και έτσι είναι).

Στην πράξη όμως δεν μπορείς να κάνεις κάτι ή μάλλον μπορεις:

1. Αποδέχεσαι αυτό που συμφώνησαν και κάνεις την πάπια (μικρό το έξοδο άλλωστε)

2. Πας νομικά αλλά τα δικαστικά έξοδα θα είναι πολύ μεγάλα σε σχέση με αυτά που τελικά θα γλυτώσεις (χώρια το ψυχικό κόστος).

3. Δεν πληρώνεις μέχρι να επιμεριστεί σωστά. Δεν ξέρω κατά πόσο μπορείς να το κάνεις και τι επιπτώσεις θα έχει η πράξη σου αυτή.

ΥΓ: Η καθαρίστρια έχει νόημα να είναι με χιλιοστά. Προφανώς πάει με τους κατ' αναλογία ενοίκους/τμ διαμερίσματα.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

ΥΓ: Η καθαρίστρια έχει νόημα να είναι με χιλιοστά. Προφανώς πάει με τους κατ' αναλογία ενοίκους/τμ διαμερίσματα.

Αφού δεν καθαρίζει τα διαμερίσματα... Καθαρίζει τους κοινόχρηστους χώρους που είναι ίδιοι για όλους... Επίσης δεν σημαίνει ότι επειδή έχει κάποιος μεγαλύτερα τετραγωνικά μένουν και περισσότερα άτομα... Για αυτό σου λέω ότι δεν στέκει και πρέπει να πηγαίνει πάντα με τα χιλιοστά...

Powerd by OnePlus 7 Pro

Δεν ξέρω τι να πω...

αφου στην ουσια τον κανονισμο τον φτιαχνουν οι της συνελευσης τοτε λογικα μπορουν να τον αλλαξουν.

Αφού δεν καθαρίζει τα διαμερίσματα... Καθαρίζει τους κοινόχρηστους χώρους που είναι ίδιοι για όλους... Επίσης δεν σημαίνει ότι επειδή έχει κάποιος μεγαλύτερα τετραγωνικά μένουν και περισσότερα άτομα... Για αυτό σου λέω ότι δεν στέκει και πρέπει να πηγαίνει πάντα με τα χιλιοστά...

τους κοινοχρηστους καθαριζει αλλα οι κοινοχρηστοι 'ανηκουν' ποσοστιαια στους ιδιοκτητες των ακινητων.Καθε ιδιοκτητης εχει ενα ποσοστο επι του οικοπεδου και αυτο πρεπει να πληρωνει.

Αντιστοιχα στο ασανσερ αυτος που μενει ψηλοτερα το μεταχειριζεται περισσοτερο.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

Όλες οι δαπάνες ανεξαιρέτως επιμερίζονται με βάση τα ποσοστά συμμετοχής εκάστης ιδιοκτησίας που προβλέπονται από τον κανονισμό...τα χιλιοστά αυτά ΔΕΝ μπορούν να αλλαχθούν ούτε με απόφαση της Γ.Σ. παρά μόνον ΟΜΟΦΩΝΩΣ με συμβολαιογραφική πράξη και μεταγραφή της στο Υποθηκοφυλακείο (ή κτηματολόγιο αναλόγως) και τούτο χωρίς να δεσμεύει εν περιπτώσει παρανομίας μελλοντικούς συνιδιοκτήτες...

Εάν η Γ.Σ. αποφασίσει αλλιώς και επιμερίσει παρανόμως κατ΄ισομοιρίαν τα ποσοστά, θα κάνεις μόνος σου τον σωστό επιμερισμό και θα προσφέρεις τα χρήματα στον διαχειριστή ώστε να μην είσαι υπερήμερος ως προς όλο το ποσόν...εάν αρνηθεί να παραλάβει ο διαχειριστής, τότε θα τα προσφέρεις με εξώδικη διαμαρτυρία και εν αρνήσει του θα τα παρακαταθέσεις στο Ταμείο Παρ. και Δανείων εξόδοις του.

Στο εξώδικο θα αναφέρεις ότι εν αρνήσει του, το ΟΡΘΟΝ ποσόν θα παρακατατίθεται εφ εξής στο ανωτέρω ταμείο και τα γραμμάτια συστάσεως θα ευρίσκονται μηνιαίως εις χείρας σου από όπου θα μπορεί να τα παραλαμβάνει συγκεκριμένες ημέρες και ώρες..

Σε καμμία περίπτωση μην δεχθείτε παράνομο και αυθαίρετο καταλογισμό δαπανών, ειδάλλως θα βρεθείτε ξανά σε μειονεκτική θέση...από εκεί και πέρα, άσε τον διαχειριστή να τρέχει δικαστικώς και εάν πάρει ευρώ θα ισοδυναμεί με ανακάλυψη ζωής σε άλλον πλανήτη..

ενα γυμναστηριο που στεγαζεται στο ισογειο και το υπογειο μιας πολυκατοικιας υποχρεουται να τηρει τις ωρες κοινης ησυχιας? δηλαδη μπορει στις 3 το μεσημερι να εχει μαθημα αερομπικ με τερμα δυνατα την μουσικη?
[sIGPIC][/sIGPIC]

.....και μια δυσκολη ερωτηση......????

Διπλα στην πολυκατοικια που μενει ο αδελφος μου. Υπαρχει γηπεδο οπου κανουν προπονηση μεσημερι ή γινονται και αγωνες...υπιχρεουνται να τηρουν τις Ωρες κοινης ησυχιας????

LG G4

Εξυπακούεται ότι ειδικά οι ώρες κοινής ησυχίας θα πρέπει να τηρούνται ευλαβικώς...

σε ευχαριστω πολυ. υπαρχει καπου καποιος νομος που μπορω να επικαλεστω?

[sIGPIC][/sIGPIC]

σε ευχαριστω πολυ. υπαρχει καπου καποιος νομος που μπορω να επικαλεστω?

http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=3812&Itemid=0&lang=

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Μιας και πηγε η κουβεντα στις ωρες κοινης ησυχιας να πω οτι

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3/1996 Μέτρα για την τήρηση της κοινής

ησυχίας.

Άρθρο 2 - Γενικές απαγορεύσεις και υποχρεώσεις.

1. Απαγορεύεται καθ' όλες τις ώρες του 24ώρου:

3. Οι κάτοικοι κατοικιδίων ζώων ή πτηνών υποχρεούνται όπως λαμβάνουν κάθε

πρθσφορο μέτρο, ώστε αυτά να μην διαταράσσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ησυχία

των περιοίκων.

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Καλημερα σε ολους

Σε ορισμενα μπαλκονια της πολυκατοικιας αρχισε να ξεκολλανε κομματια απο το κατω μερος με αποτελεσμα αν πεσουν να υπαρξει κινδυνος να χτυπησει ο ενοικος του τριτου απο το μπαλκονι του τεταρτου κοκ Η επισκευη οπως ισχυριζεται ο διαχειριστης ειναι του ιδιοκτητη του μπαλκονιου και οχι κοινοχρηστη δαπανη Ειναι λογικη αυτη η ερμηνεια η μηπως πρεπει εφοσον προκειται για κτισμα που καταστρεφεται οχι απο χρηση να επιμερισθει στα κοινοχρηστα της πολυκατοικιας Ευχαριστω για τις σκεψεις σας

Αρκετοί κανονισμοί αναφέρουν ειδικά για τους εξώστες ποια μέρη τους (ή και ολόκληρα) αποτελούν κοινόχρηστα πράγματα...διάβασέ τον αν εξακριβώσεις τι αναφέρει σχετικώς...εάν δεν γίνεται μνεία, τότε είναι όπως ισχυρίζεται ο διαχειριστής...

1) Ασφαλώς και πρέπει να αλλάξει η σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας και να αναπροσαρμοσθεί με βάση τα νέα τετραγωνικά της συγκεκριμένης ιδιοκτησίας (εκτός εάν πρόκειται περί ήδη προβλεφθέντων τ.μ. τα οποία δεν είχαν υλοποιηθεί -κτισθεί στην πράξη...)

2) Σε περίπτωση πώλησης και εφ' όσον υπάρχει σύσταση οριζοντίου ιδιοκτησίας, πάντοτε υπολογίζουμε με βάση τα χιλιοστά συμμετοχής εκάστης ιδιοκτησίας στο οικόπεδο...

3) Η συμμετοχή σου στις κοινόχρηστες δαπάνες προβλέπεται από τον πίνακα δαπανών που πρέπει να έχει συντάξει μηχανικός (ψάξε να τον βρεις από τον συμβολαιογράφο που συνέταξε την σύσταση ορ. ιδιοκτ.)

θεωρώ ότι από την στιγμή που δεν κάνεις χρήση κοινοχρήστων χώρων δεν θα πρέπει και να έχεις συμμετοχή π.χ. σε ποσοστά ανελκυστήρος, καθαριότητα (εκτός εάν έστω και ένα μέρος σου έχει πρόσβαση σε χώρο που καθαρίζεται ) ή και δαπάνη ηλεκτρικού (εξαιρείται η αυτή ως άνω περίπτωση)..

Εάν όμως απαιτηθούν δαπάνες που ανάγονται στην χρήση άλλων κοινοχρήστων μερών π.χ. μόνωση ταράτσας, ελαιοχρωματισμός προσόψεως κ.λ.π. εκεί και πάλι θα πρέπει να συμμετάσχεις...

Χίλια ευχαριστώ!:)