JOHNMEGARYTHMOS Δημ. February 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2016 Ειναι συχνο φαινομενο με τη χρηση φακων να προκαλειται ξηροφθαλμια και μια μικρη υπεραγγειωση, γι' αυτο και ολοι οι οφθαλμιατροι λενε να χρησιμοποιουμε "δακρυα" 2-3 φορες μεσα στη μερα. Οσο για τα υγρα των φακων το bio true δεν νομιζω πως ειναι κατι το ιδιαιτερο απλως εχει δυο καλα ειναι φτηνο και δεν χρειαζεται να τους αφησεις μεσα στο υγρο συγκεκριμενες ωρες. Προσωπικα τον καλυτερο καθαρισμο τον κανει το oxysept που ριχνεις και το χαπακι μεσα αλλα πρεπει να παραμεινουν τουλαχιστον 6 ωρες μεσα στο κουτακι οπως επισης θελουν και καλο ξεβγαλα με φυσιολογικο ορο μετα για να τους βαλεις στο ματι. Για καποιον που δεν φοραει συνεχεια φακους ειναι μια πολυ καλη λυση καθαρισμου και δε χρειαζεται αλλαγη καθε μερα, το λεει και στις οδηγιες. το oxy Sept αφορά νομίζω φακούς πάνω από μήνα και όχι μηνιαίους άρα δεν κάνει για τους μηνιαίους. πάντως πιστευω θα πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά στο καθάρισμα .επίσης στο oxysept κάθε πότε θα πρέπει να τους καθαρίζεις? με την ταμπλετα ? άμα δεν τους φοράς κάθε ημέρα ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. February 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2016 το oxy Sept αφορά νομίζω φακούς πάνω από μήνα και όχι μηνιαίους άρα δεν κάνει για τους μηνιαίους. πάντως πιστευω θα πρέπει να κάνει πολύ καλή δουλειά στο καθάρισμα .επίσης στο oxysept κάθε πότε θα πρέπει να τους καθαρίζεις? με την ταμπλετα ? άμα δεν τους φοράς κάθε ημέρα ? Εγω φοραω ετησιους, το χαρτι μεσα γραφει πως μπορουν να μεινουν μεσα στο υγρο απο 6-7 ημερες. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zananiro Δημ. February 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2016 Από τότε που μετακόμισα αγγλία, παίζω σχεδόν 2-3 φορές την εβδομάδα μπάσκετ... Δεν έχω φορέσει ποτέ φακούς επαφής... Τον τελευταίο μήνα μου σπάσανε 2 ζευγάρια γυαλιά... Σκέφτηκα την λύση με φακούς επαφής καθημερινούς... Δηλαδή να αγοράσω καμιά 30αριά για κάθε μάτι και να βάζω όταν είναι να παίζω... Πως το βλέπεται... Είναι "βιόσιμή" λύση; Τα σπορ γιαλιά όμως ειναι και κάπως ακριβά... Φακοί επαφής είναι η καλύτερη λύση. Εγώ θα σου πρότεινα μηνιαίους φακούς εφόσον παίζεις τόσο συχνά. Γυαλιά για μπάσκετ είχα και εγώ κάποια εποχή όταν έπαιζα μπάσκετ, δεν υπάρχει σύγκριση με τους φακούς. Εκτός του ότι είναι ακριβά τα τζάμια και ο σκελετός, τουλάχιστον τότε που είχα πάρει εγώ, δεν βολεύουν όσο οι φακοί. Άσε που θα δεις σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις σου όσον αφορά την ευστοχία..;). Απλώς θέλει λίγο υπομονή τις πρώτες ημέρες μέχρι να τους συνηθίσεις και να εξοικειωθείς. Για αυτό ίσως είναι καλύτερα μηνιαίοι ώστε να τους φοράς καμιά φορά και όταν δεν παίζεις μπάσκετ. Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. February 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2016 Φακοί επαφής είναι η καλύτερη λύση. Εγώ θα σου πρότεινα μηνιαίους φακούς εφόσον παίζεις τόσο συχνά. Γυαλιά για μπάσκετ είχα και εγώ κάποια εποχή όταν έπαιζα μπάσκετ, δεν υπάρχει σύγκριση με τους φακούς. Εκτός του ότι είναι ακριβά τα τζάμια και ο σκελετός, τουλάχιστον τότε που είχα πάρει εγώ, δεν βολεύουν όσο οι φακοί. Άσε που θα δεις σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις σου όσον αφορά την ευστοχία..;). Απλώς θέλει λίγο υπομονή τις πρώτες ημέρες μέχρι να τους συνηθίσεις και να εξοικειωθείς. Για αυτό ίσως είναι καλύτερα μηνιαίοι ώστε να τους φοράς καμιά φορά και όταν δεν παίζεις μπάσκετ. παρε καλυτερα μηνιαιους φακους πχ στην ομονοια εχει με 6 ευρω 2 μηναιους φακους , καλυτερα στην αρχη να δοκιμασεις ημερησιους μεχρι να δεις τι σε βολευει στο ματι , παντως εγω θα επαιρνα με 6 ευρω 2 μηνιαιους φακους στην θεση σου , γυαλια και σπορ δεν γινεται .. παντως για γυαλια οικονομικους σκελετους μπορεις να βρεις στα mark alen εχει γυαλια με πλαστικους φακους που δεν σπανε αλλα χαραζουνε και ειναι οργανικα τζαμια στα 29 ευρω , εγω αυτα εχω παρει , και αμα σου σπασουνε παιρνεις αλλα τοσο απλα τοσο οικονομικα , επισης τωρα τελευταια μου ειπανε οτι στο ματι ματι εχει σκελετους στυλ ray ban με 40 ευρω μαζι με τους φακους οπως στα mark alen. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Romanos Δημ. February 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2016 Έλεγα να αρχίσω με καθημερινούς και μετά σιγά σιγά να πάω σε μηνιαίους. Ευχαριστώ για τις πληροφοριες αλλά μένω Αγγλία και η αγορά θα γίνει από εδώ που οι τιμές είναι παραπλησιες. Παράθεση // 500px | blog | site | LinkedIn //mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. February 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2016 Έλεγα να αρχίσω με καθημερινούς και μετά σιγά σιγά να πάω σε μηνιαίους. Ευχαριστώ για τις πληροφοριες αλλά μένω Αγγλία και η αγορά θα γίνει από εδώ που οι τιμές είναι παραπλησιες. δεν εχεις κανενα γνωστο στην Ελλαδα να τους παρει και να στους ταχυδρομησει; , αμα ειναι πιο οικονομικοι στην Ελλαδα; . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Romanos Δημ. February 11, 2016 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2016 δεν εχεις κανενα γνωστο στην Ελλαδα να τους παρει και να στους ταχυδρομησει; , αμα ειναι πιο οικονομικοι στην Ελλαδα; . Οι διαφορές άμα υπάρχουν θα είναι αστείες δεν αξίζει η όλη ταλαιπωρία :happy: Ευχαριστώ πάντως :) Παράθεση // 500px | blog | site | LinkedIn //mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
len356 Δημ. June 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2016 (edited) παρε καλυτερα μηνιαιους φακους πχ στην ομονοια εχει με 6 ευρω 2 μηναιους φακους , καλυτερα στην αρχη να δοκιμασεις ημερησιους μεχρι να δεις τι σε βολευει στο ματι , παντως εγω θα επαιρνα με 6 ευρω 2 μηνιαιους φακους στην θεση σου , γυαλια και σπορ δεν γινεται .. παντως για γυαλια οικονομικους σκελετους μπορεις να βρεις στα mark alen εχει γυαλια με πλαστικους φακους που δεν σπανε αλλα χαραζουνε και ειναι οργανικα τζαμια στα 29 ευρω , εγω αυτα εχω παρει , και αμα σου σπασουνε παιρνεις αλλα τοσο απλα τοσο οικονομικα , επισης τωρα τελευταια μου ειπανε οτι στο ματι ματι εχει σκελετους στυλ ray ban με 40 ευρω μαζι με τους φακους οπως στα mark alen. Τι μαρκα είναι αυτοι οι φακοι που λες; Εγω παιρνω τους soflens59 με 14,10 και το κουτακι εχει 6 φακους μεσα αρα 4,70 ευρω για 2 μηνιαιους φακους ;) Edited June 16, 2016 by impreza_sti Το spamming απαγορεύεται Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dpan9 Δημ. June 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2016 (edited) Τι μαρκα είναι αυτοι οι φακοι που λες; Εγω παιρνω τους soflens59 με 14,10 και το κουτακι εχει 6 φακους μεσα αρα 4,70 ευρω για 2 μηνιαιους φακους ;) Ωραίος φίλε ευχαριστώ! Sent from my XT1092 using Tapatalk Edited June 16, 2016 by impreza_sti Παράθεση OnePlus 3T, iPad mini 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. June 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2016 (edited) Τι μαρκα είναι αυτοι οι φακοι που λες; Εγω παιρνω τους soflens59 με 14,10 και το κουτακι εχει 6 φακους μεσα αρα 4,70 ευρω για 2 μηνιαιους φακους ;) Καλημερα δεν θυμαμαι τι μαρκα ειναι οι φακοι απο το καταστημα της ομονοιας δεν ειναι επωνυμοι . εγω εχω παρει τους http://www.alensa.gr/topvue-daily-10?utm_source=productsSearch&utm_medium=skroutz ημερησιοι δεκα φακοι με 5,10ευρω της TopVue . Tο καταστημα ειναι στην τσεχια και αμα θελει καποιος να κανει καταθεση μπορει σε λογαριασμο της τσεχιας , αλλιως μπορει κανονικα με αντικαταβολη στο κουριερ +1,50 ευρω εχει και το κοστος μεταφορικων ειναι 2,50 ευρω . Απο οτι ρωτησα τα στελνουνε αεροπορικως με την speedex και εμενα μου τα ειχα φερει η γενικη ταχυδρομικη στην περιοχη μου μαλλον υπαρχει συνεργασια . Εγω επελεξα την αντικαταβολη επειδη δεν την ηξερα την εταιρεια. Οι TopVue Daily είναι πολύ άνετοι φακοί επαφής υδρογέλης με φίλτρο προστασίας UV. Ο συνδυασμός ενός εξαιρετικά αποτελεσματικού πρόσθετου λιπαντικού – του υαλουρονικού νάτριου – και της ενυδατικής ουσίας PEG (polyethylenglykol) προσφέρουν εξαιρετική διαβροχή και απόλυτη άνεση όλη την ημέρα. Το υαλουρονικό νάτριο ή υαλουρονικό οξύ, είναι μια ουσία φυσική για το ανθρώπινο σώμα και βρίσκεται στις αρθρώσεις, στο υαλοειδές υγρό και σε άλλα μέρη τους σώματος. Το υλικό κατασκευής τους είναι το hydrogel Etafilcon A., το περιεχόμενο σε νερό είναι 58 % και η διαπερατότητα σε οξυγόνο δηλώνεται στο 26 Dk/t. Φίλτρο προστασίας UV Οι TopVue είναι από τους λίγους φακούς επαφής που διαθέτουν φίλτρο προστασίας για την βλαβερή υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία και προστατεύει τα μάτια σας (ίριδα) από τις ακτίνες UVA και UVB. Καλό είναι όμως να γνωρίζουμε ότι οι φακοί δεν καλύπτουν το ασπράδι του ματιού και γι'αυτό τον λόγο τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα για την πλήρη προστασία του. Σταθερή οπτική διόρθωση Οι TopVue Daily διακρίνονται για την πολύ σταθερή οπτική διόρθωση η οποία επιτυγχάνεται παρέχοντας την ίδια διοπτρική δύναμη σε όλη την οπτική ζώνη. Χάρη σ΄αυτό οι φακοί επαφής προσφέρουν καλή όραση σε όλες τις συνθήκες, για παράδειγμα κατά την νυχτερινή οδήγηση. Τρόπος χρήσης Κάθε ζευγάρι φακών επαφής TopVue Daily πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο μια φορά για 1 ημέρα. Δε συνιστάται η χρήση των φακών επαφής TopVue κατά τη διάρκεια του ύπνου. Οι συγκεκριμένοι φακοί είναι ημερήσιοι, κάτι που σημαίνει ότι δεν χρειάζονται καθαρισμό και έτσι γλιτώνετε από οποιοδήποτε κόστος αγοράς υγρών φακών επαφής ή αντικατάσταση λόγω απώλειας ή ζημιάς. Ιδιότητες Ισχύς: από -12.00 μέχρι +4.00 Διάρκεια ζωής (κλειστό): 48 μήνες ή περισσότερο Διάρκεια χρήσης (ημέρες): 1 ημέρα λίπανση με υαλουρονικό νάτριο: Ναι Υλικό: Etafilcon A Χρήση κατά τον ύπνο: Όχι Περιεκτικότητα σε νερό: 58 % Διαπερατότητα οξυγόνου: 26 Dk/t Διάμετρος (Dia): 14.2 Φίλτρο UV: Ναι Περιεχόμενα: 10 φακοί Καμπυλότητα (BC): 8.5 οσο για τους softlens ειναι πιο απλοι φακοι δεν ειναι σιλικονης υδρογελης και επισης στεγνωνουνε ευκολα , ο αδελφος μου πους του φορουσε εβαλε το υγρο biotrue και γινανε πιο μαλακοι αλλα γενικα δεν του αρεσαν και τους γυρισε στους johnsons & johnsson oasys. Edited June 16, 2016 by impreza_sti Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DOOM_NX Δημ. June 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2016 Όσο μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό έχουν οι φακοί τόσο πιο δύσκολα στεγνώνουν. Γι'αυτό τα πιο εξελιγμένα υλικά σιλικόνης υδρογέλης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό σε σχέση με τα συμβατικά. Να τους προτιμάτε για πολύωρη χρήση και για χρήση σε PC κλπ. Εγώ έχω καταλήξει σε Air Optix Aqua. Οι Oasys μου προσέφεραν παρόμοια άνεση, αλλά δεν είχαν τόσο καθαρή εικόνα -- ίσως να μην ταίριαζε ακριβώς η καμπυλότητα στο μάτι μου. Οι PureVision2 HD ήταν τραγικοί, πολύ σκληροί και με ενοχλούσαν, αλλά όντως έβλεπα καθαρότερα σε σχέση με τους Oasys. Όσο για τους συμβατικούς... στέγνωναν πανεύκολα και ζούσα με το φόβο μην τυχόν χάσω τον έναν απ'τους 2 και πώς θα τον αντικαταστήσω. Τώρα πάντα έχω 2-3 εφεδρεία στο κουτάκι των Air Optix, καθώς τους αλλάζω κάθε μήνα ή μόλις αρχίσω να μη βλέπω καθαρά. Από υγρά χρησιμοποιώ AOSept Plus με Hydraglide (σαν την απολύμανση που προσφέρει το οξυζενέ δεν έχει) και το Biotrue ή το Opti-Free PureMoist όταν θέλω ευελιξία ή απλό ξέπλυμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNMEGARYTHMOS Δημ. June 16, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 16, 2016 Όσο μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό έχουν οι φακοί τόσο πιο δύσκολα στεγνώνουν. Γι'αυτό τα πιο εξελιγμένα υλικά σιλικόνης υδρογέλης έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό σε σχέση με τα συμβατικά. Να τους προτιμάτε για πολύωρη χρήση και για χρήση σε PC κλπ. Εγώ έχω καταλήξει σε Air Optix Aqua. Οι Oasys μου προσέφεραν παρόμοια άνεση, αλλά δεν είχαν τόσο καθαρή εικόνα -- ίσως να μην ταίριαζε ακριβώς η καμπυλότητα στο μάτι μου. Οι PureVision2 HD ήταν τραγικοί, πολύ σκληροί και με ενοχλούσαν, αλλά όντως έβλεπα καθαρότερα σε σχέση με τους Oasys. Όσο για τους συμβατικούς... στέγνωναν πανεύκολα και ζούσα με το φόβο μην τυχόν χάσω τον έναν απ'τους 2 και πώς θα τον αντικαταστήσω. Τώρα πάντα έχω 2-3 εφεδρεία στο κουτάκι των Air Optix, καθώς τους αλλάζω κάθε μήνα ή μόλις αρχίσω να μη βλέπω καθαρά. Από υγρά χρησιμοποιώ AOSept Plus με Hydraglide (σαν την απολύμανση που προσφέρει το οξυζενέ δεν έχει) και το Biotrue ή το Opti-Free PureMoist όταν θέλω ευελιξία ή απλό ξέπλυμα. οι air optix aqua ιδιο υλικο με τους oasys δεν ειναι; εγω γενικα δεν τους βολεψα τους οασυς τους purevision 2 τους ειχα λατρεψει και στην version 1 και μου λεγανε πως τους ανεχεσαι; και εγω αυτους επαιρνα παντα αλλα επειδη το κοστους τους ητανε μεγαλο τους κατηργησα και το γυρισα στους παραπανω ημερησιους φακους ή παιρνω απο την ομονοια ενα συμβατικο ζευγαρι ενος μηνα με 6 ευρω απο την πλατεια Λαυριου που εχει ενα οπτικο κεντρο. Οσο για το AOSept Plus με Hydraglide πιστευω οτι ειναι πολυ δυνατο και καλυτερα να μην το χρησιμοποιεις σε μηνιαιους φακους αλλα σε παραπανω απο μηνα πχ φακους πχ του 3 ή 6 μηνες φακους . Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lilikos Δημ. June 23, 2016 Κοινοποίηση Δημ. June 23, 2016 Κουπόνι για 10% έκπτωση στο lentiamo που ισχυει όμως μονο για νέους πελατες: bdhv8 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cpt Δημ. July 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2016 Υπαρχει καποια θεωρια που λεει οτι για πανω απο 3 βαθμους πρεπει να αφαιρεις η να προσθετεις καποια τιμη απο τους φακους; Ρωταω γιατι προσφατα πηρα καινουρια συνταγη και ο γιατρος απορρησε πως εβλεπα με 2,5 φακους που φοραγα, εκεινος με μετρησε 3,75 και μου ειπε οτι αναλογα με τη μαρκα των φακων ο οπτικος θα μου δωσει λιγοτερο η περισσοτερο. Ο οπτικος μου ειπε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει. Με 3,75 φακους δε βλεπω στο 1 μετρο ενω με 2,5 μια χαρα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feregorn Δημ. July 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2016 Όχι φυσικά! Αυτό είναι ανήκουστο! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zananiro Δημ. July 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2016 Υπαρχει καποια θεωρια που λεει οτι για πανω απο 3 βαθμους πρεπει να αφαιρεις η να προσθετεις καποια τιμη απο τους φακους; Ρωταω γιατι προσφατα πηρα καινουρια συνταγη και ο γιατρος απορρησε πως εβλεπα με 2,5 φακους που φοραγα, εκεινος με μετρησε 3,75 και μου ειπε οτι αναλογα με τη μαρκα των φακων ο οπτικος θα μου δωσει λιγοτερο η περισσοτερο. Ο οπτικος μου ειπε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει. Με 3,75 φακους δε βλεπω στο 1 μετρο ενω με 2,5 μια χαρα. Πρώτη φορά το ακούω και εγώ. Εμένα στους φακούς μου έβαζε ο οφθαλμίατρος λίγο παραπάνω βαθμούς από ότι στα γυαλιά για να καλύψει και τον αστιγματισμό, αλλά μιλάμε για πολλά χρόνια πριν όπου δεν υπήρχαν φακοί με αστιγματισμο και μιλάμε για ένα τικ παραπάνω στο βαθμό, αμελητέο δηλαδή. Το 2.5 με το 3.7 είναι μεγάλη διαφορά. Η ο οφθαλμίατρος μέτρησε ότι να ναι ή δεν κατάλαβες καλά τι σου είπε. Όταν πήγες για μέτρηση είχες βγάλει τους φακούς για 24 ώρες? Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk Παράθεση The day is my enemy, the night my friend Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cpt Δημ. July 9, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2016 Δηλαδη με μετρησε λαθος πιστευετε; Δε μπορω να φανταστω οτι αν απο 2,5 πηγα 3,75 δε θα το ειχα καταλαβει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lilikos Δημ. July 10, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2016 Σίγουρα σε μέτρησε λάθος.Δεν υπάρχει περιπτωση απο 2.5 να πηγες 3.75,με την προυπόθεση να είσαι ενήλικας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cpt Δημ. July 10, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2016 Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι με μετρησε λαθος αλλα δεν εξηγειται αλλιως. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tiffany Δημ. July 10, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 10, 2016 Υπαρχει καποια θεωρια που λεει οτι για πανω απο 3 βαθμους πρεπει να αφαιρεις η να προσθετεις καποια τιμη απο τους φακους; Ρωταω γιατι προσφατα πηρα καινουρια συνταγη και ο γιατρος απορρησε πως εβλεπα με 2,5 φακους που φοραγα, εκεινος με μετρησε 3,75 και μου ειπε οτι αναλογα με τη μαρκα των φακων ο οπτικος θα μου δωσει λιγοτερο η περισσοτερο. Ο οπτικος μου ειπε οτι κατι τετοιο δεν ισχυει. Με 3,75 φακους δε βλεπω στο 1 μετρο ενω με 2,5 μια χαρα. Ανήκουστο όντως. Τα μάτια σου είναι ο καλύτερος κριτής. Προσωπική εμπειρία. Προ τριετίας έκανα την καθιερωμένη μου εξέταση. Έχω μυωπία και αστιγματισμό σε αντίστοιχους βαθμούς. Ενώ το ένα μάτι ήταν ΟΚ, το άλλο έκανε ένα αντίστοιχο περίεργο. Αφού με εξέτασε με τα τότε γυαλιά μου με ρώτησε αν είχα ζαλάδες ή πονοκεφάλους. Φυσικά δεν είχα τίποτα. Έκλεισα ραντεβού ένα μήνα μετά και ξανά πήγα. Όλα ήταν εντάξει. Απλά εκείνη τη στιγμή το μάτι μου επέλεξε να παίξει παιχνιδάκια με τα μηχανήματα του γιατρού. Αυτή η "θεωρία" είναι εντελώς προσεγγιστική και προσωρινή. Πχ θα σου δώσει το κάτι τις παραπάνω για μερικές μέρες ώστε να έρθουν τα κανονικά σου. Έτσι είχα φτιάξει ένα ζευγάρι γυαλιά μια μεγάλη Παρασκευή που έσπασαν τα κανονικά μου μέχρι να περάσουν οι γιορτές. Ή όταν ανακαινίζαμε το σπίτι πήγα και πήρα ημερήσιους απλούς φακούς για να τους πετάω το βράδυ λόγω της σκόνης. ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ δεν παίζεις με αυτά. Εγώ πήγα να σκοτωθώ μικρός λόγω τέτοιου λάθους. Ζαλίστηκα και έπεσα πίσω. Δύο εκατοστά πιο πίσω να ήμουν θα είχα χτυπήσει στη γωνία του πάγκου της κουζίνας. Τη γλίτωσα όμως με μερικά ράμματα και μια διάσειση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TheGuru Δημ. July 13, 2016 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2016 Αν δεν κάνω λάθος τα γυαλιά μικραίνουν τα είδωλα λόγω απόστασης από το μάτι ενώ ο φακός επαφής όχι. Για αυτό το λόγο φακοί με λιγότερους βαθμούς μπορεί να δίνουν οπτική οξύτητα ανάλογη με εκείνη που δίνουν γυαλιά με υψηλότερους βαθμούς. Ένας οπτομέτρης μπορεί να μας διαφωτίσει σε αυτό... Παράθεση Sent neither from iphone nor android phone Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pank Δημ. October 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2016 Παιδιά καλημέρα. Επειδή δεν μπορώ να βγάλω άκρη μια βοήθεια παρακαλώ. Είπα για πρώτη φορά να φορέσω φακούς επαφης . Ο γιατρός μου είπε ότι έχω καμπυλοτητα 7.55 μέσο όρο. Όμως στο ίντερνετ που έψαξα δεν υπάρχει καμπυλοτητα τόσο μικρή. Μετριέται κάπως διαφορετικά? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cpt Δημ. October 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2016 Τι ηλικια εχεις; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pank Δημ. October 20, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 20, 2016 Ηλικία έχω 39 αν παίζει κάποιο ρολο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cpt Δημ. October 21, 2016 Κοινοποίηση Δημ. October 21, 2016 Ο γιατρος σου ειπε την καμπυλοτητα απο ιατρικης πλευρας. Πρακτικα η "στανταρ¨καμπυλοτητα κανει για το 99,9% των ανθρωπων. Δε θα εχεις προβλημα. Οι φακοι εχουν το χαρακτηριστικο να "αγκαλιαζουν" το ματι και να στεκονται στο κεντρο. Ο εφαρμοστης σου θα στο εξηγησει αναλυτικοτερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts