Jump to content

Φακοί επαφής


Spyros86
 Κοινοποίηση

Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?  

711 members have voted

  1. 1. Χρησιμοποιείτε φακούς επαφής?

    • Ναι
      511
    • Όχι
      200


Recommended Posts

Γνωρίζει κανένας επίσης τι παίζει με τους αστιγματικούς; Έχω 0,5 αστιγματισμό και οι oasys ξεκινάν από 0.75.

 

Ίσως και να σου έχει λυθεί η απορία από τότε, αλλά σου απαντώ:

 

οι αστιγματικοί φακοί ξεκινούν από 0,75, γιατί μέχρι 0,50 αστιγματισμού δεν υπολογίζεται στο φακό. Είναι μικρός ο αστιγματισμός για να μπει στο φακό. Ακόμα κι όταν υπολογίσεις το σφαιρικό ισοδύναμο (δηλαδή τη μετατροπή της συνταγής σε μυωπική/υπερμετρωπική του φακού επαφής χωρίς τον αστιγματισμό) δεν υπολογίζεις αστιγματισμούς 0,25-0,50.

Ας μη το κρύβουμε.

Διψάμε για ουρανό!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Απαντήσεις 1,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

καλησπερα σημερα πηρα τους ημερησιους φακους επαφης Biomedics 1 Day Extra της cooper vision, μου ειπε ο οπτικος εκει που τους πηρα οτι ειναι πολυ καλοι , και οτι καλυτερα να φορας σιλικονης μου λεει και οχι σιλικονης υδρογελης διοτι οι υδρογελης μαζευουνε πιο ευκολα λιπιδια λογω του υλικου τους που ειναι πιο ελαστικο , ενω οι απλοι σιλικονης δεν το εχουνε αυτο, και μονο εαν καποιος δεν τους αντεχεται θα πρεπει να παει σε υδρογελης .. πιστευεται οτι εχει δικιο; εμενα σχεδον με καλυψε αλλα καπου πιστευω οτι ισως να μην ξερει και πολλα.

οσο για το νερο που εχει ο φακος ειναι στο 55% και μου λεει οσο πιο μικρο εχει το ποσοστο στο νερο τοσο δεν στεγνωνει ο φακος στο ματι απορροφωντας το νερο που εχει το ματι για συγκροτηθει η συσταση του, αυτο δεν το γνωριζα , πιστευει κανενας οτι κατι απο τα παραπανω δεν ισχυει;. επισης εχει δοκιμασει κανενας του παραπανω φακους; να μου πει εντυπωσεις; πχ με χρηση υπολογιστη; /τηλεορασης;

επιτελους αλλαξαν το ρολοι του ρευματος με ψηφιακο και μπηκαμε στην μηνιαια τηλεμετρηση , παντως 2 λογαριασμοι ρευματος για αλλαγη ρολογιου επανωτοι δεν περιμενα να δω .

Link to comment
Share on other sites

Φακοί σιλικόνης-υδρογέλης

Η σιλικόνη-υδρογέλη είναι το υλικό από το οποίο κατασκευάζονται όλοι οι τελευταίας γενιάς μαλακοί φακοί μηνιαίας και 15νθήμερης αντικατάστασης. Το πλεονέκτημα της σιλικόνης-υδρογέλης είναι ότι επιτρέπει περισσότερη ποσότητα οξυγόνου να διαπεράσει το φακό και να φτάσει στον κερατοειδή, συγκριτικά με τα άλλα υλικά των μαλακών φακών. Έτσι, οι φακοί είναι πιο άνετοι, κάτι που γίνεται ιδιαίτερα αισθητό προς το τέλος της ημέρας, δεδομένου ότι στεγνώνουν λιγότερο πάνω στα μάτια.

Τι σημαίνει η περιεκτικότητα σε νερό;

 

Η περιεκτικότητα σε νερό δείχνει το ποσοστό του νερού από το οποίο αποτελείται ένας μαλακός φακός επαφής. Η υψηλή περιεκτικότητα σε νερό προσφέρει γενικά καλύτερη διαπερατότητα του οξυγόνου μέσω του υλικού των φακών.

 

Οι φακοί επαφής με καλή διαπερατότητα οξυγόνου (DK τιμή) είναι καταλληλότεροι για μεγαλύτερη διάρκεια εφαρμογής ημερησίως. Οι φακοί επαφής με υψηλή περιεκτικότητα σε νερό έχουν και μειονεκτήματα. Συνήθως δεν είναι τόσο σταθεροί όσο οι φακοί με χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό και έχουν την τάση να αφήνουν περισσότερες εναποθέσεις στο φακό.

 

Εάν έχετε ξηρά μάτια, μπορεί να σας προκαλέσουν προβλήματα, δεδομένου ότι απορροφούν το φυσικό ανεφοδιασμό του νερού (φιλμ των δακρύων) του ματιού, όπως ένα σφουγγάρι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, φακοί με μικρότερη περιεκτικότητα σε νερό ή με υψηλή χωρητικότητα σε νερό θα πρέπει να επιλεγούν.

 

 

Τι σημαίνει η τιμή DK (DK value);

 

Η τιμή DK είναι μια παράμετρος για τη διαπερατότητα σε οξυγόνο των φακών επαφής. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή DK, τόσο καλύτερη είναι η διαπερατότητα σε οξυγόνου του υλικού των φακών.

 

Η υψηλή διαπερατότητα οξυγόνου στους φακούς επαφής, βελτιώνει την άνεση για τον χρήστη και την μακροπρόθεσμη ανεκτικότητα του σε αυτούς. Σε μαλακούς φακούς επαφής η τιμή DK εξαρτάται επίσης από την περιεκτικότητα σε νερού.

 

Υψηλή περιεκτικότητα σε νερό συνήθως βελτιώνει τη διαπερατότητα του οξυγόνου μέσω του υλικού των φακών.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα. Έχει κάνεις άποψη για τους biooptic? Είναι καλής ποιότητας? Βασικά εχω αρκετά χρόνια που χρησιμοποιώ τους aqualens uv και biocompatible οι οποίοι πλέον καταργούνται και το μαγαζί μου πρότεινε τους biooptic 38. Απ όσο είδα έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε νερό κάτι που είναι καλό γιατί είμαι πολλές ώρες σε υπολογιστή, αλλά έχουν καμπηλοτητα 8.6 και θέλω τουλάχιστον 8.7. Εναλλακτικά κοιτάω τους aqualens asferic που είναι παρόμοιοι με τους uv.

 

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Καλησπέρα

Οι βαθμοί μου είναι δεξί μάτι 9 μυωπία και 0.50 αστιγματισμός και στο αριστερό 7.75 μυωπία και 0.75 αστιγματισμός.

 

Λοιπόν φόραγα για χρονια φακούς επαφής, αλλα παλιότερα δεν είχα αστιγματισμό και ειχα και ποιο χαμηλή μυωπία, φέτος που με εξετάσανε οι βαθμοί μου είναι αυτοί και για πρώτη φορα έφτιαξα γυαλιά με αστιγματισμό, λοιπόν όταν πήγα στα οπτικά να πάρω τους νέους φακούς επαφής μου, μου δώσανε με παραπάνω βαθμούς, όχι μαζί με αστιγματισμό γιατί μου λένε δεν χρειάζεται μιας και έχω λίγο αστιγματισμό, εγώ όμως δεν βλέπω καθόλου καλά με τους φακούς, βλέπω πχ πρόσωπα και πράγματα όπως πολυκατοικίες ολοκάθαρα αλλα γράμματα στο pc εντονους φωτισμούς και αλλα τέτοια η γράμματα σε πινακίδες κλπ δεν τα βλέπω καθόλου καλά η και καθόλου απλά θολούρα.

 

Το ερώτημα είναι το εξής εάν πάρω φακούς επαφής και με αστιγματισμό μαζί θα δω καλύτερα η όχι ξέρει κανεις?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως δεν δίνουν με αστιγματισμό καθώς οι φακοί δεν είναι γυαλιά, αλλά εφάπτονται στο μάτι. Τουλάχιστον εμένα δεν μου έδωσαν.

 

Στάλθηκε από το ONEPLUS A6003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Εγώ νομίζω πως γίνεται κατά παραγγελία. Υπάρχουν πολλά online καταστήματα που μπορείς να δεις για φακούς με αστιγματισμό.
Nokia 5630 Xpress Music -> Nokia Lumia 800 -> Microsoft Lumia 640 XL DS -> Samsung j5 2016 -> Xiaomi Mi9T Pro
Link to comment
Share on other sites

Γινεται αυτο με τους βαθμους και τον αστιγματισμο, δηλαδη να ανεβαζεις τους μεν βαθμους και να κατεβαζεις τον αστιγματισμο ή αναποδα αναλογα με τον συνδιασμο και τον αστιγματισμο που εχει ο καθενας, αλλα το να αφαιρεις τελειως τον αστιγματισμο απο το φακο ειναι λαθος.

Το γνωριζω γιατι ειχα διαφορετικες μετρησεις φετος απο περυσι στους φακους μου και μου το διευκρινισε ο οφθαλμιατρος μου.

Καλο ειναι να παραγγελνετε απο τον οφθαλμιατρο σας στην αρχη και αφου ολα βαινουν καλως και δεν συναντατε καποιο θεμα μπορειτε να παραγγελνετε διαδικτυακα, να γλυτωνετε και την "προμηθεια" του γιατρου.

 

Στάλθηκε από το LG-H870DS μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, αλλα ότι υπάρχουν φακοί επαφής μυωπίας με αστιγματισμο μαζί, αυτό είναι δεδομένο χαχαχα μου το έχουν πει όλοι και γιατροί και τα οπτικά κλπ.

 

Απλά στα οπτικά μου είπαν ότι ΔΕΝ χρειάζεται να πάρω με αστιγματισμό μαζί γιατί είναι λίγος και απλά σου δίνουν φακούς με λίγο ανεβασμένη την μυωπία στους βαθμούς.

 

Εγώ προσωπικά ΔΕΝ βλέπω με αυτήν την μέθοδο και ρωτάω ότι εάν πάρω φακούς με αστιγματισμό μαζί, θα βλέπω όπως και με τα γυαλιά μου?

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
Επειδή πρόσφατα το κατάλαβα κι εγώ, για όσους αναρωτιούνται, οι φακοί SofLens 59 είναι ίδιοι με τους φακούς SofLens Comfort. Δεν υπάρχουν διαφορές, είναι ακριβώς οι ίδιοι!! Έχω μυωπία και βλέπω οτι και στους δυο υπαρχουν οι ιδιοι παράμετροι, το ίδιο υλικό κλπ! Η μόνη διαφορά είναι στη συσκευασία....
Link to comment
Share on other sites

Οι καινούργιοι της bausch & Lomb οι ultra είναι πολύ καλοί πάντως. Αντικαταστάτες των pure vision 2, καινούργιο υλικό. Είναι ακόμη λίγο ακριβοί αλλά αξίζουν.

 

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...