evang.t Δημ. 17 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 17 Φεβρουαρίου (edited) 53 minutes ago, mixtri said: H nova έχει αρκετό χρόνο στο paging και αρκετά αραιά system information blocks. Τα είχα τσεκάρει παλιότερα. Αυτό βέβαια μειώνει την απόδοση σε Random Access και RTT σε idle sessions αλλά δεν είναι και mission critical communication. Δεν το κάνει βέβαια για κατανάλωση ενέργειας αλλά για εξοικονόμηση πόρων στο δίκτυο. Για εμένα η Nova έχει το πιο τεμπέλικο configuration αλλά δουλεύει άψογα σε θέματα μπαταρίας. Η κοσμοτε από την άλλη είναι νευρική 🤣 paging και system information bloating. Βέβαια σε επιδόσεις είναι κορυφή αλλά κάθετι έχει και το κόστος του. Για τα SIB αυτό που λες πράγματι ίσχυε, πλέον όμως και η nova αρχίζει να γίνεται λίγο πιο επιθετική. Εχει εγκαταλειφθεί και το μοτίβο Β20 κυρια και τα υπόλοιπα σε δεύτερη μοίρα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό να επισημανθεί. Αντικειμενικά πλέον δεν ήταν λειτουργικό αυτό από άποψη ζήτησης. Η Wind τα έβγαζε πέρα έτσι, η Nova δεν θα το «σήκωνε» Πλέον δε μεταδίδονται τόσο αραιά info for neighboring cells, inter frequency reselection και redirection. Με τα αραιά sibs το signaling φτάνει στο θεο αν έχει και κίνηση το δίκτυο. Όλα αυτά έχουν αλλάξει κι αλλάζουν. Edited 17 Φεβρουαρίου by evang.t 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nickchris36 Δημ. 18 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 18 Φεβρουαρίου (edited) Η κεραια της βικτους στο χωριο μου enb 2899 εδω και μερες σχεδον ολη μερα nsa disconnected ενω εχει κανονικη συμπεριφορα σε αποκριση και κλησεις. Γιατι το κανει αυτο? Επισης μειον 15 rsrq εως και μειον 19 βλεπω εδω και ωρα στη βφ. Edited 18 Φεβρουαρίου by Nickchris36 1 Παράθεση Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. 18 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 18 Φεβρουαρίου 21 minutes ago, Nickchris36 said: Η κεραια της βικτους στο χωριο μου enb 2899 εδω και μερες σχεδον ολη μερα nsa disconnected ενω εχει κανονικη συμπεριφορα σε αποκριση και κλησεις. Γιατι το κανει αυτο? Επισης μειον 15 rsrq εως και μειον 19 βλεπω εδω και ωρα στη βφ. Ξεκινήσατε από τόσο νωρίς τα πανηγύρια;;; Ε; Φουλ κόσμο στο χωριό με Σαφέτη και άλλους, και δεν λες τίποτα να έρθουμε κι εμείς... Εξού και η κίνηση στο δίκτυο... 😁 3 Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nickchris36 Δημ. 18 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 18 Φεβρουαρίου (edited) 7 minutes ago, memoriesradio said: Ξεκινήσατε από τόσο νωρίς τα πανηγύρια;;; Ε; Φουλ κόσμο στο χωριό με Σαφέτη και άλλους, και δεν λες τίποτα να έρθουμε κι εμείς... Εξού και η κίνηση στο δίκτυο... 😁 Δεν εχει πανηγυρια εδω ουτε αποκριατικα κλπ. Ειναι ησυχα. Εδω και μερες γινεται αυτο. Οταν βαζω δεδομενα στη νοντ δεν κανει ντισκονεκτ με τετοια συχνοτητα. Η βφ κλειδωνει σε κυρια 2100 και κανει ντισκονεκτ. Ελπιζω να ειναι προσωρινο και να κανουν καμμια αναβαθμιση δε νομιζω να μεινει ετσι. Οποτε θες να ερθεις ν παμε για κοψιδια Edited 18 Φεβρουαρίου by Nickchris36 2 Παράθεση Η Νόβα είναι το Καλύτερο Δίκτυο! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 19 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Φεβρουαρίου Μαζεύουν υπογραφές για μια κεραία κινητής καμινάδα στη Λαμία.. δε ξέρω πιας εταιρείας. Στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ξαφνικά το είδα όταν άλλαζα κανάλια 😅 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. 19 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Φεβρουαρίου https://techmaniacs.gr/epese-to-diktyo-tis-vodafone-kai-nova-se-tripoli-kalamata-kai-alles-perioches-kinita-kai-stathera-nekra/ 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 19 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Φεβρουαρίου 22 minutes ago, VIPdriver said: https://techmaniacs.gr/epese-to-diktyo-tis-vodafone-kai-nova-se-tripoli-kalamata-kai-alles-perioches-kinita-kai-stathera-nekra/ Έχουν όντως σοβαρό πρόβλημα σε μερικές περιοχές. Μέχρι στιγμής στη περιοχή μου δουλεύει η Nova (Vodafone δεν έχω να ξέρω). 6 ώρες πριν, elkons said: Μαζεύουν υπογραφές για μια κεραία κινητής καμινάδα στη Λαμία.. δε ξέρω πιας εταιρείας. Στο STAR Κεντρικής Ελλάδας ξαφνικά το είδα όταν άλλαζα κανάλια 😅 https://tvstar.gr/2026/02/19/lamia-katangelia-gia-parenergeies-apo-keraia-kinitis-tilefonias-se-orofi-ktiriou-video/ Ο νόμος λέει ότι απαγορεύεται, πρέπει να είναι 300 μέτρα από σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, διότι τα οστά των μικρών παιδιών που δεν έχουν προλάβει να διαμορφωθούν, δέχονται ακτινοβολία, αλλοιώνονται (…) Αυτό έχει και άμεσες επιπτώσεις! Αφού το λέει η κυρία του μάρκετ Μαρία θα κοιμηθώ ήσυχος.. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MitsosDaBest13 Δημ. 19 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Φεβρουαρίου (edited) Όντως, οι δικοί μου στη Λακωνία με Nova και Vodafone, από το μεσημέρι δεν είχαν ούτε κινητό, ούτε σταθερό. Το σταθερό έφτιαξε(? έτσι μου είπαν) περίπου 7-8 μμ και το κινητό σίγουρα γύρω στις 9 μμ. Victus power! 🤪 Edited 19 Φεβρουαρίου by MitsosDaBest13 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 19 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Φεβρουαρίου 1 minute ago, MitsosDaBest13 said: Όντως, οι δικοί μου στη Λακωνία με Nova και Vodafone, από το μεσημέρι δεν είχαν ούτε κινητό, ούτε σταθερό. Το σταθερό έφτιαξε περίπου 7-8 μμ και το κινητό γύρω στις 9 μμ. Victus power! 🤪 Γενικά μεγάλα τμήματα στη Πελοπόννησο. Και στη Τρίπολη off ήταν. Δε ξέρω πως τα κατάφεραν μαζί και σε κινητη και σε σταθερή. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TakeOverNet Δημ. 19 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 19 Φεβρουαρίου Διπλό κόψιμο της Nova. Λόγω κοινού RAN, τους πήρε όλους η μπάλα. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gv2008 Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου Μιας και πλησιάζουμε στα 3 χρόνια από την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπων, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς θα ανταποκριθούν τα δίκτυα στις φετινές ογκώδεις διαδηλώσεις. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Harry636 Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου Πλέον στην Ελλάδα λειτουργεί AI 2.0 χωρίς κανένα μέτρο ασφάλεια γιατί είμαστε Ελλάδα φυσικά αυτό ισχύει από αρχές Φεβρουαρίου Δυστηχώς https://www.reportersunited.gr/15322/ai-act-mitsotakis/ 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris_15 Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου Και εγώ είχα θέματα με το σήμα εχτές αντί να συνδέομαι στην κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή μου συνδεομουν με κεραία από kifisso και είχα 2 με 1 γραμμή μέσα στο σπίτι και ώρες ώρες Edge το και σε βονταφον αλλα μόνο κατά την διάρκεια κλήσης όπου έκανε εναλλαγές διότι κάτι κάνανε στο δρόμο βάζανε οπτική ίνα δεν ξέρω τι στο καλό 2 Παράθεση Vodafone The only scam company you can trust Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, Dimitris_15 said: Και εγώ είχα θέματα με το σήμα εχτές αντί να συνδέομαι στην κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή μου συνδεομουν με κεραία από kifisso και είχα 2 με 1 γραμμή μέσα στο σπίτι και ώρες ώρες Edge το και σε βονταφον αλλα μόνο κατά την διάρκεια κλήσης όπου έκανε εναλλαγές διότι κάτι κάνανε στο δρόμο βάζανε οπτική ίνα δεν ξέρω τι στο καλό Ίσως δεν σχετίζεται με το πρόβλημα τηε Vodafone και Nova που επηρέασε έντονα την Πελοπόννησο. Λογικά κόπηκε κάποιο καλώδιο στον δρόμο ή θα συνδέσουν τη κεραία με οπτική ίνα. Τώρα είναι ανοιχτή; 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris_15 Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου Ανοιχτή είναι ήταν κλειστή για μέρες Δηλαδή που και που ανοίγε μέσα στην μέρα και μετά την επόμενη μέρα ειδικά το μεσημέρι ήταν εκτός αυτό επηρεάζε και την κεραία της Vodafone 2 Παράθεση Vodafone The only scam company you can trust Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evang.t Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, Dimitris_15 said: Και εγώ είχα θέματα με το σήμα εχτές αντί να συνδέομαι στην κεραία που εξυπηρετεί την περιοχή μου συνδεομουν με κεραία από kifisso και είχα 2 με 1 γραμμή μέσα στο σπίτι και ώρες ώρες Edge το και σε βονταφον αλλα μόνο κατά την διάρκεια κλήσης όπου έκανε εναλλαγές διότι κάτι κάνανε στο δρόμο βάζανε οπτική ίνα δεν ξέρω τι στο καλό Κηφισό στο ύψος του Αιγάλεω; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου Νήσος Ιωαννίνων Εσωτερικα Cosmote 5G από Λιγκιαδες Nova 5G από Λιγκιαδες Vodafone 4G δεν έχω ιδέα από που Εξωτερικά (με Λίγες ώρες διαφορά) Cosmote 5G Nova 5G Η Vodafone δε με άφηνε να κάνω μέτρηση ΥΓ: δεν έχω Nova οπότε οι μετρήσεις είναι από συσκευή φίλου, 4 ετών. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris_15 Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, evang.t said: Κηφισό στο ύψος του Αιγάλεω; δηλαδή απο αυτή την κεραία τέλος πάντων 3 Παράθεση Vodafone The only scam company you can trust Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIPdriver Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου 1 hour ago, panos.k2 said: Νήσος Ιωαννίνων Εσωτερικα Cosmote 5G από Λιγκιαδες Nova 5G από Λιγκιαδες Vodafone 4G δεν έχω ιδέα από που Εξωτερικά (με Λίγες ώρες διαφορά) Cosmote 5G Nova 5G Η Vodafone δε με άφηνε να κάνω μέτρηση ΥΓ: δεν έχω Nova οπότε οι μετρήσεις είναι από συσκευή φίλου, 4 ετών. Ακόμα μία επιβεβαίωση της σαπίλας της βονταφον. Μα καλά, 4 ετών με κινητό; 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου 41 minutes ago, VIPdriver said: Ακόμα μία επιβεβαίωση της σαπίλας της βονταφον. Μα καλά, 4 ετών με κινητό; Βρε η συσκευή είναι 4αρων ετών όχι ο φίλος του 🤣 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου (edited) 1 ώρα πριν, VIPdriver said: Μα καλά, 4 ετών με κινητό; 1 hour ago, elkons said: Βρε η συσκευή είναι 4αρων ετών όχι ο φίλος του 🤣 Μη το γελάτε καθόλου, σε λίγο θα γίνουν κι αυτά αν δε γίνονται ήδη… 1 ώρα πριν, VIPdriver said: Ακόμα μία επιβεβαίωση της σαπίλας της βονταφον Αστα στα Γιάννενα είναι πραγματικά για πέταμα. Στο συγκεκριμένο σημείο είχε SNR -31 Edited 20 Φεβρουαρίου by panos.k2 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, panos.k2 said: Στο συγκεκριμένο σημείο είχε SNR -31 Να φανταστώ κοντά στο γήπεδο στη πλατεία Πλάτανος που φέρνει τούμπες Λιγκιάδες-ΟΤΕ-Γήπεδο ; Πρώτη φορά πάντως βλέπω τέτοιο SNR. Με android το χειρότερο που έχω δει είναι-14 με RSRP-138dBm Β1 από απέναντι νησί. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos.k2 Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου (edited) 46 minutes ago, elkons said: Να φανταστώ κοντά στο γήπεδο στη πλατεία Πλάτανος που φέρνει τούμπες Λιγκιάδες-ΟΤΕ-Γήπεδο ; Πρώτη φορά πάντως βλέπω τέτοιο SNR. Με android το χειρότερο που έχω δει είναι-14 με RSRP-138dBm Β1 από απέναντι νησί. To -31 το είδα στο νησάκι. Στον πλάτανο υπάρχει στα 100μ κεραία της Νόβα, στην οποία παίζει και η vf. Επίσης σε κοντινή απόσταση ,στο λύκειο Ζωσιμαίας, υπάρχει και ακόμα μια κεραία 4G Only της Vodafone. Αρα λοιπόν στον πλάτανο η Vodafone πιάνει από: Σπύρου Λάμπρου, ΟΤΕ, Λιγκιαδες, γήπεδο, και Βηλαρα-Ζωσιμαια H Nova στον πλάτανο γαζώνει με πολύ καλή κάλυψη και αξιοπρεπέστατες ταχύτητες, η Vodafone έχει σημα αλλά τρομερες παρεμβολές, η Cosmote είναι πολύ μέτρια και σε εσωτερικούς χώρους τα βρισκει σκούρα. Edited 20 Φεβρουαρίου by panos.k2 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου 5 minutes ago, panos.k2 said: To -31 το είδα στο νησάκι. 5 minutes ago, panos.k2 said: Αρα λοιπόν στον πλάτανο η Vodafone πιάνει από: Σπύρου Λάμπρου, ΟΤΕ, Λιγκιαδες, γήπεδο, και Βηλαρα-Ζωσιμαια Και οι 2 από τις 4 είναι 4G, κάνει εναλλαγές είναι και τίγκα στη παρεμβολή καλά είστε.. 6 minutes ago, panos.k2 said: η Cosmote είναι πολύ μέτρια και σε εσωτερικούς χώρους τα βρισκει σκούρα. Βρες μου περιοχή εκτός Αττικής με τη Cosmote να είναι καλή σε εσωτερικούς χώρους.. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. 20 Φεβρουαρίου Κοινοποίηση Δημ. 20 Φεβρουαρίου 1 hour ago, elkons said: Και οι 2 από τις 4 είναι 4G, κάνει εναλλαγές είναι και τίγκα στη παρεμβολή καλά είστε.. Βρες μου περιοχή εκτός Αττικής με τη Cosmote να είναι καλή σε εσωτερικούς χώρους.. Τι εννοείς καλή; 1 Gbps σε εσωτερικούς χώρους σε χωριά; Προφανώς και είναι πολύ σπάνιο, πρέπει να τύχει να έχεις την κεραία δίπλα. Αλλά σε χωριό με την κεραία στο δίπλα χωριό (χιλιόμετρα απόσταση), εσωτερικά σε σπίτι με σκελετό οπλισμένου σκυροδέματος ή χοντρούς πέτρινους τοίχους βλέπω συχνά τίμια νούμερα, του στυλ 20 Mbps++, τουλάχιστον με SA 700άρι + N1 οριακό. Δύσκολο να είμαι εντελώς εκτός δικτύου, να έχω ψεύτικο σήμα ή να κολλάνε τα data. Σε LTE, με την διαχείριση low band που κάνουν - ταλαίπωρη band20 και αν μπορέσεις να πάρεις RB λες και ευχαριστώ - ίσως τα θέματα να είναι πιο εμφανή... Είμαι περίεργος τι θα κάνουν με τα 900Mhz. Πρέπει να πάνε κάπου, δεν γίνεται να έχουν δώσει κάτι ψίχουλα στο GSM, τα υπόλοιπα να κάθονται και LTE/NR να τραβάνε το λούκι. Υποθέτω, για να μην τα έχουν δώσει στο LTE τόσα χρόνια, θα τα δώσουν στο NR σε κάποια στιγμή και θα γίνεται band steering, οι μισοί Ν28 οι άλλοι Ν8. Είδομεν. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts