Jump to content

Ποιο είναι το καλύτερο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας; (No2)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από ότι καταλαβαίνω η Cosmote βάζει 60mhz-80mhz ΚΑΤ ελάχιστο στο νέο δίκτυο. Wowwwwwwww! Για επαρχία αυτό παιδιά είναι πολύ καλό. Σε κάλυψη θα πρέπει να βάλει κι άλλους σταθμούς αλλά σε χωρητικότητα κάνει πολλά βήματα εμπρός. Από απλό 1800 setup πάει σε Β3C B7C B1 B20 B28
Έχει αναβαθμίσει Καστοριά η Κοσμοτε;

Από πέρσυ 5g στην Καστοριά και πέριξ η cosmote.
Η νόβα έσκασε μέσα στο καλοκαίρι κι έβαλε

Sent from my iPad using Tapatalk

45 minutes ago, mixtri said:

Από ότι καταλαβαίνω η Cosmote βάζει 60mhz-80mhz ΚΑΤ ελάχιστο στο νέο δίκτυο. Wowwwwwwww! Για επαρχία αυτό παιδιά είναι πολύ καλό. Σε κάλυψη θα πρέπει να βάλει κι άλλους σταθμούς αλλά σε χωρητικότητα κάνει πολλά βήματα εμπρός. Από απλό 1800 setup πάει σε Β3C B7C B1 B20 B28

Έχει αναβαθμίσει Καστοριά η Κοσμοτε;

Δε νομίζω πως έχει θέμα από άποψη αριθμού σταθμών. Πιο πολύ έχουμε να κάνουμε εδώ με πειραγμένα EIRP από τη Nova και μάλλον ο φίλος έχει ως δεύτερη κάρτα την Cosmote? @Gv2008 Καλά έχω καταλάβει; φυσική sim nova και e sim Cosmote, σωστά; Γτ δικαρτο iphone δεν παίζει απ όσο ξέρω. Άρα εκεί στην εναλλαγή δεν φαίνονται καθόλου αξιόπιστα για μετρήσεις δικαρτα κινητά και σου δίνει περίεργα νούμερα, χωρίς να δίνει χρόνο στο δίκτυο να ανταποκριθεί or whatever τέλοσπάντων. 

1 minute ago, johnny_htc said:

Δε νομίζω πως έχει θέμα από άποψη αριθμού σταθμών. Πιο πολύ έχουμε να κάνουμε εδώ με πειραγμένα EIRP από τη Nova και μάλλον ο φίλος έχει ως δεύτερη κάρτα την Cosmote? @Gv2008 Καλά έχω καταλάβει; φυσική sim nova και e sim Cosmote, σωστά; Γτ δικαρτο iphone δεν παίζει απ όσο ξέρω. Άρα εκεί στην εναλλαγή δεν φαίνονται καθόλου αξιόπιστα για μετρήσεις δικαρτα κινητά και σου δίνει περίεργα νούμερα, χωρίς να δίνει χρόνο στο δίκτυο να ανταποκριθεί or whatever τέλοσπάντων. 

Ωραία λοιπόν, να τα ανεβάσει και η κοσμοτε. Αλλά ξέρεις τι γίνεται; Έτσι δε φτιάχνεις δίκτυο. Θα φτιάξεις κάλυψη, οκ. Ως εκεί. Οι επιδόσεις πάντα θα είναι κακές. 

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τι πρωτιές είναι αυτές σήμερα για τις victus!!!!Προσπέρασαν σήμερα την Cosmote

Vodafone σε επαρχιακό δρόμο(Θήβα-Λουτουφί):

20240102_143959.thumb.jpg.6d7283610ec126663e264e770868d2ae.jpg

Cosmote 5G στα 50 Mbps από κινητό γνωστού

Just now, aektzhs 1 said:

Τι πρωτιές είναι αυτές σήμερα για τις victus!!!!Προσπέρασαν σήμερα την Cosmote

Vodafone σε επαρχιακό δρόμο(Θήβα-Λουτουφί):

20240102_143959.thumb.jpg.6d7283610ec126663e264e770868d2ae.jpg

Cosmote 5G στα 50 Mbps από κινητό γνωστού

Οι άλλες έχουν απεριόριστα;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Νομίζω μόνο η Nova δεν έχει δώσει φέτος 

Ε τότε τι νόημα έχουν οι συγκρίσει με ένα δίκτυο καρτοκινητών.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπράβο, βλέπω γαζωνουν τα δίκτυα.

Και οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται.

Έτσι.

Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί.

Παύλος Παυλίδης 

Just now, mixtri said:

Cosmote συμβόλαιο vs Vodafone CU ήταν η δική μου η σύγκριση 

Just now, mixtri said:

Όταν βγαίνει δεύτερη ή τρίτη η πράσινη, δεν έχουν νόημα οι μετρήσεις.

Παύλος Παυλίδης 

4 minutes ago, mixtri said:

Ωραία λοιπόν, να τα ανεβάσει και η κοσμοτε. Αλλά ξέρεις τι γίνεται; Έτσι δε φτιάχνεις δίκτυο. Θα φτιάξεις κάλυψη, οκ. Ως εκεί. Οι επιδόσεις πάντα θα είναι κακές. 

Εμένα μου το λες; Εγώ το ξέρω αυτό. Ο, τι τρύπα  φανεί από την αναβάθμιση, θα καλυφθεί σωστά και όμορφα με σταθμό καινούργιο. Ας τα αφήσει έτσι όπως τα έχει η Cosmote, θα τα χαλάσει όλα ή τουλάχιστον πολύ επιλεκτικά ας κάνει κάτι. Πάντως η nova μου φαίνεται όλα τα λεφτά των επενδύσεων, στη ΔΕΗ θα πάνε 🤣

3 minutes ago, p_k said:

Όταν βγαίνει δεύτερη ή τρίτη η πράσινη, δεν έχουν νόημα οι μετρήσεις.

Τι εννοείς; Ανέβασε νομίζω ο φίλος σε νήμα της Nova μέτρηση στα ΣΕΑ του Αιγίου. Ένα τέρμα τα γκάζια η nova και λέει η vodafone edge. Παρακαλώ; Ποιος ήρθε; Από την ίδια κεραία και οι δύο παίζουν ακριβώς δίπλα στα ΣΕΑ σχεδόν. Απλά απ ο, τι φαίνεται η vodafone έχει κόσμο πάνω και τα χει παίξει και η Nova το παίζει η Μαρία Αντουανέτα των δικτύων στην Ελλάδα. 🤣🤣🤣

53 minutes ago, rebel1 said:

Από πέρσυ 5g στην Καστοριά και πέριξ η cosmote.
Η νόβα έσκασε μέσα στο καλοκαίρι κι έβαλε

Sent from my iPad using Tapatalk

Και πέρσι την Καθαρά Δευτέρα που βρέθηκα στην Καστοριά, είχε 5g στο πάρκινγκ της λίμνης.

Ευτυχώς που υπάρχει το φόρουμ και καταγράφεται η πραγματικότητα, από τους ίδιους τους χρήστες.

Ψυχραιμία παιδιά, τα καλύτερα έρχονται.

Παύλος Παυλίδης 

Στην 10324 έχει συνεγκατάσταση και η vf;;;;
Ναι αλλά δεν μπόρεσα να μετρήσω, δεν έχω VF

Αν μου πληρώνει κάποιος την 3η κάρτα πολύ ευχαρίστως

12 minutes ago, johnny_htc said:

Τι εννοείς; Ανέβασε νομίζω ο φίλος σε νήμα της Nova μέτρηση στα ΣΕΑ του Αιγίου. Ένα τέρμα τα γκάζια η nova και λέει η vodafone edge. Παρακαλώ; Ποιος ήρθε; Από την ίδια κεραία και οι δύο παίζουν ακριβώς δίπλα στα ΣΕΑ σχεδόν. Απλά απ ο, τι φαίνεται η vodafone έχει κόσμο πάνω και τα χει παίξει και η Nova το παίζει η Μαρία Αντουανέτα των δικτύων στην Ελλάδα. 🤣🤣🤣

Μαγκιά της να είναι η Μαρία Αντουανέτα. Κέρδισε τους περισσοτερους πελάτες μέσα στο 23 πάντως. 

Επισης είμαστε τόσο σίγουροι πως έχουν τα απεριόριστα τόσο μεγάλο αντίκτυπο στα δίκτυα; 
Η μήπως απλά η μετακίνηση πολιτών σε συγκεκριμένες περιοχές και γενικά η μεγαλύτερη κινητικότητα προκαλούν συμφόρηση στα δίκτυα; 
Εγω τουλάχιστον βλέπω πως ο απλός χρήστης (το 90%) με τα απεριόριστα απλά θα δει YouTube, instagram κλπ χωρίς άγχη για την κατανάλωση των δεδομένων. Τόση συμφόρηση προκαλούν αυτές οι δραστηριότητες; 

Edited by panos.k2

1 minute ago, panos.k2 said:

Μαγκιά της να είναι η Μαρία Αντουανέτα. Κέρδισε τους περισσοτερους πελάτες μέσα στο 23 πάντως. 

Επισης είμαστε τόσο σίγουροι πως έχουν τα απεριόριστα τόσο μεγάλο αντίκτυπο στα δίκτυα; 
Η μήπως απλά η μετακίνηση πολιτών σε συγκεκριμένες περιοχές και γενικά η μεγαλύτερη κινητικότητα προκαλούν συμφόρηση στα δίκτυα; 
Εγω τουλάχιστον βλέπω πως ο απλός χρήστης (το 90%) με τα απεριόριστα απλά θα δει YouTube, instagram κλπ χωρίς άγχη για την κατανάλωση των δεδομένων. Τόση συμφόρηση προκαλούν αυτές οι δραστηριότητες; 

Ακριβώς.

Στις περιοχές που έχει μεγάλες ταχύτητες δεν υπάρχουν απεριόριστα;

Παύλος Παυλίδης 

14 minutes ago, johnny_htc said:

Εγώ έχω eSIM nova και φυσική cosmote. Η cosmote είναι η 2η κάρτα μου. Η nova πλέον χτυπάει 150αρια παντού όπου έχει αναβαθμίσει. Στο βουνό είδα και κάποιες N78 γύρω στα 600 Mbps. Από τος μετρήσεις μου συνολικά, η nova είναι η καλύτερη και η πιο σταθερή. Ατού της cosmote η κάλυψη μέσα στα τούνελ με 5G, ενώ η nova είχε στα μισά. Η cosmote από Αρτα και πάνω πολύ παλιό δίκτυο B3 only ενώ η nova χτύπαγε 200αρια. Παλιό δίκτυο είχε και η nova αλλά και αυτό βάραγε 50αρια. Φυσικά, δεν έλειψαν και κάποιες B20 με ταχύτητες από 5 έως 40 Mbps. Από Αθήνα μέχρι Αρτα η nova γύρισε σε EDGE 3 φορές και η cosmote 5 φορές. Σε κάλυψη 5G προηγείται η πρασινη, σε ταχύτητες η μαύρη. Από Αρτα και πάνω, η cosmote είχε πολύ 4G unusable και η nova B20 λειτουργικό. Μέσα στην Καστοριά η cosmote έχει πολύ EDGE σε αντίθεση να τη nova. Στην cosmote πέτυχα και N78 αλλά είναι ή του ύψους ή του βάθους στην πόλη. Σαν πρώτο δίκτυο σε ταχύτητες και κάλυψη θεωρώ πως είναι η nova από τα σημεία που πέρασα βέβαια σε κάποια σημεία η πράσινη ήταν πολύ καλύτερη. Αν η nova αναβαθμίσει τις κεραιες του παλιού δικτύου άνετα θα μπορούσε να κοντράρει στα ίσα ακόμα και να ξεπεράσει την cosmote. Το 5G από Αθήνα μέχρι Κατορια για την cosmote είναι περίπου στο 90% της διαδρομής ενώ της nova περίπου στο 80%, με τη διαφορά ότι όπου είχα παλιό δίκτυο nova ήταν λειτουργικό σε αντίθεση με το παλιό δίκτυο της cosmote που είναι unusable

Σωστά. Φαντάσου τι θα γίνει σε έναν χρόνο από τώρα, με τις αναβαθμίσεις να τρέχουν.

Αν είχες να επιλέξεις ένα μόνο δίκτυο για να κρατήσεις, υποθετικά μιλώντας, με βάση την εμπειρία σου, ποιο θα ήταν;

Η NOVA ή η Cosmote;

Παύλος Παυλίδης 

4 minutes ago, Gv2008 said:

Εγώ έχω eSIM nova και φυσική cosmote. Η cosmote είναι η 2η κάρτα μου. Η nova πλέον χτυπάει 150αρια παντού όπου έχει αναβαθμίσει. Στο βουνό είδα και κάποιες N78 γύρω στα 600 Mbps. Από τος μετρήσεις μου συνολικά, η nova είναι η καλύτερη και η πιο σταθερή. Ατού της cosmote η κάλυψη μέσα στα τούνελ με 5G, ενώ η nova είχε στα μισά. Η cosmote από Αρτα και πάνω πολύ παλιό δίκτυο B3 only ενώ η nova χτύπαγε 200αρια. Παλιό δίκτυο είχε και η nova αλλά και αυτό βάραγε 50αρια. Φυσικά, δεν έλειψαν και κάποιες B20 με ταχύτητες από 5 έως 40 Mbps. Από Αθήνα μέχρι Αρτα η nova γύρισε σε EDGE 3 φορές και η cosmote 5 φορές. Σε κάλυψη 5G προηγείται η πρασινη, σε ταχύτητες η μαύρη. Από Αρτα και πάνω, η cosmote είχε πολύ 4G unusable και η nova B20 λειτουργικό. Μέσα στην Καστοριά η cosmote έχει πολύ EDGE σε αντίθεση να τη nova. Στην cosmote πέτυχα και N78 αλλά είναι ή του ύψους ή του βάθους στην πόλη. Σαν πρώτο δίκτυο σε ταχύτητες και κάλυψη θεωρώ πως είναι η nova από τα σημεία που πέρασα βέβαια σε κάποια σημεία η πράσινη ήταν πολύ καλύτερη. Αν η nova αναβαθμίσει τις κεραιες του παλιού δικτύου άνετα θα μπορούσε να κοντράρει στα ίσα ακόμα και να ξεπεράσει την cosmote. Το 5G από Αθήνα μέχρι Κατορια για την cosmote είναι περίπου στο 90% της διαδρομής ενώ της nova περίπου στο 80%, με τη διαφορά ότι όπου είχα παλιό δίκτυο nova ήταν λειτουργικό σε αντίθεση με το παλιό δίκτυο της cosmote που είναι unusable

Καλά να περάσεις!!!!Έχουν γίνει άλματα από όλους και κυρίως από Vodafone και Nova. Δεκέμβριο του 2024 ελπίζω να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα 

Καλά να περάσεις!!!!Έχουν γίνει άλματα από όλους και κυρίως από Vodafone και Nova. Δεκέμβριο του 2024 ελπίζω να είναι ακόμα καλύτερα τα πράγματα 

Ευχαριστώ πολύ! Μακάρι να έχουμε καλύτερα δίκτυα. Η vf πολύ πίσω εδώ, 3ο δίκτυο 

2 minutes ago, Gv2008 said:

Εντάξει, προσπαθούν κι αυτοί, πέρσι τέτοια εποχή ήταν πολύ χειρότερα.

Έχουν κάνει πρόοδο και πρέπει να τους το αναγνωρίσουμε.

Παύλος Παυλίδης 

3 minutes ago, Gv2008 said:

Λειτουργική όμως;;;;

Η NOVA άλλα πράγματα πρέπει να διορθώσει, στο θέμα του δικτύου τα πάει περίφημα.

Πρέπει επιτέλους να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση πελατών μέσω chat η οποία τελευταία παρουσιάζει πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ μέσω 13700 και 13800 είναι πολύ γρήγορη.

Επίσης πρέπει να δοθεί επιτέλους η extrasim και θα είμαστε κομπλέ.

Παύλος Παυλίδης 

47 minutes ago, p_k said:

Η NOVA άλλα πράγματα πρέπει να διορθώσει, στο θέμα του δικτύου τα πάει περίφημα.

Πρέπει επιτέλους να βελτιωθεί η εξυπηρέτηση πελατών μέσω chat η οποία τελευταία παρουσιάζει πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ μέσω 13700 και 13800 είναι πολύ γρήγορη.

Επίσης πρέπει να δοθεί επιτέλους η extrasim και θα είμαστε κομπλέ.

Ακριβώς αυτά!!👌 Φυσικά να αλλάξει πολιτική- νοοτροπία στα καταστήματά της που είναι και η βιτρίνα της εταιρίας. Να έχει και κάποια ιδιόκτητα ειδικά στις πόλεις μέσα! Αυτό βλέπει ο μέσος πολίτης όταν πάει να εξυπηρετηθεί και να ενημερωθεί για τις σύγχρονες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες των παροχών. Καλή χρονιά σε όλους!🍾🥂🍾

Edited by Chrischal1908