Jump to content

Συνταγές μαγειρικής


valerio
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

χαχαχαχαχ έχουμε όμως νοικοκυρές εδω στο myphone παράπονο δεν έχετε κάνα

meeting με φαγητά πρέπει να γίνει

Ναι αμε...Οι μισοι θα τρωνε κι οι αλλοι μισοι θα μαζευουν τα πτωματα...:lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 226
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Να το βάλεις σε χαμηλότερη θερμοκρασία απ' ότι λέει η συνταγή, αλλά να το βάλεις στον αέρα. Όταν δεις ότι παίρνει χρώμα και φουσκώνει βάλε αλουμινόχαρτο και άστο μέχρι να ψηθεί εντελώς.

Άντε και αν θέλεις μετά να φτιάξεις και brownies πες μου. :D

"Ακόμα κι όταν θα νομίζεις

πως μου πήρες την ψυχή, θα σε καίω.

Κι όταν ακόμη θα νομίζεις

πως για πάντα έχω χαθεί, θα ανατέλλω..."

Link to comment
Share on other sites

:)

υπαρχει και η αλλη λυση.

οπως κανει η μαμα μου,οταν δεν πετυχαινει...τα ριχνει στον φουρνο! :lol: χαλασε ο φουρνος κτλ :p

 

:lol: :lol: :lol:

Σωστή η μαμά σου...

 

Μου ανοίξατε την όρεξη τώρα με το κέικ.

Μάλλον όταν γυρίσω σπίτι θα φτιάξω και εγώ ένα :)

Θέλω διακοπές!

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

ή για καποια ωρα να βαζεις ασημοχαρτο για να μην αρπαζει

με ποια επιλογη το ψηνεις στην κουζινα?πανω κατω κ αερα νομιζω ειναι το καλυτερο :P

 

Ναι έτσι το ψήνω αλλά μου βγαίνει κάπως.. θα δοκιμάσω και το αλουμινόχαρτο....

Link to comment
Share on other sites

Προσπαθησε να το ψηνεις σε χαμηλοτερη θερμοκρασια απο αυτην που λεει η συνταγη κι ας παρει περισσοτερη ωρα...;) Πιθανον να "σκαει" απο πανω κατα την διαρκεια του ψησιματος και γι'αυτο να γινεται ανομοιομορφο. Επισης μην το βαζεις στην πανω-πανω σχαρα...

 

Το βάζω χαμηλά και αυτό είναι που με παραξενεύει γμτ... Τέλως πάντων θα δοκιμάσω ξανά θα σας ενημερώσω :O

Link to comment
Share on other sites

:)

 

:lol: :lol: :lol:

Σωστή η μαμά σου...

 

Μου ανοίξατε την όρεξη τώρα με το κέικ.

Μάλλον όταν γυρίσω σπίτι θα φτιάξω και εγώ ένα :)

παντως εκανε μια μπουγατσα Ιωαννα μου τελεια.

θα την πω να σου στειλε Pm την συνταγη! :lol:

Never Give Up:!:

Join friend!

Link to comment
Share on other sites

παιδια μηπως ξερει καποιος που μπορω να βρω μικρες ατομικες φορμες(μεταλικο τσερκι λεγετε) αλλα που αν ανοιγει για να ξεφορμαρεις?

εψαξα στη γειτονια μου αλλα δεν ειχε κανεις...καμια ιδεα για θεσσαλονικη?

επισης μπορω να χρησιμοποιησω κατι αλλο?

ευχαριστω

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

παιδια μηπως ξερει καποιος που μπορω να βρω μικρες ατομικες φορμες(μεταλικο τσερκι λεγετε) αλλα που αν ανοιγει για να ξεφορμαρεις?

εψαξα στη γειτονια μου αλλα δεν ειχε κανεις...καμια ιδεα για θεσσαλονικη?

επισης μπορω να χρησιμοποιησω κατι αλλο?

ευχαριστω

 

cook-shop......:cool:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

μπορει κανεις να βοηθησει?

ψαχνω την παραδοσιακη συνταγη για κουρκουμπινια

ευχαριστω:)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Λουκουμάδες

 

 

 

640 γρ. αλεύρι

640 γρ. νερό χλιαρό

½ κ.γ. αλάτι

16-18 γρ. μαγιά μπύρας

λάδι για τηγάνισμα

λίγη κανέλα

 

Σιρόπι:

640 γρ. ζάχαρη

320 γρ. νερό

1-2 π.τσ. μέλι

 

Διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει η ζύμη νερουλή, χωρίς σβόλους. Τη βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Κόβουμε τη ζύμη με το χέρι ή με κουτάλι που βουτάμε στο λάδι σε μικρούς σβόλους και τους ρίχνουμε σε μπόλικο καυτό λάδι. Τους στραγγίζουμε, τους βρέχουμε με το σιρόπι, τους πασπαλίζουμε με την κανέλα και σερβίρουμε.

 

 

Σιρόπι:

 

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη, τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού για 6-12 λεπτα

Προσθέτουμε το μέλι και κατεβάζουμε από τη φωτιά

 

 

πριν το μελι

http://img454.imageshack.us/img454/8669/abcd0003xw5.jpg

 

 

μετα το μελι

http://img403.imageshack.us/img403/3024/abcd0002hw2.jpg

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Kαι μετα το φαγωμα::lol:

http://www.m-corp.com/upload/mcorp/sowhatsthebrief/so_whats_the-_brief_Img.jpg

 

Εγω να κανω μια προταση:

Στα μακαρονια αφου τα σουρωσω, και βαλω στην κατσαρολα λαδι για να τα καψω, ριχνω μεσα στο λαδι και λιγο σκορδο(σε σκονη ή κομματακια τα οποια αφαιρουμε μετα) και λιγες πιπεριτσες σε κομματακια που επισης αφαιρουμε...Δινουν μια πικαντικη γευση στα μακαρονια που προσωπικα μ'αρεσει πολυ, αν και εγω δεν βαζω πιπερια γιατι δεν μ'αρεσει γενικα. Δοκιμαστε το...;)

[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ανοιξα δυο θεματα σχετικα με το φαγητο πατατες αλλα κλειδωθηκαν για καποιους λογους, συνεπως καλω οσους απαντησαν εκει να συνεχισουμε εδω, ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ Msk.

 

Εσας λοιπον πως σας αρεσουν οι πατατες?

τηγανιτες η ψητες?

με ποια σως?

 

καποια συνταγη εχετε να γραψετε?

Link to comment
Share on other sites

Συνταγή:

Πατάτες με αυγά

Υλικά:

* 1 κιλό Πατάτες

* 6 Αυγά

* Αλάτι

* Πιπέρι

 

Παρασκευή

 

Τηγανίζουμε τις πατάτες.

 

Μέσα σε ένα τηγάνι καίμε λίγο βούτηρο, ρίχνουμε τις τηγανισμένες πατάτες και μετά τα αυγά, ελαφρά χρυπημένα με αλάτι και λίγο πιπέρι.

 

Οταν ρίχνουμε τα αυγά, σβήνουμε τη φωτιά και ανακατώνουμε συνέχεια.

 

---

 

πουρες

 

Πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό για να βράσουν (αν έβρασαν θα πρέπει να τρυπιούνται με το πιρούνι).

 

Αφού βράσουν τις ξεπλένουμε με νερό και τις ξεφλουδίζουμε. Τις κόβουμε σε κομματάκια και τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα.

 

Ζεσταίνουμε το γάλα και βάζουμε μέσα το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι και τη σάλτσα σόγιας και τα ανακατεύουμε.

 

Ρίχνουμε το γάλα σιγά σιγά πάνω από τις πατάτες, ανακατεύοντας συγχρόνως με μια ξύλινη κουτάλα.

Link to comment
Share on other sites

αυτες ειναι νοστιμοτατες πατατες!!:w00t::w00t::w00t:

 

http://www.imageshack.gr/images/imm2wdu2m2ynyrmgw2wo.jpg

 

συμφωνω και επαυξανω, αν και δεν εχουν καμμια σχεση με τις φρεσκοτηγανισμενες πατατες του σπιτιου.

 

παντως και αυτες με τη σως που δινουν ειναι κολαση....:O

Link to comment
Share on other sites

Πατάτες σουφλέ

 

Υλικά

2 ΚΙΛΑ ΠΑΤΑΤΕΣ

 

10 ΦΕΤΕΣ ΜΠΕΙΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

 

400ΓΡ ΤΥΡΙ ΓΚΟΥΝΤΑ

 

250ΓΡ ΦΕΤΑ

 

200 ΓΡ ΡΟΚΦΟΡ

 

ΔΥΟ ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ

 

ΕΝΑ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

 

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

ΑΛΑΤΙ

 

ΠΙΠΕΡΙ

 

Εκτέλεση

ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΒΟΥΜΕ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΕΛΑΦΡΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΡΟΔΙΖΟΥΝ.

ΣΕ ΕΝΑ ΤΑΨΑΚΙ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΤΑΤΕΣ, ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΜΑΣ (ΚΡΑΤΑΜΕ ΛΙΓΟ ΓΚΟΥΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ) ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΕΙΚΟΝ, ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΑΤΑΤΕΣ , ΤΥΡΙΑ, ΜΠΕΙΚΟΝ.

 

ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΕΙΝΑΙ 4 ΣΤΡΩΣΕΙΣ. ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΟΥΣ 2 ΚΡΟΚΟΥΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΜΑΣ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΤΥΡΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200 ΒΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΑ.

 

 

 

επισης μπορουμε να μιλησουμε και για πατατακια!!

 

ποια σας αρεσουν πιο πολυ?

Link to comment
Share on other sites

Σκορδαλιά και το μέγα έλεος.....η πιο ωραία συνταγή...

Peugeotclub

Peugeot 406 ST 2000 1.600cc

Στο νοσοκομείο καταλήγουνε όσοι φοράνε ζώνες.Οι υπόλοιποι πάνε πρώτα στο νεκροτομείο...

http://www.skoda-auto.gr/models/octavia/extra/images/2x3x180.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Παιδιά εκπέμπω SOS! Γνωρίζει κανείς συνταγή για αμελέτητα ;..:confused:

 

Σοβαρά θές σχετική συνταγή?:lol:

Εγώ τα έχω συναντήσει ψητά στα κάρβουνα-έτσι μου φάνηκαν τουλάχιστον...όχι ότι τα δοκίμασα αλλά περιλαμβάνονται σε μια μερίδα που τα υπόλοιπα μου αρέσουν πολύ:p

Η λογική είναι ο μόνος τρόπος να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση;)
Link to comment
Share on other sites

Πιο σοβαρά δεν γίνεται..Θα κάνουμε τραπέζι τη Κυριακή σε κάτι φίλους και έχουμε υποσχεθεί να είναι στο μενού..

 

Ο γούγλης δεν βοηθάει καθόλου;

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Πιο σοβαρά δεν γίνεται..Θα κάνουμε τραπέζι τη Κυριακή σε κάτι φίλους και έχουμε υποσχεθεί να είναι στο μενού..

 

Εμ σκέφτεται ο κόσμος πριν υποσχεθεί!:p

Στο google έχει μια πολύπλοκη συνταγη με κουνέλι...δεν τη συνιστώ!

Κατα τα άλλα μόνο ψητά όπως σου είπα ίσως να είναι καλά...με ρίγανη,μπαχαρικά και λεμόνι maybe:p

Η λογική είναι ο μόνος τρόπος να κάνεις λάθος με αυτοπεποίθηση;)
Link to comment
Share on other sites

Κατα τα άλλα μόνο ψητά όπως σου είπα ίσως να είναι καλά...με ρίγανη,μπαχαρικά και λεμόνι maybe:p

 

Επικροτώ και υποστηρίζω (29 μέλη του myphone συνιστούν αμελέτητα ψητά :p).

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

 

London is a state of mind

Link to comment
Share on other sites

Ο Mr.Google δεν βοήθησε πολύ αφού βρήκα -κλασσικά- από διαφημίσεις για ταβέρνες μέχρι αμπελοφιλοσοφίες σε διάφορα blogs όπου κάποιος ''χάριζε'' τα αμελέτητα του σε κάποιους άλλους:lol: ή πληροφορίες για το σωστό ψήσιμο του αρνιού το Πάσχα..

 

Τέσπα,δυο λύσεις υπάρχουν.Ή θα πάω να πάρω απ'έξω και θα το παίξω λαμόγιο ή θα πάρουν τα άλλα αμελέτητα..:lol::X:ninja:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Μπουκιτσες

 

4φλυτζ. τσαγιού λάδι

1 φλυτζ. τσαγιού ζάχαρη

1 φλυτζ. τσαγιού μπύρα

2 κ.γλ. baking powder

2 κ.γλ. σόδα

8 κ.σ. κονιάκ

8 κ.σ. χυμός πορτοκάλι

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει (ώστε να γίνει η ζύμη μαλακή)

 

 

Οδηγίες

 

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά.Πλάθουμε σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού, πιέζουμε την άνω επιφάνεια για να γίνει επίπεδη και δίνουμε κυκλικό σχήμα.Βάζουμε ένα κομμάτι καρύδι στο εσωτερικό της ζύμης.

Ψήνουμε στους 180°C για 45 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν οι μπουκίτσες.

Σιροπιάζουμε όπως τα μελομακάρονα.

Στη συνέχεια λιώνουμε κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί και καλύπτουμε την άνω επιφάνεια κάθε μπουκίτσας.Στολίζουμε με τριμμένο καρύδι πάνω από τη σοκολάτα.

 

 

 

γιατι τα χριστουγεννα πλησιαζουν...καντε καμια προβα!!!

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...