Jump to content

Wind - Σταθερή τηλεφωνία και internet

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν έχω τίποτα,ενω το ρουτερ έχει συγχρονισει.ακομα στο περίμενε είμαι.

Μάλλον θα τους ξαναπαρω.

Μόλις λύθηκαν από μόνα τους.

Τίγκα στα λάθη από ότι βλέπω,αλλά έχει σταθερότητα όπως φαίνεται,βέβαια αυτό μένει να το δω τις επόμενες μέρες.

40/10 συγχρόνισε το ρούτερ.

Edited by Chryssostomos

Xiaomi 12 Pro

Τότε δεν παίρνεις από καμπίνα αλλά από αστικό κέντρο. Με γεια.

Sent from my XT1562

το κέντρο του οτε είναι εδώ παραδίπλα,αλλά δεν ξέρω από τι δίνει..

Xiaomi 12 Pro

Από εκεί παίρνεις, διαφορετικά αν έπαιρνες από καμπίνα θα είχες 5mbps upload. Αλλά για να είναι στα 40 το download θα έχει κάποια απόσταση, αν και μικρή.

Sent from my XT1562

Από εκεί παίρνεις, διαφορετικά αν έπαιρνες από καμπίνα θα είχες 5mbps upload. Αλλά για να είναι στα 40 το download θα έχει κάποια απόσταση, αν και μικρή.

Sent from my XT1562

καμια 100 μέτρα,πραγματική απόσταση.

δε βαριέσαι.

Από τα 15 τα 40 είναι καλύτερα.:lol:

Xiaomi 12 Pro

καμια 100 μέτρα,πραγματική απόσταση.

δε βαριέσαι.

Από τα 15 τα 40 είναι καλύτερα.:lol:

Έβγαλες καμία άκρη με την εξυπηρέτηση?

Έβγαλες καμία άκρη με την εξυπηρέτηση?

Kαμία.Ένα απλό μήνυμα μου έστειλαν ότι ενεργοποιήθηκα.

Αυτή τη φορά είμαι απογοητευμένος.

5 ώρες για να γίνει η μετάβαση μου φαίνονται πολλές.

Xiaomi 12 Pro

Kαμία.Ένα απλό μήνυμα μου έστειλαν ότι ενεργοποιήθηκα.

Αυτή τη φορά είμαι απογοητευμένος.

5 ώρες για να γίνει η μετάβαση μου φαίνονται πολλές.

Εύχομαι να γίνει γρήγορα η δουλειά σου και να μην μπλέξεις με καθυστερήσεις κλπ

Εύχομαι να γίνει γρήγορα η δουλειά σου και να μην μπλέξεις με καθυστερήσεις κλπ

Συνδέθηκα βρε.

τώρα δεν θα κάνω θέμα γιατί είναι 40 και όχι 50.

Φαντάζομαι δε το σηκώνει η γραμμή.ετσι και αλλιώς μέσα στα FEC είναι.

Xiaomi 12 Pro

Συνδέθηκα βρε.

τώρα δεν θα κάνω θέμα γιατί είναι 40 και όχι 50.

Φαντάζομαι δε το σηκώνει η γραμμή.ετσι και αλλιώς μέσα στα FEC είναι.

Ααα νόμισα δεν είχες συνδεθεί καν.. Πάλι καλα

Ααα νόμισα δεν είχες συνδεθεί καν.. Πάλι καλα

Ναι δόξα το Θεό,μόνο 5 ωρίτσες πήρε.

Αν κάποιος ξέρει πως κάνουμε port forward στο zyxel,θα ήθελα μια βοήθεια.

Edited by Chryssostomos

Xiaomi 12 Pro

να ρωτησω κατι.στα πεθερικα μου ο οτε αν καταλαβα καλα τους το γυρισε σε voip,δλδ το τηλ συνδεθηκε με το ρουτερ (δεν παει γραμμη στο τοιχο).στραβωσαν με αυτο και θελουν να πανε σε αλλο παροχο.ο νεος παροχος θα τους το αφησει ετσι ή θα επαναφερει τη γραμμη οπως ηταν;

Eξαρτάται τον πάροχο. Αν π.χ. πάει σε cyta που έχουν επίσης voip, πιθανόν είναι να το αφήσουν όπως είναι. Πάντως δεν αποκλείεται κάποια στιγμή να το γυρίσουν όλοι σε voip. Δεν είναι τόσο τρομερό. Με μια απλή τροποποίηση της συνδεσμολογίας στην κεντρική πρίζα μπορείς να έχεις τηλέφωνο όπως πριν σε όλο το σπίτι.

επομενως αν παει πχ φορθνετ και δεν δινει voip αναγκαστικα θα στειλουν τεχνικο να αλλαξει συνδεσμολογια,σωστα;

Κάτσε. Αν δεν έχει αλλάξει η αρχική συνδεσμολογία στο σπίτι, και απλά έχουν συνδέσει τηλέφωνο στο ρούτερ μετά την αλλαγή σε voip, αν πας σε εταιρεία που δεν έχει voip, δεν θα έχεις πρόβλημα. Θα πηγαίνει κανονικά το τηλεφωνικό σήμα σε όλες τις πρίζες.

Αν έχει γίνει όμως παρέμβαση από τεχνικό για να δίνει σήμα τηλεφωνικό παντού στο σπίτι, και το επαναφέρεις σε μη voip πάροχο, τότε θα πρέπει να αντιστραφεί η "επέμβαση" στην πρίζα. Δεν ξέρω θα το κάνει ο τεχνικός της άλλης εταιρείας. Ενδέχεται να χρειαστεί να φωνάξεις ηλεκτρολόγο.

Sent from my XT1562

λογικα εχει γινει παρεμβαση απο τεχνικο αφου ηρθε τεχνικος του οτε στο σπιτι και το γυρισε σε voip.δεν νομιζω απλως να εβαλε τη πριζα στο ρουτερ,αυτο μπορουσα να το κανω και εγω.

Σε ευχαριστω πολυ!!!

λογικα εχει γινει παρεμβαση απο τεχνικο αφου ηρθε τεχνικος του οτε στο σπιτι και το γυρισε σε voip.δεν νομιζω απλως να εβαλε τη πριζα στο ρουτερ,αυτο μπορουσα να το κανω και εγω.

Σε ευχαριστω πολυ!!!

Δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση απο τον τεχνικό στις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού! Απλά ο τεχνικός ήρθε, κούμπωσε το ρούτερ και πάνω σε αυτό σύνδεσε το τηλέφωνο! Επειδή απέχω απο τον Οτε γύρω στα 15 χρόνια περίπου ευελπιστώ να ήταν ανευ χρεώσεως η εγκατάσταση του εξοπλισμού απο τον τεχνικό.

Αυτό που σου λένε για να έχεις τηλέφωνο σε όλες τις πρίζες όταν έχεις Voip είναι άλλη διαδικασία που την κάνεις εσύ για δική σου ευκολία.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/534985

.

Αν κάποιος ξέρει πως κάνουμε port forward στο zyxel,θα ήθελα μια βοήθεια.

Καμιά ψυχή;

Xiaomi 12 Pro

Δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση απο τον τεχνικό στις τηλεφωνικές πρίζες του σπιτιού! Απλά ο τεχνικός ήρθε, κούμπωσε το ρούτερ και πάνω σε αυτό σύνδεσε το τηλέφωνο! Επειδή απέχω απο τον Οτε γύρω στα 15 χρόνια περίπου ευελπιστώ να ήταν ανευ χρεώσεως η εγκατάσταση του εξοπλισμού απο τον τεχνικό.

Αυτό που σου λένε για να έχεις τηλέφωνο σε όλες τις πρίζες όταν έχεις Voip είναι άλλη διαδικασία που την κάνεις εσύ για δική σου ευκολία.

δεν υπήρξε καμιά χρέωση.

Ενα τεστ με Wind πριν λιγο με Wifi διπλα απο το ρουτερ:

http://www.speedtest.net/my-result/5567026198

Το μεγαλυτερο που εχω δει ειναι 13mbps και δεδομενης της τοποθεσιας,2 χιλιομετρα εξω απο το κεντρο των Τρικαλων,θεωρω πως ειναι ικανοποιητικη ταχυτητα!

Επειδη δεν ειμαι τοσο ψαγμενος εχω εναν προβληματισμο.Εχω wind 24mbps και στο σπιτι μου ειναι συνδεδεμενες 4 με 5 συσκευες.Μερικες φορες εχω αποσυνδεσεις σε μια η παραπανω απο τις συσκευες η οταν κανω streaming ταινια απο το laptop στην τηλεοραση μερικες φορες.Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι θεμα εταιριας το ποσο καλο internet εχει η ειναι θεμα router και πρεπει να διαθεσω κανενα 50ρικο για να παρω απο το εμποριο και να το εχω για αρκετο καιρο.Αυτην την στιγμη εχω ενα zte ασπρο μικρο

LG Optimus 2X,THL W8,Xiaomi mi2s,Xiaomi mi4, Xiaomi mi4c, Letv le1, Lg g2, Lg g3, Lg g4,Xiaomi mi5,Samsung Galaxy S6 Edge,Lg g5,Galaxy s7,Xiaomi mi5s,Xiaomi mi6,Galaxy s8,Lg g6,Oneplus 5,Oneplus 5t,Xiaomi mi note 3,Huawei mate 10 pro,Xiaomi mi mix 2s,Galaxy s9+,Huawei P20 Pro,Xiaomi mi 9,Huawei mate 20 pro,Xiaomi mi note 10,Huawei p30 pro,Samung s10 plus,Samsung s20 plus,Xiaomi mi 10,Pixel 4xl,Samsung s20 fe

To 2o. Tα ρούτερ που δίνουν οι πάροχοι είναι φθηνές συσκευές και όχι ότι καλύτερο ποιοτικά. Το πρόβλημα τους κυρίως θα φανεί όταν συνδεθούν πολλές συσκευές ασύρματα. Φαντάζομαι ότι εννοείς αποσυνδέσεις από το wi-fi, όχι αποσύνδεση του ρούτερ γενικά από το internet.

To 2o. Tα ρούτερ που δίνουν οι πάροχοι είναι φθηνές συσκευές και όχι ότι καλύτερο ποιοτικά. Το πρόβλημα τους κυρίως θα φανεί όταν συνδεθούν πολλές συσκευές ασύρματα. Φαντάζομαι ότι εννοείς αποσυνδέσεις από το wi-fi, όχι αποσύνδεση του ρούτερ γενικά από το internet.

Eννοω αποσυνδέσεις από το wi-fi καλα το ειπες.Με καλυψε η απαντηση σου γιατι σκεφτομουνα οτι ολη την ημερα ειμαι στο internet και λεω γιατι δεν αγοραζω ενα καλο router να το εχω ασχετα με τι συνδεσση εχω.Πιστευω οτι δεν θα χασω τα χρηματα μου και ειναι μια καλη επενδυση.Αν μπορεις να με προτεινεις κατι παντως σε καλη τιμη θα ημουν υποχρεος.Αν θες στειλε μου και p.m

LG Optimus 2X,THL W8,Xiaomi mi2s,Xiaomi mi4, Xiaomi mi4c, Letv le1, Lg g2, Lg g3, Lg g4,Xiaomi mi5,Samsung Galaxy S6 Edge,Lg g5,Galaxy s7,Xiaomi mi5s,Xiaomi mi6,Galaxy s8,Lg g6,Oneplus 5,Oneplus 5t,Xiaomi mi note 3,Huawei mate 10 pro,Xiaomi mi mix 2s,Galaxy s9+,Huawei P20 Pro,Xiaomi mi 9,Huawei mate 20 pro,Xiaomi mi note 10,Huawei p30 pro,Samung s10 plus,Samsung s20 plus,Xiaomi mi 10,Pixel 4xl,Samsung s20 fe

Δεν έχω ψάξει καθόλου για το συγκεκριμένο θέμα, αν και πρέπει κάποια στιγμή. Παλιότερα που είχα παρακολουθήσει μια αντίστοιχη κουβέντα, έλεγαν για κάποια tp-link π.χ., τα οποία σε κόστος ήταν κοντά(αν όχι πάνω) από το 100ρικο. Προς το παρόν βολεύομαι έχοντας το ρούτερ με καλώδιο δίπλα στον υπολογιστή, και βάζω το Wi-Fi να εκπέμπει συνδέοντας μόνο έναν range extender μέσω του οποίου συνδέονται άλλες 3-4 συσκευές χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Για streaming δεν ξέρω, αλλά ίσως δεν αρκεί. Πάντως, αν είναι να δώσεις κάποιο ποσό, καλό θα ήταν κάτι που να υποστηρίζει και vdsl για μελλοντική χρήση.

Sent from my XT1524

Δεν έχω ψάξει καθόλου για το συγκεκριμένο θέμα, αν και πρέπει κάποια στιγμή. Παλιότερα που είχα παρακολουθήσει μια αντίστοιχη κουβέντα, έλεγαν για κάποια tp-link π.χ., τα οποία σε κόστος ήταν κοντά(αν όχι πάνω) από το 100ρικο. Προς το παρόν βολεύομαι έχοντας το ρούτερ με καλώδιο δίπλα στον υπολογιστή, και βάζω το Wi-Fi να εκπέμπει συνδέοντας μόνο έναν range extender μέσω του οποίου συνδέονται άλλες 3-4 συσκευές χωρίς μεγάλες απαιτήσεις. Για streaming δεν ξέρω, αλλά ίσως δεν αρκεί. Πάντως, αν είναι να δώσεις κάποιο ποσό, καλό θα ήταν κάτι που να υποστηρίζει και vdsl για μελλοντική χρήση.

Sent from my XT1524

Ok ευχαριστω θα το ψαξω σε κανενα νημα να διαβασω διαφορες αποψεις.

• This topic was featured and featured