Jump to content

Ιοί, αντιβιοτικά, Νέοι Ιοί - Προσοχή όχι Hoaxes


vampyre
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Eγώ σε λαπτοπ Celeron Mobile 1,33GHz 512mb Ram το ξαπόστειλα το Kaspersky Pro 5.0.527. Πολύ βαρύ! Ξαναγύρισα στο πανάλαφρο και αποτελεσματικότατο Antivir PE Classic 7.
Ι need a six month vacation, twice a year.
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Eγώ σε λαπτοπ Celeron Mobile 1,33GHz 512mb Ram το ξαπόστειλα το Kaspersky Pro 5.0.527. Πολύ βαρύ! Ξαναγύρισα στο πανάλαφρο και αποτελεσματικότατο Antivir PE Classic 7.

 

Try Series 6. (it is said to be lighter)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν, μιας κ το λειτουργησα καμποσο κ ειδα πως δουλευει να σας πω μερικα συμπεράσματα κ συμβουλες. Εγω ειχα το ΚΑV 5.0 pro μαζι με ΚΑΗ. Εκανα uninstall κ το antivirus k το antihacker. Μετα περασα το ΚΙS 6.0 το οποιο περιλαμβανει το Κaspersky Antivirus,Antihacker, Antispam, Antispy. Υπαρχει κ μονο του το Antivirus για οποιον δε θελει firewall καθολου.

 

Οπως ειπα σε αλλο ποστ, το ΚΑV 6.0 εχει προσθεσει στο ΚΑV 5.0 καποιες λειτουργιες που ειναι:

α) το Web Antivirus που σκαναρει οτιδηποτε εχει σχεση με το http, οπως html κωδικες, scripts κτλ. (ειναι εξαιρετικο plus για την ασφαλεια στο web surfing ειδικα αμα παιζετε με ΙΕ) και

β) το Proactive Defence το οποιο ουσιαστικα σου προστατευει το λειτουργικο απο οποιαδηποτε βλαβερη εισχωρηση. Τσεκαρει αν καποιο προγραμμα παει να ανοιξει καποιο αλλο προγραμμα (πχ ο ΙΕ να ανοιξει κρυφο windows explorer ο οποιος μπορει να επικοινωνησει με το WAN (εξωτερικο δικτυο ητοι internet) και να στειλει διαφορες πληροφοριες). Τσεκαρει διαφορα dll αρχεια που μπορει επισης να χρησιμοποιηθουν για τον ιδιο λογο. Κλειδωνει τη Registry κ φυσικα οποιαδηποτε αλλαγη της ειτε σε processes , ειτε σε startup, ειτε καποιο keyloger κτλ. Για ολα αυτα εννοειται οτι δε αποφασιζει μονο του να τα μπλοκαρει, αλλα σε ρωτα αν αυτο που γινεται το εχεις προκαλεσει εσυ κ ακομα σου δινει δυνατοτητα να φτιαξεις rules για καθετι. (πχ. οταν πατας καποιο url απο ενα email να σου ανοιγει ο ΙΕ κ να βλεπεις τη url αυτη... αυτο το σταματα κ σε ειδοποιει αν το θες να γινει κ σου δινει τη δυνατοτητα να κανεις rule ωστε οποτε ξανασυμβαινει η ιδια διαδικασια να μη σε ρωτα αλλα να εφαρμοζει το κανονα που εχει φτιαξει). Τελος εχει κ καποια προστασια για το office macros, avtivex κτλ γνωστα απο την προηγουμενη εκδοση.

 

Σημαντικο: για να δουλεψουν ολα αυτα (web antivirus + proactive defence) πρεπει ολες οι πληροφοριες που ερχονται απο το router μας να περναν πρωτα στο antivirus (να γινεται το φιλτραρισμα κ ο ελεγχος των rules) κ μετα να πηγαινουν στις διαφορες εφαρμογες του λειτουργικου περιβαλλοντος μας... Ετσι οι κυριοι της Kaspersky αποφασισαν να φτιαξουν το Antivirus 6.0 ουσιαστικα να λειτουργει ως ενας proxy server! Δηλαδη να παιρνει τα πακετα απο το WAN κ να τα μοιραζει αυτο στις εφαρμογες ωστε να γινονται ολοι αυτοι οι πολυ χρησιμοι κ απαραιτητοι ελεγχοι.

Μαγκια, αλλα εχουν δημιουργησει προβλημα σε αλλους τομεις που ειναι καλο να δειτε πριν το εγκαταστησετε.

 

Τωρα το Αntihacker ουσιαστικα ειναι ιδιο στον τροπο λειτουργιας με rules που εφαρμοζεις κτλ, οπως στην προηγουμενη εκδοση του απλα το εχουν προσαρμοσει στην ιδιαιτεροτητα αυτου που ανελυσα ακριβως απο πανω... οτι δηλαδη ελεγχει τα πακετα/δεδομενα που παιρνουν οι διαφορες εφαρμογες μας απο το ΚΑV-Antivirus (το οποιο ειπαμε οτι λαμβανει κ μοιραζει πρωτο τα data) κ οχι τα δεδομενα που παιρνουν οι εφαρμογες μας απο τα Windows γιατι απλα τα Windows δε κανουν το μοιρασμα πια με την προσθηκη του KAV 6.0

ήτοι

router-->XP-->KAV6-->Antihack firewall-->εφαρμογες/λειτουργιες

 

Το προηγουμενο antihacker του Kaspersky ομως, οπως κ ολα τα firewalls, ειναι φτιαγμενα για να ελεγχουν τα data που μοιραζουν (παιρνουν ή δινουν) τα windows κ οχι καποια αλλη εφαρμογη (λεγε με ΚΑV6.0).

ήτοι

router-->XP-->firewall-->KAV6-->εφαρμογες/λειτουργιες

 

Μοιραια λοιπον τα υπολοιπα firewalls δε θα "βλεπουν" εφαρμογες να καταναλωνουν bandwidth παρα μονο τον ΚΑV o οποιος με τη σειρα του θα το μοιραζει... Αρα δυσκολα θα βρειτε firewall που να συμβιωνει κ να δουλευει με το ΚΑV6.0

 

Συμπερασματα...

1)το Kaspersky Antivirus 6.0 δουλευει με ολες του τις λειτουργιες κ τα πλεονεκτηματα μονο σε συνδυασμο με το firewall του Kaspersky (antihacker) τα οποια βρισκουμε μαζι στη σουιτα Kaspersky Internet Security 6.0.

 

2)αν δε θελουμε να εχουμε software firewall τοτε καλλιστα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε το ΚΑV 6.0 κ θα εκμεταλλευτουμε ολες του τιε δυνατοτητες.

 

3)αν θελουμε software firewall αλλης εταιρειας κ μαζι το Kaspersky Antivirus 6.0 τοτε στην εγκατασταση του KAV6 δεν τσεκαρουμε το Web antivirus k Proactive defence + καποιες ρυθμισεις που θα πρεπει να κανετε μετα στα settings του ΚΑV ωστε το ΚΑV να μη φιλτραρει τα δεδομενα πριν τα ΧΡ κ να μπορει να λειτουργησει ετσι το firewall που εχουμε επιλεξει. (Φεξε μου κ γλιστρησα δηλαδη... καλυτερα μεινε ΚΑV5)

Προσωπικα κ απο οτι εχω δει απο αλλους χρηστες που τα καναν μανταρα συνιστω να αποφυγετε τη χρηση ΚΑV6.0 με firewall εκτος Kaspersky.

 

 

 

*Για οσους ανηκουν στις δυο πρωτες περιπτωσεις κ βαλουν το KAV6.0 μην φλιπαρετε αν δειτε οτι σερφαρετε μια ιδεα πιο αργα απο πριν... δυσκολα θα πεσετε ξανα θυματα διαφορων adware-malware-%&*@%&ware ξανα, μιας κ ελεγχεται ο κωδικας πριν τον τρεξει ο ΙΕ. Γενικα βλεπω δυσκολο να ξαναπεσετε θυματα ανωμαλης λειτουργιας των windows απο εξωτερικους παραγοντες. Το KAV6.0 κανει τρομερη δουλεια.

 

**Οσοι εχετε traffic monitor για τις εφαρμογες επισης θα ψιλοκουφαθειτε αφου ειτε δε θα βλεπετε πλεον ποια εφαρμογη δινει ή παιρνει κ ποσο bandwidth, ειτε θα τα βλεπετε εις διπλουν με το ΚΑV:lol:

 

***Δε συζηταμε φυσικα να πατε να κανετε setup το KAV6.0 εχοντας ηδη καποιο αλλο antivirus με σκοπο να κρατησετε κ τα δυο... καλυτερα καντε φορματ!

 

****Οσοι θελησουν να χρησιμοποιησουν το KAV6.0 με firewall αλλης εταιρειας ας εχουν ενεργοποιημενο το System Restore μηπως κ σωσουν την κατασταση αν δεν παει καλα.

 

*****Νομιζω πως το KΑV6.0 ειναι πιο βαρυ απο το KAV5.0. Το ΚIS 6.0 επισης πιο βαρυ απο το προηγουμενο KIS. Αλλα σιγουρα το ΚΙS6.0 ειναι πολυ πιο ελαφρυ κ τελεια λειτουργικο κ αποτελεσματικο σε σχεση με το ΝΙS 2006.

 

Αυτα τα μαλλον πολλα.... ελπιζω να βοηθησω καποιους χρηστες απο τυχον κακες επιλογες/συνδυασμους!

Link to comment
Share on other sites

Wishbone, δεν υπάρχει προηγούμενο KIS.

Απο όσο ξέρω η εφαρμογή ξεκίνησε πρώτη φορά με το όνομα Kaspersky Internet Security Prototype, σιγά σιγά πέρασε στα beta builds, candidate releases ώσπου πριν μερικές ημέρες ήρθε η τελική του έκδοση. Και όλα αυτά σε μια διαδικασία που μετρά..... πολλούς μήνες. Υπάρχει κάτι σε suite, το Kaspersky Security Suite μα δεν είναι το ίδιο.

 

Υ.α.γ Το KIS έχει δικό του θέμα. Ας... μιλάμε εκεί.

 

 

:)

Link to comment
Share on other sites

εεε;:blink:

 

Οταν σκαναρω τον η/υ μου για ιους, μου βγαζει συνεχεια αυτό(win32). Τι ειναι?Πως μπορω να το βγαλω με το nod32?

Link to comment
Share on other sites

Οταν σκαναρω τον η/υ μου για ιους, μου βγαζει συνεχεια αυτό(win32). Τι ειναι?Πως μπορω να το βγαλω με το nod32?
To win32 δεν είναι ιος. Είναι η 32bit έκδοση των windows και το όνομα του ιού αναφέρεται μετά πχ. W32.Banwarum@mm

ok?

Link to comment
Share on other sites

Το avast δεν είναι και τόσο καλό.Το μόνο καλό είναι οτι το έχεις free για 14 μήνες. Τον avast είχα και αγόρασα το nod32.

 

--------------------

 

Θέλω πληροφορίες για την καλύτερη λειτουργία του nod32. please pm to me

Link to comment
Share on other sites

Τελικά ξαναγύρισα στο Antivir PE Classic 7. Είναι για μένα ότι καλύτερο, ελαφρύτερο και αποτελεσμαστικότερο κυκλοφορεί στην "πιάτσα". Το καλό είναι ότι είναι και δωρεάν.
Ι need a six month vacation, twice a year.
Link to comment
Share on other sites

Δοκιμάζω τώρα και το nod32...

 

αντώνη τσέκαρε εδώ τις ρυθμίσεις για αυτό.

 

 

Elteo, μακράν το ταχύτερο. Ακόμη και σε παλιά μηχανήματα.

Απο όσο γνωρίζω η εταιρία ετοιμάζει και σούιτα ασφαλείας την οποία θα έχω -αν όλα πάνε καλά- σύντομα διαθέσιμη για πειραματισμό / δοκιμές.

;)

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και λίγες μέρες έχω εγκαταστήσει το zone alarm pro και έχω παρατηρήσει οτι η ταχύτητα στο internet έχει πέσει. Έχει παρατηρηθεί κάτι παρόμοιο και αν ναι, τι μπορώ να κάνω??? Ευχαριστώ.
Link to comment
Share on other sites

Εδώ και λίγες μέρες έχω εγκαταστήσει το zone alarm pro και έχω παρατηρήσει οτι η ταχύτητα στο internet έχει πέσει. Έχει παρατηρηθεί κάτι παρόμοιο και αν ναι, τι μπορώ να κάνω??? Ευχαριστώ.

Την ταχύτητα που είχα πριν το zone alarm έχω και τώρα και είναι η ανώτερη δυνατή. Φυσικά έχει σημασία ο υπολογιστής που διαθέτεις αλλά αν είναι 3-4 χρονών ή νεώτερος δεν θα του πέσει βαρύ το zone alarm.

Link to comment
Share on other sites

Κείμενο - τίτλος: GloBy

 

Την είσοδό της στην αγορά της ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών γραφείου θα ολοκληρώσει αυτή την Πέμπτη η Microsoft με την γενική διάθεση του antivirus λογισμικού Windows Live OneCare. Το OneCare, που περιλαμβάνει ακόμη λογισμικό αντιγράφων ασφαλείας και βελτιστοποίησης των ρυθμίσεων του υπολογιστή, ήταν διαθέσιμο από τον περασμένο Νοέμβριο δωρεάν και υπό μορφή δοκιμαστικής (Beta) έκδοσης. Ωστόσο, τα πράγματα αλλάζουν καθώς η εφαρμογή από αυτή την Πέμπτη θα είναι στις προθήκες των καταστημάτων, στην τελική και υποστηριζόμενη έκδοσή της.

 

Το OneCare ενσωματώνει δυνατότητες firewall, antivirus ενώ προσφέρει προστασία και από spyware καθώς ενσωματώνει την τεχνολογία του Windows Defender, της anti-spyware εφαρμογής της εταιρίας. Με το προϊόν να αναλαμβάνει την εκτέλεση ορισμένων χρήσιμων διεργασιών συντήρησης όπως η ανασυγκρότηση δίσκων και ο καθαρισμός του σκληρού δίσκου από τα άχρηστα προσωρινά αρχεία, θα έλεγε κανείς πως δίκαια η Microsoft χαρακτηρίζει την εφαρμογή ως τμήμα μιας νέας κατηγορίας προϊόντων που έχουν στόχο τους την παροχή ολοκληρωτικής φροντίδας στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Οι αναλυτές του χώρου έρχονται να διαφωνήσουν στο σημείο αυτό υποστηρίζοντας πως η εφαρμογή στοχεύει καθαρά την AV αγορά που αυτή τη στιγμή μονοπωλούν εταιρίες όπως η Symantec, η McAfee, κ.α. Και αν η Microsoft σκοπεύει να ταράξει τα νερά, ο ανταγωνισμός δεν μένει με σταυρωμένα τα χέρια. Με κωδικό όνομα Genesis, η Symantec θα δώσει την δική της απάντηση στη Microsoft και το OneCare στα τέλη του τρέχοντος έτους.

 

Η άδεια χρήσης της εφαρμογής θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προστασία τριών οικιακών υπολογιστών και θα κοστίζει 49.95 δολάρια. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Brian Hall, Microsoft Group Program Manager, «το 98% των οικιακών χρηστών στην Αμερική θα είναι σε θέση να αγοράσουν μία άδεια χρήσης και να θωρακίσουν όλους τους υπολογιστές τους».

Link to comment
Share on other sites

Ρε παιδιά βοήθεια αγόρασα πριν περίπου 1,5 μήνα το norton 2006.Πήγα να κάνω το update όμως μου έλεγε ότι έχουν εγκατασταθεί όλα τα update στoν υπολογιστή μου.Επίσης τώρα τελευταία όταν συνδέομαι στο ίντερνετ μου εμφανίζει πρόβλημα στις σελίδες και για να προχωρήσω πρέπει να κάνω ανανέωση.Στην task bar μου λέει ότι ένας ιός υπάρχει στο σύστημα μου ένω όταν κάνω scan δεν βρίσκει κανέναν.

Βοήθεια

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...