vampyre Δημοσιεύτηκε July 21, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε July 21, 2003 Σε αυτό το thread θα μπορούμε να συζητάμε θέματα Ιών και αντιβιοτικών τους. :cool: Προσοχή να αποφεύγετε τα HOAXES. :!: Τι είναι ένα HOAX ? Τα HOAXES είναι ψεύτικες προειδοποιήσεις για Ιούς , που ξεκινούν από ανεγκέφαλους ανθρώπους προσπαθώντας να κοροιδέψουν χρήστες που δεν έχουν πολλές γνώσεις και που στέλνοντας αυτά τα emails νομίζουν ότι βοηθούν τον κόσμο. Η σελίδα της F-Security για HOAXES (5 stars - προσωπική άποψη). Η σελίδα της Symantec για HOAXES. Η σελίδα της McAfee για HOAXES. Viruses - Πραγματικοί Ιοί F-Secure Symantec McAfee Trend Micro AVG Antivirus Παράθεση Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. July 21, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2003 Vampyre το πρώτο link (με τα 5 stars) δεν βγάζει τίποτα! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zeppelin Δημ. July 21, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2003 Panda Software.. ;) Παράθεση οι android εφαρμογές μου Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vampyre Δημ. July 22, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον johner Vampyre το πρώτο link (με τα 5 stars) δεν βγάζει τίποτα! Το έφτιαξα, είχε πάρει στο link και ένα <br>. Θενξ και στον chr1s που μου έστειλε PM. :) Παράθεση Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
exmanos Δημ. July 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2003 Θελω να μου προτεινει καποιος ενα καλο anti-virus το οποιο δεν θα επιβαρυνει πολυ το συστημα μου οπως το norton......Thanx! Παράθεση NO ROTOR-NO MOTOR!!! MUNCH MUNCH PISTONS FOR LUNCH!!! MAZDA RX7-FD3S Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bbbb Δημ. July 24, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 24, 2003 Δοκίμασε να βάλεις το ΑVG free edition.To χρησιμοποιώ σε ένα pentium 120mhz xωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. http://www.grisoft.com Παράθεση [/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
doomx Δημ. July 25, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 25, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον exmanos Θελω να μου προτεινει καποιος ενα καλο anti-virus το οποιο δεν θα επιβαρυνει πολυ το συστημα μου οπως το norton......Thanx! Δοκίμασε και το F-Prot για Windows (ορισμένοι βέβαια προτιμούν την έκδοση για dos). Η δεύτερη είναι free ενώ την πρώτη πρέπει να την "ζορίσεις" ( :whistle: )λίγο. Παράθεση Looks like the sun is going down. I wanter will i dream.... - Mitch Connor Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gary Kokkin Δημ. July 26, 2003 Κοινοποίηση Δημ. July 26, 2003 Pc-cillin 2002 -Ελαφρύ ,αποτελεσματικό ,+ Firewall Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SeCtoR Δημ. August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2003 Katebazw to AVG free edition elpizw na einai kalo programmataki kai oxi moufa giati me to norton eixa polla problhmata me eixe tsathsei :mad: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manoz Δημ. August 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Gary Kokkin Pc-cillin 2002 -Ελαφρύ ,αποτελεσματικό ,+ Firewall Συμφωνώ απόλυτα και να προσθέσω ότι έχει συχνά updates των αρχείων δεδομένων για ιούς. Φιλικά Μάνος Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KostasV Δημ. August 21, 2003 Κοινοποίηση Δημ. August 21, 2003 Εκατομμύρια μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλυνε μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα ο Sobig, ο πλέον γρήγορα διαδεδομένος ιός. Ο Sobig ενεργοποιείται με το άνοιγμα ενός αρχείου που έρχεται συνημμένο σε ένα e-mail και το οποίο ξεγελάει του χρήστες, δίνοντάς τους την εντύπωση ότι πρόκειται για ένα αρχείο προστασίας οθόνης ή ρυθμίσεων. Ο ιός επιχειρεί να παγιδεύσει τους χρήστες αλλάζοντας τακτικά την περιγραφή στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος και το όνομα του συνημμένου αρχείου. Όσοι μολύνονται από τον ιό, λαμβάνουν αρκετά αντίγραφά του, με μηνύματα που μοιάζουν μεταξύ τους. Ο ιός μεταφέρεται μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που ο ίδιος δημιουργεί και διαδίδεται πολύ γρήγορα επειδή είναι δύσκολο για τους χρήστες του Internet να είναι σίγουροι ότι έχουν μολυνθεί. Ο ιός, σύμφωνα με τους ειδικούς, μάλλον δημιουργήθηκε από άτομα που ήθελαν να «στρατολογήσουν» μηχανήματα ανυποψίαστων χρηστών, ώστε αυτά να λειτουργήσουν ως ακούσιοι αναμεταδότες των μηνυμάτων τους, σημειώνει το BBC. Ο κολοσσός του Internet, AOL, ανακοίνωσε ότι έχει μπλοκάρει περίπου 11,5 εκατομμύρια αντίγραφα του Sobig από τις 18 Αυγούστου, όποτε πρωτοεμφανίστηκε ο ιός στο Διαδίκτυο. Από την πλευρά της η εταιρεία ασφάλειας του Διαδικτύου, MessageLabs, επισημαίνει το γεγονός ότι ένα στα 17 μηνύματα που «φίλτραρε» ήταν μολυσμένο από τον ιό. Ο μοναδικός ιός μέχρι σήμερα που πλησιάζει αυτή την ταχύτητα διάδοσης ήταν ο LoveBug, ο οποίος είχε μολύνει το 2000 ένα στα 28 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Παράθεση _____________________________________________ Be the change you want to see in the world. Mahatma Gandhi Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. September 2, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 Μόλις σήμερα την πάτησα από τον w32.Sobig.F@mm! :'( Έχω το Norton και το Firewall της Symantec. Όταν πήγα να ανοίξω το attachment του email μου (yahoo) έβγαλε μήνυμα το Norton Antivirus ότι εντόπισε τον Sobig αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι για αυτό. Όταν στην συνέχεια κατέβασα το σχετικό tool που ψάχνει και απομακρύνει τον ιό, και το έτρεξα μου έβγαλε ότι δεν υπάρχει στον υπολογιστή μου ο σχετικός ιός. Τελικά τι ισχύει; Υπάρχει ή όχι στο pc μου; :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. September 2, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2003 :( :( :( :( Παίδες την πάτησα και εγώ από τον ιό των 60 δευτερολέπτων. Μου είπαν ότι πρέπει πρώτα να τρέξω το FixWelch αλλά την version 1.0.4 εγώ έχω 1.0.3. Και μετα το WindowsXP-KB823980-x86-ELL το οποίο το κατέβασα. Μπορεί κάποιος να μου βρεί το FixWelch την σωστή έκδωση γιατί αυτή που σας είπα ότι έχω μου λέει ότι δεν βρίσκει τον ιό όταν κάνω scan. Επείσης κάποια άλη βοήθεια για να γλητώσω? Μου είπαν πως στο yahoo κηκλοφορεί ο ιός. HELP HELP HELP. :worry: :worry: Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. September 3, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2003 Το yahoo τελικά το καθαρίσανε από τον ιό? :worry: Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. September 4, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2003 Δεν ξέρω... :worry: Όπως και δεν ξέρω αν έχω τον ιό ή όχι... :worry: Μήπως μπορεί κάποιος να απαντήσει στο πιο πάνω post μου;;; :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Sergios Δημ. September 4, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Johny-B Δεν ξέρω... :worry: Όπως και δεν ξέρω αν έχω τον ιό ή όχι... :worry: Μήπως μπορεί κάποιος να απαντήσει στο πιο πάνω post μου;;; :worry: Κατά πάσα πιθανότητα δεν τον έχεις. Το μήνυμα που σου έβγαλε μάλλον ήταν ότι δεν μπορούσε να τον διαγράψει. Αυτό δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα έτρεξε στο κομπιούτερ σου, οπότε και δεν εγκαταστάθηκε ο ιός. Γι΄αυτό και το removal tool δεν τον βρήκε. Πάντως από γενική εμπειρία ξέρω ότι αν υπάρχει ο ιός, τα removal tools που είναι ειδικά φτιαγμένα γι΄αυτόν τον βρίσκουν. Η λύση πάντως είναι να κάνεις live update και μετά να κάνεις γενικό scan στο pc σου για να είσαι 100% ήσυχος Παράθεση Ἢ λέγε τί σιγῆς κρεῖττον, ἢ σιγὴν ἔχε Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. September 4, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2003 Thanks Sergios! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StR Δημ. September 4, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2003 paidia me to pou sindeomai internet to pc mou mou bgazei ena minima pou leei oti tha kanei restart kai ena xronometro metraei kai molis midenistei to pc mou kanei restart kserei kaneis pos ftiaxnete aytois o ios?? exei xtipisei poli kosmo!! Παράθεση http://images.allposters.com/images/151/Reload2_a.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spyros86 Δημ. September 4, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον StR paidia me to pou sindeomai internet to pc mou mou bgazei ena minima pou leei oti tha kanei restart kai ena xronometro metraei kai molis midenistei to pc mou kanei restart kserei kaneis pos ftiaxnete aytois o ios?? exei xtipisei poli kosmo!! Είμαι ένας από αυτόυς που χτήπησε ο ιός. Κατ' αρχάς όταν σου βγάζει αυτό το μήνυμα πάτα run και βάλε shutdown -a Μόλις κάνεις αυτό φεύγει το μήνυμα αλλά μέχρι να κάνεις επανεκήνηση θα έχεις κάποια προβληματάκια. Μετά για να καθαρίσεις το PC από τον ιό πρέπει να τρέξεις μία εφαρμογή, FIxBlaster λέγετε. Και αφού κάνεις και αυτό να βάλεις το puch για τα windows ώστε να μην κολάς τον ιό. Δώσε μου το e-mail σου να σου στείλω αυτά τα δύο. Ο ιός λέγεταο Blaster Worm. Ελπίζω να βοήθησα. :) Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/24376flag.gif Καφενείο Φοιτητών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StR Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 eyxaristo poli perimeno to mail sou!!! Παράθεση http://images.allposters.com/images/151/Reload2_a.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
brutus Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 Παιδιά ένα κολπάκι που μού έμαθε κάποιος φίλος προ καιρού : Φτιάχνετε ένα contact στο βιβλίο διευθύνσεων με όνομα !!! (τρία θαυμαστικά) και e-mail !!!000@000.com. Είναι πρώτο πρώτο στη λίστα και έτσι όταν ο ιός αναπαράγεται μέσω e-mail δεν μπορεί να στείλει εκεί, και κρεμάει. Βέβαια δεν γλυτώνεις εσύ αλλά γλυτώνουν οι φίλοι σου που έχεις στο βιβλίο διευθύνσεων. Εγώ το έχω δοκιμάσει σε Windows 2000 και δούλεψε όταν κόλλησα το Melissa. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/874.gif MyPhone Forum Moderator @ "Κινητά τηλέφωνα" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Johny-B Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 To έβαλα μόλις τώρα! :) Just in case... :whistle: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StR Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 kali i skepsi sou alla pou ksereis ton tropo me ton opoio epilegei o ios ta atoma tis listas sou??? enoo mporei na min pigenei alfabitika!!! Παράθεση http://images.allposters.com/images/151/Reload2_a.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
niriida Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 Prow8w: Another variant of the Blaster worm is on the loose. This one is called Welchia and exploits the same vulnerability in windows RPC as Blaster. Whilst infecting systems, it applies the patch for the Blaster virus, making it difficult to remotely detect vulnerable and infected systems. Both the Blaster and Welchia worms use the same vulnerability that has recently been discovered in Windows XP, Windows 2000 and Windows NT4. If the correct patch has not been applied to your system, it may become infected with one or both of these worms. To ensure that your system is not infected or vulnerable, you must complete the repair process for both worms. More information about the Worms Symantec have published information on the Blaster worm here Similar information from Symantec on the Welchia worm is available here Securing and disinfecting your system The following describes the process of securing your system against the worm: 1. Download and run the relevant patch for your Windows operating system: Please note: this worm cannot infect systems running Windows 95, Windows 98 or MacOS 2. Reboot your system. 3. Download and run the Removal tools for Welchia. 4. Now download and run the Removal tool for Blaster Unfortunately these tools may take some time to run, depending on the specification of your system. However, this is the only method that ensures that your system is correctly protected, and clean of any worm infections. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StR Δημ. September 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2003 se eyxaristo niriida!! Παράθεση http://images.allposters.com/images/151/Reload2_a.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts