Jump to content

Περί... δικτύων εξωτερικού γενικά

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχει η COSMOTE κάποια συνεργασία με την Α1 BG? 

Μετά τα σύνορα, Roaming A1 με COSMOTE το ping δεν πάει πάνω από 30! Με Vivacom και Yettel πάει 100.

ΥΓ. Η Yettel είναι ένα χάλι, A1 και Vivacom έχουν πάρα πολλές Ν78 ειδικά η Α1 πολύ δυνατές ταχύτητες. Τώρα γιατί η Yettel εμφανίζει "Yettel Power 5G" δεν ξέρω .

ΥΓ2: Η COSMOTE δίνει VoLTE σε όλες (Yettel,Vivacom,A1) και έχει σε όλες 5G.

20 minutes ago, elkons said:

Α ναι.. 5G SEAGUL.

Edited by elkons

Βρίσκομαι εδώ και λίγες ώρες στη Ρωσία.

Δεδομένα και SMS είναι νεκρά. Μόνο οι κλήσεις λειτουργούν. 
Αυτό συμβαίνει και με τις τρεις ελληνικές εταιρίες. 

Συμφωνα με την υποστήριξη της Nova, σε 24 ώρες θα ενεργοποιηθούν δεδομένα και SMS, καθώς πρόκειται για περιορισμούς της Ρωσίας στις ξένες SIM.

Η Vodafone είναι κλειδωμένη στη MegaFon, δε με έβαζε σε καμία άλλη όταν προσπαθούσα να δω τι γίνεται και δε δουλεύει τίποτα. Η Cosmote προτιμά επίσης MegaFon αλλά μπαίνει και στις άλλες 3 βασικές (Beeline-MTS RUS-t2) οπως και η Nova, που ομως έχει προτιμήσει MTS RUS

Edited by panos.k2

11 ώρες πριν, panos.k2 said:

Βρίσκομαι εδώ και λίγες ώρες στη Ρωσία.

Δεδομένα και SMS είναι νεκρά. Μόνο οι κλήσεις λειτουργούν. 
Αυτό συμβαίνει και με τις τρεις ελληνικές εταιρίες. 

Συμφωνα με την υποστήριξη της Nova, σε 24 ώρες θα ενεργοποιηθούν δεδομένα και SMS, καθώς πρόκειται για περιορισμούς της Ρωσίας στις ξένες SIM.

Η Vodafone είναι κλειδωμένη στη MegaFon, δε με έβαζε σε καμία άλλη όταν προσπαθούσα να δω τι γίνεται και δε δουλεύει τίποτα. Η Cosmote προτιμά επίσης MegaFon αλλά μπαίνει και στις άλλες 3 βασικές (Beeline-MTS RUS-t2) οπως και η Nova, που ομως έχει προτιμήσει MTS RUS

Πολλά πολεμικά drones και από τις δύο πλευρές χρησιμοποιούσαν roaming για δεδομένα, και γι' αυτό είναι συνηθισμένοι πλέον τέτοιοι περιορισμοί.

5 ώρες πριν, minast said:

Πολλά πολεμικά drones και από τις δύο πλευρές χρησιμοποιούσαν roaming για δεδομένα, και γι' αυτό είναι συνηθισμένοι πλέον τέτοιοι περιορισμοί.

24 ώρες μετά δουλεύουν όλα. Και με Vodafone και με Nova. 

5G κάλυψη στη Μόσχα μηδαμινή. H MegaFon που θεωρείται η κορυφαία στη Ρωσία, μέσα στη Μόσχα ελάχιστο 5G. Υποστηρίζεται κανονικά από τη Vodafone κι έχω δει σε 1 δρόμο για μερικα Δευτερολεπτα. 
Στην Αγια Πετρούπολη πέρυσι η MegaFon είχε περισσότερο 5G

H MTS, που έχει μπει η Nova, πρέπει να έχει λίγο παραπάνω αλλά δεν το έχω δει και πολύ γιατί Nova έχει η σύζυγος.  

VoLTE με Nova-Vodafone ούτε για αστείο φυσικά. Πέρυσι ούτε η Cosmote είχε αλλά δεν το τσεκάρω τώρα, έχω χρεώσει ήδη Travel Pass στη Vodafone που είναι καλύτερο, και δεν έχω σκοπό να χρεώσω και στην Cosmote. 

WiFi Calling έχει μόνο η Nova και λειτουργεί μια χαρά. 

Edited by panos.k2

Βουλγαρία (πληροφορίες από φίλο, πρόσφατα)

COSMOTE συνδέεται σε Yettel,Vivacom, A1 2G/3G/4G/5G + VoLTE χωρίς Wifi Calling 

NOVA συνδέεται σε Yettel, Vivacom, A1 2G/4G/5G με VoLTE μόνο στη Vivacom αλλά με όλες Wifi Calling. 

Vodafone δεν έχει μαζί.

1 minute ago, elkons said:

Βουλγαρία (πληροφορίες από φίλο, πρόσφατα)

COSMOTE συνδέεται σε Yettel,Vivacom, A1 2G/3G/4G/5G + VoLTE χωρίς Wifi Calling 

NOVA συνδέεται σε Yettel, Vivacom, A1 2G/4G/5G με VoLTE μόνο στη Vivacom αλλά με όλες Wifi Calling. 

Vodafone δεν έχει μαζί.

Η Nova δεν έχει ενημερωμένο σάιτ για τα δίκτυα περιαγωγής. 

Ιταλία, Γαλλία και Σουηδία να έχει VoLTE άραγε; 

1 minute ago, panos.k2 said:

Η Nova δεν έχει ενημερωμένο σάιτ για τα δίκτυα περιαγωγής. 

Ιταλία, Γαλλία και Σουηδία να έχει VoLTE άραγε; 

Δεν ξέρω τι λεει το site απλά βρίσκεται μερικές μερες εκεί ο φίλος, δοκίμασε και μεταφέρω τις πληροφορίες. Με καρτοκινητό FREE2GO. 

Ιταλία νομίζω με WINDTRE δίνει. 

1 hour ago, elkons said:

Ιταλία νομίζω με WINDTRE δίνει. 

Ναι. 

Υπάρχει και συμφωνία για VoLTE και με την Fastweb-Vodafone. Η Fastweb δίνει VoLTE καιρό τώρα στην Ελλάδα μέσω της Nova. 

Η συνεργασία της Nova είναι πολύ καλή με τους Ιταλικούς παρόχους.

Windtre-Iliad-Fastweb μπαίνουν στη Nova κατά κύριο λόγο. 
Επίσης και οι περισσότεροι MVNO πάροχοι έχουν συμφωνία με τη Nova (Tiscali, CoopVoce…)

On 3/2/2026 at 2:06 ΜΜ, elkons said:

Μετά τα σύνορα, Roaming A1 με COSMOTE το ping δεν πάει πάνω από 30! Με Vivacom και Yettel πάει 100.

ΥΓ. Η Yettel είναι ένα χάλι, A1 και Vivacom έχουν πάρα πολλές Ν78 ειδικά η Α1 πολύ δυνατές ταχύτητες. Τώρα γιατί η Yettel εμφανίζει "Yettel Power 5G" δεν ξέρω .

ΥΓ2: Η COSMOTE δίνει VoLTE σε όλες (Yettel,Vivacom,A1) και έχει σε όλες 5G.

Α ναι.. 5G SEAGUL.

Αν έχει SA συσκευή και πρόγραμμα Cosmote, ας κάνει δοκιμή SA roaming.

9 ώρες πριν, georgemv said:

Αν έχει SA συσκευή και πρόγραμμα Cosmote, ας κάνει δοκιμή SA roaming.

Τώρα είναι πολύ αργά, γύρισε 🥲

Σόφια πάντως δεν πήγε πάνω από 25 ping με Α1!

qJrzDj1.md.jpg

Τι πλάκα που έχουν..μακάρι και στην Ελλάδα να είχαμε λίγο ανταγωνισμό, ισα ισα για το συμφέρον του καταναλωτή. 

• 2 weeks later...

Screenshot_20260223_101723_Speedtest.thumb.jpg.abb8f1b3bfb62065cfd578da70fbe45f.jpg

Screenshot_20260223_101622_Speedtest.thumb.jpg.c625aa016e696d386e582485c830f0e2.jpg

Δυο speed test με giffgaff στο σπίτι μου μέσω του δικτύου cosmote

Vodafone The only scam company you can trust 

• 2 weeks later...

Καλησπέρα παιδιά,

Τι εσιμ πρέπει να πάρω για 1 εβδομάδα Ιταλία? θέλω δεδομένα κ ομιλία

Η Ιταλία είναι στην ΕΕ, δεν χρειάζεσαι esim. Χρησιμοποιείς το πακέτο που έχεις εδώ. 

11 ώρες πριν, dasnowy said:

Η Ιταλία είναι στην ΕΕ, δεν χρειάζεσαι esim. Χρησιμοποιείς το πακέτο που έχεις εδώ. 

οκ.σε ευχαριστώ.ειμαι με καρτοκινητό whatsaup.εαν θελήσω να ββαλω κάτι airalo κλπ?

Αν θέλεις εναλλακτική κοίτα εδώ

https://esimdb.com/

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

-----------------------------------------------

Cat Festival 2026
25-26 Απριλίου 2026
Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ, Γκάζι

4 ώρες πριν, HEO said:

Αν θέλεις εναλλακτική κοίτα εδώ

https://esimdb.com/

καλό φαίνεται κ αυτό.Ομως εκτός από δεδομένα θέλω να έχω κ λεπτά ομιλίας προς Ελλάδα κ άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης

1 minute ago, josuts said:

καλό φαίνεται κ αυτό.Ομως εκτός από δεδομένα θέλω να έχω κ λεπτά ομιλίας προς Ελλάδα κ άλλες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης

για EE χρονος ομιλιας -> καλυτερα ενα ελληνικο νουμερο (το δικο σου ή αλλο εφεδρικο) με πακετο

εκτος EE -> εχω αυτην https://travelsim.com

Cat Festival 2026
25-26 Απριλίου 2026

2 ώρες πριν, HEO said:

για EE χρονος ομιλιας -> καλυτερα ενα ελληνικο νουμερο (το δικο σου ή αλλο εφεδρικο) με πακετο

εκτος EE -> εχω αυτην https://travelsim.com

Σε ευχαριστώ κ πάλι! Θα ήθελα ιδνανικα μια εσιμ με δεδομένα κ χρόνο ομιλίας για όλη την Ευρώπη αλλά μάλλον ζητάω πολλά.

6 ώρες πριν, josuts said:

Σε ευχαριστώ κ πάλι! Θα ήθελα ιδνανικα μια εσιμ με δεδομένα κ χρόνο ομιλίας για όλη την Ευρώπη αλλά μάλλον ζητάω πολλά.

Τα λεπτά προς όλους που έχεις από το whatsup ισχύουν προς όλη την ΕΕ, όταν βρίσκεσαι σε περιαγωγή στην ΕΕ. Αλλιώς βάλε viber out αλλά θέλει data. 

Edited by dasnowy

1 ώρα πριν, dasnowy said:

Τα λεπτά προς όλους που έχεις από το whatsup ισχύουν προς όλη την ΕΕ, όταν βρίσκεσαι σε περιαγωγή στην ΕΕ. Αλλιώς βάλε viber out αλλά θέλει data. 

κατανοητό κ σε ευχαριστώ! θα κοιτάξω όλες τις επιλογές! κάτι άλλο αν γνωρίζεις.Μπορω να πρώτα τοπική σικ με το διαβατήριο μου ώστε να έχω δεδομένα κ ομιλία? καρτοκινητό όπως είμαι εδώ?

από παλιότερη εμπειρία μου

αν θέλεις σώνει και καλά ιταλική καρτοκινητη sim πρέπει να έχεις εκτός από διαβατήριο ή Ευρωπαϊκή ταυτότητα και codice fiscale 

αυτό είναι κάτι σαν το αφμ το ελληνικό που μπορεί να στο βγάλει ο υπάλληλος της εταιρείας κινητής εκείνη την στιγμή αλλά συνήθως βαριέται και σε διώχνει Μπορείς να το βγάλεις και εσύ μέσω ίντερνετ αν ξέρεις λίγα ιταλικά 

Εναλλακτικά αγοράζεις μια τουριστική sim που δίνει ιταλικό νούμερο με ομιλία και ίντερνετ και διαρκεί ένα μήνα ίσως και περισσότερο. Έχει τσιμπιμενη τιμή και δεν πωλείται παντού μόνο σε αεροδρόμια.και τουριστικά μέρη.

Cat Festival 2026
25-26 Απριλίου 2026

6 ώρες πριν, HEO said:

από παλιότερη εμπειρία μου

αν θέλεις σώνει και καλά ιταλική καρτοκινητη sim πρέπει να έχεις εκτός από διαβατήριο ή Ευρωπαϊκή ταυτότητα και codice fiscale 

αυτό είναι κάτι σαν το αφμ το ελληνικό που μπορεί να στο βγάλει ο υπάλληλος της εταιρείας κινητής εκείνη την στιγμή αλλά συνήθως βαριέται και σε διώχνει Μπορείς να το βγάλεις και εσύ μέσω ίντερνετ αν ξέρεις λίγα ιταλικά 

Εναλλακτικά αγοράζεις μια τουριστική sim που δίνει ιταλικό νούμερο με ομιλία και ίντερνετ και διαρκεί ένα μήνα ίσως και περισσότερο. Έχει τσιμπιμενη τιμή και δεν πωλείται παντού μόνο σε αεροδρόμια.και τουριστικά μέρη.

ΑΑαα.... δεν τα γνωρίζω αυτά! Αυτό που έγραψες το ιταλικό αφή μπορώ να το βγάλω από εδώ με μετάφραση αγπο γουγλη?

39 minutes ago, josuts said:

ΑΑαα.... δεν τα γνωρίζω αυτά! Αυτό που έγραψες το ιταλικό αφή μπορώ να το βγάλω από εδώ με μετάφραση αγπο γουγλη?

Μπορείς 

Cat Festival 2026
25-26 Απριλίου 2026