Jump to content

Modem - Router - WiFi: Επιλογή, Σύνδεση, Δικτύωση

KostasV
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΗ CONN-EX ΜΕ ΡΟΥΤΕΡ ΤΟ BAUDTEC ANNEX A (ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ) ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ!ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙΑΝΑ ΜΟΝΟ ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΤΑBLET ΑΓΟΡΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΡΟΥΤΕΡ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ .ΤΟ ROYTER ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TECHNAXX...ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΤΗΣ CONN-EX KAI ΠΙΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΛΕΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΚΑΙ ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΔΛΔ...ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ...ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ..?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

:!:Θα σε παρακαλούσα θερμά να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Ο.Π.Χ.:!:

Edited by zxr

• Απαντήσεις 1,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπερα παιδια, τη modem έχετε να μου προτείνεται για να αντικαταστήσω το netfaster iad 2 της hol; Και κατι ακομα πως μπορω να δς τις τυχών αποσυνδεσης που μπορεί να κάνει το modem μου; υπάρχει κάποιο πρόγραμμα;
ΦΤΑΙΕΙ, που είμαστε αυτοί που είμαστε. Και που δεν θ' αλλάξουμε ποτέ.

Καλησπερα παιδια, τη modem έχετε να μου προτείνεται για να αντικαταστήσω το netfaster iad 2 της hol; Και κατι ακομα πως μπορω να δς τις τυχών αποσυνδεσης που μπορεί να κάνει το modem μου; υπάρχει κάποιο πρόγραμμα;

Εαν έχεις τηλέφωνο στην HOL τότε ενα modem της HOL είναι μονόδρομος. Εαν έχεις προβλήματα μπορείς να τους καλέσεις να αναφέρεις το πρόβλημα και να σου στείλουν άλλο για αντικατάσταση. Εγώ έτσι έκανα σε 2 :):)

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΕΧΩ ΣΥΝΔΕΣΗ CONN-EX ΜΕ ΡΟΥΤΕΡ ΤΟ BAUDTEC ANNEX A (ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ) ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΑΝ ΔΩΣΕΙ!ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΠΙΑΝΑ ΜΟΝΟ ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΤΑBLET ΑΓΟΡΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΑ ΡΟΥΤΕΡ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ .ΤΟ ROYTER ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ TECHNAXX...ΕΚΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΡΟΥΤΕΡ ΤΗΣ CONN-EX KAI ΠΙΑΝΩ ΤΩΡΑ ΠΛΕΩΝ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΚΑΙ ΕΝΣΥΡΜΑΤΟ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ...ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΔΛΔ...ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΔΩΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ...ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ..?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

:!:Θα σε παρακαλούσα θερμά να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Ο.Π.Χ.:!:

Στο ιντερνετ υπάρχουν οδηγοί για το πως και το τί πρέπει να κάνεις. Ψάξε λίγο ...

Edited by mcde

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Θεέ μου, κάθε φορά που φτιάχνεις ένα @##@#$@ δώσε και οδηγίες χρήσεως

• 3 months later...

1)γινετε να ξεκιναει αυτοματα ο browser se καποιο url σε καθε συνδεση με το ρουτερ ?

2)τι ειναι το max rate?h ταχυτητα που θα συνδεθει αν μπει σε fast mode????

• 4 weeks later...
Βλέπω στο ίντερνετ κάτι ενισχυτές wifi. Κάνουν δουλειά η τσάμπα θα τον πάρω;

Βλέπω στο ίντερνετ κάτι ενισχυτές wifi. Κάνουν δουλειά η τσάμπα θα τον πάρω;

Αναλογως ποιο θα παρεις και κυριως τι προβλημα εχεις. Θες ενισχυση του σηματος εντος σπιτιου ή θες να περασεις πλακα? Τωρα σε τι φαση ειναι το σημα σου? Καναλι δοκιμασες να αλλαξεις για να δεις πως συμπεριφερεται το υπαρχων σημα?

Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!!

Καλησπέρα.

Έχω στο σπίτι 2 ρουτερ το ένα είναι αυτό που λειτουργεί μόνιμα και το ένα κάθεται. Το ένα είναι το Genett Oxygen της wind που το χρησιμοποιώ, και το άλλο είναι το Thomson tg 858 v7.

Ψάχνω να βρω πως θα το κάνω το ένα από τα 2 να είναι repeater του σήματος έτσι ώστε να μεγαλώσω την εμβέλεια του wifi αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει, παρότι έχω ψάξει αρκετά.

Μάλλον από ότι κατάλαβα δεν υποστηρίζει κανένα από τα 2 την λειτουργία wireless repeater ε;

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

Καλησπέρα.

Έχω στο σπίτι 2 ρουτερ το ένα είναι αυτό που λειτουργεί μόνιμα και το ένα κάθεται. Το ένα είναι το Genett Oxygen της wind που το χρησιμοποιώ, και το άλλο είναι το Thomson tg 858 v7.

Ψάχνω να βρω πως θα το κάνω το ένα από τα 2 να είναι repeater του σήματος έτσι ώστε να μεγαλώσω την εμβέλεια του wifi αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει, παρότι έχω ψάξει αρκετά.

Μάλλον από ότι κατάλαβα δεν υποστηρίζει κανένα από τα 2 την λειτουργία wireless repeater ε;

Οχι δυστυχως κανενα απο τα δυο δεν μπορει να παιξει μονο σε repeater mode.

• 1 month later...

Παίρνω σήμα wifi απο τον δήμο, με μια εξωτερική κεραία tplink που ειναι στην ταρατσα.

Μεχρι το PC κατεβαζω ενα καλώδιο δικτύου γύρω στα 25 μετρα. Καλα εως τωρα.

Αυτο που θελω να κανω τωρα, ειναι, να κανω εκπομπη αυτο το καλωδιακό σήμα, μέσο ενός ρουτερ, μεσα στο σπιτι, ωστε να εχουν πρόσβαση τα κινητά τηλέφωνα. Εχω περίσσευμα ενα conne-x philips cga5722n/te router, και αναρωτιέμαι πως μπορει να γινει. Εχει πειραματιστή κανένας; Eυχαριστω....

Υ.Γ Δεν θελω να αναμεταδωσω σημα wifi να κανω repeater δηλαδη.

Θέλω να μετατρέψω το καλωδιακό σήμα, σε σημα wifi, αλλα ταυτοχρονα το PC να ειναι συνδεδεμένο οπως τώρα, με καλώδιο δικτύου, γιατί δεν διαθέτη κάρτα wifi. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα..

Edited by fikast

Παίρνω σήμα wifi απο τον δήμο, με μια εξωτερική κεραία tplink που ειναι στην ταρατσα.

Μεχρι το PC κατεβαζω ενα καλώδιο δικτύου γύρω στα 25 μετρα. Καλα εως τωρα.

Αυτο που θελω να κανω τωρα, ειναι, να κανω εκπομπη αυτο το καλωδιακό σήμα, μέσο ενός ρουτερ, μεσα στο σπιτι, ωστε να εχουν πρόσβαση τα κινητά τηλέφωνα. Εχω περίσσευμα ενα conne-x philips cga5722n/te router, και αναρωτιέμαι πως μπορει να γινει. Εχει πειραματιστή κανένας; Eυχαριστω....

Υ.Γ Δεν θελω να αναμεταδωσω σημα wifi να κανω repeater δηλαδη.

Θέλω να μετατρέψω το καλωδιακό σήμα, σε σημα wifi, αλλα ταυτοχρονα το PC να ειναι συνδεδεμένο οπως τώρα, με καλώδιο δικτύου, γιατί δεν διαθέτη κάρτα wifi. Ελπίζω να μην σας μπέρδεψα..

Θα ρυθμίσεις το παλιό σου router σε bridge mode και θα ενεργοποιήσεις το wifi.Μετά θα βάλεις το καλώδιο δικτύου που έχεις στο pc σε όποια θύρα θέλεις (αν θες βάλτο στο 1 να μην σε μπερδεύει), και στην άλλη θύρα με ένα δεύτερο καλώδιο θα συνδέσεις το pc σου.Έτσι και wifi θα έχεις και ενσύρματο internet στον υπολογιστή σου.:)

Νίκος

Κάτοχος Samsung Galaxy S10+ (Android 10 Official).

- 001 με την όπισθεν

Σ ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω και θα σας πω νέα..... Νομίζω το ρουτερ μου υποστηρίζει αυτη τη λειτουργία

Σ ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω και θα σας πω νέα..... Νομίζω το ρουτερ μου υποστηρίζει αυτη τη λειτουργία

Όλα τα router υποστηρίζουν bridge mode (τουλάχιστον σε όλα τα router που έχω δει διάφορων εταιριών υποστηρίζεται).;)

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Δυστυχώς για μενα, η δεν μπορω να εντοπισω την ρυθμιση, η δεν υπαρχει

Aνέβασε screenshots από το router.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

Aνέβασε screenshots από το router.

https://www.dropbox.com/s/wnsxzgzlo52btsj/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82%20%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF.jpg

Δεν ξέρω αν έκανα αυτό που έπρεπε, αλλά δούλεψε, αλλάζοντας απο PPPoE σε 1483 Bridging.

Ευχαριστώ για την βοηθεια.....

Edited by fikast

http://1drv.ms/1h1fD0N

Δεν ξέρω αν έκανα αυτό που έπρεπε, αλλά δούλεψε, αλλάζοντας απο PPPoE σε 1483 Bridging.

Ευχαριστώ για την βοηθεια.....

Αυτό έπρεπε να κάνεις.

Νίκος

- 001 με την όπισθεν

• 1 month later...

κάποια πρόταση για ρούτερ μέχρι 40 ευρώ που να έχει οπωσδήποτε qos setting?

το zte h108n που δίνει η hol δεν έχει qos και το χρειάζομαι!

να είναι κατά προτίμηση καλύτερο από της Hol σε σήμα κλείδωμα κτλ..?

κάποια πρόταση για ρούτερ μέχρι 40 ευρώ που να έχει οπωσδήποτε qos setting?

το zte h108n που δίνει η hol δεν έχει qos και το χρειάζομαι!

να είναι κατά προτίμηση καλύτερο από της Hol σε σήμα κλείδωμα κτλ..?

Αυτό το qos quality of service δεν θα πει; τι κάνει δηλαδή; είναι ένα έξτρα μενού; και τι κάνεις με αυτό;

Στην ουσία μοιράζει το ίντερνετ σε περισσότερους από έναν υπολογιστές όσο πιο σωστά γίνεται. Άσχετα αν κάποιος κατεβάζει torrent ή παίζει online παιχνίδια, όλοι θα έχουν ανάλογη ταχύτητα/μοίρασμα. Εδώ έχει τα βασικά.

• 2 months later...

Παιδιά, άλλαξα σύνδεση και από HOL πέρασα στην CYTA. Δυστυχώς όμως, μου έστειλε το ρούτερ ZTE ZXV10 H201L που δεν είναι ασύρματο. Σκέφτηκα λοιπόν, να συνδέσω το ρούτερ που είχα από την HOL (NetFaster WLAN 3) και που είναι ασύρματο στο δίκτυο της CYTA. ΘΑ μπορούσα; εάν, ναι....πώς;

Ευχαριστώ

Παιδιά, άλλαξα σύνδεση και από HOL πέρασα στην CYTA. Δυστυχώς όμως, μου έστειλε το ρούτερ ZTE ZXV10 H201L που δεν είναι ασύρματο. Σκέφτηκα λοιπόν, να συνδέσω το ρούτερ που είχα από την HOL (NetFaster WLAN 3) και που είναι ασύρματο στο δίκτυο της CYTA. ΘΑ μπορούσα; εάν, ναι....πώς;

Ευχαριστώ

είναι δυνατόν εν ετει 2014 να στέλνουν ΜΗ ασύρματο ρουτερ;;;; μου κάνει εντύπωση ! πάρε την cyta και πες τους το!

Ευχαριστώ

Να φανταστω επειδη δεν εχει εξωτερικη κεραια λες πως δεν εχει wifi..... :rolleyes::rolleyes:

Μια χαρα υποστηριζει το ZTE το ασυρματο.

Να φανταστω επειδη δεν εχει εξωτερικη κεραια λες πως δεν εχει wifi..... :rolleyes::rolleyes:

έλα ρε και ψαρωσα κι εγώ και του έγραψα να τα χώσει στην cyta!

Σε ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι αφού δεν είδα κεραία δεν μπήκα καν στον κόπο να ψάξω για σήμα!

Παρεμπιπτόντως, εάν θελήσω να αλλάξω το ρούτερ, όπως ρώτησα στην αρχή, πώς γίνεται;

Σε ευχαριστώ πολύ. Η αλήθεια είναι ότι αφού δεν είδα κεραία δεν μπήκα καν στον κόπο να ψάξω για σήμα!

Παρεμπιπτόντως, εάν θελήσω να αλλάξω το ρούτερ, όπως ρώτησα στην αρχή, πώς γίνεται;

Βαζεις στο router που θες, το username και το password της συνδρομης που εχεις στη cyta και εχεις internet.