Jump to content

Τα πάντα για τα καρτοκινητά της Cosmote

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν δινει απευθείας e-sim, την μετατρέπεις μετά σε κατάστημα με 5€.

• Απαντήσεις 47,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

12 ώρες πριν, lalakis said:

Το αν θα πετυχει η ενεργοποηση / ταυτοποιηση εξαρταται απο τα φεγγαρια και τους πλανητες εκεινης της στιγμης

ειναι μια πολυ απλη διαδικασια αν εχεις ταυτοτητα με καθαρη φωτογραφια

μου πηρε λιγοτερο απο 5 λεφτα και καμμια χαμενη προσπαθεια

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Έχει κάνει κάποιος πρόσφατα κίνηση να φύγει από what’s up σε άλλη καρτοκινητή και να τον πάρει πίσω η Cosmote για αντιπροσφορά ώστε να μείνει; 

[sIGPIC][/sIGPIC]

On 13/6/2026 at 11:17 ΠΜ, HEO said:

ειναι μια πολυ απλη διαδικασια αν εχεις ταυτοτητα με καθαρη φωτογραφια

μου πηρε λιγοτερο απο 5 λεφτα και καμμια χαμενη προσπαθεια

Μετα απο 15 προσπάθειες το παράτησα, μετά απο 3 ημέρες chat με εκπρόσωπο που καθε φορά μου έλεγαν διαφορετικά πράγματα και οτι δεν μπορεί να γίνει ταυτοποίηση, και η σιμ θα παει χαμένη(και τα 3€).

Ώσπου την τριτη μέρα κ μετα απο 8 ωρες chat(..!) κι ενω τους είχα δώσει όλα τα στοιχεία μου, μου πετάει:

"Συγγνώμη αλλά εγω βλέπω κανονικά το ΑΦΜ σας στο Cosmote id, γιατί θέλετε να κάνετε ταυτοποίηση?"

Τους είχα γράψει απτην πρωτη στιγμή οτι επειδή το νουμερο ηταν παλι Cosmote περισυ, το app δεν το έβγαλα ποτέ, και τωρα ξανασυνδέθηκα κανονικά με το id μου, παρολο που δεν έγινε η ταυτοποίηση και η φορητότητα.

Μου απαντάει " Σε αυτη την περιπτωση, θα ισχύσει οτι απο τη μερα που παραλάβατε την online παραγγελια sim, σε 14 μερες αυτοματα θα γίνει η φορητότητα, θα χαθεί το σήμα Vf και μπορώ να βάλω τη sim".

Εγώ " 👹👿🖕🤮😡 "

Επειδή φυσικά και δεν θα μείνω στο οτι ετσι θα γίνουν τα πράγματα κι οτι και πάλι δεν καταλαβαν τι εγινε,  ξέρετε κι εσείς αν ισχύει αυτο?   Δηλαδή αν καποιος είχε το κινητό του Cosmote, και αφου φυγει και μετά ξαναγυρισει, σε 14 μέρες απτην παραλαβή της σιμ

(άλλο κι αυτό, ποιος ορίζει κ πως ξερουν πότε συγκεκριμένα την παρέλαβα?)

χωρίς τιποτ άλλο, ουτε ταυτοτητες ουτε σελφι κλπ, γίνεται η  φορητότητα?

Περίεργα σου τα ειπε. Το πρόβλημα ηταν το cosmote id δηλαδή? Αυτό με τις 14 μέρες συμβαίνει αν εχεις επιλεξει έμμεση φορητότητα . Αν κατάλαβα καλά εσυ δεν εφτασες καν εκει. Θα γίνει αυτόματα ? Δεν ξέρω.

14 ώρες πριν, rs280ps said:

Έχει κάνει κάποιος πρόσφατα κίνηση να φύγει από what’s up σε άλλη καρτοκινητή και να τον πάρει πίσω η Cosmote για αντιπροσφορά ώστε να μείνει; 

Αντιπροσφορά από καρτοκινητή;

Ούτε με σφαίρες.

3 Λαλούν και 2 Χορεύουν

7 ώρες πριν, terkos2 said:

Ούτε με σφαίρες.

Ναι σίγουρα αλλά από προσωπική εμπειρία πέρσι έκανα κίνηση να φύγω στη Q και με πήραν από COSMOTE να μείνω με 13€ το μήνα όλα απεριόριστα για 1 χρόνο και παρέμεινα Cote

[sIGPIC][/sIGPIC]

7 ώρες πριν, terkos2 said:

Ούτε με σφαίρες.

Kαι εγώ πέρυσι πήρα δώρο τα 1000 λεπτά και 3b δώρο κάθε μήνα για 2 καρτοκινητά.

On 11/6/2026 at 12:43 ΜΜ, gilbaba said:

Άρχισε ο πόλεμος των προσφορων.  Δεν έστειλα ακομη δικαιολογητικά, αν συμφωνήσω στην προσφορά Vf, τι γίνεται τώρα που άνοιξα τον φακελο της  sim? ( συν το 3ευρω που κόστισε)  

τι προσφορά έλαβες από vf και για ποιο πρόγραμμα?

Κάθε φορά που κάνουμε ενημέρωση στην εφαρμογή θα ζητάει είσοδο με COSMOTE ID; Έχει καταντήσει αστείο. 

Btw καινούργιο αυτό 

What's Up U30

CoaU6cG.md.jpg

CoaU4Fs.md.jpg

https://www.whatsup.gr/u30

Τους καταγγελεις τωρα για ηλικιακο ρατσισμό; 😁

Εμεις οι 40+ εχουμε άλλα λεφτά...κατοχικά 💸💰🤑

@elkonsμε πρόλαβες 

1 ώρα πριν, elkons said:

Κάθε φορά που κάνουμε ενημέρωση στην εφαρμογή θα ζητάει είσοδο με COSMOTE ID; Έχει καταντήσει αστείο. 

Btw καινούργιο αυτό 

What's Up U30

CoaU6cG.md.jpg

CoaU4Fs.md.jpg

Που υπάρχει η επιλογή για είσοδο με cosmote id?

2 minutes ago, leo06 said:

Που υπάρχει η επιλογή για είσοδο με cosmote id?

Εδώ και τόσο καιρό όταν κάνεις είσοδο στο What's Up με OTP συνδέεται με το COSMOTE ID σου.

Το ίδιο ισχύει και για το Magenta Moments. 

35 minutes ago, elkons said:

Εδώ και τόσο καιρό όταν κάνεις είσοδο στο What's Up με OTP συνδέεται με το COSMOTE ID σου.

Το ίδιο ισχύει και για το Magenta Moments. 

Αφού μόνο αριθμό ζητάει στην είσοδο και όχι cosmote id. 

1 minute ago, leo06 said:

Αφού μόνο αριθμό ζητάει στην είσοδο και όχι cosmote id. 

Με τον αριθμό σου γίνεται η είσοδος στο ID.

On 15/6/2026 at 12:39 ΜΜ, rs280ps said:

Πέρισυ εγώ πήρα για το δικό μου τηλέφωνο (Whats up) και της γυναίκας μου (frog) που είναι σε άλλο αφμ, προσφορά να βάζω 13€ κάθε μήνα για ένα χρόνο και μου έδιναν απεριόριστη ομιλία και data. Σε άλλα 2 που έχουν τα παιδιά (frog) μου, μου έβαζαν κάθε μήνα 10€ σε κάθε αριθμό και αγόραζαν ότι ήθελαν.

Φέτος (πριν λίγες μέρες) πήρα τηλέφωνο και ζήτησα προσφορά για να μήνω και με γείωσαν κανονικά. Έτσι έκανα αίτημα φορητότητας για κόκκινη καρτοκινητή που έχει προσφορά, με 110€ για ένα χρόνο δίνει κάθε μήνα 300 Gb και απεριόριστη ομιλία και ότι περισέψει από data τα προσθέτει τον επόμενο μήνα. Στης γυναίκας μου ήρθε μήνυμα από vf ότι η αίτηση βρίσκεται σε εξέλιξη. Περιμένω να δω αν θα πάρει κανείς για αντιπροσφορά. Θα ενημερώσω σχετικά.

19 ώρες πριν, boban3 said:

Kαι εγώ πέρυσι πήρα δώρο τα 1000 λεπτά και 3b δώρο κάθε μήνα για 2 καρτοκινητά.

τι προσφορά έλαβες από vf και για ποιο πρόγραμμα?

Καρτοπρόγραμμα με 8.30/μηνα τον Α' χρονο, +1.90 τον Β' χρόνο.   Μονο κ μόνο επειδή ήταν πολύ επιθετικοί και ειρωνικοί, εννοείται ειπα όχι, άσχετα αν κ πάλι δεν...

On 15/6/2026 at 5:48 ΜΜ, kmpatra said:

Περίεργα σου τα ειπε. Το πρόβλημα ηταν το cosmote id δηλαδή? Αυτό με τις 14 μέρες συμβαίνει αν εχεις επιλεξει έμμεση φορητότητα . Αν κατάλαβα καλά εσυ δεν εφτασες καν εκει. Θα γίνει αυτόματα ? Δεν ξέρω.

Δεν ξέρω τι εννοείς προβλημα το id.  Η σειρά των γεγονότων ήταν:

1. Κάνω παραγγελία απο web cosmote μια σιμ,  επιλέγω καρτοκινητό και υπάρχον αριθμό, κόστος 3€.

2. Σε 2 μερες έρχεται, ταυτόχρονα μου ηρθαν οδηγίες απο Cosmote για online  αποστολή δικαιολογητικών.  Οπότε κι εγώ πάω κανονικά by the book. Δεν αναφέρεται πουθενά το αν εχω ήδη cosmote id απο παλιά.  Αλήθεια, αφου ημουν Vf για 6 μήνες πως παρέμεινε κανονικά το cosmote id μου?

3. Πολλές προσπάθειες με τα δικαιολογητικα κ τη σελφι, δεν δουλεύει, ταυτόχρονα επι 3 ημερες chat  στο app.  Φτανουν στο σημείο να μου ζητήσουν ολα τα στοιχεία μου απ το chat, και μου δίνουν ενα σταθερό(210...) μηπως κατ'εξαιρεση οπως μου ειπαν,  μου κάνουν την ταυτοποίηση κι επειδή φυσικά έφτασα να υπονοήσω καταγγελία που δεν υπηρχαν σιμ ούτε στα καταστήματα.

4. Ξαφνικά μου λεει αφου τους εγραψα τα στοιχεία μου, οτι βλεπουν στο συστημα τα στοιχεία αυτά να έχουν cocmote id, και οτι δεν χρειάζεται ταυτοποίηση, και τη διαδικασία με τις 14 μερες ενεργοποίησης που γράφω στο παραπάνω μυνημα μου, ξανα δες το να κανεις τη συνδεση.

Εννοείται μετά τετοια ταλαιπωρία και παλι κρατάω μικρό καλάθι οτι εχουν καταλάβει κι οτι θα γίνει έτσι...  Απομένουν 7 μερες απτις 14...

2. To id παραμένει για λίγο καιρό διότι πάντα υπάρχει πιθανότητα επιστροφής από την πλευρά του πελάτη. Συνδέσεις που διακόπτονται, με βάση τον κανονισμό της εεττ, μπορούν να επανασυνδεθούν εντός 6μηνου. Στη φορητότητα βέβαια η προθεσμία επιστροφής (και μόνο για εξ'αποστασεως διαδικασία) είναι 14 μέρες. Υποθέτω οτι από τεχνικής πλευράς υιοθετούν το 6μηνο, αν υπάρχει αυτοματοποιημένη διαδικασία διαγραφής. Αλλά μπορεί να τα αφήνουν και ενεργά χωρίς να υπάρχουν νούμερα μέσα,ή να τα διαγράφουν χεράτα ανα διαστήματα, ανάλογα με την πολιτική προστασίας δεδομένων.

4. Μπορεί στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο τελευταίων συνομιλιών κάποιος να το έφτιαξε με το χέρι και να το πέρασε μέσα στο id το νούμερο σου.

Βέβαια αν έχει γίνει έμμεση φορητότητα οπως φαίνεται (αν και αυτό έπρεπε να το διαλέξεις εσύ και όχι μόνοι τους) δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο μπήκε το νούμερο μέσα εφόσον σε αυτό το διάστημα των 14 ημερων υπάρχει δυνατότητα υπαναχώρησης

Έπρεπε πρώτα να ενεργοποιηθεί η σύνδεση και μετά να μπει το νούμερο στο id.

Edited by kmpatra

Επειδή δεν με βολεύει η αναμονή ήθελα οταν μιλάω να έρχεται με SMS ειδοποιηση κλήσης 

Πήρα που λέτε στην κοσμοτε μετα απο ώρα απάντησε υπάλληλος, ναι ναι ολα καλα σάς το εκανα αλλα δσν έκανε τίποτα τελικά, καμία κλήση δεν έρχεται 

Ξέρει κάποιος αν μπορώ με κάποια εντολή να το κανω μόνος μου;

11 minutes ago, sakis88888 said:

Επειδή δεν με βολεύει η αναμονή ήθελα οταν μιλάω να έρχεται με SMS ειδοποιηση κλήσης 

Πήρα που λέτε στην κοσμοτε μετα απο ώρα απάντησε υπάλληλος, ναι ναι ολα καλα σάς το εκανα αλλα δσν έκανε τίποτα τελικά, καμία κλήση δεν έρχεται 

Ξέρει κάποιος αν μπορώ με κάποια εντολή να το κανω μόνος μου;

Κλείσε την αναμονή από τις ρυθμίσεις κλήσεων.

Και αν δεν έρχεται πάλι ενημέρωση, κάνε τη διαδικασία της ενεργοποίησης ειδοποίησης κλήσεων από την αρχή.

21 minutes ago, cu2goup said:

Κλείσε την αναμονή από τις ρυθμίσεις κλήσεων.

Και αν δεν έρχεται πάλι ενημέρωση, κάνε τη διαδικασία της ενεργοποίησης ειδοποίησης κλήσεων από την αρχή.

Κλειστή την εχω πάντα

Να τους ξανά πάρω τηλέφωνο εννοείς; και τότε που τους πήρα Κλειστή ήταν

Χειροκίνητα δεν μπορώ; 

1 hour ago, sakis88888 said:

Κλειστή την εχω πάντα

Να τους ξανά πάρω τηλέφωνο εννοείς; και τότε που τους πήρα Κλειστή ήταν

Χειροκίνητα δεν μπορώ; 

Νομίζω μετά απο τέτοιες ρυθμίσεις θέλει και μια επανεκκίνηση το τηλέφωνο..

Redmi By Xiaomi

10 ώρες πριν, kmpatra said:

2. To id παραμένει για λίγο καιρό διότι πάντα υπάρχει πιθανότητα επιστροφής από την πλευρά του πελάτη. Συνδέσεις που διακόπτονται, με βάση τον κανονισμό της εεττ, μπορούν να επανασυνδεθούν εντός 6μηνου. Στη φορητότητα βέβαια η προθεσμία επιστροφής (και μόνο για εξ'αποστασεως διαδικασία) είναι 14 μέρες. Υποθέτω οτι από τεχνικής πλευράς υιοθετούν το 6μηνο, αν υπάρχει αυτοματοποιημένη διαδικασία διαγραφής. Αλλά μπορεί να τα αφήνουν και ενεργά χωρίς να υπάρχουν νούμερα μέσα,ή να τα διαγράφουν χεράτα ανα διαστήματα, ανάλογα με την πολιτική προστασίας δεδομένων.

4. Μπορεί στο μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο τελευταίων συνομιλιών κάποιος να το έφτιαξε με το χέρι και να το πέρασε μέσα στο id το νούμερο σου.

Βέβαια αν έχει γίνει έμμεση φορητότητα οπως φαίνεται (αν και αυτό έπρεπε να το διαλέξεις εσύ και όχι μόνοι τους) δεν καταλαβαίνω το λόγο για τον οποίο μπήκε το νούμερο μέσα εφόσον σε αυτό το διάστημα των 14 ημερων υπάρχει δυνατότητα υπαναχώρησης

Έπρεπε πρώτα να ενεργοποιηθεί η σύνδεση και μετά να μπει το νούμερο στο id.

4. Το ξαναέγραψα παραπάνω: Το app το ειχα πάντα, ακόμη κι οταν προ 6μηνου εφυγα για Cu.   Όλο αυτο το 6μηνο έμπαινα που κ που στο app  απο περιέργεια, κανονικά με το cosmote id μου με το νουμερο μου.  Οπότε οχι, δεν μου το περασαν αυτοί.   Άσε που απο την ολη εμπειρία του chat, δεν τους το έχω να το κάνουν.   Εκτός πια κι αν ο κάθε "εκπρόσωπος" συνομιλεί κάθε φορά με πολλούς πελάτες... Μονο τότε τους δικαιολογώ.

2. Οι 14 μερες που γράφεις ειναι χύμα σερί ή μονο οι εργάσιμες?

4 ώρες πριν, elkons said:

Τελικά έβαλαν απεριόριστα για φέτος το καλοκαίρι, χωρίς κοφτη. 

Co6jLS1.md.jpg

Αυτό δεν είναι προσωπική προσφορά; Επειδή γράφει:Δεν με ενδιαφέρει.

Edited by rob21