GREGORYMO Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν 5 minutes ago, paanos said: σε όλα τα SMS χρεώνεσαι. 2 πιθανότητες υπάρχουν να νομίζεις ότι στέλνεις SMS αλλά να μη χρεώνεσαι, γιατί δεν είναι SMS και πάνε μέσω διαδικτύου: 1) RCS: αν έχεις android, στο πεδίο που γράφεις το μήνυμα πρέπει να λέει «chat» και όχι SMS. πάνε με ίντερνετ αυτά, εκτός αν από τις ρυθμίσεις του κινητού σου διαλέξεις ότι θέλεις να το στείλει ως SMS. 2) imessage: αντίστοιχο αλλά μεταξύ χρηστών iphone. και εκεί έχει επιλογή αν δεν έχεις ίντερνετ να το στείλει σαν SMS. Αυτό λέω! Το RCS ! Στο ΙΔΙΟ αριθμό άλλοτε χρεώνομαι και άλλοτε ΟΧΙ. Υπολογίζω ότι αυτό έχει να κάνει με το αν την στιγμή εκείνη ΑΥΤΟΣ έχει ανοιχτά δεδομένα η όχι? 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν Rcs στέλνει μέσω ίντερνετ και το λαμβάνει ο άλλος μέσω ίντερνετ. Για να στείλεις μήνυμα RCS πρέπει να έχεις ανοιχτά δεδομένα ή wifi και ο παραλήπτης επίσης να χει ανοιχτά δεδομένα ή wifi για να το στείλεις. Είναι σαν να στείλεις μέσω Viber αν κ δεν έχει νόημα τόσα Social υπάρχουν η Viber/What's app Για να στείλεις SMS πρέπει να κλείσεις τα δεδομένα ή wifi στέλνεις το μήνυμα αποτυγχάνει την αποστολή μέσω RCS και το πας με SMS με την ανάλογη χρέωση ή τα διαθέσιμα SMS. 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν Έχω κλείσει τη λειτουργία RCS και είμαι μια χαρά. Πολύ μπέρδεμα. 3 Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 19 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 19 ώρες πριν 1 minute ago, p_k said: Έχω κλείσει τη λειτουργία RCS και είμαι μια χαρά. Πολύ μπέρδεμα. Και εγώ, έχει πολύ κακιά υλοποίηση Θέλω να στείλω σε κάποιον sms να το λάβει χωρίς ίντερνετ και πάει με RCS..αφού υπάρχει Viber τέλος πάντων.. Μπέρδεμα είναι καλύτερα να ρωτάει πριν την αποστολή RCS ή SMS..δεν υπάρχει όμως κάτι τέτοιο. 5 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GREGORYMO Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν 2 minutes ago, elkons said: Και εγώ, έχει πολύ κακιά υλοποίηση Θέλω να στείλω σε κάποιον sms να το λάβει χωρίς ίντερνετ και πάει με RCS..αφού υπάρχει Viber τέλος πάντων.. Μπέρδεμα είναι καλύτερα να ρωτάει πριν την αποστολή RCS ή SMS..δεν υπάρχει όμως κάτι τέτοιο. ΕΓΩ τώρα έχω διαθέσιμα sms και για αυτό μπήκα στην διαδικασία. Ο παραλήπτης δεν το λαμβάνει ΕΤΣΙ και αλλιώς? 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν 1 minute ago, GREGORYMO said: ΕΓΩ τώρα έχω διαθέσιμα sms και για αυτό μπήκα στην διαδικασία. Ο παραλήπτης δεν το λαμβάνει ΕΤΣΙ και αλλιώς? Και να έχεις διαθέσιμα RCS η κυρά Google έχει προεπιλογή RCS εφόσον το υποστηρίζει και η συσκευή του παραλήπτη. Άμα δεν έχει ανοιχτά δεδομένα ή wifi και του το στείλεις με RCS θα του πάει το μήνυμα αφού συνδεθεί στο ίντερνετ. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GREGORYMO Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν 4 minutes ago, elkons said: Και να έχεις διαθέσιμα RCS η κυρά Google έχει προεπιλογή RCS εφόσον το υποστηρίζει και η συσκευή του παραλήπτη. Άμα δεν έχει ανοιχτά δεδομένα ή wifi και του το στείλεις με RCS θα του πάει το μήνυμα αφού συνδεθεί στο ίντερνετ. Μπορώ δηλαδή να επιλέξω RCS η sms κάθε φορά που στέλνω sms ? 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elkons Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν 15 minutes ago, GREGORYMO said: Μπορώ δηλαδή να επιλέξω RCS η sms κάθε φορά που στέλνω sms ? Ναι ανοίγεις αυτή τη λειτουργία απλα είναι διαδικασία για να στείλεις sms κλείνεις wifi ή δεδομένα σου λέει αποτυχία πατάς επιλογές και αποστολή μέσω SMS. 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
opmgls Δημ. 18 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 18 ώρες πριν (edited) 26 minutes ago, GREGORYMO said: Μπορώ δηλαδή να επιλέξω RCS η sms κάθε φορά που στέλνω sms ? Αυτό που γράφω παρακάτω ισχύει για την εφαρμογηή Google Messages. Δεν ξέρω τι ισχύει για άλλες sms εφαρμογές. Από τις ρυθμίσεις της εφαρμογης μπορείς να επιλέξεις να στέλνεις rcs και έχει επιλογή "Automatically resend as text" οπότε αν ο αποδέκτης δεν έχει data ανοικτά εκεινη την στιγμή και δεν το λάβει άμεσα, το σύστημα θα το ξαναστείλει σύντομα σαν κανονικό sms και θα το χρεωθείς βέβαια. Οπότε δεν βλέπω τον λόγο κάποιος να βάλει off την υπηρεσία rcs. Εγώ δεν στέλνω ποτε κανονικό sms (ποτέ όμως). Αν ο άλλος έχει rcs η viber/whatsapp κλπ. καλώς. Αλλιώς τον παίρνω τηλέφωνο. Δεν υπαρχει λόγος εμείς οι καταναλωτές να συντηρούμε την ληστρική (το λέω ευγενικά) αυτή υπηρεσία του τραστ των 3 εταιρειών. ΥΓ, Ξέρω πολλούς ανθρώπους από 50 και πανω που δεν χρησιμοποιούν καμια εφαρμγογή τύπου viber. Ακόμα και άν το έχουν εγκατεστημένο δεν ξέρουν να κοιτάξουν τις ειδοποιήσεις τους. Οπότε για αυτούς είνα καλή λυση το rcs αν κάποιος του το ενεργοποιήσει στις ρυθμίσεις γιατι δεν ξέρουν ούτε αυτο. Edited 18 ώρες πριν by opmgls 4 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
HEO Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν οταν στο κουτακι γραφει RCS δεν θα χρεωθεις 3 Παράθεση Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή, παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. 17 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 17 ώρες πριν καλησπέρα παιδιά, μπορούμε να γνωρίζουμε από πριν πάρουμε στο όνομα μας έναν αριθμό εάν αυτός έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν? (πρόσφατα σε μια καινουρια cu, που δεν δωθηκε-χρησιμοποιηθηκε πουθενα ο αριθμος βρηκα spam κληση μεσα σε 2 μηνες απο την ενεργοποιηση. Εννοειτε οτι κατα την παραγγελια ενημερωσα οτι δεν δεχομαι να λαμβανω τετοιες κλησεις). 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kmpatra Δημ. 16 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 16 ώρες πριν (edited) Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος. Αυτό μπορούν να στο πουν μόνο σε κατάστημα, αν έχουν την καλή διάθεση να μπουν να κοιτάξουν το ιστορικό του. Τώρα αυτό για το σπαμ δεν ξέρεις αν έχει να κάνει απαραίτητα με προηγούμενο ιδιοκτήτη. Θα πρέπει να μας διευκρινίσεις όμως τι σπαμ ήταν, ήταν γραμμένος σε κάποιο πενταψήφιο ? Γενικά οι αριθμοσειρές που παίρνουν οι εταιρείες είναι γνωστές, οπότε ξέρει λίγο πολύ που θα στείλει ο σπάμερ σε τυχαίο αριθμό... Το νούμερο το είχες πάρει από κατάστημα ή στο έστειλε η εταιρεία? Edited 16 ώρες πριν by kmpatra 2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IRONMAIDEN Δημ. 14 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 14 ώρες πριν 1 ώρα πριν, kmpatra said: Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος. Αυτό μπορούν να στο πουν μόνο σε κατάστημα, αν έχουν την καλή διάθεση να μπουν να κοιτάξουν το ιστορικό του. Τώρα αυτό για το σπαμ δεν ξέρεις αν έχει να κάνει απαραίτητα με προηγούμενο ιδιοκτήτη. Θα πρέπει να μας διευκρινίσεις όμως τι σπαμ ήταν, ήταν γραμμένος σε κάποιο πενταψήφιο ? Γενικά οι αριθμοσειρές που παίρνουν οι εταιρείες είναι γνωστές, οπότε ξέρει λίγο πολύ που θα στείλει ο σπάμερ σε τυχαίο αριθμό... Το νούμερο το είχες πάρει από κατάστημα ή στο έστειλε η εταιρεία? Ευχαριστώ για την απάντηση. Από κατάστημα το πήρα. Μπορούν να δουν όλο το ιστορικό σε ένα κατάστημα? Σκέφτομαι ακόμη και αν έχουν την διάθεση να με ενημερώσουν μήπως και οι ίδιοι δεν μπορούν να είναι σίγουροι για το αν έχει χρησιμοποιηθεί ένα νούμερο. Τι πρόσβαση έχουν. Υπέθεσα το μόνο που σκέφτηκα ότι νομικά μπορεί να τους καλύπτει, από προηγούμενο ιδιοκτήτη. Εφόσον δεν έδωσα συγκατάθεση, πέρασαν και πάνω από 30 μέρες αφότου έγινε η κλήση. Προσωπικά δεν έδωσα ούτε χρησιμοποίησα το νούμερο ( απλά το είχα συνεχώς ενεργοποιημένο ). Τι άλλο θα μπορούσε να συμβαίνει? Ήταν κλήση από ένα κινητό 693 _____ (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το παραθέσω). Αναπάντητη βρήκα οπότε δεν ξέρω αν το άφησε να χτυπήσει η όχι. Ο αριθμός που με κάλεσε αν ήταν γραμμένος σε κάποιο πενταψήφιο? Και στο καρτοκινητό μου της κοσμοτε δέχομαι εβδομαδιαίως διαφημιστικές κλήσεις, μηνύματα από scammers στο WhatsApp και κλήσεις από την άλλη άκρη του κόσμου. ( κατα την δική μου κρίση δεν έχω προκαλέσει κάτι από αυτά αντιθέτως προσέχω παρά πολύ αλλά ησυχία δεν βρίσκω ) Άλλο ερωτημα: Η προσφορά για κοσμοκαρτα με 200Giga και 1000 λεπτα προς ολους για καινουριο αριθμο/φορητοτητα με 13 τον μηνα για 9 μηνες, γνωριζετε αν ισχυει ακομη? Την βλεπω στο site αλλα καπου διαβασα οτι εχει ξεμεινει εκει ενω εχει ληξει. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kmpatra Δημ. 10 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 10 ώρες πριν (edited) Ακριβώς τι πρόσβαση έχουν δεν ξέρω και εγώ να σου πω. Πιστεύω ότι βλέπουν πότε ενεργοποιήθηκε ο αριθμός για πρώτη φορά τώρα αν θέλουν να το πουν είναι άλλο θέμα. Δεν ξέρω κατά πόσο αποτελεί χρήσιμο ή εσωτερικό δεδομένο και αν θέλουν να το μοιραστούν. Νόμιζα ότι αναφερόσουν σε γραπτό μήνυμα αρχικά για αυτό μίλησα για 5ψήφιο. Δύσκολο να ξέρεις πως έχουν καταλήξει τα νούμερα σε σπάμερς. Κάποιες φορές μπορεί να είναι και τυχαία η επιλογή. Γνωρίζουν βέβαια τα προθέματα όλων των δικτύων, και μπορεί να επιλέγουν τυχαία νούμερα. Για την προσφορά που λες, αν πας μέσα στην εφαρμογή της cosmote στο κάτω μέρος και πατήσεις αυτό που λέει"βρες γρηγορα- νέα σύνδεση κινητής", όντως βγαίνει αυτή η προσφορά των 9 μηνών, και γράφει ότι ισχύει για ενεργοποιήσεις έως 24/2. Τώρα αν την προλαβαίνεις ή όχι δεν ξέρω να σου απαντήσω. Η πιο σωστή (και δίκαιη) διατύπωση θα έπρεπε να είναι αιτήσεις μέχρι 24/2. Edited 10 ώρες πριν by kmpatra 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
cu2goup Δημ. 10 ώρες πριν Κοινοποίηση Δημ. 10 ώρες πριν 4 ώρες πριν, IRONMAIDEN said: Ήταν κλήση από ένα κινητό 693 _____ (δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το παραθέσω). Αναπάντητη βρήκα οπότε δεν ξέρω αν το άφησε να χτυπήσει η όχι. Αφού λες ήταν κινητό, πολύ πιθανό να ήταν απλά λάθος πληκτρολόγηση του καλούντα. Κι εμένα με έχουν πάρει από λάθος. Δεν είναι κάτι.. 3 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts