Jump to content

Τα πάντα για τα καρτοκινητά της Cosmote

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδιά ξέρετε αν για αλλαγή από συμβόλαιο σε κάρτα υπάρχει κάποιο ποσό που πληρώνεις; Είμαι στο τέλος του συμβολαίου

Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αφού είσαι στο τέλος αν το διακόψεις μετά από τη μέρα που λήγει το συμβόλαιο δεν πληρώνεις τίποτε.το έκανα πριν ένα μήνα

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Απαντήσεις 44,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παιδιά είχα μια συζήτηση με έναν συνάδελφο περί συμβολεων και καρτοκινητης γουατσαπ και έχω την εξής απορία. Αν ήθελα να αγοράσω σε καρτοκινητό γουατσαπ:

3gb ιντερνετ, 500 λεπτά προς όλους, 100 sms προς όλους και 1500 λεπτά προς Cosmote. Όλα για ένα μήνα.

Πόσο θα έβγαινε περίπου;

Στάλθηκε από το JSN-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σε whatsup με 2 δεκάρες θα είχες 3.4 με 4 γιγα δώρο από reloadit (αν κάνεις τις ανταλλαγές του πάρε μοίρασε). Επιπλέον 500 λεπτά προς όλους με 2 ενεργοποιήσει του combo call them all plus I ( μια με αυτόματο και μια χειροκίνητη) 800 λεπτά προς whatsup καμία 800αρια SMS προς whatsup και καμιά 200αρια προς όλους και 400mb ακόμα. Η μεγαλη διαφορά και πλεονέκτημα της κάρτας είναι ότι όλα μεταφέρονται τον άλλο μήνα αν ενεργοποιήσεις ίδιο πακέτο εκτός τα SMS. Που σημαίνει ότι δεν καταναλώνεις προστίθενται.

Σε whatsup με 2 δεκάρες θα είχες 3.4 με 4 γιγα δώρο από reloadit (αν κάνεις τις ανταλλαγές του πάρε μοίρασε). Επιπλέον 500 λεπτά προς όλους με 2 ενεργοποιήσει του combo call them all plus I ( μια με αυτόματο και μια χειροκίνητη) 800 λεπτά προς whatsup καμία 800αρια SMS προς whatsup και καμιά 200αρια προς όλους και 400mb ακόμα. Η μεγαλη διαφορά και πλεονέκτημα της κάρτας είναι ότι όλα μεταφέρονται τον άλλο μήνα αν ενεργοποιήσεις ίδιο πακέτο εκτός τα SMS. Που σημαίνει ότι δεν καταναλώνεις προστίθενται.

Δεν θα είχε ωστόσο λεπτά προς Cosmote και η ελάχιστη διάρκεια κλήσης για τα λεπτά προς όλους, θα ανέβαινε από 60" σε 3'.

Technology, like art, is a soaring exercise of the human imagination.

Δεν θα είχε ωστόσο λεπτά προς Cosmote και η ελάχιστη διάρκεια κλήσης για τα λεπτά προς όλους, θα ανέβαινε από 60" σε 3'.
Δε διαφωνώ. Εγω απλώς παρέθεσα με 20 ευρώ τι παίρνεις

Δε διαφωνώ. Εγω απλώς παρέθεσα με 20 ευρώ τι παίρνεις

Και πολύ ορθά τα παρέθεσες. Απλά πρόσθεσα και τα παραπάνω προς ολοκλήρωση της ανάλυσης.

Technology, like art, is a soaring exercise of the human imagination.

Ακριβώς αυτό. Ενω το internet και τα sms προς όλους καλύπτονται εύκολα με ένα 20αρικο, στην ομιλία για όποιον όντως μιλάει τόσο πολύ και ανάλογα φυσικά πόσο πληρώνει στο συμβόλαιο, δεν βγαίνει πιο φθηνό το καρτοκινητό. Ουσιαστικά μιλάμε για 500 προς wind/voda και άλλα 1500 προς cosmote (έχοντας ως δεδομένο ότι κανείς απο τους ομιλητές του χρήστη, δεν έχει whatsup) και με 3΄ χρέωση ελάχιστη αντι του 1΄ στο wu θες καμμιά 4-5 πακέτα των 8.5€ για να μιλάς τα ίδια.

Δηλαδή ασύμφορο για κάποιον που δεν μπορεί να κάνει αναδιάρθρωση των αναγκών του ως προς την ομιλία

μολις μου ηρθε μηνυμα 5gb για 15ημερες με 5 ευρο! καλη προσφορα για οποιον θελει ιντερνετ.μακαρι να καθιερωθει
[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε νομίζω ότι είναι καλή. Αν διαρκούσε για ένα μήνα, θα ήταν αποδεκτή αλλά μέχρι εκεί.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Ακριβώς αυτό. Ενω το internet και τα sms προς όλους καλύπτονται εύκολα με ένα 20αρικο, στην ομιλία για όποιον όντως μιλάει τόσο πολύ και ανάλογα φυσικά πόσο πληρώνει στο συμβόλαιο, δεν βγαίνει πιο φθηνό το καρτοκινητό. Ουσιαστικά μιλάμε για 500 προς wind/voda και άλλα 1500 προς cosmote (έχοντας ως δεδομένο ότι κανείς απο τους ομιλητές του χρήστη, δεν έχει whatsup) και με 3΄ χρέωση ελάχιστη αντι του 1΄ στο wu θες καμμιά 4-5 πακέτα των 8.5€ για να μιλάς τα ίδια.

Δηλαδή ασύμφορο για κάποιον που δεν μπορεί να κάνει αναδιάρθρωση των αναγκών του ως προς την ομιλία

Απολύτως σωστό. Βέβαια, κάποιος που έχει ζήσει μόνο με συμβόλαια έχει γνωρίσει μόνο προγράμματα της λογικής "δωρεάν προς cosmote" ενώ Whatsup/Frog δίνουν δωρεάν μόνο προς αντίστοιχα Whatsup/Frog. Οπότε αν στη πραγματικότητα εννοούσε προς "τα κινητά της οικογένειας" που είναι όλα πχ cosmote, αν υπάρχει η δυνατότητα τα κάνει όλα είτε Whatsup είτε Frog τότε μπορεί να κερδίζει πάρα πολλά δωρεάν προς τα αντίστοιχα. Για περισσότερη ομιλία συνολικά, νομίζω συμφέρει το Frog παρά την εξτρα δυσκολία του να συντονίζεις το πότε θα βάζεις πακέτο 2σιασμού προς όλους, για κάτι "λίγο απ'όλα" είναι το Whatsup με το πακέτο των 8.5 ευρώ. Όλο το παραπάνω το αναφέρω με το σκεπτικό ότι πολλοί που είχουν συμβόλαιο πραγματικά έχουν κατά νου κυρίως κλήσεις προς την οικογένεια όταν λενε "προς cosmote" και θέλουν να μιλάνε πολύ μεταξύ τους.

Πχ, 12άρα κάρτα στο frog το μήνα, καθαρό 10.71, βάζεις 2x 120'=240' τη 1η βδομάδα και την 3η εβδομάδα 1x 120'=120' (σύνολο 360' χρέωση ανά 1'' με κόστος 9.06) με τους 2σιασμούς περισσεύουν 1.65 για κάτι άλλο. 360'/1'' προς όλους ανάλογα τη μέση διάρκεια των κλήσεων μπορεί να είναι πραγματικά πχ 500-700'/3' ή 400-500'/1' προς όλους. Επίσης έχεις 600'/Frog για ένα μήνα λόγω κάρτας + 1500' κάθε ΣΚ ανεξάρτητα από κάρτες (το οποίο σημαίνει πρακτικά έχεις 600'/Frog διαθέσιμα να καταναλώσεις σε 22 μέρες το μήνα, 1500 κάθε ΣΚ δε τα τρως με τίποτα). Οπότε με 12/10αρα κάρτα εναλλάξ έχεις πιθανότατα ΥΠΕΡ-καλύψει κάθε απαίτηση ομιλίας με τη προϋπόθεση τα "προς cosmote" να σημαίνει τηλέφωνα της οικογένειας κυρίως που έγιναν Frog αν βολεύει φυσικά. Τώρα για SMS/GB αντί 12άρα κάρτα βάζεις παραπάνω για αντίστοιχα πακέτα, όσο χρειάζεται τόσο παραπάνω βάζεις αλλά επειδή τα βασικά πακέτα GB τα έχουν με 25 ημέρες διάρκεια ανάλογα τροποποιείς και το ποσό κάρτας κάθε 25 ημέρες για να καλύψεις τα πακέτα GB και να περισσεύουν για SMS και το σύστημα του πακέτου ομιλίας.

Edited by apagogeas

Για κάποιον που θα τα καταναλώσει είναι πολύ καλή (1gb/1€)

Εννοείται, όπως το βλέπει ο καθένας.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

Όποιος έχει εφαρμογές, για να ελέγχει τα υπόλοιπά του, ας ελέγξει πόσα έχει..

Ειδικά αν έκανε ανανέωση σήμερα....

Huawei Nova 5T

Γιατί; Τρώνε τα χρήματα από τους λογαριασμούς;

Προσπαθώ να καλέσω έναν αριθμό cosmote από το κινητό μου (whats up) και η κλήση αμέσως πέφτει χωρίς να βγαίνει γραμμή. Δεν με έχει αποκλείσει έχουμε και οι δύο σήμα. Ο άλλος αριθμός με καλεί κανονικά εγώ δεν μπορώ να τον καλέσω. Εκανα επανεκκίνηση στην συσκευή μου ( Samsung galaxy note 8) άλλαξα την θέση της κάρτας sim τίποτα. Έβαλα την κάρτα sim σε άλλη συσκευή και μπορώ να τον καλέσω κανονικά. Με το note 8 δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να καλέσω οποιοδήποτε αριθμό εκτός από τον συγκεκριμένο. Επειδή δεν μου έχει ξανασυμβεί μήπως ξέρετε τι μπορεί να φταίει;

Προσπαθώ να καλέσω έναν αριθμό cosmote από το κινητό μου (whats up) και η κλήση αμέσως πέφτει χωρίς να βγαίνει γραμμή. Δεν με έχει αποκλείσει έχουμε και οι δύο σήμα. Ο άλλος αριθμός με καλεί κανονικά εγώ δεν μπορώ να τον καλέσω. Εκανα επανεκκίνηση στην συσκευή μου ( Samsung galaxy note 8) άλλαξα την θέση της κάρτας sim τίποτα. Έβαλα την κάρτα sim σε άλλη συσκευή και μπορώ να τον καλέσω κανονικά. Με το note 8 δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα να καλέσω οποιοδήποτε αριθμό εκτός από τον συγκεκριμένο. Επειδή δεν μου έχει ξανασυμβεί μήπως ξέρετε τι μπορεί να φταίει;

Αυτός που καλείς δέχεται κανονικά κλήσεις από άλλους αριθμους; μόνο από εσένα δεν δέχεται; μια δοκιμή που θα μπορούσατε να κάνετε θα ήταν να σε διαγράψει από τις επαφές του και να τον καλέσεις τοτε

Άκυρο μόλις είδα ότι έγραψες ότι από άλλη συσκευή τον καλείς κανονικά, όντως πολύ περίεργο πρόβλημα αυτό

Edited by cuibono

Δέχεται κανονικά κλήσεις από άλλους αριθμούς. Το έκανα αυτό που είπες και πάλι το ίδιο. Μόλις διαπιστωσα ότι κλεινοντας το volte επιτέλους εγινε κανονικά η κλήση. Πολύ περίεργο. Η συσκευή που έχει ο αριθμός που καλώ είναι iPhone se έχει κάποια σημασία αυτό; Γιατί προχθες πηρε αναβάθμιση σε iOS 12.3 και πριν δεν το έκανε αυτό.

----- προσθήκη μηνύματος 12 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τελικά ήταν θέμα ρύθμισης του iPhone se. Μόλις επέλεξα στις ρυθμίσεις - δεδομένα - επιλογές - ενεργοποίηση 4g - ομιλία και δεδομένα δούλεψε κανονικά η κλήση με volte.

Edited by Alexpag

Το volte είναι το επόμενο που σκεφτόμουν να σου πω γιατί κάνει κάτι σκαλωματα μερικές φορές αλλά και πάλι περίεργο να επηρεάζει κλήση σε έναν αριθμό μόνο

Σήμερα ανανέωσα σε 2 νούμερα, κανένα θέμα....
No root->No problem

Όχι ρε παιδιά δεν πάει έτσι. Εγώ έχω το 1500-20 με 90' προς όλους. Κάθε μήνας μου πάει από 18,5 που είναι κανονικά σε 25-30 γιατί τα λεπτά προς όλους δεν με φτάνουν ποτέ.

Και δες το άλλο. Τα προς κόσμοτε δεν τα καταναλώνω ποτέ και μάλιστα το περισσότερο μιλάω με την γυναίκα και τους γονείς μου που είναι ήδη What's up.

Ακόμα και με την 3λεπτη χρέωση όμως είσαι καλύτερα με τα 2 combo των 8,5€. Γιατί τα 500' προς όλους σημαίνει το πολύ 170 κλήσεις προς άλλα κινητα (ή σταθερά φαντάζομαι έτσι;). Αντιθέτως λοιπόν τα 90 προς όλους είναι το πολύ 90 κλήσεις!!! Πάλι λοιπόν καλύτερα στην καρτοκινητη. Εμένα τώρα μου δίνουν στα 30€ 300' προς όλους sms + ομιλία και 500mb internet και επιπλέον δώρο ή 200' προς όλους, ή 1500' προς cosmote ή 500mb.

Προσωπικά θεωρώ ότι το συμβόλαιο σε συμφέρει αν πετύχεις προσφορά ή αν τα έχεις όλα σε ένα Family και σου βγαίνουν κινητα, σταθερό, ίντερνετ και TV γύρω στο 100αρικο με πολλά MB και ομιλία. Σε κάθε άλλη περίπτωση καρτουλα.

Και για όποιον νομίζει ότι συμφέρουν τα συμβόλαια, εδώ οι προσφορές και των δύο κινητών, μετά από 2 χρόνια.

Σήμερα πρωί πρωί πήγα σε κατάστημα και έκανα αίτηση για κάρτα και στα 2. Στην χειρότερη ο μήνας των δύο αριθμών θα μας πηγαίνει 30€, αλλά με 3gb (αντί 600mb) και με 500' προς όλους αντί 90' και αντί για 37-45€ που δίναμε.

19ccec5dd60f87fbf88b3e25bd3cbf6b.jpg98e86396023c0bfb8151ff8cd59a76fa.jpgd99d06e33a8bd0a168b1165cc4f813d8.jpg1491331b3887d70edf436a14bb10c352.jpg

Στάλθηκε από το LG-H870 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Σήμερα ανανέωσα σε 2 νούμερα, κανένα θέμα....

Λοιπόν.

Είχα 10 euros και μερικά cents. Κάνω την ανανέωση και μου έρχονται κανονικά όλα τα μηνύματα.

Μου εμφανίζεται το x ποσό που πλήρωσα + τα παραπάνω χρήματα.

Πηγαίνω σπίτι και με ανοιχτα δεδομένα, αλλά καμία άλλη κίνηση (κλήσεις, μηνύματα), τα χρήματα πριν την ανανέωση εξαφανίστηκαν.

Σημείωση: Μερικές ώρες πριν την ανανέωση είχα ενεργοποιήσει το πακέτο με 700mb γενικά data και 5gb streaming data.

Huawei Nova 5T

Παιδιά καλησπέρα, υπάρχει τρόπος να γλιτώνουμε την προμήθεια με την φόρτιση της cosmote prepaid μέσω ibank or ipay;

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά καλησπέρα, υπάρχει τρόπος να γλιτώνουμε την προμήθεια με την φόρτιση της cosmote prepaid μέσω ibank or ipay;

Υπάρχει ανάλογο θέμα.
No root->No problem

Ναι, χρειάζεσαι δεύτερο νούμερο

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Στοκ,ανημπορος να το ρουταρω