Jump to content

[CAR] VW Golf V

nickolas84
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν με βάση αυτά που ακούω όταν παίζει το RCD, το τρίπορτο έχει μεγάφωνα κάτω και πίσω στις πορτες και twiters πίσω από τους καθρέφτες.

Πιστέυω οτι τα twiters είναι πλέον των 4 μεγαφώνων (4Χ20 W)

Το usb καλωδιο αν δεν έχεις υποβραχιόνιο δεν μπαίνει δηλαδή?

Δηλαδή είναι 4mid + 2 tweeters αυτή τη στιγμή; Πάντως η έλλειψη των πίσω ηχείων (σε σχέση με το προηγούμενό μου αυτοκίνητο στο οποίο είχα) είναι αισθητή. Ανεξάρτητα από αυτό, έχει πολύ καθαρό ήχο, αν και δεν έχει ένταση.

Το καλώδιο λογικά θα μπαίνει, ίσως στο ντουλαπάκι ή ακόμα και στη θήκη δίπλα στο χειρόφρενο. Απλά εκεί ίσως θέλει "πατέντα". Όμως αφού είναι καλώδιο, θεωρητικά το πας όπου θες...

• Απαντήσεις 9,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ελπίζω να μπαίνει, γιατι πράγματι ένα Flashaki με 150-200 mp3 βοηθάει στα ταξίδια.

Πάντως το RCD 300 μερικές φορές, κυρίως με CD, βγάζει απίστευτα μπάσα, για συστημα χωρίς Sub!!

Ελπίζω να μπαίνει, γιατι πράγματι ένα Flashaki με 150-200 mp3 βοηθάει στα ταξίδια.

Πάντως το RCD 300 μερικές φορές, κυρίως με CD, βγάζει απίστευτα μπάσα, για συστημα χωρίς Sub!!

Χωρίς να είμαι κανένας ειδικός στον ήχο, έχω ακριβώς την αντίθετη άποψη! Ότι δηλαδή τα tweeters παίζουν πολύ καλά, ενώ στις χαμηλές άμα το δυναμώσεις λίγο παραμορφώνει! Τέσπα, μάλλον εξαρτάται και από το τι ακούει ο καθένας...

Rock κυρίως ακούω, αλλά όχι πάνω απο την μιση διαδρομή του δείκτη της έντασης. Παραμόρφωση εμφανίζεται μερικές φορές στο ραδιόφωνο, αλλά έχει να κάνει μάλλον και με την ηχοληψία στον σταθμό (αν ενισχύει πολύ τις χαμηλες συχνότητες). Ούτε και γω είμαι "ειδικός" στον ήχο, ασχολούμαι όμως με τη μουσική ερασιτεχνικά και ότι ξέρω είναι κυρίως από εμπειρία και "αυτί".

Το "απίστευτα μπάσα" αναφερόταν στο συγκεκριμένο σύστημα με τις περιορισμένες δυνατότητες που έχει.

Εξ άλλου απο 4Χ20 w δεν πρέπει να περιμένει κανείς και θαύματα.

Παιδιά θα ήθελα να κάνω 2 ερωτησούλες. Παρακαλώ όποιος ξέρει (κυρίως οι κάτοχοι) ας απαντήσουν στην 1η.

1) Επειδή θέλω ν'αγοράσω το GT και θέλω να βάλω μετά την αγορά, αισθητήρες παρκαρίσματος από το εμποριο και όχι από την αντιπροσωπεία, που είναι καλύτερο να τοποθετήσω τους αισθητήρες στον πίσω προφυλακτήρα; Στο μαύρο που βρίσκεται στο κάτω μισό ή στο πάνω μισό του προφυλακτήρα που είναι στο χρώμα του αμαξώματος; (Επειδή θα το πάρω σε άσπρο θέλω να δω τι χρώμα αισθητήρες να παραγγείλω από πριν, άσπρους ή μαύρους)

2) Με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου υπάρχει περίπτωση η αντιπροσωπεία ν'αυξήσει τις τιμές κι αν ναι πότε πιστεύετε να το κάνει;

Ευχαριστώ

Παιδιά θα ήθελα να κάνω 2 ερωτησούλες. Παρακαλώ όποιος ξέρει (κυρίως οι κάτοχοι) ας απαντήσουν στην 1η.

1) Επειδή θέλω ν'αγοράσω το GT και θέλω να βάλω μετά την αγορά, αισθητήρες παρκαρίσματος από το εμποριο και όχι από την αντιπροσωπεία, που είναι καλύτερο να τοποθετήσω τους αισθητήρες στον πίσω προφυλακτήρα; Στο μαύρο που βρίσκεται στο κάτω μισό ή στο πάνω μισό του προφυλακτήρα που είναι στο χρώμα του αμαξώματος; (Επειδή θα το πάρω σε άσπρο θέλω να δω τι χρώμα αισθητήρες να παραγγείλω από πριν, άσπρους ή μαύρους)

2) Με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου υπάρχει περίπτωση η αντιπροσωπεία ν'αυξήσει τις τιμές κι αν ναι πότε πιστεύετε να το κάνει;

Ευχαριστώ

Φίλε konv,

1) εξαρτάται τι θέλεις να προστατέψεις.

Το βαμμένο μέρος (που εαν χτυπηθεί θα πρέπει να ξαναβαφτεί);

Το "πλαστικό" μέρος (που εαν χτυπηθεί δεν φτιάχνεται);

Εγω (που μένω Αθήνα) δε θα τους έβαζα γιατί όσο κι αν προστάτευα τα δύο προηγούμενά μου αυτοκίνητα πάντα υπήρχε κάποιος μ@λ@κ@ς που είχε για αισθητήρα παρκαρίσματος τον ήχο του δικού μου προφυλαχτήρα :mad:

Εαν παρ΄ όλα ταύτα θέλεις οπωσδήποτε να βάλεις θα σου πρότεινα το επάνω μέρος όπου η κάθε γρατζουνιά φαίνεται...

Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω (ούτε βέβαια να πάω κόντρα σε προσωπικές επιλογές σου) είσαι απόλυτα αποφασισμένος για το χρώμα;

Γιατί ναι μεν θα έχεις κάτι που δεν θα το βλέπει κανείς συχνά, αλλά χρωματικά πιο πολύ δένει το ασημί-μαύρο ή τουλάχιστον το ασημί-σκούρο απο την τριχρωμία ασημί-μαύρο-λευκό...

2) Δε νομίζω οτι θα αυξηθεί η τιμή. Το πολύ πολύ να μειωθούν τα δώρα (κι αυτό πάντως δύσκολα)

παιδια εγω μετα απο καμποσα τηλεφωνα στην αντιπροσοπια (εχοντας το standar ηχοσυστημα) μπας και βρεθει καποιος τροπος να συνδεθει ενα ipod χωρις πολυ βαβουρα τα παρατησα και πηγα και εβαλα το ALPINE 9850Ri που παιζει και mp3 και μπορει να λειτουργηση και το ipod ! οσον αφορα τα ηχεια στον απλο εξοπλισμο δεν νομιζω οτι εχουν tweeters

παιδια εγω μετα απο καμποσα τηλεφωνα στην αντιπροσοπια (εχοντας το standar ηχοσυστημα) μπας και βρεθει καποιος τροπος να συνδεθει ενα ipod χωρις πολυ βαβουρα τα παρατησα και πηγα και εβαλα το ALPINE 9850Ri που παιζει και mp3 και μπορει να λειτουργηση και το ipod ! οσον αφορα τα ηχεια στον απλο εξοπλισμο δεν νομιζω οτι εχουν tweeters

Λοιπόν, tweeters πίσω από τους πλαϊνούς καθρέφτες έχει ΣΙΓΟΥΡΑ. Μάλιστα, αυτά είναι υπεύθυνα για την καλή απόδοση στα πρίμα (κατά την άποψή μου). Σε κάθε πόρτα έχει δύο θέσεις για ηχεία, αλλά δεν ξέρω αν παίζουν και οι δύο (δηλαδή αν έχει 2 ή 4 ηχεία ακόμα, εκτός από τα tweeters). Στο πίσω μέρος εμένα έχει μόνο δυο θέσεις ακόμα (είναι τρίθυρο) ενώ τα πεντάθυρα έχουν άλλες 4.

Σίγουρα ένα οποιοδήποτε aftermarket ηχοσύστημα θα είναι κλάσεις ανώτερο από το απλό RCD300. Έλα όμως που δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να ταιριάζει καλύτερα (αισθητικά) στην κονσόλα του Golf...

H θέση που είναι κοντά στο χερούλι της πόρτας δεν έχει μεγάφωνο.

Επειδή όμως η κάτω και πίσω γρίλια είναι αρκετά μεγάλη, πιθανολογώ, όπως έχω ξαναπεί, ότι εκεί υπάρχουν δυο μεγάφωνα σε κάθε πόρτα (για τρίπορτο μιλάω).

Επίσης είναι αλήθεια ότι αισθητικά το RCD 300 με τα ασημένια κουμπιά είναι σαφώς καλλίτερο από radiocd μονού DIN, και λόγω μεγέθους κουμπιών και πιο ευκολόχρηστο (ελλείψει telecontrol)

Edit: Η πληροφορία είναι απο αντιπροσωπία:στο τρίπορτο υπάρχει σύστημα τριών δρόμων (ένα ηχείο χαμηλών ένα μεσαίων και ένα υψηλών συχνοτήτων) σε κάθε πόρτα (δεν αναφέρθηκε σε ποιά ακριβώς θέση)

Πίσω μπορεί να μπεί σύστημα δύο δρόμων (χαμηλών και υψηλών)

περιεργο εγω ειχα βαλει το κεφαλι μου εκει και δεν ειχα ακουσει θα το ξανακοιταξω :confused:

το προβλημα ειναι οτι υπαρχουν aftermarket στερεο που ταιριαζουν !

τα 2ου din dvd players :rolleyes: ειδικα το alpine W200ri ! αλλα 1200 ευρο ειναι

αυτα :cry:

Χωρίς να θέλω να σε επηρεάσω (ούτε βέβαια να πάω κόντρα σε προσωπικές επιλογές σου) είσαι απόλυτα αποφασισμένος για το χρώμα;

Γιατί ναι μεν θα έχεις κάτι που δεν θα το βλέπει κανείς συχνά, αλλά χρωματικά πιο πολύ δένει το ασημί-μαύρο ή τουλάχιστον το ασημί-σκούρο απο την τριχρωμία ασημί-μαύρο-λευκό...

Τους αισθητήρες που θα αγοράσω μπορεί κανείς να τους βρει σε όλα τα χρώματα. Αν ρίξεις μια ματιά σε ebay θα δεις διάφορους και σε τιμές από

30 € !!! ;) Άρα για φαντάσου, λευκό αυτοκίνητο με λευκους αισθητήρες στον λευκό προφυλακτήρα... Τι λες; :D

Τους αισθητήρες που θα αγοράσω μπορεί κανείς να τους βρει σε όλα τα χρώματα. Αν ρίξεις μια ματιά σε ebay θα δεις διάφορους και σε τιμές από

30 € !!! ;) Άρα για φαντάσου, λευκό αυτοκίνητο με λευκους αισθητήρες στον λευκό προφυλακτήρα... Τι λες; :D

Συμφωνώ σε αυτό...μόνο που εγώ εννοούσα το χρώμα ολόκληρου του αυτοκινήτου.

Παιδιά ποιος ξέρει κάτι από τα παρακάτω;

1) Τι μάρκα λάστιχα φοράει το gt; Ξέρετε αν είναι σκληρά, μαλακά ή κάτι άλλο;

2) Επειδή δεν γνωρίζω το πορτ μπαγκαζ ανοίγει με κλειδί από έξω ή ανοίγει μόνο από μέσα;

3) Τα φώτα μπροστά είναι πάντα ασημί ανεξαρτήτου χρώματος αυτοκινήτου ή είναι σαν του gti μαύρα;

Ευχαριστώ

Konv δεν παλευεσαι. Εδω εχουμε το μοναδικο σοβαρο φορουμ οπου μπορουμε να συζηταμε για το GT, και εσυ ρωτας για θεματα που εχουν ειτε θιχτει λιγες σελιδες πριν (για τα λαστιχα μιλαω - προφανως δεν μπαινεις στον κοπο να ψαξεις - ολα ετοιμα), ειτε για θεματα τοσο απλα που με μια απλη επισκεψη στην αντιπροσωπεια για να δεις το αυτοκινητο που θες να αγορασεις θα σου λυνονταν. Βλεπω καινουργια καταχωρηση στο topic, μπαινω και βλεπω ερωτηση για το πως ανοιγει το πορτ-μπαγκαζ και για το εαν εχει ποτηροθηκες το αμαξι. Ελεος.

1) Μερικά που παραδιδονται τώρα φοράνε Continental sportContact 2 (μεσαία σκληρότητα νομίζω)

2)Ανοίγει και με το τηλεχειριστήριο που είναι ενσωματωμένο στο κλειδι της μηχανής (σε αυτοκίνητο με συναγερμό, χωρίς συναγερμό δεν ξέρω), η πόρτα δεν έχει κλειδαριά. Έχει επίσης και μια εσωτερική κλειδαρια ασφαλείας σε περίπτωση μπλοκαρίσματος της ηλεκτρικής λειτουρίας των κλειδαριών

3)Τα ασημί φωτα τοποθετουνται πλέον σε όλα τα Golf (νομίζω και στο GTI).

Διαφορά υπάρχει στα Xenon

Έχω ήδη τελειώσει με το στρώσιμο του αυτοκινήτου (1500 χλμ) και για τα επόμενα 500 θα το ανεβάζω μέχρι τις 4000 στροφές.

Αυτό που παρατηρώ μετά απο τα πρώτα ανοίγματα είναι οτι μπορώ πλέον πιο ευκολα να ανεβαίνω στις 3500 όπου το αυτοκίνητο αποδίδει πολύ καλύτερα απο πριν.

Ο αρχιμηχανικός της αντιπροσωπείας, όταν του έκανα σχετική ερώτηση, μου απάντησε οτι ο κινητήρας αποκτά με τον καιρό τόση ελαστικότητα που, όταν πατάς γκάζι απο στάση, οι δυο δείκτες (σε στροφόμετρο και ταχύμετρο) κινούνται διαγράφοντας ταυτόχρονα σχεδόν το ίδιο εύρος διαδρομής (μου το έδειξε με τα δάχτυλά του - ελπίζω να καταλάβατε από την περιγραφή μου)

Και εγω περιπου στα ιδια ειμαι...1300 χλμ. Το πηγα και ενα ταξιδακι οπου η αληθεια ειναι οτι παρασυρθηκα λιγο, και ισως να εκανα και μερικες αλλαγες στις 4000 (και μια στις 5000 :)). Η εντυπωση μου ειναι οτι το αυτοκινητο αποδιδει καλυτερα μεταξυ 3000-4000 σαλ. Η καταναλωση μεχρι τωρα εχει κυμανθει κατα μεσο ορο γυρω στα 7.5l/100km.

Konv δεν παλευεσαι. Εδω εχουμε το μοναδικο σοβαρο φορουμ οπου μπορουμε να συζηταμε για το GT, και εσυ ρωτας για θεματα που εχουν ειτε θιχτει λιγες σελιδες πριν (για τα λαστιχα μιλαω - προφανως δεν μπαινεις στον κοπο να ψαξεις - ολα ετοιμα), ειτε για θεματα τοσο απλα που με μια απλη επισκεψη στην αντιπροσωπεια για να δεις το αυτοκινητο που θες να αγορασεις θα σου λυνονταν. Βλεπω καινουργια καταχωρηση στο topic, μπαινω και βλεπω ερωτηση για το πως ανοιγει το πορτ-μπαγκαζ και για το εαν εχει ποτηροθηκες το αμαξι. Ελεος.

Φίλε μου ότι και να πω θα είναι λίγο. Το aneuthinos :cry: πιστεύω ότι τα λέει όλα! Τώρα όσον αφορά τα λεγόμενά σου θα μπορούσες να απαντήσεις στις ερωτήσεις να βοηθήσεις λίγο την κατάσταση. ΄Οσον για το θέμα αντιπροσωπεία εσύ έτσι συνήθιζες; Μόλις σου δημιουργόταν κάποια απορία πήγαινες στην αντιπροσωπεία;:blink: Τέλος πάντων σκέψου λίγο πιο υπεύθυνα απ'ότι συνήθως, ότι υπάρχει κόσμος που δεν μπορεί να τρέχει συνέχεια στις αντιπροσωπείες.

Τέλος ευχαριστώ όλα τα παιδιά που μου απάντησαν...;)

Re sy konv plaka kaneis?Mes thn erwthsh eisai sunexeia, ti kanei to ena, pws einai to allo klp...

Polu kala leei to paidi, phgaine mia volta sthn antiproswpia kai efoswn den kaluftheis rwtas edw..!

Έκπληξη Νο 1: Είμαι στα 1668 χλμ και έχω κατέβει μια μεσημεριανή βόλτα Γλυφαδα. Παρκάρω και φεύγω... Επιστρέφω μετά απο καμιά ώρα και βάζω το κλειδί στη μίζα... Περιμένω να κάνει όλους τους απαραίτητους ελέγχους και γυρίζω το κλειδί... Ως εκ θαύματος σβήνουν τα πάντα... Βγαίνω, πατώ συναγερμό τίποτα. Βάζω το κλειδί στην κλειδαριά, κλειδώνω χειροκίνητα ακούω το ηλεκτρονικό κλείδωμα. Ξακλειδώνω, ξαναμπαίνω, ξανακάνω τη γνωστή διαδικασία πάλι σβήνουν όλα... Ξαναβγαίνω, ξανακλειδώνω χειροκίνητα δεν ακούω το ηλεκτρονικό κλείδωμα... Περιμένω λίγο, ξαναμπαίνω ξανακάνω τη γνωστή διαδικασία και... ως εκ θαύματος το αυτοκίνητο παίρνει. Στον υπολογιστή τα πάντα έχουν μηδενιστεί, ο δείκτης βενζίνης ανεβοκατεβαίνει σαν το boost και το θερμόμετρο δείχνει 46. Στο παράθυρο οδηγού δε λειτουργεί το άνοιγμα άνεσης και έχει ανάψει πορτοκαλί τιμόνι (σφάλμα στην ηλεκτρονική υποβοήθηση). Ξεκινώ σιγά σιγά και έπειτα απο 200μ. σβήνει το πορτοκαλί τιμόνι και λειτουργεί κανονικά το παράθυρο...:wacko:

Re sy konv plaka kaneis?Mes thn erwthsh eisai sunexeia, ti kanei to ena, pws einai to allo klp...

Polu kala leei to paidi, phgaine mia volta sthn antiproswpia kai efoswn den kaluftheis rwtas edw..!

Συμφωνώ (ειδικά η ερώτηση για τα λάστιχα ήταν εντελώς άστοχη γιατί έχει απαντηθεί)...

Όμως παιδιά δεν είναι ανάγκη ούτε να τσακωνόμαστε ούτε να παίρνουμε τον άλλο απο τα μούτρα.

Το internet είναι μια πηγή άμεσης (και εύκολης) πληροφόρησης. Τα forums αυτό το σκοπό έχουν. Τι πιο φυσιολογικό λοιπόν για κάποιον να ανατρέχει εδώ και να ρωτά; Αν κάποιος δε θέλει δεν απαντά...

Ζητώ συγνώμη από όλους όσους κούρασα αλλά δεν είχα κακή πρόθεση. Προσπάθησα να πληροφορηθώ για κάτι που δεν ήξερα κι ευχαριστώ αυτούς που με βοήθησαν.

Με την πληροφόρηση από εσάς μέσα από αυτό το forum -που ομολογουμένως είναι το καλύτερο για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο- κερδίζω πάρα πολή χρόνο που με γλιτώνει απ΄το να τρέχω στην αντιπροσωπεία.

Για τους υπόλοιπους κακοπροαίρετους θα μπορούσαν απλά να μην απαντήσουν όπως τόνισε παραπάνω κι ο iliasandro.

Tέλος θεωρώ πως η πληροφόρηση μέσα από το συγκεκριμένο forum πολλές φορές είναι πολύ πιο έγκυρη από αυτή της αντιπροσωπείας δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς που απαντούν είναι ήδη κάτοχοι του αυτοκινήτου και μπορούν να εκφράσουν οποιαδήποτε προβλήματα χωρίς φόβους με σκοπό την προστασία των υπολοίπων ενδιαφερομένων.

Ξέρει κανείς που μπορώ να βρω φωτογραφία από λευκό 5θυρο;

Δε νομίζω οτι υπάρχει κάτι (τουλάχιστόν όσο έψαχνα για το δικό μου δεν είχα βρει κάτι).

Αν βρεις κάτι, μόνο από κάποιον που το έχει ήδη αγοράσει...