Jump to content

[CAR] VW Golf V

nickolas84
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αλλαξα μονο τις απολήξεις (ακροφύσια-μπουριά) χωρις να αλλαξω το τελικο.

Επισης εκοψα τον προφυλακτηρα στο σημειο που επρεπε.

Το αποτελεσμα ειναι πολυ καλο και οικονομικο.

Κοστισε με την τοποθετηση 120€.

Οι τιμες κυμαινονται απο 90-150€ αναλογα το μαγαζι και την ποιοτητα των αποληξεων που θα τοποθετησεις.

Δες εδω:http://www.myphone.gr/gallery/showgallery.php/cat/500/ppuser/89922

Sorry για την καθυστερηση στην ερωτηση σου,αλλα δεν παρακολουθησα το FORUM τις τελευταιες 2 ημερες...

YΓ Με γεια opus,σα καινουργιο αυτοκινητο τωρα ε?

Το εβαλες αντιπροσωπεια το cruise control και αν ναι ποσα σου πηραν?

Εδω στην Αθηνα ο Φιλοσιδης θελει 200€ κομπλε.

Ευχαριστώ φιλε μου...να εισαι καλα!!

Οντως σαν καινουργιο.Τα "μαμα" Xenon ειναι φοβερα!! Οποιος σκεφτεται να παρει το golfaki μην τσιγγουνευτει να τα βαλει.Αξιζουν τα λεφτα τους!!!! Ιδιως οταν θα εχουν και τον αυτοματο ρυθμιστη και τα πλυστικα.

Βεβαια και εγω δεν εχω προβλημα ,και με 2 ατομα πισω ,γιατι ειναι σκληρη η αναρτηση.....;)

Οσο για το cruise control φιλε eagle εδω στην Πάτρα στοιχιζει 70 Ε το αντακλακτικο και 50 Ε εργασια !!!

Αισθητη διαφορα θα ελεγα!!

Παιδιά το πήρα σήμερα!

Φοβερό αυτοκίνητο, αν και δεν το πατάω πολύ ακόμα..

Πολύ μου άρεσε η ποιότητα και η εργονομία. Περισσότερες εντυπώσεις με τα χιλιόμετρα..

For the record, ήρθε 2 εβδομάδες ακριβώς (μεικτές) από τη μέρα που ήταν στο τελωνείο. Μου είχαν πει όταν το παρήγγειλα 20-25 Μαρτίου, και ήρθε 3/4. Παράχθηκε 20/2. Ήρθε ακριβώς όπως το παρήγγειλα.

EDIT:

Απορίες:

1. οι αναδιπλούμενοι καθρέφτες, γίνεται να κλεινουν/ανοίγουν μόνοι τους όταν σβήνω/ανάβω μηχανή?

2. Επίσης, όταν το πρωτοάναψα (στην αντιπροσωπία) μου είπε ο πωλητής να περιμένω τον ήχο πριν γυρίσω το κλειδί από τη 2η στην start θέση. Τώρα πια δεν το κάνει... Απλά περιμένω να σβήσουν τα λαμπάκια..

3. Από τη θέση D στη θέση S μπορώ να μεταβαίνω και εν κινήσει?

Καλοριζικο φιλε cmavr8.....και καλοταξιδο!!!!

Δυστυχως για τις αποριες σου δεν εχω απαντηση....

----------------

VW GOLF V 1.4 TSi

• Απαντήσεις 9,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εδώ (Θεσσαλονίκη, ΕΤΕΑ, Παξιμαδάς) μου λένε να ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ γύρω στο 250 το cruise control.

ΠΡΟΣΟΧΗ, υπολογισμός είναι, όχι τελική τιμή, μην παρεξηγηθούμε.

Αλλά πολλά...

Παιδιά το πήρα σήμερα!

Πολύ μου άρεσε η ποιότητα και η εργονομία. Περισσότερες εντυπώσεις με τα χιλιόμετρα..

For the record, ήρθε 2 εβδομάδες ακριβώς (μεικτές) από τη μέρα που ήταν στο τελωνείο. Μου είχαν πει όταν το παρήγγειλα 20-25 Μαρτίου, και ήρθε 3/4. Παράχθηκε 20/2. Ήρθε ακριβώς όπως το παρήγγειλα.

EDIT:

Απορίες:

1. οι αναδιπλούμενοι καθρέφτες, γίνεται να κλεινουν/ανοίγουν μόνοι τους όταν σβήνω/ανάβω μηχανή?

2. Επίσης, όταν το πρωτοάναψα (στην αντιπροσωπία) μου είπε ο πωλητής να περιμένω τον ήχο πριν γυρίσω το κλειδί από τη 2η στην start θέση. Τώρα πια δεν το κάνει... Απλά περιμένω να σβήσουν τα λαμπάκια..

Kalotaksido!!

H moni apantisi pou kserw einai oti mporeis apo to D na pas sto S en kinisei...

Poio pires???

Εδώ (Θεσσαλονίκη, ΕΤΕΑ, Παξιμαδάς) μου λένε να ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ γύρω στο 250 το cruise control.

ΠΡΟΣΟΧΗ, υπολογισμός είναι, όχι τελική τιμή, μην παρεξηγηθούμε.

Αλλά πολλά...

Θα σου έλεγα ότι και τα μισά από αυτά που σου είπαν, πάλι πολλά είναι.

Μια λογική τιμή είναι 60-70 αγορά .. και άντε άλλα τόσα για την τοποθέτηση.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά το πήρα σήμερα!

EDIT:

Απορίες:

Φυσικα και δε χρειαζεται να αφηνεις το γκαζι. Επειδη εισαι ομως ακομα στο στρωσιμο μη χρησιμοποιεις το S γιατι θα σου κανει τις αλλαγες στο κοφτη

Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για το cruise control ήθελα να ρωτήσω που τοποθετούνται τα κουμπιά για τον έλεγχό του???Πάνω στο τιμόνι ή μπαίνει κάποιος άλλος μοχλός???Κάποιος που έχει τοποθετήσει αν μπορούσε να μας πει αν είναι γενικά εύκολη διαδικασία ή θα πρέπει να πειράξουν και να ανοίξουν πολλά πράγματα π.χ. το χώρο του κινητήρα με ότι τέλος πάντων συνεπάγεται αυτό!!

Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για το cruise control ήθελα να ρωτήσω που τοποθετούνται τα κουμπιά για τον έλεγχό του???Πάνω στο τιμόνι ή μπαίνει κάποιος άλλος μοχλός???Κάποιος που έχει τοποθετήσει αν μπορούσε να μας πει αν είναι γενικά εύκολη διαδικασία ή θα πρέπει να πειράξουν και να ανοίξουν πολλά πράγματα π.χ. το χώρο του κινητήρα με ότι τέλος πάντων συνεπάγεται αυτό!!

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από το δικό μου που το έβαλα μόνος μου

http://www.myphone.gr/gallery/showgallery.php/cat/all/perpage/20/ppuser/85278

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορείς να πάρεις μια ιδέα από το δικό μου που το έβαλα μόνος μου

http://www.myphone.gr/gallery/showgallery.php/cat/all/perpage/20/ppuser/85278

ωραίες οι φωτό!!!Άρα από ότι βλέπω δεν χρειάζεται να πειράξουν τιπότα άλλο εκτός απο το τιμόνι!! Και κάτι ακόμα το cruise control στο Golf έχει μνήμη?? Εννοώ οταν το έχεις βάλει και κινείσαι σε μια σταθερή ταχύτητα και π.χ. φρενάρεις με αποτέλεσμα να κόψεις ταχύτητα υπάρχει κουμπί το οποίο πατώντας το να δίνει γκάζι ώστε το αυτοκίνητο να φτάσει την ταχύτητα που κινούνταν προτού φρενάρω κάτι σαν μνήμη δηλαδή επειδή ξέρω ότι υπάρχουν cruise control τα οποία έχουν αυτή τη δυνατότητα!

Ακριβώς!!!!

ωραίες οι φωτό!!!Άρα από ότι βλέπω δεν χρειάζεται να πειράξουν τιπότα άλλο εκτός απο το τιμόνι!! Και κάτι ακόμα το cruise control στο Golf έχει μνήμη?? Εννοώ οταν το έχεις βάλει και κινείσαι σε μια σταθερή ταχύτητα και π.χ. φρενάρεις με αποτέλεσμα να κόψεις ταχύτητα υπάρχει κουμπί το οποίο πατώντας το να δίνει γκάζι ώστε το αυτοκίνητο να φτάσει την ταχύτητα που κινούνταν προτού φρενάρω κάτι σαν μνήμη δηλαδή επειδή ξέρω ότι υπάρχουν cruise control τα οποία έχουν αυτή τη δυνατότητα!

Κοιτα φιλε μου ...ακομα δεν το εχω δοκιμασει...αλλα απο οτι ειδα στο εχγειριδιο λεει πως εχει αυτη την δυνατοτητα.

Ας πει και καποιος που το εχει χρησιμοποιησει.....Κώστα τα φώτα σου:);)

----------------

VW GOLF V 1.4 TSi

Υπάρχει.

Ακριβως ετσι ειναι. Αυτη την λειτουργια εχει.

Εγω παντως το αγορασα 70 κατι ευρω και μου πηρε η αντιπροσωπεια μου (Autonet στην Βαρης-Κορωπιου) 35 ευρω για την τοποθετηση, συνολο 105 κατι ευρω (και φυσικα με την εγγυηση τοποθετησης και ανταλλακτικου).

Έχει βάλει κανείς ΒΤ στο MFD2 ή 3. Πως χειρίζεσαι τις κλήσεις απο το MFD ή απο το τιμόνι εγώ δεν έχω ούτε οθόνη plus αλλά ούτε χειριστήρια στο τιμόνι.

Ακριβώς!!!!

Κοιτα φιλε μου ...ακομα δεν το εχω δοκιμασει...αλλα απο οτι ειδα στο εχγειριδιο λεει πως εχει αυτη την δυνατοτητα.

Ας πει και καποιος που το εχει χρησιμοποιησει.....Κώστα τα φώτα σου:);)

Εχει set / reset / recall speed με μνήμη 5 λεπτών καθώς και +/- γκάζι. Λόγω της πολύ καλής ροπής του κινητήρα, το CC είναι αρκετά αποτελεσματικό, δίνει δε απίστευτη οικονομία στα καύσιμα και ακούσια εμπλογή / απεμπλοκή. Για όσους ενδιαφέρονται εαν θα αναγνωριστεί αυτόματα από τον εγκέφαλο τιμονιού, μπορείτε να συμβουλευθείτε αυτό το site:http://wiki.ross-tech.com/index.php/Cruise_Control_Retrofitting_(1K)

Κώστας

[sIGPIC][/sIGPIC]

Έχει βάλει κανείς ΒΤ στο MFD2 ή 3. Πως χειρίζεσαι τις κλήσεις απο το MFD ή απο το τιμόνι εγώ δεν έχω ούτε οθόνη plus αλλά ούτε χειριστήρια στο τιμόνι.

http://rapidshare.com/files/104728903/DIY_-_BLUETOOTH_CARKIT.pdf.html

Many thanks to DIS

[sIGPIC][/sIGPIC]

opus, annstef, ευχαριστώ πολύ!

Πήρα το 140..

Τελικά πειραματίστηκα σήμερα και είδα ότι όντως μπορώ να μεταβώ από D σε S πάντα, όπως είναι φυσικά λογικό!

COSTAS_, ξέρω, σας διαβάζω, γι αυτό ανέφερα τιμή, μου φάνηκε εξωφρενική! Και δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για το service της αντιπρ. αυτής..

eliasj, κατάλαβα ότι δε μου κάνει το S όσο το στρώνω, αμέσω μόλις το δοκίμασα.. Μακριά από τα κόκκινα!

Πάτησα 2-3 φορές σήμερα 5000 και νιώθω άσχημα.. 130km έχω ακόμα..

Καλησπέρα σε όλους!Θα ήθελα την γνώμη σας για το εξής πράγμα: Την επόμενη βδομάδα το GOlf μου κλείνει 1 χρόνο από τότε που το πήρα!Κοίταξα το βιβλίο με τα service και είδα ότι γράφει αλλαγή λαδιών στα 15000km ή σε 1 χρόνο!!Μέχρι στιγμής έχω 9500km οπότε είμαι στο εξής δίλημμα και θα θέλα να ακούσω γνώμες από κάποιους που ήδη έχουν κάνει το service!Να τηρήσω πιστά αυτό που λέει η VW και να κλείσω να κάνω service τώρα στον ένα χρόνο με 9500Km ή να το καθυστερήσω και να κάνω το service όταν πλησιάσουν τα 15000Km?? Να σας πω την αλήθεια γέρνω περισσότερο προς το πρώτο γιατί είναι και η πρώτη φορά που θα αλλαχτούν τα λάδια του αυτοκινήτου ύστερα από το στρώσιμο αλλά θα ήθελα πολύ ευχαρίστως να ακούσω και τις δικιές σας γνώμες επί του θέματος και με βάση την εμπειρία σας για όσους έχουν περισσότερα Km από μένα και έχουν ήδη πραγματοποιήσει κάποια service.

Το εχουμε ξαναπει.

Τα longlife service που υπαγονται τα τελευταια vw εχουν αλλαγη η συμφωνα με το service indicator του αυτοκινητου (που ποικιλλει αναλογως τη χρηση) η στα 30000 χλμ. Αυτα επισημως και οπως προδιαγραφει η vw.

Τωρα το καλυτερο ειναι να κανεις την αλλαγη στα μισα περιπου δηλ στα 15000 χλμ ανεξαρτητως, οχι ομως οτι επιβαλλεται ειδικα αν δεν ζοριζεις πολυ το αυτοκινητο αλλα παντα με λαδια longlife για vw.

Μεχρι δε και τα 60000 χλμ προβλεπονται μονο αλλαγες λαδια/φιλτρου.

Οτιδηποτε προσθετο εγκειται μονο σε συμφωνια σας.

Φυσικα και μπορεις να αλλαξεις φιλτρα αερος/βενζινης κλπ αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο (εκτος και αν κινεισαι πολυ σε βεβαρυμενο περιβαλλον η νομιζεις οτι τα καυσιμα που χρησιμοποιεις δεν ειναι και απο τα καλυτερα).

Είμαι στα 29.000 χλμ και μου παρουσιάστηκε διαρροή στο κύκλωμα ψύξης. Συμπληρώσα περίπου 1 λίτρο μέσα σε μια εβδομάδα και αυτό γιατί δεν μπορώ να πάρω άδεια αυτή τη στιγμή για να το πάω να το κοιτάξουν (ούτε φυσικά έχω διάθεση να χαραμίζω τις άδειές μου για να επισκευάζω το αυτοκίνητο...).

Μετά το πρόβλημα με την ευθυγράμμιση που είχα αρχικά, καθώς και την αντικατάσταση της 2ας στο σασμάν αλλά και της τροχαλίας του κομπρέσσορα είναι το επόμενο πρόβλημα που εμφανίστηκε...

Η εγγύηση λήγει σε λιγότερο από 2 μήνες και έχω αρχίσει να μπαίνω σε διάφορες σκέψεις...

Το εχουμε ξαναπει.

Τα longlife service που υπαγονται τα τελευταια vw εχουν αλλαγη η συμφωνα με το service indicator του αυτοκινητου (που ποικιλλει αναλογως τη χρηση) η στα 30000 χλμ. Αυτα επισημως και οπως προδιαγραφει η vw.

Τωρα το καλυτερο ειναι να κανεις την αλλαγη στα μισα περιπου δηλ στα 15000 χλμ ανεξαρτητως, οχι ομως οτι επιβαλλεται ειδικα αν δεν ζοριζεις πολυ το αυτοκινητο αλλα παντα με λαδια longlife για vw.

Μεχρι δε και τα 60000 χλμ προβλεπονται μονο αλλαγες λαδια/φιλτρου.

Οτιδηποτε προσθετο εγκειται μονο σε συμφωνια σας.

Φυσικα και μπορεις να αλλαξεις φιλτρα αερος/βενζινης κλπ αλλα δεν ειναι υποχρεωτικο (εκτος και αν κινεισαι πολυ σε βεβαρυμενο περιβαλλον η νομιζεις οτι τα καυσιμα που χρησιμοποιεις δεν ειναι και απο τα καλυτερα).

Και φίλτρο γύρης, όπως έχουν υποδείξει άλλοι.. Φθηνό αλλά σημαντικό! (φαντάζομαι..)

Είμαι στα 29.000 χλμ και μου παρουσιάστηκε διαρροή στο κύκλωμα ψύξης. Συμπληρώσα περίπου 1 λίτρο μέσα σε μια εβδομάδα και αυτό γιατί δεν μπορώ να πάρω άδεια αυτή τη στιγμή για να το πάω να το κοιτάξουν (ούτε φυσικά έχω διάθεση να χαραμίζω τις άδειές μου για να επισκευάζω το αυτοκίνητο...).

Μετά το πρόβλημα με την ευθυγράμμιση που είχα αρχικά, καθώς και την αντικατάσταση της 2ας στο σασμάν αλλά και της τροχαλίας του κομπρέσσορα είναι το επόμενο πρόβλημα που εμφανίστηκε...

Η εγγύηση λήγει σε λιγότερο από 2 μήνες και έχω αρχίσει να μπαίνω σε διάφορες σκέψεις...

Σκέφτεσαι τα 300+ για επέκταση εγγύησης?

Σκέφτεσαι τα 300+ για επέκταση εγγύησης?

τα έχω ήδη δώσει (410 για την ακρίβεια) αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα μου πουν για παράδειγμα: "α, το δοχείο διαστολής δεν είναι στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, είναι περιφερειακό εξάρτημα"

Όμως δεν είναι μόνο το κόστος το πρόβλημα. Το θέμα για μένα είναι όταν δίνεις τόσα λεφτά να μη χαλάει, όχι απλά να στο φτιάχνουν δωρεάν. Όχι ότι αυτό δεν έχει σημασία, αλλά λέω τι θεωρώ εγώ πιο σημαντικό. Γιατί τώρα πάλι πρέπει να μπω στη διαδικασία (για 3η φορά) για να επισκευάσω κάτι στο αυτοκίνητο...

Θυμίζω επίσης ότι η "επέκταση εγγύησης" δεν είναι επέκταση εγγύησης αλλά ασφάλιση μηχανικών μερών από τρίτο φορέα (Allianz).

Καλησπέρα σε όλους!Θα ήθελα την γνώμη σας για το εξής πράγμα: Την επόμενη βδομάδα το GOlf μου κλείνει 1 χρόνο από τότε που το πήρα!Κοίταξα το βιβλίο με τα service και είδα ότι γράφει αλλαγή λαδιών στα 15000km ή σε 1 χρόνο!!Μέχρι στιγμής έχω 9500km οπότε είμαι στο εξής δίλημμα και θα θέλα να ακούσω γνώμες από κάποιους που ήδη έχουν κάνει το service!Να τηρήσω πιστά αυτό που λέει η VW και να κλείσω να κάνω service τώρα στον ένα χρόνο με 9500Km ή να το καθυστερήσω και να κάνω το service όταν πλησιάσουν τα 15000Km?? Να σας πω την αλήθεια γέρνω περισσότερο προς το πρώτο γιατί είναι και η πρώτη φορά που θα αλλαχτούν τα λάδια του αυτοκινήτου ύστερα από το στρώσιμο αλλά θα ήθελα πολύ ευχαρίστως να ακούσω και τις δικιές σας γνώμες επί του θέματος και με βάση την εμπειρία σας για όσους έχουν περισσότερα Km από μένα και έχουν ήδη πραγματοποιήσει κάποια service.

εγω στο δικο μου (α3)αλλαξα στα 10.000,20000 και τωρα θα αλλαξω στα 30000,δηλαδη ουσιαστικα εκανα μια αλλαγη παραπανω γιατι ηταν καινουργιο, μετα τα 30000 θα πηγαινω κανονικα καθε 15.000 οπως προβλεπεται